Starlink komt met maandelijks opzegbaar For RV-abonnement voor mobiel gebruik

Starlink introduceert een nieuw internetabonnement. Starlink for RV's is specifiek bedoeld voor gebruik buitenshuis en kost 124 euro per maand. Starlink for RV-verbindingen hebben minder prioriteit dan thuisverbindingen, maar kunnen ook tussentijds worden stopgezet.

Starlink for RV is vanaf nu beschikbaar in alle gebieden waar Starlink al actief wordt aangeboden, waaronder ook Nederland en België vallen. Het abonnement kost 124 euro per maand, waarbij gebruikers ook een schotel van 639 euro moeten aanschaffen en 81 euro verzendkosten moeten betalen. Daarmee is het abonnement 25 euro per maand duurder dan een gewoon Starlink-abonnement en precies even duur als een Starlink-abo met de optionele en soortgelijke Portability-optie.

Daarbij ligt de prioriteit van Starlink for RV-verbindingen wel lager dan die van gewone Starlink-thuisgebruikers. Tijdens drukke momenten of op gebieden met veel Starlink-gebruikers ligt de internetsnelheid van het For RV-abonnement dus lager. Datzelfde geldt voor Portability-gebruikers als ze buitenshuis op pad gaan met hun Starlink-schotel. De snelheden zullen het laagst zijn in gebieden waar momenteel een wachtlijst op het gewone Starlink-abonnement is. Dat is in Nederland en België momenteel niet het geval, blijkt uit de beschikbaarheidskaart op de Starlink-website.

Met het nieuwe abonnement kunnen gebruikers bijvoorbeeld gebruikmaken van het Starlink-netwerk als ze op vakantie zijn met de camper. Ze kunnen dan de schotel buiten neerzetten en buitenshuis internetten. De dienst werkt echter niet in beweging, maar alleen als de schotel stilstaat.

Onlangs introduceerde Starlink al een Portability-optie, die voor bestaande Starlink-gebruikers 25 euro extra kost. Met die optie kunnen gebruikers hun Starlink-schotel ook buiten de deur gebruiken. Het Starlink for RV-abonnement lijkt hier dus op, maar is volgens het bedrijf wel anders. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Starlink for RV tussentijds stop te zetten, wat bij een gewoon Starlink-abonnement niet mogelijk is. Er is ook geen wachtlijst; momenteel is dat bij gewone Starlink-abonnementen in sommige gebieden wel het geval.

Bron: Starlink

Door Daan van Monsjou

Redacteur

24-05-2022 • 14:14

67 Linkedin

Submitter: tweakers2

Reacties (67)

67
67
35
0
0
27
Wijzig sortering
Over circa 1 jaar wil ik gaan reizen door Noorwegen met een buscamper. Dit leek wel interessant, maar gezien de bedragen vind ik het toch moeilijk te verantwoorden t.o.v. 4G + onbeperkt abonnement. Is het voordeel dan voornamelijk de bereikbaarheid op plekken die buiten het gebied van 3G/4G/5G vallen?
Bedenk dat in landen waaronder noorwegen heel veel gebieden zijn zonder enig bereik. Alleen bij dorpen of steden heb je netwerk. Dit is in heel veel landen zo.

In zo'n situatie is starlink echt perfect. Maar ik ben het met je eens; de startup kosten zijn enorm hoog.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je in Noorwegen overal in de buurt van een verharde weg hebt, at least bruikbaar 2G-EDGE. Zelfs in het hoge noorden. Is er geen bereik, dan verplaats je naar een plek dichterbij een paar huizen, voor die (afgelegen) gebouwen wordt namelijk ook internet via 4G-LTE Advanced verzorgd. Al dan niet via een wat hoger gelegen antenne.
En dat is prima voor het verzenden van een berichtje, maar dan houdt het toch echt wel op is mijn ervaring. Jaren geleden kon je nog eens een website laden op een EDGE verbinding maar dat is eigenlijk al niet meer te doen.
In the middle of nowhere is het gebruik van mobiel internet miniem te noemen en de apparatuur is kostbaar. Sensoren e.d. kunnen vaak ook met 2G overweg. Daarom is er voor afgelegen gebieden zonder woonhuizen aldaar gekozen voor basisdekking via 2G-EDGE, zodat men in geval van medisch/technisch in ieder geval noodgeval hulp kan inroepen. Nogmaals, in de buurt van huizen en alle verharde wegen is er prima 4G+/LTE-A signaal en voldoende capaciteit beschikbaar
Ik kan dit beamen. Ik woon in Zweden en ben meerdere keren door Noorwegen getrokken op vakantie, en van Oslo to Tromsø tot Luleå tot Stockholm heb je bijna overal wel goed mobiel bereik.

Sterker nog, ik heb beter bereik in het hoge Noorden, dan bij mijn ouders in Zuid-Oost Drenthe. Geen idee hoe ze het doen, maar in elk geval rond de grote wegen hoef je je geen zorgen te maken. Wellicht dat je zonder bereik komt te zitten als je honderden kilometers gaat hiken door een natuurpark, maar dan zul je ook geen Starlink schotel meezeulen gok ik :)
Ben net terug van een weekend Bosnië en Herzeghovina, veel bergen, overal 4G op de route van Sarajevo - Mostar - Split

[Reactie gewijzigd door AceAceAce op 24 mei 2022 15:49]

Als je geen telefoonkabel naar je woning hebt liggen dan zijn de aansluitkosten via KPN ook al snel tussen de 100 en 1.000 euro (afhankelijk van het benodigde graafwerk, etc).

Kan je na gaan hoeveel kabel er ingegraven moet worden voor een camper. :) /sarcasme
Ik heb KPN 2x moeten laten graven. 1x particulier vrij korte afstand, moest alleen onder de deurpost door en daarna de meterkast in en 1x zakelijk tientallen meters. Beide keren was dat voor mij gratis. Ziggo ook trouwens 2x gratis. Ze hebben er officieel wel prijzen voor, maar als je vraagt of ze het gratis willen doen, doen ze dat gewoon.

Maar tientallen kilometers niemandsland in zullen ze waarschijnlijk niet gratis doen tenzij er wetgeving is dat een aansluiting verplicht :)
Sommige providers nemen inderdaad de kosten op zich als je nog een kabel moet laten graven, maar anderen niet. Als wij een abonnement bij KPN nemen (moet wel minimaal twee jaar zijn) dan vergoeden ze de kosten. De laatste keer dat ik checkte bij Online, deden zij dit niet. Ik zit dus of twee jaar aan een KPN ADSL abonnement vast, of ik betaal zelf ~850 euro en kan dan elk abonnement aan gaan dat ik wil.
Gratis ? Dat ligt natuurlijk aan de locatie, pas een ziggo locatie kwam uit op iets van 24k voor alleen de kabel en waarschijnlijk moest er nog een wijkkast bijgeplaatst worden wat de prijs nog een stuk omhoog zou duwen

Maar als de rest van dezelfde straat/buren wel al ziggo heeft dan is het meestal kosteloos idd

Kpn had vroeger (nu geen idee) een leverplicht, dus daarom gratis waarschijnlijk
Leverplicht van kpn kwam door telefonie, omdat er nu voldoende alternatief is, is die plicht er al een aantal jaar niet meer.

Mijn ervaring is voornamelijk zakelijk, er is dan vrijwel altijd alleen ADSL in het pand. Kabels liggen er al meestal voor de consumenten in de straat. Heb vorig jaar nog op hetzelfde adres zowel Ziggo als KPN (glasvezel) laten aansluiten voor niks. Volgens mij moest voor Ziggo de stoep 50 meter ofzo open en KPN was 100 meter ongeveer. Beide tot in de meterkast netjes aangelegd.

24k is wel een gekke prijs, dat begrijp ik wel dan dat ze dat niet willen crediteren. Prijs van Ziggo was bij mij eigenlijk €350 ofzo, Baas B.V. komt het aanleggen en die stuurt de factuur naar Ziggo.
Maar dan moet er wel Starlink zijn, en dat wordt pas vanaf volgend jaar uitgerold voor Noorwegen. En je verkijkt je er denk ik op hoe goed 4G/5G is in landen als Zwitserland en Noorwegen met al hun bergen en afgelegen gebieden. Dat je alleen bij dorpen en steden bereik hebt is echt onzin.
Dat moet wel. Ik zou anders niet weten wat het voordeel is. Het is ook stukken minder praktisch....
Vooral de bereikbaarheid buiten de normale masten. Hier in NL hebben we goede dekking, maar dat is lang niet overal zo. En ook niet overal rendabel.
Denk dat je in Amerika idd veel meer gebieden hebt zonder mobiel internet. Of andere landen.
Absoluut, je kan in amerika in sommige delen rustig een uur rijden zonder een ziel tegen te komen, laat staan 4G bereik te hebben. Vooral in het midden van het land zijn de afstanden tussen dorpjes en steden vrij groot en heb je veel natuurparken waar je je RV neer kan zetten, je moet dan alleen wel compleet zelfvoorzienend zijn. Uiteraard zijn er ook parken dichter bij de bewoonde wereld, maar dan ben je afhankelijk van de internetvoorziening daar, als je een eigen verbinding hebt die sneller is en vrijwel gegarandeerd werkt dan is dat natuurlijk een enorm voordeel.
Vooralsnog heb je ook helemaal geen dekking in Noorwegen met Starlink. Daarvoor ligt dat land veel te noordelijk. Vorig jaar heb ik twee maanden door Scandinavië gereisd met een 4g-modem en ik heb alleen in Fins Lapland een keer geen bereik gehad.
Ik ben een leek op netwerkgebied, hoe heb je exact een modem meegenomen? Hoe werkt dat precies?
Je hebt zogenoemde 4G modems/routers. Dit is eigenlijk een modem waarin je een simkaart kunt plaatsen met een abonnement daarop. Je verbind dan je apparaten met dit product en hebt internet via de simkaart. Een soort hotspot 2.0
Wat zou hier dan het voordeel van zijn t.o.v. een simkaart in mijn telefoon steken en deze als hotspot gebruiken? Behalve dat ik dan mijn NL nummer niet kan gebruiken, omdat ik een Noors abonnement heb.
De verschillen zijn niet zo heel groot, het heeft meer gebruikersgemak. Voordeel bijvoorbeeld is het aan kunnen sluiten van bekabelde apparatuur.
.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 25 mei 2022 10:05]

Het geeft meer een vast punt, als je met een gezin zou gaan is het fijner als er een vast punt in de camper is dan dat telkens als jij een blokje gaat wandelen of boodschappen gaat doen je het internet in je broekzak meeneemt ;)
Een mifi kan je zelfs ook in je broekzak of backpack meenemen.

@untflanked hier een voorbeeld:
pricewatch: TP-Link 4G LTE Mobiele Wifi M7200
of
https://tweakers.net/mode...play_p418631/vergelijken/

1 wifi access point voor het hele gezin in de camper of de backpack tijdens een meerdaagse wandeling
Autonomie is veel groter.

Die mifi apparaten kunnen veel langer internet delen dan je gsm .

Het is ook een stuk kleiner dan mobieltjes

En een ander voordeel is dat je dan een rj45 aansluiting hebt
Je bedoeld een Mifi? Hotspot 2.0 is iets anders
Ik heb voor mijn camper een datasim in een Huawei-4g modem gestoken. Zoiets https://consumer.huawei.com/en/routers/4g-cpe-3/, met extra antennes. Werkt verder als een normale modem. Had een WiFi-netwerk voor mijn mobiel en ethernet naar een docking station.

Als je geen vaste werkplek hebt maar bijvoorbeeld in hotels of hutten zit, is een kleinere draagbare 4g modem misschien makkelijker. Daar heb je ook een hoop van.
Ik heb testen gedaan met die externe antennes en de conclusie was dat er met negatieve impact hadden dan positieve. Ik zet nu dat apparaat gewoon zo hoog mogelijk zonder antennes
Ik reis best veel, deels ook zakelijk. In de caravan heb ik een professionele 4g router met externe antenne (11 db winst) op mast.
In gebieden met slecht bereik scheelt dat vaak of je überhaupt bereik heb. Losse mifi’s en telefoons redden dat echt niet.

Zit je in goed bewoond gebied - steden met name - dan maakt het minder uit. Meer gemak dat je je eigen WiFi hebt.

Overigens zijn landen als Zwitserland, Zweden, Noorwegen erg goed qua 4g bereik is mijn ervaring.
Dit is vooral gericht op gebieden zonder mobiele dekking en die ga je nog genoeg vinden, vooral buiten Europa. Starlink voor thuis is ook gericht op moeilijk bereikbare gebieden zonder alternatief via gsm of vaste kabel.
4G ga je op sommige plekken dan niet hebben. Met Starlink dus wel. Maar idd prijzig!
Als je het over Noorwegen hebt, zal je nog verbaasd zijn over het goede 4G bereik!
Inderdaad zeer goede dekking.
Buiten het feit dat ze in Amerika bijna geen prepaid unlimited hebben die echt unlimited is, zijn er vooral met een camper een hoop gebieden waar mobiel bereik dramatisch slecht is of niet aanwezig.

Neem daarbij dat hotspotting tegenwoordig dicht gedrukt wordt na een beperkt aantal GB en dan is starlink ineens heel interessant. Denk aan een gezin waar alle tablets en mobieltjes aan starlink hangen zonder dat ze allemaal een 4g abbo/prepaid nodig hebben.
Je kan je mifi Mac address clonen. Dan zien ze niet dat er meerdere apparaten achter zitten
Kort gezegd: ja.

En logisch ook. Het is eigenlijk heel simpel.

Als je zonder noemenswaardig ongemak je netwerk over een snoertje kunt leggen, is dat altijd het beste.

Kan dat niet, PtP wireless, 5G/4G/3G, unidirectioneel WiFi; allemaal beperkter in bereik en bandbreedte, maar het biedt flexibiliteit.

Alles wat via een satelliet moet lopen is weer beperkter, duurder, en complexer dan dat - maar is qua bereik uiteindelijk natuurlijk koning.

Het blijft een tradeoff, hoe dan ook; en als jij ergens rondtourt waar je met onbeperkt 5G degelijk (genoeg) bereik hebt, zou het eigenlijk héél raar zijn om toch sat-internet te gebruiken; dan is er ergens iets mis met de prijsstructuur, dat kan bijna niet anders!

Uiteindelijk is Starlink bijna waar dan ook in Europa, uitgezonderd van net effe onhandige locaties, waarschijnlijk gewoon ietwat marginaal. De bevolkingsdichtheid, en de infrastructuur-dichtheid, is zelfs in de dunstbevolkte delen stiekem gewoon héél hoog.

Starlink schittert echt in verafgelegen delen van de VS en Canada, in Zuid-Amerika en dunbevolkte/infrastructureel armere delen van Afrika en Azië etc - maar de omstandigheden daar, die heb je hier eigenlijk gewoon zo goed als niet.

Ik zou in jouw geval inderdaad gewoon lekker met een mobiel abo van een paar tientjes volstaan en dat af en toe zoeken naar een plekje met voldoende bereik om te videochatten voor lief nemen.
Alleen al die grote schotel niet hoeven meezeulen is, per saldo, gewoon best wel een voordeel in een busje lijkt me zo...
In Noorwegen (en de rest van Scandinavie) zal je weinig 4G hebben buiten de kernen. Prima dus als je veel in de dorpen bent, echter het voordeel van een camper in Noorwegen is vrij staan in de middle of nowhere, dan heb je bijna nooit 4G.
Dit dacht ik ook al inderdaad. Gaat er voornamelijk om dat we van tijd tot tijd even wat berichten kunnen inladen, keertje een offline game kunnen installeren om samen te spelen etc. Kwestie van rekening houden met de middelen die er zijn!
Afgelopen drie jaar op vakantie geweest in Noorwegen en Zweden. Daar zijn inderdaad (grote) gebieden zonder 4G bereik, maar dat zijn ook de gebieden waar je met een camper niet komt. Daar waar jij met een "gewone" camper komt, daar heb je (meestal) gewoon mobiel bereik.

Pas als je met een rugzak een eind gaat lopen, dan kom je in gebieden zonder bereik. Zelfs al zou Noorwegen Starlink dekking hebben, dan heb je er dus weinig aan. Of je moet een Starlink schotel in de toch al volle rugzak meeslepen....
Gaat inderdaad om bereik in de camper zelf. Ben van plan om wel een laptop/APU PC/Steam Deck/Switch of iets dergelijks mee te nemen. Vooral om dan incidenteel een game te downloaden en te spelen zou het fijn zijn. Lekker diep de bossen in is dat natuurlijk niet benodigd.
In (west) Europa zul je doorgaans altijd wel bereik hebben, op een enkel plekje na. Maar er zijn werelddelen waar je gewoon gebieden zo groot als onze provincies geen of heel slecht bereik hebt. Volgens mij is het in en rond de Nationale Parken in de VS gewoon niets buiten de grote wegen en in de buurt van steden.
Woon in Noorwegen, er is praktisch overal waar jij met je camper kan komen loeisnel 4G (100 mbit/s+)

Zelfs midden in bergen wandelen geeft nog 4G met grote regelmaat.

Het is niet zoals Duitsland, dat is om te janken.

Starlink is hier dus (voor die toepassing) overbodig. Lijkt mij althans.
Thanks, veel betere bevestiging kan ik niet krijgen! Welke provider gebruik je, ik lees goede verhalen over Telenor vooral.
Je hebt 2 grote netwerken, Telenor en Telia, ik zou in 95 van de 100 gevallen Telenor nemen. Beste dekking, buiten de randstad althans. In enkele tevallen zou je Telia kunnen pakken als Telenor weg is. Maar inderdaad bij voorkeur Telenor.
Tegen die tijd even kijken wat er met starlink mogelijk is denk ik, ze beginnen volgend jaar met starlink in Noorwegen. Wat 3G/4G/5G betreft is het redelijk simpel. Is er Asfalt dan is er bijna altijd internet.
In 2019-2020 heb ikzelf een jaar in een camper gewoond en door Europa getrokken (vooral het zuiden). In elk land moet je weer op zoek gaan naar een nieuwe goeie sim/provider. Daarnaast is het bereik niet echt geweldig als je het vergelijkt met Nederland. En omdat wij op reis liever op de onbewoonde plekken in de natuur stonden betekende dat automatisch ook minder bereik. Daarbij zou dit toch echt wel uitkomst bieden. Ik moet wel zeggen, het slechts hebben ze het voor elkaar in Duitsland en Frankrijk.

Zolang je niet langer dan 4 maanden uit NL weg bent kan je net zo goed je NL abbo houden, maar daarna kan het zijn dat ze meer gaan rekenen per mb of je gaan afsluiten.
https://www.airalo.com/

Prepaid en goedkoper dan Nederlandse providers :)
Je ziet van te voren welke providerkeuze je hebt.
Dit soort diensten gaan enorm interessant worden voor de scheepvaart.
Als je je bedenkt dat een V-SAT bol en abbo vele malen meer kosten dan starlink..
De V-SAT zal wel blijven voor de betrouwbaarheid en de veiligheid maar voor regulier gebruik van de opvarenden zal het een verademing zijn dat er op zee of net iets buiten de kust waar de 4G masten niet bereikbaar zijn gewoon Internet/communicatie naar de buitenwereld is.
Als je je bedenkt dat er meer dan een miljoen zeevarenden zijn..
En wat dacht je van automatisering van autonome schepen of überhaupt vervoer wat afhankelijk is van data dat over en weer verstuurd wordt.
Een dorp dat buiten een internet gebied woont, onderzoekers op de Noordpool, oorlog waar communicatie plat wordt gegooid, opkomende industrie, landen zonder of slechte onder/bovengrondse (internet) kabel structuur, windmolens ver op zee, ter plekke internet voor afstandsbediening drones in weinig tot geen dekking etc.

Heel interessant allemaal :)
Eind jaren negentig heb ik in Noorwegen gereisd, en toen waren zelfs alle tunnels al voorzien van GSM dekking. Er zullen vast enkele gebieden zijn waar het wat slechter is, maar in Noorwegen heb je denk ik een heel goed 4G/5G bereik. Duitsland daarentegen kom ik regelmatig, en daar val je regelmatig terug tot Edge (dat is GSM+), dat is vaak ook nog met een slecht bereik, whatsapp ed gaat dan nog net.
Kan je niet via je gemeente een subsidie krijgen oid? Volgens mij ~500 euro 1 malig, dan is het net wat aantrekkelijker om 't toch te doen.
Zoek even uit of je provider via telenor of telia roamed (mss wel beide)

Telenor
https://www.telenor.no/de...AsiFEALw_wcB#dekningskart

Telia:
https://www.telia.no/nett/dekning/

Over het algemeen heb je de beste dekking met Telenor.
Overal waar je met je met je auto kan komen heb je zo’n beetje dekking in Noorwegen.

(Ik woon hier zelf al meer dan 13 jaar)
Even een sim kaartje kopen hier gaat niet lukken. Je moet een d-nummer of een fodselsnummeret hebben (soort van BSN)
Thanks voor de info. Dat is wel jammer, kan 1 persoon ook maar 1 nummer hebben? Heb vrienden in Noorwegen die iets aan kunnen schaffen. Ik heb onbeperkt internet met TMobile, maar dat is 26GB/maand in Noorwegen. Denk dat het met wat streamen etc daar snel overheen gaat.
Vrienden kunnen zeker een pre-paid sim kaart voor je bestellen/kopen. Je mag als inwoner meerdere telefoonnummers hebben. Het nummer staat dan formeel op iemand anders zijn naam.
Stuur me eventueel een pm dan kan ik je een provider aanraden

[Reactie gewijzigd door sir_huxley op 24 mei 2022 17:01]

https://www.starlink.com/map?source=rv

Hou dit wel even in de gaten voordat je 't besteld.
Oeh, ideaal! Ik reis regelmatig en we gaan nu weer (hopelijk) een 6 maanden naar Nieuw Zeeland. Kunnen we dan gewoon daar dit bestellen, 6 maanden gebruiken, stoppen en terug sturen? Dat zou perfect zijn.
Terug sturen?, Je koopt de schotel.

Dus het is:

- Aanschaffen schotel
- 6 maanden 125 euro/maand betalen
- abbo stoppen
- Schotel mee naar huis nemen.
Ah ok, ik dacht dat ze de boel terug wilde. Check, makes sense.
Vraag me af hoe zo'n stroomverbruik in een camper meevalt. Wij vertrekken morgen voor het eerst een paar dagen met de camper en de vriendin had de waterkoker en grill klaar gezet :p geen flauw idee hoe dat gaat uitdraaien. Best startkabels meenemen denk ik
Mijn waterkoker voor de camping is 800 watt. Mijn waterkoker thuis is 2400 of 3200 watt. Die 1 op 4 is ongeveer ook de tijd die nodig is om water te koken. Een gemiddelde grill is ook 2000 tot ruim 3000 watt of als je het minder opvallend wilt: 2 kilowatt of 3 kw.

Als elektronica zoals routers en zo meer dan 30 of 40 watt gebruikt dan is dat al heel veel. Laptops hebben vaak voedingen van 60 of 65 watt waarmee ze kunnen werken en ondertussen de accu opladen.

Mijn gok (zonder enig detail inzicht): de starlink apparatuur zal bij elkaar misschien 100 watt gebruiken als ze veel moet zenden maar dan heb je het ook wel gehad.
Zijn de schotels duurder geworden? Was het niet 500euro?
Op zich niet raar, momenteel wordt letterlijk alles duurder aan een rap tempo. Ook Musk zal wel last hebben van de chiptekorten lijkt me.
Per maand, is dag vanaf de 1e, of een periode van 30 dagen?
Zelfde zoals alles per maand is vanaf een bepaalde dag. Dus bijv 01-01, 01-02 enz
Dank voor de info
Ik heb midden op de Masai Maara (Kenya) ook perfecte ontvangst, ik kon daardoor mijn video's meteen in whatsapp delen. Starlink zou handig zijn als ik echt zeker wil zijn van een goede verbinding die overal en altijd werkt, het is dan wel belangrijk wat de minimaal gegarandeerde bandbreedte is en welke stroomverbruik daarbij hoort.
Heel leuk voor landen en gebieden waar niets is.

Voor Nederland totaal oninteressant wie gaat er nu €124,- betalen terwijl een 4/5 G abonnement €40,- per maand kost.

Mogelijk interessant voor plekken Nederland waar geen 4 / 5G dekking is.

[Reactie gewijzigd door LEX63 op 25 mei 2022 10:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee