Nintendo biedt in Japan reparatieabonnement voor de Switch

Nintendo biedt in Japan een abonnement op reparaties voor de Nintendo Switch. Voor ongeveer anderhalve euro per maand mogen gebruikers zes reparaties aanvragen met een maximale waarde van zo'n 700 euro. Ze betalen naast het maandelijkse bedrag niets extra.

De dienst behelst de Nintendo Switch-console, diens varianten en de accessoires. Gebruikers kunnen na de aanschaf van hun console op ieder moment het abonnement afsluiten. Het geldt niet alleen voor slijtage, maar ook voor val- en waterschade. Uiteraard gelden er wel uitzonderingen voor de dienst: bestaande gebreken aan de hardware worden niet verholpen na afsluiten van een abonnement, bijvoorbeeld. Na een 'losstaande' reparatie kan men wel abonneren.

Een veelvoorkomend euvel bij de Nintendo Switch is dat de analoge sticks van de Joy-Cons zogenaamde drift vertonen: ze geven dan invoer door zonder dat de gebruiker de stick manipuleert. Nintendo lijkt dit probleem echter voor de klant kosteloos te verhelpen, ook als de garantie verlopen is. Dat stelde Vice Games in 2019 op basis van interne Nintendo-documenten. Anekdotes over gratis reparaties voor stick drift vanuit Nintendo zijn ook makkelijk te vinden op het web. Effectief gaat deze reparatieservice dus eigenlijk over alles behalve stick drift.

Nintendo motiveert verder het aanbod niet, ook niet wanneer het daarom gevraagd wordt, door bijvoorbeeld IGN. Daar meldt het bedrijf alleen dat de dienst uitsluitend in Japan beschikbaar is en ze niets aan te kondigen hebben over de ontwikkeling van soortgelijke diensten buiten het land. Voor zover bekend bieden Sony en Microsoft geen soortgelijke dienst bij hun consoles.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-07-2022 • 12:29

88 Linkedin

Reacties (88)

Wijzig sortering
18,- per jaar. Prima prijs voor een “verzekering”.
Als de normale wettelijke garantie bepaalde gebreken niet al zou dekken, dan wel ja.
Het probleem is dat je 2e jaar alleen geld bij de verkopende partij en veel winkels doen of heel moeilijk of weigeren het te repareren in het 2e jaar of hun reparatie service is super slecht.
Als je 2 jaar bij bijv. Nintendo zelf zou hebben zou het fijn zijn.
Vandaar dat veel mensen hun producten indien mogelijk bij de fabrikant zelf kopen.
Als je doelt op de twee jaar in Nederland dan klopt dit niet. Als consument heb je namelijk een wettelijk recht op een deugdelijk product. Twee jaar is daarbij helemaal niet op die manier gespecificeerd. Dit betekent dat het product de eigenschappen moet bezitten die je redelijkerwijs op grond van de koopovereenkomst kunt verwachten. Het product dat je koopt, moet goed zijn. Zo niet, dan moet de verkoper het product repareren, een nieuw product geven of het geld teruggeven. Dat is de wettelijke garantie PUNT. Behalve als de verkoper kan bewijzen dat het product door jouw schuld kapot ging of dat jij ná de wettelijke garantie van 1 jaar niet kan bewijzen dat het niet jouw schuld is dat het product stuk ging.

Een gameconsole zoals de switch is een product waarbij je een verwachte levensduur van meer dan twee jaar kunt verwachten (Al zou je misschien over de thumbsticks op de controller kunnen discussiëren). ICTwaarborg.nl geeft bij een bijv. laptop een probleemloze levensduur van 2-5 jaar. Na een x periode moet je echter wel kunnen aantonen dat jij niet de schuldige bent, zoals ik hierboven ook al aangaf. De garantie is er echter nog wel en ze horen het defecte product dan ook gewoon te repareren.

Het is jammer dat door, zoals jij ook al aangeeft, het moeilijk doen van de verkopende partij zoveel consumenten het niet meer aandurven om hun recht te halen. Helaas kost het halen van je recht via een juridische procedure geld, tijd en energie die vele daar niet voor over hebben en kopen het daarom maar af bij de verkopende partij, zoals nu bij dit reparatieabonnement en AppleCare is ook zo'n voorbeeld van het afkopen van rechten die je vaak toch al zou moeten krijgen.
De verwachte levensduur van een product
Een belangrijk aspect van wat u redelijkerwijs van een product kunt verwachten, is hoe lang het product behoort te functioneren zonder dat het gerepareerd moet worden. Dit wordt ook wel de probleemloze levensduur of de technische levensduur van een product genoemd.

Het bepalen van de probleemloze levensduur van een product is een lastige zaak, omdat dit onder meer afhangt van het soort product, het merk en de prijs. Bijvoorbeeld op de website van ICTwaarborg.nl wordt de probleemloze levensduur van een desktop pc, een laptop en een harde schijf op 2 tot 5 jaar vastgesteld. Of de laptop, twee jaar dan wel vijf jaar probleemloos behoort te functioneren, zal dus afhankelijk zijn van het merk en de prijs.
Wanneer voldoet een product niet aan het conformiteitsvereiste?
Het product voldoet niet aan het conformiteitsvereiste als het niet doet wat u redelijkerwijs kunt verwachten van het product. Dit is het geval als het product:
– een verkeerd product is (bijvoorbeeld een ander soort en aantal)
– incompleet is,
– beschadigd is,
– kapot is of het met tussenpozen wel of niet doet,
– binnen de verwachte levensduur kapot gaat, of
– u er niet mee kunt doen wat door de verkoper (of in de reclame en brochure van de fabrikant) aan u is meegedeeld.
Bronnen:
https://www.juridischloke...tie/ondeugdelijk-product/
http://www.ejure.nl/2013/01/consumentenkoop-i/

Wat oudere artikelen van @Arnoud Engelfriet :
https://www.iusmentis.com/zakendoen/consumentenrecht/
https://blog.iusmentis.co...ke-garantie-conformiteit/

Note:
Kan zijn dat ik garantie en wettelijke garantie (conformiteit) door elkaar haal, dit zijn echter twee aparte begrippen. Daarnaast is er nog fabrieksgarantie (zoals bij auto's of zonnepanelen die kan oplopen tot meer tien jaar), maar daar doel ik nu niet op gezien dat niet relevant is nu.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 2 juli 2022 15:24]

Als oud verkoper in de electronics branch heb ik wel een aanvulling. Nederland kent inderdaad het recht op een deugdelijk product. Daarbij is de 2 jaar wel een dingetje. Dit is namelijk de periode die de verkoper/merk eigenlijk moet aantonen dat het product foutief is gebruikt of dat schade is ontstaan door de gebruiker. Na die 2 jaar veranderd die rol: dan ben jij als gebruiker aan zet om te bewijzen dat je het product op juiste wijze hebt gebruikt en onderhouden. Veel mensen lukt dit niet tot onvoldoende. Daarom dat er ook zo vaak garantie word bij verkocht ;-)

Overigens is dit Nintendo product ook voor val en waterschade: kortweg, ik zie dit meer als verzekering en uitbreiding op de wettelijke garantie. Dan is 18€ per jaar niet veel. In NL betaal je al snel 10/maand voor.
Als oud verkoper in de electronics branch heb ik wel een aanvulling. Nederland kent inderdaad het recht op een deugdelijk product. Daarbij is de 2 jaar wel een dingetje. Dit is namelijk de periode die de verkoper/merk eigenlijk moet aantonen dat het product foutief is gebruikt of dat schade is ontstaan door de gebruiker. Na die 2 jaar veranderd die rol: dan ben jij als gebruiker aan zet om te bewijzen dat je het product op juiste wijze hebt gebruikt en onderhouden. Veel mensen lukt dit niet tot onvoldoende. Daarom dat er ook zo vaak garantie word bij verkocht ;-)

Overigens is dit Nintendo product ook voor val en waterschade: kortweg, ik zie dit meer als verzekering en uitbreiding op de wettelijke garantie. Dan is 18€ per jaar niet veel. In NL betaal je al snel 10/maand voor.
Er bestaat ook gewoon zoiets als service bieden, een winkel die het uitgangspunt heeft om vooral geen garantie te bieden zoals jij aangeeft daar zal ik niet snel wat kopen.

In Nederland heb je garantie bij de verkopende partij, niet bij de producerende partij. Dat dit de eerste 1 of 2 jaar word afgedekt door fabrieksgarantie is een voordeel voor de verkopende partij. Een winkel kan ook service bieden naar haar klanten en vooral niet al te moeilijk doen bij garantie claims, een klant zal dan eerder geneigd zijn om daar meer te kopen en meer geld uit te geven voor die extra service.

Dat gezegd hebben is die extra garanties en verzekeringen bijkopen eigenlijk een soort oplichting. Je hebt gewoon recht op een deugdelijk product en eigenlijk vind ik dat winkels hier zelf (verplicht) mee moeten adverteren. En in het geval van verzekeringen moet je als klant eens goed kijken wat je dekking is van ie inboedel en reisverzekering. Vaak word schade die je apart verzekerd al lang gedekt door je al lopende verzekering.
Service is een ding maar als je als winkel klanten binnen krijgt die 5 jaar na aankoop reparaties komen claimen die duidelijk ontstaan zijn door normale slijtage of foutief gebruik dan kun je het moeilijk nog "service" noemen. Sommigen willen gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en dan krijg je winkels die daar regels voor gaan opstellen. Dat kun je zo'n winkel moelijk verwijten, voor hen is zo'n klant alleen maar een kostenpost.
Ik reageer vooral op het stukje waarbij in de eerste 2 jaar moet worden aangetoond dat het de schuld is van de klant. Dat vind ik geen service en die insteek vind ik verkeerd. Je gaat er vanuit dat alle klanten oplichters zijn en benadert die zo. Bij dat soort zaken doe ik geen aankopen.

Als je 5 jaar na aankoop garantie komt claimen ligt sowieso de bewijslast bij de klant en na 5 jaar gebruik hoef je ook geen 100% vergoeding te verwachten. Dat lijkt me niet meer dan logisch.
Dan heb je het stukje ook niet gelezen, @Mopperman geeft duidelijk aan dat die bewijslast pas na twee jaar bij de consument komt te liggen.
Dan heb je het stukje ook niet gelezen, @Mopperman geeft duidelijk aan dat die bewijslast pas na twee jaar bij de consument komt te liggen.
Juist wel, hij bespreekt het vanuit zijn standpunt als ex verkoper en stelt:
Daarbij is de 2 jaar wel een dingetje. Dit is namelijk de periode die de verkoper/merk eigenlijk moet aantonen dat het product foutief is gebruikt of dat schade is ontstaan door de gebruiker.
Dit uitgangspunt van een verkoper vind ik niet rijmen met service, hoezo moet de verkoper aantonen dat het verkeerd is gebruikt.

Zo’n winkel wil onder zijn wettelijke garantie uitkomen, zelfs onder fabrieksgarantie als dat even kan, de klant heeft het product gesloopt tenzij…

We hebben het hier niet over overduidelijk moedwillig kapot gemaakte dingen maar zoiets als wat ik ooit bij de MediaMarkt met een CD heb gehad zo’n 10 jaar terug.

Ik koop een CD, in de parkeergarage bij de winkel stop ik de CD in mijn autoradio. Hij werkt niet, helemaal niets. Andere CD erin werkt wel, die ene CD er weer terug in en weer niks. Nooit eerder problemen met de radio en andere CD’s gehad.

Ik terug naar de servicebalie, ik zeg de CD werkt niet in mijn autoradio ik wil hem graag ruilen voor een ander exemplaar van dezelfde.

Man achter de balie stopt CD in zijn test radio en hij werkt gewoon. Conclusie van hem, probleem is mijn autoradio en CD word niet geruild. CD kan niet retour want uit verpakking etc.

Ik zeg ik probeer niemand op te lichten, ik wil dezelfde CD weer terug. Moeilijk, moeilijk allemaal. Leidinggevende erbij krijg ik uiteindelijk een ander exemplaar mee. Stop die in de garage in de autoradio en hij werkt meteen.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 3 juli 2022 13:35]

Eh ja? Dat lijkt me de logica zelve dat de verkoper aan moet tonen dat het verkeerd gebruikt is. Als dat niet het geval zou zijn kan ik een apparaat kopen, buiten de winkel op de grond smijten en een nieuwe claimen want kapot. En dat zegt @Mopperman nergens, hij stelt gewoon dat die twee jaar een dingetje is waarin de verkoper dient te bewijzen dat het defect door verkeerd gebruik komt, na die twee jaar dient de consument te bewijzen dat het defect bij levering al aanwezig was. Wat is daar mis mee?

Jouw verhaal met die cd is mogelijk, er kan altijd iets aan de hand zijn en aangezien andere cd's in jouw radio wel werken gaat het iets kleins zijn. Maar de conclusie van zo'n verkoper snap ik op dat moment ook wel al wordt die wel onderuit gehaald als je rustig vertelt dat andere cd's wel werken. En dan is de geboden oplossing de juiste.
We willen allemaal service, maar (bijna) niemand wil daar voor betalen. Als het online een paar euro goedkoper is, dan koopt men online. Als er maar een paar procent marge op apparatuur zit, dan kun je niet verwachten dat een (door)verkoper daar uitgebreid service op gaat verlenen. Dat kan dan gewoon niet uit.
Als ik online wat duurs koop is bij mij een betrouwbare winkel die service bied belangrijker dan de laagste prijs.

En prijs kan ook onderdeel van de service zijn.

Toen ik een nieuwe wasmachine, droger en vrieskast nodig had ben ik lokaal maar de witgoedzaken gegaan. En natuurlijk vraag je dan ook of er een mooi prijsje gemaakt kan worden bij zo’n dure aanschaf. Bij de eerste, een landelijke keten waar ik eerder bij andere winkels goeie ervaring had gehad en mijn ouders ook was er niets mogelijk want corona en slechte levertijden. Bij de 2de winkel een kleinere keten waar ik nog geen ervaring mee had kwam die terug met bijna €500 korting op nagenoeg hetzelfde totaalbedrag en alles was mogelijk qua afleveren en betalen, op de website hebben ze uitleg over de wettelijke garantie en ze hebben zelfs een eigen reparatiedienst. De 3de winkel heb ik dus niet eens gehaald en 3x raden waar ik terugkom de volgende keer.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 3 juli 2022 13:18]

Heel erg bedankt voor jouw duidelijke reactie. Inderdaad erg jammer dat de meeste mensen dit niet weten.

Als we echt serieus iets met duurzaamheid willen dan wordt het echt tijd dat we ons druk maken om de levensduur van onze producten. Teveel producten van inferieure kwaliteit belanden binnen no time op de vuilnisbelt. Veelal gemaakt van kunststof dus dat bestaat nog 500 jaar.
Fabrikanten komt het vaak wel goed uit dat een product snel kapot gaat want er is toch niemand die zijn recht haalt. Daarnaast kunnen ze je dan snel een nieuwe verkopen.
Politiek boeit het blijkbaar ook weinig want die zeggen, de regelgeving is er al. Consumenten weten het alleen niet of zien te grote barrières om hun recht te halen. Hier moet echt meer aandacht voor komen!
Zo weet ik dat bijvoorbeeld bij een wasmachine de prijs ook afhankelijk is. Van een wasmachine van €300,- mag je immers minder verwachten als een wasmachine van 1.000,-.

Zelf dit ooit een meegemaakt bij een grote webwinkel. Na 3 jaar ging de wasmachine defect. Hierna gebeld en dit aangegeven. Meteen aan de telefoon werd gezegd "oh, u benoemd zicht op het xxx recht " (ff de naam kwijt). Machine werd na 3 jaar tot 3 maal toe gemaakt, hierna werkte deze niet dus kreeg ik het hele aankoop bedrag terug.
Tsja er is een wetgeving. 2 jaar is 2 jaar. Ik heb al zo een paar keer een akkefietje gehad met verschillende winkels. Ik stuur hen gewoon een finale mail met de wetgeving in en bewijs van aangetekend schrijven en factuur voor reeds gemaakte kosten en vergoeding van tijd. En dan kan het allemaal wel. Nu die w8 kels gaan mij ook nooit meer zien. Daarom betaal ik dikwijls toch liever iets meer omdat ik weet daar zit het goed qua garantie
Leuk is dat. Dan betaal ik liever 18 per jaar ipv een paar uur bekvechten met een webwinkel.
Als je per artikel 18€ moet betalen, of in geval van Dell/Apple/HP tot wel honderden euro’s per product, dan neem ik dat bekvechten op de koop toe. ;) 18€ lijkt niets, maar als ik dat voor alles moer afsluiten dan wordt het wel heel duur.
Dat van Dell en Apple zijn wel andere dingen. Dit is niet alleen garantie, maar ook schade afkopen. AC+ mag je twee incidenten per jaar melden tegen een vastgesteld bedrag en Dell heeft dit ook. Alleen de Premium Plus Support van Dell komt bijv. je laptop ook repareren bij je thuis of op je werk. Dat vind ik wel erg fijn ipv opsturen per post en dan een week wachten.
Ik stuur hen gewoon een finale mail met de wetgeving in en bewijs van aangetekend schrijven en factuur voor reeds gemaakte kosten en vergoeding van tijd.
:+ 8)7
Dit gaat over Japanse garanties.
Voor zover ik wat kon vinden is de garantie voor consumenten in Japan 5 jr. (bron)
Incorrect.
Standaard in Japan is het 1 jaar.
Het is mogelijk om extra garantie bij te kopen voor een x bedrag.
Heb laatst nog een wasmachine gekocht met 1 jaar garantie. Maar als je betaalt met credit kaart van de winkel dan gratis 5 jaar.
Maar als je betaalt met credit kaart van de winkel dan gratis 5 jaar.
Lees ik dat verkeerd? Wat is dat voor een raar systeem? Een credit card van een winkel? Moet je dan voor iedere winkel met een eigen kaart rond gaan lopen? Een AH cc, een Kruidvat cc, een Blokker cc, etc? Bizar uberhaupt dat een winkel een eigen cc zou aanbieden...
Waarom raar. Dat is hoe het is in Japan.
In Japan veel grote winkelketens hebben een creditcard met een eigen logo. Natuurlijk is samenwerking met een creditkaart bedrijf.

Bijvoorbeeld
Edison
KS denki
Yamada denki
Big camera
Aeon mall
Etc.

En je kunt gewoon overal betalen, en niet alleen in hun winkel. Het enige voordeel is gratis verlenging of goedkope garantie en punten die vrij snel oplopen
Daarom zijn er veel creditkaarten in omloop.

[Reactie gewijzigd door AlbertG80 op 4 juli 2022 13:43]

De wet waar je bron naar refereert gaat over product liability - wat zich voornamelijk bezighoudt met de veiligheid van producten. Als ik het goed begrijp gaat het hier om de maximale periode waarin het mogelijk is om zich burgerlijke partij te stellen voor een schadeclaim - zie bijvoorbeeld deze uitleg. Je kan je voorstellen dat de gemiddelde persoon niet naar de rechtbank stapt voor een kapotte broodrooster.

Volgens het burgerlijk wetboek heeft de koper één jaar de tijd na het ontdekken van non-conformiteit van een product.
(Limitation on Period of Warranty with Respect to Kind or Quality of Subject Matter)
Article 566 If the subject matter delivered by the seller to the buyer does not conform to the terms of the contract with respect to the kind or quality, and the buyer fails to notify the seller of the non-conformity within one year from the time when the buyer becomes aware of it, the buyer may not demand cure of the non-conformity of performance, demand a reduction of the price, claim compensation for loss or damage, or cancel the contract, on the grounds of the non-conformity;provided, however, that this does not apply if the seller knew or did not know due to gross negligence the non-conformity at the time of the deliver
(vertaling van het burgerlijk wetboek, art. 566)

Voor zover ik weet wordt in Japan de "garantie" zoals wij het kennen voornamelijk via de fabrieksgarantie geregeld en/of via de goodwill van de verkoper. Japanse winkels zijn meestal erg servicegericht, maar dat betekent natuurlijk niet noodzakelijk een gratis reparatie in gevallen waar het defect niet duidelijk aanwezig was op het moment van aankoop. De winkel is tenslotte niet verplicht dit te doen.

Nintendo geeft in Japan doorgaans één jaar garantie op hun producten. Daarna word je gewoon aangerekend voor reparaties.
Alsof dat in Nederland zo geweldig is..

Zaken als bijvoorbeeld “levenslange” fabrieksgarantie zijn interpretabel. Kamado’s zijn een prima voorbeeld. Een BGE bijvoorbeeld, krijg je levenslange garantie op basis van het leven van de koper. Bij andere merken bedoelen ze daarmee de “acceptabele” levensduur die 7 jaar bedraagt en zo geldt dit voor wel meer producten hier.

In de USA kom je daar écht niet mee weg. Nu kan je een hoop van de USA vinden maar dát soort zaken zijn ze een stuk rechtlijniger in ook ivm evt class actions die we hier niet kennen.
Zoals bijvoorbeeld het in het artikel vernoemde:
Het geldt niet alleen voor slijtage, maar ook voor val- en waterschade.
de normale wettelijke garantie dekt geen normale slijtage en ook geen val en waterschade. Exact daarvoor is deze verzekering. Dus ik snap je opmerking in zijn geheel niet, maar misschien kun je hem nog wat beter toelichten?

Er zijn ook mensen die een verzekering voor hun telefoon afsluiten en als hij dan valt en het scherm is kapot daardoor, dan wordt dat onder de verzekering gerepareerd. Ook daarin zal jouw wettelijke garantie geen soelaas bieden.
Toch een vreemd verhaal. Net of ze zelf niet geloven in de kwaliteit van de Switch. Ik mag toch hopen dat ze daar ook gewoon garantie hebben?
Op een switch uit 2019 zit geen garantie meer. En een switch uit 2022 die je in het bad laat vallen, valt ook niet onder garantie. Ik zie dit meer als een verzekering van 1,5 euro per maand.
Garantie duurt wel wat langer als de minimale 2 jaar die je krijgt van de leverancier.
Hier ja, maar de wereld is groter dan Nederland he. Artikel gaat ook over Japan.
Maar daarom bied nu ook de leverancier deze service aan.
Hiermee heb je ook vaak de directe lijnen voor snelle reparaties.
Er is een reden waarom ik zelf altijd AppeCare+ afsluit op mijn telefoons. Mocht er iets gebeuren dan is de snelheid en service vanuit Apple een van de beste die ik ken.
als de minimale 2 jaar die je krijgt van de leverancier... wat?

}>
is dat zo ja? In Japan?

In de VS is het vaak maar 90 dagen, daarbuiten heb je pech. Behalve als je sluitend aan kan tonen dat een ontwerpfout aan de grondslag ligt van een probleem, vandaar soms ook die enorme 'class action lawsuits'. In de EU is het beter geregeld natuurlijk, maar deze verzekering heeft niks met garantie te maken, hij dekt val en waterschade en normale slijtage. Dat doet de garantie allemaal niet als ze niet adverteren ermee dat hij val en waterbestendig is. En dat doen ze niet voor de Switch volgens mij.
Zie het als extra garantie / een verzekering en dan zijn er opeens veel meer die dat doen en aanbieden. CoolBlue biedt het bijvoorbeeld ook aan op de producten in hun webshop.
Of juist wel. Als je verwacht dag hij stuk gaat bied de service niet zo goedkoop aan. Verwacht je dat dat ding nooit stuk gaat? Verkoop een verzekering die toch niet geclaimed word.
Zie het net als Apple care of extra Garantie maar dan als abonnement.

Overigens klopt het dat de analoge sticks gratis worden gerepareerd, al 2x gebruik van mogen maken.
Ik denk dat als ze er niet in geloven dat het dan wel duurder zou zijn geweest of dat het limiet van de onkosten lager had gelegen. De Switch zou al 39 jaar oud moeten zijn voordat Nintendo hierop winst zou beginnen maken als het volledige budget is opgebruikt.
Veel mensen lijken blindelings uit te gaan van de garantie regelingen in nederland.
Is de garantieregeling in Japan het zelfde? zo nee dan heeft het natuurlijk geen zin om het op de nederlandse regels te betrekken want dit speelt in Japan en zelfs buiten europa.

Daarnaast lijkt dit meer te bevatten dan standaard garantiewerk.
Voor 12 euro per jaar recht op 6x max 700euro aan reparaties als ik dat zo lees. Dus laat je bijvoorbeeld na 4jaar je switch vallen en het scherm gaat kapot dan repareren zij hem en dat scheelt je dan toch al wel snel een paar honderd euro gok ik.

Het lijkt mij heel vergelijkbaar met electronica verzekeringen in Nederland voor bijvoorbeeld telefoons of camera's maar dan betaal je eerder 12euro per maand ipv per jaar
Terwijl aan het westelijk halfrond men bezig is reparaties zo lastig en gevaarlijk mogelijk te maken, komen ze in Japan met een betaalbare oplossing waar de consument baat bij heeft, minder e-waste geproduceerd wordt en de leverancier een nieuwe stabiele inkomstenstroom genereert. Bravo.
Bij ons noemen ze dat gewoon 'garantie'..
Slijtage en waterschade vallen niet onder garantie, dus juist waar deze dienst over gaat hebben we hier ook niet
Daar kan je je ook tegen verzekeren hoor. Wie herinnert er zich niet die verzekeringen die bijv telefoonwinkels opdrongen?
Ik denk dat je het bericht niet helemaal gelezen hebt. zoals @Oon zegt, is dit een soort verzekering die langer loopt dan je garantie.
Als jij je net nieuwe Switch hier zelf op de grond laat stuiteren en het daarna niet meer doet. Dan valt dat niet onder de garantie. Met deze nieuwe service van Nintendo mag je dat dan een paar keer per jaar wel doen. Lijkt met zelf trouwens vooral handig als je kinderen hebt die wel eens wat willen laten vallen.
Je kan ze ook leren zuinig op hun spullen te zijn. Lijkt me beter op de lange termijn. Ik heb 4 kinderen en nog nooit een gebroken scherm of wat dan ook van tablets, telefoons, consoles etc.

Kapot is jammer, reparaties of vervanging is voor jezelf om bij elkaar te sparen. Moet je eens zien hoe goed ze hun spullen heel kunnen houden.

[Reactie gewijzigd door kliklakloe op 4 juli 2022 14:27]

De Switch gaat wel iets meer dan 2 jaar mee. Hij is van 3 Maart, 2017. Dus al meer dan 5 jaar oud.

Dus Faloude heeft gewoon helemaal gelijk.
ja he, probeer je gebroken Samsung scherm na een valpartij maar eens onder garantie te repareren.
Gebroken scherm wellicht niet, maar da's dan weer een gevalletje inboedelverzekering..
als je die hebt :-)

trouwens, het zal wel afhangen van welke je exact hebt (ik heb er geen 1 trouwens, ben niet zo verzekerig meer na een paar hele nare ervaringen)

bij de eerste de beste die ik op Google vond:

De inboedelverzekering vergoedt alleen bij bepaalde schade oorzaken, denk aan schade door brand, inbraak en blikseminslag. Voor het laten vallen van een smartphone bestaat dus geen dekking
Klopt maar de switch is eenvoudig zelf te maken als je een beetje handig bent. Heb in elk geval zelf al een keer de rechter controller gemaakt.
Met het risico op 3-4x het jaarbedrag van deze verzekering aan kosten voor een mislukte reparatie van je joycon, 15-20x het jaarbedrag voor een mislukte reparatie van de Switch zelf.
Daarnaast ben je met zo'n reparatie snel een uurtje of twee bezig en ben je je garantie volledig kwijt als je dit doet.
Waarom zou je binnen de garantie periode zelf gaan repareren?
omdat je geen zin hebt in het retourproces, omdat de winkel waar je kocht ter ziele gegaan is en het nog meer gedoe is om dan nog garantie te claimen (die Nintendo je MAG weigeren, omdat ze niet de verkopende partij waren), omdat je hem heel jong tweedehands gekocht hebt van iemand zonder bon of op bedrijfsnaam (vooral bij andere elektronica dan Switch relevant). Omdat je hem in Duitsland hebt gehaald vanwege welke reden dan ook, of op vakantie hebt gekocht in een niet EU lid land, of welke andere reden dan ook.

Heb zelf het risico ook wel eens genomen (meer dan eens) en een schitterende laptop gekocht in Thailand bijvoorbeeld, in en model dat in de EU niet te koop was, je weet dan al dat je wel garantie hebt, maar dat je daar naar kan fluiten, omdat je dat ding niet in Thailand aan kan gaan bieden voor garantie. Er zijn wel merken met wereldwijd geregelde garantie, maar dan nog kan het een dik probleem zijn.
Maar dan heb je jezelf er al mee verzoend dat je uberhaupt geen garantie gaat claimen, dus wat maakt het dan uit dat je na de reparatie geen garantie meer kan claimen?
niks dus, als je maar bewust bezig bent :-)
Voor 1.5 ekkie p.mnd kunnen veel mensen de tijd voor zelf reparatie niet verantwoorden.
Voor 1,5 “ekkie” per switch had men joycons kunnen maken die het hele probleem nooit zouden kunnen krijgen.

Alleen daarom sluit ik zoiets principieel niet af. Maar met kinderen en valschade zou ik er ook wel voor zwichten denk ik. Goed de voorwaarden lezen.
Alleen gaat het hier niet om de Joycon problemen. Die worden gewoon kosteloos gefixed.
Na jaren getouwtrek.
Is nooit een issue geweest . Altijd kosteloos vervangen gekregen zonder er om te hoeven zeuren. En meestal binnen een week of hooguit twee weer terug .
Geen speciale toolset? Click and plug?
Is wel een issue geweest. Jouw ervaring is jouw ervaring.

https://www.consumentenbo...n-optreden-tegen-nintendo

nieuws: Testaankoop stelt Nintendo in gebreke wegens 'Joy-Con-drift' bij de S...

nieuws: Nintendo-topman biedt excuses aan voor Joy-Con-drift (pas na jaren toegeven dat het probleem überhaupt bestaat..)

nieuws: Consumentenkoepel wil dat Nintendo Joy-Con-drift-issue van Switch adr...

Kan zo wel doorgaan maar het moet inmiddels wel duidelijk zijn dat Nintendo hier allesbehalve behoorlijk mee is omgegaan.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 3 juli 2022 22:26]

Officieel toegeven dat het een groot probleem is of productiefout is wel wat anders met hoe je er mee om gaat met reparaties.

Zolang de class-action lawsuit stond houden ze hun mond erover. Snap ik ook wel. Al is het maar vanwege 'no commenting on ongoing lawsuits'.

De reparatieservice hier in NL heeft mij gewoon een keer verteld 'nee hoor, die moeten we gratis vervangen'.

Ik heb 1x gehad dat ik een joycon had opgestuurd vanwege stick-drift, en dat ze tijdens testen erachter kwamen dat de rails issues had en daar toch 14,- voor rekenende. Ik heb even lopen twijfelen tussen 'laat ik het zo of ga ik er iets van zeggen, ook al is het een klein bedrag'. Toch even gebeld, en gezegd 'de reparatie was vanwege stickdrift en dat moet gratis. Als jullie zonder te overleggen ook andere dingen repareren heb ik geen keuze gehad om ja of nee te kunnen zeggen'. Direct excuses gekregen en uiteindelijk niets hoeven te betalen voor de complete reparatie (inclusief dus dingen die ik nog niet wist maar de testing-hardware wel aangaf als een fail).

Ja.. dat is mijn ervaring. En nee, ik kan niet voor andere spreken. Maar in mijn directe omgeving weet ik niets anders behalve topervaringen met de reparatie-service van Nintendo hier in NL.
Zo’n reparatie is in een half uurtje vaak wel gepiept, zeker bij joycons. In die tijd kan ik niet 2x naar de winkel op en neer.
Benodigd materiaal?
Een donor joycon ;)
Wat een gedoe.
Nee hoor, die had ik liggen. Naar de winkel voor een nieuwe is meer werk…
Top. Voor meeste mensen niet.
Tja, wat ze op het westelijk halfrond (wat in de meeste gevallen VK en VS is) moeten ze zelf weten. Gelukkig hebben we daar in de EU een goede consumentenbescherming en garantieregelingen voor zodat we dit soort ongein niet nodig hebben.

[Reactie gewijzigd door Andros op 3 juli 2022 13:10]

Dus als jij je Switch per ongeluk in bad laat vallen of van de trap laat vallen en het scherm is kapot (daar gaat deze verzekering over, niet over garantie) dan wordt dat door de EU geregeld dat ik dat gratis mag repareren onder garantie?

Dat is een geode reden om toch heel erg anti EU te worden. Het betekent namelijk dat ik dus nu meebetaal aan onvoorzichtige mensen die hun schermen laten repareren waar ze gewoon slecht mee omgegaan zijn. Dat geld komt ergens vandaan he, uit de meerprijs van de Switch die je zelf koopt.
Reparatieabonnement, zelden zo'n marketing technisch slechte term gehoord. Maar goed, die zullen ze dan ook wel niet zo noemen.
De verzekering heet "WideCare for Nintendo Switch" wat zijn inspiratie lijkt te halen bij AppleCare.

Reparatieabonnement is een Nederlandse vertaling door Tweakers, mogelijk van de uitdrukking "修理保証サービス" op de website van Nintendo, wat letterlijk vertaalt als 'reparatievezekerings/garantieservice.' Het product heet zo dus inderdaad niet :)

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 3 juli 2022 10:00]

Is er nog een maximale leeftijd waarop je die verzekering kan afsluiten? Anders is het ook gewoon een soort hardware abonnementsdienst 🙂
In Nederland is zo'n dienst amper interessant. De meeste hebben gewoon een inboedelverzekering waar dit onder valt. Wel interessant als je de switch veel buiten gebruikt.
Slijten van de joycon valt echt niet onder inboedelverzekering.
en ook niet onder deze verzekering, want valt onder normale garantie.

valschade enzo valt er dan weer wel onder, maar kan ook onder inboedelverzekering vallen natuurlijk.
Moeten betalen voor iets dat bij normaal gebruik sowieso al niet kapot moet gaan is toch wel krankzinnig.
Klopt , maar dat heeft dan ook niets te maken met deze dienst.
Er wordt alleen over de Japanse markt gesproken. Wat standaard 1 jaar is.
bij normaal gebruik heb je deze dienst ook neit nodig. En een smartphone verzekering is ook onzin bij normaal gebruik. Toch lopen heeeeeeel veel mensen rond met een scherm vol barsten, omdat men niet normaal met hun toestellen om gaan. Dan KUN je ervoor kiezen deze verzekering te nemen, waardoor je, ook bij onvoorzichtig gebruik, toch niet met een gebarsten scherm rond hoeft te lopen.
Plan is maandelijks (200jpy) en jaarlijks (2000jpy).
De maandelijkse plan is alleen mogelijk met direct aanschaf van de switch.

https://japan.cnet.com/article/35189838/
En hoe is deze door Nintendo aangekondigd?
Na terugkoppeling van onze klanten over het veelvuldig kapot gaan van onze producten, kondigen we nu een reparatieservice aan!!

Wat is de slogan van deze reparatieservice?
"Elke keer als uw Nintendo product kapot gaat kunt u het via onze reparatieservice laten herstellen!!"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee