Google Play-users Rusland kunnen betaalde apps niet meer downloaden en updaten

Google Play-gebruikers in Rusland kunnen sinds 5 mei geen betaalde apps meer downloaden of updaten. Betalingen in de Play Store waren voor Russen al onmogelijk sinds begin maart. Alleen gratis apps en games zijn nog niet getroffen door maatregelen.

Google stelt dat het deze maatregel treft in het kader van zijn 'nalevingsinspanningen'. Vermoedelijk doelt het bedrijf erop dat het de maatregel doorvoert om te voldoen aan internationale sancties op Rusland. Voor gebruikers in dat land is het nu dus niet meer mogelijk om een betaalde app te downloaden uit de Play Store. Als een betaalde app al geïnstalleerd is, zal deze geen updates meer ontvangen, wat kan betekenen dat hij op termijn niet meer functioneert.

Sinds maart is het al zo dat betalingen in de Play Store niet meer mogelijk zijn voor gebruikers in Rusland. Dat betekent dat apps kopen, in-app-aankopen doen en abonnementen aanhouden al onmogelijk was.

Wat dus alleen nog rest, zijn volledig gratis apps en games; daar gelden nog geen beperkingen op. Wel tekent Google aan dat de situatie 'snel verandert' en het moedigt lezers van de bekendmaking aan om terug te keren naar die webpagina voor de nieuwste inlichtingen.

Uitbaters van apps met abonnementen kunnen gebruikers op Russisch grondgebied indien gewenst nog wel tegemoetkomen wanneer een nieuwe termijn van hun abonnement ingaat. Het is mogelijk om de grace period nadat een betaling niet slaagt, te verlengen met maximaal 30 dagen. Voor nog lopende abonnementen kan de volgende termijn uitgesteld worden met maximaal een jaar. In die periode houdt de gebruiker toegang tot de content zonder te betalen.

Voorbeeld: Minecraft kon in Rusland al sinds maart niet meer gekocht worden en sinds 5 mei kan de game ook voor bestaande eigenaren dus niet meer gedownload of geüpdatet worden

Door Mark Hendrikman

Redacteur

08-05-2022 • 10:26

168 Linkedin

Reacties (167)

167
149
78
7
0
39
Wijzig sortering
En uiteindelijk creëren de russen voor alles wat niet meer kan een eigen alternatief op, en gaat de wereld mopperen dat Rusland zichzelf afsluit.

Sancties zijn een breed begrip, en waar ik de meeste van de opgelegde sancties wel snap... wat haalt dit uit behalve "Rusland hun bevolking pesten"?

want de top en de leiders hebben hier zo goed als geen last van, en dat zijn juist de mensen die je wilt aanpakken
Waarom zou de wereld gaan mopperen als Rusland zichzelf afsluit? Laat ze maar lekker daar, zolang ze ons ook maar met rust laten. China is ook steeds meer onafhankelijk aan het worden, en hebben ons straks niet meer nodig.

Ik zie het als een goede stap. Weg met die globale economie, lekker weer terug naar lokalere alternatieven. Ik vind het ook een slechte zaak dat we hier met z'n allen zo afhankelijk zijn geworden van Amerikaanse spyware van o.a. Google en Meta, en straks zijn de Russen daar van af en zitten wij er nog mee opgescheept. En we hoeven echt niet alles in China te laten produceren. We hebben hier genoeg resources om zelf onze producten binnen Europa te maken. Scheelt nog een hoop op transportkosten ook.

Daar zijn wel veel veranderingen voor nodig, en daar zal veel tijd overheen gaan. Maar misschien is deze oorlog toch nog ergens goed voor, als het er voor gaat zorgen dat we weer afstappen van die wereldeconomie en meer binnen Europa gaan doen. Straks zijn de afhankelijkheden van Rusland weg, dan kan de focus op China en de VS.
Een voordeel van verbonden/in elkaar verworven economien is dat er minder kans is op totale oorlog. Teveel belangen die een rol spelen.
Vroeger. Bijvoorbeeld tijdens Xing ping oorlog in China waren gebieden ook compleet geïsoleerd geweest. Resultaat: massa slachtingen en 15 miljoen doden. Oekraïne is daar echt niks, maar dan ook niks bij.
Sancties zorgen ervoor dat Rusland compleet los komt. En dus de kans op full-scale oorlog met de dag groter wordt. En die full scale oorlog lijkt er gewoon te komen. Met nu Oekraïne als slachtveld, maar wellicht in de toekomst Nederland ook.
En dat allemaal om een stukje land in Oekraïne die zowiezo al een corrupte bende was. We shall see.
Zoals je zegt, verbondenheid helpt oorlogen tegengaan. Sancties zijn het aantrekken van die hefboom. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden.

Aan de andere kant: zie nu hoe weinig die verbondenheid eigenlijk helpt. De sancties zijn behoorlijk hard maar Rusland maalt er niet om.
Een voordeel van verbonden/in elkaar verworven economien is dat er minder kans is op totale oorlog. Teveel belangen die een rol spelen.
Dat dacht men ook in de aanloop naar WO1.

Probleem is dat we een kantelpunt bereiken waar de globale dominantie van het Westen verschuift naar China. In het verleden hebben deze kantelpunten vaak tot oorlog geleid om de nieuwe verhoudingen in steen te beitelen (denk aan het verdwijnen van Nederland als een grootmacht). Maar Rusland was iets te gretig en ging van start nog voordat China het Westen heeft ingehaald. De VS beseft ook wat er aan de hand is en vecht dus hard terug, met als doel het kantelpunt nog even uit te stellen door Rusland te ontwapenen en China te intimideren. Nu weet je ook waarom de VS zo graag show wil verkopen in Oekraïne.

De kans op een relatief vredevolle transitie bestaat: populistische overwinningen in de VS en Europa kunnen de weg ruimen voor een annexatie van Taiwan door China en van een groot deel van de Balkan door Rusland. Pech voor zij die er wonen, en pech voor het Westen, en geluk voor deze totalitaire landen, maar een oorlog is vermeden. Tja.
China heeft ons wel degelijk nodig. Export van goedkope consumentengoederen is waar hun economie op drijft, en ze zijn op gebied van strategische goederen zoals de meest geavanceerde microchips (vrijwel) volledig afhankelijk van techbedrijven in westerse landen.

Hun economie zou krakend tot stilstand komen als ze zouden proberen om autarkie te bewerkstelligen. Hun doel is het tegenovergestelde: de geglobaliseerde economie juist manipuleren in hun voordeel, o.a. door het sjoemelen met de wisselkoers van de renminbi zodat ze buitenlandse concurrenten kunnen ondermijnen.

China is uit op ons geld, ze willen zichzelf niet van de wereld afsluiten maar wel dat de interactie plaatsvindt op hún voorwaarden.
Anoniem: 1733082
@kozue9 mei 2022 09:00
China heeft inderdaad een grote interne markt. Echter is de Chinese economie zeer afhankelijk van de internationale handel. En dat neemt alleen maar toe want door krimp van de bevolking gaat de interne handel nog amper groeien. Daarnaast dreigen bepaalde sectoren in te storten. Vastgoed is bijv een zeepbel gebleken. Als een bedrijf als Evergreen omvalt dan gaat China plat en krijgt de rest van de wereld mogelijk met een flinke recessie te maken.

De wereld heeft dus baat bij een sterke Chinese markt. Rusland is een heel ander verhaal. Dat land is een fractie van de economie van China en behalve enkele natuurlijke grondstoffen vindt er amper handel plaats met Rusland. Voor onze economie maakt het weinig uit wat er met de interne Russische markt gebeurt.

Om die reden heeft het voor de internationale betrekkingen ook niet zoveel gevolgen als de handel met Rusland wordt stilgelegd. Het land opereerde al voor een groot deel als een eiland. Over China kun je dat helemaal niet zeggen. China is een immens productieland en dat verplaats je niet zomaar even naar andere landen. En als het je praktisch gezien al lukt dan krijg je sowieso te maken met immense inflatie in de hele wereld.

Het is makkelijk gezegd om landen of bepaalde machtsblokken weer te isoleren van de wereld maar in de praktijk gaat dat gewoonweg niet meer lukken. Mensen en zeker politici die anders beweren zou ik met klem wantrouwen.

Natuurlijk zijn er voorbeelden waarbij het anders kan en zou moeten. Het is bijv niet handig dat zo ongeveer alle geavanceerde chips in Taiwan worden geproduceerd. Dat geeft China potentieel teveel invloed op het wereldtoneel. Maar elk geval is anders en overal weer muren optrekken lijkt mij sowieso de wereldvrede meer kwaad dan goed doen. Het zijn immers juist de geïsoleerde landen zoals Rusland en Noord Korea die een bedreiging vormen voor de wereldorde.
want de top en de leiders hebben hier zo goed als geen last van, en dat zijn juist de mensen die je wilt aanpakken
Nee, want uit oude sancties blijkt dat dat niet genoeg is. Verandering moet vanuit t volk komen.
Verandering moet vanuit t volk komen.
Ja, maar dat werkt niet in een feodaal systeem waar gehoorzaamheid wordt beloond, en eigen initiatief wordt bestraft.
Zeker wel! Alleen moet dat écht op grote schaal gebeuren
Het is vervelend voor de gewone Rus, maar het staat in geen verhouding met wat het volk in Ukraine nu meemaakt. Als ze er zo last van hebben moeten ze zorgen dat hun grote leider tot inzien komt en stopt een soeverein land te proberen te annexeren... Ik ben volledig voor sancties, ook deze, er is namelijk niet echt een andere optie, naja, die is er wel maar ik denk dat niemand dat wil.
Inderdaad. Het volk mag dan niet echt geven om vrijheid en het afzetten van Putin, maar dan moeten ze wel de gevolgen accepteren.

En als die oorlog doorgaat is dit nog maar het begin. Heel veel bedrijven hebben de kat uit de boom gekeken maar beginnen nu te realiseren dat ze niet van twee walletjes kunnen eten. En dat dit te lang gaat duren om te hopen dat het zichzelf oplost.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 8 mei 2022 17:44]

Je kunt wel degelijk van twee walletjes eten. Door geen kant te kiezen en je 100% te richten op winstmaximalisatie. Zwitserland heeft dit eeuwenlang met succes gedaan.
Vind ik ook niet netjes, ze hebben de nazi bonzen destijds geholpen hun gestolen kapitalen te verbergen.

Gelukkig zijn we tegenwoordig een stuk mondiger tegen dit soort gedrag. Ik denk dat ze er destijds ook mee weg zijn geworden omdat de geallieerden een neutrale basis wel zagen zitten voor bijv spionage.
De geschiedenis leert ons dat wie 'netjes zijn' als uitgangspunt heeft, hier vanzelf spijt van gaat krijgen. De wereld, van de kleinste eencellige organismes tot en met de mens, de wereld is een plek waar het om 2 dingen draait: eten, of gegeten worden.

Als je de keus hebt tussen een plek aan de eettafel of een plek op de menukaart, dan lijkt me die keuze makkelijk gemaakt. Morele principes boven eigenbelang verkiezen is alsof je met 1 hand op je rug gebonden een partij moet boksen tegen iemand van een hogere gewichtsklasse die ook nog eens gips in z'n handschoenen heeft gestopt.
De kans dat VSEU straks bedrijven gaat sanctioneren die zaken blijven doen met Rusland/Wit-Rusland is ook nog aanwezig. Dat gebeurd nu al met landen zoals Iran of Noord-Korea.

Tot nu toe hebben de acties nog niet veel effect. De Roebel staat hoog, en Rusland exporteert nog naar tal van landen buiten het westen olie/gas. Op de lange termijn is het een ander verhaal. Het gevaar is wel dat Rusland natuurlijk naar opties voor alles en nog wat gaat zoeken in o.a. China.
Wat heeft Rusland ooit gemaakt dat high tech is, en modern? Ze kunnen niet eens een fatsoenlijke telefoon bouwen. En hun versie van Silicon Valley is nooit wat geworden (dankzij Poetin). Als Russen Engels praten, gebruiken ze allemaal Google Translate.
Dit is geen goede ontwikkeling in mijn ogen.
De russen die een app gekocht hebben voor de sancties moet mijn inziens nog steeds de updates en mogelijkheid tot herdownloaden behouden.
Aangezien er voor het artikel betaald is en dus niet zomaar de voorwaarden na de aanschaf veranderd mogen worden (mijn inziens).
Anders zijn wij (het westen) niet veel beter dan de Russen wat betreft het niet nakomen van afspraken.

Wat hierbij misschien wel meespeeld is dat bedrijven over het algemeen graag zien dat als je iets koopt het eigenlijk in bruikleen wordt afgegeven. Hoe normaler dit wordt hoe sneller we het hier in bepaalde vormen ook terug gaan zien.

<edit>Mijn reactie is erop gericht om aan te geven dat ieder mens het recht heeft om eerlijk verkregen bezit als eigendom te beschouwen. Voor nieuwe transacties en doorlopende abbonementen kun je ervoor kiezen om voorwaarden aan te passen. Aangezien de eindgebruiker in deze gevallen weet dat hij iets huurt / kan afzien van een aanschaf op basis van de voorwaarden. Het is dan in mijn inziens ook wel relatief "makkelijk" om actuele gebeurtenissen (de misdaden van een overheid / militairen) te gebruiken om het recht op bezit weg te nemen van de bevolking van een land.

Losstaand dat het natuurlijk te hopen is dat er zonder al te veel leed snel een einde komt aan het conflict.
</edit>

[Reactie gewijzigd door sfstar op 8 mei 2022 10:54]

-knip - sturen raketten waar ze hele steden mee plat leggen, een bevolking stelselmatig vermoorden en verkrachten en als sprinkhanen plunderen ze een heel land. Maar recht op updates hebben ze wel?

[Reactie gewijzigd door Bor op 8 mei 2022 18:59]

Ik snap dat soort reacties ook niet. Ze moeten natuurlijk wel Wordfeud kunnen blijven spelen!

90% van de Russen steunt Poetin. Dus dit is m.i. gewoon terecht. Tuurlijk raak je altijd ook mensen die tegen de oorlog zijn maar dat is niet anders.
En jij denkt dat 90% van de Russen al zijn acties steunen?
Dat wil ik best geloven ja. Niet omdat alle Russen massaal voorstander zijn van geweld en oorlog, maar omdat ze daar in een andere dimensie leven dan wij. Ze worden daar al decennia lang gehersenspoeld door overheidspropaganda en denken dat Putin een held is die Oekraïne wil bevrijden van de Nazi's. Dat dat allemaal verzonnen is, zullen ze nooit gaan snappen, en de rest van het westen, die zich nu tegen Rusland keert, zijn dus ook allemaal evil en staan aan de kant van de "Nazi's".

De meeste mensen daar doen geen moeite om alternatieven nieuwsbronnen te raadplegen voor informatie over wat er nou echt gaande is. Die slikken alle sprookjes op de door de staat gecontroleerde TV als zoete koek. Moet jij je eens in hun schoenen plaatsen. Stel je eens voor dat wat wij hier horen niet klopt. Dat er helemaal geen oorlog is en alle beelden van kapotgeschoten steden niet echt zijn. En dat de Russen ons inderdaad komen bevrijden van onze tirannie door overheden die ons hersenspoelen met anti-Russische propaganda. Stel je dat gewoon eens voor. Lukt dat? Nee, mij ook niet. Maar voor Russen aan de "andere kant" geldt dat net zo goed.

Maakt ze dat massaal Putin-supporters? Zeker. Ze weten immers niet beter. Maakt ze dat allemaal slechte mensen die graag dood en verderf willen zaaien over de westerse wereld? Zeker niet. In de Russische media wordt niet eens gesproken over een oorlog. Ze hebben het over een "speciale militaire operatie", en doen net of er nauwelijks weerstand is. Ze leven gewoon op een andere planeet dan wij, en het maakt niet uit hoeveel sancties je ze oplegt, de enige manier om ze uit de Matrix te krijgen is door ze de echte waarheid te laten geloven. En dat gaat je niet lukken door Minecraft uit de store te halen. Dat kan alleen door het Putin regime en de sprookjes die ze verspreiden te stoppen. De problemen los je niet op met economische sancties vanuit onze kant. Die kunnen ze alleen zelf oplossen. De meeste Russen denken dat onze media ook vol zit met leugens, en zullen die nooit gaan geloven, zelfs als het niet geblokkeerd was. Moeten we het dan maar niet doen? Nee, ik denk dat alle beetjes helpen. Misschien zijn er nu mensen daar die hun fart app niet meer kunnen downloaden en eens rond gaan zoeken wat er nou echt aan de hand is, en alvast voorbereid worden op de waarheid? Ik denk dat ze de hele store uit moeten zetten voor Rusland, niet alleen de betaalde apps. Hoe meer de gewone bevolking daar merkt van de oorlog, hoe beter.
Eens dat we hier een veel vrijere pers hebben. Maar net zo selectief.
Nooit horen we over enorm corrupte rechts nationalistische regering in Oekraïne. Nooit horen we over stelselmatig naar de grond brengen van politieke tegenstanders daar. Op zijn minst, maar waarschijnlijk erger dan in Rusland. Moorden, ontvoeringen zijn ook in Oekraïne aan de orde van de dag. Het westen kan op een of andere manier alleen maar een goede en een slechte hebben in een conflict. Dat is hier gewoon een stuk genuanceerder. Iedereen die anders denkt word geleefd door gedachtegoed van een partij. Bovendien word je hier in het westen ook in de verdomhoek gezet als je niet de massa volgt. Genoeg voorbeelden.
Volgens mij is het algemeen bekend dat Oekraïne zeer corrupt is. Dat hoor je ook best wel in de berichtgeving, maar dat is iets wat er nu niet toe doet. Zelensky is als outsider gekozen door het Oekraïense volk, juist vanwege zijn anti-corruptie standpunten. En het is Rusland, dat via corruptie en oligarchen mooi zijn stempel kon drukken op het beleid van Oekraïne.

Ik hoop dat bij de corrupte geregeringsfunctionarisen in Oekraïne de ogen zijn geopend: Het is nu kappen met deze praktijken en gezamenlijk het land een nieuwe toekomst inleiden. Of niet, maar dan wordt het land nooit lid van de EU en zal het altijd tussen twee vuren blijven zitten... waarbij Rusland een accuut gevaar blijft voor de staatsveiligheid van het land.

Ik wil niet dat Oekraïne bij de EU komt zolang het geen stappen heeft gemaakt in de aanpak van de corruptie. Maar ik geloof ook dat je het ijzer moet smeden als het heet is, en deze verschrikkelijke oorlog biedt in ieder geval de mogelijkheid tot radicale systeemveranderingen. Dus moeten we de Oekraïners helpen met de 'eyes on the prize' te houden.

[Reactie gewijzigd door Kwartjuh op 10 mei 2022 15:46]

Je schreef: De meeste mensen daar doen geen moeite om alternatieven nieuwsbronnen te raadplegen voor informatie over wat er nou echt gaande is. Die slikken alle sprookjes op de door de staat gecontroleerde TV als zoete koek.

Wij doen niet heel veel anders he ;-) , wij geloven NOS, RTL en evt CNN, BBC e.d., maar wel zijn wel allemaal westerse zenders met de 1 en dezelfde visie.

Waarom denken wij dat ons nieuws de enige juiste is?
Je schreef: De meeste mensen daar doen geen moeite om alternatieven nieuwsbronnen te raadplegen voor informatie over wat er nou echt gaande is. Die slikken alle sprookjes op de door de staat gecontroleerde TV als zoete koek.

Wij doen niet heel veel anders he ;-) , wij geloven NOS, RTL en evt CNN, BBC e.d., maar wel zijn wel allemaal westerse zenders met de 1 en dezelfde visie.

Waarom denken wij dat ons nieuws de enige juiste is?
Ben je nou echt zo dom of doe je gewoon alsof? Het weerwoord op je punt is de tekst die je quote...

Wij hebben in Nederland commerciële zenders en bij wet beschermde journalisten. Alleen daarom al is er weinig te vergelijken met een plek waar journalisten die niet rapporteren wat de overheid goedkeurd opgepakt worden.

Wat gaat er mis in je bovenkamer dat je het verschil niet kunt zien? Denk je dat journalisten die iets ongewenst verklaren hier opgepakt worden of zelfs compleet verdwijnen? Natuurlijk is ons nieuws gekleurd, maar niet direct politiek. Meer commercieel. Juist onze variatie aan media helpt. Zelf vind ik een nu.nl ook praktisch onleesbaar vanwege de zwaar politieke kleur die ze zich het laatste jaar aangemeten hebben, maar dat is een puur commerciële overweging. Niet een politieke en er zijn genoeg alternatieve nieuwsbronnen.
Wij zijn een redelijk vrij land, en andere landen zijn dat minder. Waar je hier veel mag zeggen en vinden, is dat in andere landen minder normaal. Dat is nu eenmaal zo, en daar moet je het maar mee doen.

Ook hier kom je flink in de problemen als je een theellichtje tegen de gouden koets aangooit.....

Maar zijn wij dan het "goede / normale" land, of denk dat andere land hetzeflde?

Ons nieuws is gekleurd, net zoals dat in bijvoorbeeld rusland.

Maar vindt je dit dan normaal en gezond gedrag?
EU BLokeerd Russische Sites
Ik snap je punt niet. Waar vergelijk je het gooien van een theelicht nou precies mee? Het belanden in de gevangenis of een werkkamp omdat je iets zegt dat de overheid niet vind passen? Dat kan ik mij niet voorstellen. Het gooien van een object vind ik ook wat anders dan iets ongewenst roepen. Raar dat het zo lijkt alsof jij dat verschil niet snapt. Dat kan ik mij namelijk niet voorstellen.

Snap je wel waarom bepaalde Russische sites geblokkeerd worden? Ik denk dat je dat niet helemaal door hebt namelijk. Vrijheid van meningsuiting is fantastisch, maar kan ook misbruikt worden. Wat doe je tegen partijen die bewust bewezen valse informatie verspreiden om te saboteren? Heb je een beter idee? Ik niet namelijk.
Anoniem: 1582350
@fapkonijntje8 mei 2022 19:09
Bedenk dat een Duitse deelstaat (Brandenburg) begon met het verbieden van RT, dat was 22 december 2021. Dat was nog voor Kerstmis en nog zeker geen sprake van een oorlog.

Dat gebeurde dus in de EU en dus wij zelf namen het voortouw om informatie te beperken en zo de burgers het recht te ontnemen, om informatie uit alle bronnen tot zich te nemen om zo hun eigen beeld te vormen.

Het beperken van informatie om zo de burger te kunnen sturen is een doodzonde en ondermijnt het vertrouwen van de burger in de overheid alleen nog maar meer.
Het beperken van informatie om zo de burger te kunnen sturen
Zo, je trekt wel even een ongefundeerde conclusie daar. Heb je ook bewijs voor dat laatste stuk? Dat het doel dat jij in je hoofd hebt zitten ook overeen komt met de realiteit?
Anoniem: 1582350
@fapkonijntje8 mei 2022 19:24
Mijn realiteit is duidelijk niet de jouwe.
Jouw realiteit klinkt zonder bewijs of op z'n minst onderbouwing nogal vergezocht.
Probleem is dat de meeste mensen zich helemaal geen "eigen beeld vormen" maar gewoon bewijsmateriaal zoeken voor de eigen al dan niet gefundeerde opinie.

Denk aan de mensen die "hun eigen onderzoek deden" rond vaccins. Men had nul kennis van virologie, statistiek of medische trials en liep dus gewoon hun eigen gevoel achterna. In plaats van op basis van alle gegevens een geïnformeerde beslissing te nemen, geloofde men onvoorwaardelijk wat er in een of andere blog stond die toevallig overeenkwam met hun buikgevoel.

Ik ben het met je eens dat mediageletterdheid een betere remedie is dan censuur, maar die mediageletterdheid bestaat nog niet en ondertussen worden we gemanipuleerd. Wat doe je dan wel? En waarom kunnen we eigenlijk niet gewoon eisen dat de media zich tot de feiten beperkt?
“Wat doe je tegen partijen die bewust bewezen valse informatie verspreiden om te saboteren? Heb je een beter idee? Ik niet namelijk.”

Bestrijden met de feiten in plaats van op ongehoorde wijze burgers de toegang tot informatie te ontzeggen en een monopolie op de waarheid en informatievoorziening af te dwingen middels een EU firewall en een nieuw op te tuigen ministerie van waarheid.

Het is een schande wat hier gebeurt met het blokkeren van nieuwssites. Dat ze ladingen bullshit schrijven doet daar niets aan af. Niets zou een overheid, en al helemaal niet een of ander orgaan als de EU, het recht moeten geven om de burger toegang tot informatie te weigeren. Het is mijn recht om informatie te nuttigen, ook compleet verkeerde info of zelfs totale fictie. En dan gaat zo’n groepje anti-democratische ambtenaartjes even voor mij beslissen wat ik wel en niet mag zien? Stelletje engnekken zijn het en het is naar mijn mening levensgevaarlijk dat sommige mensen ze nog aanmoedigen om nog meer rechten van burgers te ontnemen ook; zoals het willen verbieden van schrijven/verspreiden van wat de overheid als onzin of leugens markeert (en daar heel erg veel vrijheid in krijgt.). Belachelijk en enorme stappen de verkeerde kant uit en inderdaad acties die we juist gewend zijn van regimes waar we geen voorbeeld aan zouden moeten willen nemen. Zeker met het oog op vorige week waar we de bevrijding en onze vrijheid vierden is het een regelrechte schande dat tal van dit soort anti-burger vrijheidsbeperkende wetten er nu doorheen geramd worden, zonder mandaat en haaks op burgerrechten. Walgelijk.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 9 mei 2022 00:33]

Ja, heel leuk ideologisch verhaal natuurlijk, maar het raakt totaal het hele punt niet van de blokkade van vijandige (vijandig tegenover onze huidige normen/waarden) websites, websites die als doel hebben om delen van de Europese samenleving te ontwrichten. Hoe ver moet je gaan met het accepteren van 'nieuws'bronnen die dat doel hebben? Je doet nu alsof we in een utopie leven en we allemaal slim genoeg zijn om het licht te zien, maar dat is niet zo.

Ik vind je sneer naar ambtenaren een beetje overdreven van je, die ambtenaren hebben niets beslist. Je gaat wel beetje ver in je verhaal en je klinkt bijzonder vijandig. Ook jij duikt hier je ideologie in en hebt duidelijk alle ruimte die er was voor een dialoog, gevuld met woede.

Dat is jammer. Ergens kan ik je verhaal namelijk wel volgen, mits het wat beschaafder over zou komen. Ik denk alleen dat je je medemens finaal overschat. Het is jammer dat je door je woede ook niet meer kunt zien wát voor websites er dan nu geblokkeerd worden en wat de politieke onderbouwing daar nou precies voor was. Het zijn namelijk geen nieuwssites die geblokkeerd zijn (ookal noemden ze zichzelf wel zo), het zijn vijandige propagandamachines direct vanuit een overheid die de laatste 20 jaar stap voor stap vijandiger aan het worden is en steeds meer misbruik maakt van nepnieuws ter ontwrichting. Bronnen die bewust schadelijke informatie verspreiden om hier chaos te creëren. Jij zegt; alles moet kunnen. Ik denk dat er een grens moet zijn, we hebben niet voor niets ook wetgeving tegen opruiing, dit lijkt daar wel een beetje op.

Voor jou is dit misschien 'anti-burger', maar juist de 'nieuws'bronnen die geblokkeerd zijn, zijn bijzonder goed te classificeren als anti-burger. Ergens moet er een grens zijn hè. Bedenk even dat een RT de club was die tijdens covid/corona de boel aan het opstoken was in Europa, door te doen alsof vaccinaties slecht waren, terwijl dezelfde partij binnen Rusland groot voorstander was van vaccinaties. Dat klinkt niet als betrouwbaar nieuws, dat klinkt als een sabotageactie.

Kort samengevat krijg ik het idee dat jij alle informatiesabotage gewoon wil toestaan en accepteren? Wat de potentiële maatschapplijke schade ook is? Heel schattig en naïef. Ik ben blij dat niet iedereen z'n kop zo in het zand steekt.
Bestrijden met de feiten in plaats van op ongehoorde wijze burgers de toegang tot informatie te ontzeggen
Dit werkt niet. Eens men een mening gevormd heeft, is het erg moeilijk deze nog te veranderen. De kans is groot dat men eerst met de leugen in aanraking komt en dat deze dus blijft hangen.

Daarnaast hanteert de tegenstander de "firehose of falsehoods"-strategie waarbij de feiten worden ondergesneeuwd door contradictoire leugens tot de toehoorder de handen in de lucht werpt en besluit dat we het nooit zullen weten. Dit is de reden waarom die lijken in Bucha blijkbaar acteurs waren die deden alsof ze dood waren maar daarnaast waren neergeschoten door het Azovbataljon en er niet lagen toen de Russen vertrokken maar er wel al lagen toen de Russen aankwamen en bovendien fotomanipulaties waren. (We hebben satellietbeelden en weten dus hoe de vork in de steel zit, maar dit argument wordt verdrukt door allerhande complottheorieën.)

Bovendien is het moeilijker om leugens te ontkrachten dan om ze te genereren, en moet je hierbij zelf volstrekt vlekkeloos blijven, anders ben je op sociale media net zo slecht als de tegenpartij die onophoudelijk en doelbewust liegt. Sociale media wakkeren valse equivalenties aan waarbij aantallen of gradaties niet meer relevant zijn, bvb. "Beide kanten van het klimaatverhaal zijn leugenaars, denk maar aan Al Gore!" of "Waarom zou ik de wetenschappelijke consensus vertrouwen, volgens déze dokter is het vaccin radioactief!". Elke fact checker maakt vroeg of laat eens een fout of laat op enige wijze een bias blijken, en is dan meteen permanent afgeschreven in de ogen van het publiek.
Nou, we glijden in Nederland al redelijk af. Nog niet naar het niveau van Rusland, maar zeker zorgwekkend:

https://www.nporadio1.nl/...-gewelddadig-jaar-geweest
Dat de maatschappij geweldadiger is geworden is een feit. Maar dat heeft nogal weinig te maken met een overheid die media monddood maken, lijkt mij.
Anoniem: 1582350
@fapkonijntje8 mei 2022 18:55
Het is juist het tegenovergestelde, de overheid voedt de media. Daarnaast is het grootste deel van de schrijvende media ook nog eensin handen van één eigenaar.

Rusland - Nederland een gelijk spel?
Het is juist het tegenovergestelde, de overheid voedt de media
Ben je niet een klein beetje in de war? Ben je ooit weleens op een nieuwsredactie geweest en je verdiept in de nieuwsgaring? Gezien je belachelijk lompe statement, jij niet, ik wel. Je zet hier wel even alle Nederlandse media weg als fraudeurs, grof statement. Kun je dat ook onderbouwen?
Anoniem: 1582350
@fapkonijntje8 mei 2022 20:17
Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van het consumeren van nieuws uit vele bronnen en dus niet alleen Nederland. Meer dan 50 jaar ervaring en vooral de laatste 25 jaar met lede ogen moeten toezien dat de onafhankelijkheid in nieuwgaring iets is wat nu nog erg zeldzaam is.

Lees de DPG media van tegenwoordig en zie dat je meteen de gewenste mening mee geserveerd krijgt in de titel. Ik ga over mijn nek als ik dat lees. Het is jammer dat de lezers ondertussen al zo ver in de sensatiezucht zijn meegezogen en het normaal vinden. Anders ging zij wel terug naar degelijke verslaggeving zoals het ooit was.

Tweakers is ook een DPG bedrijf, maar was het zo zou zijn als bij de anderen dan was ik hier echt niet meer.

Er is verder niets belachelijks en lomp aan en ik laat die kwalificaties dan ook bij jou rusten.
Aha, dus jij ziet een commerciële organisatie die een politiek standpunt inneemt om meer geld te verdienen gelijk staan aan wat er in Rusland met de media doet?

Een zin uit je vorige reactie;
Rusland - Nederland een gelijk spel?
Als je nou iets genuanceerder en minder rare sprongen maakt in je betoog kan 't nog ergens over gaan. Maar een DPG gelijk stellen aan een Russische overheid is wel heel ver van 't padje af hoor. Ik heb ook niets met een nu.nl of de meeste overige DPG troep hoor, maar jij drijft het wel erg ver door en je begint nu pas over specifiek DPG.
> Tweakers is ook een DPG bedrijf, maar was het zo zou zijn als bij de anderen dan was ik hier echt niet meer.

Toch merk ik het wel. Meer 'gewenste' artikelen zoals jij het omschrijft sinds de overname en een veranderend verdienmodel.

Ben het met je eens dat 'nieuws' weinig meer met onderzoeksjournalistiek te maken heeft en meer een spreekbuis wordt dan de zittende macht. Dit moet ook echt veranderen.

Het één op één vergelijken met de situatie in Rusland snap ik echter niet. Demonstraties neerslaan en deelnemers zelfs martelen, knokploegen die terreur zaaien bij jou ėn je familie als je wat er in Oekraine gebeurt durft te benoemen, ultra-nationalistische oorlogshitserij op de tv, soldaten niet eens vertellen waar ze heen gaan en hun overlijden verzwijgen of over liegen tegen de families en er mee wegkomen omdat vrije pers niet bestaat... Dat gaat wel 100 stappen verder dan die 'probleempjes' hier.

[Reactie gewijzigd door leendt op 8 mei 2022 22:13]

De media is op bepaalde vlakken hier zo gekleurd dat groepen mensen het niet meer pikken. Oorzaak en gevolg.
Grapjurk, misschien moet je je eigen positie ook even herevalueren? Waardoor is jouw vooringenomen wereldbeeld gesmeedt. Ben je zelf niet al heel je leven geindoctrineerd met westerse propo? Het is misschien heel moeilijk te verteren, maar wij in het westen zijn net zo goed gemanipuleerd en bedrogen. Ik hoef de leugens maar over de oorlog in Irak (weapons of mass destruction anyone?) maar even ter herinnering te roepen en de oorlogen er na. Het is wel lekker makkelijk en overzichtelijk om het mainstream narratief volgen al weet je diep van binnen ook wel dat het NIET zo simpel ligt. Er is GEEN good guy and bad guy zoals in een James Bond film, Putin is niet in en in slecht en het westen met de VS voorop is niet in en in goed. Nog daargelaten dat Biden overduidelijk zijn cognitieve faculteiten niet meer op een rijtje heeft. Dus laten wij niet polariseren maar genuanceerd blijven kijken naar wat er nu werkelijk aan de hand is. Er wordt een veel groter geopolitiek spel boven onze hoofden gespeeld. Waarin men zich bediend van ALLE politieke en mediale middelen om ons in bepaalde richting te manipuleren, als schapen die geschoren moeten worden. Hierin is niks wat het lijkt en dat is denk ik de enige zekerheid waar je vanuit kan gaan.
kozue schreef onder meer:
Ze worden daar al decennia lang gehersenspoeld door overheidspropaganda [...]
"Decennia" klinkt als 20 jaar of meer.

In een m.i. uitstekend artikel van Iris de Graaf van vandaag noemt zij 2008 als een belangrijk verandermoment.

Daarnaast waren tot het begin dit jaar onafhankelijke media gewoon beschikbaar in Rusland.

Het klopt dat de meeste Russen nu uitsluitend propaganda voorgeschoteld krijgen, maar tot voor kort hadden alle Russen een keuze.

Als je plotseling geen vrije keuze van informatiebronnen meer hebt, zou dat voor weldenkende mensen een teken aan de wand moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door ErikvanStraten op 8 mei 2022 13:34]

Goed onderbouwd ook van je.
Ja, of tenminste toch voor zover ze de waarheid weten. Poetin z'n acceptatiegraad is sinds de oorlog gestegen van 60 naar 85% las ik.
Waar las je dat ?
Weet niet meer waar precies maar hier staat het ook:

https://www.forbes.com/si...hest-level-in-five-years/
Poetin is populaire = westerse propaganda
Poetin is niet populaire = westerse propaganda
Ik denk dat je met 90% nog te laag zit zelfs.
Steunt Poetin omdat ze meestal ook niet beter weten. Die kijken hun nieuws, en daar wordt verteld dat de rest fout is, en Rusland de beste. Als je dat jarenlang hoort ga je dat natuurlijk gewoon geloven.

En als het westen dan nu alles blokkeert, gaan die niet denken "ach die Poetin is slecht" nee, die gaan denken " zie je wel, t westen is niet te vertrouwen, precies wat Poetin zei"
Ja dat zal wel waar zijn maar ik vind dat geen excuus: 'ik weet niet beter'. Net als de Duitsers dat zeiden over de holocaust, we wisten het niet.
Hoezo is dat geen excuus? Dat is natuurlijk wel makkelijk zeggen vanuit een vrij land. Als de gemiddelde Rus echt niet beter weet? Tv en kranten zijn gecontroleerd, internet is gecontroleerd. Een gewoon persoon gaat echt niet via een vpn op zoek naar ander nieuws. Dicht bij de grens zullen ze wel beter weten, maar Russia is echt heel groot.
Het is niet zo gecontroleerd als in bijv. China en een vpn opzetten is vrij eenvoudig. Men kan ook elkaar voorlichten. Ik vind het maar een slap excuus. Wir habe das nicht gewust.
Ik vind het eng dat tech bedrijven zich met politiek beginnen te moeien. Dit demonstreert eigenlijk meer de onmacht van onze regeringen dan het nut zelve van de maatregel.
90% van de Russen steunt Poetin.
Wat een onzin. Lekkere westerse propaganda praat dit. Waar haal je dit precies vandaan?
Ok ik overdrijf het is 83%.
"RT moet geblokkeerd worden want die verkondigen alleen maar leugens en propaganda".

Maar als een door de russische staat gerund interview buro zegt dat 83% van de bevolking Poetin steunt, dan moeten we dat ineens wel geloven? Dat zijn dan geen leugens en propaganda?
The proportion of Russians who trust President Vladimir Putin has risen to 81.6% from 67.2% before he ordered troops into Ukraine on Feb. 24, according to a survey by the state-run pollster VTsIOM published on Friday.
Er staat ook:

VTsIOM's numbers were similar to those in a survey published on March 30 by the independent Levada Center, in which the proportion of Russians saying they approved of Putin's actions rose to 83% from 71% in February.
"De Russische staat zegt dat Russen de Russische overheid geweldig vinden."

Ik zeg niet dat het een leugen is maar het is wel een "wij van wc eend" verhaaltje.
Ja, want alle russen doen dat idd.
Ik ben opgegroeid in een oorlog en ik kan je vertellen dat 95% van de bevolking geen oorlog wilt. Het zijn politici die mensen sturen naar andere landen, om andere mensen te vermoorden, terwijl dezelfde politici lekker veilig thuis zitten.
100% van de bevolking in Oekraine wilt niet gebombardeerd worden. Als dat door druk uit te oefenen op de bevolking van Rusland mogelijk te stoppen valt ben ik voor.

Per direct de app stores sluiten, ook voor gratis apps, per direct iedereen met een russisch paspoort weigeren om de EU/VS in te reizen.
Krijg je -denk ik- alleen meer Russen die juist anti westers worden. Als Poetin straks weg is, geloven die nog steeds dat het westen niet te vertrouwen is
Rusland was al lang voor Poetin niet op het westen gesteld (koude oorlog iemand?). Ze gaan zich nu waarschijnlijk meer richten op China dat veel invloed heeft op het wereldtoneel. Rusland heeft grondstoffen die China goed kan gebruiken en de Chinezen Kunnen ermee weg komen, zie maar naar de steun die ze ongestraft aan Noord-Korea geven en hoe precair het westen omgaat met de situatie in Hong Kong, de Oeigoeren en Taiwan (officiëel de Republiek China). Het enige waar het westen zich zorgen om maakt is staatssteun, intellectueel eigendom en hun toenemende invloed.
bullshit, grootste deel van de russen in de sovjettijd wou ook gewoon leven, had geen fuck met de koude oorlog omdat ze de eigen overheid en haar propaganda niet geloofden. Maar door deze sancties jaag je mensen alleen maar tegen "het westen" in het harnas, net zoals met al dat stakkerige russische sporters en musici uitsluiten van deelname aan competities, of zelfs hun looncontract te ontbinden omdat ze russen zijn.
daarom dat er Russen van de oudere generatie heimwee hebben naar het communisme omdat er toen beter voor hen werd gezorgd.
Als Poetin weg is en Rusland heeft zich teruggetrokken uit Oekraïne kunnen de sancties die Russische staatsburgers raken rap weer ongedaan gemaakt worden.

Apple, Intel, Samsung, Mcdonalds, enz… iedereen wil daar gerust weer geld verdienen hoor…
Helemaal met je eens. Ongelooflijk jammer dat de russische bevolking lijdt onder deze sancties. Het is niet hun keuze om Oekraine binnen te vallen. Oorlog of 'speciale missie'. Op de lange termijn werkt dat alleen maar averechts op de verhoudingen tussen oost en west.
"100% van de bevolking in Oekraïne wilt niet gebombardeerd worden."
Die lui in het oosten ook niet, maar dat was al 7 jaar aan de gang.
En die lui in Syrië en Yemen is niet zo erg blijkbaar aangezien we daar de ook wapens voor lever(d)en die die oorlogen mogelijk hebben gemaakt.
Verder gefinancierd het westen overal waar er een regering/leiderschap is wat te protectionistisch is mbt tot hun economie zodat de grote multi-nationals niet maximaal kunnen exploiteren allerlei oppositie bewegingen zoals in Xinjiang, Myanmar, Thailand, Beloetsjistan, (Pakistan). Met als gevolg geweld wat of verder escaleert of de kop in word gedrukt alla Xinjiang.

Rusland is ook zo'n land dat in de ogen van westerse kapitalisten niet open genoeg is. Van binnen uit beïnvloeden lukt niet. Daarom probeert men(VS/EU) Rusland te verzwakken op andere manieren in de hoop dat het geen weerstand meer kan bieden tegen de gewenste veranderingen. In een 2019 RAND corporation studie (354 pagina's) in opdracht van de Amerikaanse regering worden verschillende ideeën uitgewerkt. De inhoudsopgave van de studie geeft een mooi overzicht van de behandelde opties. Waarvan ik hieronder een selectie heb geciteerd. Tot zover heeft het plan gewerkt om Rusland uit de tent te lokken waardoor een aantal andere opties die de studie bespreekt ook ineens haalbaar werden. Nu maar afwachten hoe het verder allemaal uitpakt.
https://www.rand.org/cont...00/RR3063/RAND_RR3063.pdf

"CHAPTER THREE
Economic Measures
Recent Russian Economic Performance
Measure 1: Hinder Petroleum Exports
Measure 2: Reduce Natural Gas Exports and Hinder Pipeline Expansions
Measure 3: Impose Sanctions
Measure 4: Enhance Russian Brain Drain

CHAPTER FOUR
Geopolitical Measures
Measure 1: Provide Lethal Aid to Ukraine
Measure 2: Increase Support to the Syrian Rebels
Measure 3: Promote Regime Change in Belarus
Measure 4: Exploit Tensions in the South Caucasus
Measure 5: Reduce Russian Influence in Central Asia
Measure 6: Challenge Russian Presence in Moldova

CHAPTER FIVE
Ideological and Informational Measures
Pathways for Influence Operations
Current Status of Russian Regime Legitimacy
Russian Domestic Environment
Policy Measures to Diminish Domestic and Foreign Support for the Russian Regime
..........
CHAPTER SEVEN
Maritime Measures
Measure 1: Increase U.S. and Allied Naval Force Posture and Presence
Measure 2: Increase Naval Research and Development Efforts
Measure 3: Shift Nuclear Posture Toward SSBNs
Measure 4: Check the Black Sea Buildup

CHAPTER EIGHT
Land and Multi-domain Measures
Measure 1: Increase U.S. and NATO Land Forces in Europe (Volgens deze studie een middel om de druk op Rusland op te voeren. Terwijl men altijd beweerd dat dat niet het geval is)
Measure 2: Increase NATO Exercises in Europe
Measure 3: Withdraw from the INF Treaty
Measure 4: Invest in New Capabilities to Manipulate Russian Risk Perceptions
Geen idee waarom dit +2 krijgt.

Niemand, maar dan ook niemand heeft Rusland gedwongen om een ander land binnen te vallen.

Uiteraard zijn er spanningen tussen Oost en West. Zo runt Rusland al jaren beïnvloedingsoperaties in het Westen. Ieder land heeft ‘plannen’ om
dominant te zijn en hun eigen doelen te bereiken.

Maar aan het einde van de rit is er geen enkele casus belli tegen Oekraïene, er is niet eens een doelstelling anders dan een vage “denazificatie” (lees: uitmoorden wie ons niet bevalt) en de grootschalige vernielingen en gruwelijkheden die zijn begaan tegen de burgerbevolking zijn op geen enkele grond verdedigbaar.

Het is ouderwets landje-pik. Van het soort waar de wereld na ‘40-‘45 toch echt wel de buik vol van had.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 8 mei 2022 12:18]

Hoe simpel een ziel kan zijn dat betoon je wel. Het grootste land ter wereld met ruimte in overvloed valt een land binnen voor nog meer grondgebied. Dat is het overduidelijk niet wat Rusland wil bereiken, Putin wil de Oekraïne helemaal niet. Maar Rusland wil ook niet dat het westen (VS) het in de Oekraïne voor het zeggen heeft. Ik ga je niet de hele politieke gemanipuleerde machtsovername (coup) in de Oekraïne uitleggen maar als je denkt dat de Oekraïne een democratisch land is dan ben je goed de weg kwijt.

Ik houd het hierbij, hele volksstammen (schapen) gaan zeer welwillend mee in het narratief dat ze wordt voorgeschoteld en denken dat ze deugen als ze niet te kritisch nadenken. Dat is helaas al te vaak mis gegaan wanneer het volk klakkeloos aanneemt wat ze moeten denken en vinden.
“iedereen anders is een schaap, maar ik ga je het niet uitleggen”

Misschien heb je nog een link naar een 3-uur durend youtube filmpje die het helemaal uitlegt? Dat het allemaal de schuld van “het westen” is, dat eigenlijk die zielige Poetin gedwongen heeft om Oekraïense steden in puin te leggen en zijn troepen daar de dingen te laten doen tegen de burgers die soldaten tijdens een oorlog nou eenmaal plachten te doen?

Dan ben ik liever simpel en veroordeel ik liever de “speciale” missie en distantieer me van types die het allemaal wel best vinden als een soeverein land ff’tjes platgebombardeerd wordt.

(Dat is meestal het moment,
waarop de diepe Putinverstehers “maar Amerika” roepen. Alsof de fouten van een ander land het gedrag van Rusland goed maken)
Er zijn voor Rusland genoeg dingen te halen in Oekraïne: Oekraïne heeft havens, olie en gas, een enorme houtproductie, grootste graanproducent van Europa en een geschiedenis die nauw verbonden is met Rusland wat Putin prestige op kan leveren. Je noemt andere mensen simpele zielen maar geeft ondertussen zelf een enorme simplistisch uitleg die ook nog eens niet klopt.
Het is niet vreemd dat er zulke studies gedaan worden door het Amerikaanse leger of een denktank als deze. Je moet plannen hebben om snel te kunnen anticiperen op wat een land als Rusland doet anders loop je achter de feiten aan. Daar zitten ook opties bij die niet zo fraai zijn maar iets onderzoeken betekent nog niet dat er naar gehandeld moet worden. Je presenteert dit als een soort van draaiboek maar dat is het natuurlijk niet.
Als je ziet hoeveel opties die in de studie besproken worden ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd lijkt het daar bijna wel op. Of een keuze menu. Verder hangt van de omstandigheden af voor welke maatregelen steun is onder de bondgenoten.
Plus de regering in de VS en andere westerse landen is ook niet één unaniem orgaan. Er zullen mensen/fracties zijn die alle opties het liefst gisteren hadden ingevoerd en andere die bepaalde opties helemaal geen goed idee lijken. Afhankelijk van de sfeer in de media, en in mindere mate de bevolking, zal de ene fractie succesvoller zijn hun gewenste beleid te implementeren dan de andere.
Er is geen enkele geldende rechtvaardige reden om Ukraine binnen te vallen, te bezetten, de Ukrainse cultuur te vernietigen (voor Putin bestaat de Ukrainse cultuur niet) en te 'Russificeren' .

Dat staat los van welke westerse geoppolitieke strategie dan ook. Ukraine is een souverein land en kan haar eigen beleid bepalen.

Putin voert een dictatoriaal beleid dat op veel punten overeenkomsten heeft met nazi Duitsland.
"Ukraine is een souverein land en kan haar eigen beleid bepalen."
Volgens mij is Oekraïne alles behalve sovereign. En buiten de buitenlandse inmenging om is het intern ook geen functionele democratie. Oliegargen maakten de dienst uit, met eigen gewapende battalions.
Maar in mijn ogen is Oekraïne jaren lang geprepareerd om tegen de Russen te gebruiken. Alle politieke partijen die niet anti Russisch genoeg waren zijn verboden. Zelfde verhaal met de media. Er is actief haat gezaaid jegens Russen. Als voorbeeld dit fragment van een Oekraïense TV zender wat s'ochtens om 9:45 werd uitgezonden. Kort samen gevat: Dood aan de Russen, kinderen inbegrepen. En schaamteloze verheerlijking van Nazis.
https://www.youtube.com/watch?v=dI8-UO9M_ms
Ja, Ukraine is een souverein land, begrijpt u de term souverein? Als u betwist dat Ukraine een souverein land is heeft discussie geen zin.

Het nazi verhaal dat in Rusland wordt verteld over Ukrainse nazi's (o.a. deelnemend in de Azov eenheden) is geen reden om een land te bezetten, te 'Russificeren' op zo'n manier waar zelfs de nazi's van weleer nog een puntje aan konden zuigen.
Los daarvan: Russische neo-nazi's en fascisten (vele malen meer in aantal) nemen nu op grote schaal deel in de bezetting van Ukraine. De totaal idote nazi retoriek van zowel Putin als zijn echoput Lavrov hebben over de hele wereld - zelfs in die landen die niet direct Ukraine steunen tot felle kritiek geleid.
Ja, want alle russen doen dat idd.
Ik ben opgegroeid in een oorlog en ik kan je vertellen dat 95% van de bevolking geen oorlog wilt. Het zijn politici die mensen sturen naar andere landen, om andere mensen te vermoorden, terwijl dezelfde politici lekker veilig thuis zitten.
Er zitten twee kanten aan dit verhaal: je treft er ook burgers mee die geen oorlog willen en slecht geïnformeerd zijn, maar de politici die jij noemt zijn wel hun volksvertegenwoordigers.

Op dit moment zien onze (de westerse) volksvertegenwoordigers (ook die van jou) sancties en beperkte wapenleveringen als de enige mogelijkheid om de oorlog in Oekraïne te stoppen.

Sancties zijn een paardenmiddel, maar als één ding zeker is, is dat uitzonderingen op sancties desastreus zijn voor het effect ervan: dat is een signaal aan de tegenpartij dat je ze toch niet zo belangrijk vindt.

Als we (NAVO) geen oorlog met Rusland willen, zullen de veranderingen vanuit de Russische bevolking moeten komen. Zij zouden moeten beginnen met het niet accepteren dat zij verkeerd worden geïnformeerd.
De Russen worden ook al 35 jaar vernederd door het westen. Elke Rus weet dat diep van binnen. Ik geef ze groot gelijk daarin.
De Russen worden ook al 35 jaar vernederd door het westen. Elke Rus weet dat diep van binnen.
Vernederen kan verschillende betekenissen hebben, en er kan een groot verschil bestaan tussen vernederd worden en je vernederd voelen.

Wat bedoel je precies, en geef eens wat voorbeelden?
inderdaad verschrikkelijk wat hier gaande is
Afgezien van dit app store verhaal. Vergeet niet dat het ook in de 2e wereld oorlog heftig was en niemand oorlog wilde. Daarnaast vergeet dan ook niet wat o.a Nederland heeft uitgevreten in de 16- 17 Eeuw tot heden. Vanaf De jaren 80 ?? ABP, Shell (the big investigation) Nu is het ook een corrupte bende Dus zo braaf zijn de Hollanders ook niet, en geweest .
Oorlog is er altijd geweest alleen nu met al de sancties is menig hier slachtoffer van.
Dan nog maar te zwijgen de manier hoe oorlog wordt gevoerd.
(( 90% van de Russen al zijn acties steunen? ) vergeet het maar, niemand wil oorlog,
Al met al hebben we er een aardig zooitje van gemaakt ( zo ook daar in den haag. kunnen ze goed googelen ) constructies met geld en dergelijke wit was praktijken. koning trala la la, die manisch depressief is, waarom omdat hij zijn kasteel in mozambique kwijt is,met een uitzicht tot de horizon....
Alex heeft toch maar eieren voor zijn geld gekozen. paar hectare bos weg gekapt voor zijn kasteel,vakantie huiske Sommige personen denken alles met een pak geld en gesjoemel te kunnen bemachtigen, te omkopen.
Ik hoop ook dat deze oorlog rus en Ukra snel tot een einde mag komen zonder verder bloed vergieten.
Droevig, vreselijk allemaal
Ale oren en ogen zijn nu gericht rusland en
Mogen we weten welke oorlog dat was?
Ah, dus de burger die daar niets mee te maken heeft en er ook geen zeggenschap over heeft moet dan maar ook lijden? Hee wacht even het zijn mensen, wij zijn mensen, dis wij zijn dan net zo verantwoordelijk, want wij wonen op hetzelfde werelddeel als waar de russen wonen. Oh, en wij sturen ook maar zware wapens waarmee veel mensen vermoord worden, dus wij zij dan net zo slecht als de russen, want dankzij ons kan het geweld daar ook door blijven gaan.
Ja. schandalig. Deze mensen hebben misschien wel 2,99 voor een app betaald, die ze nu niet kunnen updaten.

En dat alleen maar omdat het leger van hun land een ander land is binnengevallen en steden met de grond gelijk maakt.

Het is duidelijk waar de prioriteit is. Onze woede behoort Google en onze sympathie bij de downloader van ‘Fart App Plus Plus’!

Poetin? Oekraïne? Allemaal insignificant in dit verhaal! Dat verander niks aan het heilige contract tussen iemand die een paar euro voor een app neerlegt en degene die de store onderhoudt!

Dat verbreken is *precies* zo erg als het bombarderen van burgers!

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 8 mei 2022 10:45]

Rusland zei ook zoiets van "we vallen niet weer binnen“ als je niet snapt hoe sancties werken is er altijd nog het jeugdjournaal https://youtu.be/rNp_xxsSFm0
Dit is juist een prima ontwikkeling. De enige manier om de ruSSen te laten luisteren is door het hele land de gevolgen van hun oorlog te laten voelen.
Niet echt. Denk dat dit alternatieven in een stroomversnelling brengt.

Niks doen was ook geen optie hoor, maar dit zou een samenwerking met bijv. China omtrent eigen mobile OS of alternatieve play store alleen maar in de hand werken.
Maar dan moeten we onzelf ook sancties opleggen omdat we (zware) wapens leveren waardoor het geweld door kan blijven gaan, ik ben het niet eens dat wij wapens leveren en vind dat alle landen die dat doen sancties opgelegd moet krijgen, ook dus die aan rusland wapens leveren.
Wat een totale onzin :r. We leggen sancties op aan landen die verkeerd handelen, dat doen wij niet. Wij helpen een land zichzelf te verdedigen tegen een agressor die aanvalt zonder reden. Niet helpen zou een misdaad zijn en dát zou sancties moeten opleveren...
We leggen sancties op aan landen die verkeerd handelen, dat doen wij niet.
Wie bepaald wat verkeerd handelen is? Ik vind dat wij ook verkeerd handelen door wapens te leveren. En dat jij vindt dat de agressor aanvalt zonder reden betekent nog niet dat dat ook zo is. Putin heeft zo zijn redenen, dat wij het daar niet mee eens zijn is een andere zaak.
Niet helpen zou een misdaad zijn en dát zou sancties moeten opleveren...
En ondertussen dus hypocriet zijn andere probleem gebieden geen steun te verlenen of zelfs intrekken wetende dat daarna het weer een hel wordt.
Wie bepaald wat verkeerd handelen is? Ik vind dat wij ook verkeerd handelen door wapens te leveren. En dat jij vindt dat de agressor aanvalt zonder reden betekent nog niet dat dat ook zo is. Putin heeft zo zijn redenen, dat wij het daar niet mee eens zijn is een andere zaak.
Poetin verzint zo zijn onzinnige redenen ja, ben je serieus in zijn bullshit getrapt? Nooit verwacht dat er op Tweakers orcs zouden rondhangen. Wappies helaas genoeg gezien maar dit is nieuw.
En ondertussen dus hypocriet zijn andere probleem gebieden geen steun te verlenen of zelfs intrekken wetende dat daarna het weer een hel wordt.
Je kunt niet iedereen tegelijk helpen. Daarom moet je afwegingen maken wie je wel en wie je niet helpt.
Uhm, de VS is indertijd ook met een onzinnige reden Iraq binnengevallen en dat juigde iedereen toe. Wie zegt dat ik in hun bullshit trap, ik beperk me alleen niet tot mijn eigen bekropte idee, en in de ogen van Putin is hij met een geldige reden binnengevallen, zoals ik al zei, ongeacht wat wij daar van vinden.
Ach, hoop mensen zijn de afgelopen 2 jaar aangemerkt als wappies, maar achteraf bleek toch dat het niet zulke wappies waren maar dat ze gewoon gelijk hadden.
Je kunt niet iedereen tegelijk helpen. Daarom moet je afwegingen maken wie je wel en wie je niet helpt.
Uhm, tegelijk? Genoeg probleem gebieden waar het al jaren een puinhoop is maar wij rustig de rug toekeren. Dus niet zo hypocriet gaan doen nu het ineens een landje verderop is.
En als het aan mij ligt moeten we sowieso van het hele landen principe af, dat is zo'n achterhaald principe, maarja mensen met macht geven die macht niet graag op voor welzijn van anderen.
en in de ogen van Putin is hij met een geldige reden binnengevallen, zoals ik al zei, ongeacht wat wij daar van vinden.
Lol wat een goede redenatie... Wereldleiders zijn altijd overtuigd van hun eigen gelijk. Hitler was in zijn ogen Nederland ook met een geldige reden binnengevallen. Gelukkig waren er toen heel veel landen die ons te hulp schoten.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 9 mei 2022 15:47]

Afspraak is afspraak telt niet bij sancties, anders zouden bijvoorbeeld ook de onderhoudscontracten voor vliegtuigen nagekomen moeten worden.
Voorwaarden kunnen op elk moment aangepast worden dat geldt voor alles niet alleen bij Google.
Het kan hooguit zo zijn dat je een deel van de betaling terug kunt krijgen als je bv een abonnement ergens op hebt en het restant niet meer kunt benutten.
De opgelegde sancties door overheden worden niet lichtzinnig genomen daar is een hele goede reden voor die veruit het belang van iemand die een app heeft gekocht, overtreft.
De russen die een app gekocht hebben voor de sancties moet mijn inziens nog steeds de updates en mogelijkheid tot herdownloaden behouden.
Als jij een idee hebt voor sancties die alleen de daadwerkelijk schuldigen treffen (heel erg versimpeld: "Poetin en zijn vrienden"), maar "gewone Russen" ongemoeid laat: laat het vooral weten. Maar voor zover ik weet zijn de enige twee opties die we hebben de huidige sancties (die iedereen in Rusland raken) of helemaal niets doen. En ja, dan is er maar één keuze natuurlijk.
Anders zijn wij (het westen) niet veel beter dan de Russen wat betreft het niet nakomen van afspraken.
Wait, what!? :X Hebben we besloten dat Rusland een dusdanig groot gevaar is voor onze veiligheid dat we Rusland zijn binnengevallen? Hoeveel Russische ziekenhuizen zijn opgeblazen door Westerse bommen? Hoeveel steden hebben we met de grond gelijkgemaakt (om daarna te beweren dat we niet op burgerdoelen geschoten hebben)?
Beweer je nou echt dat je geen verschil ziet tussen het niet nakomen van een afspraak om software te leveren en het niet nakomen van een afspraak over het niet aanvallen van Oekraïne en een afspraak over het volgen van de Verdragen van Genève...?
Wat hierbij misschien wel meespeeld is dat bedrijven over het algemeen graag zien dat als je iets koopt het eigenlijk in bruikleen wordt afgegeven. Hoe normaler dit wordt hoe sneller we het hier in bepaalde vormen ook terug gaan zien.
Ehm ja, dat speelt, om heel precies te zijn, op geen enkele manier mee. Of denk je dat makers van suffe 1 euro / stuk spelletjes het voor elkaar hebben gekregen om Vladimir P. om te praten een oorlog te beginnen? Een oorlog waarvan heel veel mensen dachten dat Oekraïne die in een paar dagen volkomen zou verliezen, ver voordat het Westen (net als indertijd bij de annexatie van de Krim) zijn zaakjes op orde had en economische sancties in kon stellen? Nee sorry, deze theorie is echt volkomen absurd.
Mijn reactie is erop gericht om aan te geven dat ieder mens het recht heeft om eerlijk verkregen bezit als eigendom te beschouwen.
Leuke vuistregel. Best een prima regel in normale omstandigheden. Maar ook een regel die we prima kunnen breken als er een veel belangrijkere regel op het spel staat. Zoals het recht van ieder mens om niet zomaar overhoop geschoten te worden tijdens een volkomen illegale militaire inval.
Het is dan in mijn inziens ook wel relatief "makkelijk" om actuele gebeurtenissen (de misdaden van een overheid / militairen) te gebruiken om het recht op bezit weg te nemen van de bevolking van een land.
Lees die zin nog een keer rustig terug. Denk er nog een keer goed over na. Weet je zeker dat je er zo over denkt...?
Losstaand dat het natuurlijk te hopen is dat er zonder al te veel leed snel een einde komt aan het conflict.
Mooie hoop, maar gegeven de hoeveelheid leed die plaatsgevonden heeft terwijl je die zin typte... Nee, het klinkt een beetje hol...
Dit is toch geen onderdeel van een sanctiepakket?
Lijkt er meer op dat Google bewust besluit gebruikers die al betaald hebben toch geen diensten te verlenen. Dit is mijns inziens kwalijk.
Liever had ik dan gezien dat een dergelijk bedrijf een informatiebanner toevoegt om gebruikers te informeren. Het effect zal beperkt zijn. Maar ik denk dat je dan meer mensen bereikt. Nu krijg je alleen maar meer verzet tegen het westen.
Dat is ook sowiezo kwalijk. Is het contractueel mogelijk om dit soort zaken te doen?

Ik vermoed dat Google zichzelf ook in de voeten schieten. Sailfish OS was al populair in Rusland: https://lhe.io/sailfish-o...-mobile-operating-system/

Ik zou als Rus als ik dit meemaak nooit meer geld geven aan Google.

En er zijn meer dan voldoende deftige alternatieven voor Android zoals Sailfish OS, postmarketOS, PureOS, HarmonyOS, AstianOS, Tizen, Plasma Mobile, LineageOS, Maru, KaiOS, Ubuntu Touch, CopperheadOS, GrapheneOS.
Als je als land met de pet gooit naar de mensenrechten en genocide pleegt in een soeverein land, dan heb je ook niks te klagen als het aankomt op een beetje contractbreuk.

Het eerste is een misdaad tegen de mensheid. Het tweede is wat papieren handelsgeneuzel.
Heilig is Oekraïne niet en dat is geen enkel land.

Om echter een land zomaar binnen te vallen met je tanks en iedereen dood te schieten is totaal wat anders en in dit geval totaal niet gerechtvaardigd.

Daarbij vergeleken staan de problemen van hun prille democratie en corruptie (die zeker bestaan) gewoon in geen enkele verhouding. Vandaar dat niemand het meer over wat anders dan de oorlog heeft.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 8 mei 2022 19:12]

Het narratief van zomaar een land binnen vallen is al een fout begin , ik zou zeggen begin eens bij het begin , misschien leer je nog wat , alles wat ik zie is narratief denken , wapens leveren als olie op het vuur gooien , zowel Nederland als de EU en USA , en het hele zooitje wat er nog om heen hangt , tja.

Nogmaals ik ben tegen oorlog maar ik ben het beu om elke keer het zelfde narratief te horen , ga eens wat lezen en verdiep je eens in de materie , zoals gezegd het is niet zwart wit lees dit eens , en ga je zelf een een paar vragen stellen , wie heeft de verdragen gebroken , wie o wie heeft wat enz.
Er zijn helemaal geen verdragen gebroken. Er zijn wat mondelinge afspraken geweest met een land dat niet eens meer bestaat. In een context die ook niet meer geldt. Uiteindelijk zijn deze niet in een verdrag gekomen. Zelf Gorbatsjov heeft dat toegegeven.

Ik weet dat Putin Oekraïne graag in zijn invloedssfeer ziet en baalt van toenadering tot de EU en misschien zelfs de NAVO (al denk ik niet gaat het zo ver was gegaan) maar een militaire inval met zulke brute misdaden is niet iets dat je voor zoiets kan inzetten. In het geval van een onmiddellijke militaire dreiging, ja. Maar Oekraïne was gewoon stabiel en in deze situatie slaat de inval als een tang op een varken. Het is alsof je een fietsendief publiek executeert. Het staat gewoon in geen enkele verhouding tot het probleem.

Dus ja ik vind dit 'zomaar' want de verantwoording ontbreekt. Zoals @Keypunchie hierboven beter verwoordt: er is geen casus belli.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 8 mei 2022 20:42]

Dus er zijn geen Oost Uitbreidingen gedaan door welk instituut dan ook ? tegen de wil van Rusland in ?.
Sinds wanneer regeert Rusland over andere oost-Europese staten? Mogen die zelf niet bepalen hoe ze hun land besturen, met wie ze handelen en tot wat ze toetreden?

Ik snap wel dat die allemaal naar de NAVO rennen met zo'n buur - je ziet in o.a. Oekraïne wat ze met je doen als je géén lid bent.
Heeft niks met wat Rusland regeert te maken , het heeft alles met veiligheid waarborging van Rusland te maken en de uitbreiding van de EU , NAVO van andere Oost-Europese staten richting Rusland , het is toch al een wonder dat Rusland al die jaren rustig is gebleven , tuurlijk is Rusland ook geen lieverdje zonder twijfel zie de Krim , vandaar ik ook zeg alles in perspectief zetten.
Dat heeft het wél. De EU en NAVO moet je toe toetreden. Er zijn strenge eisen waaraan je als land aan moet voldoen voordat je lid kunt worden.

M.a.w. de NAVO en EU breiden niet uit door gebieden te 'veroveren' die zwakker zijn. Landen kiezen er voor om er bij te willen horen en gaan het traject in. Past het niet dan wordt je géén lid.

Rusland zou ook zoiets kunnen doen als ze zich niet bij de EU/NAVO vinden passen en wel een ander blok willen. Dan moet je wat te bieden hebben en landen overtuigen dat het hen ook wat geeft áls je wilt dat deze zich vrijwillig aan gaan sluiten. Tot zover onze denkwijze.

Dan heb je Rusland wat al jaren zeer actief landen probeert te destabiliseren en ze annexeert als ze zwak genoeg zijn - mening van het volk boeit ze niet. Oekraïne bleek sterker dan ze dachten dus dat land wordt - als het aan Rusland ligt - vernietigd (volk en cultuur) en onderdeel van Rusland.

Het is ook een manier. Maar dan meen je als land dus wel degelijk dat je met zwakkere staten kan doen wat je wilt.
Er zijn landen die dit dagelijks al 70 jaar meemaken en waar de hele wereld zonder problemen naar kijkt..... Ik noem maar een Palestina. Maar ja als je daar over boycotten praat krijg je al snel de naam dat je antisemitisch bezig bent.
Anoniem: 1582350
@wow78 mei 2022 19:23
Inderdaad en het zijn broedervolkeren, en de Russen hebben hun broeders duidelijk onderschat. Dat gaat ook niet meer goed komen. De Oekraïners waren al jaren aan het vechten in het oosten tegen etnische Russen in het oosten van dat land. MH17 is in die periode ook neergeschoten door de Russen.

Het westen heeft het door laten etteren en nu zijn er de wonden, nog groter en is er heel veel leed niet alleen aan Oekraïense kant. Er zijn Rusland heel veel ouders die hun zoon of dochter zijn verloren in een oorlog die er helemaal niet had hoeven te zijn....zie de 1ste Wereldoorlog. De Tweede werd geplant toen de eerste eindigde.

Dat de EU zo dweept met Oekraïne voelt niet goed. Dit omdat het net zo slecht is als Rusland.

Nederland wilde graag dat de Oligarchen hun rijkdom gingen beheren aan de zuidas en dat ook een onderste steen die nog niet boven is.
Ja en het treft echt niet die Oligarchen of de rijken in het westen , het zijn de gewone mensen zoals jij en ik die hier onder lijden en in het bijzondere mensen uit de Ukraine die hier niets mee te maken hebben.
Dus dan heb je betaald voor bepaalde apps, maar mag je ze niet meer updaten omdat er sancties zijn?
Dit is wat google schrijft:
Vanwege verstoring van het betalingssysteem heeft Google Play het factureringssysteem vanaf 10 maart 2022 onderbroken voor gebruikers in Rusland. Dit betekent dat gebruikers geen apps en games kunnen kopen, geen betalingen voor abonnementen kunnen uitvoeren en geen in-app-aankopen van digitale artikelen kunnen doen via Google Play in Rusland. Kosteloze apps blijven beschikbaar in de Play Store.
Maar als je betaald hebt eenmalig en de app in jouw ''bezit'' hebt, dan moet het updaten toch niet stoppen? Voor een abonnement zou ik het nog enig sinds kunnen begrijpen.

Maar deze ontwikkeling maakt mij wel zorgen over hoe het in de toekomst kan voorkomen, zo makkelijk ergens afgesloten worden. Meer alternatieve worden wel wenselijk in het speelveld.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 8 mei 2022 10:43]

Ik weet ook niet of ik een gecachede versie heb van de pagina waarnaar tweakers.net linkt, maar bij mij staat er alleen dat mensen in Rusland niet meer kunnen betalen, maar er staat niks over updaten. Er staat alleen:
Hebben gebruikers nog steeds toegang tot apps en games die ze eerder hebben gedownload of gekocht?
Ja
Er staat ook dat als een je app hebt met een abonnement je die niet kan verlengen, maar mensen wel een proefperiode kunnen starten.
Ik heb het idee dat de auteur de teksten over abonnementen en updates door elkaar heeft gehaald.

Edit: blijkbaar is het inderdaad iets met de cache.

[Reactie gewijzigd door reneflo op 8 mei 2022 12:33]

Als een betaalde app al geïnstalleerd is, zal deze geen updates meer ontvangen, wat kan betekenen dat hij op termijn niet meer functioneert.

Dit staat er
Blijkbaar heeft dat dan toch met caching te maken. Ik zie het niet in het Nederlands, zelfs niet in in cognito, maar wel als ik dan de taal op engels zet... Ik vind het wel heel vreemd dat Google dit blokkeert

https://pasteboard.co/sMzX6uZUCblK.png
https://pasteboard.co/pQavwduVNuME.png
In de faq van Google:
Updates to paid apps are blocked for compliance reasons.
Er staat niet dat er nog meer omstandigheden moeten zijn dan al betaald hebben, dus kennelijk krijgen klanten die al betaald hebben hoe dan ook geen updates.
Is het niet zo dat je een licentie koopt en niet de fysieke software?
Weet vrij zeker dat dit klopt inderdaad. Het gebruik van het woord 'eigenaren' is ook meer de minst omslachtige manier om iemand te omschrijven die voor een app betaald heeft, maar strikt genomen zou 'licentiehouder' o.i.d. accurater zijn. Gebruik van die term vergt wel weer een uitleg, in het artikel of de comments. Is wel iets om over na te denken als redactie; de boel moet wel feitelijk en kloppend zijn...

[Reactie gewijzigd door Mark_88 op 8 mei 2022 11:00]

Google stelt kennelijk aan de ene kant dat als je vooraf betaald hebt voor een periode dus wel geleverd moet krijgen in die periode, maar dat leveren van updates daar dan weer niet onder zou vallen terwijl updates niet zomaar buiten een overeenkomst waarvoor betaald is vallen.

Het lijkt er op dat het als eerste aan Google is om uitleg te geven wat ze precies onder hun principe van leveren waarvoor betaald is verstaan. Ze lijken het namelijk selectief toe te passen en geen uitleg te geven waar dat dan op gebaseerd is.
maar dat leveren van updates daar dan weer niet onder zou vallen terwijl updates niet zomaar buiten een overeenkomst waarvoor betaald is vallen.
De EU heeft nog geen 2 weken geleden wetgeving aangenomen om te zorgen voor een recht op updates, wat geeft jou het idee dat Rusland dit ook gedaan heeft?
Iets verplichten bij wet heeft niet zomaar de betekenis dat je bij Google eerder dus maar overeenkomsten had zonder updates inbegrepen waren. Overeenkomsten zijn hoe dan ook niet alleen wat de wet verplicht. Google stelt zelf dat ze geen updates meer gaan leveren om compliant te zijn, dus kennelijk kon je het onder de overeenkomst wel verwachten.
Ik ken de Russische overeenkomsten niet, daarnaast of je iets verwacht als consument staat niet gelijk aan de plicht van de leverancier om te leveren. Als leverancier moet je hier voldoen aan de verwachting die jij als leverancier wekt en niet aan de verwachting die de consument heeft. Hoe dat in Rusland werkt.. geen idee, en dan speelt nog mee sluit je een koopcontract met Google of is Google slechts een tussenpersoon en geeft zij duidelijk aan dat zij slechts faciliteert en niet als verkoper gezien moet worden? (even los van die paar zeldzame betaalde Google app's maar die zitten vast in een andere BV dan de App store.)

En al die stores hebben regels in de voorwaarden dat zij wetten en regelgeving moeten volgen.
Als dit het alternatief is voor een deelname aan een wereldoorlog, vind ik het acceptabel.

Als onderdeel van een handelsembargo voor minder serieuze zaken (zoals China) ben ik het met je eens, het ondermijnt vertrouwen teveel en schiet z'n doel voorbij. Wie is er morgen aan de beurt?
Waarom zou het updaten niet stoppen? Het is normaal dat na verloop van tijd software niet meer ondersteund wordt. Zelfs verschillen per regio zijn niet ongebruikelijk.
Stel je voor dat EU eens een keertje te ver gaat een Google irriteert, nu gebruikt Google dit nog tegen Rusland maar het feit dat ze dit kunnen is dus voldoende.

"Eventjes hetzelfde aan EU flikken omdat wij te veel regels een boetes opgelegd hebben gekregen van hun"

Nou zie ik Google zich niet zo erg in hun voet schieten (hopelijk), maar wie zegt mij dat in 10 jaar de wereld zo anders is, dan bedrijven dit soort macht gebruiken om hun zin te krijgen.

Nu is de reden oorlog in een ander land voeren, morgen is het een boete van EU.
Precies, dit is het gevaar van al die macht die dit soort bedrijven hebben en hun model bestaat uit ons volledig afhankelijk maken, globalisme is het parade paardje van links.

Hoe pesthekel ik ook heb aan Poetin nu hebben ze in Rusland altijd heel goed begrepen dat zelf de broek ophouden heel belangrijk is, voor alles wat qua software nu niet meer beschikbaar is daar komt een binnenlands alternatief. Op de lange termijn gaan, er vanuit gaande dat het niet verder uit de hand loopt met de oorlog ze daar wel profijt van hebben.
Waar het sancties betreft doen alle bedrijven dit en Google doet mee als Google dit moet van de regels dan zal Apple dit ook doen, als gebruiker heb je niet echt een alternatief en wegens onmacht kun je je nergens op beroepen.

Als Google dit echter hier zou doen omdat zij andere wetgeving af wil dwingen dan heeft Google echter een enorm groot probleem, want geen onmacht en dus kun je als consument wel je rechten gaan afdwingen en er zijn alternatieven. Daarnaast is Rusland een kleintje waar het op omzet aankomt en is de EU vele malen groter, als een bedrijf deze koers kiest gaan de aandeelhouders steigeren.
Je hellend vlak is wel zeer hellend.
Normaal gesproken reageer ik nooit op nieuws artikelen. Maar in deze wordt ik getriggerd om te reageren.

Was het niet zo dat sancties van Rusland Google ondermijnen? Europese en Amerikaanse sancties treffen Rusland ook uiteraard. Het is natuurlijk gooien met modder beide richtingen op, daar tussenin staat Google, die vangt ongewenst klappen. Rusland is in mijn ogen gestart met het overweldigend gooien van.

Wat mij betreft mag Google een app geforceerd pushen richting Rusland tbv vrije media, desnoods eens in het uur automatisch opstarten, waarbij headlines, desnoods via VPN, geforceerd afgespeeld worden.

Voor ieder die deze ontwikkeling zorgelijk vindt, hebben we boter op ons hoofd? We weten toch allang dat UK, US, RUS, China, EU flink in de aftappingswereld actief zijn? Backdoors, dan wel gecreëerd als onbedoeld, van software leveranciers worden anno 2022 steeds interessanter om te gebruiken.
Aha dus tbv van de vrije media wil jij geforceerd westerse liberale globalistische propo op alle telefoons pushen. 8)7
Er zit een groot nadeel aan: illegale apps/games worden in Rusland mogelijk de norm.

Op TorrentFreak stond al een verhaal van bioscopen die recent verschenen films vertoonde die gepirate waren, en Rusland werkt aan een wet die het gebruiken uit illegale bron legaal maakt.

Het voordeel zou zijn dat het Russische volk in opstand komt, aangezien er minder beschikbaar wordt zonder omwegen, maar voor die paar die dat al doen, is je leven simpelweg niet zeker (of dat voor je familie).

Ik vind het moeilijk, het volk kan er grotendeels niets aan doen, maar je kunt moeilijk iedere Rus screenen of een vragenlijst laten invullen.
Het Russische volk komt niet in opstand omdat Google haar Playstore sluit voor Rusland. Wat het wel doet, net als al die honderden andere maatregelen vanuit tal van bedrijven en (sport)organisaties uit m.n. de int/westerse wereld is constant de bevolking erop te wijzen dat Rusland hier de 'nazi' aggressor is, niet Ukraine.

Helaas werkt dit maar voor 1 - de huidige generatie Russen.
Ik zit in China en het in first tiers is pirated de norm, je kunt er dan ook wel vanuit gaan dat in achterliggende gebieden dit nog meer gebeurd. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk, hoewel voor ons 4,99 euro weinig is, is het voor 400 miljoen mensen 2,5 maand inkomen. Tegelijkertijd zie je ook dat de overheid er maar bar weinig aan doet. Zij hebben er dan ook uiteindelijk baat bij, een economie wordt hier zwaar door gepushed, zij het simpele spelletjes maar ook (dure) software waar ze wel de vruchten van plukken.
screenen om te kijken of ze voldoen aan de gedachte politie? Ja een fantastisch idee dat kan binnenkort wel en dan meteen iedereen een chip inplanten die dan ook je gedachten kan lezen nog ff, lang leven de vrije wereld dat ziet er goed uit met al deze hersenloze schapen blehhh
Op TorrentFreak stond al een verhaal van bioscopen die recent verschenen films vertoonde die gepirate waren
Wel lekker verdienen zonder te betalen aan de makers, lijkt me niet verkeerd.
De Nederlanders komen toch ook niet in opstand tegen de onderdrukking hier!
Welke onderdrukking ervaren we hier dan? Worden onze steden gebombardeerd? Word je hier als je een negatieve mening hebt over de overheid van straat gerukt en daarna nooit meer gezien?

Echt van de pot gerukt zulke reacties 8)7 8)7
Je kan regelmatig gaan stemmen voor Europa hoor. Moet je dan natuurlijk ook wel doen en niet achterf gaan roepen dat het niets is.
In Nederland hebben we nog nooit een regering gekozen. We kiezen een parlement. En die maken een regering. Waar is dat anders dan bij Europa? En ieder land heeft het recht om zijn Veto te gebruiken als iets ze niet aan staat.
Anoniem: 1582350
@Ortep8 mei 2022 18:47
Inderdaad voor het parlement in de EU en Nederland kun je stemmen. Het parlement klaagt steen en been dat de regering zich niet aan de grondwettelijke plicht houdt om de volksvertegenwoordigers te voorzien in informatie waar die recht op hebben. Wij stemmen wel maar onze stem doet er niet meer toe en de regering gebruikt allerlei trucs een leugens om dat zo te houden.

De voorzitter van de EU commissie zou deze keer een democratisch gaan...toch niet en Merkel plaatste haar vriendin daar en daar stond de kiezer weer met een heel leeg gevoel.

Het veto recht willen ze afnemen en Dragi, ja die van de big bazooka, is daar verder bezig met het slopen van ons vertrouwen.

Nou, zo goed gaat het toch echt niet!
Het zou ook nog een tactiek kunnen zijn vanuit de westerse wereld om te zorgen dat ze verouderde apps draaien waar security lekken in zitten of dat zij nu geïnfecteerde APK’s online kunnen zetten die de westerse overheden meer inzicht/informatie kunnen geven vanuit Rusland.

Het is niet alsof ze massaal naar Russische alternatieven zullen willen gaan.
oei ja... Als als er een app met een security lek bekend wordt (of ergens al bekend is) weet je dat deze in Rusland minder snel gepatched wordt. De waarde van zo'n lek is dan natuurlijk fors groter dan wanneer de hele wereld snel een nieuwe APK kan downloaden.
Gaan we nu ook de Obese States of America sancties opleggen wat zij afgelopen tientallen jaren gedaan hebben?
Gaan we Qatar ook nog sancties opleggen ivm dood door schuld?
Net als die andere woestijnratten die oorlog voeren tegen Jemen?
En mensen noemen mij gek dat ik zelf een archief van data bijhoudt voor het geval dat het verdwijnt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee