China laat 44 buitenlandse games toe op interne markt

De Chinese overheid heeft publicatielicenties toegekend aan 44 buitenlandse games, waaronder Pokémon Unite, Valorant, Gwent: The Witcher Card Game en Don’t Starve. Hierdoor mogen deze games verkocht worden in China. Er zijn ook 84 binnenlandse games goedgekeurd.

Volgens Reuters zouden vijf games op de lijst met goedgekeurde games uitgegeven worden door Tencent. Pokémon Unite en Valorant zijn daar twee van. De Chinese overheid heeft geen officiële communicatie meegedeeld over de lijst.

In april van dit jaar publiceerde de Chinese overheid al eens een lijst met 45 goedgekeurde gametitels. Toen betrof het enkel games van Chinese ontwikkelaars. Omdat de Chinese overheid toen maandenlang geen nieuwe lijst met nieuwe goedgekeurde games had gepubliceerd, moesten meer dan 14.000 Chinese gamebedrijven hun deuren sluiten. In 2020 sloten ongeveer 18.000 Chinese gamebedrijven ook al de deuren. Het gaat daarbij niet alleen om bedrijven die zelf games ontwikkelen, maar ook om Chinese bedrijven die zich onder meer richten op het uitgeven van gamemerchandise en -advertenties.

In augustus van 2021 presenteerde diezelfde overheid regels voor online gamende kinderen in het land. Gamebedrijven mochten vanaf toen enkel nog diensten aan minderjarigen aanbieden op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen tussen acht en negen uur ‘s avonds. Via deze beperking wil de overheid de fysieke en mentale gezondheid van kinderen beschermen en naar eigen zeggen gameverslaving tegengaan. In september van vorig jaar introduceerde de Chinese overheid ook nieuwe regels die ‘gewelddadige en obscene content’ uit hun games moesten verwijderen. Onder andere ‘geldverheerlijking en verwijfdheid' in games moest volgens de Chinese overheid voortaan vermeden worden.

Pokémon Unite
Pokémon Unite

Door Jay Stout

Redacteur

29-12-2022 • 14:35

57

Reacties (57)

57
54
19
0
0
24
Wijzig sortering
Via deze beperking wil de overheid de fysieke en mentale gezondheid van kinderen beschermen en naar eigen zeggen gameverslaving tegengaan
Ik zie hier vooral een taak voor de ouders en niet voor de overheid.
Daar ben ik mee eens, maar waar leg je die grens eigenlijk? Vind je het de taak van de overheid om (verkoop van) alcohol te verbieden aan jongeren? Sigaretten? E-Sigaretten? Energie drankjes? Frietjes? TikTok?

Hoe definieer je die grens voor andere producten?

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 25 juli 2024 03:32]

Waarom krijgt deze reactie een +2? Als we het hier over gaan hebben dan slaan we de topic helemaal mis. Laten we het vooral hebben over - in dit geval - games.

In 1997 kwam een game uit genaamd Carmageddon. Deze heb ik bij release gespeeld, samen met mijn vader toendertijd. Ik ben geboren in 1986, dus ik was toen slechts 11 jaar oud. Na de releasedag ben ik dit spel veel zelf gaan spelen, zonder toezicht van mijn ouders. Ik was mij er erg van bewust - ook op 11 jarige leeftijd - dat het doodrijden van mensen in het echte leven, en dan vooral voor entertainment, gewoon niet bij de realiteit past. Dit spel heb ik jaren gespeeld on-and-off op lan parties, solo, met vrienden, de opvolger gespeeld en diens opvolger etc.

Ik heb ondertussen 0 snelheidsboetes gehad, nooit een auto ongeluk gehad of roekeloos (of met drank e.d.) gereden.

Ik wil hier graag Penn aanhalen:
https://www.youtube.com/watch?v=AwebTX3rk3E

En ik vind dat hier goed passen. Het maakt niet uit hoeveel games ik speelde die "eigenlijk door de overheid niet mag om jouw kinderziel te beschermen"; het heeft mijn gevoel voor moraal totaal niet aangepast.

In tegendeel, games als deze laten goed zien hoe krom het is. En ook hoe goed ze zijn in het verwerken van frustratie. ;)
k was mij er erg van bewust - ook op 11 jarige leeftijd - dat het doodrijden van mensen in het echte leven, en dan vooral voor entertainment, gewoon niet bij de realiteit past.
Dat is natuurlijk mooi, maar we moeten niet aannemen dat wat voor jou geld ook voor iedereen geld. Misschien ben je wel een statistische bijzonderheid, en wist je veel beter en eerder dan anderen om realiteit van fictie te onderscheiden.

Ik denk dat het reguleren vanuit een centrale autoriteit zeker meerwaarde kan hebben mits daar zorgvuldig mee om wordt gegaan. Roken vind ik een goed voorbeeld omdat daar een duidelijke impact op de groei en gezondheid is vastgesteld door een wetenschappelijke consensus. Naarmate de impact vager wordt mag de regulering ook minder, imho.
Onze generatie is toch relatief normaal opgegroeid. Ondanks dat sex op TV nog normaal was. Purno de Purno, South Park en andere shows die nog in de categorie "kindertekenfilms" vielen.
De introductie van GTA, Mortal Kombat en ook Carmageddon.
We kwamen in aanraking met rotten.com, zaten op de TMF en Ilse chat met vunzige figuren.

Dat allemaal zonder ouderlijke toezicht.

Toch is het gross van onze generatie goed terecht gekomen. Waarom zouden we de generaties daarna met fluwelen handschoenen moeten gaan behandelen?
Omdat de games industrie ziek is geworden en hedendaagse online games maar met 1 doel gemaakt worden, zoveel mogelijk geld van kinderen afhandig maken. Als ouder vind ik het geen probleem dat dit aangepakt wordt. Scheelt ook weer talloze discussies thuis over 'mijn vriendjes mogen het wel..'
Hah. Als kind kreeg ik (20-25 jaar geleden) dan zelf te horen, "dat is dan leuk voor je vriendjes", en daarmee was de discussie af.

Maar goed, regulering van bewezen schadelijke dingen is volgens mij alleen maar goed. Het hele gok element in online free-to-play games die zich richten op kinderen is rond uit smerig wat mij betreft, en dient inderdaad maar één doel, geld.

Sowieso is het bijzonder dat er van alles verboden is op TV (reclames op kinderen gericht etc), maar YouTube (et al) lijken een soort wild-westen.

Ik heb nog even voordat m'n kids oud genoeg zijn voor een eigen digitaal apparaat, maar ik ben erg bang voor alle onheil die online diensten/apps/etc inmiddels hebben mbt. 'hooking' etc van gebruikers.
Meeeens. Toch heeft internet de wereld nog meer op zijn kop gezet, dan radio, massale kranten druk, maar is de massa beinvloeding nog niet van die grote geweest als Radio en TV konden doen. Dit je ziet ook op de biblebelt terug, Waar tv masaal verboden was in het gezin, maar waar kinderen in het gezin nu wel allemaal een eigen tablet hebben en op YT, en internet kunnen. ook games kunnen massaal gespeeld worden. Dit heeft ook te maken dat informatie stroom via internet veel moeilijker is te reguleren maar hierdoor ook moeilijker te verbieden, want niet alle informatie via het medium is potentieel slecht sterker nog Kerken gebruiken het medium ook. Het bied decentraliserende informatie stromingen. Dit maakt het moeilijker het te verbieden, als je niet het medium zelf controleert.


Landen als China, rusland controleren zoveel mogelijk het compolete internet. zelfs vpn services kunnen daar niet online zonder toestemming van de overheid.

[Reactie gewijzigd door korenpc op 25 juli 2024 03:32]

100% mee eens. De overheid wil dat mensen vrijwel geen risico’s meer hebben/mogen nemen.
Dat is natuurlijk mooi, maar we moeten niet aannemen dat wat voor jou geld ook voor iedereen geld.
Dat moeten we wel, dat is namelijk allang bewezen. De centrale overheid heeft daar niks mee te maken. Deze content is in China verboden, voor iedereen niet alleen voor kinderen.

[Reactie gewijzigd door nullbyte op 25 juli 2024 03:32]

Anoniem: 1486766 @Xeneonic29 december 2022 16:04
Zo gaat het meestal hier, wanneer iets offtopic is en men kan zich er niet in vinden dan is het -1 en wanneer het offtopic is maar men is er mee eens is het ineens +1 of +2. De betekenis van al die cijfers slaat dan ook helemaal nergens op.

Admin-edit:Opmerkingen over moderaties horen thuis in Frontpagemoderatie.

[Reactie gewijzigd door Santford op 25 juli 2024 03:32]

Wij speelden vroeger ook met speelgoed pistolen, hoewel mijn ouders dat niet leuk vinden.
Ik wou ook net zeggen over carmageddon, die was verbannen in Brazilië (volgens mij), onze oosterburen kunnen ool wat ervan. Die hadden een spelverbod na 20 jaar pas geheven.

Ohja en de lesstof wordt bepaald door de overheid...
Ik sluit me hierbij aan... de goede oude tijd! Op 11 jarige leeftijd speelde ik redelijk intensief Wolf3D, later Doom, Duke3D, Shadow Warrior, Carmageddon.... en zelfs vandaag nog niet vies van een potje Fortnite.

Vandaag willen we iedereen voor alles beschermen (of noem het een pampermaatschappij) en ik heb niet de indruk dat de jeugd er beter aan toe is dan de vorige generatie.
Haha m'n moeder werd ook boos toen ik Wolfenstein 3d speelde omdat ze hakenkruizen zag. Ik probeerde het nog te verdedigen met het feit dat ik juist SS en vliegende Hitlers aan het afslachten was...
Mee eens, mee eens, mee eens.
Had ik al vermeld dat ik het met je eens ben?
Als een gamer de inhoud en mogelijkheden binnen een game in zijn/haar brein niet kan loskoppelen van de wereld buiten de zolderkamer dan heeft die persoon toch wel een probleem.
Knettergek is dan nog een milde kwalificatie
Voorbeeldje: toen ik in aanraking kwam met DCS world en investeerde in de net uitgebrachte F16 heb ik me eerst uren vermaakt met tijdens het taxiën leegschieten van het boordkanon op geparkeerde vlieg-, en voertuigen.
Bij een volgende update werd dit onmogelijk gemaakt dus........ ik leerde hoe je zonder krassen en deuken netjes het luchtruim kon kiezen en weer landen ook.
In het kader van: geen makkelijker doel dan eigen doel ging ik me bekwamen in het neerhalen van the good guys en pas nadat ik daar een beetje klaar mee was ( en mijn profiel gecanceled werd) ging ik me toeleggen op waar het eigenlijk om ging. ( uitschakelen van vijandelijke doelen)
Kort verhaal nog iets langer:
Ik had-, heb-, en zal geen enkele behoefte hebben om dit IRL ook te willen doen.
Ik ben er van overtuigd dat dit geldt voor het overgrote merendeel van liefhebbers van games en simulators.
Doorgesnoven volslagen idioten zijn van alle tijden en hebben geen games nodig om het randje over te stappen.
Adolf Hitler, Josef Mengele, Napoleon Bonaparte, Idi Amin, Julius Ceasar en vele, vele anderen indachtig.
Net als gokken, je kunt het verbieden als overheid en het dan zelf wel aanbieden. Dan noem je het China Casino. Ook online zou je dat kunnen verbieden, of je gaat bepaalde aanbieders goedkeuren die het dan wel mogen.
Zouden we hier ook moeten doen. Oh, wacht...

Maar alle gekheid op een stokje, Holland Casino is inderdaad wel een vreemd iets. Alles is hier vrij en mogelijk, of op z'n minst duur, maar het gokken is van de staat. Lijkt een beetje op het toestaan van bepaalde games.
Dat je het verkoopt vanaf een bepaalde leeftijd is prima, maar hoeveel, hoelang, hoevaak etc is toch echt een taak van de ouders om samen met het kind te bepalen en betreft geen overheidstaak met bemoeienis.
Ik denk dat het hier gaat om de grens tussen een activiteit en entertainment die die activiteit beschrijft. Dus te hard rijden is illegaal, maar het is wellicht geen taak van de overheid om boeken, films of games die te hard rijden beschrijven te verbieden. In het voorbeeld van sigaretten, nee, ik zie geen taak van de overheid om sigaretten in films te verbieden. Een leeftijdsadvies geven en bioscopen, bibliotheken e.d. te vragen dat te handhaven kan natuurlijk wel tot op zekere hoogte. Of mensen zo'n boek waarin gerookt wordt thuis aan hun kind geven lijkt me geen zaak voor de overheid.
Ik hoor heel veel ouders hier om me heen die het daar enorm moeilijk mee hebben.

Dat is overigens ook begrijpelijk. Als ouder kun je wel zeggen tegen je tiener dat hij een bepaalde game niet mag spelen. Maar aan de andere kant heb je de game bedrijven met hun lootboxes en skins. Daar werken de slimste koppen ter wereld samen met mensen uit de gokindustrie om het zo verslavend mogelijk te maken. Bovendien hebben die heel veel data en het geld en de tijd om exact uit te zoeken welke pling tesamen met welke animatie de meeste lootboxes verkoopt. Daar kun je als ouder toch ook nauwelijks tegenop?....

Tuurlijk zullen we hier roepen dat de Chineese overheid betuttelend is maar misschien laten we hier ook wel iets teveel over aan de individuen.
Ik hoor heel veel ouders hier om me heen die het daar enorm moeilijk mee hebben.
Wat is volgens deze ouders dan het gene dat het enorm moeilijk maakt?


Als vader met een kind dat nog even niet aan het gamen gaat DENK ik dat in de meeste gevallen vooral groepsdruk het probleem is. Geen enkele ouder wil zijn of haar kind buitengesloten zien worden omdat ze (in dit geval) een bepaald spel niet (of niet op bepaalde tijden waarop de rest ook online is) mogen spelen of dat ze bepaalde in-game items niet mogen kopen.

Iets verbieden lijkt mij sowieso nooit en optie want dan gaan ze gewoon bij hun vrienden zitten gamen of gebeurt het stiekem. Zelf heb ik nooit beperkingen gehad in wat ik mocht spelen met betrekking tot geweld o.i.d. en heb niet het idee dat ik daar slechter van ben geworden.

Met je kind in gesprek gaan en je verdiepen in hun game interesse lijkt mij in ieder geval een goed begin.
Hierbij kun je misschien afspreken over hoeveel en wanneer er ge-gamed mag worden en kun je uitleggen wat het nadeel/gevaar is van bijvoorbeeld lootboxen en overige micro-transactions die vaak in de huidige games zitten. Enige vorm van leren omgaan met geld is hierbij denk ik niet verkeerd.

Zelf moet ik het nog maar gaan ervaren over een paar jaar dus ik kan er nog even extra over nadenken! :)
Nee dat is allemaal symptoombestrijding. Mijn punt is dat bedrijven er alles aan doen om hun game zo verslavend mogelijk te maken. Ook voor kinderen.

Er komt een moment dat je dit als ouder het niet meer redt in het gevecht tegen deze multinationals. Dan moet de overheid ingrijpen.
Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Als hoop ik wel dat ze dan de ontwikkelaars en uitgevers aanpakken ipv de kinderen gaan weerhouden om te gamen. We leven in een digitale wereld, het is er gewoon onderdeel van en via games komen ook veel IT mensen voor het eerst in aanraking met de techniek. IT mensen die wij heel heel hard nodig gaan hebben in de toekomst.
Zegt een tweakers, die niet begrijpt dat meer dan 60% van de ouders de kennis niet hebben om het te controleren
Dat ik op Tweakers zit wil toch niet direct zeggen dat ik mij als een vis in het digitale wat voel? Tweakers is door de jaren steeds meer mainstream geworden en ook bekeken door minder IT onderlegde mensen. En ook voor mij zijn er trouwens zaken waar ik niks van weet (ook non-it) en mij daar als ouder zijnde in verdiep om mijn kind zo goed mogelijk te begeleiden.
Als het een probleem is bij je kind ga je je er toch in verdiepen en op zoek naar een oplossing of in ieder geval verbetering? Je kan niet verwachten dat de overheid maar alles voor je oplost.
Kennis niet hebben of niet willen hebben.
Dat is opvoeding niemand zegt dat het makelijk is....
Je hebt het over China he, niet Nederland.
Wat wij een taak voor de ouders vinden, vind hun overheid dat ouders waarschijnlijk niet voldoende bescherming (kunnen) bieden (of ze willen de ouders uberhaupt niet de keuze geven). Daar hebben wij als inwoners van westerse landen een mening over, maar het feit is dat het daar gewoon heel anders gaat.

[Reactie gewijzigd door Byron010 op 25 juli 2024 03:32]

De overheid heeft nog veel strengen maatregelen dan alleen controle over het aanbod..
nieuws: China beperkt online gametijd minderjarigen tot drie uur per week
Zelf werk ik bij een game bedrijf. De regels zijn echt erg. Gamen mag van 8-9 's avonds op vrijdag, zaterdag en zondag voor minderjarigen. Besef daarnaast ook dat China slechts 1 gigantische tijdzone heeft...
Hoop dat de servers daar goed schaalbaar zijn :)
Kijken we ook zo aan tegen andere zaken die verslavend kunnen zijn? Zoals alcohol, tabak en drugs?

Dat zijn geen issues voor de ouders, maar dat zijn sociale issues, die gezamenlijk moeten worden opgepakt. Op het platteland wordt meer gezopen dan in de steden (volgens onderzoek), in bepaalde delen van het land significant meer dan in andere delen, etc. Zijn opeens al die ouders 'slecht' bezig? Kan een ouder 24/7/365 over de schouder van hun kind meekijken en ingrijpen? Is het gezond als je dat wel kan?

Zou je je kunnen voorstellen dat in andere delen van de wereld de cultuur zo anders is dat het verstandig is dat de overheid wel ingrijpt in situaties die niet zo relevant hier zijn? Is ieder chinees kind een probleem geval bij gaming? Nee, natuurlijk niet! Maar het zijn er genoeg om er wel wat mee te gaan doen...

Ik heb (als kind) nooit een druppel alcohol gedronken, ooit een sigaret gerookt of drugs gebruikt. Mijn ouders zijn NOOIT keiharde hardliners geweest, wel netjes voorgelicht en advies gegeven. Maar voor die tijd besloten dat ik het nooit zou gaan doen en ook nooit gedaan. Dat was 25 jaar geleden redelijk bijzonder, nu al een heel stuk minder. Maar er zijn nu nog steeds mensen/kinderen die wel alcohol consumeren, roken en drugs gebruiken. Echter door ingrijpen door de staat bij roken, roken nu een heleboel minder mensen dan 50 jaar geleden en dat is echt niet omdat iedereen opeens het licht heeft gezien. Het is ook toegestaan op veel minder plekken, dus je rookt ook veel minder mee. Enorme waarschuwingslabels, accijnzen die het veel duurder maken, etc. Daar kan een ouder niets aan doen.

Is een computerspelletje spelen hetzelfde als alcohol consumeren, roken of drugs? Nee, natuurlijk niet! Maar er zijn nu zeker, (te veel) mensen die er wel issues mee hebben (in China), er teveel tijd/geld in steken als elke andere verslaafde (aka. meer dan dat ze hebben en het hun gezondheid kost).

Qua games: Ik heb dit jaar een significante hoeveelheid geld gestoken in computer games (we gaan het NIET hebben over hoeveel ik uitgeef aan bord/kaart/miniatuur spellen! ;) ), zoveel dat menig tweaker naar zijn of haar voorhoofd zou wijzen. Echter is het niet geld wat ik niet kan missen (of dat ik niet heb), als ik een dergelijke hoeveelheid geld zou uitgeven als ik dat geld niet zou kunnen missen, zou dit een heel ander verhaal zijn. En er zijn wel degelijk ouders in Nederland (en andere westerse landen) die enorm in de problemen raken omdat kind lief de handen heeft weten te leggen op de credit card van pappa en/of mama en die helemaal vol hebben geboekt met aankopen uit 'predatory' game xyz. En dit begint een steeds groter probleem te worden, waardoor de overheid zich er steeds meer mee gaat bemoeien...

Dergelijke issues zijn dermate groot, wijdverspreid en wordt zoveel misbruik van gemaakt door mensen die er heel veel geld mee verdienen dat alleen ouders die wat zeggen tegen hun kids niet genoeg is. Zie in Nederland/België de 'lootboxen wetgeving'...
Dat is niet hoe dingen werken in China.
Veel ouders kunnen hun kinderen niet fatsoenlijk opvoeden, dus het is zeker niet verkeerd als de overheid zich hiermee bemoeit. Maar goed, in China spelen totaal andere belangen, dus helaas gaat het hierbij niet eens zozeer om de kinderen, maar meer om de Communistische "normen & waarden".
Ben ik het zeker niet mee eens, de overheid moet zich zo min mogelijk of eigenlijk helemaal niet bemoeien met de privé leven van mensen.
In china zien ze dat anders en daar maakt het niet echt uit wat wij er van vinden.
onder de 18 jaar mag je daar maar maximaal 3 uur per weer online gamen.
In China is de cultuur anders, daar verwacht men dat de staat voor hun zorgt, dus ook voor de kinderen. Waar wij dat heel raar zouden vinden, is dat in China juist iets wat men van de overheid verwacht. Dat heeft niet zozeer iets met de communistische partij te maken, maar vooral met cultuur.
[...]


Ik zie hier vooral een taak voor de ouders en niet voor de overheid.
Ouders hebben al vaak genoeg laten blijken geen of onvoldoende controle over hun kind te hebben als het gaat om gameverslaving. Ik denk als ouders zelf wat beter opgevoed zouden worden dat je al heel wat verslavingen kan voorkomen.
Dat slaat als een tang op een varken.

Waarschijnlijk speelt het ook mee dat er geen "westerse invloeden" erin terug te vinden zijn. Zoals eigen keuzes maken en vrijuit spreken.
China heeft een lange historie met het verbannen van video games.
Bijvoorbeeld van 2000 tot 2013 waren in principe alle gameconsoles verboden.
En ze hebben games verboden doordeweeks voor kinderen en maximaal 3 uur per dag in het weekend.
En het is strafbaar om games te streamen die niet zijn goedgekeurd door de chinese overheid.

Bron
https://edition.cnn.com/2...minor-intl-hnk/index.html
Bron 2
https://www.reuters.com/w...hout-approval-2022-04-15/
Hier mag alles maar of dat altijd wel goed is voor kinderen?
In principe zijn ouders verantwoordelijk voor hun kinderen maar je ziet ook dat er veel wordt afgeschoven op de leraar of de overheid.
En als er dan wat fout gaat ligt het nooit aan het kind of de ouder.
Hier mag zeker niet alles. Wij hebben leeftijdsindicaties, Kijkwijzer, enz. Je kunt zo instellen hoe oud je kind ongeveer is zodat deze te zien krijgt wat voor die leeftijd is bedoeld. Ouders kunnen en mogen er van afwijken. Maar het is een redelijk deskundig advies. Dat het ouders niets interesseert en hun kinderen 6 uur per dag op internet laat browsen zonder adblocker ed. moderatie, en allerlei F2P games dat is het gebrek aan opvoeding. Maar de overheid biedt een raamwerk, en die is minder autoritair, angstig, en star dan die van China. Causaal verband tussen videogames en geweld is ook nooit aangetoond.
Hier mag zeker niet alles.
Hier is de overheid veel minder autoritair vergeleken met China.

China heeft naast deze game wetten namelijk ook een puntensysteem. En als de overheid erachter komt dat je iets doet wat zij niet leuk vinden dan gaan er punten vanaf.
Maak je een grap over Xi Jinping, dan gaan er punten vanaf en krijg direct een strafblad zonder dat daar een rechtzaak voor nodig is.

Je kunt er dus ook niet tegen in beroep.
Het is dus niet ondenkbaar dat als jij een game speelt die niet mag van de Chinese overheid dat er punten vanaf gaan als ze daar achter komen.

En dit puntensysteem gaat best ver.
Als je onder de X punten zit dan mag je bijvoorbeeld niet meer met het openbaar vervoer.
En wil je een hypotheek, een verzekering of naar een school? Vergeet het maar als je niet genoeg punten hebt.

Bron Puntensysteem:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chinees_sociaalkredietsysteem
Kunnen Chinese gamedevelopers aan de slag bij Westerse bedrijven? Of mag dat niet?

Het lijkt me ontzettend jammer dat je iets wat je graag doet (games ontwikkelen), niet kan doen van de overheid*, maar wel prima kan in het buitenland.

*zonder wazige beperkingen
Wij faciliteren weer drugs gebruik - dus ook toerisme :)
https://www.polygon.com/2...-game-project-gwentfinity

Heeft het nog wel nut dan als Gwent met een jaar stopt?
Het lijkt me ontzettend jammer dat je iets wat je graag doet (...), niet kan doen van de overheid*, maar wel prima kan in het buitenland.
En daarom is er allerlei tourisme tussen Nederland en de omliggende landen om dingen te kunnen doen je van de ene overheid niet mag maar over een grens gewoon legaal is (of dat er niet wordt opgetreden tegen illegaal handelen).

edit: als reactie op @HollowGamer |:(

[Reactie gewijzigd door Dorank op 25 juli 2024 03:32]

Pokémon Unite is ontwikkeld door Tencent/de makers van Arena of Valor toch? Is dat geen binnenlands spel?
Dan moet het westen ook maar 44 chinese games toelaten op hun markt. Je zou wat zien/horen!
Wat blijft het toch een walgelijk land...
Ik stam uit het tijdperk Tom en Jerry, Popeye enz.
In de basis was het altijd meppen en ruzie.
Het enige dat ik aan overgehouden heb is een hekel aan spinazie, katten en muizen.
Daar heb ik geen games en/of tekenfilms voor nodig gehad.
Soms vind ik sommige Chinese ideeen toch wel wat hebben. Zou een goede manier zijn om bijvoorbeeld alle gamess die bundel in-game valuta voor echt geld verkopen direct te verbieden.

We lopen wel allemaal te klagen over gokken tegenwoordig, maar daar weet je tenminste waar je mee bezig bent en gelden er hele strenge regels en vergunningvereisten. De markt voor 'gewone' games is volgens mij het echte gevaar/de bron van dit kwaad.

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 25 juli 2024 03:32]

Soms vind ik sommige Chinese ideeen toch wel wat hebben. Zou een goede manier zijn om bijvoorbeeld alle gamess die bundel in-game valuta voor echt geld verkopen direct te verbieden.
Staatsrepressie is niet het beste antwoord op doorgeslagen hyperkapitalisme.

Los het dan op z'n Nederlands op; 500% belasting op in-game valuta. Of in-game valuta worden meegerekend bij box 2.
Ik ga hier niet de chinese ideologie verdedigen, maar noem je "Geen alcoholverkoop aan minderjarige" ook staatsrepressie?

De staat heeft wel degelijk het recht (en mijn inziens ook de plicht) om zich te bekommeren om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van minderjarigen. En dat ze daarvoor wetten maken waar bedrijven zich aan moeten houden is zo gek nog niet.

Er zullen weinig kinderen zijn die belasting betalen, in-game valuta belasten en in box 2 gooien is daarom klinkklare nonsens. Daarbuiten lost het probleem van te lang achter de computer zitten niet op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.