Nintendo stelt The Legend of Zelda: Breath of the Wild-sequel uit tot lente 2023

Nintendo heeft de sequel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgesteld naar de lente van 2023. De game stond in de planning voor 2022, maar had nog geen concrete releasedatum. Het spel verschijnt voor de Nintendo Switch.

"We hebben eerder aangekondigd dat we mikken op een release in 2022 voor dit spel", vertelt Zelda-producer Eiji Aonuma in een korte videoupdate. "We hebben echter besloten om onze ontwikkelingstijd een beetje te verlengen en onze release te wijzigen naar het voorjaar van 2023." Het bedrijf biedt zijn excuses aan voor de vertraging.

Nintendo kondigde de nog titelloze Breath of the Wild-sequel tijdens de E3 in 2019 aan. Het bedrijf toonde toen een korte, duistere teasertrailer. Vorig jaar toonde het bedrijf de eerste gameplaybeelden van het spel. Aonuma vertelt dat de nieuwe game niet alleen op de grond plaatsvindt, maar ook in de lucht boven Hyrule. Dat is iets waar de gameplaytrailer van vorig jaar al op wees. Aonuma zegt verder dat de wereld 'verder dan dat' gaat, maar treedt daarbij niet in detail.

De vorige grote Zelda-game was de originele Breath of the Wild, die in 2017 verscheen voor de Nintendo Switch en Wii U. Dat spel werd goed ontvangen en heeft onder meer een score van 97 op Metacritic. Het bedrijf kwam in de tussentijd nog met een remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening voor de Switch.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

29-03-2022 • 17:03

76 Linkedin

Lees meer

Reacties (76)

76
75
35
2
0
30
Wijzig sortering
Geef dan op zn minst Wind Waker en Twilight Princess op de Switch.
Of nieuwe link to the past (vervolg remake etc)
A Link Between Worlds was al gemaakt voor de 3DS. Die hoeven ze niet te porten. Ik was blij met Skyward Sword op de Switch, voornamelijk omdat de oude Wii-controller niet zo fijn werkt en ik de eindbaas beu was. Nu heb ik die wel verslagen. Ik ben benieuwd in hoeverre ze een Wind Waker of Twilight Princess gaan "geven", al was ik prima tevreden met de opgepoetste versie van Skyward Sword.

Het is wel heel zuur dat ze de opvolger naar volgend jaar trekken. In 2019, twee jaar na Breath of the Wild noemen ze een release en pas in 2023, het vierde jaar er na, komt hij uit. Ik mag hopen dat de 4K geruchten van de Switch werkelijkheid gaan worden, ik had gehoord dat er referenties waren naar AMD's 4K opschaaltechniek bij Nintendo. Dat zou verklaren dat er (nog) geen Switch pro uit is gebracht.

Ik verwacht dus dat ze nu nog hard bezig zijn het 4K opschalen te polijsten, om zodoende geen miskleun op de markt te zetten. Ik hoop dat de volgende opvolger wel écht sneller komt, want er zit straks zes jaar tussen en dat is écht heel veel, zeker omdat er geen andere consoles zijn waarvoor een Zelda wordt uitgebracht.
Ik kan mij zelfs voorstellen dat die vernieuwde Switch überhaupt de belangrijkste reden is dat ze het uitgesteld hebben.
Hoezo dan? Ik denk niet dat de ontwikkelaars van Zelda tussendoor een oled switch in elkaar hebben gesoldeerd.
Scherm boeit niet zo, eerder de performance van het core systeem. Onze switch kan games zoals BoTW en Civilization maar net aan heb ik het idee. Ik vermoed niet dat ze op een Switch zelf ontwikkelen, ze zullen wel een ander systeem hebben met (inmiddels) een Nvidia Tegra 4 of zo.

[Reactie gewijzigd door jopiek op 30 maart 2022 07:59]

O, pff gelukkig. Was in aller haast gestart met BotW gezien deze er aan zat te komen.
Gezien de hoeveelheid content in de game kan ik hier nog wel tot in het najaar zoet mee zijn.
Daarna ff half jaartje rust en dan weer vol aan de bak met het volgende deeltje.
FSR 1 en 2 zie ik niet gebeuren op de Switch modellen die wij nu hebben. FSR1 ziet er niet goed uit en FSR2 eist dat de developers de game aanpassen, en ik vrees dat dit bij nintendo langer zal duren dan een advanced engine (rond 4 weken of langer).

Vraag is ook of nintendo voor zijn games dezelfde engine gebruikt, anders zullen zij deze implementatie meerdere keren moeten doen (voor zover ik dat begrepen heb). Ik zie dit Nintendo niet doen, zijn niet echt bekend voor veel moeite in technische inplementaties.
FSR 1 en 2 zie ik niet gebeuren op de Switch modellen die wij nu hebben.
Er zijn daarentegen wel verwijzingen gevonden naar FSR in Switch Sports.
Kan best dat een hoop spellen FSR1 ingebouwt krijgen (zoals Switch Sports), maar de beeldkwaliteit zal er nog meer onder lijden. Let dat de spellen op de switch nu al erg oud, met washed out textures en pixelated eruit zien. Voor mij zal dit dus iets worden wat ik uitzet, indien mogelijk.

Tenzij het FSR2 wordt natuurlijk 😁 ben benieuwd hoeveel studios de nieuwe versie gaan toepassen.

[Reactie gewijzigd door gelmir op 31 maart 2022 20:22]

4K voor BotW 2 kan ik makkelijk missen als dat betekend dat de wereld weer zo leeg aanvoelt als in BotW 1.
Ik vond juist dat overal wel iets te vinden was. Helemaal als je het vergelijkt met een game als Skyrim.
Er was al een vervolg/remake voor de 3DS. Die mogen ze best porten :)
Ja, want dat is wat er nodig is. Nog meer re-releases van Nintendo games. Is wel zo makkelijk geld verdienen.
Ja graag meer re releases met name Twilight princess HD, Windwaker HD, Baten kaitos HD, Metroid Prime trilogy HD, Fire emblem Path of radiance & Radiant dawn HD enz. want ten eerste het zijn geweldige games en ten tweede Nintendo hoeft er zelf geen tijd aan te spenderen want Tantalus en Grezzo leveren uitstekend werk dus waarom niet meer :)
Nog meer oude meuk aan ons verkopen.
Vind het wel mooi, als de vervolg maar voor de helft zo goed is als de voorganger, ben ik al tevreden. Hopelijk komt Splatoon 3 nog wel dit jaar uit.
Vind het wel mooi, als de vervolg maar voor de helft zo goed is als de voorganger, ben ik al tevreden.
Ik denk dat de verwachtingen een stuk hoger zullen zijn van een opvolger. Breath of the Wild was goed, maar er zijn zeker verbeterpunten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal dungeons, wat nogal laag was voor een Zelda spel.
Toevallig ben ik BotW aan het herspelen op de Switch en ik jaag er in 1 gevecht met een stuk of 4 tegenstanders rustig 2-3 wapens doorheen. De wapens mogen van mij wel wat langer meegaan en/of geef Link een armorer/smithing skill en tools, zodat hij wapens kan repareren en/of geef elk dorpje een smid waar je wapens kan repareren.

Met de CEMU emulator gebruikte ik altijd een hack, waarmee ik de wapens duurzamer kon maken. Met iets van 5x normaal speelde ik of zo.
Dat is in het begin wel zo, maar later doe je echt wel heel wat langer mee met je wapens. (net nog een keer uitgespeeld voor de 2e keer. in totaal 190 uur in de game)

En gaandewegs dat je speelt en de map verkent, vind je ook veel weapon stashes waar je in 1x klap heel wat redelijke mid tot high-level wapens vind, veelal met elemental damage. Markeer deze op je map. Ze respawnen om de x tijd. Dus ik doe gewoon om de uur of 3 een "weapon run" en binnen 3 minuten heb ik weer een heel arsenaal.
Mijn eerste playthrough vond ik dat irritant in het begin. Maar de 2de keer juist heel leuk! Die 2de keer deed ik het ook op master mode. Je begint het spel met vooral veel sluipen en vijanden vermijden, dan wordt je gaandeweg meer zelfverzekerd omdat je betere wapens (en iets meer hartjes) hebt. Dat voegt leuke diepgang toe vind ik. BotW2 zal ik ook beginnen met vooral veel sluipen en combat ontwijken, ongeacht of het wapen systeem is aangepast :p
Inderdaad ondanks dat Breath of the wild een prachtig spel is en blijft mag er van mij dat soort elementen er wel veel meer in komen dat je zelf kan reparen en zelfs maken met verschillende materialen zoals van Fairys een FairySword maken of als je Gannondorf verslagen hebt dat je een DemonSword kan maken enz. dat zou BOTW een nog hogere replay value geven :)
[...]
Denk bijvoorbeeld aan het aantal dungeons, wat nogal laag was voor een Zelda spel.
Het aantal dungeons was prima, wat ik miste waren de echte kerkers met meerdere verdiepingen. Als die weer terug komen ben ik al dik tevreden.
De 4 DB's waren gewoon grote puzzels met nauwelijks tegenstand. De Shrines zijn geen vervanger voor de complexe dungeons die in andere Zelda's zaten. En het MS met een timer... Echt, dat systeem mag echt door het putje.
Ik vond het net fijn dat ook MS beperkingen had, dat durability systeem stimuleert dat je meerdere wapens gebruikt ipv steeds je sterkste optie. Of kiest voor creatievere oplossingen waar minder of geen wapens bij komen kijken :)
Dat werkt in het begin. Als kampjes alleen nog uit zwart/zilver bestaat, dan heb je toch telkens zware wapens nodig omdat ze veel meer hp hebben.
De verwachtingen zijn voor mij vrij laag eigenlijk. De hele lol van Breath of the Wild was de spelwereld verkennen. Ik zie het hele punt niet van een nieuwe game in dezelfde wereld, behalve dat het Nintendo minder geld kost.
Ik ben verbaasd over de hype die deze game desondanks heeft. Spelen er echt mensen Zelda om het verhaal?

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 30 maart 2022 13:35]

Het was meer dat het team zo veel ideeën had dat ze die nooit allemaal konden uitwerken en toevoegen als DLC.
Dus is er uiteindelijk besloten om die ideeën uit te breiden en mee te nemen naar een nieuw op zichzelf staand deel.
Geloof je het zelf?
Hopelijk komt Splatoon 3 nog wel dit jaar uit.
Yep, zomer. Juli ws.
Maar wel al te pre-orderen :+
Ik heb het spel ook al ge-preordered-- bij mezelf. Heb het geld op een spaarrekening gezet voor als het zover is, en dan wordt het op dag 1 al op de Switch gezet. Ideaal!
Niet via Nintendo. Wel via game winkels. Waar (voor de duidelijkheid) games vaak direct worden aangeboden na de allereerste teaser, zonder dat daar een releasedate of wat dan ook aan vast zit.
Ik vermoedde het na afgelopen Direct al, ik zag eind 2022 al enkele grote namen, dat ik daar geen Zelda meer bij zag komen. Wel jammer dat het nu bevestigd is.
Hoeft niet per se wat te zeggen. Nintendo heeft genoeg grote titels pas bekendgemaakt 3 maanden voor release zoals recentelijk Metroid Dread.
Zeker, maar de aankondiging vorig jaar waarin 2022 bekend werd gemaakt gaf de indruk dat het echt rond 2022 zou zijn geweest gezien de voorbehouden die ze maakten, en ik verwacht dat ze bij deze release echt wel iets groots willen doen (niveau Switch in BotW2 uitvoering). Het had uiteraard wel zo kunnen zijn, dat ze opeens hadden aangekondigd en vlak daarna releasen, had een leuke verrassing geweest.
Nintendo switch Pro confirmed :).

Het zou niks verbazen als Nintendo inderdaad dit samen plant met de release van een opvolger of tussenvariant. Dat deed Nintendo ook met de originele switch. Ook verklaard het waarom ze meer tijd willen besteden aan de game.

Maar we will see. Het blijven speculaties.
Eens. Dit ging precies zo met de release van BotW op de WiiU
Fingers crossed.
Kan niet wachten tot er nieuwe hardware is.
Zou Zelda en Prime zeker ten goede komen.
Zou echt gaaf zijn, maar het kan ook gewoon betekenen dat de developers meer tijd in de ontwikkeling van de game willen stoppen, het is echter de meestverwachte game van een van de drie van hun top-franchises after all.
Ja, dat zou goed kunnen. Ik hoop het. De Switch is zo populair bij ons in het gezin dat ik een tweede aan wil schaffen. Maar ik wacht wel even tot de release van de opvolger van BotW met al die geruchten en speculaties.

Over speculeren gesproken... Ik droom van een Switch Pro, in de dock: upscaled 4k, 60FPS. Handheld: upscaled 1080p 60FPS of 30FPS in energy saving mode. Volledig backwards compatible met de huidige Switch.

Maar los daarvan heb ik wel zin in een nieuwe BotW. ...Maar ik gun ze de tijd wel om er een geweldig vervolg van te maken!
Wat je nu, denk ik, langzaam begint te zien is dat de kritiek van het spelend publiek over de kwaliteit van aflevering haar vruchten begint af te werpen. Niet heel veel en gestaagd, maar vooruitgang is er zeker, dat bewijst deze berichtgeving en die van andere ontwikkelaars. Beter wat later uitbrengen en hoog in kwaliteit dan "half af". Beter voor de verkoop, minder retour.

Bijna iedereen is het er mee eens, als je de reacties leest van items van dien aard.
Maar juist Nintendo doet dit meestal wel goed.
Er zijn ook bij Nintendo wel uitzonderingen te noemen natuurlijk, maar meestal is de 1.0 versie van goede kwaliteit. Nintendo heeft ook in het verleden vaak genoeg titels uitgesteld om die kwaliteit te halen.
Hopelijk vermaak ik me nog lang met Horizon en Elden Ring...
Het is niet alsof er in de tussentijd niets meer uit gaat komen natuurlijk. Ik noem een forspoken of Hogwarts
En God of War Ragnarok!
Oef… ik verwacht eigenlijk ook niet dat God of war dit jaar nog komt. Dan wordt het voor mij persoonlijk verder vrij magertjes allemaal. Hopelijk onverwacht nog een leuke assassins creed o.i.d. Dan maar.
Speel Elden Ring. Is een goed alternatief voor Breath of the Wild 2
Ja dat ga je dan doen inderdaad hé, nieuwe games zoeken die je anders zou laten liggen. Zorgt soms voor mooie verassingen, dus wie weet, mogelijk komt elden ring er nog wel ;)
@Ocin32 Had het ook over God of war .. dus daarmee bevestigd hij dat hij een andere apperaat heeft om op te gamen dan alleen zijn Nintendo Switch. In het geval van GOW kan het een PC zijn en/of een PS4/5

Dus die commentaar om Elden Ring uit te proberen als BOTW vervanger, is zeer zeker geldig voor hem.
Want Elden Ring is beschikbaar op zowel PC alsmede de PS4/5
Tru, alleen vindt ik Elden Ring nou niet echt een vervanger voor BOTW. Er zitten wel wat elementen in die overeenstemmen, maar ER is toch echt een heel andere game playwise.
Gelukkig geen Navi ;)
Damn, 1998 belde...
Het is inderdaad een heel andere game. Maar het gebruikt een vergelijkbare formule in hoe het de open wereld benaderd. De open wereld is zelf een uitdaging en naar bepaalde locaties komen is bijna nooit een recht pad. Het is ook een third person action rpg met een open wereld.
Dan kan je beter stellen dat Elden Ring goed alternatief is voor God of War :)

Ik bekijk het vanuit mijn standpunt. Ik speel zelden op PC/Laptop maar wel op Switch waarbij BOTW 1 van onze favorieten is. Dat BOTW2 pas volgend jaar uitkomt is een kleine teleurstelling. En Elden Ring is dan voor mij niet echt een optie. Niks leuker dan samen op de grote TV BOTW te spelen waarbij we samen puzzels oplossen, zaadjes zoeken, monsters verslaan... ;)
Als je nog een Playstation4 (liefst Pro) hebt staan, is Horizon Forbidden west een mooi alternatief met verrassend veel overeenkomsten. :)
M.B.T God of war Ragnarok, heeft een Developer van Santa Monica een paar dagen geleden nog gesteld dat het uitkomt in 2022.
Misschien is XB3 iets ? https://www.nintendo.nl/G...Chronicles-3-2168340.html komt omstreeks September dit jaar maar met pech kan het ook de feestdagen worden..
Ik had al wel verwacht dat ie Q1 2023 zou uitkomen, maar Q2 is voor mij ook prima.
Niet heel erg, liever wat langer wachten en een goed spel, en iets om naar uit te kijken. Heb momenteel toch nog te veel games liggen die ik eerst wil spelen :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee