'Nintendo gaat drift-probleem bij Joy-Con-joysticks van Switch gratis repareren'

Nintendo heeft zijn klantenservice opgedragen om niet langer kosten in rekening te brengen als Nintendo Switch-bezitters aankloppen wegens problemen met de joysticks op de Joy-Cons. Althans, dat stelt Vice Games op basis van interne Nintendo-documenten.

Vice Games meldt dat Nintendo ook klanten gaat compenseren die eerder al betaald hebben om hun Joy-Con te laten repareren. In de documenten zou staan dat klanten voor het laten repareren niet langer bewijs hoeven aan leveren dat ze de Switch daadwerkelijk hebben aangeschaft. Daarnaast zou Nintendo niet controleren wat de status van de garantie is. Vice baseert zich op een memo die werd overhandigd door een bron die bekend is met Nintendo's geüpdatete ondersteuningsdocumentatie.

De website heeft Nintendo op basis van de interne documentatie om een reactie gevraagd, maar het Japanse bedrijf gaf slechts een reactie die het eerder ook al had gepubliceerd. Daarin zegt Nintendo dat het zich bewust is van de 'recente berichten dat sommige Joy-Con-controllers niet correct reageren', maar spreekt het nog niet over een ruimhartig beleid ten aanzien van de problemen.

Volgens Vice zegt Nintendo nergens in de documentatie dat er een fout zit in de Joy-Cons; het bedrijf zou alleen aangaven dat het snel de kwestie wil afhandelen, waarbij het specifiek wijst op 'recente berichten en de grote aandacht die het onderwerp heeft gekregen'. Als de kosteloze reparaties daadwerkelijk nieuw beleid van Nintendo is, dan zal nog moeten blijken of dit ook wereldwijd wordt toegepast.

Vice nam de proef op de som en vroeg een medewerker die het drift-probleem met zijn eigen Switch ervoer om contact op te nemen met Nintendo's klantenservice. Hem werd gevraagd om nieuwe firmware te installeren en door een calibratieproces te gaan. De problemen waren daarmee niet verholpen en hij belde terug, waarna de klantenservicemedewerker geen weerstand bood en aangaf dat Nintendo de kosten voor verzenden en repareren op zich zou nemen.

Onlangs bleek dat Nintendo wordt aangeklaagd door een Amerikaans advocatenkantoor. Dat betreft een collectieve zaak waarvoor elke Amerikaanse Switch-bezitter kan intekenen. Het probleem betreft de werking van de joysticks op de Joy-Cons. Volgens veel klachten op het internet en het advocatenkantoor kan er sprake zijn van 'drifting'. De gebruiker raakt de joystick dan niet aan, maar de Switch denkt toch dat dat het geval is, met als gevolg dat in een spel bijvoorbeeld het cameraperspectief verandert of een personage in beweging komt.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

24-07-2019 • 08:09

98 Linkedin

Reacties (98)

Wijzig sortering
Belangrijk om even op te merken dat het hier gaat om Nintendo of America. Of de Europese divisie een gelijkaardige richtlijn gaat volgen, is onbekend. Misschien moet Tweakers eens vragen om commentaar?
Gisteren toevallig ook contact opgenomen met Nintendo. In mijn geval over het connectieprobleeem. Medewerker gaf aan dat Nintendo alle bekende problemen (dus connectie en driften) kosteloos gaat verhelpen, ook buiten garantie.
Zelf heb ik vorige week hiervoor contact opgenomen met Nintendo Nederland.
Aangezien mijn linker Joy Con ook alle kanten op gaat.
Ook aangeven dat het een bekend probleem is en gevraagd of de reparatie daarom gratis kon worden uitgevoerd.
Hierbij werd aangegeven dat het niet gratis kon worden gerepareerd en dat ik nog tegen de 30 euro zou moeten betalen voor deze dienst.
Vreemd. Wellicht is het interne beleid afgelopen week veranderd. Ik hoefde namelijk niet met kosten rekening te houden, volgens deze meneer, omdat Nintendo bij constatering van deze problemen het gratis oplost.
Zojuist nog met de nintendo reparatieafdeling gebeld. Kreeg te horen dat het artikel waar dit artikel op gebaseerd is geen juiste info is; althans niet het beleid van nintendo. Het driften zou volgens de servicemedewerker komen door stof bij de joystick en niets met de software te maken hebben (vreemd dat het bij mij dan pas ontstaan is na verschillende updates).

Over de geboden oplossing in het kort: geen reparaties van joycons buiten de garantie. Het repareren van 1 joycon kost 30 euro incl verzendkosten en duurt 2 weken ivm vakanties.

Wat een bedrijf zeg....😑

[Reactie gewijzigd door Ivar88 op 25 juli 2019 11:55]

Voor 65 euro heb je 2 nieuwe...
Eurogamer heeft Nintendo UK gecontacteerd, daar lijkt het nog niet het geval te zijn. Misschien een gevalletje "hangt er van af wie je spreekt"? Hopelijk blijkt het inderdaad zo dat iedereen met driftende joycons geholpen zal worden.
Maakt niet heel erg uit. Nintendo geeft hier mee aan dat er inderdaad een productie fout zit in een hoop JC. Dus kan je gewoon aankloppen bij de verkoper.

Hooguit als je pech hebt dat je verkoper failliet is.
Nee dat geven ze dus niet aan, daarom is dit een gelekte interne memo en geen officieel statement van Nintendo. Ze geven expliciet niet publiekelijk schuld toe.
Dat is ook niet nodig. Nintendo geeft indirect met de memo aan dat het product niet deugdelijk is. Ook gezien de hoeveel klachten op forums etc mag de verkoper echt van goede huizen komen willen er mee weg komen.

Je gaat immers als bedrijf niet gratis zonder gemopper JC's repareren.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 24 juli 2019 09:42]

Het is gelekte info, dus dat kunnen ze ook nog ontkennen.
Maar dat mensen ineens gratis reparatie krijgen niet.
Dat klopt, maar dat Nintendo dit in Amerika doet wil niet zeggen dat het in de rest van de wereld ook geldt. Verkopers hebben er verder ook weinig mee te maken, je moet contact opnemen met Nintendo. Een verkoper kan prima zeggen dat ze er niks mee gaan doen als je geen garantie meer hebt, en komt er ook prima mee weg.
Dat klopt, maar dat Nintendo dit in Amerika doet wil niet zeggen dat het in de rest van de wereld ook geldt. Verkopers hebben er verder ook weinig mee te maken, je moet contact opnemen met Nintendo. Een verkoper kan prima zeggen dat ze er niks mee gaan doen als je geen garantie meer hebt, en komt er ook prima mee weg.
Als @Jorgen zegt al met Nintendo te hebben gesproken hierover.
Dan is dat interne memo lek en enkel Nintendo Amerika niet meer zo relevant toch?

Misschien moet ik de mijne ook eens testen, want ik heb mijn joycons volgens mij 1 keer los gebruikt.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 24 juli 2019 12:03]

Ik voor het eerst na 2 jaar en 2 maanden... Maar dat maakte niet meer uit volgens de medewerker omdat het dus kosteloos verholpen dient te worden volgens het nieuwe beleid.
Misschien dat je uiteindelijk als je een rechtszaak aan gaat spannen gelijk zou krijgen maar dat doet natuurlijk bijna niemand dus in de praktijk doet dat niet zo terzake.
Nee tuurlijk niet, maar jij stelt hierboven dat het niet uitmaakt of Nintendo in Europa net zo soepel gaat zijn. Maar verreweg de meeste mensen hebben geen zin of de middelen om hun gelijk te halen als de winkel weigert buiten de reguliere garantietermijn het product te laten repareren of het om te ruilen. Dus voor die mensen maakt het wel uit.

Ik was zelf nog aan het denken om wellicht eens een switch er bij te nemen en het nieuws dat zoveel exemplaren problemen krijgen vind ik daarbij wel van belang. Als Nintendo nou officieel zou zeggen dat ze wereldwijd dit probleem 'altijd' gratis zullen repareren dan is dat niet zo'n punt, anders wacht ik liever even af of er niet een nieuw model komt waar het probleem in opgelost is.
Ze moeten wel. Volgens consumentenwetgeving in de EU moeten defecten die niet door fout gebruik zijn ontstaan sowieso de eerste twee jaar gratis gerepareerd worden. Nederland gaat daar nog overheen met gedurende de verwachte levensduur, hoewel dat voor controllers net als voor bv laptopaccu's door Nintendo deels nog op normale slijtage gegooid kan worden.
Waarvan dat de bewijslast van de "niet door fout gebruik" slechts de eerste 6 maanden op de verkoper rust, en daarna op de koper. In de praktijk heb je dus 6 maanden garantie, aangezien dit bijna altijd onmogelijk te bewijzen is.
Klopt, maar het lijkt me vrij vanzelfsprekend dat we hier voornamelijk over claims buiten de garantieperiode spreken , en over de vraag of het een systematisch gebrek (en dus niet normale slijtage) gaat waarbij een oplossing nodig is die verder gaat dan de normale regelgeving voorschrijft.

Om maar te zwijgen van reparatiecentra die soms geen problemen constateren (=falen om het probleem te repliceren), waardoor men soms meerdere keren garantie moet claimen voor iemands probleem erkend wordt. Zo duurt het wel erg lang tot er voor een defect product een oplossing komt, en dat lijkt me ook niet de bedoeling, ongeacht of het binnen of buiten de garantieperiode gaat.
Inderdaad. Dat zal meer waarde toevoegen in deze affaire dan het kopiëren van nieuwsberichten... ;)
Ongeveer een jaar geleden was mijn joycon ook gaan driften, maar heb dit gratis door Nintendo laten repareren binnen garantie. Verzendkosten waren nog wel voor mij.
Kunnen we hier een poll maken om te zien hoeveel Tweakers er wel of geen last van hebben? Ik heb na anderhalf jaar geen last van een drifting joycon :)..en ik speel veel handheld.
Ikzelf ook geen last, m'n vrouw met haar Switch wel (ja we hebben er 2).
Hier geen last (2 paar JC), maar wel twee kennissen met een driftende joy-con.

Niet dat een poll hier ook maar enigzins representatief zou zijn :)
IK helaas wel. Heb al 1 setjoycons daarmee versleten en vervangen voor nieuwe. Eerst links en 3 maanden later begon rechts ook. Het werd steeds erger op het punt dat Link gewoon ging rennen uit zichzelf. Niet eens meer zachtjes lopen.
2 paar joycons.
1 paar werkt perfect.
1 paar heeft drift.
Ik heb 1 paar joy-cons gekregen bij mijn switch.
Één van de twee joy-con controller was al aan het driften na ~ 2 uur gebruik.
En ik ben echt heel zuinig op mijn spullen.
Ik had dit probleem eerst op mijn linker joycon (erg irritant in BotW want dan loopt Link ineens randomly ergens van af :P en sneaken wordt dan lastig als ie besluit ineens volop te rennen)

dit destijds laten fixen (had em in een week terug) buiten garantie om want die was al een tijd verlopen, heeft me toen niks gekost (op het opsturen na).

Nu heb ik sinds een maandje ofzo dit op mijn rechter joycon, atm in iets mindere mate maar het is er wel.
Ik heb 4 joy-con en geen problemen.
Is dat een relevante poll? Het beleid om dingen gratis te repareren wordt niet gebaseerd op het aantal Tweakers met problemen, maar het aantal Switch eigenaren met problemen.

Nutteloze anecdote: mijn linker joy-con heeft drift en ik speel bijna exclusief op de Pro-Controller.
Voor Nintendo of America is dat totaal niet relevant nee :P
Meer voor mijn nieuwsgierigheid; van de mensen hier, hoe vaak komt het voor? ;)
Wij hebben de Switch pas een half jaar, maar gelukkig geen problemen ervaren. Als de poll er is, dan laat ik het graag "ondertekenen" door bijna 5000 leden van de FB Switch groep uit NL/Vlaanderen:

https://www.facebook.com/groups/SwitchNLVL/members/

Ik zie het probleem en oplossing daar regelmatig voorbijkomen.
ik heb drift in allebei mijn meegeleverde joycon
Zou ik er dan lichtelijk vanuit kunnen gaan dat ze het probleem bij de “nieuwe Switch” in september hebben opgelost? Of staan die waarschijnlijk al ergens in een warenhuis met nog de oude Joy-Cons in de doos?
Heb er zelf last van dat ze in handheld modus redelijk snel "losschieten". Ik hoef er niet eens kracht achter te zetten en de joycons zijn er vrij snel uit. Is dit normaal?
Heb er zelf last van dat ze in handheld modus redelijk snel "losschieten". Ik hoef er niet eens kracht achter te zetten en de joycons zijn er vrij snel uit.
Dat is te wijten aan slijtage van de plastic haakjes. Sommigen hebben deze vervangen door een metalen variant.
Nintendo kiest dus eieren voor hun geld, of ze nu geen zijn hebben in slechte media aandacht of op voorhand wetende dat ze de zaak gaan verliezen laat ik in het midden.
Al dit soort processen kosten tijd en inventarisatie voordat er daadwerkelijk een beslissing genomen wordt, uiteraard zal de rechtzaak hier in ook bepalend geweest zijn. Maar ik vind het moeilijk om te zeggen of ze onwelwillend waren en nu eieren voor hun geld kiezen. Vaak duurt het simpelweg lang, eerst moet er een representatieve groep zijn met klachten.
Daarnaast is het uiteindelijk niks meer en niks minder gewoon slijtage aan de joycons door het veel gebruiken. Wel snap ik dat Nintendo nu ervoor kiest de joysticks te vervangen. Ze hebben weinig zin in het media gezeik wat erbij komt kijken. Dat kunnen ze nu niet gebruiken met een nieuwe handheld op komst. Waar overigens waarschijnlijk dezelfde joysticks in zitten... wat nog erger is want deze kun je er niet zomaar even simpel afklikken en nieuwe erop schuiven

[Reactie gewijzigd door sygys op 24 juli 2019 08:45]

Dit is geen normaal slijtage, dit is een ontwerpfout.
Ik citeer mezelf ff uit de vorige frontpagepost over dit onderwerp.

Connectorspecialist hier. Met grote interesse het bewijs bekeken, en waar een hoop mensen hun pijlen richten op de grafietbaantjes richt ik mijn pijlen op de sliders. Grafiet kan behoorlijk wat hebben, maar de foto's laten zien dat beide contactpunten van de slider het grafiet compleet hebben weggekrast. De normaalkracht die de slider uitoefent op het grafiet is vermoedelijk veel en veel te hoog, die heeft een directe relatie met de veerkracht. Ik heb hier niks liggen om die te bestuderen, maar het oogt wel erg lomp.

Ik ben ook zeer benieuwd welk materiaal voor deze slider is gebruikt, dit lijkt gestanst uit RVS plaatmateriaal, mogelijk met een nikkelplating of compleet onbehandeld. Dat materiaal is niet geschikt hiervoor, voor dit soort miniatuurcontacten is fosforbrons met goudplating waarschijnlijk de beste keus. RVS is dat absoluut niet.

Dit zijn allemaal aannames, ik heb geen switch en alleen de foto's om te bekijken. Mochten die aannames juist zijn, dan heeft Nintendo een enorme blunder begaan.
Zou ik deze foto's ergens kunnen vinden? Ik ben daar ook wel heel nieuwsgierig naar.

Het lijkt me leuk om mijn eigen joycons uit elkaar te trekken en het zelf te bekijken, maar dan worden ze natuurlijk helemaal nooit meer gerepareerd.
https://imgur.com/gallery/58bBc43
Dit is het beste beeldmateriaal wat ik heb gevonden
"Gewoon slijtage" is het gewoon echt niet in mijn ervaring. Ik heb 2 verschillende pairs controllers gekocht direct bij launch en bij beide het drifting-probleem gehad, bij beide aan de linkercontroller. Beide werden afwisselend gebruik en bij beiden zat het gebruik nog <50 uur. Dat is dus wel slijtage maar niet "gewoon" meer en duidelijk een fout in de controller zelf.
Bij minder dan 50 uur mag je inderdaad verwachten dat zoiets niet de kop op steekt.

Sterker nog, ik heb GameCube controllers liggen die ik in 2003 kocht en waar zeg maar niet geheel zuinig mee omgegaan is en die hebben nul problemen.

Nintendo stond bij mij altijd hoog als het gaat om hoe robuust de hardware is. Hoop stiekem dat dit een slechte badge was en dat een revisie het oplost!
Het is geen gewone slijtage. Mijn neefje heeft een Switch en die joycons hadden na 3 maanden al last van drift. Dat lijkt mij geen normale slijtage, ook al game je er 8uur per dag op. Werd overigens gewoon gratis gerepareerd, maar je bent ze wel een maand kwijt.
Ik denk niet dat je er vanuit kan gaan dat de Switch Lite hetzelfde probleem zal hebben. De joysticks daarop zien er ook compleet anders uit. Je zou dan ook kunnen zeggen dat het niet dezelfde problemen zal hebben omdat waarschijnlijk dezelfde techniek gebruikt wordt als in de Pro controller. Het raakt beide kant noch wal
Daar ben ik toch mee oneens, er word door klanten een probleem ervaren welke een defect is aan de hardware. Het eerste wat gedaan moet worden is de klacht reproduceren en kijken of het een ontwerp fout is dan wel incorrect gebruik wat de schade heeft veroorzaakt. Het is niet de bedoeling dat er eerst x aantal klachten moeten komen voordat onderzoek gestart word en er automatisch uit gegaan word dat de klant iets fout gedaan heeft. Want mijns inzien lijkt het hier wel op, wil graag mee helpen maar ze moeten niet moeilijk doen want ik heb recht op 2 jaar garantie hier in de EU en is het aan Nintendo aan te tonen dat ik moedwillig schade heb aangericht aan hun product.
Als er een paar klanten klagen zal er niet zo snel actie ondernomen worden, dan komt het vaak neer op productiefouten. Maar als de groep aanzienlijker wordt dan gaat men kijken inderdaad kijken of de problemen te reproduceren zijn. Wat ik ze wel kwalijk neem is dat er kosten in rekening gebracht werden blijkbaar, terwijl dit simpelweg onder garantie hoort te vallen.
Maar heeft Nintendo dan geweigerd joycons binnen garantie te repareren? Ik had de indruk dat dat geen probleem was (alleen ben je natuurlijk wel even die dingen kwijt), maar dat ze nu dus ook buiten garantie of zonder aankoopbewijs kosteloos zullen repareren.

Volgens mij niks mis mee dus. In eerste instantie repareer je gewoon volgens je reguliere garantie procedures, en pas als blijkt dat iets vaker voorkomt dan normaliter verwacht kan worden ga je echt onderzoeken en eventueel buiten de reguliere processen om compenseren.
Switch is op 3 maart 2017 gereleased ;) , dus als je de switch in begin gekocht hebt, zit je nu pas 4 maanden buiten wettelijke garantie, betwijfel dat dit probleem iets van laatste half jaar is.
Dat geldt alleen in de EU, andere landen, zoals de US kennen andere garantie-wetgeving.
Ik heb zelf slechte ervaring met de service van Nintendo bij een kapotte usb-c-poort. Deze was binnen de garantie, maar werd geweid aan het gebruik, terwijl het apparaat alleen met originele accessoires gebruikt is. Ik vond dat zo teleurstellend, dat we de hele handel weggedaan hebben.
Ik weet natuurlijk niet alle details van hoe het bij jou gegaan is maar vrijwel alle apparatuur fabrikanten repareren geen poorten onder garantie, zowel bij bijvoorbeeld een prive laptop als bij de zakelijke kant van Dell is het in principe altijd zo dat als een usb(c) of dock poort stuk is en dit niet zo was bij het uit de doos halen dat dit onder gebruiksschade valt. bij meerdere telefoons van verschillende merken bij meerdere winkels en fabrikanten word dit ook zo gehanteerd(eigen ervaring en van kennisen). Dit terwijl zeker bij de zakelijke kant van Dell bij een hele hoop dingen niet eens gekeken word of het verhaal wat je tegen ze verteld wel klopt en ze het gewoon vervangen.

als je zou kunnen aantonen dat het een fabricage fout is dan zou je nog een kans hebben maar anders is het ook vrijwel onmogelijk dat een usb poort door iets anders stuk gaat als gebruik.
Het is niet de bedoeling dat er eerst x aantal klachten moeten komen voordat onderzoek gestart word en er automatisch uit gegaan word dat de klant iets fout gedaan heeft.

Dit is nu precies wat er dus wel gebeurt, de meeste klanten doen het vaak ook fout, lezen vaak geen handleiding waar onder andere in staat dat er geen opstakels tussen controlers en switch mogen zijn. ( ja ik weet dat het soms ook gebeurt als de constrollers aan de swich zitten.)
Dus logisch dat ze eerst laten kalibreren en updaten.
En dat er zo veel meldingen zouden moeten komen voor Nintendo reageert is ook onzin.
Er spelen nu miljoenen mensen met de Switch en dus is het logisch dat er ook binnen korte tijd een hoop reacties binnen komen.
Jammer dat ze die eieren onder "dwang" hebben gekozen.
Het zou fraaier zijn geweest als het volledig van hen uit was gekomen.
Dit geeft geen extra vertrouwen in het merk.

Het is een beetje apple-style e.a.
Het gaat niet om een goed product willen leveren, maar om je reputatie; pas als die in het gedrang komt ga je wat voor je klanten betekenen...

[Reactie gewijzigd door Zynth op 24 juli 2019 08:18]

Dit is toch gewoon een kwestie van garantie/economische levensduur?
Ik snap werkelijk niet waarom dit zo lang heeft moeten duren...
Om aanspraak te maken op garantie zijn 2 dingen nodig.
1) het moet binnen de garantie termijn vallen
2) je moet een aankoop bewijs hebben.

En als je in een MediaMarkt de joycons hebt gekocht en het bonnetje niet hebt bewaard wordt aanspraak op garantie dus wel lastig.
Maar die 2 eisen laten ze vallen voor dit specifieke probleem.
De pin betaling kan ook als garantie bewijs gebruikt worden.
tja, bonnetje niet bewaren van dingen waar je garantie op hebt...... 8)7 Gelukkig hoef je de bonnetjes niet te bewaren als je een clubkaart hebt..
Meestal vragen die toch om het garantiebewijs te koppelen aan je paspoort?
Aanspraak maken bij Nintendo gaat op basis van registratie bij Nintendo.
Meestal doe je dat op het moment dat je een product koopt. Hoef je ook het bonnetje niet meer te bewaren voor ze.
Daarnaast wordt van elke switch de productiedatum bewaard en is ook voor Nintendo op die manier wel uit te vinden rond welke periode je het product hebt gekocht.
Omdat wij in europa op die manier werken ja. In de VS kan je als de verkoper niet mee wil werken alleen bij de fabrikant te recht. En die zijn meestal niet zo happig om garantie te verlenen. Staat ook allemaal in de kleine lettertje dat je 9/10 keer gewoon pech hebt.
Ik kende het probleem niet, tot ik gisteren Mario Kart zat te spelen...
En wat doet die dan bij Mario kart voor gekke dingen ?
De kart drift als een gek ;-)
Heb tot nu toe niks echt gemerkt volgens mij bij mij, wel eens dat lijkt of uit zich zelf hoek om gaat ofzo.
Maar er zit ook een sensor in volgens mij dat je de controller kan bewegen om bocht in de te gaan.

Maar eens proberen dan vanavond ofzo.
Bij mij komt er vuur van onder mijn kart tijdens het driften. Toch maar is Nintendo bellen...
Ik vindt het juist jammer dat Nintendo niet eerder heeft ingegrepen. Er waren zat meldingen op diverse fora zoals Reddit. Ook hier op tweakers werden ervaringen gedeeld m.b.t. "drifting".

Naar mijn mening had Nintendo eerder kunnen reageren, i.p.v. gedwongen te worden omdat er een rechtszaak wordt aangespannen. Toch raar als je zoveel moeite moet doen om een bekend probleem op te lossen.

Offtopic
Fijn voor hen die een Switch hebben, zit er aan te denken om er toekomstig één aan te schaffen. Waarschijnlijk de nieuwe versie met betere batterij en zuinigere processor.
Ondanks de aanhoudende issues met de JC is de Switch nog steeds een prachtig apparaat en zeker het kopen waard als je van Nintendo games houdt. Ik zou als ik jou was ook voor die versie gaan en zeker 2x nadenken als je een Switch Light zou overwegen. Als daar namelijk je thumbstick naar zijn mallegootje is dan ben je je hele console kwijt.
Gezien de geringe en soms zelfs negatieve marge op de console zelf en de 32 miljoen stuks die verkocht zijn, snap ik het vanuit financieel perspectief wel.
Elke controller heeft hier toch uiteindelijk last van? Of heeft de joy-con hier uit de doos al last van?
Ik lees hier soms 3 maanden... mijn ps4 controller had het in lichte maten ook uit de doos.
Binnen een maand had ik dit probleem met de Joy-con al. Met alle PS heb ik dit nog nooit gehad en die hebben het veel zwaarder te verduren gehad 😅
Nu Valve nog (Index controllers...)
Alle controllers hebben er uiteindelijk last van althans dat is mijn ervaring met analogesticks-controllers.
Yep, zeker na langere tijd. SOMS kan het ook aan andere zaken liggen, want met mn Logitec Extreme 3D Pro is het probleem vaak ook opgelost als ik em alleen even eens de USB kabel uit en weer terug in de computer stop (zonder de joystick zelf aan te raken).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee