Ubisoft+-abonnement komt naar PlayStation en wordt deels inbegrepen bij PS Plus

Het Ubisoft+-abonnement komt 'in de toekomst' naar PlayStation-consoles. Leden krijgen daarmee toegang tot 'meer dan 100' Ubisoft-games, waaronder de nieuwste titels. Een selectie voornamelijk oudere games wordt onderdeel van PS Plus Extra en Plus Premium.

Wanneer het volledige Ubisoft+-abonnement beschikbaar is op PlayStation-consoles, is nog niet bekend. Ubisoft meldt dat de dienst 'in de toekomst' beschikbaar zal zijn. Het abonnement is momenteel alleen beschikbaar voor de pc, Google Stadia en Amazon Luna. Begin dit jaar kondigde de uitgever ook al aan dat Ubisoft+ naar Xbox-consoles komt, maar dat is nog niet in de praktijk gebracht.

Op de pc kost Ubisoft+ 15 euro per maand. Met het abonnement krijgen leden toegang tot ruim 100 games van de uitgever en ook alle nieuwe titels zijn direct inbegrepen. De dienst bestaat sinds eind 2020 en is de opvolger van het voormalige Uplay+.

Ubisoft+ Classics als onderdeel van PlayStation Plus-abonnementen

Vanaf 24 mei is Ubisoft+ Classics beschikbaar. Dat is een beperkte vorm van het abonnement, met toegang tot 27 games. Dat zijn voornamelijk oude games, op Assassin’s Creed Valhalla na. Het aanbod zal uitgroeien tot 50 titels aan het einde van dit jaar, zegt de uitgever.

Dit abonnement wordt aangeboden als onderdeel van PlayStation Plus Extra en Plus Premium. Dat zijn Sony's nieuwe abonnementen, die respectievelijk 14 en 17 euro per maand kosten. In Nederland en België zijn deze nieuwe abonnementen vanaf 23 juni beschikbaar. Of Ubisoft+ Classics ook los beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Games inbegrepen bij Ubisoft+ Classics (onderdeel van PlayStation Plus Extra en Plus Premium)
Assassin’s Creed Valhalla
For Honor
The Crew 2
Child of Light
Eagle Flight
Far Cry 3: Blood Dragon
Far Cry 3 Remaster
Far Cry 4
Legendary Fishing
Risk: Urban Assault
South Park: The Fractured but Whole
South Park: The Stick of Truth
Space Junkies
Star Trek: Bridge Crew
Starlink: Battle for Atlas
STEEP
The Crew
The Division
Trackmania Turbo
Transference
Trials Fusion
Trials of the Blood Dragon
Trials Rising
Valiant Hearts: The Great War
Watch Dogs
Werewolves Within
ZOMBI

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-05-2022 • 15:32

34 Linkedin

Submitter: Raem

Reacties (34)

34
34
22
2
0
5
Wijzig sortering
Ter info m.b.t. de PlayStation abonnementen:

PlayStation Plus Essential (1 maand €8,99/ 3 maanden €24,99/ 12 maanden €59,99)
Biedt de voordelen die PlayStation Plus nu al biedt, zoals:
• Maandelijkse downloadbare games
• Exclusieve kortingen
• Cloudopslag voor opgeslagen games
• Toegang tot online multiplayer
Er zijn geen wijzigingen voor bestaande PlayStation Plus-leden in dit abonnement.

PlayStation Plus Extra (1 maand €13,99/ 3 maanden €39,99 / 12 maanden €99,99)
Biedt alle voordelen van het niveau Essential plus een catalogus van tot wel 400 PS4- en PS5-games, waaronder: Death Stranding, God of War, Mortal Kombat 11, Returnal, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

PlayStation Plus Premium (1 maand €16,99/ 3 maanden €49,99/ 12 maanden €119,99)
• Voegt tot 3401 extra games toe, waaronder:
o PS3-games, beschikbaar via cloudstreaming
o Een catalogus van geliefde klassieke games beschikbaar in zowel streaming- als downloadopties van de originele PlayStation-, PS2- en PSP-generaties
• Biedt toegang tot cloudstreaming voor een selectie originele PlayStation-, PS2-, PSP- en PS4-games die worden aangeboden in de niveaus Extra en Premium in markten waar PlayStation Now momenteel al beschikbaar is.
• Klanten kunnen games streamen met PS4- en PS5-consoles en pc.
• In dit niveau zullen ook tijdelijke proefversies van games worden aangeboden, zodat klanten bepaalde games kunnen uitproberen voordat ze deze kopen.

1 maand
 • €8,99 Essential
 • €13,99 Extra
 • €16,99 Premium
3 maanden
 • €24,99 Essential
 • €39,99 Extra
 • €49,99 Premium
12 maanden
 • €59,99 Essential
 • €99,99 Extra
 • €119,99 Premium

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 16 mei 2022 16:31]

Zit serieus over de Extra te denken. Over een maand of 2 zijn er ook weer de Days of Play waar je weer abo's kan stacken voor een gereduceerde prijs
Ik heb nu nog ps plus normaal tot en met 2024. Kan ik dit ook upgraden naar extra? Of betaal je dan de volle mep
Er komen upgrade opties. Is al bevestigd. Ik heb ook nog 1,5 jaar PS+
Daarop aangevuld:

1 maand

€8,99 Essential
€13,99 Extra
€16,99 Premium

3 maanden

€24,99 Essential ( €8,33 p/m)
€39,99 Extra ( €13,33 p/m)
€49,99 Premium ( €16,66 p/m)

12 maanden

€59,99 Essential ( €4,99 p/m)
€99,99 Extra ( €8,33 p/m)
€119,99 Premium ( €9,99 p/m)
Wel bijzonder om te zien dat een aantal van die classics titels VR exclusive titels zijn. En volgens mij zijn dat zelfs titels waar de servers voor de pc iig van uitgezet zijn (zoals Star Trek bridge crew).

Naast dit bijzondere gegeven vind ik het wel heel tof nieuws. Speel graag Ubisoft games maar heb m’n abbo voor deze service opgezegd omdat ik ze niet graag op m’n pc speel. Zit dus echt te wachten tot dit op console gaat komen.
(zoals Star Trek bridge crew).
Volgens https://www.ubisoft.com/e...refreshStatus=noLoginData is die server gewoon online... Heb je een bron voor je stelling?
Die heb ik niet. Had hier wat nieuwsberichten over gelezen enige tijd terug. Enige wat ik nu terug kan vinden is dat het van de oculus store af is gehaald. Daarnaast zie ik mensen zeggen dat het van steam is gehaald 3 maanden geleden, maar daar staat hij inmiddels weer op.

Zie wel een Reddit thread en een steam thread over rumors. Dus wellicht is mijn idee daarop gebaseerd.
Wel bijzonder om te zien dat een aantal van die classics titels VR exclusive titels zijn. En volgens mij zijn dat zelfs titels waar de servers voor de pc iig van uitgezet zijn (zoals Star Trek bridge crew).
Echter is de server voor de ps4 versie nog steeds online, dus dat hij niet meer online is op de pc is verder niet van belang.
Ubisoft+ is op pc 15 euro maar op andere platformen 18 euro. Ga er dus maar vanuit dat het 18 euro of duurder word.

Edit: word er ook gesproken over of alle dlc erbij zit?

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 16 mei 2022 18:18]

Je zou ook wel gek zijn als je een Ubisoft+ abo neemt voor zo'n prijs als de "Classics" bij PS+ Extra zit. Vind de library van Ubisoft nou niet van zo een niveau dat ik er alles van wil spelen
Ik vind het wel waard. 18 euro per maand. Daar zitten namelijk ook nieuwe releases bij die ook nog eens de duurste edities bevatten. Enige abonnementen dienst die jou daadwerkelijk alles geeft met dlc erbij op de consoles.

Nu ben ik wel groot fan van Ubisoft games.

Maar goed. Ik zou ook voor de classic gaan plus ps+ als er een game in zit die ik graag opnieuw wil spelen.
Dat is 216 euro per jaar.... Meeste games van Ubisoft zijn na een paar maanden alweer 30 euro. En zoveel games brengen ze niet uit per jaar op dit moment. Niet echt een value for Money moet ik eerlijk zeggen.
Ja zo kan je alles wel bekijken natuurlijk. In een maand heb ik wel een nieuw spel uitgespeeld. Misschien kom ik wel eens terug voor een nieuwe dlc. Ben ik 18 euro kwijt voor een ultimate edition die normaal 100 kost.
Waarbij 'ultimate' vaak niet meer is dan een skin, een missie of nutteloze starter items.
Dus season pass vind je nutteloos?

In geval van valhalla krijg je zelfs de nieuwste ragnarok dlc als ik het goed heb. Die kost ook 40 euro.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 17 mei 2022 00:10]

Ultimate is met season pass year 1, Ragnarok is year 2 en moet je tenzij je ergens een aanbieding vindt er los bij kopen.
Assassin's Creed Valhalla's Dawn of Ragnarök expansion launches today on Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation, 4, PC, Stadia, and Amazon Luna (and is included in a Ubisoft+ subscription).

Dus ja alle dlc krijg je in Ubisoft plus zelfs wat buiten de season pass valt.

Discussie ging om Ubisoft plus niet om gold of ultimate editions in het algemeen.

Dat is dus best netjes voor 18 euro per maand. Tenminste voor mij als Ubisoft liefhebber.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 17 mei 2022 02:08]

Persoonlijk nog geen Ultimate edition meegemaakt waar alleen Cosmetics bij zat en geen Gameplay of weet jij iets te noemen ? hetzelfde met Gold editions daar zit ook echt Story & Gameplay bij maar met Deluxe Editions moet je inderdaad goed naar de beschrijving zien daar zit soms alleen skins, soundtracks, arts enz. bij.
Hoe groot is de kans dat dit live gaat rond de E3 periode (ook al is er geen E3, er zijn toch wel weer presentaties volgens mij). Er is ook al sprake van Xbox support, maar die geruchten gaan ook overal heen en weer. Maar het zou goed gelijk kunnen zijn voor beide systemen.

Ubisoft Classics vind ik een beetje een misser. Ja het is vast leuk voor wie dat nog niet gedaan heeft, maar het zijn toch al wel oudere games en je betaalt er nog steeds wel veel geld voor. Ik vind het in ieder geval de upgrade naar Plus Extra of Premium nog niet echt waard.

Verder blijft het opvallend dat Ubisoft niet echt veel titels in de planning lijkt te hebben. Nu zal er vast wat aankomen, maar 15 euro per maand voor een handjevol titels per jaar, welke ook nog even je ding moeten zijn, klinkt wel duur. Ik kan me niet voorstellen dat veel mensen de kosten eruit halen. En verder brengt het abonnement behalve toegang ook nog niet echt veel bonussen (zoals de eerdere toegang bij EA).

Als ik kijk is er toch wel aardig wat uitgesteld naar 2023 bijvoorbeeld en wat er voor 2022 uit lijkt te komen, is ook nog niet echt iets denderends aangekondigd. En wat DLC hier en daar gaat em ook niet worden... Maar daarnaast dus Rocksmith+, Roller Champions, Avatar: Frontiers of Pandora, Mario+Rabbits Sparks of Hope, The Settlers, The Division Heartland (spinoff van deel 2 wat waarschijnlijk gewoon DLC had moeten worden), Skull & Bones is ook nog wat onduidelijk en Prince of Persia remake is laatst ook al utigesteld. Dus nee, dat ziet er voor 2022 nog niet echt boeiend uit. En dat komt van iemand die toch wel plezier had aan de meeste Ubi titels. Maar er zit gewoon te weinig in de pijplijn om een duur abonnement te verantwoorden.
Net als gamepass (kleine uitzondering door het omzet truukje) zie ik elk abonnement als een tijdelijk gebruik er van. Even een maand afnemen. Misschien nog een 2e maand en dan ben ik wel klaar met het spel. Leuke van Ubisoft plus is dat je de altijd de gold of ultimate editions krijgt.

Dus ben echt blij dat het naar de consoles komt omdat ik zelf de game pc heb weg gedaan. Ik heb beide console. Hopen dat ik op beide consoles het abonnement kan gebruiken.
In eerste instantie dacht ik dat Ubisoft Classics eigenlijk hetzelfde was als EA access (wat grappig genoeg bij Xbox in gamepass ultimate zit). Maar bij nader inzien is het veel beperkter... Zo is AC Valhalla ook gelijk de enige AC en bij Far Cry had ik deel 5 toch ook wel verwacht. Wellicht dat het nog beter wordt, maar ik vind de collectie waar ze nu mee komen inderdaad wat zwakjes.
Het aanbod groeit tot 50 games dit jaar. Je krijgt vast en zeker meer Assassins Creed games.

De details van Ubisoft+ classics kennen we nog niet. Is deze dienst exclusief voor PlayStation Plus? Of komt deze dienst ook naar PC, Xbox, Luna (of Stadia lol). Wat is de prijs van Ubisoft+ Classics. EA Play kost 25 euro per jaar. Als Ubisoft+ Classics ook slechts paar tientjes per jaar kost en niet in Game Pass Ultimate zit dan schaf ik het ook aan.
Met een benaming als Classics zullen er ongetwijfeld meer AC games bij komen. FC3 is natuurlijk wel echt een classic. Ik verwacht wel een AC4 en Origins er nog bij. Dat zijn wel een beetje de meer iconische games waarbij er net even iets anders werd gedaan met de serie.
Gemiste kans om Rocksmith toe te voegen in aanloop naar Rocksmith+. Perfecte manier om mensen hier kennis mee te laten maken... zou je denken.
Oeh ik had helemaal gemist dat ze daar mee bezig waren, interessant!
Hopelijk fixen ze daar ook wat issues in die in het origineel zaten, zoals dat je de moeilijkheidsgraad niet vast kon zetten... Daardoor zodra je eindelijk wat minder fouten maakte op een nummer kwam er ineens weer van alles bij (inclusief akkoorden die je als beginner misschien nog nooit gezien had). Je kon nooit eens gewoon lekker even een nummer spelen (tenzij je al goed genoeg was om het gelijk helemaal zoals het hoort te doen). Daar knapte ik een beetje op af, het moet ook nog leuk zijn.
Ze beloven een meer gestroomlijnde ervaring voor beginners (en eigenlijk alle overige niveaus). Let wel op dat het subscription based gaat worden. De feedback uit de closed beta vorig jaar was 'okay'. Ze hebben de release uitgesteld om hiermee aan de slag te gaan èn om meer te kunnen bieden waardoor het een aantrekkelijker pakket wordt... dus ik heb wel goede hoop!
Je hebt een gitaar nodig, dus niet echt een game die zo voor iedereen te starten is.
Anoniem: 1664360
16 mei 2022 16:06
De ubisoft+ zou ook naar xbox komen

Waar blijft t !?
Heb zon gevoel dat we meer horen tijdens de persconferentie of gaat dat echt alleen over bethesda?

Maar ik hoop snel.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 16 mei 2022 18:16]

Heb zon gevoel dat we meer horen tijdens de persconferentie of gaat dat echt alleen over bethesda?
Xbox & Bethesda :)
Dus ook kans dat er gesproken word over partner bedrijven zoals Ubisoft?
Ja, het is eigenlijk de vervanging van de E3 presentatie van Microsoft en daar haakt ook weleens een Ubisoft bij aan.
Mooi voor de liefhebbers van Ubisoft het is een mooie aanvulling voor PS+ maar op het moment ben ik geen fan van Ubi met eerst het hele Online gaming en Free to Play gedoe en dan nog eens negatief commentaar op Elden Ring geeft terwijl gamers er duidelijk anders over denken https://www.reddit.com/r/...oft_developed_elden_ring/ misschien kan Ubisoft weer eens mee bezig waar het om gaat en dat is een goede speler ervaring en niet een spel zo vol mogelijk proppen met zinloos gedoe wat de kwaliteit van het spel naar beneden haalt..

Oh en die stunt met Valhalla Ultimate edition die vergeet ik voorlopig niet.. de ene maand een Ultimate edition en de maand daar op een Complete edition uitbrengen inclusief Ragnarok en inmiddels zijn er 6 varianten van Valhalla exclusief de combi met Fenix en Watchdogs dan komen er nog meer varianten dus ik wacht voortaan wel op Complete editions van Ubisoft.

Misschien ligt het ook aan MS om sales te blijven houden en aankomende DLC niet te vermelden maar ik had nog niet eerder van Ragnarok gehoord tot ik de Ultimate edition al had gekocht en serieus een 4 of misschien een 5 weken later de uitbreiding.. zo ga je niet met spelers om.

Excuus het wordt offtopic en het is mooi nieuws voor PS+ maar op welk platform je ook speelt kijk aub eens om je heen voor dat je iets koopt en het gaat niet alleen om centen maar persoonlijk houdt ik van openheid en een goede prijs en plezier balans.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee