Russen kunnen geen Windows meer downloaden via website Microsoft

Vanuit Rusland kunnen geen installatiebestanden voor Windows 10 of 11 meer worden gedownload via de website van Microsoft. Inwoners van het land krijgen dan een foutmelding te zien. Het is niet duidelijk of het om een vergissing gaat of een bewuste beslissing van Microsoft.

Volgens de redactie van BleepingComputer is het voor mensen in Rusland voorlopig niet mogelijk om de installatiebestanden van Windows 10 en 11 te downloaden. Het is ook niet mogelijk om de Windows 10 Update Assistent, Windows 10 Media Creation Tool en de Windows 11 Update Assistent te downloaden. Als Russische inwoners deze toch proberen downloaden, krijgen ze een foutmelding te zien met daarin een bericht dat het opgevraagde bestand niet werd teruggevonden of dat er een probleem is. Het zou wel mogelijk zijn om de Windows 11 Media Creation Tool te downloaden, maar de tool laten draaien lukt dan weer niet.

De redacteurs van Bleeping Computer hebben dit getest door via een vpn-server die in Rusland gelokaliseerd is, de bovenvermelde bestanden te proberen downloaden. Als Russische inwoners zelf een vpn-server gebruiken die in een ander land staat, is het volgens BleepingComputer alsnog mogelijk om de installatiebestanden te kunnen downloaden. Het is niet duidelijk of dit een nieuwe maatregel is van Microsoft naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne, of het een vergissing betreft. Tweakers schreef kort na de Russische invasie in Oekraïne een achtergrondartikel waarin de posities van techgiganten tegenover Rusland verder worden uitgespit.

Foutmelding op Russiche website Microsoft bij downloaden Windows 11

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Jay Stout

Redacteur

21-06-2022 • 19:46

205 Linkedin

Reacties (205)

Wijzig sortering
Als Microsoft een zakelijke overeenkomst heeft met russische bedrijven zal het support moeten blijven leveren. de boycot betreft alleen nieuwe overeenkomsten. De lopende overeenkomsten over gas/olie worden bijv. ook normaal afgehandeld.
Reageer
Zoals aangekondigd op 4 maart heeft Microsoft de verkoop volledig stil gelegd

https://blogs.microsoft.c...a-sales-ukraine-conflict/

Als je geen MS producten meer kan of mag kopen, waarom heb je dan nog de installatie files nodig? Ervan uitgaande dat je ze niet illegaal gebruikt wilt dat zeggen dat je er niets meer aan hebt tenzij je op de grijze markt keys koopt. En daar heeft MS een probleem, ze hebben geen volledige controle over hun verkoop dus als ze de verkoop naar Rusland effectief willen afsnijden gaan ze meer moeten doen zoals oa installatiefiles blokkeren.

Het omzeilen via VPN is een probleem dat zichzelf oplost, Rusland is namelijk de een na de andere VPN aan het blokeren om de bevolking af te schermen van buitenlands nieuws.
Reageer
waarom heb je dan nog de installatie files nodig
Omdat je ook nog wel eens windows opnieuw moet installeren enzo?
Reageer
Klopt maar je hebt andere opties zoals "reset my pc" of DISM commands, als die nog werken tenminste want die gaan ook met een image in de cloud vergelijken.

Ideaal is het zeker niet maar als een leverancier zich volledig terug trekt en aangeeft enkel nog lopende betalende contracten af te handelen, dan kan je maar beter op zoek gaan naar iets anders.
Reageer
en daar komt het probleem naar boven ,

Wat dan nl, bijna alle linux distros met support zitten ook in USA of EU en mogen dus ook niet leveren, Je zit dan dus vast aan een chinees OS of welke andere had jij in gedachte, Zover ik weet is er geen russiche ontwikkeld OS,

Daarnaast krijg je ook geen hardware meer dus ook daarvoor zul je uit moeten wijken naar een chineese processor of toch zelf inhouse wat ARM dingen gaan ontwikkelen maar ja bijna alle lithografie machines en bijbehorende komen toch weer uit USA / EU dus wordt een lastig pakket
Reageer
De Russen hebben toch hun eigen Elbrus processor met eigen architectuur.
Reageer
volgenmij kaibal of zoiets , maaar die gebruikt inmiddels ook ARM cortex A57, en de oudere serie is niet echt performance 5w met 1.2 Ghz.

Dat is ook meteen het probleem met russiche wapens, ze kunnen geen nieuwe high tech wapens meer maken ivm weinig to geen compute hardware, dus ze zullen terug gaan naar coldwar era aan wapens VS high tech presicie wapens van oekraine door westerse leveringen.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 22 juni 2022 12:20]

Reageer
Rusland heeft zijn eigen ontwerp maar de (high-tech) industrie die je nodig hebt om ze te maken hebben ze niet zelf. In het verleden zijn die door TSMC gemaakt maar gezien de T naar Taiwan verwijst kon ik je al zonder op te zoeken zeggen dat Rusland kan fluiten naar hun chips. Na het op te zoeken zat er welgeteld 4 dagen tussen de grens over steken en TSMC die zich volledig terug trekt van de Russiche markt.

De enigste waar Rusland nog kan aankloppen is SMIC gezien China een vergelijkbaar probleem had in het verleden, chips ontwerpen is 1 zaak maar ze daadwerkelijk zelf produceren is nog een ander verhaal.

Echter SMIC is een staatsbedrijf en ik vermoed dat China liever de Russen meteen ook een Chinees ontwerp verkopen. Gezien de socio-economische omstandigheden in Rusland lijkt het mij veilig te zeggen dat ze niet in staat zijn om zelf nog maar te proberen de chips zelf te fabriceren.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 22 juni 2022 11:23]

Reageer
En die presteert op het niveau van Pentium. Bovendien kunnen ze die zelf niet eens maken.
Reageer
En als je OS drive defect is of vervangen wordt, dan is het toch wel lastig om zonder installatiemedium de boel te installeren.
Reageer
Het Kremlin en de periferie grijpen terug naar Windos ME. Die is volledig uitwisselbaar zonder nummer.;-)
Reageer
Ooh? Nederland en Polen krijgen bv geen helemaal geen gas meer van Rusland(ondanks afspraken) omdat wij niet in roebels willen betalen.(contract staat toch echt euro's) Ook Duitsland krijgt ineens een flink stuk minder. Dus nee olie/gas levering gaat niet door zoals normaal.
Reageer
Wij leveren geen mankracht. We trainen Oekraïne hoe ze met de wapens moeten omgaan. En Rusland is ook vaak genoeg active geweest en leverde wapens in oorlogen. Dat is niet alleen de VS/EU die dat doen.

En wij mogen geen wapens leveren aan een land om zichzelf te verdedigen? Maar dat andere land mag wel een ander land onder valse voorwaarden aanvallen en dan nog zijn wij de boeman in jou ogen?

En zo er ik lees verbied artikel 100 niet actieve deelname aan een oorlog alleen dat ze het parlement moeten informeren. Dat is heel iets anders.
Reageer
De NAVO doet veel meer dan alleen manschappen trainen en wapens leveren. We geven Oekraine ook informatie door afkomstig van westerse militaire satellieten, we geven Oekraine coordinaten door van Russische troepen zodat ze gerichter kunnen terugschieten.

Voorbeelden hiervan worden in dit artikel gegeven: https://www.nbcnews.com/p...ian-plane-carry-rcna26015

Er zijn volgens westerse bronnen meerdere Russische generaals gedood door het Oekraiense leger en het doen zinken van de Russische kruiser Moskva, Ook hierbij was de NAVO direct betrokken. Zie daarvoor
https://www.nytimes.com/2...erals-killed-ukraine.html en https://www.dw.com/en/us-intel-russia-war/a-61794064
Reageer
Dit is niet persoonlijk bedoelt hoor maar... Ooit van Majdan gehoord? Bij beide partijen werden gewoon slachtoffers gemaakt! Door wie? Door een 3e partij die daar baat bij had? Ik zou het niet zeker weten maar ik vind het wel achterdochtig.

Er is een documentaire van b.v.b. Oliver Stone, die hebben de meesten vast niet bekeken? Hij staat op bitchute of Rumble geloof ik, de moeite waard om te bekijken ook al zou niet alles 100% waar zijn misschien.

Oekraïne is gewoon belangrijk vanwege de grondstoffen. Vrij groot gedeelte van de bevolking was al uitgemoord door nazi sympathisanten in 1939..

Bloodbankers maar lezen. Trieste zaak maar het Romeinse rijk bestaat in verschillende vormen nog steeds. Kijk maar naar de rechtspraak of erger; Capitis Diminutio Maxima. Was je een slaaf als je naam in hoofdletters stond. Kijk maar naar je bank afschriften zou ik zeggen.

Geen complot theorie helaas. Dat zou juist mooi zijn! Kijk maar naar de symboliek in de rechtszaal.

Ach ja... Niet te druk om maken denk ik maar. Mensen moeten er zelf maar achter komen maar af en toe...

[Reactie gewijzigd door n0np3r50n op 22 juni 2022 12:38]

Reageer
Wij leveren geen mankracht.
Dat geloof je echt zelf? Dat staat in de media om escalatie te voorkomen,...Maar geloof me er lopen echt wel special forces en allerlei aanvullende speciale eenheden voor intelligence en ondersteuning.

En dan hebben we t nog niet eens over de digitale ondersteuning waar alle troepen zijn, hoe ze oorlogje moeten spelen en tactical intelligence.Voordat de oorlog (soort van echt begon) werden de F35's al klaar gemaakt met bommen en granaten (je hebt 90 man nodig per F35 om alles te prepareren) en werden er heel veel mensen zenuwachtig. (staat nergens in de media)
Reageer
En waarom zou ik jou verhaal geloven? Ik zie genoeg foto's voorbij komen van het front in Oekraïne en nog Nederlandse militairen gezien(of Europese). En ondersteunen met Intel en trainen(zoals ik al zij) zie ik niet als mankracht leveren. Ik zie mankracht leveren als daadwerkelijk mensen naar het front sturen.

En die 2 f35 vliegen boven Navo terrein om de Navo te beschermen. En ja dat zat er aan te komen. Het was ook al voorspeld dat Rusland Oekraïne zou binnen. Dus toch ook logisch dat we daar op voorbereiden?
Reageer
En even voor de duidelijkheid: de VS, EU en de NAVO schenden al ca. 30 jaar de afspraken die zijn gemaakt met Rusland.
Welke afspraak? Er is helemaal geen afspraak. Niet op papier. Hooguit iets mondeling toegezegd destijds dat in een andere context uitgelegd kan worden.
Je luistert teveel naar Russische propoganda. Als er één ding is, waar de Russen goed in zijn, is het inzetten van misleiding en het zaaien van verwarring. Constant berichten de wereld inslingeren die tegenstrijdig zijn, partijen tegen elkaar opzetten. Zo is Rusland nu eenmaal.
Reageer
Welke Russische propaganda? Je luistert teveel naar Westerse propaganda. Als er één ding is waar het Westen goed in is, is het inzetten van misleiding en het zaaien van verwarring. Constant berichten de wereld inslingeren die tegenstrijdig zijn, partijen tegen elkaar opzetten. Zo is het Westen nu eenmaal.
Reageer
LOL... you're being sarcastic, right?
Reageer
Het opleiden van militair personeel is het leveren van mankracht.
Dus als ik u nu een wiki pagina stuur hoe je een bom maakt, ben ik een wapendealer? Cool.
Reageer
En wij mogen volgens art. 100 inderdaad geen wapens leveren aan andere landen om zichzelf te verdedigen als dat er voor kan zorgen dat we betrokken raken bij een oorlog die ons niet betreft. Rusland heeft NL niet de oorlog verklaard voor zover ik weet?


Artikel honderd is erg specifiek: iedere actie die NL kan betrekken in een oorlog waarbij zijn geen partij is is verboden. Het nalaten van een actie die kan voorkomen dat NL betrokken raakt bij een oorlog is dat ook. Veel duidelijker wordt het echt niet.
Tenzij ik een andere artikel 100 voor mij heb.
https://maxius.nl/grondwet/artikel100

Gaat artikel 100 over het inlichten van het parlement bij militaire inzet. Zo er ik weet is dit uitvoerig besproken door het parlement.

Maar misschien kan jij dan vertellen waarin staat dat we geen wapens mogen leveren.

En ja wij zijn gewaarschuwd. En wij hebben Rusland ook gewaarschuwd voor de inval dat er consequenties aan zouden zitten. Wij hadden een duidelijk lijn gemaakt voor Rusland tot hier en niet veder. Zij stappen daar over heen dan zijn de consequenties voor hun.

Een kind altijd zijn zin geven(en dus geen grenzen aangeven) om een conflict uit de weg te gaan wordt de wereld ook niet beter van.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 22 juni 2022 09:23]

Reageer
En even voor de duidelijkheid: de VS, EU en de NAVO schenden al ca. 30 jaar de afspraken die zijn gemaakt met Rusland. En meer dan een decennium waarschuwen innternationale politici, ambassadeurs en allerhande specialisten al wat de uitkomst zou zijn van dit desastreuze beleid. En nu is Rusland de boeman?
Ja, want Rusland heeft hun eigen deel van de deal net zo hard geschonden: "het vrijwaren van de territoriale integriteit van Oekraïne". Dat stond in het verdrag toen Oekraïne hun kernwapens inleverde. Het Westen en Rusland stemden hiermee in, totdat Rusland in 2014 binnenviel. Dit leidde tot twee staakt-het-vurenverdragen die Rusland allebei schond.
Artikel honderd is erg specifiek: iedere actie die NL kan betrekken in een oorlog waarbij zijn geen partij is is verboden.
Ok, dus ontbind de NAVO, want anders zou je in een oorlog betrokken kunnen worden. En wacht vervolgens rustig af tot Rusland heel Europa verovert, land per land, tot ze aan Nederland komen. En dan sta je er alleen voor.

Anyway, zoals gebruikelijk is
Freespeech
weer eens een eufemisme voor die anti-vax/anti-EU/anti-westen/anti-systeem denkbeelden waarvan bekend is dat ze door Rusland gesteund worden. Je hekel voor je lokale politici betekent niet dat een imperialistische dictatuur die herhaaldelijk oorlogen heeft gestart zoveel beter is.
Reageer
[...]
Ok, dus ontbind de NAVO, want anders zou je in een oorlog betrokken kunnen worden. En wacht vervolgens rustig af tot Rusland heel Europa verovert, land per land, tot ze aan Nederland komen. En dan sta je er alleen voor.
[...]
NAVO of niet gelukkig is er altijd de wil om Europa te bevrijden. De Engelsen en de Pruisen hebben Napoleon gestopt De Amerikanen hebben ons verlost van de Duitsers en de Nazi's.

Zou Poetin dan echt Europa aanvallen? Je moet wel blind zijn om niet te zien dat Putin de grenzen van Rusland wilt verleggen. Waarschijnlijk geen tanks tot in Nederland maar wel via politieke invloed.
Niet enkel op Europa, maar op heel de wereld. En steeds om te verzwakken, bijvoorbeeld landen tegen elkaar op te zetten zoals Brexit, Syrië, Iran. Via voetbalclubs, of gasleidingen. Duitsland en Turkije zaten er heet bij als NAVO-land.
En nu dus veel leed en honger, dat nu nog erger dreigt te worden.

Ondertussen is het duidelijk voor Putin dat Rusland ongewenst zal zijn in de westerse wereld. Hij geeft er niet om, want hij zet hard door, en zal proberen EU te verzwakken totdat we toegevingen moeten doen, en onze ogen dicht doen voor de daden van Rusland
Reageer
En even voor de duidelijkheid: de VS, EU en de NAVO schenden al ca. 30 jaar de afspraken die zijn gemaakt met Rusland. En meer dan een decennium waarschuwen innternationale politici, ambassadeurs en allerhande specialisten al wat de uitkomst zou zijn van dit desastreuze beleid. En nu is Rusland de boeman? "De as van het goede" treft geen enkele blaam?
Das echt pure onzin. Onzin die jij ook nergens kan onderbouwen. Net zoals de Russen dit niet kunnen onderbouwen. Want waar staan die afspraken? Is er een document of overeenkomst waar ik dit in kan terug vinden? Wellicht een internationaal verdrag?

Nee, dat is er niet... Waarom? Omdat de afspraken er nooit zijn geweest. En ook hier geldt: wie eist, die bewijst. Dus... kom maar op met je bewijs...

https://nsarchive.gwu.edu...ansion-what-yeltsin-heard
Reageer
vind het vooral ironisch dat je een -1 hebt. vraag me af of je informatie ook daadwerkelijk niet past bij dit tweakers bericht of dat het gewoon niet in het straatje van de gemiddelde tweaker past. zo zie je maar weer _/-\o_
Reageer
waren putin en zijn meelopers niet in een aantal voormalige ussr delen ingevallen waar speciale inzet politiek en cultureel was geprobeerd om de status quo om te gooien
resultaat militair machtsvertoon
en in syrie natuurlijk om humanitaire hulp te geven

doet me denken aan stalin
Reageer
Toen de VS een van de tientallen landen die zij aangevallen onder het mom van "chemische wapens", "terrorisme" of "versterking van de democratie" hoorde je niemand.
Hele volksstammen gingen in het westen de straat op, ook hier in Nederland. Kamervragen, veel gedoe. In tegenstelling tot Rusland, gingen de mensen hier in het westen niet 15 jaar naar de goelag, omdat ze protesteerden of politici zijn niet uit hun functie gezet vanwege kritiek.

Van die miljoen Irakezen die omgekomen zijn, is ruim 90% omgekomen door 'terroristen', ofwel, landgenoten. Beetje raar om dat in de schoenen te schuiven van de Amerikanen.

Wij zijn niet actief in oorlog met Rusland, maar doen wel ons best om Oekraïne te helpen. Niet eens om per sé Oekraïne te helpen, maar het mogelijke vervolg daarop af zien te wentelen. Er is daar in die regio heel wat meer gaande. Naast dat het vermoeden van China dat Taiwan wil aanvallen ook niet onterecht is, China zit ook de boel aan te kijken om te zien hoe het westen met deze kwestie omgaat.

Als wij helemaal niets zouden doen, hebben heel wat meer landen dan Oekraïne een probleem.

Deze oorlog is niet te vergelijken met Irak.
Reageer
Van die miljoen Irakezen die omgekomen zijn, is ruim 90% omgekomen door 'terroristen', ofwel, landgenoten. Beetje raar om dat in de schoenen te schuiven van de Amerikanen.
De Coalitie van de Gewilligen is daarvoor verantwoordelijk en met namel de VS ja. Buiten dat de oorlog illegaal was (geen geldig mandaat) wist men van te voren exact wat er nodig was om Irak stabiel en veilig te houden indien men Saddam zou afzetten. Maar ...te duur, want te veel personeel en materieel nodig. Gevolg was een machtvaccuum en anarchie in Irak, waar miljoenen mensen het slachtoffer van werden (mijn vrouw en haar familie hebben Irak moeten ontvluchten).

Hoewel wij misschien niet zo blij waren met Saddam en de man een hoop onaardige dingen deed, zorgde hij wel voor uiteindelijk stabiliteit en veiligheid in het land. In Nederland snappen we dit niet goed, omdat spanning tussen bevolkingsgroepen en religies ver achter ons ligt.

Onze inspanningen in Oekraïne zijn vrij egoistisch. Het westen helpt Oekraïne niet om Oekraïne zelf te helpen. Dit is onderdeel van een geopolitiek steekspel in aanloop naar het groter conflict wat binnen nu 5 - 20 jaar dreigt te ontstaan. Om diezelfde reden is Turkije lig van de NAVO - als je op de kaart kijkt word het allemaal direct duidelijk.
Reageer
Op het moment dat landen of personen "misdaden" tegen de menselijkheid doen of tegen Universele Verklaring van de Rechten van de Mens acteren, moet dat meteen aangepakt worden door "het Westen" en andere landen.
Geopolitieke spelletjes zorgen er (bijna) altijd voor dat je later problemen krijgt.
Elke keer als je een (potentieel) dictator niet op tijd haalt toeroept, dan kost dat ons veel geld en levert dat heel veel schade op bij mensen.
Het westen reageert nu steeds te laat met als gevolg oorlogen, afslachtingen van hele bevolkingsgroepen, grote landverhuizingen van mensen en veel asielzoekers.....

Mijn 2 cents, is als eerste het afschaffen of aanpassen van het vetorecht in EU, VN.
En beginnen met landen die zich misdragen aan te pakken via EU/VN.
Als je je als land misdraagt, moet je ook "gestraft" worden.
Reageer
Maar je gaat er even aan voorbij dat "het Westen" ook tot het clubje landen behoort dat zich misdraagt. En dat landen als de VS zichzelf een uitzonderingspositie hebben gegevens als het gaat om het vervolgen van oorlogsmisdaden en schending van mensenrechten?

In je reactie ga je ervanuit dat het Westen goed is en de rest van de wereld slecht. Ons ideaal in het Westen is misschien goed/beter, maar wat wij doen om dat ideaal na te streven is dat alles behalve. De meerderheid van de conflicten die zich nu afspelen en zich hebben afgespeeld zijn het gevolg van ons (Westen) handelen in de vorige eeuw. Alleen hoor je dat niet op het nieuws.
Reageer
 • Doordat in het clubje landen wat zich "het Westen" noemt ook misdragers zijn, moeten we die landen dan niet straffen ?
 • Doordat VS zichzelf een uitzonderingspositie heeft gegeven, moeten we ze laten doen wat ze willen ?
 • Dat de meerderheid van de conflicten in het verleden gezaaid zijn door "het Westen", moeten we dan niet proberen om in te grijpen om de boel te fixen ?
Het Humanisme/de Universele rechten van de mens, de idealen waar "het Westen" achter staat, zijn/zouden de basis moeten zijn waar alle landen zicht aan zouden moeten houden.

Om het te chargeren, ik hoor nooit dat mensen zeggen, dat ze graag een land blijven wonen, omdat ze zo lekker gemarteld worden, de corruptie zo fijn is of omdat het elke keer weer leuk is als een kennis of familielid is vermoord.

Wanneer gaan wij ons eindelijk laten mensensmokkelen naar Afrika, China, Rusland, Syrie, Irak, Iran, Columbia, omdat het leven daar veel beter is ?

[Reactie gewijzigd door Jemboy op 22 juni 2022 14:19]

Reageer
Iran: was ooit een democratisch land, met een western geschoolde gekozen presdent. Helaas beviel het plan om olie te nationaliseren de VS en VK niet. Dus, uit de weg geruimd en de Shah geinstalleerd. Sidenote: de technologie voor de Uraniumverrijking die Iran heeft komt oorspronkelijk .uit ... Nederland.

Irak: mijn vrouw komt daar vandaan. In de tijd van Saddam was men veilig. Vrouwen konden studeren, hoofddoekjes niet in het openbaar en je kon zondag gewoon naar de kerk zonder opgeblazen te worden. Je hoefde 's avonds niet bang te zijn voor Isis of Al-Quada. Er was relatief veel welvaart. Was niet het westen, maar goed. En toen kwam het Westen en was dat alles weg. Miljoenen mensen op de vlucht, alle welvaart en voortgang weg.
Ik ga niet Saddam als dicator verdedigen, want .. het is en blijft een dictator en zijn zonen waren verschrikkingen. Maar ondank al het slechte voorzag hij wel in de basisbehoefte van de bevolking. Wij hebben dat weggehaald omdat we goedkope olie wouden. Netto is men in Irak er ontzettend op achteruit gegaan.
Dus als mensen uit Irak hier komen, niet mekkeren maar welkom heten. Misschien wel even excuus aanbieden voor ons handelen tijdens de tweede golfoorlog.
Reageer
Dat sommige dingen in het verleden fout zijn gegaan, daar kunnen we het wel eens over zijn/worden.
Echter zouden we niet moeten leren van het verleden en juist proberen te toekomst beter te maken ?

De punten die je aandraagt zijn juist de dingen die moeten vermijden in de toekomst. Kortom je bent eigenlijk gewoon eens met me dat we het anders dan in het verleden moeten doen :)

Als Iran en Irak zich niet houden aan de waarden van de Universele rechten van de mens, dan zullen ook zij aangepakt moeten worden. Dit geld ook voor Nederland, Frankrijk, België, Duitsland of ieder ander land.

Als je in het land herkomst de situatie "fixed" en genoeg toekomst perspectief geeft, dan hoeven hele volkstammen niet naar Europa te komen.
Voor gecontrolleerde migratie, stel ik voor een soort "Blue Card" systeem naar analogie van de Amerikaanse "Green Card".
Om zware economische volksverhuizing tegen te gaan, kan dit echter alleen wanneer we zorgen dat die landen meer welvaart krijgen en zich houden aan de humanistische waarden.
Reageer
Ja, zonder het Westen was Oekraïne nu gewoon Russisch en was er geen oorlog.

En hadden we ons overgegeven in ‘39 dan was er ook geen oorlog. .. …
Reageer
Kan allemaal waar zijn, maar dat betekent niet dat het Westen nu geen middelen dient in te zetten om de belangen veilig te stellen. Niks doen is geen optie. Niks doen betekent de Westerse politieke, economische en geografische invloedssfeer opofferen aan de Russische en Chinese imperialistische nachtmerries.
Reageer
Niks doen is altijd een optie. Maar goed, belangen veilig stellen. Ik zeg niet dat we dat niet moeten doen. Maar we moeten wel wat eerlijker in de discussie worden. En we moeten ook eens goed nadenken over tot waar onze invloedssfeer moeten lopen en wat we daarvoor willen opofferen.

Je hebt het over imperialistisch, maar het is vooral het westen dat de afgelopen decennia imperialistisch is geweest. Wij hebben de grens opgeschoven naar het oosten, wij zijn degene die met ons imperialistisme oorlogen in het midden oosten en azië hebben gevoerd. Das wel echt ver van huis.
Reageer
Wij hebben de grens niet opgeschoven naar het Oosten. Die landen zelf waren aan het smeken om er bij te mogen horen. Als ik zo zie, gebeurt dat nog steeds. En geef ze maar eens ongelijk.
Reageer
Inderdaad, Rusland zorgt zelf ervoor dat de Navo steeds dichterbij komt door zich stukken land van de buren toe te eigenen. Zo kruipen ze zelf naar het Westen toe, ten koste van steden, cultuur, tienduizenden levens en miljoenen in armoede. Niet zo gek dat andere landen in de buurt een rekensom maken en zien dat het handig kan zijn of zelfs van het allergrootste levensbelang om zich bij de Navo of zelfs maar de EU aan te sluiten.
Reageer
De gulag was alleen tijdens het communisme toch?
Reageer
ja het heet alleen nu anders, maar het bestaat wel, kun je net zo goed de gulag blijven noemen. Navalny heeft er ook in eentje gezeten denk ik.
Reageer
Ik denk dat het nog heel netjes is van Rusland dat ze uberhaubt willen leveren onder voorwaarden?
Dit is wel heel naief hoor. Rusland levert echt niet omdat ze dat 'netjes' vinden. Rusland levert omdat ze niet zonder ons geld kunnen (vrijwel alle export van Rusland bestaat uit grondstoffen). En het is een heel handig pressiemiddel richting 't westen.
Reageer
Die selectieve verontwaardiging is echt verbazingwekkend. Toen de VS een van de tientallen landen die zij aangevallen onder het mom van "chemische wapens", "terrorisme" of "versterking van de democratie" hoorde je niemand.
Dat ligt dan aan jou, want daar was ook heel veel protest tegen en heeft grote schade gedaan aan de reputatie van de VSA in Europa.
Reageer
Inderdaad EU en us vuile ratten zijn het leveren wapens aan nazi's die elke dag weer burgers afslachten
Reageer
Verbazingwekkend. Omdat een souvereine staat met grof geweld wordt binnengevallen mag deze geen hulp ontvangen ter verdediging.

Sommige mensen blijven mij verbazen.
Reageer
Toen de VS een van de tientallen landen die zij aangevallen onder het mom van "chemische wapens", "terrorisme" of "versterking van de democratie"
Kan je ook even de tientalle landen benoemenen als je dan toch bezig bent zoek dan ook even op welke landen Rusland heeft aangevallen de afgelopen 50 jaar. Dat zijn er heel wat meer dan de eentje. kijk ook even de naar de beweeg reden van de aanvallen. Irak is niet aangevallen omdat er geen olie meer werd gelevert. Al zou je kunnen stellen dat Irak onder nogal dubieuze redenen is aangevallen en er zeker vele doeden zijn gevallen, net zo als in Afganistan en pakistan. aL zijn er vooral vele doden gevallen door terreur groepen die hun kans zagen zowel als in Irak als Afganistan. en ook door de bemoeienissen van Iran die ook in Irak zit.
Reageer
Bij een contract heb je een partij nodig die het contract kan bekrachtigen. Binnen een land is dat de overheid. Op het moment dat de twee partijen in beide in een ander land zitten en die landen hebben oorlog met elkaar heb je geen partij meer die het contract kan bekrachtigen.

Uiteindelijk bepaalt degene met de monopolie op geweld de regels en kan ze dus ook bekrachtigen.
Reageer
Contract breuk is geen enkel probleem. Een oorlog beginnen met heel veel doden lijkt mij voldoende reden
Reageer
In die zin zou contract breuk ok zijn t.a.v. Amerikaanse bedrijven telkens de VS een “speciale interventie” uitvoeren in het buitenland?
Reageer
Wat bedoel je met ok,
De politiek heeft het in principe altijd druk met allerlei afspraken die anders geinterpreteerd of mogelijk geschonden worden op te lossen. En daar zijn Amerikaanse bedrijven en zelfs de Amerikaanse regering echt geen uitzondering van.
Reageer
Wat bedoel je met ok
Was een reactie op @peterbrand hogerop:
Contract breuk is geen enkel probleem. Een oorlog beginnen met heel veel doden lijkt mij voldoende reden
Hij had het over Rusland's "speciale interventie" in Oekraïene.

Als "contract breuk" in zo'n geval geen probleem is, dan kan het toch ook geen probleem zijn wanneer de VS ergens een "speciale interventie" in het buitenland uitvoeren?

Of wat maakt de VS zo anders dan Rusland?

edit:

Voor de duidelijkheid: ik keur Rusland's inval zeker niet goed. Maar ik besef wel dat de verslaggeving én onze mening stérk politiek gekleurd worden. Dat is hetgeen ik probeerde duidelijk te maken met mijn eerdere post.

[Reactie gewijzigd door apa op 22 juni 2022 11:24]

Reageer
De inzichten verschillen nogal in het westen op dit punt. Je zou ook kunnen zeggen dat de amerikaanse coup in 2014 een oorlogsverklaring was.

Maar het blijft contractbreuk en als je dat okay vindt dan is het ook geen enkel probleem wanneer rusland zijn verplichtingen niet nakomt na zo'n oorlogsverklaring.

Iedereen weet inmiddels wel dat deze aktie niet ongeprovoceerd was.
Reageer
Dat is niet altijd het geval en zonder te weten wat de content is van een contract inclusief clausules vind ik het nogal gemakkelijk wat je uitkraamt.
Reageer
Nee, hoor. Ondersteuning door alle bedrijven zijn opgeschort. Op moment iemand naar de rechter stapt. verweert de aangeklaagde zich succesvol verwijzend naar de ingestelde sancties. Daar zijn al diverse rechtszaken over geweest.
Reageer
de meeste zakelijke klanten kunnen deze mogelijks nog downloaden van de open license portaal, wel niet zeker of niet nog echt werkt maar dat is een andere plaats dan de particulieren windows iso bestanden.
Reageer
Wat dacht je van de overeenkomsten die de vliegtuig lease maatschappijen met Russische bedrijven hadden.

Allemaal verbrand, en de vliegtuigen zijn geclaimed door Rusland. Miljarden afgeschreven omdat die vliegtuigen nu nooit meer gaan en mogen vliegen buiten Rusland.

[Reactie gewijzigd door Pret op 22 juni 2022 16:12]

Reageer
Doet me een beetje denken aan al die jachten die zijn ingenomen en nu langzaam verkocht worden.
Reageer
En gratis onderhouden worden tot ze weer teruggegeven worden*
Reageer
https://www.businessinsid...s-help-ukraine-2022-4?amp

En veel andere landen zijn er ook mee bezig, het huidige probleem is vooral kopers vinden.
Reageer
Ik kan de keuze van Microsoft begrijpen, alhoewel het voor de Russische burger - wie onschuldig is - natuurlijk enorm vervelend is.

Laten we hopen dat deze oorlog snel stopt en alles weer normaal wordt.
Reageer
De burger is niet geheel onschuldig.

"Silence in the face of injustice is complicity with the oppressor"

Zeg niet dat het makkelijk is, maar het Russische volk moet in opstand komen tegen Putin.
Reageer
Met de mogelijkheid om een kogel te koppen of in een Russische gevangenis te belanden wanneer je dit doet?
Waarom denkt iedereen op dezelfde, naïeve, westerse 'manier' wanneer het om omgooien van leiderschap gaat? Kijk alleen al hoe onze overheid 'demissionair' alles aan hun laars lapt om een schandaal en vervolgens met dezelfde kliek verder gaat zonder gêne. Wij moeten echt niet denken dat de Russische overheid ook maar terugdeinst van een bevolking die grotendeels afhankelijk van dezelfde overheid is omdat deze in vele takken de touwtjes in handen heeft.
Reageer
Precies dit!
Veel mensen denken dat de Russen een keuze hebben. Maar iemand die in de afgelopen verkiezingen 119% en de (gecontroleerde) oppositie slechts 22% van de stemmen kon krijgen blijft kennelijk populair.

Tevens hoef je er inderdaad niet verbaast over zijn als alle tegenstanders een zeer lange vakantie, geheel gefinancierd door de overheid. Ze willen te slotte een indruk maken om je op andere gedachten te brengen.

Ook kan je er u tegen zeggen dat geen enkel middel Putin in de weg staat om aan de macht te blijven. Die vent zal zijn eigen familie nog uitschakelen om dit voor elkaar te krijgen.
Reageer
Plenty Russen (vooral oudere generatie) die wat er gebeurd allemaal wel best vinden hoor. Daar mag je ze best op afrekenen. Zij hebben de absolute macht van Putin ook laten ontstaan. Natuurlijk zijn er ook genoeg goede Russen die onder de slechte lijden. Toch, grosso modo, is het naar mijn mening toch fair om dit soort sancties in te zetten met de hoop dat het een afschrikkende werking heeft voor de toekomst. Bovendien zorgt een slecht functionerende Russische samenleving/economie ervoor dat ze Oekraïne minder schade kunnen toebrengen.
Reageer
Hun enige ervaring met het kapitalisme was de plunderingen en de economische depressie van de jaren '90. Toen hadden we Rusland kunnen verwelkomen in Europa, en via een soort Marshallplan er terug bovenop helpen.

In plaats hiervan hebben we (= de VS, wij hebben niets te zeggen) alle satellietstaten behalve Rusland zelf verwelkomd, Rusland laten leegroven door de oligarchen, en het land vervolgens geïsoleerd. Geen wonder dat men op Make Russia Great Again stemde.

Putin (of Hitler) is niet onze schuld, maar we hebben wel de bodem gecreëerd waarin deze dictators konden groeien. Net zoals de Democraten schuld hebben aan de komende Republikeinse staatsgreep en we allemaal schuld hebben aan China.
Reageer
Blijkbaar denk je zelf ook op dezelfde westerse manier over hoe macht zou moeten werken. Ze lapten alles aan hun laars. Alles. Dat is erg veel. Feit is dat de bevolking in nieuwe verkiezingen wederom en begrijpelijk de VVD tot grootste partij verkoos. Niet vreemd dus dat een aantal bewindslieden vervolgens terugkeerden.
Reageer
Dat kan je ook nog wijten aan de selectieve berichtgeving in de media en het pure downplayen van bepaalde aspecten door dezelfde media, dat men vervolgens weer op de VVD stemde met de hoop dat ze dit keer echt, eerlijk waar, beloofd, spuug-door-de-vingers, hun verkiezingsbeloftes van 12 jaar geleden waar zullen maken...
Want vertel mij: wie is er ontslagen om het schandaal?
Niemand? Joh.

Veel mensen beginnen het nu al te vergeten. Wellicht ook een reden dat VVD weer de grootste is. Geheugen van de gemiddelde NLer.
Reageer
Op dit moment vele tienduizenden Oekraïense burgerdoden, onteigeningen, uitdrijvingen, allemaal uit naam van Rusland. Zoals hier ook al is aangegeven door anderen, het gros vindt het wel best (kerkelijken en ouderen).

Rusland koos z'n leider ondanks alle alarmsignalen (het begon allemaal met de "zachte" coup tegen Jeltsin op oudejaarsdag 1999), deze leider is een afspiegeling van het volk.

Komt het niet in opstand, dan is het verantwoordelijk voor Poetins daden.

[Reactie gewijzigd door JeanB42 op 22 juni 2022 07:51]

Reageer
Elk land zal toch echt zichzelf moeten helpen. De luxe en vrijheid die we hier kennen is ook niet uit het niets ontstaan. Wij kunnen ze daar niet in helpen, dit zullen de Russen toch echt zelf moeten doen.

Rusland gaat ook praktisch van revolutie naar revolutie elke ~2 generaties.

De macht ligt bij het volk, maar dan moet het volk die macht wel grijpen.
Reageer
Bijzondere logica, gaat alleen niet op. Onder de noemer “silence” zijn wij burgers in Nederlands ook niet geheel onschuldig aan van alles en nog wat.
Reageer
De Nederlandse burger, die middels inflatie, overtuigd 9% van zijn welvaart inlevert, kan ik om die reden allesbehalve silent noemen.
Reageer
Waarbij je de jaren van indocrinatie ook voor het gemak vergeet.

De jaren van precies genoeg armoe (of rijkdom) waardoor je wel nog iets te verliezen hebt, maar zodra je dat doet je alles kwijt bent.

Ik ben tegen wat Rusland doet/heeft gedaan. Dat moet duidelijk zijn.

Maar ik denk niet dat wat wij doen ook maar echt helpt om iets op te lossen. Maar psygologisch wil je iets doen.

Ik moet zeggen hoe meer ik nadenk hoe meer ik denk dat niks doen voor veel mensen beter zou zijn geweest. Dan had Oekranie veel minder tegenstand kunnen bieden en hadden ze daar nu misschien wel vrede gehad na een verloren oorlog.
Reageer
Ik denk dat vele Russische burgers dat willen, maar ik verwacht niet dat het mogelijk is.
Reageer
Precies, de onschuldigen zijn collateral damage waar dan ook ter wereld :(
Reageer
Haha wel echt heel makkelijk praten zo vanuit het veilige Nederland.
Reageer
De Russische burger is erg religieus, en de hun kerk steunt de oorlog.
Reageer
Iedere grote organistatie steunt de regering(en dus oorlog) omdat als je dat niet doet je een kopje kleiner wordt gemaakt.
Reageer
Met als gevolg dat tachtig procent van de Russen de oorlog steunen.
Reageer
Nu maar hopen dat Putin zijn geliefde Windows computer geupdated wilt blijven houden, en met de witte vlag zwaait... ;)

Oke, het blijven vredesgedachten van mij ;).
Reageer
Nu maar hopen dat Putin zijn geliefde Windows computer geupdated wilt blijven houden, en met de witte vlag zwaait... ;)

Oke, het blijven vredesgedachten van mij ;).
Putin zelf zal er niet onder lijden, die heeft zijn netwerk wel op orde.
LLCinvest zal vast wel een VPN opgezet hebben ergens in Amsterdam of New York, zodat de top100 van zijn gevolg zonder problemen kunnen 'grammen' en updaten :+
Reageer
Denk dat dit soort sancties precies is wat Putin wil om het russisch volk zoveel mogelijk afhankelijk en sympathiek voor het Kremlin te krijgen en zoveel mogelijk afkeur van het Westen te krijgen.. er zijn genoeg russen die zeggen dat de invasie in Oekraïne fake news is dus wie weet wat er gebeurt als hun helemaal afgesloten worden.

Dus deze sancties zullen door blijven gaan zo dat er weer een Ijzeren gordijn komt en dan kan Putin verder met de illusie van een Sterk en Groots Rijk tot hij er eindelijk achter komt dat zijn nalatenschap armoede en ellende is en de wereld niet meer afhankelijk van hun wil zijn.
Reageer
China verkiest Rusland boven Europa. Want Rusland levert grondstoffen en heeft een gunstig gezind regime.

De komende WO3 is helemaal niet zo eenvoudig meer voor het westen. Ofwel zullen we mogen sterven voor de VS (net zoals soldaten uit de satellietstaten mogen sterven voor Moskou) ofwel winnen de Republikeinen en laten ze ons gewoon in de steek. In dat geval kunnen we maar beter allemaal de berenmuts opzetten en de Russen hartelijk ontvangen. Want zij geven meer geld uit aan hun leger en hebben meer mensen die willen sneuvelen voor het vaderland, dus winnen ze. Zo gaat het in de geschiedenis.
Reageer
Als je ziet hoeveel moeite Rusland nu al heeft om een buurland te overmeesteren.... Rusland heeft al lang niet meer zoveel mensen. Hun economie is hoogstens even groot als die van Italië. Alle oliedollars liggen te dobberen in de havens van Dubai. Het wapentuig en de kennis om die effectief in te zetten zijn te matig om grootschalig ingezet te worden buiten de directe omgeving van Rusland. Het enige dat Rusland heeft is de dreiging van kernwapens. Die inzetten is een potentieel armageddon, tja. Maar daar is Rusland evengoed slachtoffer van. Kortom, iedereen is heel lang bang geweest voor wat Rusland allemaal kan, maar het lijkt vooralsnog erg mee te vallen.
Reageer
Dit is een stereotype dat ons door de strot wordt geduwd, russen kunnen niets, hebben niets en zijn untermenschen. Dit is onzin, net als bijna alles wat in het nieuws wordt verkondigt.
Reageer
Dat zeg ik allemaal niet he. Het stelt minder voor dan wat ze graag willen doen voorkomen. Dat is compleet iets anders dan zeggen dat ze niks kunnen en minderwaardig zijn. Dat maak jij ervan.

Bovendien, als al het nieuws onzin is, waar baseer je dan het idee op dat het stereotype dat jij beschrijft zo breed wordt gedeeld en door strotten wordt geduwd? Wie zeggen dat? De media? Daar zou ik als ik jou was dan ook maar niets van geloven.

[Reactie gewijzigd door SMRF op 22 juni 2022 13:14]

Reageer
Denk dat dit precies is wat ze willen want het echte oorlog is nog niet begonnen.
Reageer
Ja kan, maar dan is het misleiding waarbij meerdere generaals omkomen, vlaggenschepen zinken en tienduizenden Russische soldaten en huurlingen de meatgrinder in gaan. Een kostbaar schimmenspel!
Reageer
En toch winnen ze. Het Westen begint de oorlog saai te vinden of wil goedkoper gas, en Rusland wint.
Reageer
Definieer winnen. Het Westen is wakker geschud, er is een geopolitieke aardverschuiving in de maak en het Westen beseft eindelijk hoe kwetsbaar het is om afhankelijk te zijn van kleptocratieën voor de basisvoorzieningen. Het is tot nu toe een ernstige misrekening gebleken van Rusland om te denken dat het Westen te verdeeld is om de eigen belangen te kunnen beschermen. Poetin heeft zijn ware gezicht getoond, het Westen is niet te dom of te blind om te zien wat dat inhoudt en wat daartegen moet worden ondernomen.
Reageer
Ik denk dat de verdeeldheid in het Westen misschien minder groot is gebleken als Rusland dacht, maar de verdeeldheid is er wel. De vraag is alleen in hoeverre die verdeeldheid nu zich over een x aantal jaar gaat uiten. Bedenk wel dat dit een schaakspel is. Rusland heeft een paar grote stukken opgeofferd, maar dat wil niet zeggen dat ze verloren hebben.

De aardverschuiving die nu plaats vind moet je vooral in het Oosten zoeken. En dat is niet in ons voordeel. Er zijn veel meer landen neutraal dan gedacht en tevens zijn er veel meer landen die het Westen als medeveroorzaker van het conflict aanwijzen.

En ik denk dat we met zijn allen compleet niet begrijpen hoe afhankelijk we nu echt zijn. Rusland is nu de grote boeman, maar de Olifant in de kamer is natuurlijk China. Niet minder slecht (of goed) als Rusland, maar onze afhankelijk van hun is vele vele vele malen groter. En wat doen we daarmee?
Voor de vorm een bezoekje brengen aan de "opvoedingskampen" van de Oeigoeren....
Reageer
Je hebt helemaal gelijk over China, echter zullen zij niet zo onverstandig zijn als Rusland om de eigen economie en stabiliteit op het spel te zetten door een pijnlijke landoorlog te starten. De oorlog die China voert is al jaren gaande en is meer economisch, cultureel en politiek van aard.
Reageer
en tevens zijn er veel meer landen die het Westen als medeveroorzaker van het conflict aanwijzen.
Net zoals Stalin geen problemen had met de doelen en werkwijzen van de nazi's (behalve dan dat ze de Sovjets aanvielen), hebben Xi of Modi op zich geen probleem met het feit dat Rusland een buurland wil annexeren. De fundamentele verontwaardiging ontbreekt omdat ze zelf precies hetzelfde doen.

Wat overblijft is een lokaal Europees conflict waarbij ze moeten kiezen tussen speler A met goedkope grondstoffen en een gunstig gezind regime, en speler B met een grote mond en een geschiedenis van kolonisatie. Tja, dan kiest men uiteraard voor A.
Reageer
Ze hadden toch al een soort eigen Linux distro die eruit zag als Windows, meen ik toch ergens gelezen te hebben
Maar wat gaan we ermee bereiken vraag ik mij af ? De haat tov het westen wordt alsmaar groter. Olie en gas gaan toch naar China & India. En in Rusland (buiten bedrijven) denk ik niet dat er veel legale verkocht worden, dus gewoon weer veel bla bla. En hoeveel licenties worden er verkocht aan privé personen ? Meesten kopen toch een laptop, en dat is een OEM licentie. Zelfbouw is slechts een heel klein percentage
Reageer
Ze hadden toch al een soort eigen Linux distro die eruit zag als Windows, meen ik toch ergens gelezen te hebben.
Astra Linux
Reageer
vraag is dus mag de linux core nog wel aan rusland geleverd worden,

development gebeurd niet in rusland dus volgensmij valt dat direct onder de sancties, Daarnaast is er ook geen nieuwe hardward , enige russiche chip die ik ken is de baikel maar die is middels aardig wat jaren oud en met 5w op 1,2 Ghz. niet de snelste, en de opvolger daarvan uit 2021 is een chip die cortex a57 gebruikt van TSMC productie dus dat gaat hem ook niet worden.
Reageer
Voor wat betreft de Linux Core(waarmee ik denk dat je de Linux Kernel bedoelt). Is het iets lastiger. Want de Kernel maakt gebruik van multi-licensing op zo'n manier dat het vanuit technisch oogpunt uitgebracht is in alle landen waar de vergunning is ingediend. Ze kunnen dus misschien wel stellen dat de Linux Kernel gebaseerd op de GPL2 niet gebruikt mag worden/gehost mag worden, maar wel via russische vergunningen. Dat is de issue of misschien juist vrijheid met een wereldwijd platform als deze, wat je wel zou kunnen krijgen zoals dat in de ontwikkel landschap heet is dat er een nieuwe tak van de linux kernel zou kunnen ontstaan, wat een beetje tegen het principe van de Kernel ingaat, daarom heet het ook vertaald de 'kern'. Er zijn ook enkele andere platformen die mogelijk niet aan sancties kunnen voldoen, zelfs als ze het zouden willen. De bedrijven die het wel kunnen doen het natuurlijk omdat het hun recht om te bestaan beinvloed.

[Reactie gewijzigd door Ghostier op 22 juni 2022 10:11]

Reageer
vraag is dus mag de linux core nog wel aan rusland geleverd worden, ...
Het is GPL (General Public License) en daarmee 'algemeen beschikbaar', er is dus überhaupt geen sprake van 'levering' als in; actief leveren naar Rusland.

Uiteraard is het theoretisch mogelijk dat voor Rusland (bijna) alles door regelgeving verboden gaat worden, maar hoeveel zin dat praktisch zou hebben in het geval van Linux (en andere open source/GPL/vrije software)? Extreem weinig waarschijnlijk precies omdat het 'open/vrij' is.
Reageer
"vpn-server die in Rusland gelokaliseerd is" zou deze IP(s) niet gewoon geblokkeerd kunnen zijn?
Reageer
Je kan ook een eigen vpn server tijdelijk opzetten bij een vriend/kennis/medewerker in Rusland om dat te kunnen testen. Het hoeft allemaal niet betaald te zijn zoals pia, NordVPN etc.
Reageer
De massa heeft wel degelijk invloed, alleen beseffen ze dat meestal niet. Zelfs hier in het westen. Vele memsen nemen bijvoorbeeld geen deel aan verkiezingen omdat het volgens hen toch niets uitmaakt. Maar als je dan gaat kijken hoe groot die groep is, dan zou die groep op zich vaak de grootste partij zijn wanneer ze zich zouden verenigen.
Reageer
Probleem met stemmen in nederland is dat de persoon waarop je stemd maar 10% doet van wat hij zegt en de rest als compromie mee moet geven, Daarmaast is het aantal kandidaten zo groot dat ik me niet kan verdiepen in wat elke kandidaat wil ,

Kortom stemmen doet dus meer kwaad dan goed voor mijn mening gezien ik 90% toesta waar ik niet achter sta ,

Dan kan je beter niet stemmen,

Nee het zou beter zijn als we weer terug gaan naar het oude grieken systeem waar van elke sector een specialist in de regering zit die zijn sector vertegenwoordigd, ipv dat er allerlij dingen met geld door gedrukt (omgekocht) worden en dat politici net als bedrijven alleen daar zitten om geld en bonus binnen te halen zodat een ander de rommel op kan ruimen,

Hoe lang zij we al niet bezig met korte termijn visie en dan alles elke paar jaar omdraaien ipv te focussen op lang termijn visie wat echt nodig is.
Reageer
Kortom stemmen doet dus meer kwaad dan goed voor mijn mening gezien ik 90% toesta waar ik niet achter sta ,

Dan kan je beter niet stemmen,
Wat is er dan beter als je niet stemt? Dan komt er wellicht iemand in de kamer of de regering die zelfs die 10% niet doet, die dus 100% doet waar jij niet achterstaat.

Dus wel stemmen is dan toch nog steeds verstandiger dan niet stemmen.
Reageer
niet stem wordt verdeeld over alle partijen dus we doen alles een beetje ipv dat ik op een foute party stem

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 24 juni 2022 21:51]

Reageer
mensen willen meestal rust in de tent. Huisje boompje beestje.
Hier in het westen hebben we de luxe dat we niet hoeven te stemmen en als je al stemt dat je er niet op afgerekend wordt.

In Rusland stem je gewoon netjes op Putin omdat je geen gezeik wil voor jezelf en je familie. En soms omdat je na zoveel propagandapraat op TV het eigenlijk gewoon begint te geloven.

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 21 juni 2022 21:35]

Reageer
Op Putin hoeft al even niet meer gestemd te worden.
Reageer
Ja de massa kan kracht hebben. Maar het is daar natuurlijk geen Nederland. In het openbaar tegen Putin zijn is daar geen goed idee. Dus zou het in het geheim moeten. Maar met alle technologie die bestaat is dat tegenwoordig ook niet echt makkelijk. Afluisteren van telefoons, camera's die veel zien, ect. Dan moet je ook maar vertrouwen op de personen die je in de massa krijgt. En dat niemand uit angst of in hoop van een beloning een verrader is. Dus nee ik zie het daar niet echt als massa die veel kracht heeft daar.

En ja in Nederland kan de massa wel kracht hebben. Maar wie zegt dat al die mensen dezelfde (politieke) gedachten hebben. Dan heeft een massa vormen ook weinig zin. Dan heb je of veel kleinere groepen of interne ruzie. De massa heeft dus alleen veel kracht wanneer het doel voor iedereen hetzelfde is. Dus massa werkt vooral bij kleinere duidelijke doelen (staking voor betere cao bijvoorbeeld) en niet hoe gaan we Nederland regeren.
Reageer
Ik snap niet waarom mensen zeggen dat ze wel invloed hebben, er zijn genoeg beelden dat zodra Russen de straat op gaan direct worden opgepakt, die angst wordt ook door Poetin goed kenbaar gemaakt aan de bevolking.

Oppositie wordt opgesloten of vermoord, en mensen die zich openbaar uitspreken zitten allemaal vast of zijn gevlucht, zelfs die nieuws presentatrice van last is het land gevlucht.

Het is een compleet andere cultuur en zij hebben een hele andere geschiedenis die niet te vergelijken is met een democratisch westen.

Het is een dictatuur is altijd al zo geweest, de bevolking in de steden durft niks en de bevolking op het platte land is gebrainwashed en denken dat Poetin een god is die tegen het kwaade van het westen hun land aan het verdedigen is.
Reageer
Het westen leeft op verkoop van wapens
Volgens mij heb je totaal geen idee hoe groot de 'omzet' van het westen is. De wapenindustrie is niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat genaamd handel.

Het aantal doden veroorzaakt door westerse conflicten komt niet eens in de buurt van alleen al een Mao of Stalin. In Afrika zijn er al ruim 5miljoen kinderen onder de 5 jaar dood door conflicten in de afgelopen ~25 jaar. Deze eeuw zijn er al een paar miljoen doden in Latijns-Amerika door 'criminaliteit'. Foi, in China zitten er al meer mensen in concentratiekampen.

Je bekijkt de wereld nogal vanuit een comfortabele westerse positie, absoluut geen benul van hoe de wereld in elkaar steekt.

Het westen is moreel gewoon superieur ten opzichte van praktisch de hele rest van de wereld en ook zo'n beetje de gehele geschiedenis van de mens. Ondanks dat er nog genoeg te verbeteren valt, doen we het als westen echt ontzettend netjes. Die kijk die jij op het westen hebt, heb je enkel en alleen door die 'zogenaamde' vrijheid en democratie.
Reageer
Het westen is moreel gewoon superieur
Dat heeft geen enkel belang tenzij we onze waarden gewapenderhand kunnen verdedigen. En dat kunnen we niet meer, dankzij zestig jaar peaceniks aan het roer.
Reageer
Dat heeft geen enkel belang tenzij we onze waarden gewapenderhand kunnen verdedigen. En dat kunnen we niet meer, dankzij zestig jaar peaceniks aan het roer.
De kracht van de EU is juist dat we zo machtig zijn dat zonder wapengeweld onze wil aan de wereld opleggen. Jezelf kunnen verdedigen is mooi, jezelf niet hoeven verdedigen is nog mooier.

Zelfs met een echte oorlog in Oekraine hebben wij hier het meest te vrezen van aanvallen op onze digitale infrastructuur, propganda en fake news met het doel onze interne stabiliteit te verstoren en economische maatregelen (inclusief onze eigen sancties). Daar helpt geen wapen tegen.
Reageer
Dat kunnen we zeker wel. De VS en de EU zijn militair zwaar superieur ten opzichte van de rest.

De EU is, als we militair als 1 macht zouden werken, nog altijd nummer 2 van de wereld. Vergis je er niet in hoe sterk Frankrijk en Duitsland alleen al zijn, die staan afzonderlijk nog in de top 10. Nederland heeft een paar hele specialistische eenheden die in de top 3 staan.

De enige reden dat we hem schijten om het conflict tussen Rusland en Oekraïne te laten escaleren, is de potentiële massaslachting van tientallen zo niet honderden miljoenen mensen in al onze (grotere) steden door het kernwapenarsenaal van de Russen.
Reageer
De VS verlaat NAVO rond 2025 wanneer de Republikeinen winnen. Frankrijk verlaat NAVO in 2027 wanneer Le Pen wint. Waar staan we dan?
Reageer
Dan wordt het lastig natuurlijk. Dat is het probleem met het Westen. Er is dualiteit. Een vloek en een zegen. Gelukkig heeft in dit huidige conflict de NAVO aan macht en invloed gewonnen.
Reageer
Eens ja wij houden juist deze oorlog ook in stand maar helaas wil de meerderheid dat niet inzien hier.

Het is een proxy oorlog geworden en de bevolking uit het westen is net zo gebrainwashed als de mensen daar.

Benzine nog nooit zo duur geweest en Poetin verdiend nog meer dan dat hij al deed, goed bedachte boycot van het westen |:(

Kom maar op met die minnetjes :+
Reageer
Omdat dit hier niet r/conspiracy is, daarom krijg je minnetjes.
Reageer
Alu hoedje op. :F
Hmm, de laatste echte crisis is alweer van 2008. Ik kan serieus nog wel een goede crisis gebruiken.
Dus alle mini crisis zoals Ebola-Light, poetin invasies, of op dorp niveau, mest en stikstof stellen niets voor.
De beurzen gingen nauwelijks naar beneden, allemaal kleinschalige luxe problemen in de marge dus.

Na 14 jaar dus de hoogste tijd voor een echte crisis zodat ik weer kan investeren. :7
Alu hoedje af.
Reageer
Waarom aluhoedje op......
- Kijk op WEF site en doelen
- Kijk naar doelen CDA, VVD, D66
- Kijk naar leden van WEF op hun site: Rutte, Kaag, de Jonge, Hoekstra, Jette etc
Gewoon even zelf rondneuzen ipv hapklare brokken media

Misschien heb je het geluk dat je energie en brandstofrekening nog kan voldoen
- Die crisis gaat dit najaar echt wel beginnen met verhogen van rentes.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 23 juni 2022 18:45]

Reageer
Ik moest echt mijn Alu hoedje even opzetten vanwege de geflipte wappie waanzin.
Je herhaling zal ik ook verder negeren. Gelukkig ben ik energie leverancier dus ik zit helemaal goed. :7
Reageer
Prima. Ik zal u niet verder storen in uw hypnose. Hopelijk wordt het geen te harde wake-up :*)
Reageer
Niet storen, ik ben geld aan het verdienen, waar mensen die nooit vooruit plannen juist geld verliezen.
Die groene investeringen in energie lopen buiten verwachting goed. Dank ook voor jouw bijdrage. (y)
Reageer
MS heeft eerder deze maand aangekondigd hard te snijden in het Russisch personeelsbestand en enkel nog zakelijke contracten te honoreren.

https://www.bloomberg.com...-after-war-clouds-outlook
Reageer
Ik vraag me af wat hier precies achter zit. Als Microsoft een punt wil maken om de Russische overheid in de weg te zitten dan zou ik verwachten dat ze zoiets op zijn minst aankondigen. Echter is het ook wel heel specifiek Rusland die hierdoor getroffen wordt.

Zoals de bron zegt:
It is unclear at this time if this is a technical mistake or if Microsoft is intentionally blocking downloads. Furthermore, Microsoft had not provided any information to BleepingComputer when we contacted them with questions about the issue.
[...]
However, the company has continued to state that they would continue their contractual obligations with Russian customers, making the blocking of Windows installation media unexpected.

BleepingComputer is awaiting further information from Microsoft and will update this story as more details become available.
Voor hetzelfde geld is de Russiche CDN-server per ongeluk door de Roskomnadzor geblokkeerd of is er wat misgegaan met de verspreiding van een patch. Eerdere acties tegen Rusland waren vooral in de vorm van het handelen naar sancties (geen relaties met Russische bedrijven/klanten/etc. die onder sancties vallen) en niet het ontnemen van passieve dienstverlening als downloads.
Reageer
of het personeel dat instaat voor het onderhoud en de woordvoerder zitten tussen de 400 mensen die gedumpt zijn
Reageer
Ongeacht de redenen, het is niet best dat een groot bedrijf als Microsoft niet snel duidelijk laat merken wat de oorzaak is of zelfs bewust er van is.
Reageer
Net of het wat uitmaakt, ten eerste zijn er al genoeg alternatieven om dingen te downloaden en een simpele VPN lost het ook op. Dat ze Windows niet kunnen downloaden? Lekker belangrijk. Updates wordt geen woord over gerept.
Het maakt het misschien wat irritanter voor de gewone gebruiker. Daarbij als je al een ISO hebt kun je ook zonder internet installeren.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee