Star Citizen heeft meer dan 400 miljoen dollar opgehaald

Cloud Imperium Games heeft de grens van 400 miljoen dollar doorbroken met zijn crowdfundingcampagne voor de ontwikkeling van Star Citizen. De game is sinds 2012 in de maak. In acht maanden tijd kwam er zo'n 50 miljoen dollar bij.

Op het moment van schrijven staat de teller op 402.906.370 dollar. Dat geld is ingelegd door 3.365.885 zogenaamde Star Citizens, mensen die geld hebben uitgegeven aan bijvoorbeeld virtuele ruimteschepen voor het spel.

De grens van 350 miljoen dollar werd halverwege maart doorbroken. In de afgelopen acht maanden is het toegezegde bedrag dus met 50 miljoen dollar gestegen. Dat ging iets sneller dan de vorige 50 miljoen dollar, waar negen maanden over werd gedaan. Ontwikkelaar Cloud Imperium Games heeft overigens meer geld tot zijn beschikking. Naast crowdfunding zijn er private investeerders, maar het is niet bekend hoeveel die precies in het project hebben gestopt.

Star Citizen is sinds 2012 in de maak en hoewel er delen speelbaar zijn, is het einde van de ontwikkeling nog niet in zicht. Eerder deze maand zei de ontwikkelaar zijn studio te willen verhuizen en het personeelsbestand tegen 2026 bijna te willen verdubbelen. Het aantal ontwikkelaars moet groeien van de huidige 700 tot 1300.

Delen van het multiplayergedeelte van Star Citizen zijn speelbaar in early access. Eind dit jaar moet volgens een roadmap alfaversie 3.16 uitkomen, gevolgd door 3.17 in het eerste kwartaal van 2022. Een kwartaal later komt wellicht versie 3.18 uit. Er wordt ook gewerkt aan een singleplayercampagne met de titel Squadron 42, maar daar is momenteel geen verschijningsdatum voor bekend. Squadron 42 had al in 2016 uit moeten komen, maar is meerdere malen uitgesteld.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-11-2021 • 08:42

314 Linkedin

Submitter: dyln

Reacties (314)

314
291
149
19
1
71
Wijzig sortering
Drie jaar geleden zat ik hier in de comments mijn stinkende best te doen Star Citizen en de ontwikkelingen daarvan te verdedigen. Toen leidde ik een Org (80+ spelers) en was ik elk weekend druk bezig met het organizeren van events.

Langzaam ga je als backer merken dat er eingelijk maar op 1 afdeling voortgang wordt gemaakt: Ships. De andere "elementen" redden hun roadmap doel niet, worden geschrapt of op een andere manier geïmplementeerd. Je merkt dat de "voortgang" voor een spel met zoveel medewerkers eigenlijk schamelijk is te noemen. De "alpha" is dan ook echt een "alpha" met dramatische performance en problemen die eigenlijk het dragende concept van de verschillende rollen simpelweg niet kan dragen.

Twee jaar later zie je dan ook dat voorgang zéér marginaal is, en nu moeten ze terugkomen op "beloftes". Persistant universe? Nee helaas worden het instances (shards). Grote Org-battles? Nee helaas denken we dat de instances/shards ongeveer 100 man aan zullen kunnen. En dan hoe we om moeten gaan met "spullen" op verschillende shards. Je legt iets op een planeet en dan kunnen andere mensen dat (na een tijdje) ook vinden/ meenemen, en als je dan niet op diezelfde shard zit dan kun je daar niets aan doen. Nee dit is niet de Persistant MMO Universe waar iedereen zo naar hundert.

Ondertussen blijven de mensen van CIG en de backing community overtuigd zijn van de technische ontwikkelingen die op moment van schrijven eigenlijk al verouderd zijn. De komst van UE5 bijvoorbeeld laat met weinig moeite technieken zien die CIG nog steeds in de verbouwde Lumberjyard engine werkende probeert te krijgen.

Ik ben dus nu een "refundian" geworden en ben actief bezig met mensen begeleiden naar het verkrijgen van een refund (bijna niet mogelijk) of om ze te helpen om hun account / schepen op de grijze markt kwijt te raken. Ik merk dat er veel mensen "verlost" voelen omdat ze het gewicht van het project moreel niet meer willen dragen.

Terugkijkend schaam ik voor hoe stevig me probeerde te verzetten tegen o.a. @Mirved die nu precies dezelfde standpunten heeft als ik. Mocht je dit nog lezen: bedankt voor je geduld.

400 miljoen. 9 jaar ontwikkeling. Nieuwe studio. Nieuwe locatie. Geen enkel nieuws over Squadron 42 (die wederom uitgesteld is). Theatres of War - zouden mensen een maand na CitCon 2018 krijgen - uit handen gegeven aan Firestrike zonder idee van waarom en hoelang. Wel: Ships! Subscriptions! Paints! Knuffeldiertjes! Whiskey glazen! Events! Meer ships!

Hou op hoor...

[Reactie gewijzigd door DeX op 22 november 2021 11:50]

Fijn om te horen dat jij hebt kunnen uitstappen, omdat jij van mening bent dat het een slechte game is, of slechte voortgang heeft.

Ik blijf rustig doorspelen met veel plezier en gooi er zo af en toe wat geld bij.
Ik ben een backer sinds 2012, om nu te zeggen dat de game in al die jaren zoveel sprongen vooruit gemaakt heeft kan ik niet zeggen. (dus weinig voortgang is er wel degelijk)

Ja er wordt zeker mondjesmaat wat toegevoegd maar het is nog verre van de game die beloofd was en eerlijk gezegd zie ik die game ook niet meer verschijnen.
Begrijp me niet verkeerd ik hoop van harte dat ze de game nog uitbrengen zoals ze zelf voor ogen hadden want dat is dan voor mij de game om te spelen. (en de reden dat ik geen refund heb gedaan, ergens heb ik hoop)

Helaas komt het momenteel meer op mij over alsof dit zijn salaris scam is, steeds meer microtransacties uitbrengen maar amper vooruitgang met daadwerkelijke elementen waar de ze de game destijds mee aan de man brachten.

Ik vind het fijn voor je dat je er plezier aan beleefd maar voor mij is dat helaas niet meer het geval.
Gezien de staat van de game kan ik mij goed voorstellen dat er meer zijn die dat niet meer hebben en dan is het toch fijn dat er anderen zijn die deze personen proberen te helpen voor een refund (gezien hoe lastig dit is).

Voor de bedragen die ze hebben binnengehaald en de tijd die verstreken is weegt het resultaat voor velen niet meer op in verhouding.
En men zegt dan wel: ja maar je hebt al zo lang gebruikt gemaakt van het product.
Sorry maar het product is nooit buiten de testfase gekomen en in verre staat van wat er beloofd was.
Ik ben niet van mening dat er de laatste jaren weinig is toegevoegd. Als ik naar de roadmap kijk, dan verbaasd het mij hoeveel ik voor normaal ben gaan aannemen.

- Planeten(microtech / Orion) met de hierbij horende cloud tech.
- Verschillende vormen en niveaus van planetary tech.
- in de laatste update een volledige overhaul van inventory, en medical gameplay.(alle spullen zijn localized, de non ship components physicalized, Schepen komt later).
- Power management,
- Capacitor gameplay + rebalancing energy vs ballistics
- Missile operator mode + IFCS
- Refineries + gameplay loop uitbreiding
- Mining modules
- Astroid systems + Gass clouds + Cloud tech
- Caves + missions
- Reputation system + reputation based missions
- ship to ship docking
- ship to station docking
Dit is de April Augustus en November release 2021.
En dan pak ik de grote wijzigingen eruit, die gameplay veranderend zijn.

En dan alle handgedragen items visual passes / technical depth, schepen, en schip componenten.

https://robertsspaceindustries.com/roadmap/release-view
Tja. Enige game waar je massale non-instanced space gevechten hebt is EVE online. Nu is dat verder wel een totaal ander spel (met allerlei eigen minder sterke en sterke kanten). Ik vraag me af of wat veel mensen qua dat massale in Star Citizen zoeken niet ook in EVE online vinden is, al dan niet in afwisseling met Elite Dangerous of Star Wars Squadrons voor het echte cockpit gebeuren.
Ik snap de gedachte.

Maar alle genoemde spellen missen het detail. Het gevoel dat het echt is. Elite dangerous en no man sky, zijn te arcade om als simulator te kunnen voordoen. Eve online is point en click.

Wat mij betreft is star citizen uniek, in detail en scope.

En blijkbaar denken velen met mij.
Star Citizen presentern als Simulator kan ook echt niet hoor. Ik begrijp goed de moeite die genomen is om verschillende zaken te simuleren (atmosfeer/direcional thrusting/luchtdruk/geluidsgeleiding/etc) maar het is en blijft een "spel" met flink wat arcade elementen erin. Tuurlijk zijn er "knopjes" in je cockpit enzo maar om te zeggen dat je de vergelijking kunt maken met DCS o.i.d. vind ik een brug te ver.
Tuurlijk, het is een game, en het heeft een doel nodig.

Maar het komt dichter in de buurt van simulatie dan de andere genoemde spellen.

Dcs en flight simulator zijn natuurlijk hardcore simulatoren. Dat moet je ook liggen.
Ik ben het met @Beat The Best ook wel eens. Ik heb SC eind 2019 geprobeerd op zo`n free flight weekend evenement. Nou het was me anders net zo arcadey als de Wing Commander serie die ik letterlijk kapot heb gespeeld vroeger (een WC3 disk was uiteindelijk onleesbaar :+ )

Schip rotatie (yaw/pitch) verschilt niet bepaald veel tussen een fighter, en iets groters wat ik rond zie vliegen en zijn forward guns op mij gericht kan blijven hebben.

Elite dangerous vind ik de combat dan meer "sim" want je moet wel veel meer rekening houden met thrust en turn-radius van en je schip en je turrets (heb je fixed, of gimbal, en dan nog hebben de gimbals een limtied arc) - dat gevoel van extra moeten nadenken over alleen de basis (manouvreren om je vijand heen) miste ik compleet bij SC, was gewoon helemaal arcade.

Dat de realisme in de datils zit v.d schepen zelf zit t.o.z andere dingen op de markt betwist ik niet. Dat is gewoon zo.
Dat is ook de reden dat hij zoveel geld heeft binnen gehaald, die wing commanders waren gewoon verschrikkelijke leuke games om te spelen in die tijd.
Gelukkig is in de een na laatste update (3.14) een enorme verandering doorgevoerd in het flight model, bijna alle schepen voelen nu een stuk zwaarder aan. Fighters zijn nog steeds hartstikke snel, maar grote schepen zijn nu echt lastig om on-target te krijgen. Ik vond dat juist altijd het probleem met Elite: Dangerous, dat alle schepen hartstikke manoeuvreerbaar waren, ook al waren sommigen (Anaconda bvb) meer dan 100 meter lang.
Ik denk dat een echte simulator game een niche markt is. Er is een fanbase voor bijv DCS, maar niet zo groot. Dus zullen ze nooit de revenue genereren die de 400 miljoen ontwikkel kosten suggereert als het af is. Inderdaad is elite dangerous nogal arcade. Aan de andere kant is het nogal simpel om te denken dat we 1000 jaar in de toekomst (ED speelt zich af in die tijd) geen ruimteschepen en boordcomputers hebben die het vliegen niet volledig overnemen. Maar dan is er niks aan het spel aan. Wat de meeste spelers willen is een bepaalde mate van complexiteit waardoor ze het gevoel hebben goed te worden in iets waar je moeite voor doet. Voor de een is dat een astronauten opleiding, voor de ander wat meer arcade. De X3 spellen van X universe hadden voor mij het juiste evenwicht.
Dat komt omdat in alles wat je doet fysiek is. Alles heeft invloed op elkaar. In DCS ben jij een piloot in een vliegtuig, maar je kan verder niks doen dan vliegen en schieten. Je bent verder geen onderdeel van een universe. Je kan niet uitstappen en totaal iets anders gaan doen. het stukje arcade komt dan ook voort om het speelbaar te houden. Cockpit in schepen in SC zijn ook interactief en in de komende patches volledig interactief met character animaties. Zelf gebruik ik o.a. een streamdeck voor fysieke knoppen te bedienen of Gameglass.
Elite dangerous vind ik de combat dan meer "sim" want je moet wel veel meer rekening houden met thrust en turn-radius van en je schip en je turrets (heb je fixed, of gimbal, en dan nog hebben de gimbals een limtied arc) - dat gevoel van extra moeten nadenken over alleen de basis (manouvreren om je vijand heen) miste ik compleet bij SC, was gewoon helemaal arcade.
Combat mechnics is aardig veranderd. Waar ik hiervoor niet zoveel bezig was met bounty missies, ben ik er sinds de rework van het hele systeem veel mee bezig. Combat was voor Elite natuurlijk ook het enige wat toen echt goed werkte in het begin vooral. persoonlijk vind ik combat nu veel leuker om te doen dan vroeger.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 14:25]

je wil in Star Citizen waarschijnlijk geen veldslagen op EVE-niveau. Er is geen hond die een pc heeft die dat gaat trekken en het zal me een bruut datacenter worden als CGI dat aan de serverkant gaat regelen.
Star Citizen is op zichzelf al zwaar genoeg dus dat gaat nooit gebeuren.

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 22 november 2021 15:52]

Ja ik geloof je meteen hoor, maar keerzijde is dus dat het instanced wordt, wat wel iets afdoet aan hoe ‘immersive’ het is.
Ja dat is ook zo. De MMORPG stijl die je dan hebt kun je op zich goed implementeren in space. Alleen will CIG daarbij dan ook dat comparimenten / delen van je shipmodel verwoestbaar (higher fidelity) zijn, dat je met multicrew aan de slag kan gaan in turrets, ruimtelijke vliegdekschepen voor repair/reload functies en de mogelijkheid om gewoon te voet de strijd aan te gaan op planeten met steden / grotten en andere locaties. Het combineren van alles leek een uptopische droom, en zo langzamerhand wordt het duidelijk dat het bij dromen voorlopig wel zal blijven.
Het probleem is dat net als in het echt dat soort zaken veel training en coordinatie vereisen en bovendien net als in het echt gevechten heel saai en eenzijdig kunnen zijn.

Veel spellen zijn natuurlijk een soort gekunstelde werkelijkheid die zo is ingestoken dat dat de gameplay ook een beetje leuk is (graphics, hoe mooi ook, wennen heel snel). Voor simulaties is dat leuk zijn strikt genomen geen vereiste. Maar vraag me dus af of het ook echt een leuk spel gaat worden (buiten bepaalde niche doelgroepen)
Nee hoor, Starbase heeft dat ook, dat kent ook geen shards verder. Ik vind het gek dat een Indië studio het wel voor elkaar krijgt, maar CIG alweer terug moet komen op hun beloftes.
Tja. Enige game waar je massale non-instanced space gevechten hebt is EVE online.
Hanft van je definitie van instance af. Eve hangt aan elkaar van sectoren waarbinnen je vliegt die aan elkaar geknoopt zijn met stargates/portals. Je kan niet verder dan je sector boundary kijken noch bv wapens locken of er door schieten. Ik noem dat ook instances.
Daar buiten zit iedereen wel in dezelfde spelwereld, en elke interactie kan in theorie elke andere speler bereiken. Da's ook niet moeilijk want elke actie is een database update en dus alles speelt zich in de grote EVE database af.
Fair point, behalve dan dat (buiten extreme situaties):

Je altijd vanuit het ene systeem via een cyno naar het andere systeem kan springen, midden in het gevecht. Het is in zoverre niet 'instanced'. Er zit in beginsel \ook geen maxium op het aantal personen, en de grids zijn gigantisch vergroot een paar jaar geleden.

Toegegeven, bij duizende mensen in 1 systeem gaat het wel knellen en krijg je traffic control etc., zelfs als een system op een dedicated server draait (al is de capaciteit wel enorm vergroot de afgelopen jaren, maar dan heb je het echt over een paar duizen mensen in 1 gevecht),. Gevechten gaan over systemen heen en zijn interconnected qua wat er ondeling aan de gang is.

Maar goed jij weet dit zelf waarschijnlijk ook wel :)

Kortom, ik vind dit niet het soort instanced, laat staan sharded waar men het bij andere multiplayer games over heeft.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 22 november 2021 20:46]

Hyperiums is ook een grote ruimtewereld met planeten en gevechten etc.
Maar ja da's web/text based. :+
Ik vraag me af of wat veel mensen qua dat massale in Star Citizen zoeken niet ook in EVE online vinden is, al dan niet in afwisseling met Elite Dangerous of Star Wars Squadrons voor het echte cockpit gebeuren.
Wat steeds blijkt uit de positieve geluiden van spelers in SC, is dat je een persoon speelt in een wereld dat 'toevallig' om vliegen draait - globaal gezegd. Waar elke speler bij EVE en SW Squadrons eigenlijk gewoon één ruimteschip voorstelt, is dat bij SC anders. In SC kan je o.a. in je schip rondlopen, persoonlijke gear kopen in diverse winkels (moet je zelf naar op zoek), meevliegen in multicrew schepen en daarin ook rondlopen, handelen, op planeten rondstruinen, met treinen reizen in steden, en allerlei missies uitvoeren die ook buiten een schip plaatsvinden, etc.. Het is meer een FPS (wat je ook kan doen) wat dat betreft. Dat maakt voor de meeste spelers SC immersive - en dat trekt de massa, niet of het instanced is of niet.
@Recon24 lees je mee. Misschien dat jij over een paar jaar ook tot inkeer komt.
Ga je dat tegen alle 3+ miljoen backers zeggen? Jullie kunnen beide een bedrijf beginnen om mensen "te redden van alle evil".

Tis maar waar je je druk om maakt als buitenstaander :+
Ik ben dus nu een "refundian" geworden en ben actief bezig met mensen begeleiden naar het verkrijgen van een refund (bijna niet mogelijk) of om ze te helpen om hun account / schepen op de grijze markt kwijt te raken. Ik merk dat er veel mensen "verlost" voelen omdat ze het gewicht van het project moreel niet meer willen dragen.
Moet daarom ook lachen om dit stukje. Dit lijkt nog meer als een "cult", dan sommige SC als "cult" willen noemen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 12:15]

3 miljoen accounts, niet backers. Een account kun je gratis aanmaken. Er zijn blijkbaar rond de ~800.000 betalende backers, waarvan ~600.000 alleen de base package heeft. Ik laat het aan de lezer van dit comment over om uit te vogelen hoeveel de gemiddelde Star Citizen speler tot dusver aan dit project heeft gespendeerd.

Verder zou ik wat de cult betreft even in de spiegel willen kijken. De SC community lijkt geen enkele kritiek toe te staan op straffe van een ban (zeker als je op Spectrum kijkt waar de mods wel héél snel de banhammer gebruiken). Lijkt mij nogal cult-y: All praise Roberts, the lord, or be branded heretic. Zo lijkt het in ieder geval wel, en die illusie gaat men niet verbreken door alle kritiek weg proberen te wuiven of te negeren.

De laatste keer dat ik speelde was ik 5 uur bezig om van de cabin op Microtech naar mijn schip te komen. Steeds weer de één of andere bug: Clip door de metro en dood, clip door de lift en dood, één keer zelfs clip door het bed waarin ik wakker werd en dood. Zelfs al ga je niet dood krijg je steeds weer een 30k voor de kiezen, en zelfs met vrij moderne hardware uit 2020 liep een spel wiens engine uit 2012 komt nog steeds maar nét op 30 fps in de stedelijke gebieden.

Roberts is ook een enorm controversiële figuur. Zijn laatste daadwerkelijk gereleaste game is Wing Commander 4 uit 1996, maar hij heeft voor die game alléén de cutscenes daadwerkelijk gemaakt, en níet de game zelf (dat was Mark Day).

De laatste gáme die hij heeft gemaakt is Wing Commander 1, en zelfs dat was onder strikte supervisie van Warren Spector.

Laat dit even inzinken: De laatste game die daadwerkelijk een release zag waar Roberts dezelfde positie beklad als hij nu doet met Star Citizen en Squadron 42 is inmiddels 31 jaar oud.

De laatste game die géén release zag waar Roberts zich indezelfde positie vond was Freelancer, en iedereen weet wat daar is gebeurd. Het interessante is dat als je de artikelen van destijds terugleest kun je zo 'Freelancer' door 'Star Citizen' vervangen en het publiek in 2021 zou het niet eens merken.

Het komt er bij mij niet in dat mensen zo iemand blind vertrouwen, zeker gezien het nepotisme aan de top van CIG.

Laat staan dat een game in *alpha status* al ingame credits verkoopt. Niet eens subscription tokens of gems die je kunt inwisselen voor ingame currency, maar de currency direct. Maar nee hoor, de game is niet 'pay to win'. De mensen die op dag 1 een idris hebben in een full loot open world pvp survival game zullen géén significant voordeel hebben ten opzichte van mensen die alleen met een mustang alpha beginnen, zeggen ze dan in de SC community, maar niemand kan daadwerkelijk uitleggen waarom.

Laat staan dat men zich absoluut niet bewust lijkt te zijn van hoe klein de markt is voor full loot pvp survival games, en zich ook niet de vraag stelt 'waarom is hunger eigenlijk een mechanic in deze game'. Nee, alleen onvervalst lof is toegestaan voor álles wat CIG doet: Geen vragen stellen, want dat is FUD.

Wat mij ook altijd amuseert is hoe men allerhande 'feiten' vind over andere games: Zo heeft volgens sommige SC backers GTA 5 meer dan 4 miljard gekost om te maken, en was Skyrim al sinds 1991 in ontwikkeling en heeft meer dan 800 miljoen gekost. Want uiteraard is SC "heel normaal" en zijn de rest alleen maar "haters".

We zijn nu bijna 10 jaar verder en SC is nog stééds bezig met fundamentele onderdelen van de software te schetsen op papier. In 2016 was SQ42 playable van begin tot eind, maar anno 2021 is het 'release over 2 jaar', zoals elk jaar wordt gezegd sinds 2014. Tegen de tijd dat SC/SQ42 daadwerkelijk gereleased worden heb je de grote kans dat ze op vrijwel elk vlak achterlopen op de andere games die rond die tijd uitkomen, maar dit wordt al jaren weggewuifd.

Ik hoop dat je je realiseert hoe al het bovenstaande overkomt op mensen die niet dag en nacht met Star Citizen bezig zijn. Er is een goede reden waarom vrijwel alle positiviteit zich binnen de SC community bevindt, en vrij zelden of nooit daarbuiten. Ik hoop ook dat je je realiseert dat het geen goed beeld geeft als op élk artikel over SC áltijd dezelfde commenters vol in de verdediging gaan op élk ander comment wat wáágt om kritiek te geven: Je wordt niet door CIG betaald om hun marketing te doen, SC is géén religie die beledigd wordt. Of is dat wel zo in jouw ogen?

Dat gezegd hebbende, tenminste is er geen Joe Blobbers op Tweakers.

[Reactie gewijzigd door Khrome op 23 november 2021 22:56]

Ik als buitenstaander vind het erg interessant om de discussie te lezen tussen ex-backers en huidige backers die van mening verschillen.

Wat mij erg opvalt @Recon24, is dat je niet inhoudelijk in gaat op de punten van bijvoorbeeld @MazeWing of @DeX. Ik zie je alleen 'Waarom maak je je er druk om', '3+ miljoen backers' en 'De media richt zich vooral op X en Y' zeggen.
Laat ik voorop stellen dat ik volledig in kan zien dat mensen plezier kunnen hebben met deze "game". Ik ben ook niet "anti-backer" of iets in die richting. Ik ben er alleen wel van overtuigd dat als wij (zowel backer als niet backer) alleen maar positief blijven over de ontwikkelingen en staat van de game, het never nooit in de buurt gaat komen van de aangereikte doelstellingen.

Lees goed: Ik wil graag dat er een game komt als Star Citizen. Ik denk alleen niet dat CIG het kan doen als er steeds mensen zijn die kritiek goedpraten en/of het bedrijf financieel blijven steunen. Als investeerdersgroep zijn "backers" collectief niet machtig om bij teleurstelling of tekortkoming ook maar iets te kunnen doen aan de manier waarop de productie van het spel (de spellen(?)) verloopt.

Als we "verkocht" zijn aan een visie met massale space battles, breedschalige ORG gameplay en al het andere moois wat je zou verwachten bij een "MMO", en dan gaat lezen over welke concessies er nog gemaakt moeten worden (lees goed: dit moet nog komen) dan kun je redelijkerwijs weinig anders concluderen dat Star Citizen NIET zal worden wat er aan de mensen verkocht is.

Maar ondertussen blijven de schepen komen. Schepen die we NIET nodig hebben in het spel. We hebben alle mogelijkheden om het spel te spelen al in het spel zitten. We hebben geen fighters nodig, geen haulers, geen miners, geen buggy's en geen capital gunships. Nieuwe sterrenstelsels (100 toch mannen?) komen er (nog) niet. Misschien Pyro in 2022? Dan hebben we er in ieder geval 2 van de 100. Maar DeX! Ze zijn bezig met de technieken om met 1 druk op de knop sterrenstelsels te maken en dan komen er heel veel. Ah. ja.. Natuurlijk.

Ik wil ook Star Citizen spelen. Maar CIG kan het niet waarmaken. Niet op de Lumberyard engine in ieder geval. Niet in dit decennium.
Schijnbaar is het leveren van informatie over hoe ontevreden klanten hun geld kunnen terugkrijgen omdat ze niet tevreden zijn met het product een waardevolle bezigheid gezien er veel mensen zijn die deze stap ondernemen.

Natuurlijk begrijp ik dat je dit maar vreemd vind. Waarom zou iemand zijn eigen vrije tijd nou gebruiken om "tegen" een product te werken? Maar er zit een veel persoonlijkere reden achter dan dat je denkt. Ik ga het hier niet allemaal uitgebreid op tafel leggen, maar laten we zeggen dat ik van dichtbij heb mogen meemaken hoe iemands uitgavedriften bij SC tot heel veel problemen leidde. En dan mag je nu zeggen: Dat is zijn probleem en CIG is onschuldig. Prima. Nogmaals ik ga het hele verhaal hier niet neerklakken.

Een andere punt is dat ik best wil toegeven dat ik veel met SC bezig ben, omdat ik zo graag zou willen dat er zo'n spel zou komen. Misschien mijn naieve hoop dat een kritische bijdrage wellicht tot verandering kan leiden in zo iets groots (kansloos ik weet het).
Het is natuurlijk een grote mirage dat ziet men wel toch ?
Een fata morgana.

Maar het grootste probleem is nog dat ALS de game dan ooit afkomt over X jaar dat er dan al vele andere veel modernere games zijn die veel beter zijn in vrijwel alle aspecten.
Vooral qua graphics en animaties lopen ze heel erg achter de feiten aan, hopelijk is het project over 2 jaar in een betere staat... We gaan het zien.
https://youtu.be/kZWT4aNY6lU?t=4436

Is dit achter lopen? :o , dan weet ik niet welke game volgens jou zo ver voorloopt...?
Ik ken niets van dit hele verhaal, maar totally unimpressed met dit hoor. Interviews die horen gegeven te worden als uw spel af is, en niet bij een miniscuul stukje gameplay. En bij alles zo overdrijven. :s

Wow look at the grass, incredible!

Echt bizar dit
Sinds wanneer mag je geen interviews geven over games die nog in ontwikkeling zijn? Nooit development docs gezien rondom games tijdens de ontwikkeling?

Je kent zoals je zegt niets van het verhaal, maar toch zijn de devs aan het overdrijven...knappe uitspraak lol.
Sinds wanneer mag je geen interviews geven over games die nog in ontwikkeling zijn? Nooit development docs gezien rondom games tijdens de ontwikkeling?
Regelmatig zelfs
Je kent zoals je zegt niets van het verhaal, maar toch zijn de devs aan het overdrijven...knappe uitspraak lol.
Héél véél aan het overdrijven. Hier is niets wereldschokkends te zien.
Niemand zegt iets over "wereldschokkends". Volgens mij overdrijven ze ook totaal niet. Zoals je ziet maken ze ook gewoon grapjes tussendoor. Maar om te zeggen dat ze achterlopen op graphics, dan ben je gewoon aan het trollen en kortzichtig of nog beter...serieus andere glazen nodig.

Niemand kan me een alternatieve game geven die hier verder in is, dus ja al deze uitspraken van mensen zijn trollerig en kortzichtig.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 23 november 2021 11:10]

Je hebt gelijk hoor. Niemand anders doet waar CIG op richt. En dan kun je ook geen makkelijke vergelijkingen maken met andere games. Maar je stelt steeds dat de ontwikkelingen van SC vooruitstrevend zijn. En dat is ook zo. Alleen... Luister... Er is geen game. Er is een Alpha, met de volgende "versie" van de alpha in 2022. Nee geen Beta in 2022. Misschien 2023? 2024? Is dit dan nog relevant als SC uitkomt in 2025? Zeker met de komst van UE5 waar veel technische zaken waar CIG zo lang over heeft gedaan al verwerkt zijn kun je toch echt wel iets kritischer zijn.
Niemand zegt iets over "wereldschokkends". Volgens mij overdrijven ze ook totaal niet. Zoals je ziet maken ze ook gewoon grapjes tussendoor. Maar om te zeggen dat ze achterlopen op graphics, dan ben je gewoon aan het trollen en kortzichtig of nog beter...serieus andere glazen nodig.

Niemand kan me een alternatieve game geven die hier verder in is, dus ja al deze uitspraken van mensen zijn trollerig en kortzichtig.
Lol, nu ben jij bezig met wreed knappe uitspraken... Wat je daar allemaal verzint komt in ieder geval niet van mij.

In het kort wat ik zeg:

1/ Totaal unimpressed
2/ Overdrijvers

Dat is al.

Cheer up gast, ge moet niet alles tot in het oneindige verdedigen.
Wat is pracht en praal waard als het stuk is?
Dit zijn beelden van de voorgestelde patch gericht voor release met alpha 4.0 misschien hopelijk als alles goed gaat en we geen (kuch) problemen meemaken ergens volgend jaar. En dan is dit een demo op een offline server bedoelt voor demonstratie op een event. Na 4.0 moeten we nog kijken hoe dit nou werkt met meerdere mensen in een server, iets wat toch wel impact heeft of de algehele performance van SC.

Mooie wolkjes enzo, maar die kunnen we nu al in release format spelen in bijvoorbeeld DCS.
Leuk, maar allemaal loze vergelijkingen want DCS is geen universe MMO dus ik snap niet echt waarom je die erbij haalt?

De huidige game ziet er net zo goed uit namelijk als in demo namelijk, daar is niks anders aan. De nieuwe renderer en vulkan zou in deze demo al enabled zijn, maar los daarvan is het niet veel anders dan hoe het er nu uit ziet.
Wat je laat zien is ook geen universe MMO.
Nee het is idd een 2d platformer :Y)
De letters MMO staan voor massively multiplayer online. Je clip laat offline gameplay zien.
Dit is gewoon ingame footage van de 3.x (16?) patch...
Zo ziet het er bij mij ingame tenminste ook gewoon uit
ik moest eerlijk gezegd een beetje huilen.
Enerzijds is dus iemand bezig met het actief helpen van mensen om met een product te stoppen. Da's bijna haat, maar goed het is een scam/verslaving dus wie weet zit het in die hoek. Mensen van verslaving afhelpen, zo lees ik het. Op zich een goed streven, maar het is wel erg op dat ene product gericht. Tenzij hij ook in andere branches van verslavingsproblemen werkt :P

Erger nog: gewicht van het project moreel niet meer willen dragen? In welk opzicht moet ik dat lezen?
Je kunt toch gewoon stoppen met geld geven, je account verwijderen of nooit meer op inloggen en gewoonweg vergeten dat je er geld in gestopt hebt?
De formulering klinkt nu meer als een psychologisch probleem.
Dan heb je geen bedrijf nodig om te stoppen met een game maar eerder een psycholoog.

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 22 november 2021 16:29]

Zoals ik het lees heeft het twee kanten.
1. Het is buitengewoon lastig om een refund te krijgen.
2. Sommige mensen hebben zoveel moeite om te stoppen met het uitgeven van geld aan deze game, dat het disfunctioneel wordt. Zij hebben in hun dagelijks leven last van dit gedrag. Dat heeft een psychologische kant, inderdaad.

Van allebei die dingen hebben we de laatste jaren massa's voorbeelden gezien, toch?
- Dark patterns om refunds te ontmoedigen? Check.
- Psychologisch onderzoek naar microtransacties die uitwijzen dat een kleine groep hier buitengewoon gevoelig voor is? Check.
- Een verdienmodel dat gebaseerd is op bovenstaande? Het lijkt er af en toe wel op.

Als het zwaar klinkt dat je andere mensen helpt bij hun keuze om hier 'uit te stappen' is dat misschien omdat het voor die mensen ook echt zo zwaar/groot/belastend is.

[Reactie gewijzigd door gsmolders op 22 november 2021 17:15]

het gaat me er meer om dat het dit specifieke spel betreft, tenzij hij z'n diensten aanbiedt in de breedste zin van computergames en microtransacties.
waarom zou hij er perse iets aan moeten verdienen?
Ik vind het bewust mensen helpen om bij een specifiek spel/bedrijf weg te komen al ernstig genoeg :P
Tis maar waar je je druk om maakt als buitenstaander
Je moet je eigen replies eens terug lezen. Komt wel erg vaak met comments als "buitenstaander" ben je lid van een cult ofzo. Je weet dat het maar een spelletje is toch? Hoeveel heb je er al in zitten.
Ik heb het opgestart, Heb een uurtje rond gedwaald en heb het daar bij gelaten, Ik heb er echter maar 60 euro in gestoken en doe er geen refund up. Maar de staat van het spel is wel triest te noemen. Na 9 jaar ontwikkeling haal je met een 3080, 3700x, 26GBCL18 op 1440P/1080P ongeacht de settings maar ~30FPS in het starters gebied. Zelfs Red Dead Redemtion 2 op PC kan ik met wat tweaks op 90FPS spelen zonder visuele degradatie.

De UI voelt clunky aan, de interactie met dingen als deuren is raar, waarom moet ik met een soort muis achtig iets op een Pad drukken? Waarom kan ik niet gewoon naar die pad kijken en een knop actie ingeven, zoals, geen idee... Elk spel dat doet? Het spel is te ambitieus. Ze zijn te groot begonnen met te weinig onderzoek. Kijk naar Elite Dangerous, Ze zijn begonnen met enkel Dogfights, en nu kan je landen op planeten en uit je schip stappen. Zelfs No Man Sky doet het vele male beter (Grafisch ook wel minder indrukwekkent dan SC)

@DeX speelt "Refundian" omdat hij het vertrouwen heeft verloren in Star Citizen en het development team. Waarom zou je je geld moeten steken in een project dat je uiteindelijk niet geloofd en het ondersteunen objectief ook niet waard vindt?

Nu heeft Chris Roberts uberhaupt niet zo'n goede trackrecord in game development maar zijn wil om te innoveren is wel sterk te zien, ook in de ontwikkeling van SC, hij is een visionair wat ook meteen zijn zwakte is, hij weet het mooi te vertellen en mooi te bedenken maar de uitwerking laat vaak op zich wachten. Ik heb nog wel enige hoop dat SC wel wát wordt, misschien niet in de vorm hoe dat is bedacht maar mogelijk in een wat realistischere vorm waar je nog steeds veel plezier in kan beleven. een soort No Man Sky-achtige comeback.
De UI voelt clunky aan, de interactie met dingen als deuren is raar, waarom moet ik met een soort muis achtig iets op een Pad drukken? Waarom kan ik niet gewoon naar die pad kijken en een knop actie ingeven, zoals, geen idee... Elk spel dat doet?
Dat was voor mij ook een afknapper. Het allereerste dat je tegenkomt als je het spel voor het eerst start is dat je geen idee hebt hoe je uit bed komt. In ieder geval niet met W, als in vooruit bewegen, dus lig je daar maar tot je het uitgedokterd hebt.
Dan sta je voor een deur. De enige deur in je 2x1 kamer en hij gaat niet open. Na zoeken kom je er achter dat je precies naar de druksensor moet kijken en dan de deur-openen-knop moet indrukken.
Geef me een keyboard knop (E) waarmee ik hem direct open kan doen. Nee? Echt niet? Wat doe ik dan met mijn knop?
Ben je eindelijk buiten dan kan je lopen of sneller lopen of nog sneller of joggen of rennen of sprinten. Waarom in hemelsnaam?
Realisme is goed, maar het moet niet in de weg gaan zitten.
Ondertussen loop ik wel met ASDW zonder om mijn voeten te hoeven clicken en kan ik in mijn cockpit wel met keys mijn motor aanzetten zonder te kijken.
En dan hebben ze ondertussen 400 miljoen om uit te vinden dat de UI niet handig is en ze vinden het niet uit.
Er is veel te veel geld en tijd gestoken in dingen die niet nodig om uit alpha (feature complete) te komen.

Ik heb er nooit geld in gestoken want ik wilde altijd wachten tot hij uit alpha was. Goede beslissing. Jammer, maar gaat me in ieder geval niets kosten.
Het allereerste dat je tegenkomt als je het spel voor het eerst start is dat je geen idee hebt hoe je uit bed komt.
Dit. Dit probleem heb ik elke keer als ik na x aantal maanden het spel weer oppak om te zien wat de vorderingen zijn. Elke keer zit ik vast in bed en weet ik gewoon niet wat ik in moet drukken. Het is gewoon niet intuïtief genoeg...

Inderdaad eens met wat je verder zei, ze hadden klein schaliger moeten beginnen, een goede fundering neer te zetten en daar hun andere ideeën op uitbouwen. Dan had je nu iets dat goed speelbaar zou zijn met de insteek dat er meer komt.
Zoals elite gedaan heeft dan?
Ik heb een beetje moeite met mensen die na Star Citizen, van alles gaan ondernemen om anderen te "helpen" van hun "verslaving". Dat hij "refundian" is geworden en mensen helpt van alles op de zwarte markt te krijgen zegt mij iets dat hij zelf geld aan probeert te verdienen (terug verdienen misschien).

Voor mij is dit al een red flag te noemen. Veel klagen zodat veel oud-backers bij hem aankloppen om hen te 'helpen' een refund te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 13:36]

Waar lees jij verslaving in de teksten van @DeX? Heb alles zitten lezen maar ik zie nergens het woord "verslaving" naar boven komen. Wel dat hij sprak over dat er mensen zijn die onverantwoordelijk hun geld in SC blijven steken. Dat kan een verslaving zijn maar dit hoeft niet, er zijn mensen die wat slechter met digitaal geld om kunnen gaan omdat het niet vatbaar is, je ziet slechter wat je uit geeft en vaak gaat het makkelijker.

Je haalt iets aan als een 'red flag" maar dat is het niet. Dit is voor mij het zelfde wanneer ik jou zou helpen om van oud apparatuur af te komen en deze met jou op tweakers/marktplaats zou zetten.
Echter ga je wel akkoord met een TOS wanneer je een account aanmaakt en deze heeft ergens omschreven dat je deze niet mag verkopen, vandaag zwarte markt. Maar dat wil niet zeggen dat hij dit doet om er geld op te verdienen, enkel om mensen een deel, of alles van hun geïnvesteerde euro's terug te laten verdienen.
Bah deze comment is echt walgelijk. Iemand die met goede bedoelingen andere probeert te helpen meteen zo gaan neerzetten. Je kunt prima oneens zijn en het spel geweldig vinden en de mensen die het niet snappen niet leuk vinden. Maar om @DeX meteen zo neer te zetten terwijl uit zijn hele comment alleen maar goeie bedoelingen voorkomt zonder enig beetje bewijs van het tegendeel vind ik toch wel echt triest.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 13:41]

Jij bent naïef als je denkt dat hij dit doet zonder zelf een slaatje uit te slaan, gezien hij het heeft over "zwarte markt', we weten allemaal wat daar gebeurt.
Daar worden spullen verkocht? Als hij ze een linkje geeft naar een site waar ze hun gebackte schepen kunnen verkopen aan iemand die nog SC speelt bijvoorbeeld. Hoe verdient hij er dan aan?

Aangezien jij het zo goed weet vertel ons eens welke zwaar illegale zaken daar dan gebeuren m.b.t. SC?

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 13:45]

Jij bent naïef als je denkt Chris robbertje ooit spel gaat afleveren.
Micshien kan microsoft de boel uit kopen en er nog iets van redden.Of amzone. :+
Kansloos dit. Het idee dat ik SC zwart maak om dan zelf aan refunds te verdienen is het meest extreme vorm van mentale gymnastiek dit ik hier ben tegengekomen. 8)7 .
Alles is blijkbaar geoorloofd om mensen die negatief over SC zijn onbetrouwbaar te laten lijken.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 14:06]

Heb inderdaad niks beters te doen dan andere voor deze oplichting te waarschuwen. Wat een slecht mens ben ik.
Volgens mij kan SC in jou optiek het nooit meer goed doen, ongeacht wat ze uitbrengen of doen. Dat maakt dat discussies met je haast per definitie nooit iets toevoegen omdat je extreem biased bent. Maar wellicht ben je daar ook helemaal niet op uit. Wellicht moet je gewoon een keer met ons mee vliegen om te ondervinden hoe het is? Het is deze periode gratis te spelen en we zijn dagelijks online met een redelijke groep. Maar kan ook 1 op 1.
Volgens mij kan SC in jou optiek het nooit meer goed doen, ongeacht wat ze uitbrengen of doen.
oh nee hoor. Als ze stoppen met schepen verkopen, het spel nu eens eindelijk op korte termijn afronden en een universe uitbrengen waarin iedereen op 0 begint vind ik het prima en wil ik het best eens kans geven. Maar ik ga geen spel spelen dat gebaseerd is op spullen kopen met echt geld.
Daar is het hele model op gebaseerd, dus dat zal niet zomaar gebeuren. Die discussie is ook lastig te duiden op die manier natuurlijk. Er is ooit een keuze gemaakt voor een bepaald inkomstenmodel en zolang er niet op andere manieren inkomsten te genereren is zullen ze daar ook niet van (kunnen) afwijken. Het is in dat opzicht ook een non discussie op dit ogenblik, maar ik begrijp je punt.

Daar komt bij dat tegenwoordig nagenoeg elk spel gebaseerd op aankopen met echt geld. Zelfs uitgevers die dit niet als hoofd inkomen hanteren verkopen digitale items/voertuigen/kleding/wapens/ XP voor geld. of het nu om WoW, Fortnite, SC of Warhammer Total War gaat.

Voor mij persoonlijk is het kopen van schepen een pluspunt. Ik ben niet iemand die de tijd en motivatie heeft om eeuwig te grinden voor schepen. Dit vind/vond ik in geen enkele MMO leuk. Het kopen van een schip bied mij de mogelijkheid om te doen wat ik wil, zonder teveel tijd erin te stoppen.

[Reactie gewijzigd door David_TTT op 22 november 2021 14:21]

Het kopen van een schip bied mij de mogelijkheid om te doen wat ik wil, zonder teveel tijd erin te stoppen.
Dat is voor mij pay2win

en toen de kickstarter begon was dat nou juist een van de punten die niet zou gebeuren:

A rich universe focused on epic space adventure, trading and dogfighting in first person.
Single Player – Offline or Online(Drop in / Drop out co-op play)
Persistent Universe (hosted by US)
Mod-able multiplayer (hosted by YOU)
No Subscriptions
No Pay to Win
Bron:
https://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen
Wanneer er bij het schip wat ik gekocht heb, bijvoorbeeld een Orion, systemen geleverd worden waarmee ik het schip in mijn eentje kan bedienen, geen kans heb op het verliezen van mijn lading/ spullen/ items, dan geef ik je gelijk want dan heb ik een duidelijk aantoonbaar voordeel ten opzichte van andere spelers. Dit is echter op alle vlakken niet het geval. Dat schip kost ingame flink veel geld om te operationeel te houden, je hebt een meerkoppige bemanning nodig (NPC's, echte spelers of blades (computers)), er is kans op verlies etc etc. Ik zou iemand die die mogelijkheden ingame niet heeft, echt geen plezier doen als ik hem of haar een Orion geef. Het ligt echt een stuk genuanceerder dan je nu zegt.
Wanneer er bij het schip wat ik gekocht heb, bijvoorbeeld een Orion, systemen geleverd worden waarmee ik het schip in mijn eentje kan bedienen,
Dat kan via NPC's
geen kans heb op het verliezen van mijn lading/ spullen/ items,
Jij hebt lifetime insurance wat andere niet hebben (gekocht via echt geld P2W)
. Dat schip kost ingame flink veel geld om te operationeel te houden, je hebt een meerkoppige bemanning nodig (NPC's, echte spelers of blades (computers)), er is kans op verlies etc etc. Ik zou iemand die die mogelijkheden ingame niet heeft,
allemaal te betalen met echt geld via credits die je koopt. Je geeft zelf al aan dat het nogal wat kost om dit te onderhouden. Jij kunt het makkelijk kopen met echt geld andere moeten hier heel hard voor werken ingame (P2W),

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 15:16]

[...]

Dat kan via NPC's


[...]

Jij hebt lifetime insurance wat andere niet hebben


[...]


Je geeft zelf al aan dat het nogal wat kost om dit te onderhouden. Jij kunt het makkelijk kopen met echt geld andere moeten hier heel hard voor werken ingame (P2W),
NPC's heeft iedereen toegang toe. Evenals blades of echte mensen.

LTI is alleen op de Hull, dat is het kale schip zonder inhoud/upgrades/ componenten etc. Dat moet ik dus net zoals iedereen ingame kopen. Overigens zijn schepen ingame ook gewoon te verzekeren.

Je bent echt ontzettend aan het cherry picken. Je pakt enkel de punten uit mijn stuk waar je denkt wat over te kunnen zeggen, maar je gaat niet in op de rest. Vervolgens slaan die punten die je noemt ook nog eens nergens op omdat het het niet eens zgn pay to win voorbeelden zijn, aangezien iedereen die dingen ingame kan verkrijgen.

Over mijn persoonlijke financiële situatie kun en mag jij helemaal niks vinden. Net zo min dat ik niet de assumptie mag maken dat jij blijkbaar je het niet kunt veroorloven om een schip te kopen en je daarom zo extreem zuur bent. Daarnaast is het ook gewoon een non argument. Iemand met veel financiële middelen leeft over het algemeen automatisch op een ander welvaartsniveau als iemand die in een uitkering zit. Zo werkt de echte wereld in elk opzicht nou eenmaal. Dat kun je een spelletje toch niet kwalijk nemen?

[Reactie gewijzigd door David_TTT op 22 november 2021 15:21]

[...]


LTI is alleen op de Hull, dat is het kale schip zonder inhoud/upgrades/ componenten etc. Dat moet ik dus net zoals iedereen ingame kopen.
Wat je dus net zo goed met echt geld kunt kopen want je kunt credits voor echt geld kopen (p2w)
Je bent echt ontzettend aan het cherry picken. Je pakt enkel de punten uit mijn stuk waar je denkt wat over te kunnen zeggen, maar je gaat niet in op de rest.
Wat ben ik vergeten?
Vervolgens slaan die punten die je noemt ook nog eens nergens op omdat het het niet eens zgn pay to win voorbeelden zijn, aangezien iedereen die dingen ingame kan verkrijgen.
Iedereen kan die ingame verkrijgen alleen de een moet er hard voor werken en de ander koopt het zonder enige moeite. Daarnaast krijg niet iedereen die insurance op de hull en is diegene voor wie er hard voor moet werken gewoon alles kwijt terwijl jij gewoon even je creditcard trekt en weer alles nieuw hebt. Daar valt niet tegen op te spelen (p2w).

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 15:20]

Pay to win is tegen betaling extreme voordelen krijgen ingame, welke niet haalbaar of te krijgen zijn voor niet betalende spelers. Dat is hier dus overduidelijk niet het geval: elk aspect wat jij net noemde is voor niet betalende spelers gewoon te verkrijgen. Betalen voor ingame items/spullen/skins/schepen is simpelweg niet pay to win, ongeacht hoe vaak je het tussen haakjes erbij zet.

Denk je nog aan mijn aanbod om een avondje mee te vliegen?

[Reactie gewijzigd door David_TTT op 22 november 2021 15:38]

Dus toen Battlefront 2 (2017) uit kwam en het hele internet het massaal pay-to-win noemde, EA de meest gedownvote comment in de geschiedenis van Reddit schreef, en het hele progressiemodel van het spel helemaal over de kop is gehaald na veel backlash van zo'n beetje de hele wereld, was er ook geen sprake van Pay2Win?

Mensen kochten namelijk betere eigenschappen (Star Cards) voor hun karakter met echt geld. De mensen die daar geen knaken voor wilden neerleggen, moesten urenlang grinden om diezelfde Star Cards te unlocken.

Jouw opvatting van 'pay to win' is per definitie onjuist.

[Reactie gewijzigd door Morzun op 22 november 2021 19:49]

Bij welk spel kun je tegenwoordig niet iets kopen wat je een bepaald voordeel geeft ingame? Maakt dat het meteen pay to win? De uitkomst blijft namelijk exact hetzelfde, alleen bij de een wordt het dmv gameplay gedaan en bij de ander wordt het dmv een investering gedaan. Welke AAA online game heeft tegenwoordig geen micro-transactions? Dat de halve wereld over EA heen ging is niet zo vreemd gezien hun manier van werken. Maar los daarvan, waarom de haat richting de manier waarop SC hun inkomen genereert en backers daarmee beloond?

Maar goed, ik ben per definitie fout volgens jou. Dat zegt genoeg over hoe jij een discussie aangaat:) Lekker in je bubbel blijven zitten;)
Hahaha, IK zit in een bubbel? Blijf vooral geld pompen in de eindeloze put die SC heet, en dan spreken we elkaar over 40 jaar, wanneer de helft van de beloofde content daadwerkelijk in het spel zit, weer een keer.
haha ja absoluut. Mensen die zoveel tijd en moeite steken om hun negativiteit op te dringen aan mensen die ontzettend veel plezier hebben in dit spel zitten in hun eigen (negatieve) echo bubbel, waar ze alleen maar hun eigen negatieve uitingen bevestigd krijgen. ;)
Bij welk spel kun je tegenwoordig niet iets kopen wat je een bepaald voordeel geeft ingame? Maakt dat het meteen pay to win?
Dit is letterlijk P2W inderdaad. Het maakt niet uit hoeveel het kost of hoeveel voordeel je er uit haalt. Je koopt iets met echt geld en haalt er voordeel uit in game, dat is gewoon P2W, ongeacht dus de gradatie van voordeel wat je er uit haalt of wat het kost.

Of je nu 0.5% meer damage kan doen voor €0.99 in een FPS d.m.v. een microtransactie of je kan een complete weapon pack kopen voor €25.00 met overpowered wapens (want dat is vaak met DLC's e.d.), het is en blijft allebei P2W. Ook al is die van €0.99 voor vele gewoon goed te betalen.

En er zijn trouwens genoeg spellen die geen enkele vorm van P2W hebben.
De nadruk van velen is dat er in SC niet veel te "winnen" is. Wellicht is dan de term Pay to Win geen juiste benaming voor de voordelen die je haalt uit het aanschaffen van betere in-game zaken. Discussie over combat en griefing even ontwijkend, is het niet lastig om in te zien dat iemand met een 2CCU cargo hold, minder snel credits met trading kan verdienen dan iemand met een Caterpillar 576 CCU. Natuurlijk heb je fuel costs e.d. maar de mogelijkheden om sneller, meer credit te verdienen door je starter ship te upgraden is vrij helder. CIG moet goed nadenken oven de balans tussen "the grind" en de rewards.
Wellicht moeten we een gradatie indicatie maken van 1 tot 10 ofzo naarmate het P2W model per game. Dat zal dan veel helder maken denk ik.
Pay to win is tegen betaling extreme voordelen krijgen ingame, welke niet haalbaar of te krijgen zijn voor niet betalende spelers. Dat is hier dus overduidelijk niet het geval: elk aspect wat jij net noemde is voor niet betalende spelers gewoon te verkrijgen. Betalen voor ingame items/spullen/skins/schepen is simpelweg niet pay to win, ongeacht hoe vaak je het tussen haakjes erbij zet.
Dat is jouw mening. Maar het is heel simpel als we beide het spel starten en jij komt met een 100 euro fightership naar buiten en ik met een startership en jij knalt mij direct af. Dan heb jij betaald voor je overwinning. Iets waar ik niet tegen op kan. Iedereen met geld kan heel makkelijk direct alles vervangen/kopen een ander die moet er tijd in stoppen. Het vervangen van die tijd is ook p2w. Als we gaan ganzenborden en ik zet voor 10 euro mijn poppetje op het laatste vakje. Dan kan ik wel zeggen "ja maar jij kan daar ook komen na 20 beurten" maar toch heb ik dan betaald om te winnen.
Dat is niet mijn mening, dat is wat op elke informatieve website staat als ik google op "what is pay to win".

Heb je het spel uberhaubt wel eens gespeeld? Heb je wel eens in je eentje in een heavy gunship gezeten met een enkele light fighter om je heen? Als dat zo was dan had je geweten dat wat je zegt niet klopt. Elk schip groot en klein heeft nadelen en voordelen en over het algemeen is hoe groter het schip, hoe meer aspecten mee gaan wegen om hem efficiënt en effectief te laten opereren in het spel. Des te meer reden om een keer met ons mee te vliegen. Dan mag jij in een redeemer en ga ik wel in een gladius.

En voor wat betreft je vergelijking, dit is wel heel vergezocht. Je kunt in geen enkel opzicht tegen betaling winnen in SC. Zonder betaling trouwens ook niet.
Dat is niet mijn mening, dat is wat op elke informatieve website staat als ik google op "what is pay to win".
Games that let you buy better gear or allow you to make better items then everyone else at a faster rate and then makes the game largely unbalanced even for people who have skill in the game without paying.

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=pay-to-win

Jij kan betere spullen sneller kopen dan andere.
Heb je het spel uberhaubt wel eens gespeeld? Heb je wel eens in je eentje in een heavy gunship gezeten met een enkele light fighter om je heen? Als dat zo was dan had je geweten dat wat je zegt niet klopt. Elk schip groot en klein heeft nadelen en voordelen en over het algemeen is hoe groter het schip, hoe meer aspecten mee gaan wegen om hem efficiënt en effectief te laten opereren in het spel. Des te meer reden om een keer met ons mee te vliegen. Dan mag jij in een redeemer en ga ik wel in een gladius.
Waarom cherry pick je dit voorbeeld. Waarom een light fighter vs een heavy gunship. Je hebt vast wel een light fighter in je vloot die je gekocht hebt die beter is dan het standaard noobship. Die kan jij ook nog eens outfitten met de beste items via gekocht geld. Dat is het punt. Probeer nou niet allerlei andere voorbeelden te komen waarbij het niet opgaat. Gewoon gelijke ship size maar de een heeft het duurste en beste model gekocht de ander moet met de goedkope crap variant vliegen.
En voor wat betreft je vergelijking, dit is wel heel vergezocht. Je kunt in geen enkel opzicht tegen betaling winnen in SC. Zonder betaling trouwens ook niet.
Was mijn voorbeeld niet duidelijk. Win jij niet van mij in een 1vs1 fight waarbij ik in een auroa zit en jij in een gladius of arrow?
[...]

Games that let you buy better gear or allow you to make better items then everyone else at a faster rate and then makes the game largely unbalanced even for people who have skill in the game without paying.

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=pay-to-win

Jij kan betere spullen sneller kopen dan andere.


[...]


Waarom cherry pick je dit voorbeeld. Waarom een light fighter vs een heavy gunship. Je hebt vast wel een light fighter in je vloot die je gekocht hebt die beter is dan het standaard noobship. Die kan jij ook nog eens outfitten met de beste items via gekocht geld. Dat is het punt. Probeer nou niet allerlei andere voorbeelden te komen waarbij het niet opgaat. Gewoon gelijke ship size maar de een heeft het duurste en beste model gekocht de ander moet met de goedkope crap variant vliegen.


[...]

Was mijn voorbeeld niet duidelijk. Win jij niet van mij in een 1vs1 fight waarbij ik in een auroa zit en jij in een gladius of arrow?
En wat je aan het begin zegt is dus cherry picken. Je laat voor het gemak het laatste stuk van de uitleg weg waardoor je het eerste stuk gebruiken om je gelijk te behalen. Daarnaast weet je niet eens wat cherry picken betekend gezien je reactie waarbij je nota bene mij ervan beschuldigd. Deze discussie heeft wat mij betreft dan ook geen zin. Je blijft in je eigen echo bubbel zitten waarbij alleen jou extreem biased negatieve mening telt. Succes verder met je kruistocht, ik ga lekker gamen:)
Tot nu toe is het vooral, Pay, No win als ik het goed begrijp.
Ik zie al wie hier dus graag aan het mening modden is, je hebt het blijkbaar bevestigd hierbij.
En wederom een beschuldiging om iemand zwart te maken zonder enig bewijs.

Als je even verder had gekeken op mijn profiel had je gezien dat "Modstatus Niet geactiveerd" staat.

Maar bedankt dat je weer bevestigd hetgeen wat ik al zei. Of welk complot theorie ga je nu weer bedenken om mij aan te vallen?

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 14:02]

Ontkennen doe je ook niet zie ik. Sorry maar ik geloof echt niet na het lezen van dit:


[...]


Dat je het allemaal gratis doet voor de mede mens. Waarom zou je anders als je niks meer met SC te maken wilt hebben? Juist je wilt nu zelf iets ervoor vangen.
De man die denkt dat iedereen ingame zijn met echt geld gekochte credits/ships gaat weg geven omdat iedereen zo aardig is kan niet snappen dat iemand anders een linkje doorstuurt naar iemand om diegene te helpen. De ironie hoe hilarisch.
Twee jaar geleden zat ik hier in de comments mijn
Zelfs 3 jaar geleden, we zitten alweer tegen het einde van 2021 aan te kijken. ;)
Ik heb het aangepast. Thanks!
Het meest schokbarende is nog wel de engine die ze gebruiken. De kern van waar een game uberhaupt op is gebouwd. Een rip off van een oude legacy Cryengine engine die al een paar keer een rebrand ondergaan is.

Physics engine totaal broken.
Collision system totaal broken.
Network engine totaal broken / niet af.
Render engine zo traag als een slak, gebaseerd op DirectX9 met featuresets van 11.

En ze zijn nu pas in het stadium dat ze engine components aan het 'replacen' zijn, zonder enige garantie dat het ook daadwerkelijk een verbetering opleverd. 10 jaar na datum.

Laat dat maar even inzinken.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 22 november 2021 16:12]

Bijna alle problemen die je hier opnoemt hebben met server performance/networking te maken. Als je Star Citizen in single player speelt merk je dat de physics en dergelijke wel gewoon hartstikke prima zijn, het zijn de servers die het (nog) niet kunnen bijhouden. Gezien SC bijna helemaal server-authorative is moet alles wat je doet eerst worden geverifieerd door de server. Als die overladen zijn (wat ze nu bijna altijd zijn) gaat dat vaak fout en krijg je positionele desync, bijvoorbeeld.
Mooi stukje tekst, echter ben ik wel benieuwd voor hoeveel je hebt geïnvesteerd en hoeveel uren je je hebt vermaakt?
op basis van starters pack + upgrade naar avenger titan, heb ik me toch aardig wat uren mee vermaakt en zelfs trotse eigenaar geworden van de vanguard warden. op basis van investering en uren vermaak ben ik ruim tevreden er zijn andere (mmo) multiplayer games waar ik veel meer centjes aan opgemaakt heb. al met al klopt het hele ontwikkeling plan van rsi niet. maar op basis van play/prijs is het makkelijk te doen.
in 2014 kocht ik een AMD GPU (geen idee meer welke) en kreeg daarbij een voucher die ik in kon ruilen voor een Star Citizen AMD Never Settle pakket (Mustang Race ding + Star Citizen + Squadron 42). Deze opgekrikt naar een Avenger Titan Renegade. Toen een tijdje gesubbed om andere ships te testen maar na een half jaar gestopt. Org begonnen met iemand en een Arrow gekocht (voor het maken van filmpjes). Daarna de Mustang verkocht (limited edition = veel geld waard) en een Freelancer MIS gekocht (fuck yeah!).
Ik heb het hier niet zo voor me liggen maar ik schat dat ik in totaal 120 euro heb uitgegeven. Natuurlijk veel "winst" met de Never Settle pack.

Hoeveel uur gespeeld. Poeh. Elk weekend in ieder geval 4 uur met de ORG (ruim een jaar lang). Door de weeks helaas niet super veel tijd voor gehad. Ik denk dat ik ruim anderhalf jaar intensief heb gespeeld (andere spellen konden me niets schelen).

Event begonnen saai te worden. Zelfs nog meegedaan aan de Daymar Rally en daar de nodige voorbereidingen voor getroffen. BarCitizen gedaan met de Citizencon gangers en alles tot in de puntjes blijven volgen. Maar het keer op keer opzetten en uitvoeren van events die vaak geplaagd werden met Bugs en andere factoren. Toen wat Org management / persoonlijke dingen meegemaakt en SC een tijd niet aangeraakt (toen vond ik DCS). Na elke Patch toch weer kijken wat er nieuw was en met wat tijdsperspectief toch langzaam gaan realiseren dat het allemaal echt niet opschiet.

Bij een citizencon kondigden ze Theatres of War aan die binnen een maand uit zou komen. Dat deed me veel hopen (Org events? Fuck yah). Maar toen werd het stil. Toen was ToW weg van de kaart. Dat deed wel even wat ogen openen en ik begon de Refunds Subreddit een beetje te volgen. Sceptici zijn niet welkom bij de reguliere SC subreddit en langzamerhand kom je mensen tegen die eigenlijk perspectief geven.

Ik heb me echt uren vermaakt hoor. Maar nogmaals: ik geloof niet dat CIG de juiste richting opgaat.
bedankt voor je reactie, gezien de hoeveelheid reacties op dit artikel, nee ze gaan inderdaad niet de juiste richting op, zoals door vele eerder beaamd hebben, mismanagement van de hoofdman Chris Robert. Hij heeft zelfs na grote geld opbrengst een dikke huis gekocht alhoewel niemand kan zeggen dat het geld van zijn investeringen kwam, was het toch heel heel vreemd.
https://www.gamesindustry...led-money-micromanagement

ik raad de game niemand aan tenzij ze echt maar ook echt sci-fi fan zijn
echter blijf ik wel van mening blijft je investering laag dan is het je geld absoluut waard.

Edit: jmmr dat je MMO verlaten hebt, misschien star trek online iets? en heb ook nog wel een community revive van battlestar galactica online als je dat interesseert. (heb zelf nog nooit elite dangerous / horizons / odyssey gespeeld mocht je dat kennen)

[Reactie gewijzigd door Shizukana08 op 23 november 2021 08:40]

Als je Sci-Fi fan bent moet je juist niet CIG ondersteunen. Het continue binnenharken van funds levert alleen maar een signaal op dat ze goed bezig zijn, dat Chris Roberts door kan blijven gaan met zijn huidige aanpak en dat het verdienmodel werkt. Speel gerust het spel tijdens de Free Fly events (nu bezig), maar hou je geld bij je.
Ik ben sinds 2019 backer, heb er denk ik nu wel meer dan 1000 uur inzitten. Ongetwijfeld veel frustraties gehad maar heb nul spijt van de centen die ik erin heb gestoken. Het is zeker niet voor iedereen, maar om te zeggen het is "scam" vind ik erg ver gaan. Ik snap de teleurstelling van veel mensen heel goed. maar de absolute haat niet.
Waar gebruik ik de term "scam" dan?
Ik heb 2 jaar geleden alles op de zwarte markt verkocht, en ben van mening dat ik wel een SQ42 pakketje koop als het uit komt.... om de single player te spelen. Ik had er dikke 2,5k in zitten tja 80% van terug gehad, mooi een maand van op vakantie geweest in Ijsland :)
na zo veel jaar wachten ben ik geen online speler meer mijn leven veranderd van MMO's naar single players met een save buton.
maakt het leven wat minder verslavend :)
Bedankt voor deze reactie! Erg informatief en verhelderend.
Ik zat onlangs nog te denken of dit de moeite waard was om geld in te steken en had links en rechts al het een en ander gelezen van zowel voor- als tegenstanders van het spel en de ontwikkelaars, maar nu weet ik zeker dat ik m'n geld maar aan andere dingen zal gaan besteden.
Je kan het tenslotte telkens maar één keer uitgeven, en dit is het niet,
Om het objectief te houden: er is een "free fly event" tot 1 december. Zonder financiële verplichtingen kun je dan kijken wat er tot zo ver te doen is. Soms is het gewoon fijn om zelf te ervaren hoe het precies is. Ik blijf zelf van mening dat je hier geen geld in moet gooien natuurlijk O-)
Ik vind crowdfunding ansich al een slecht verdienmodel.
Er zouden voorwaarden met consequenties aan moeten worden verbonden en anders GEEN crowdfunding.
Krijg spontaan zin weer om valheim te spelen. Simpel, goedkoop, goed en al heerlijk in de basis (vooral met 1 of meer vrienden).
Dat iemand nog vertrouwen heeft in dit project?

Het is een ongecontroleerd en ongecoördineerd zooitje geworden door een haast ongelimiteerde geldstroom. In plaats van doelen te stellen en zich volledig te richten op deze doelen, blijven ze maar met nieuwe dingen komen terwijl de eerdere zaken nog niet eens af zijn.

En het is niet de eerste keer dat Chris Roberts een zooitje van de ontwikkeling heeft gemaakt. Bij Freelancer was het ook een zooitje met doelen die niet bereikt werden en idee na idee dat in het spel verwerkt zou worden. Pas toen Microsoft echt ging handhaven en de regie naar zich toetrok is er spel naar voren gekomen. Maar dat zie ik nu niet gebeuren.

Men zal vrolijk door blijven ontwikkelen en iedere maand met nieuwe ideeën komen en deze vol trots aankondigen en beginnen aan de ontwikkeling. Ondertussen blijven er goedgelovigen zonder enig probleem honderden euro's in een schip investeren en blijft het geld maar binnenstromen. Totdat de geldkraan een keer stopt en men daadwerkelijk met een product zal komen. Dan krijgen we een veredeld bouwpakket als "spel" waarbij niets op elkaar is afgestemd, elk onderdeel niet "af is" en het allemaal losse componenten zijn die niet op elkaar aansluiten.

Er lopen al verschillende rechtszaken tegen Cloud Imperium Games en ik hoop van harte dat ze CIG gaat verliezen. Dit is niets anders dan misleiding en mensen dingen beloven die er niet zijn en nooit gaan komen. En wat mij betreft is iedereen die nu nog, vol vertrouwen, geld investeert in dit spel ook rijp voor een behandeling bij een GGZ...
Ik denk dat het een soort cirkel is: ze hebben teveel hooi op hun vork genomen en nu hebben ze te weinig geld. Om meer geld te krijgen, moeten ze beloven meer hooi op hun vork te nemen. En zo gaat het kringetje maar rond. Ze leveren wel iets wat door de jaren heen, maar ze zullen nooit bij de eindstreep komen.

[Reactie gewijzigd door Spatienazi op 22 november 2021 10:50]

Ze nemen niet enkel te veel hooi op hun vork, het hooi dat er al op zit krijgt nauwelijks nog aandacht want ze zijn enkel bezig met nieuw hooi op hun vork te nemen.

Alsof je een huis gaat bouwen zonder tekening, zonder eindbeeld. Waarbij ieder groepje mensen een oneindige zak geld krijgt en een eigen kamer mogen bouwen voor het huis. Er is geen aannemer die kijkt of het wel allemaal op elkaar past en er nog een haalbaal einddoel is. Om het zelf nog erger te maken zijn er tientallen kamers die nog niet eens half af zijn en volledig in de steek gelaten door de groep. Want ze hadden opeens een ander idee voor een andere kamer en dachten: "ah fuck it, we gaan wel een andere kamer maken met een andere stijl"

Star Citizen is een prachtig voorbeeld van een compleet gebrek aan management, visie en verantwoordelijkheidsgevoel.
Volgens mij bedoelt Spatienazi dat het een piramidespel is in plaats van mismanagement. Niet bepaald een goed alternatief. Of het is gewoon beide :'(
Nee, ik bedoelde wel dat het wanbeleid is. Het is een moeras dat ze zelf gemaakt hebben: het maakt niets uit wat ze doen, ze zinken steeds verder weg. Wat @MazeWing dan even haarfijn onderstreept, is dat het erger is dan dat. ;)
Ik geef je gelijk dat ze teveel hooi op de fork hebben genomen, maar ik geloof niet dat ze nu geld tekort komen, zeker niet als ze het hebben over uitbreiden naar 1300 developers...

Daarnaast is er bij een game as SC (of EVE Online, etc.) nooit een eindstreep, het is ongoing development met altijd nieuwe mooie dingen. Het issue hier is dat ze van alles hebben beloofd, maar slechts gedeeltes hebben opgeleverd en er nog geen mooi vloeiend en stabiel geheel van hebben gemaakt. Iets als 'Squadron 42' is natuurlijk een single player experience en dat zou een eindstreep kunnen behalen. Maar ik vermoed dat dit geen eindstreep zal zijn zoals we nu kennen, maar net als de MMO, altijd ongoing development is, die elk jaar uitgebreider, mooier en gemoderniseerder wordt.

SC begint een formaat te krijgen waarbij de term "Too big to fail!" kan worden gebruikt...
Het verschil met EVE online is dat je van EVE niet kan zeggen dat het in alpha of beta status zit, ook al veranderen er zaken over tijd.
Vergeet niet dat EVE al 18.5 jaar draait en als iemand die eind 2005 is ingestapt, het had wellicht niet officieel meer de beta status, maar het was in 2005 verre van gepolished. Het heeft 10-15 jaar geduurd voordat men niet meer de dagelijkse downtime van 1+ uur nodig had om de cluster in de lucht te houden. En alle 'beloftes' die men niet is nagekomen, walking in stations, planetary warfare, etc. Dingen die zijn gestart, maar nooit zijn afgemaakt (en de stekker uit zijn getrokken), Dust 514, EVE: Valkery, EVE pnp RPG, etc.

SC zit nog lang niet op de development time die EVE heeft, echter heeft SC een VEEL groter budget, maar is de game ook VEEL ambitieuzer...
Tja. De server downtime vind ik eerlijk gezegd niet een alpha / beta aspect of een teken dat het spel niet gepolijst is.

Ik denk dat zeker in de beginjaren (2003 etc) EVE wel meer een beta karakter had, maar dat kan je al jaren niet meer zeggen.

En het klopt dat er bepaalde beloftes zijn gedaan en ingetrokken / niet of half waargemaakt. Ik ben ook niet een grote fan van de makers van het spel. Doet er niet af aan dat er al heel lang een uitgebreid spel is met echt wel meer dan slechts een functionerende core game of delen daarvan. Dus in dat opzicht geen beta / alpha en van een totaal andere orde dan Star Citizen, al gaat dat spel ook wel die kant op.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 22 november 2021 17:03]

Overdrijf je hier niet een beetje? Bewijs eerst eens dat mensen hun schepen niet hebben gehad. Over welke rechtzaken heb je het? Vanwaar die agressieve toon in je tekst richting backers (vooral aan het einde)? Ik snap nooit hoe mensen zo triggered zijn door SC terwijl ze zelf daadwerkelijk niks mee te maken hebben?
https://www.pcgamer.com/s...r-says-theyre-misleading/

De markt authoriteit in de VK heeft de pre order schepen als misleidend aangemerkt.
CIG has responded to the complaint with a disclaimer at the bottom of its promo emails. This disclaimer says that the featured ships—the Crusader Ares, A2 Hercules, and Genesis Starliner—are "in development" but aren't "ready to display in your Hangar or fly in Star Citizen" and that they will be available "in a later patch."
Is hetzelfde als dat je een auto koopt, maar dat je deze nog niet mag rijden omdat die nog gebouwd moet worden. Dat is in eerste instantie normaal (kijk maar naar Tesla). Maar hierbij ontbreekt de leveringsdatum volledig. Je koop dus iets wat misschien met wat geluk je pas over 5 jaar kan gebruiken.
Dat kan natuurlijk niet.
Dit is inderdaad iets wat vanuit de uk is binnengekomen. Het kopen van een concept item. Terwijl dit eigenlijk al duidelijk was, moest het nog duidelijker vermeld worden.

Ik kan nou niet zeggen dat dit veel impact heeft gehad. De store is iets veranderd.

Ik ben ook benieuwd of er nog andere recht zaken lopen. Zoals gezegd door @MazeWing

Ik snap alle negativiteit niet zo.
Het is toch gewoon een goede game? Die je wel of niet koopt. Ik vind het harstikke leuk, en blijkbaar jij/jullie niet.

Alsof mensen niet verslaafd zijn aan black dessert online, world of warcraft en hier maandelijks geld aan uitgeven.
Ja ik vind dit een geinige rechtzaak. En weet je waarom? De Ares ships (Inferno en ion) en Hercules A2 zijn namelijk al uit. De Ares schepen zijn deze week uitgekomen en de A2 Hercules is in de vorige patch gereleased.

Wat betreft de Genesis starliner, die is idd nog niet uit maar heeft ook nog geen purpose in het spel. Deze is bedoelt voor passagiers transport. De terminals ervoor zijn al gebouwd in-game, echter de gameplay is hier nog niet voor. Een reden waarom dit schip geen prio heeft namelijk. Het is wel zo, zodra ze deze gaan ontwikkelen, zal het sneller gaan, omdat ze velen assets van andere crusader schepen kunnen gebruiken. Het ontwikkelen van schepen van concept tot flight ready gaat ook al jaren een heel stuk sneller. Ship pipeline is ook goed op orde namelijk.

Deze rechtzaak is ook raar en backers kijken ook van "ja en"? Het is vooral zo dat oude concepts langer deded tot ze flight ready waren, maar dat is toch al lang veranderd. Overigen is ook de Redeemer afgelopen week uitgekomen. Dit is een schip dat origineel door backers was ontworpen back in the days.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 10:35]

Preach. Ik ben zelf een backer sinds 2013 en ik heb er simpelweg vrede mee gemaakt dat dit een fantastische project is waarbij de developers niets kunnen kopiëren en plakken. Alles wordt van ground-up gemaakt en gepolished.

Dit neemt niet weg dat er niets gedaan wordt bij CIG, integendeel, er is zo veel content sinds 2013 erbij gekomen. Van Crusader tot alle planeten (MicroTech, Hurston, Arc) maar dit krijgen mensen natuurlijk nooit mee. Het enige wat ze willen is over iets pissen en janken zonder daadwerkelijk er een deel van te zijn. Human nature I guess
Dat komt omdat de media zich niet bezig houdt met wat er daadwerkelijk is toegevoegd in een laatste patch bv, of items maken over de tech erachter en waarom bepaalde dingen langer duren. De media is vooral bezig met sensatie berichten rondom SC, waardoor de mensen die geen kaas van SC hebben gegeten, denken alles te weten en je te vertellen.
Ik heb geruime tijd _alles_ gelezen en gekeken wat er uit hun koker kwam. Na veelvuldig uitstel van het ontwikkelen van de basisfunctionaliteit van een van mijn (dure) schepen en na het verstrijken van menig deadline met járen voor de singleplayer, ga je je vraagtekens stellen bij alle beloftes en ideeën. Ik voel me in elk geval opgelicht.

Over promise, under deliver en onderhand wel gretig blijven binnenharken.
De media is altijd bezig met sensatie, dat verkoopt namelijk. Dat niet altijd alles even goed researched wordt is gewoon iets waar zelfs een techsite als Tweakers.net behoorlijk last van heeft.

Echter is het niet voor niets dat bij vele mensen (zowel backers, als niet-backers) het bekend staat als SSC Senior Star Citizen (vrij vertaald: Ster Bejaarde), omdat tegen de tijd dat het daadwerkelijk 'launched' met de features zoals beloofd, we allemaal bejaard zijn... ;-)

En dat sommige (late) backers de huidige situatie voor lief nemen, betekend zeer zeker niet dat alle backers die houding hebben. Dat iets wat vertraging kan hebben, sure, maar de genoemde 'Squadron 42' heeft al een vertraging van 5+ jaar en geen (realistische) releasedatum in zicht...

Ik ben dan ook (nog) geen backer. Maar ook ik speel alpha/beta MMO crapfests (Dual Universe) waar de developers de gemaakte beloftes in KS nog lang niet waarmaken en development retetraag verloopt. Ik ben dan ook al begin 2015 gestopt met het backen van crowdfund projecten in een dergelijk vroeg stadium via KS, de droom die je daar wordt voorgeschoteld is vaak niet wat je uiteindelijk krijgt, wat je uiteindelijk in handen krijgt heeft dan al regelmatig negatieve gevoelens bij je opgewekt. Terwijl als je gewoon laat instapt, dichtbij of rond release, je die bagage gewoon niet hebt. Video games backen op KS is gewoon geen goed idee, de failure rate is dan ook bijzonder hoog ivm. bv. bordspellen.
Dat niet alleen, het is alsof men enkel bezig is met verschillende velgen aan het ontwerpen en "beschikbaar" aan het maken. Je hebt inmiddels keuze uit honderden velgen, maar de auto zelf is nog een krakkemikkig geraamte van iets dat een auto moet voorstellen. Er is nog geen stuur, er zit maar 1 stoel in en ook heel het infotainment systeem is meer een proof of concept dan wat anders.

Maar deze auto zou 6 jaar geleden al beschikbaar moeten zijn. Maar in plaats van dat ze stoppen met velgen maken en al hun aandacht aan de auto zelf gaan schenken en zorgen dat er een rijdende auto klaar voor productie staat binnen x-aantal jaar, besluit men nu niet alleen maar nog meer velgen te maken. Nee ook de deurgrepen zijn nu in verschillende varianten beschikbaar. En wacht, er is meer. Ook het stuur is nu in 10+ soorten beschikbaar.

PRIORITEITEN; het woord dat CIG niet kent!
Star Citizen: Concept - The game SOON(tm)

Vergeet dat dit geen liefdadigheidsinstelling is, dit is gewoon een commercieel bedrijf, met een nerd aan het roer met een immense droom voor een spel/ervaring/levensstijl... Die velgen verkopen gewoon, dus waarom zou een commercieel bedrijf niet producten maken die de consument koopt? Men koopt nu toch ook gewoon 'merk' kleding van 'Meh!' kwaliteit, maar zolang er een labeltje van merk X op zit, verkoopt het als warme broodjes, ongeacht de kwaliteit. Nerds zijn in dat opzicht niet veel anders, ipv. dat ze geld uitgeven aan merk kleding, geven ze geld uit aan 'vaporware', de dromen die hopelijk ooit realiteit worden.

Maar vergeet niet dat veel mensen SC gewoon spelen in de huidige staat, ik zie regelmatig streamers die SC streamen.
SC is crowdfunding. En volgens mij staat er ook gewoon in de voorwaarden dat alles wat je er in stopt een investering is.

Je koopt dus niet perse het product, maar investeert in de spelontwikkeling met als beloning dat je dan straks dat schip hebt.

Ik denk dat dat juridisch gewoon dichtgetimmerd is en dergelijke rechtzaken geen kans maken.
Ok, hier moet ik wel op happen.
Hoeveel jaren kun je al een Idris kopen? Hint: Over 3 jaar kom je vingers tekort om op 2 handen te kunnen tellen. Hoe lang kun je al vliegen in je mooie glimmende Idris? Heb je momenteel geen handen voor nodig.

Is niet het enige schip waar dit voor geld, mocht je gaan zeggen dat ik aan het cherrypicken ben, maar :effort: ;-)

Het feit dat je anderen zo triggered noemt terwijl je exact zo reageert spreekt denk ik boekdelen. De scherpte van MazeWings post kun je best wat van vinden, maar psychologisch gezien is het best interessant om te zien hoe goed mensen in staat zijn zichzelf voor te houden dat het normaal is om honderden euro's uit te geven aan iets en het dan okee vinden om het niet te kunnen gebruiken.
Je krijgt er wel iets voor terug. Alleen soms niet het geen wat je wou. Totdat het uitkomt, dan krijg je het juiste.

Alsof je een auto koopt, tijdelijk ander vervoer krijgt om de tijd totdat je auto gemaakt is te overbruggen. Ooh wacht.....

Idris is al wel ingame te bewonderen en al een tijdje af. Alleen omdat het een prominente rol heeft in sq42 is deze nog niet voor backers te vliegen in de pu. Zelfde geld voor de javelin(die is deels af) en zichtbaar werkend (ai) in de game. Maar door de prominente rol in sq42 niet voor backers.

Dan heb je het over 1600$ voor de idris en 3000 voor de javelin.
24 en 80 crew benodigd, die vlieg je dus alleen met een org. En is een leuk doel voor een middengrote org om in de game te verzamelen.
En andersom gezien, de gene die het hele project zo "haten" (laat ik het even zo noemen), storten zich constant in alleen het hele negatieve namelijk, weten precies welke youtube videos ze direct moeten posten om mensen soort van te "waarschuwen" etc.

Het feit dat ze tijd zat hebben om zich in te lezen in alleen de nativiteit verhalen op internet, youtube videos etc, zegt dus niet dat ze triggered zijn? Het zijn juist de gene die als eerst in dit soort berichten hun angst en "bezorgdheid" komen posten en niet de backers namelijk.
Ik lees wat je hier neerzet, maar ik blijf vooral zitten met het gevoel dat CIG tot nu toe weinig heeft laten zien om de voordeel van de twijfel te verdienen.

Nogmaals, een schip die je bij de kickstarter kon kopen is nog steeds niets anders als loze beloften met als bonus 9 jaar extra beloften waarvan maar een marginaal aantal daadwerkelijk vervuld is. Oneindige feature creep, geen duidelijk omlijnde visie mbt gameplay loops/gameplay mechanieken en ADHD-achtige wisselende focus op 'wat nu weer hip is' was wat de klok sloeg toen ik het nog wat actiever bijhield, en dat lijkt de afgelopen 5 jaar echt niet anders te gaan.

Ik denk ook niet dat het 'haters' zijn maar vooral mensen die het simpelweg niet okee vinden dat er op zo'n wijze met klanten/fans word omgesprongen. De fans daarentegen zijn wel HEEL EXTREEM beschermend, wat elke discussie vrij rap doet ontsporen.
En hoe noem je de mensen die bij iedere SC bericht hun negatieve documenten meteen weer hebben klaar staan? Zijn die niet "EXTREEM"...iets?

Los daarvan CIG heeft heel veel fouten gemaakt, en ook ik zie graag dan ze Squadron 42 op de markt brengen namelijk. Er is een reden waarom Chris is verhuisd naar engeland. Niet alleen vanwege de nieuwe studio maar ook het afronden van SQ (die valt onder supervisie van zijn broer Erin trouwens). Dus ja aankomend jaar ben ik benieuwd welke milestones ze halen voor SQ42 en of we in de komende 2 jaar dan toch die release gaan zien. Ze ontwikkelen namelijk ook alleen de features nu die nodig zijn voor SQ42....dus ja fingers crossed.

@jbkappirossi SC is een MMO, verwacht daar geen officiële release, maar meer een doorontwikkeling. Alpha status zal wel worden verwijderd nadat server meshing is geïmplementeerd. Wat betreft SQ42, daar ben ik het mee eens, dan die wel op de markt mag komen.

Echter, ik ben SC gaan backen om Star Citizen vooral en niet SQ42 (tuurlijk ga ik die laatste ook spelen). Ik was/ben zelf niet zo'n MMO speler en SC was ook de eerste waar ik iets mee wilde doen. Vooral omdat ik zocht naar een scifi game die immersive was.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 12:43]

Het feit dat ze na 10 jaar nog geen release datum hebben voor zowel Sq42 als Star citizen is gewoon schofterig tegenover alle backers. Hier hoef je je toch niet voor in te lezen? Roberts veranderde de regels ook, het weg laten van de release datum, omdat ze jaren geleden all niet gehaald werd en daarbij word de road map ook niet bijgehouden, ja de jaren worden er wel achter geplakt tot 2024 om zo maar te laten lijken dat ze nog voor onbepaalde tijd nodig hebben. Dit rammelt aan alle kanten, want als je jaren na de eerste release datum nog niet weet hoe ver je bent, dan kunnen wel toch wel stellen dat er iets niet goed gegaan is?
Bethesda doet het niet veel beter. Als je kijkt naar The Elder Scrolls 6. Ontwikkeling daarvan gaat ook al richting de 10 jaar en hoeveel jaar is het geleden dat Microsoft Bethesda heeft gekocht?

Know-how en geld zijn dus het probleem niet. Maar net zoals met SC zit het probleem blijkbaar in kunde.
Geloof dat er was ruzie was over de engine licensie dat een tijdje geleden gesettled is.
Ook een paar kleine rechtzaken over veranderen van de voorwaarden en refunds.

En hij is natuurlijk zelf een backer die buyers remorse heeft.
Nee ik ben geen backer, alhoewel ik wel enthousiast was toen ik eeuwen geleden de aankondiging zag.
Speel je het spel uberhaupt? Of zit je te roeptoeteren zonder dat je weet wat er daadwerkelijk gaande is?
waarom doen mensen nog moeite?
Iedereen weet toch dat dit gewoon een prive-sim is van Chris Roberts dat vermoedelijk nooit af gaat komen.

Net als een netflix/spotify abonnement betaal je nu een beetje zodat je wat rond kan vliegen in de alpha.
Als de stekker eruit gaat heb je niets meer.
Tot die tijd kan je gewoon wat rondvliegen als je dat leuk vindt.
Als je de starter package kocht 5 jaar terug heb je het geld er allang uit qua abonnementsidee.

Zodra men stopt met hopen dat het spel ooit af zal zijn en alpha/beta af zal zijn, is er niets aan de hand.
Dan kan je er van genieten met wat er nu is.
Het is geen spel, het is een sim alpha.
Beschouw het als zodanig en dan is er niets aan de hand.
Nieuws: 2030. Star Citizen lanceert alpha versie, en verkoopt weer een nieuw DLC schip. 400 euro.

Jesus christus. Dat mensen hier nog geld aan geven. Een verhaal zonder einde.
Interessante "docu" op youtube vond (vind ik, 't is nog niet af) zelf die van Blinky ATX. Hij was zelf een nr1 volger van 't project maar is daar op terug gekomen met veel feitelijke informatie op een leuke manier gebracht.
Zelf als iemand die dit project helemaal niet volgt vond 't iig erg verhelderend.
vind ik, 't is nog niet af
Klinkt alsof het prima past bij het onderwerp :p
Het ergste is nog wel dat dit spel straks helemaal niet meer leuk is om te spelen voor nieuwkomers. De backers hebben hele vloten bij elkaar gekocht met allerlei voordelen die je als normale speler niet hebt (life time insurance op hun schepen bijvoorbeeld). Als je straks dit spel wilt gaan spelen online en je raakt in een gevecht dan verlies jij je schip in een gevecht waar je dagen voor hebt moeten grinden en de ander krijg het gewoon terug. Tevens kun je ook ingame credits kopen met echt geld dus het geheel is nogal Pay2Win geworden.

Nu gaan mensen zoals Recon24 op al deze "negatieve" reacties reageren om het goed te praten. O.a. door te zeggen dat het spel helemaal niet om spacebattles gaat (waarmee hij eigenlijk dus al toegeeft dat spacebattles idd al verneukt zijn door dit gehele Pay2win). Nu ben je idd niet verplicht om spacebattles te doen in SC. Maar het is natuurlijk wel 70% van het spel. Als je kijkt naar de 100+ schepen die uitgebracht zijn is het merendeel daarvan combat roles en zijn er bijna geen schepen zonder weapon mounts. Ook SQ42 draait volledig om spacebattles en dat is een soort van intro voor SC (gek voor een spel dat niet om combat gaat). Zo was het enige wat je kon doen in de eerste module (Arena Commander, die meer dan 8 jaar geleden is uitgebracht) Dogfighten. In het eerste intro filmpje van de Kickstarter destijds zag je al een enorm battleship met een fighter die combat tegemoet vliegt. Maar nee het spel draait echt niet om spacebattles :D

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 09:35]

Disclaimer: Ik ben zelf een backer sinds 2015 en speel het spel nu wel met enige regelmaat. Vaak kom ik na een paar maanden terug bij het spel om te zien of er wat veranderd is. Nu met 3.15.1 zitten er een paar gameplay loops in waar ik me redelijk mee kan vermaken dus probeer ik het weer voor een paar uur.

Ik heb een schip gekocht in 2015 en voor de rest stop ik er zelden geld in. Het schip wat ik gekocht heb (Starfarer) heeft op moment van schrijven geen echte gameplay loop (refuelen van andere schepen).

Toch denk ik wel dat een paar dingen in je post niet helemaal kloppen. Ik kan met een fighter die ik in-game kan kopen toch aardig mee komen met andere spelers. Tuurlijk zijn bepaalde schepen sterker dan anderen, maar die schepen kan ik ook in-game verdienen en in vliegen. Daarnaast is momenteel elk schip dat je koopt gewoon permanent, tot er een wipe is. Dus op dit moment hoef je je geen zorgen te maken over insurance. Als ik een gevecht verlies heb ik net zo snel een schip terug als de tegenstander die bijv. wel alle schepen gekocht heeft.

Daarnaast is het idee om die insurance later ook gewoon in-game te kunnen kopen. Mijn verwachting is dat dit net zoals bij EvE zal zijn, dus dat je een klein bedrag betaald en dan een verzekerd schip hebt. Dus ja, er is een money-sink die originele backers niet hebben, maar dit heeft verder nauwelijks invloed op de gameplay lijkt me. Bij EvE is insurance ook geen grote factor voor spelers.
Daarnaast is het idee om die insurance later ook gewoon in-game te kunnen kopen. Mijn verwachting is dat dit net zoals bij EvE zal zijn, dus dat je een klein bedrag betaald en dan een verzekerd schip hebt. Dus ja, er is een money-sink die originele backers niet hebben, maar dit heeft verder nauwelijks invloed op de gameplay lijkt me. Bij EvE is insurance ook geen grote factor voor spelers.
Het gaat natuurlijk nogal wat verder dan alleen insurance. Als je in Eve Online met een startersschip hebt, of een ander schip wat je als beginnende speler op redelijke termijn kan hebben, terwijl andere met echt geld een (Super) Carrier hebben gekocht, dan kan je zo lang schieten als je wil, maar je gaat nooit het gevecht winnen. Dit zijn gewoon puur P2W aspecten aan SC.
Ik snap zeker wat je bedoelt en dat is ook wel zo. Stel nu dat ik een Prospector haal dan zal de Orion veel beter kunnen minen dan ik dat in mijn eentje zou kunnen. Echter, diegene moet bijvoorbeeld een hele groep spelers (of betaalde AI) in dienst hebben om überhaupt te kunnen vliegen en minen.

Om m.b.t. combat op EvE terug te vallen heb je daar ook genoeg nieuwe spelers die in een wereld komen waar (super)carriers zitten. Die kunnen dan als eventuele 'tackle' een groter schip op de plek houden terwijl zijn vrienden in grotere schepen samenkomen om het grote schip aan te vallen. Schepen zullen ook in SC rollen hebben waardoor je eventueel in een klein schip al wel een belangrijke rol kunt hebben in het neerhalen van een groot schip (Ewar of tackle bijvoorbeeld).

Daarnaast zijn er veel PvE elementen waar die nieuwe speler dingen kan doen zonder de grote jongens tegen te komen of kan hij wegvluchten totdat hij zelf een groter schip heeft.

In de basis heb je zeker gelijk hoor. Mensen kunnen een voorsprong opbouwen bij de release van de game op basis van de schepen die je met echt geld gekocht hebt. Absoluut. Ik denk/hoop echter dat ik binnen mijn rol gewoon een schip kan verdienen in het spel en binnen mijn organisatie een rol kan spelen. Op die manier kan ik ook ergens naar toe werken.
En los van space battles, als het echt een universum is waar dingen invloed op elkaar hebben, dan gaat het ook invloed hebben op jouw mining business die je begint met je starter ship en kleinste mining laser als er een gigantisch schip langs komt die in 3 seconde een asteroïde leeg zuigt. En zelfde voor als je spullen wil transporteren als beroep, maar andere hebben 3x snellere en 20x grotere schepen.

En natuurlijk, dat zal je ook krijgen wanneer mensen al langer spelen, maar dat is toch een betere reden dan dat het gebeurd omdat mensen meer geld in het spel hebben gestoken en dus een groot voordeel hebben.
De invloed wordt verder goed weergegeven met een reputation system, die ze er tegenwoordig in hebben zitten wat sneller belangrijk aanvoelt als het geld.

Tenslotte als je hoge rep hebt, kun je vaak het tienvoudige verdienen met een actie die marginaal moeilijker is op het moment. Daarmee ben je veel meer bezig om een toekomst visie te vinden(pro of tegen de UEE) dan dat geld wat je aan insurance kwijt zult zijn.
scheelt dan weer dat het minen niet in drie seconden gebeurt.
Is handwerk met meerdere stadia. Enige voordeel is dat je met een groter schip meer cargo mee kan nemen en je kleine schip sneller vol zit.
Groter schip met meerdere personen met meerdere mining lasers gaat wel sneller ja maar het proces blijft hetzelfde.
Het ergste is nog wel dat dit spel straks helemaal niet meer leuk is om te spelen voor nieuwkomers. De backers hebben hele vloten bij elkaar gekocht met allerlei voordelen die je als normale speler niet hebt (life time insurance op hun schepen bijvoorbeeld). Als je straks dit spel wilt gaan spelen online en je raakt in een gevecht dan verlies jij je schip in een gevecht waar je dagen voor hebt moeten grinden en de ander krijg het gewoon terug.
Dat is altijd zo F-uppede redenering, een spel is opeens niet meer leuk als je je niet kan meten met die 1%... WTF! Is je leven ook niet meer leuk omdat je je in RL niet kan meten met die 1%? Maak je daar ook direct een einde aan?

Geen enkel competitief spel is echt eerlijk voor iedereen. 99% mist het talent, de doorzettingskracht, de reflexes, inzicht, zijn te oud en hebben daarom niet meer de reflexes, hebben niet de tijd die een schoolganger/werkloze/miljonair er in kan steken, geld, etc. Als je spelletjes alleen maar speelt om het 'winnen' in alleen de top, wellicht dat je er beter meteen helemaal mee moet stoppen, want dat gaat gewoon niet gebeuren. Je bent niet speciaal (genoeg in een positieve zin), je hoort bij de massa, net als de rest van ons.

In dergelijke games zijn peperdure schepen altijd neer te halen door (relatief) goedkope pack tactics die in een hinderlaag liggen.

Elk competitief spel is P2W, direct of indirect. Iemand die rijk is kan prima een pro speler inhuren voor twee ton per jaar om als fulltime wingman te fungeren. Een EULA kan maar in beperkte zaken voorzien, dus het hoeft echt niet allemaal meteen RMT of ingame aankopen te zijn. In een FPS heeft de speler met de dikkere CPU/GPU/monitor setup ook een (klein) voordeel...
[...]

Dat is altijd zo F-uppede redenering, een spel is opeens niet meer leuk als je je niet kan meten met die 1%... WTF! Is je leven ook niet meer leuk omdat je je in RL niet kan meten met die 1%? Maak je daar ook direct een einde aan?
Wow wist niet dat het leven ook een spel was?
Geen enkel competitief spel is echt eerlijk voor iedereen. 99% mist het talent, de doorzettingskracht, de reflexes, inzicht, zijn te oud en hebben daarom niet meer de reflexes, hebben niet de tijd die een schoolganger/werkloze/miljonair er in kan steken, geld, etc. Als je spelletjes alleen maar speelt om het 'winnen' in alleen de top, wellicht dat je er beter meteen helemaal mee moet stoppen, want dat gaat gewoon niet gebeuren. Je bent niet speciaal (genoeg in een positieve zin), je hoort bij de massa, net als de rest van ons.
Klopt maar we kunnen wel proberen om het zo eerlijk mogelijk te maken. Dit soort praktijken toestaan maakt het in ieder geval sowieso oneerlijk.

Als jij monopoly speelt heb je ook geen probleem ermee als ik even 50 euro betaal aan de bank en al begin met hotels op een aantal straten terwijl jij met niks begint. Het leven is toch oneerlijk right?
Ik denk dat het sowieso al een enorme uitdaging zal worden om überhaupt te starten met deze game. Ooit wel eens de moeite gedaan om de controls te leren, maar ondertussen zijn die allemaal verandert en zijn er een hoop extra bijgekomen.

Maar misschien is die game gewoon niet voor mij. Ik hou van simulatie, maar die moet dan wel toegankelijk blijven.
Wow je bent wel triggered zegt door mij in je bericht te noemen. Dat je dat allemaal roept keer op keer, begint namelijk op trollen te lijken onderhand. Je bent de laatste keer namelijk met meerdere mensen in discussie gegaan en daar bleek als je dat je er niks van snapt, en maar zielig doet over "maar beginners kunnen niks". Ik ken genoeg beginners en kunnen prima doen wat ze willen doen. Ze sluiten zich aan bij orgs en klaar, niks aan de hand.

Jij hebt issues dat je denkt dat nieuwkomers niks kunnen, en backers geld steken in SC. Wat ik toen ook zei, leg je er eens bij neer? Zullen we je laatste discussie erbij halen? Volgens mij ben je al lang gecorrigieerd door andere backers dat SC core niet zozeer space battles is of gevechten, maar dat het overal aanwezig is. Het is part of the game, maar geen prio als je daar niks mee wilt.

Ondertussen moet je even achter je oren krabben en je gewoon erbij neerleggen dat SC niet voor jou is. Voor de rest blijf maar in je bubbel hangen, waar je keer op keer op terug komt, ik ga er voor de rest geen woorden aan vuil maken.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 10:07]

Ik snap er niks van maar de genoemde argumenten ontkrachten kun je niet. Zegt genoeg toch. Je gaat er niet eens op in. Alleen maar persoonlijke aanvallen en veel verder dan "jij snapt het niet" kom je niet. Wel mooi om te zien dat je precies doet datgene wat ik al voorspelde :D
volgens mij ben je al lang gecorrigieerd door andere backers dat SC core niet zozeer space battles is of gevechten, maar dat het overal aanwezig is.
Wat is het nou? is het overal of draait het er niet om? Als het overal is lijkt het mij dat het een heel belangrijk onderdeel is van het spel en dat mensen met gekochte schepen dus een oneerlijk voordeel hebben.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 10:19]

Wat moet ik ontkrachten? Dat jij roept dat het p2w is? Nee daar heb ik geen zin in, want daar doe je het om namelijk en dat is het vermoeiende namelijk. Dat is die bubbel waar je in hangt samen met nog wat andere argumenten.

Ik weet ook niet echt wat jij wilt horen van anderen. Je wilt een bepaalde bevestiging hebben die je maar niet krijgt namelijk. Volgens mij ben je al vaker uitgenodigd om te spelen door mij of zelfs anderen. Prima als je daar geen gehoor aan wilt geven, maar kap eens met het uitlokken om je zin door te drijven.

Wat betreft space battles> ga terug naar het vorige bericht op tweakers, lees de reacties van anderen op jou over dit onderwerp. Als je het niet van mij wilt aannemen, lees dan de reacties terug van anderen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 10:25]

Is persoonlijk wel mijn nr1 zorg met star citizen: als het ooit uitkomt en ik zou het kopen, ben ik dan gewoon de free player die als cannon fodder voor de whales dient? Hoeveel moeite moet ik doen om op gelijke voet te zijn met iemand die €100, €1000 of €10000 heeft betaald?
Nee dat ben je niet, en ook niet luisteren naar mensen als Mirved die dat constant als reden voor negativiteit erbij willen houden. Iedereen is in feite gelijk, dat is het ding wat Mirved lijkt te vergeten. Dat men grotere schepen kan hebben, zegt niet veel. Ten eerste wie zegt dat die gene er goed mee om kan gaan? Kan die gene ze wel onderhouden? schepen die vooral bedoelt zijn voor combat zijn duurder om te kunnen runnen. Het zijn schepen die met een crew/org wilt bemannen namelijk. Binnen een org kan je in-game currency verdelen (kan via de mobiglass in-game). Stel jij komt in onze Org, dan kunnen mensen prima wat extra overboeken, zodat je wat meer voor je character kan kopen.

Men is niet bezig om beginners af te knallen in-game. SC spelers zijn juist vriendelijk om iedereen te helpen. Ik zou me serieus niet druk maken als beginner, maar tegelijk ook kijken of je je ergens kan aansluiten want dat maakt Star Citizen.
iedereen is in feite gelijk,
Feitelijk onjuist. Nieuwe spelers hebben geen life time insurance op hun schepen
Dat men grotere schepen kan hebben, zegt niet veel. Ten eerste wie zegt dat die gene er goed mee om kan gaan?
Wat een drog reden waarom zou iemand die een schip gekocht heeft er niet net zo goed mee om kunnen gaan. Je moet gewoon uitgaan dat beide spelers gelijk in skills zijn of de mogelijkheid heeft om dezelfde skills te krijgen. Dan heeft diegene met gekochte spullen dus echt wel een voordeel.
Kan die gene ze wel onderhouden? schepen die vooral bedoelt zijn voor combat zijn duurder om te kunnen runnen.
Ja want als hij al voor veel echt geld spullen heeft gekocht kan hij net zo goed de ingame credits kopen voor echt geld om zijn schepen te onderhouden of een van zijn gekochte schepen verkopen.
Het zijn schepen die met een crew/org wilt bemannen namelijk. Binnen een org kan je in-game currency verdelen (kan via de mobiglass in-game). Stel jij komt in onze Org, dan kunnen mensen prima wat extra overboeken, zodat je wat meer voor je character kan kopen.
Ik neem aan dat iedere door gewinterde online speler wel in ziet dat dit onzin is en dat straks niet hele groepen mensen gewoon geld gaan weg geven aan andere om voor hun schepen en items te kopen. Wat meneer ook even vergeet te melden is dat die grote schepen ook gewoon door NPC's bemand kunnen worden die ingehuurd kunnen worden voor ingame credits. Oftewel een backer met een vloot aan grote schepen kan wel degelijk alleen een one man army zijn.
Men is niet bezig om beginners af te knallen in-game. SC spelers zijn juist vriendelijk om iedereen te helpen. Ik zou me serieus niet druk maken als beginner, maar tegelijk ook kijken of je je ergens kan aansluiten want dat maakt Star Citizen.
Ook dit is natuurlijk hilarisch te noemen. Iedereen die online spellen heeft gespeeld weet dat dit wel anders is. Dat het nu in de alpha nog niet zo is waar spullen gewoon gratis gespawned worden betekend natuurlijk niet dat het ook zo is als het straks echt ergens om gaat en verschillende ORG's voor controle gaan vechten tegen elkaar.
Fijne gozer, je bent telkens aannames aan het maken voor iemand die het niet eens speelt namelijk. Elk argument van je begint met "ik neem aan", "of elke online speler weet". Nee de enige die onzin uitkraamt ben jij.

Zoals ik al zei, ga eens met mensen spelen, dan kom je er vanzelf achter. Of nog beter...ik vraag of @KSU4reqY eens gaat mee spelen met wat mensen en dan mag hij zijn bevindingen posten.
Ook dit is natuurlijk hilarisch te noemen. Iedereen die online spellen heeft gespeeld weet dat dit wel anders is. Dat het nu in de alpha nog niet zo is waar spullen gewoon gratis gespawned worden betekend natuurlijk niet dat het ook zo is als het straks echt ergens om gaat en verschillende ORG's voor controle gaan vechten tegen elkaar.
Misschien heb jij ooit een slechte ervaring gehad? Leg me eens uit, ben jij soms slecht behandelt ofzo in Star Citizen door anderen? Ik wil dat nu weleens weten omdat jij graag voor anderen wilt praten en zeggen dat het allemaal slecht is. Echter waar is jouw ervaring? Met je huidige attitude snap ik wel dat men je in-game niet wilt helpen.
Ik zie dat het tot december gratis is dus misschien dat ik het van het weekend eens download. (zie dat mijn 1070 overigens wel erg dicht bij de minimum specs zit.)

Maar dat ik maar moet hopen dat mensen met €1000 schepen niet zo goed zijn of dat ik een liefdadigheidsproject van ze moet worden is ook niet de beste advertentie moet ik zeggen.
@KSU4reqY Waar kan je dat zien als ik vragen mag? Ik heb veel YT filmpjes gekeken en tot nu toe vind ik het maar niets ( vooral performance lags, AI movement ), maar ik zou het wel graag willen proberen als het gratis is. Op de website zie ik echter dat je eerst een package moet aanschaffen van 50 dollar of meer

--edit
nevermind, via https://robertsspaceindustries.com/download krijg je niet te zien dat het nu gratis is ( goed geïmplementeerd <.< ) dit zie je dan alleen als je via https://robertsspaceindustries.com/star-citizen/play-now kijkt

[Reactie gewijzigd door hollandnick op 22 november 2021 13:50]

Haha. Ja je moet even zoeken voor het gratis aanbod en de starter packs vliegen je om de oren. zegt eigelijk al genoeg :P
Fijne gozer, je bent telkens aannames aan het maken voor iemand die het niet eens speelt namelijk. Elk argument van je begint met "ik neem aan", "of elke online speler weet". Nee de enige die onzin uitkraamt ben jij.
en jij doet aannames dat iedereen spullen gaat weg geven en niemand op nieuwelingen gaat schieten. Kan ik ook net zo goed onzin noemen. Ik baseer mij op mijn jarenlange online game ervaring waar je gewoon ziet hoe dat gaat.

Ik raad je aan om eens paar dagen EVE online te spelen om een beeld te krijgen van hoe SC straks gaat uit zien als het live is. Ipv naïef te zijn en te denken dat iedereen elkaar gaat helpen en gratis spullen gaat weg geven aan elkaar en niemand op elkaar gaat schieten.

Wel mooi om te zien dat je de argumenten wederom niet kan ontkrachten. Want zaken zoals life time insurance en het kopen van credits ingame zijn gewoon feiten en geen aannames.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 11:28]

Spullen/geld weggeven aan nieuwe spelers zie ik nog wel gebeuren in corperations, dat gebeurd in Eve ook.
Maar op elkaar schieten gaat zeker gebeuren als het spel het toe staat :)
Dat gebeurt nu ook op elkaar schieten, maar wat verwacht Mirved? Dat iedereen aardig is. De community zelf is erg behulpzaam, maar combat zal er altijd zijn. Maar daarom vraag ik me af waarom hij dan ook MMO's zit te spelen als dat soort dingen hem zo dwars zitten.

Hou het dan lekker bij singleplayer spelletjes.

@KSU4reqY Lees je eerst in SC. Wat bedoel je precies met mensen met "1000 dollar" schepen goed zijn? Stuur me een prive berichtje en dan voegen we elkaar toe en dan gaan we samen of met een groepje gewoon eens star citizen opstarten en zie je vanzelf dat het heel anders is, dan sommigen graag willen droordrammen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 12:07]

"Wat bedoel je precies met mensen met "1000 dollar" schepen goed zijn?"

je zei:

"Dat men grotere schepen kan hebben, zegt niet veel. Ten eerste wie zegt dat die gene er goed mee om kan gaan? Kan die gene ze wel onderhouden? schepen die vooral bedoelt zijn voor combat zijn duurder om te kunnen runnen. Het zijn schepen die met een crew/org wilt bemannen namelijk."

dus als ze er wel goed mee om kunnen gaan/we allebei evengoed zijn ben ik gewoon de pineut? hoeveel uur moet ik spelen om een schijn van kans te hebben?
Iemand met een kleine fighter van 80 euro kan je ook opjagen en neerschieten. Het zit hem totaal niet in het bedrag namelijk, sinds een 1000 dollar ship vaak gericht is op hele andere dingen of zelfs totaal niet om combat. In SC kan je veel meer dingen doen dan combat. Heck de meeste mensen houden zich met trading en mining bezig op het moment, en de combat die er is, is vooral tegen NPC's of bunker missies die je weer samen met andere spelers kan doen.

Dus nee, je hoeft je serieus nergens druk om te maken.
Iemand met een kleine fighter van 80 euro kan je ook opjagen en neerschieten. H
Met andere woorden je hoeft maar 80 euro uit te geven om een space shipje te kopen met echt geld om enigszins mee te doen. Hij zegt het gewoon alsof het niks is en de normaalste zaak van de wereld.
Iets met "een voorbeeld geven". Zelfs met een starter schip kan je een andere starter opjagen als je wilt. Ja hij had het over "1000 dollar schepen", ik geef een voorbeeld dat het met een 80 dollar schip ook kan.
Zelfs met een starter schip kan je een andere starter opjagen als je wilt. Ja hij had het over "1000 dollar schepen", ik geef een voorbeeld dat het met een 80 dollar schip ook kan.
Kijk en hier kom je tot de essentie. Je kan idd een ander starterschip opjagen. Maar als ik start in mijn starter schip en jij in je 80 euro schip en we hebben beide gelijke skills kan ik jou niks maken. Geen gelijk speelveld. En waarschijnlijk tegen de tijd dat ik gegrind heb voor dat 80 euro schip is er alweer een 160 euro schip aangekocht dat makkelijk gehak maakt van het 80 euro schip. Maar dan moeten spelers maar volgens jou gaan bedelen bij andere voor iets beters blijkbaar. Is dat "the SC way"?

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 13:34]

Dat gebeurt nu ook op elkaar schieten,
En paar replies hierboven claim je nog dat combat helemaal geen belangrijk onderdeel is in SC?
maar wat verwacht Mirved? Dat iedereen aardig is. De community zelf is erg behulpzaam, maar combat zal er altijd zijn. Maar daarom vraag ik me af waarom hij dan ook MMO's zit te spelen als dat soort dingen hem zo dwars zitten.
Je hebt echt moeite met lezen of niet? Ik zeg juist dat niet iedereen aardig gaat zijn. Daarom is het wel zo eerlijk als iedereen gelijk begint. Ipv als die onaardige al aankomt met een enorme gekochte vloot. Kun je mij quoten waar ik verwacht dat iedereen aardig is? Jij bent juist diegene die zegt dat de community elkaar gratis spullen gaat geven en niet noobs gaat afschieten. En dan ga je mij deze woorden in de mond leggen opeens?

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 12:25]

er zullen vast wel griefers zijn maar de sim heeft daar penalties/bounties voor bedacht.

Daarnaast is het een minder toegankelijke game en zullen de meeste spelers vooral mensen zijn met een dikke pc en een voorliefde voor simming. Die gaan elkaar niet perse opjagen of griefen.

Maar goed, het punt van de gekochte schepen is misschien een dingetje. En als het zo blijft, dan zij dat zo.
Je kan een Fiat Panda kopen of voor meer geld een Ferrari. Kan je harder/sneller/groter.
Mensen met meer geld kunnen meer kopen.

Je kunt allebei de weg op maar de ander heeft een groter begin.
Maar goed, als je het allemaal niks vind, speel jij het lekker niet.
In ander topic had je ook over spelers met life time insurance. Ik ben backer maar heb geen LTI. Slechts enkele schepen/packages hebben dat. De rest heeft meestal max 6 maanden insurance. Kan je daarna met ingame credits kopen.

Dat sommige mensen LTI op hun Carrack of Idris hebben zal zo zijn maar daarvoor moet je bij CGI gaan klagen en niet bij ons backers die gewoon lekker aan het spelen zijn in de alpha momenteel.

Combat is voor veel mensen niet eens zo'n groot punt. Ja het zit er in maar ik ben ook een van de velen die vooralsnog meer interesse heeft in exploration, trading en mining.

SQ42 zal de storyline zijn met meer combat dan in PU. Beetje Freelancer-achtige storyline gok ik zo.
De rest in PU is gewoon aan het traden/minen/exploren.
Combat is globaal aanwezig, dat wilt niet zeggen dat dit constant om je oren gebeurt. Heb ik ooit beweert dat er helemaal geen combat is dan?

Wat heeft een vloot aan schepen te maken met niet aardig zijn? Wie zegt dat hun doel is om starters neer te schieten? Daar halen ze toch geen repuratie mee, sinds je er niks mee verdient. Je verliest alleen maar omdat ammo, torps, missiles etc geld kost en dat ga je niet op een paar kleine schepen gebruiken als iets geen dreiging is.
Jij bent juist diegene die zegt dat de community elkaar gratis spullen gaat geven en niet noobs gaat afschieten. En dan ga je mij deze woorden in de mond leggen opeens?
Ja dat gebeurt namelijk in-game, zeker met dit soort free flight weken als er meer starters bij komen die zich ergens willen aansluiten. Ze kunnen schepen lenen van anderen, meedoen met missies met anderen zodat je missies kan sharen. Maar jij speelt SC niet, dus wat kom je me hier vertellen eigenlijk?
Aangezien je niet met een quote kan komen waar ik claim dat iedereen aardig moet gaan zijn. Ga je je reply nog aanpassen of je excuseren voor de leugens die je over mij verspreid?
@Mirved ik inmiddels hele discussie tussen Recon24 en jou gelezen. Wat mij echter niet duidelijk is geworden, heb jij Star Citizen zelf ook gespeeld? Want serieus als jijzelf geen account hebt om daadwerkelijk zelf te ervaren wat er nu is, kun je weinig over dit alles zeggen.

Ja, als jij aangesloten bent bij een organisatie dan is het niet vreemd dat men elkaar voorziet van verschillende zaken. Dat was in mijn geval al zo toen ik nog actief World of WarCraft speelde, daar had de guild ook recources die men met elkaar deelde.

Ook het 'afschieten' van nieuwkomers is erg inefficient en eigenlijk helemaal niet interessant. Elke kogel, energie, rakket of torpedo kost ingame currency. Met andere woorden je kijkt wel uit waar je, jouw resources aan verbruikt. Waar jij overigens wel gelijk in hebt, practisch elk schip/voertuig heeft inderdaad wel iets van een wapen, maar om dit nu volledig combat ready te noemen. Het is meer om even iets of iemand van je af te houden.

Heel veel zal absoluut niet om combat draaien. Dat de eerste module om combat draaide, komt gewoon door het feit dat dit verweg het makkelijkst is om te maken, zeker met de cryengine waarmee zij begonnen zijn. Op dit manier kon men snel iets neer zetten om iets te tonen.

De lifetime insurance is een heel klein voordeel, klopt, daar heb jij gelijk in. Echter is al meerdere malen aangegeven dat insurance in-game goed te betalen zal zijn. Waaom je dit erbij verzind, mja.. men wil realiteit in deze game brengen. Jouw karacter moet ook drinken, ander overleeft deze het niet, iets wat in meer games terugkomt.

Grote schepen tegen een klein schip. Veelal zal dat grote schip het niet lukken het kleine schip te pakken te krijgen. Een Bengaal carrier (slagschip) zal weinig zelf uit kunnen richten tegen bijvoorbeeld een Aurora (starter schip), daarvoor heeft hij zijn mogelijk aanwezige Hornets (heavy fighter) nodig. Alleen om een Bengaal carrier met gestationeerde Hornets te bemannen heb je een behoorlijk crew nodig. Iemand die een Bengaal carrier heeft gekocht met echt geld, zal niet zomaar iets kunnen beginnen tegen die Aurora. Echter de Aurora zal ook weinig tegen de Bengaal kunnen uitrichten, uiteindelijk zullen die twee elkaar met rust laten.

Het commentaar wat ik zelf voornamelijk heb op de ontwikkeling, is dat Chris Robberts absoluut niet een goede projectmanager is. Hij kan absoluut geen prioriteiten stellen en iets op de horizon zetten. Met andere woorden tijdpaden uitzetten wanneer wat op te leveren. Het eerst concept heeft men ook kompleet laten varen. Men zou namelijk alles in modules gaan uitbrengen en dat samen laten komen, daar op verder bouwen. Het trackrecord van Chris is op dat gebied net erg denderend, beter zou zijn om iemand er naast te zetten die hem daar op stuurt, maar ja... hij is nu 'the big boss' en heeft nu geen Microsoft die aan de rem trekt (Freelancer).

Maar volgens mij is er op dit moment ook weer een freeflight, zelf heb ik al een poosje niet meer in-game (techdemo) gekeken. Als je nog geen account hebt, ik zou zeggen maak er één aan download SC en geef mij en @Recon24 Recon24 een seintje, dan gaan we samen eens kijken.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 23 november 2021 10:09]

@Mirved ik inmiddels hele discussie tussen Recon24 en jou gelezen. Wat mij echter niet duidelijk is geworden, heb jij Star Citizen zelf ook gespeeld? Want serieus als jijzelf geen account hebt om daadwerkelijk zelf te ervaren wat er nu is, kun je weinig over dit alles zeggen.
Denk je nou echt dat ik zoveel van het spel weet zonder het te spelen?
Want ja als jij aangesloten bent bij een organisatie dan is het niet vreemd dat men elkaar voorziet van verschillende zaken. Dat was in mijn geval al zo toen ik nog actief World of WarCraft speelde, daar had de guild ook recources die men met elkaar deelde.
Resources die men deelt vast. Maar jij krijgt vast geen schip van 80 euro. Sowieso is het onwenselijk dat je moet gaan bedelen bij andere ,als niet met echt geld betalende speler, voor spullen lijkt mij.
Ook het 'afschieten' van nieuwkomers is erg inefficient en eigenlijk helemaal niet interessant. Elke kogel, energie, rakket of torpedo kost ingame currency. Met andere woorden je kijkt wel uit waar je, jouw resources aan verbruikt. Waar jij overigens wel gelijk in hebt, practisch elk schip/voertuig heeft inderdaad wel iets van een wapen, maar om dit nu volledig combat ready te noemen. Het is meer om even iets of iemand van je af te houden.
Dat is wel erg naïef. Ik raad je aan om eens andere spellen te spelen (EVE bijvoorbeeld) dan zie je dat dit regelmatig gebeurd. Nu kun je zeggen "in SC doen we dit niet" maar dat is onzin je weet niet hoe het spel gaat uitzien als het live is en er straks andere mensen bijkomen. Een spel is overigens nog altijd om plezier te beleven en iemand anders afschieten vinden mensen leuk. Ik denk dat weinige het spelen om zo efficiënt mogelijk te zijn.
Heel veel zal absoluut niet om combat draaien. Dat de eerste module om combat draaide, komt gewoon door het feit dat dit verweg het makkelijkst is om te maken, zeker met de cryengine waarmee zij begonnen zijn. Op dit manier kon men snel iets neer zetten om iets te tonen.
Waarom is het merendeel van de 100+ schepen dan combat georiënteerd? Waarom draait SQ42 dan alleen om combat?
Grote schepen tegen een klein schip. Veelal zal dat grote schip het niet lukken het kleine schip te pakken te krijgen. Een Bengaal carrier (slagschip) zal weinig zelf uit kunnen richten tegen bijvoorbeeld een Aurora (starter schip), daarvoor heeft hij zijn mogelijk aanwezige Hornets (heavy fighter) nodig. Alleen om een Bengaal carrier met gestationeerde Hornets te bemannen heb je een behoorlijk crew nodig. Iemand die een Bengaal carrier heeft gekocht met echt geld, zal niet zomaar iets kunnen beginnen tegen die Aurora. Echter de Aurora zal ook weinig tegen de Bengaal kunnen uitrichten, uiteindelijk zullen die twee elkaar met rust laten.
Ok en waarom kies je dit voorbeeld? waarom als ik noobs zou willen gaan afschieten zou ik in een bengaal gaan zitten i.p.v. een arrow? Denk je dat ik kans maak als niet betalende speler met gelijke skills in mijn aurora tegen een arrow?

[Reactie gewijzigd door Mirved op 23 november 2021 09:35]

Je neemt mijn voorbeeld wel erg letterlijk namelijk over een 80 euro schip. Men maakt zich hier constant druk over "bla bla bla 1000 dollar ship dit en dat kan een starter kapot maken". Mijn voorbeeld geeft aan dat het bedrag helemaal niet relevant is want 80 euro (LEES VOORBEELD, ik had ook 75 euro kunnen zeggen of zelf 40) kan een starter ook het leven zuur maken.

Heb je nooit over het feit nagedacht dat 2 starters met een starter package elkaar ook het leven zuur kunnen maken? Waarom verwacht je by default dat dit altijd een doorgewinterde speler is? Daarnaast, verwacht je serieus iedereen die fighters heeft ook allemaal super goede piloten zijn?

Of je nou als starter binnen komt, later in een game...je zal altijd te maken hebben met spelers die beter zijn. Dat heeft niks met echt geld of het kopen van in-game schepen te maken.
Denk je dat ik kans maak als niet betalende speler met gelijke skills in mijn aurora tegen een arrow?
Hoe weet jij of die speler zijn schip met echt geld heeft gekocht als je hem voorbij ziet vliegen? Hij schiet op je, maakt je kapot, Ga je daarna jammer en onderzoeken of het met echt geld was of een speler die hem in-game heeft gekocht? Elk schip zal zich op een bepaalde manier moeten kunnen verdedigen.

Jij zoekt blijkbaar iets anders in SC, dus de vraag is hier denk ik wel degelijk fair, wil je SC uberhaupt wel spelen, en waarom ben je er jaar in jaar uit in elke SC nieuwsbericht zo mee bezig? Je bent in al die tijd nog steeds niet tot de conclussie gekomen, en je komt steeds met dezelfde argumenten. Je krijgt antwoorden niet omdat je argumenten gewoon vaak scheef zijn en niet kloppen. Jij verwacht iets wat je niet krijgt en op een gegeven moment moet je het gewoon los laten, in plaats van anderen erop te wijzen dat alles slecht is. Want op dit moment kan SC niets goed doen voor jou, dus zijn discussies met jou ook totaal tijdverspilling. Ik durf voor 100 euro te wedden dat je bij het volgend bericht weer precies met dezelfde loze argumenten komt om weer bevestiging te krijgen van anderen, maar tegelijkertijd doe je ook je oren dicht, want je wilt alleen je eigen mening horen en niet die van anderen.

Dit is bijna een ongezonde obsessie aan het worden op die manier. Same als die DeX figuur. Kan het blijkbaar niet los laten en dat hij een miskoop heeft gedaan. Ik vraag me dus werkelijk af met het "helpen anderen afkomen van SC", of die mensen daadwerkelijk hulp nodig hebben en niet hij, sinds zijn obsessie blijkbaar nog steeds te diep zit.
@Mirved Hele slechte comback,
"comback" denk je dat we in een soort van roast verwikkeld zitten? :D
ik heb blijkbaar een gevoelige snaar geraakt.
Volgens mij noemen ze dit projecteren. Als je even kijkt hoe zuur jij reageert, hoe aanvallend, dat je zelfs van allerlei mensen van allerlei dingen gaat beschuldigen zonder enige bewijs daarvan. Enige zelfreflectie is je vreemd blijkbaar.
en je negeert ook alle aanbiedingen die je van anderen krijgt omdat je gewoon je gelijk niet krijgt. Je bent zo zuur dat je te blind en geobsedeerd bent dat wanneer je de feiten hoort, je gelijk weer veranderd.
Ten eerste kan ik het spel zo zelf opstarten als ik dat zou willen. Dus waarom zou ik de behoefte moeten hebben om op die aanbiedingen in te gaan. Ten tweede wat veranderd het spelen met jullie eraan dat er allerlei mensen in het spel zitten met allerlei gekochte schepen voor echt geld? Hoe gaat het met jullie meevliegen dat veranderen?
Dat heb je zelf veroorzaakt, dus ga niet als slachtoffertje spelen nu.
Dus je geeft toe dat je gaat liegen en mensen gaat zwart maken en je vind het ook nog normaal. Enkel omdat je het niet eens bent met een ander in een discussie. Zegt genoeg lijkt mij toch.
Dat mag, maar had je verwacht geen tegenargument te krijgen. Ook hier niet gaan lopen jammeren dus..
Waar geef ik aan dat ik geen tergen argument verwacht? waar jammer ik daar over? Weer allemaal zaken die je zelf invult.
Nee gast, je hebt dit uiteindelijk aan jezelf te danken, op de manier hoe jij al meteen je eigen mening als feit plaatste door anderen hun argumenten niet te accepteren.
Dus dit geeft je het recht om te gaan liegen en mensen aan te vallen? Totaal geen zelfreflectie of enige verantwoordelijkheid nemen over hoe je je gedraagt dat blijkt maar weer.
Het viel me ook wel op dat je niet op Dune reageerde namelijk, maar wel meteen op mij? Ra ra hoe kan dat troll?
Wow dit is toch wel op het obsessieve af. Dat jij blijkbaar om 23.00 nog dit hele topic zat af te scannen en te kijken wie er op mij reageert en of ik op reageer en hoe lang dat duurt. Nou ik zal je vertellen om 23.00 toen Dune zijn comment plaatste zat ik niet achter mijn computertje dit topic door te scannen. Ik zag vanmorgen pas zijn reactie en dat is ook de eerste waar ik op gereageerd had (makkelijk te checken via de timestamps). Wederom weer een foute aanname die je daar doet maar goed dat zijn we wel gewend dat je de waarheid probeert te verdraaien in een slappe poging om iemand weer zwart te maken. Dat alles om een discussie te proberen te winnen, hoe diep kan je zinken.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 23 november 2021 14:37]

https://youtu.be/kZWT4aNY6lU?t=4436

Is dit achter lopen? :o , dan weet ik niet welke game volgens jou zo ver voorloopt...?
Je gaat er niet op in, maar je weet zelf ook dat dit geen juist voorbeeld is van SC gameplay. Je denk dat ik grappen maak, maar ik ben best serieus. Je laat een stukje zien van een techdemo die offline is en wil daarmee mensen overtuigen dat het spel ook zo is/zal worden. Hierbij is geen ruimte voor erkenning dat dit niet een MMO is (geen multiplayer, voorlopig (misschien dan) 100 spelers per shard). Je toont mooie beelden, zeker maar realistisch is het zeker niet. Vandaar dat ik me dan afvraag of je weet wat een MMO eigenlijk is.

Nogmaals er zijn zeker mooit ontwikkelingen, maar plaats ze dan wel in de juiste persectieven. Verhemelen van een nog niet bestaand product helpt je argumenten niet.
De huidige graphics zijn hetzelfde. Daar gaat het om namelijk...de demo is een voorbeeld maar de huidige game is net zo. Maar je leest natuurlijk precies wat je wilt.

Graphics heeft niks met de omgeving te maken waarin die demo is.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 23 november 2021 12:12]

Wat heeft EVE met SC te maken? Wie zegt dat de systemen die EVE, EVE maken in SC komen? Er is al vaker gezegd dat de economie in SC voor 90% door NPC's word bepaald en maar 10% door spelers.

De keiharde concurrentie uit EVE zal maar beperkt van toepassing zijn in SC. Het is wel duidelijk dat jij SC al een tijdje niet of misschien wel nooit hebt gespeeld. Dit is niet zoals in EVE een zero-sum game.

Er zijn consequenties voor het killen van "Blue" spelers. Je krijgt een crimestat en je krijgt een bountie die iedereen kan accepteren, die zien allemaal meteen waar jij bent. Als je dood gaat mag je rotsen gaan minnen in de bak.

Even voor de duidelijkheid. Met een paar uur grinden heb je 600k ingame currency. Daarmee koop je een Arrow, als je een beetje kan vliegen kill je daar alles behalve een idris of javelin mee. Het maakt niet uit hoeveel je schepen je hebt, als je niet kan vliegen wint iemand die dat wel kan altijd van jouw.

En ja in de SC community is het heel gewoonlijk dat je schepen aan elkaar uitleent.
Ik speel Star Citizen daadwerkelijk, ik zit in de community, ik zie wat er gaande is daar en wat er gebeurt. Ja niet iedereen helpt..for sure, maar jij gaat er al vanuit dat dit nooit gebeurt en dat voor iemand die er compleet buiten staat....nee dat is wat ik noem "hilarisch".
Ik baseer mij op mijn jarenlange online game ervaring waar je gewoon ziet hoe dat gaat.
Totaal niet relevant, want je zit niet in de SC community dus vandaar mijn verbazing dat je denkt te weten hoe het daar allemaal gaat. Niet elke community is hetzelfde.
Ik raad je aan om eens paar dagen EVE online te spelen om een beeld te krijgen van hoe SC straks gaat uit zien als het live is. Ipv naïef te zijn en te denken dat iedereen elkaar gaat helpen en gratis spullen gaat weg geven aan elkaar en niemand op elkaar gaat schieten.
Uhm...nee dat hoef ik niet? Volgens mij begrijp jij mij ook niet, want ik had het over orgs. Ook random mensen helpen anderen graag. Zoals ik al zei, er zijn altijd eikels in games maar daar moet je mee leven. Je neemt veel dingen wel erg letterlijk want ja mensen zitten ook achter elkaar aan soms. Ik had ook 2 bounties op 2 spelers gister waardoor ik mijn reputatie kon verhogen. Neem ik deze contracten niet aan omdat het spelers zijn?....nee tuurlijk neem ik die aan.

EVE is geen SC en SC is geen EVE. Verschillende communities die anders spelen en heeft niks met naïef zijn te maken. Het is zoals het is namelijk...

Maar zo te lezen zijn dit dus je aannames sinds je er geen ervaring mee hebt in SC.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 11:38]

Je items zijn persistent, je UEC is persistent je hebt geen global inventory waar je uit het niets zomaar allemaal items tevoorschijn kan halen.

Er is wel degelijk in de huidige build iets te verliezen, en dat zal langzamerhand steeds meer worden.
Dat je niet in ziet dat dit nog gaat veranderen als er A nieuwe spelers komen en B daadwerkelijk iets te verdienen/verliezen valt is wel erg naïef.
Er komen dagelijks nieuwe spelers, heb je allemaal interviews met ze gehouden? 8)7. Wat zit je als buitenstaander dan zo dwars? Ik vraag me ook af wat je tegenhoudt om SC te spelen, sinds je er wel erg veel mee bezig bent en het je wel veel schijn te doen namelijk?

Stel je zou een uitnodiging krijgen van mij nu daadwerkelijk om te gaan spelen? Sla je het dan af omdat je bang bent dat je er compleet naast zit met je aannames? is dat de reden dat je steevast blijft doordrammen?

Mij overtuig je niet, eerder je probeert jezelf te overtuigen van alle evil rondom SC.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 11:50]

Ik vraag me ook af wat je tegenhoudt om SC te spelen
Wat me tegenzit is dat het Pay2win is geworden (misschien had je dat al kunnen lezen hierboven). Dat als ik begin en ik wil pvp'n met andere dat die ander zijn geld terug krijgt voor zijn schip (lifte time insurance) en ik er voor moet grinden. Als we überhaupt al met hetzelfde schip beginnen want die ander kan mogelijk uit een vloot van schepen kiezen dat hij bij elkaar heeft gekocht. Ik speel een spel om te concurreren met anderen maar dan moeten we wel allemaal gelijk zijn. Iemand anders kan een beter schip hebben maar dat zou dan komen doordat ie ook meer tijd erin heeft gestoken en het niet simpel weg gekocht heeft. Als ik een potje monopoly speel vind ik het ook niet leuk als ik moet beginnen en een ander heeft al hotels op een aantal straten staan omdat hij dat met echt geld gekocht heeft. Het enige wat je hier tegen in kan brengen is dat JIJ VIND dat het spel daar niet om gaat en dat JIJ VIND dat dat niet belangrijk is. Echter bepaal jij niet waar het spel om gaat voor mensen of hoe het gespeeld zou moeten worden.
Je hele argument valt als een complete kaartenhuis in elkaar. Weet je waarom? sinds de eerste kickstarter campagne was het al duidelijk dat je kon backen d.m.v. concept schepen te kopen (ja toen moest je er langer op wachten).

Je kon het toen al weten want SC is nooit anders geweest voor backen. SC was vanaf het begin op die manier opgezet. Daarin ben jij het probleem zelf en niet SC, omdat jij je schijnbaar niet goed hebt laten informeren.
Echter bepaal jij niet waar het spel om gaat voor mensen of hoe het gespeeld zou moeten worden.
Man man doe niet zo dramatisch zeg. Niemand verplicht hoe je moet spelen. Maargoed het is me nu wel duidelijk dat je geen interesse hebt in Star Citizen. Ik vroeg alleen of je mee wilde spelen, dan kon je het eens zelf ervaren (zie een aardige backer die je graag wilt helpen).

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 22 november 2021 12:03]

Je hele argument valt als een complete kaartenhuis in elkaar. Weet je waarom? sinds de eerste kickstarter campagne was het al duidelijk dat je kon backen d.m.v. concept schepen te kopen (ja toen moest je er langer op wachten).
Dus je argument is dat het al pay2win vanaf het begin was. Ok dan heb ik die fout gemaakt destijds doordat niet in te zien. Dat maakt het niet minder een reden waarom ik het niet meer wil spelen. Wel fijn dat je het nu gewoon toegeeft.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 november 2021 12:07]

Kleine nuance (ik ben verder geen voorstander van betalen voor 'iets bereiken' in games): zelfs als iedereen op gelijke voet begint is dat twee weken later al teniet gedaan. Dus ik weet niet of dat veel oplost. Kunstmatig iedereen gelijke kansen geven, x maanden/jaren na release, is iets wat veel games ook kapot maakt. Dat maakt de verworvenheden van de eerdere spelers weer waardeloos. Dus even los van het feit dat er druiloren zijn die betalen in plaats van spelen, is het misschien niet erg dat je instapt in een ongelijk speelveld.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 22 november 2021 12:12]

Beetje een kut argument.

Ik speel games om plezier te hebben en soms heb ik plezier om andere neer te schieten. In RDR2 is mijn groep ook ambetant en schiet alles neer wat ze kunnen (inc players)

Dus als wij een giga schip hebben en we kunnen noobs neerknallen en we zijn in een dronken bui, dan zullen we dat 100% doen. Ja misschien komt er wel een ridder op het witte paard, maar waarschijnlijk niet. Of misschien knallen we die ook uit de lucht.

Het is NU enkel voor mensen die er geld in willen steken en srs bsns doen. Als het dalijk voor iedereen uit is dan piepen we anders
ik denk dat de huidige backers van SC wel aardige mensen zijn maar zodra het spel officieel uit komt krijg je vanzelf ander publiek en daarmee ook de griefers die beginners gaan afknallen.
Ik denk dat dat wel degelijk een valide punt is.

of griefers ook direct honderden euro's gaan uitgeven om met Hornets etc. te kunnen griefen vraag ik me af, maar ze zullen er ongetwijfeld wel degelijk zijn.
Dat ga je altijd krijgen dat een bepaald ander publiek zal komen, of mensen die zich puur willen richten op pirating. Echter ik zie het probleem niet echt als er een beetje leven is in de verse namelijk.

Maar tegelijkertijd doen mensen er een beetje dramatisch over zonder het zelf te proberen.
Wat betreft space battles> ga terug naar het vorige bericht op tweakers, lees de reacties van anderen op jou over dit onderwerp. Als je het niet van mij wilt aannemen, lees dan de reacties terug van anderen.
Die reacties heb ik destijds ontkracht met dezelfde argumenten als ik hierboven gebruik heb en net zoals jij had diegene daar ook geen reactie op. Dus je kunt wel terug verwijzen maar dan blijft het punt hetzelfde.

O en misschien moet je je eigen advies even volgen en alle reacties van mensen in alle oude nieuws artikelen (en hier) eens terug lezen. Volgens je eigen logica zou je dan tot de conclusie moeten komen dat er echt iets mis is met SC. Want er zijn veel meer negatieve reacties met argumenten waarom dat zo is dan positieve. Dus neem het niet van mij aan maar van alle andere reacties die geplaatst zijn.
Wow je bent wel triggered
Oh the irony…
Zoals ik begrepen heb kan je alles kopen maar je kan game starten met 1 ship. Je begint niet met een floot.
Dat iets niet jouw interesse heeft, betekend niet dat je de mensen op die manier hoeft weg te zetten.

Dit spel heeft een gigantische potentie en tijdens de free week een tijdje geleden heb ik mij prima vermaakt!
Iedereen leert de "potentie" les vroeg of laat.

Voor mij was het met wat steam greenlight games, paar gehad die nooit uitkwamen, paar gehad die wel uitkwamen maar dev meteen aan het volgende project begon. Allerergste is natuurlijk als ze een "2.0" update doen en de design visie ineens veranderd (rip stellaris), dat is tegenwoordig ook vrij populair.

Daar zit je dan met je potentie.

En hoe vaak zie je al bij star citizen dat ze complete systemen totaal willen (of erger: moeten) herscrhrijven? Die doen al van die "2.0" updates die alles drastisch veranderen voor release, dat is helemaal een slecht teken.

[Reactie gewijzigd door KSU4reqY op 22 november 2021 09:06]

Bij stellaris zijn de oudere versies wel via het beta menu beschikbaar, dus als je 2.0 niets vond kon je altijd nog 1.x blijven spelen.
Ja dat kan. Maar we hebben het over potentie, en in een oude versie zit natuurlijk 0,0 toekomst potentie.
tot die optie wordt verwijdert. Eu4 kan ik ook niet meer 1.11.4 spelen (laatste versie voor ze forten introduceerden)
Dat probleem van naar next project heb je niet bij een MMO daarna begint het pas. UItbreidingen ect.
Het eigenaardige aan MMO is dat ze na release de development zelfs opschalen. Het fenomeen van life productie.
Potentie is leuk. Daadwerkelijk spelen is leuker.
Spelen kon prima, fps was stabiel. En dat op een mediocre systeem.
Er valt niets te spelen. Het is een tech demo, geen spel. En van wat ik heb gezien, niet een heel indrukwekkende tech demo.
Ik moet het "spel" nog vinden in Star Citizen.

Die single player campaign zit ik ook nog steeds op te wachten....
Hmm... Als ik het forum van SC door ga dan zijn de meeste spelers dat absoluut niet met je eens want zelfs de fans geven aan dat het een zwaar spel is en slecht geoptimaliseerd.
in 2014 kon mijn toenmalige pc het net aan in de hangar. Dus het kon wel.
Dat was direct afgelopen met de daaropvolgende build. Nu dus niet meer.
Recent weer een nieuwe pc gebouwd en SC draait nu prima maar slurpt gewoon direct 20-25GB RAM, omdat het kan.
SC pakt wat het pakken kan.
Kunnen spelen en een goede spelervaring hebben zijn ook niet hetzelfde.
Ik heb Cyberpunk 2077 met stabiele FPS kunnen spelen. Het verhaal was prima van te genieten. Betekent dit dat niemand mag klagen over de release?
Maar als een spel nooit uit komt, dan blijft er potentie in zitten en dan kan je blijven hypen.
Eerlijk gezegd is dat hele project gewoon één grote tech demo. Het is leuk enzo, maar als game is het nu wel een beetje verworden tot meme.

Oh, en *betekent. Want "Ik beteken", dus "Het beteken+t".
het is een space-sim tech demo inderdaad.
Spore duurde ook iets van twaalf jaar. Dat is uiteindelijk ook best leuk geworden.
Duke Nukem Forever vergeten? ;) Het kan dus ook slecht uitpakken.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 november 2021 09:21]

Maar Spore heeft uiteindelijk slechts 35 miljoen dollar gekost (10-15 miljoen over het budget). Dan is 400 miljoen toch wel van een andere orde ;)
En ook die had meer potentie. Ik weet niet of je de 'demo' of de dingen die ze in het begin wilden zetten hebt gezien?https://youtu.be/tpK1rZ3tkU4
Dat was toch wel een stuk uitgebreider dan Spore.

Spore was wel vermakelijk, maar ook heel kort, voor iets wat zo lang heeft geduurd. Het voelde voor mij alsof het wat mistte. Toen ik de bovenstaande video zag begreep ik dat het spel echt dingen mistte.

En dan hebben we natuurlijk de heerlijke domme vulgaire mop over potentieel en werkelijkheid, maar dat bespaar ik jullie even :')
Spore is een mooi voorbeeld van een heel leuk, interessant en ambitieus concept dat, om het binnen de perken te houden, resulteerde in een set minigames met weinig diepgang. In ongeveer een uur per minigame had je ze wel door. De editor om dieren en gebouwen te ontwerpen was een time sink die op de gameplay nauwelijks invloed had.
Dat belooft voor dit project dus niet bepaald iets heel goeds.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 22 november 2021 12:14]

Het probleem van spore is dat het ten 1st orgineel en innovatief was. En dat is opzich ook grote risiko wat genomen wordt. Ander probleem is dat elke fase ook een andere core gameplay heeft. En niet iedereen vind ze allemaal fun. Ik vind de begin fase tof, de eindgame is totaal niet mijn ding. Dus speelde voornamelijk de begin fase.

Deze multi genre feature rijke space game zijn bekende features die samen nog niet gedaan zijn. En dat is weer ander soort risiko , maar de gameplay variaties zitten wel wat dichter bij mekaar.
Ik heb niet de hoop dat mijn kleinkinderen dit al kunnen spelen als het released wordt...

Maar zijn verdienmodel is simpel, en als hij netjes zoals beloofd in 2014 gereleased had had hij nooit zoveel geld verdiend, dus het is duidelijk wat hij de komende jaren blijft doen.
De vraag is ook of het een leuk spel is als het klaar is. Als een hardcore spacesim wordt dan blijft er meestal slechts een niche over die er tijd voor vrij wil maken.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 22 november 2021 12:42]

ik denk dat het hele doel van SC daadwerkelijk is om er een hardcore spacesim van te maken.
Misschien SQ42 meer als spel maar de PU is niet voor het klootjesvolk met een budget game pc.
Een hardcore spacesim maken en hele zware eisen aan een game systeem stellen hebben niks met elkaar te maken... dat is puur grafische pracht, zelfs iets simpels als pong kun je zo maken dat je een 3090 nodig hebt om uberhaupt 30fps te halen.
grafische pracht dus. Ik hoef geen letterlijk van m'n post aan te passen want de strekking blijft hetzelfde.
Er zijn mensen / spelers die spelen niet anders dan star citizen en het is voor hun hun dagelijkse bezigheid, er zijn zelfs mensen die leven op star citizen, gewoon weg van hun realiteit en zichzelf uren bezig houden met star citizen.
is star citizen af? nee
duurt het nog lang? ja
komt het ooit af? in mijn mening nee
kun je je eigen 24/7(52 weken lang) bezig houden in-game? ja

heb mezelf ook schuldig gemaakt heb zelf starters pack gekocht met upgrade naar avenger titan schip, mede omdat ik sci-fi fan ben maar ook zelf nieuwsgierig werd.
Er is voldoende content om jezelf bezig te houden, ergens pakketjes ophalen, ergens wat criminelen opsporen tussen de astroïden of op de planeet, ergens een zooitje ongeregeld ruimte piraten neer halen op een illegale mijnclaim tussen de astroïden, mineralen verzamelen met de hand in grotten of via een schip op de planeet of tussen de astroïden, of zelfs van een onbekende uitgever een militairen / beveiligde locatie binnenvallen en vervolgens verlaten met talloze doden achter je en dan mag ik uiteraard het verhandelen van goederen niet vergeten.
Daarnaast heb je PvE en PvP space arena's en PvP ground shooters arena's

Dat mensen een absurd hoeveelheid geld uitgeven aan deze spel is hun eigen keuzen, of een hele kamer verbouwen voor een ultieme space setup.

Het toegang om te spelen is rond de €50 als je je dan makkelijk 60 uur mee kan vermaken is het normaal tegenover andere games, bij €400 solo tja dan ga je al gauw tegen de 480 uur aan, echter speel je dan vaak niet alleen omdat zulke schepen moeilijk te gebruiken zijn alleen.
Maakt wel voor makkelijke nieuwsberichten
Eens. Volgens mij zitten veel mensen zwaar aan de Copium omdat ze er al zo diep in zitten.
Je kan er op wachten dat ze het earn-to-play model ontdekken en het spel dus gaan combineren met blockchain. Nog veel meer vertraging met nog een grotere wortel voor de neus van backers.
FYI: alpha draait al jaren dus die hoeft niet meer gelanceerd te worden.
En momenteel is de Carrack weer te koop voor 700 euro.
En weer een ander autootje :)
Ik wou een soort van Freelancer game. In het begin was ik hier dan ook best enthousiast over. Het ziet er nu echter meer uit als een fulltime baan. Die heb ik al.
Als simpel voorbeeld, paar weken geleden bij SC nieuwsbericht werd er video'tje geplaatst van wat dingen doen in SC. Deed mij denken aan metaverse (maar dan zonder VR en alles met de muis doen, maakt het niet beter erop): Lijkt leuk op eerste gezicht, maar hoe lang blijft het leuk?

In dit specifiek geval: Degene moest nieuwe wapens op zijn schip zetten. Dus dan moet je de trein nemen naar de wapen-sectie, daar kan je rondlopen en ze bekijken, kopen en erop zetten, en dan de trein terug nemen. Leuk hoor, maar euhm, is dat niet veel handiger als ik gewoon vanuit een menutje het kan selecteren? Ja misschien minder 'realistisch', maar wel een stuk handiger. En zo lijken er nog heel veel dingen in zitten die de eerste 3x vast leuk zijn, maar als je het voor 124ste keer doet vooral zonde van je tijd zijn.
Denk zelf dat het voor velen geen leuk ‘spel’ wordt, net als dat hardcore simulaties meestal ook niet verder komen dan een bepaalde niche (die het fanastisch vinden en er de tijd voor hebben). Leuk om even te proberen maar hoe mooi en immersive iets ook is, dat went heel snel bij mensen en wat dan overblijft is de kwaliteit van de interactie en hoe stimulerend dat is en hoeveel tijd en moeite ze daarin moeten steken. Een gortdroog spel dat er prachtig uitziet maar waar je uren moet insteken voor een beetje betekenisvolle interactie is uiteindelijk voor veel mensen niet waarvoor ze terug komen.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 22 november 2021 12:52]

daarom is het ook geen spel, maar een sim.
Dus ja, je moet met de metro naar andere delen van de stad.
Welkom bij een simulatie.
Ik zit er toch over na te denken om een carrière switch te maken naar full time ruimte piraat :)
If only dat IRL kon :9~
Al zal ik me dan waarschijnlijk eerder bij "Starfleet" aansluiten :Y)
Mister Paris, warp 9

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 22 november 2021 09:47]

Ik zou Everspace 2 in de gaten houden, dat ziet er ook wel gaaf uit.

Edit: De developers hebben voor zowel Everspace als Everspace 2 een kickstarter gehouden en zijn altijd transparant geweest richting de backers w.b.t. de gestelde doelen en hebben deze grotendeels ook op tijd afgeleverd. Disclaimer: heb zelf geen financiële investering in beide gedaan, ben gewoon een tevreden speler.

[Reactie gewijzigd door Johannes99 op 22 november 2021 11:58]

Ik ken het spel vanuit de beginfase maar heb geen flauw idee wat het spel nu inhoudt. Iemand die het speelt die daar iets over kan zeggen? Is er inmiddels een doel in het spel?
Sinds de originele kickstarter download ik het spel 1x per jaar om te kijken hoe het draait en wat er te doen is. De gameplay loops zijn heel mager, maar ze zijn er wel.

Afgelopen half jaar heb ik het spel voor het eerst op m'n computer laten staan om af en toe een stukje te spelen. Zelf doe ik graag aan wat bountyhunting. Je kan reputatie levelen, en uiteindelijk krijg je bounties voor Hammerheads (capital gunship). Kostte me ook 45 minuten in m'n kleine fightertje, dus dat zou ik niet nonstop willen doen, maar het voelde wel heel goed om als een soort David zo'n Goliath uit te schakelen.

Zo ver ik weet is de gameloop voor miners ook vrij ver uitgewerkt en zijn er mensen die dat nonstop doen. Stenen scannen, minen (met de "mini-game" die daarbij hoort), en dan refinen. Klinkt niet als mijn ding, maar het is wel iets wat ik van plan ben om binnenkort uit te proberen. Ook zie ik vaak mensen die als hauler spelen.

Daarnaast zijn er ook al een paar questlines geimplementeerd als prototypes, voor zowel lawful als unlawful mensen. Ze zijn niet erg lang, en zijn beperkt door de gameplay elementen die op dit moment in het spel zitten, maar ze geven wel een indruk van waar ze naartoe aan het bouwen zijn.

Voor de $40 die ik met de kickstarter in het spel heb gestoken ben ik heel tevreden met wat ik tot nu toe heb kunnen doen. Vooral de periodieke events waar je met de hele server (max 50 op dit moment) zijn supertof. Met de aUAC (credits) die je verdiend met alles kan je nieuwe schepen kopen, dus ik heb tot de wipe van afgelopen maand rondgevlogen in een fighter "van" $200, want je kan schepen gewoon in-game kopen.

Al met al is het op dit moment dan ook vooral een sandbox MMO waar je zelf een doel voor jezelf moet stellen om je erin te vermaken, en persoonlijk heb ik nu al meer tijd besteedt aan deze game dan aan andere games die ik voor een soortgelijke prijs heb gekocht op Steam.

[Reactie gewijzigd door Dicebar op 22 november 2021 09:52]

goed verhaal! thanks!

dan lijkt het vooralsnog dus wel een beetje op een First person Eve, maar dan een kleinere universe.
@Mirved Lees je mee? Haalt een aantal goede punten naar voren die jij vaak naar voren haalt om negatief over te zijn.
minen wil ik al heel lang maar het is me nog nooit gelukt.
De ene keer heb ik de bug dat de laser het niet doet.
De andere keer crasht mijn game of gaat er op een andere manier iets mis waardoor ik tijdens de afdaling te pletter klap omdat m'n sessie eruit knalt.

Uiteindelijk nog geen steentje kunnen minen.
Gisteravond weer geprobeerd maar toen lukte het niet om m'n Prospector naar de hangar te retrieven.
Tja :P
Probeer het uit zou ik zeggen, deze maand is het nog gratis te spelen tijdens de IAE
MAAS: Marketing As A Service, mensen hebben 400 miljoen dollar betaald voor beloftes. En voor elke belofte die, vaak maar gedeeltelijk, worden waargemaakt komen er 2 nieuwe bij.

Kudos voor zo'n geslepen verdienmodel, zolang het spel niet uitkomt kan het eindeloos doorgaan.
Inderdaad, om via Early Access en/of kickstarters je investeringen binnen te halen is een enorm voordeel voor een bedrijf. Als "investeerder" gooi je op deze manier je geld richting de developer zonder enige vorm van afspraken, behalve dat je ooit iets van een spel kan krijgen.
Ik zit niet heel erg in de game industrie maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als deze game op een traditionele manier zijn funding zou hebben gekregen hier of al lang de stekker was uitgetrokken of op management niveau veranderingen waren aangebracht.
Cloud Imperium Games heeft in deze game dan ook gewoon een vrijbrief om te doen en laten wat ze willen. De enige consequentie die er is. is wanneer de pot met geld leeg is.
Precies dit. De backing community levert dan ook geen enkel druk op CIG uit om dan ook maar iets aan te passen in hun aanpak. Hoeft ook niet, want het geld blijft gestaag binnenstromen (met dank aan ship sales / events). Inversteedersgroepen zouden al lang al sturende eisen hebben aangedrongen om hun investering te waarborgen.
Het ideale leven: goed verdienen en elke dag alleen maar brainstormen en dingen maken die je leuk vindt tot je geen zin meer hebt.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 22 november 2021 12:16]

Ik heb in 2012 uit euforie 40 euro ingestoken, sinds dan nog maar 1 uurtje er mee gespeeld...
EVE eiste toen iets meer aandacht op en nadien nooit meer naar omgekeken.
same here, ooit geld in gestopt, nooit wat mee gedaan...

Wordt ondertussen wel beetje te lang verhaal dit, wanneer komt er es gewoon een definitieve release?
Gooi de rest er dan als (free) DLC bij...
Och, misschien kunnen we er wel van genieten als we op pensioen zijn :+
Met een game PC in het rustoord.
Tegen die tijd moeten ze het hele spel aanpassen zodat die compatible is met onze brain-machine link :+
Als er dan al terug betaalbare videokaarten zijn :+
Definitieve release is 'huidige datum + 1,5 jaar'.
Ik heb hetzelfde idee.
De ontwikkeling van “EVE Online” staat ook niet stil en heeft ook een behoorlijke stabiele player base, waar je zelfs als nieuwkomer prima tussen komt.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe SC zich straks staande weet te houden tegen andere games op de markt.

Ook het aantal ontwikkelaars verdubbelen klinkt leuk, maar vaak merk je dat grote teams niet goed gecoördineerd kunnen worden.
Iedereen is heel goed om hun eigen stukje van de game te maken, maar echte aansluiting tussen deze onderdelen ontbreekt dan vaak.
Sorry maar de game in 2012 valt echt niet te vergelijken met de huidige staat. Probeer het nog een keer voordat je conclusies trekt, we zijn dan ook bijna een decenium verder.
Kan het niet aanraden. Misschien over 2 jaar, als het eindelijk (misschien) een MMO is met server meshing en niet een dood saaie Coop game capped op 50 spelers in een systeem verspreid over 20 immens grote manen/planeten (aka je ziet nooit iemand).

[Reactie gewijzigd door GoT.Typhoon op 22 november 2021 09:30]

De meeste mensen bevinden zich ook in gebieden waar activiteit is, dus dat je "bijna nooit iemand ziet", heeft te maken waar jij je bevindt op dat moment. En wees nou eerlijk, waarom zou je constant andere players willen zien als je ergens mee bezig bent? Ik kom ze nog weleens tegen als ik ergens op een missie ga, en je kan met meerdere natuurlijk iets doen, waardoor je al sneller aandacht trekt van andere spelers.
ik kwam altijd en overal spelers tegen op servers waar nog geen 15 man op zat, altijd wel iemand op de planeet / trein of grote trade stations voor beter gear en ging je niet de verse in maar deed je PvP sapce arena had ik binnen 2 minuten een match met meer dan 8 spelers en de PvP shooter arena was altijd druk met spelers en altijd bugged voor mij. Ben zelfs verdwaalde spelers tegen gekomen in grotten en vervolgens samen 40 minuten bezig zijn om eruit te komen.
Ja, zeker zal ik het nog is een kans geven, alleen is mijn periode van genoeg tijd te hebben om eens iets te spelen wat voorbij.
Het ziet er allemaal prachtig uit en ongetwijfeld dik in orde.

Misschien binnen 5-6 jaar eens bekijken.
Ik hoop dat dit spel nog 40-50 jaar zal bestaan.
Ik heb er ook in 2012 een €40 in gestoken. En al snel met de eeuwige beloftes en teleurstellende praktijk besloten het gewoon te laten liggen. Wie weet word ik nog positief verrast als ze een keer daadwerkelijk een 1.0 release hebben die leuk is. Ik verwacht het niet, maar hoop het wel uiteraard. Maar ik ga niet eeuwig hun buggy alphas blijven spelen in de hoop dat het nu wel een keer wat is.
Ik denk dat Half-Life 3 eerder af is dan Star Citizen :P
Misschien is zelfs George RR Martin eerder klaar met Winds of Winter....
Half-Life Alex is een waardige opvolger in de reeks. Half-life deel 3 is "af"!
Hoewel Half Life Alyx een fantastisch spel is, is het zeker geen Half Life 3... Daarvoor is het te kort en te klein. In VR een geweldige ervaring, dat zeker.

Half Life 3 moet er zeker gewoon komen.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 22 november 2021 09:32]

Het spel gaat een beetje dezelfde kant uit als ik met al mijn programming projecten. Begin idee is goed maar ik wil dan te veel in een keer doen waardoor het alleen maar lastiger wordt en langer gaat duren...

Nog steeds hoop/geloof ik dat het spel wel een release krijgt. Het spel ziet er erg goed uit, en wat er is is ook best wel leuk.
Heel herkenbaar dit ^_^

Beginnen met een goed idee, gaande weg steeds meer er aan toevoegen, zijsporen in gaan waar te veel tijd in gaat zitten, heel erg uitgewerkte kleine irrelevante dingen, maar het hoofd project, ho maar, hehe.
Ik zie het dan altijd maar als een les en ervaring, maar ik blijf er toch steeds intrappen. Voor een hobbyproject niet zo erg.

Voor iets dat tot nu toe 400 miljoen heeft gekost zou ik toch verwachten dat het management ervan beter zou lopen dan mijn hobby projectjes.
Ik hoop dat ze rond 2025 het single player spel af hebben, eerder zal het vast niet worden op dit tempo, tenzij ze echt een stuk sneller kunnen gaan door het aantal ontwikkelaars uit te breiden tot 1300.

Snel gaat het niet echt, iets met feature creep enzo, maar van wat ik zo heb gezien gaan de ontwikkelingen nu wel op een redelijk tempo.

[Reactie gewijzigd door Corodix op 22 november 2021 09:21]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee