Nintendo ruilt in sommige gevallen Switch om voor nieuwere versie - update

Nintendo lijkt stilletjes een inruilprogramma te zijn gestart voor mensen die onlangs een Switch hebben gekocht, maar deze nu willen inruilen voor de recent aangekondigde upgrade. Wel lijkt het aanbod vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten en Canada te gelden.

Het inruilprogramma is niet groots aangekondigd, maar kwam aan het licht nadat een eigenaar van de Switch op Reddit informatie gaf over hoe bij Nintendo een nieuwe versie van de Switch aangevraagd kan worden. Iemand bij de klantenservice van de Amerikaanse tak van Nintendo gaf namelijk te kennen dat wie de Switch na 17 juli heeft gekocht, in aanmerking komt voor het omruilen naar de nieuwe versie. Klanten krijgen de instructie hun Switch naar een bepaald adres te versturen, waarna ze de nieuwe versie toegestuurd krijgen. Een woordvoerder van Nintendo bevestigde dit vervolgens tegenover Polygon.

Daarbij werd ook duidelijk dat Nintendo dit aanbod vooralsnog alleen doet aan Amerikaanse en Canadese klanten. Omdat er verder publiekelijk weinig over het omruilprogramma is gecommuniceerd, is niet bekend hoe lang het gaat duren en of er ook andere landen worden aangedaan. Het nieuwe model wordt binnenkort ook in Nederland en België verkocht, waardoor een omruilprogramma ook hier tot de mogelijkheden zou kunnen behoren.

Op 17 juli kondigde Nintendo een nieuwere versie van de Switch aan met een verbeterde accuduur. Die verbeterde accuduur wordt verkregen door een nieuwere, zuinigere processor. Om welk model het precies gaat is overigens niet bevestigd.

Update zondag 10:11 uur: Nintendo heeft in een verklaring aan The Verge ontkend dat er een inruilprogramma is voor de Switch. Wel geeft de woordvoerder aan dat wanneer er 'iets in de weg komt te staan' bij het gebruiken van de Switch, gebruikers contact op moeten nemen met de supportafdeling. Op de claims van gebruikers dat hun Switch is omgeruild en de bevestiging van de klantenservice gaat de woordvoerder niet in.

Door RoD

Admin Mobile

17-08-2019 • 12:12

91 Linkedin

Reacties (91)

Wijzig sortering
Ik ben vooral benieuwd of de performance en beeldkwaliteit is verbeterd tov het oudere model
Het lijkt ook een bewuste keuze om dit niet te doen.

De hardware is zuiniger en zou daardoor sneller functioneren. In dit geval is ervoor gekozen voor een betere batterijduur en de rest hetzelfde te laten functioneren als in de originele Switch.
Het kan natuurlijk wel zo zijn dat op momenten waarop de oude Switch te warm zou worden het nieuwe model dat niet doet en daardoor iets beter functioneert.

Recent heeft Digital Foundry een filmpje uitgebracht waarin ze de originele Switch overclocken. Daarin kun je zien dat bij sommige spellen het goed zou zijn als de CPU sneller zou kunnen lopen.
Het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=a-XR64QHOmE
Overclocken is heel slecht voor de performance per watt, een cpu die 10% overgeklokt is kan makkelijk 50% meer stroom gebruiken.
Veel te kort door de bocht... Ja het kan bij sommige cpu's maar het hoeft absoluut niet.

Anders zou het ook andersom moeten gelden... Klok je cpu 10% terug, hey hij verbruikt nog maar de helft! Nee dus, dat is zelden zo extreem... En aangezien de switch standaard al ondergeklokt is...

Edit: ik denk dat jij vooral denkt aan AMD cpu's die niet echt heel ver over te klokken zijn. Om er dan nog wel wat uit te persen wordt het voltage behoorlijk omhoog gegooid en dan ga je inderdaad dik meer verbruiken.
Niks ten nadele van AMD overigens hoor, heb zelf recent een ryzen gekocht... Maar ze klokken niet echt veel verder dan wat AMD ze standaard al geeft (de hogere modellen).

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 17 augustus 2019 21:46]

De hogere modellen van AMD zijn vaak al goed geclockt. Lagere modellen zijn wat meer sillicon lottery in overclocken. Amd's automatische boost software is ook vrij goed dus handmatig valt er niet veel extra uit te persen tenzij zeer hoge temperaturen handmatig toegelaten worden.
Ik denk niet aan AMD cpu's.
Alle cpu's gebruiken onevenredig meer stroom als je ze overclocked, er zijn geen uitzonderingen.
Dus als de switch zijn cpu onderclocked is, en je clocked hem naar zijn standaard clockspeed, dan is het geen overgeclockte cpu, en dan ga ik er in mee dat die niet onevenredig meer stroom verbruikt, al zijn de meeste cpu's wel degelijk efficienter als ze underclocked zijn.
Ga je hem hoger clocken dan zijn standaard clockspeed, is er een hele grote kans dat die onevenredig meer stroom gaat gebruiken.
Dat is maar net wat je 'standaard' noemt he...
Maar er zijn ook CPU's die je tegelijk wat harder kunt laten lopen dan stock en het voltage wat verlagen waardoor hij én meer performance biedt én minder verbruikt. Sure, je kan zo'n chip dan waarschijnlijk nóg wel verder duwen en wel meer gaan verbruiken, maar jouw statement blijft in ieder geval erg kort door de bocht. En in ieder geval op de Switch dus compleet niet van toepassing. Dan kun je wel de specs van Nvidia er bij halen in plaats van die van Nintendo omdat dat beter bij jouw punt past, maar zolang je het apparaat (de Switch) harder laat lopen dan dat hij standaard doet dan zeg ik dat het gewoon overklokken is wat je doet.
En ik blijf erbij dat een cpu onevenredig meer stroom zal gebruiken als je hem overclocked, net zoals die onevenredig minder stroom zal verbruiken als je hem onderclocked.
Dat is gewoon onzin en afhankelijk van het model cpu.
Generalisaties zijn efficient maar vaak niet compleet waar.
Nintendo heeft de Tegra een stuk lager geklokt dan hij aan kan.
Een 'overclock' van de standaard 1020MHz naar 1785MHz en een GPU op 921MHz ipv 768MHz kost 25% meer. Het probleem is dat de Switch dan ook een stuk warmer wordt en meer moet koelen, iets dat in een slecht geventileerde ruimte tot problemen kan leiden (zoals een gebogen behuizing).

Nintendo laat trouwens ook in sommige spellen de CPU sneller lopen dan normaal om bv. laadtijden te verkorten. Zolang de ervaring voor de gebruiker niet veel veranderd laten ze de CPU op de lagere snelheden lopen.

[Reactie gewijzigd door tedades op 17 augustus 2019 18:37]

De behuizing buigt niet door hitte maar de aluminium frame onderdelen in de behuizing buigen zeer makkelijk in tassen etc. Wanneer de volledige snelheid benut wordt zorgt dat voor maar 4graden aan extra hitte in een systeem wat al niet warm wordt naar verhoiding. Alleen is in de standaard units de accu tijd al vrij slecht.
Ze hadden net als met telefoons moeten kiezen voor een optie. High performance of battery save mode. Dan had de gebruiker zelf kunnen kiezen of je betere graphics wilde of accu wil besparen. Door de huidige architectuur van games die automatisch omhoog en omlaag schalen als de CPU/GPU load te zwaar wordt leent zich perfect voor het instellen van zulke opties. Krachtigere CPU? Dan schaalt gewoon netjes het beeld.omhoog naar daadwerkelijk 720p handheld. Is het niet krachtig genoeg omdat deze op batterij savingsmode staat dan schalen zoals normaal de graphics terug naar voxel brokken kwaliteit. Weer een gemiste kans van Nintendo dit in mijn ogen. Ik hoop dat er toch nog een functie als deze ooit komt... Maar ben er bang voor. Vooral ook omdat je 2 verschillende switches in omloop hebt en deze eigenlijk als 1 en dezelfde verkocht worden
Ik begrijp wat je zegt, alleen om alleen deze versie beter te laten performen is om diverse redenen een slecht idee:
 • Je hebt 2 systemen die beide anders presteren. Voor gebruikers met het oude systeem is dit vrij lullig te noemen
 • 2 systemen zorgt voor verwarring bij consumenten, "welke is nou beter en kan ik wel alle spellen evengoed spelen?"
 • Devs gaan spellen optimaliseren voor de nieuwere versie, waardoor de versie voor V1 gewoon crappy loopt.
De huidige optie van Nintendo is een stuk beter: zelfde performance, maar betere accuduur.
Wat is er lullig aan, de hardware wereld staat niet stil, en verbeterde console versies is niets ongebruikelijks. Zie bijvoorbeeld de Xbox One X en Playstation 4 Pro.

Maar ook de GBA, DS en 3DS lijnen kende verbeteringen over de jaren heen.

En als ze het spel optimaliseren voor de nieuwe versie waardoor hij slecht loopt op de oude, dan schieten ze zichzelf alleen maar in de voet, gezien de install base van de oude versie aanzienlijk groter is en deze gebruikers geen spellen zullen kopen die niet goed werken.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 17 augustus 2019 21:23]

Was er daadwerkelijk een snellere GBA en DS op de markt gebracht? Volgens mij niet hoor. Tuurlijk had de SP een backlight, en is de micro kleiner, maar sneller?
De DSi en DSi XL waren inderdaad DS versies met snellere CPU en ietwat meer RAM
de NEW 3DS(XL) heeft ook een specs update gekregen.
Dat is misschien leuk voor de poweruser maar niet voor de gemiddelde consument. Daarnaast is het voor een bedrijf heel belangrijk om een consistente kwaliteit/ervaring te bieden. Daar past dat gewoon niet altijd in.
Nee, er is gekozen om het consistent te houden. Omdat je anders het zelfde heb als bij de New Nintendo 3DS, waarbij je bepaalde spellen alleen op dat ding kan spelen. Zoals Fire Emblem warriors en Xenoblade chronicles.
Bij de New 3DS is dit natuurlijk expres gedaan. Het is niet zo van "oepsie, 2x zoveel geheugen toegevoegd" :+

Wel een aparte beslissing om dat te doen. Maar verwarring genereren was sowieso een probleem bij Nintendo in die tijd.
Het beeldscherm schijnt iets beter beeld te geven in lichte situaties (buiten bijvoorbeeld), en het beeld schijnt ook iets 'warmer' te zijn qua kleuren. Zelda bleek ongeveer een uurtje langer 'mee te gaan' (test: spel starten en op 1 punt blijven staan op een berg). Kan de video zo even niet terugvinden, maar echt wereldschokkend is het allemaal dus niet :)
De video die je bedoelt is gemaakt door Kevin Kenson. Zijn metingen constateren dat het scherm warmer (7200 kelvin vs 6750 kelvin voor resp. OG en revisie) en ~10% helderder is. In dit geval is warmer dus positief want het betekent een natuurlijkere kleurweergave. Natuurlijk is r bij een relatief goedkoop toestel als de Switch nog een beetje een "screen lottery", maar over het algemeen zou het een upgrade moeten zijn tegenover de launchmodellen.

Prestaties zijn niet verbeterd, maar de Tegra X1-refresh genereert iets minder warmte. Theoretisch is het vrij eenvoudig voor Nintendo om een hoger prestatieprofiel te unlocken, maar het lijkt er voorlopig niet op dat ze dat van plan zijn.

Wat de batterijduur betreft: er zitten natuurlijk grote verschillen tussen metingen op basis van hun verbruiksprofielen (schermhelderheid, volume, wifi aan/uit, ...). Bij gemiddelde helderheid en vliegtuigmodus haal je wel degelijk de cijfers waarmee Nintendo adverteert. Met hogere helderheid en wifi aan spreken we in Zelda idd van +- anderhalf uur extra.
Theoretisch is het vrij eenvoudig voor Nintendo om een hoger prestatieprofiel te unlocken, maar het lijkt er voorlopig niet op dat ze dat van plan zijn.
Zo makkelijk is het helemaal niet.
Je wilt liever niet twee systemen naast elkaar lopen.

Op dit moment loopt de switch al in verschillende modi. Alleen mag de spelbeleving er niet onder leiden. Verschillende ontwikkelaars hebben ook hun games daar ook op aangepast, die presteert niet navenant beter als je de snelheid omhoog gooit. In het verleden had je de turbo-knop waardoor rare dingen met een game konden gebeuren, alleen games zijn allang niet meer afhankelijk van de cpu-clock.

https://nl.hardware.info/...t-hogere-kloksnelheid-toe
Zo veranderde de prestaties tijdens het spelen van Dragon Quest Builders 2 niet door de gpu te overklokken, terwijl het overklokken van de processor de framesnelheid met 40 procent verhoogde. Een vergelijkbaar beeld werd gegeven door Mortal Kombat 11 en Wolfenstein Youngblood, waarbij in het laatste geval ten minste een iets hogere resolutie werd bereikt door de GPU te overklokken.
Hogere snelheid betekent niet gelijk hogere prestaties.
Zo makkelijk is het helemaal niet.
Je wilt liever niet twee systemen naast elkaar lopen.
Sony kan het wel met de PlayStation Pro. Daar heb ik de keuze of ik betere grafische prestaties wil, of een betere framerate. Theoretisch gezien kan het dus wel. Of Nintendo daar zin in heeft is een tweede.

[Reactie gewijzigd door Raling op 17 augustus 2019 17:41]

[...]

Sony kan het wel met de PlayStation Pro. Daar heb ik de keuze of ik betere grafische prestaties wil, of een betere framerate. Theoretisch gezien kan het dus wel. Of Nintendo daar zin in heeft is een tweede.
Het is niet de vraag of het kan, want Nintendo heeft dit ook gedaan bij Fire Emblem Warriors.
Maar dat gaan ze niet doen vanuit bedrijfsoverwegingen. Je kunt moeilijk uitleggen dat nu iedereen over moet gaan op V2, omdat deze iets beter presteert en geen frapedrops heeft. Neeh, Nintendo houdt liever alles gelijk of brengt een daadwerkelijk betere console uit (Nintendo Pro).
Daarom schreef ik "theoretisch" :) Ik heb dat Digital Foundry artikel ook gelezen. In sommige gevallen helpt een overclock, in andere gevallen zijn games beperkt door bvb. de geheugenbandbreedte.

Blijft erbij dat het voor Nintendo 'gemakkelijk' is om toegang te geve tot een extra profiel, mochten ze dat willen. Switch heeft er nu al minstens drie, zoals het artikel ook aangeeft. Optimaliseren voor een ander profiel is natuurlijk een tijd/geld overweging voor developers, en ook vanuit Nintendo zlf zijn er verschillende redenen om dit niet te doen. Ik wou daar echter niet op ingaan om de post niet langer dan nodig te maken ;)
Scherm verschilt per Switch, de een is warm, de andere wat kouder/neutraler.
Op YouTube zijn verschillende reviews over de Switch upgrade, het scherm heeft dezelfde resolutie maar de helderheid en kleurweergave zijn wel enigszins verbeterd.
Er is helemaal geen switch omruil programma en dit artikel klopt ook gewoon niet: https://www.theverge.com/...e-exchange-program-denial
Nee dus, is gewoon een nieuwe revisie zoals we in het verleden wel vaker gezien hebben bij oa de PS en Xbox.
Het scherm is beter geworden,
Ben benieuwd wat ze dan met de oude gaan doen? Verkopen ze de console (componenten) dan weer door aan externe partijen in armere landen ofzo?
Als Refurbished verkopen met een jaar garantie. Refurbished is in het geval van Nintendo "amper te onderscheiden van nieuw".
Manufacturer refurbished is bij bijna iedere fabrikant niet te onderscheiden van nieuw. Dat is het hele punt ervan.
Er is best kans dat ze de CPU van het moederbord kunnen vervangen. Het zou mij niks verbazen als de nieuwe cpu en de oude cpu dezelfde grootte en voetprint hebben.
Zoiets is in de massaproductie markt van vandaag gewoon te kostelijk. Toestellen in goede staat gaan gewoon met korting verkocht worden of worden misschien zelfs remanufactured om er als nieuw uit te zien zodat ze voor volle prijs verkocht kunnen worden.
'remanufactured' = nieuwe CPU er in ;)
Nope, misschien nieuwe buitenkant, nieuwe screenprotector voor transport, alles netjes verpakt en terug een doos in met alle zegels. Mochten er onderdelen defect zijn worden die wel vervangen. Maar er worden geen componenten zoals een CPU vervangen. Als consument zie je het verschil niet met 1 die net van de productielijn is gerold.
dat of gebruiken als omruiling voor repairs die te duur uitvallen
In bepaalde landen is er een refurbished-programma voor de Switch:
https://store.nintendo.co...locale=&categoryPage=true
Zal ook totaal niks te maken hebben met Fusée Gelée
Die zit al een tijd lang niet meer in de switch. De switches die verkocht zijn na 17 Juli hebben beslist geen fusee gelee meer.
Het lijkt er alleen wel op dat dit alleen zo is met de revised tegra chips. Dus de nieuwe modellen. Kans is dus dat Nintendo dit doet om de oudere modellen uit de roulatie te halen zodat men piraterij en homebrew een stap voor is.

https://www.google.nl/amp...ee-gelee-switch-hack/amp/
Fusee gelee is al ruim een jaar gefixt. Ook in de "oude" modellen. Alleen de modellen van de eerste maanden/eerste jaar zijn kwetsbaar. Daarna is er een andere X1 revisie ingegaan en was het verholpen.

Deze nieuwe versie heeft weer een nieuwe revisie van X1, lijkt het op.

Bron
Ik zie het idd. Juli 2018.

Laten we het er op houden dat het tijd was voor weekend. :P
Hoewel dit vast ergens meespeelt is de keuze om over te stappen volgens mij het gebrek aan de originele X1. Als ik het goed begreep werd deze niet meer geproduceerd waardoor ze sowieso over moesten stappen naar een recenter model.
Daar gokte mensen dat Nintendo in zijn geheel zou overstappen naar een ander sneller model Tegra maar daar heeft Nintendo gekozen voor een revisie. Hierdoor kunnen ze een Switch maken die een vergelijkbare ervaring geeft als de originele Switch.
Blijkbaar vinden ze het belangrijk dat de Switch hardware hetzelfde blijft. Mogelijk heeft dat te maken met de Switch mini, die anders een slechter aanbod aan spellen zou krijgen. Als de Switch mini ook op hogere snelheden moest lopen hadden ze een grotere accu moeten plaatsen en mogelijk ook betere koeling.
Zoals sommigen aangeven, die zijn gewoon bang voor een class action law suit. De vraag is waar ze met de teruggestuurde consoles blijven. Iets zegt me dat ze dat ze er een andere image op zetten, doosje eromheen voor een andere markt en dat de oude productie deze kant op komt. Beetje zoals met de release van Jasper Xbox 360 consoles, het was toen een gok of je het oude of het nieuwe model kreeg in de winkel. Enkel degene die het wisten gingen in de winkel serienummers uitzoeken, de normale consument kent het verschil niet en krijgt oude voorraad mee.
Waarom zouden ze bang zijn? Je hebt sls consument daar geen recht op, nieuwere revisies is niets nieuws, de huidige switch is bv al niet meer dezelfde tevisie als dat werd verkocht bij introductie. Denk eerder dat Nintendo dot doet omdat ze anders bang zijn dat tijdelijk de verkopen zouden inzakken omdat mensen mogelijk op de nieuwe revisie zouden gaan wachten.
Ze krijgen blijkbaar wel een nieuwe achtergrond (rood?) dus het is iets makkelijker te zien (online dus) maar als dat het enige is zal de gemiddelde consument dat niet opmerken.
Aangezien er hier en daar al reviews opduiken; is het nieuwe model al ergens in nederland te koop?
Volgens mij nog niet helaas
Gisteren nog verschillende speeldgoed winkelw afgereist helaas zonder resultaat.
geen nieuw model...een revisie...dat is wat anders.
Het model is hetzelfde, kan hetzelfde en doet hetzelfde.

Eerst gaan de voorraden op.
En dat is geen punt. Je krijgt waar je voor komt. Een console die de spellen van de Switch afspeelt.

[Reactie gewijzigd door jqv op 18 augustus 2019 01:45]

De eerste met C.P.U. revisie zijn in maart al gespot. Het gaat daarbij om modellen met de tecra x1 rev1.
HAC-001-01/HAD-001 is het nieuwe systeem type. de oude (Rev "A") was: HAC-001.
"dit aanbod vooralsnog alleen doet aan Amerikaanse en Canadese klanten"
Ik gok dat het daar bij blijft.
Mijn ervaring is namelijk dat dit soort acties meestal net als Sinterklaas mijn huisje stilletjes voorbij gaat.
Bang voor een class action lawsuit.
Waarom? Nieuwere revisies is niets nieuws, het modelnummer staat altijd aan de buitenkant van de verpakking.
Volgens mij was het al lang en breed bekend dat er een revisie aankwam. Dus een beetje raar als je dan nog een rechtzaak aan gaat spannen (winkans lijkt me ook zeer klein). Het is ook niet zo dat de originele switch grove fouten o.i.d. ten opzichte van de nieuwe waardoor hij omgeruild zou moeten worden. Het enige euvel wat de switch kent is volgens mij met de joycons maar daarvoor hoef je niet het hele apparaat om te ruilen (lijkt me nogal onnodig).

Met de Xbox 360 revisies werd er daadwerkelijk een probleem opgelost (losse contacten door oververhitting/expansie en krimp van de soldeer banen) dus toen werd mijn oude (Xenon?) Met rrod omgeruild voor een Scorpion revisie.
Dat is wel erg netjes van Nintendo, petje af voor ze :)
Maar zoals gewoonlijk hoef je er hier in de Benelux niks te verwachten mbt service of een voordeel.
Vertel?
Als of er hier totaal niets is aan service van bedrijven.
Onze consumenten-wetgevingbescherming is 1 van de meest uitgebreide van de wereld,

Je klinkt meer als een verwend kind dat stampvoetend zijn zin probeert te krijgen, dan een consument die weet wat je mag verwachten van een VERKOPER.
Het is heel simpel, in de USA kunnen consumenten zich beroepen op allerlei wetten die staan voor de consument.
Mooi voorbeeld, de diesel gate van Volkswagen. Enig idee hoe ze daar gecompenseerd zijn ?
Kan je verklappen dat je daar hier van kunt dromen. En hoe ging dat hier ??

Recht hebben en recht krijgen zijn 2 verschillende dingen hier en ja je staat in je recht maar je mag soms wel de lange juridische weg bewandelen.
Toch een mooie regeling om de verkoop niet te ver te laten inzakken.
Er zal vast een lek gevonden zijn in de hardware die na juli 2018 is uitgebracht wat Nintendo niet weet te fixen. Dan lijkt dit een mooi aanbod, maar uiteindelijk zal Homebrew draaien weer onmogelijk worden met de nieuwere versie.
Een nintendo vertegenwoordiger heeft nadat dit gerucht verspreid werd, volgend statement gemaakt:
We do not have a Nintendo Switch exchange program. We always want players to enjoy their Nintendo Switch systems, and if anything ever gets in the way of that, we encourage them to visit http://support.nintendo.com for support, or to contact our consumer support team.
Bron

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee