Nintendo brengt mogelijk later dit jaar nieuwe versie van Switch uit

Nintendo brengt geen nieuwe versie van de Switch uit op korte termijn. Dat zegt directeur Shuntaro Furukawa bij een bespreking van de kwartaalcijfers. Zijn uitspraak laat wel de mogelijkheid over voor een nieuwe versie later dit jaar. Daar gaan al langer geruchten over.

Begin vorig jaar zei Furukawa expliciet dat er in 2020 geen nieuw model van de Nintendo Switch zou uitkomen. Op de vraag of er dit jaar een nieuw model is te verwachten, antwoordt hij nu dat Nintendo niet van plan is om binnenkort een aankondiging te doen. Daarmee laat hij de mogelijkheid open voor de komst van een nieuwe versie later dit jaar.

De directeur merkt op dat er Mario- en Monster Hunter-versies van de Switch verschijnen in februari en maart. Die zijn wat hardware betreft identiek aan de huidige Switch. Furukawa deed de uitspraken bij de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki op Twitter. Bij de bekendmaking van die cijfers bleek dat Nintendo tot nu toe bijna 80 miljoen exemplaren van de Switch heeft geleverd.

Nintendo bracht de Switch in 2017 uit en kwam in 2019 met de Switch Lite-variant. Ook verscheen er in datzelfde jaar een revisie van de Switch, met een zuinigere variant van de Nvidia Tegra X1-soc en ander nand-geheugen. Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een nieuwe Switch. In augustus vorig jaar werd er gesproken over een release begin 2021, maar dat lijkt dus later te worden. Het nieuwe model zou meer rekenkracht krijgen en mogelijk 4k-weergave ondersteunen. Nintendo zou ontwikkelaars al gevraagd hebben hun games en applicaties compatibel te maken met 4k-weergave.

Dataminer Mike Heskin claimde eerder deze maand dat de Switch-firmware details bevat over een nieuw model met de codenaam Aula. Dat model zou een beter scherm hebben en een Realtek-multimediachip bevatten, maar de Tegra X1-soc zou ongewijzigd zijn. Heskin speculeert dat de Realtek-chip gebruikt kan worden voor het upscalen van de HDMI-output naar een 4k-resolutie.

Update, 16:35: Details toegevoegd over de mogelijke nieuwe Switch-versie.

Nintendo Switch uit 2017

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

01-02-2021 • 15:26

118 Linkedin

Reacties (118)

Wijzig sortering
Zolang ze gebonden zijn aan de Tegra X1(+) zal een update nooit echt veel nieuws brengen. Upscaling via een aparte chip veranderd niet echt iets aan de grafische capaciteiten van de Switch. Ik denk dat Nintendo zich beter kan richten op de Switch 2 waarbij ze dan een soc moeten vinden die wat meer groeimogelijkheden biedt. De Tegra is een leuke chip maar het stilstaan van de ontwikkeling daarvan is echt niet goed voor Nintendo.
Upscaling via een aparte chip veranderd niet echt iets aan de grafische capaciteiten van de Switch.
DLSS 2.0 van Nvidia schijnt het anders behoorlijk goed te doen. Render in lage resolutie, upscalen naar 4K. Het is de enige reden dat ray tracing enigszins bruikbaar is in moderne titels als Control en Cyberpunk. Zonder DLSS is het een diavoorstelling met ray tracing aan. Ik kan me daarom voorstellen dat DLSS (zonder RT) in een nieuwe Switch best voordeel kan bieden en de grafische capaciteiten flink kan vergroten.
Zou wel kikke zijn idd, maar is dat niet een hardware matig dingetje voor volledige desktop gpu's?
Ik kan heel goed begrijpen dat Nintendo wacht. Alle tech companies liggen nog stil of draaien heel erg weinig. En mocht er een opvolger komen van een Swich wil je natuurlijk die wel weer bij NVIDIA maken. Laat die nou net ook schaarste hebben.
Mooi, laat ze de huidige switch maar lekker finetunen en optimaliseren. Zodat ik over 1-2 jaar de Switch 2/pro met de Tegra X2 en verbeterde joycons kan halen O+
4k weergave zie ik niet de meerwaarde van in op een scherm zo klein als die van de Switch. 720p vind ik momenteel prima, wil ik meer resolutie is 1080p op de TV ook voldoende.
Het gaat hier ook specifiek om output naar de TV; denk dat het scherm in de Switch zelf 720p zal blijven. Ten hoogste zal het 1080p worden maar aangezien er vrijwel geen klachten zijn over het scherm op de Switch zelf verwacht ik eigenlijk geen wijzigingen. Wellicht mooi als het scherm nog wat feller zou kunnen of minder spiegeling geeft.

Het zal vooral gaan om scaling van UI / HUD elementen naar 4K. Games zullen niet in 4K gaan draaien. Een toename in resolutie voor games die veel gebruik maken van dynamische resoluties verwacht ik wel; zou mooi zijn als bv. Zelda BOTW vaker aan 1080p en locked 30fps zit, bv.
Ik hoop in ieder geval dat als het 1080p wordt, het wel een beetje zuinige OLED scherm is, want die gebruiken over het algemeen wel meer stroom dan LCD's.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 1 februari 2021 22:29]

Zover ik overal lees wordt het scherm zelf van de switch 1080p
Gaat dat niet om 4K output voor televisies? Op het scherm van de Switch zelf lijkt het me niet zo zinvol inderdaad
Dat zou de Switch helemaal niet trekken. Het ding sputtert en bokt nu al af en toe om games op 1080p/30FPS te houden. BotW draait 25-30FPS op 900p. 4K-output gaat em niet worden tenzij ze de interne hardware qua power minstens verdriedubbelen.
Ze bedoelen hier de dikte van de pijp naar de TV, niet de resolutie waarop de graphics renderen. Als de Switch m.b.v. dynamische resolutie zelda op 900p rendert, wordt dit opgeschaald naar 1080p en zo naar de TV verstuurd.

De nieuwe Switch zou dus zaken als UI / HUD in 4K kunnen sturen, zodat dit er netter uitziet op een 4K scherm. Daarnaast maakt het hogere dynamische resoluties mogelijk. Theoretisch zouden simpele games natuurlijk in 4K kunnen draaien, maar bij toptitels zal dat inderdaad nooit lukken.
Waarom zou de upscaling van de Switch dit beter doen dan die van de TV? (Oprechte vraag, elke TV kan volgens mij al 1080p upscalen, dus waarom zou de Switch dit moeten doen?)
Hij bedoelt specifiek het menu van de switch zelf en eventueel menu’s van games.
Dus een game wordt gerenderd op 1080p (of lager) en ge-upscaled naar 4K door de Switch.
Het menu en teksten worden gerenderd in 4K en gecombineerd met het spelbeeld en zo naar de tv gestuurd.
Dan heb je nog steeds een geupscaled spelbeeld (nu door de Switch ipv de tv) maar het menu en teksten zijn native 4K gerenderd en daardoor dus altijd beter dan iets wat geüpscaled is.
Dank voor de uitleg, zat met dezelfde vraag :)
Menu's/cutscenes en andere prefab wel native 4k en de game zelf dan geupscaled.
De implementatie en mogelijkheid tot upscalen verschilt van TV tot TV. Niet elke TV kan elke resolutie verdragen. Waarom dat precies zo is, weet ik ook niet meer precies. Daarnaast kan een TV ook niet naadloos van de ene naar de andere resolutie wisselen (als je van inputresolutie wisselt, kost het de meeste TVs één of een paar seconden om te wisselen, met een zwart scherm in de tussentijd).

Een GPU kan in allerlei arbitraire resoluties renderen en daar van frame-naar-frame tussen wisselen (heel snel dus); dat gebeurt steeds als je games met dynamische resolutie speelt (veel games op de Switch, o.a. Zelda BOTW). Om te zorgen dat je TV hier niet helemaal gek van wordt, wordt dit in de GPU van de Switch opgeschaald; die GPU is daar o.a. voor ontworpen, dus daarom kan die dat beter dan de TV, simpel gezegd en als ik het goed begrijp.
Het OS draait nu geforceerd op 720p (ook op TV) en het opschalen van de HUD in games, daar zie ik de meerwaarde niet zo van. Ik denk ook niet dat ome Nintendo een nieuwe revisie gaat maken zodat de hartjes in Zelda een paar pixels scherper worden.
Persoonlijk zie ik er de meerwaarde ook niet zo van in, maar ik zit dan ook vrij ver van m'n TV. Als je dichter bij je TV zit ziet een HUD op 4K er wel beter uit. Bij oude games, waarbij de HUD bv nog in SD gerendered wordt, vind ik dat vaak wel behoorlijk lelijk. Ik kan me voorstellen dat ze voor de Switch niet het imago willen hebben dat verouderde technologie is (wat het natuurlijk wel begint te worden). Als je 300 euro neertelt voor een Switch, wil je dat het er modern uitziet op een moderne TV, niet alsof de interface gemaakt is voor TVs van de vorige generatie. Dat het OS in 720p draait zo'n dingetje dat daar niet bij helpt.
Denk dat ze daar beter kunnen beginnen :P dat opstartscherm ziet er niet uit en kan al op hogere resolutie.
Inderdaad, het lijkt de PS4 wel :)
Hoe gaan ze dat doen met voldoende koeling om AAA games op 4k te spelen?
Maybe mogelijkheid voor het toevoegen van DLSS. Dat scheelt al aanzienlijk in rekenkracht.
De switch heeft al moeite met Breath of the Wild op 1080p, 4k zie ik echt nooit komen op de switch. Misschien ooit op een 'pro' model.
De geruchten gaan volgens mij ook over een pro model van de Switch. Op zich zie ik dat wel zitten, 4k maakt me niet zoveel uit maar de "normale" Switch met bijvoorbeeld Hyrule Warriors voelt ontzettend laggy.

[Reactie gewijzigd door raiders op 1 februari 2021 15:47]

Dat gaan ze al sinds release. Is er überhaupt een mobiele processor die dit kan gaan doen voor een zachte prijs en vriendelijk voor de batterij? De iPad Pro 2020 trekt 4K games nog wel redelijk, maar dan heb je het gelijk over een apparaat van 750+ euro met 2x de oppervlakte van een Switch.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 2 februari 2021 14:04]

Ik denk dat 4k output geen probleem gaat zijn. 4k rendering is natuurlijk een ander verhaal.
Als je de eerste Switch hebt, kan het al eerder zijn dat hij moeilijkheden heeft met Breath of the wild
DLSS gaat hem niet worden op de Tegra die in de Switch zit, de gpu is gebaseerd op de GeForce 700 serie uit 2014.
Een extra koeling in de Dock integreren, handheld kan het natuurlijk op lagere resolutie draaien.
Er kan natuurlijk ook extra hardware in de dock zitten die die ervoor zorgt dat er net wat meer mogelijk is.
Ja, een externe video kaart dan bijv, ik zie de hacks al komen om die ook voor een willekeurige urig laptop te gebruiken
Dat gaat de usb poort van de switch niet trekken qua data throughput.
En de switch lite zou buiten de boot vallen ;).

[Reactie gewijzigd door Totoro88 op 2 februari 2021 03:50]

Fan in de dock? Ze zouden zelfs een deel van de benodigde hardware in de dock kunnen plaatsen hiervoor.
Door een nieuwere en 100% compatible CPU/ GPU SOC te gebruiken. Dit is bij de New 3DS (T.O.V. de 3DS) ook gedaan en niet te vergeten de Wii-U (T.O.V. de wii). Bijvoorbeeld door de volgende chip in de Switch te zetten:
Nvidia Tegra Xavier
The most recent Tegra SoC, Xavier, named after the comic book character Professor X, was announced on 28 September 2016, and was released in March 2019. It contains 7 billion transistors and 8 custom ARMv8 cores, a Volta GPU with 512 CUDA cores, an open sourced TPU (Tensor Processing Unit) called DLA (Deep Learning Accelerator) It is able to encode and decode 8K Ultra HD (7680×4320). Users can configure operating modes at 10 W, 15 W, and 30 W TDP as needed and the die size is 350 mm2. Nvidia confirmed the fabrication process to be 12 nm FinFET at CES 2018.

Nvidia maakte voor Nintendo eerder al een custom Tegra X1. Dus ik sluit niet uit dat ook deze customized word. bijv. de chip maken op 9nm of zelfs 5/ 7nm. dat zou een energie besparing tussen de 25 en 45% bewerkstelligen waardoor de huidige 10W van de Tegra X1 SOC behaald kan worden met 4K graphics en 2,8 TF. Ik ben benieuwd naar die "switch pro" :Y)
Het gaat om de output, niet de render resolutie. Wanneer de Switch een game in bv. 900p rendert, wordt dit door de GPU nog altijd opgeschaald naar 1080p; het scherm van je TV zou dit wellicht ook kunnen omzetten, maar het scherm kan nooit zo snel wisselen tussen resoluties als de GPU dat kan, dus daarom schaalt de GPU alles naar de native resolutie van het scherm (of maximaal 1080p).

In games zal je zien dat UI / HUD wel naar 4K doorgestuurd zullen worden, wat natuurlijk een wat netter beeld geeft, en dynamische resolutie in games kan nu ook resoluties boven 1080p gebruiken.
Ik denk dat ze bedoelen als ie gedocked is, want op dit moment doet ie dan ook alleen maar 1080p.
Die 4k ondersteuning zal ook alleen voor je aangesloten tv zijn. (Zolang ze er geen 4k scherm in de switch zelf stoppen)
Ik vermoed dan ook dat wordt bedoeld dat de maximale resolutie van externe schermen (via HDMI) naar 4k gaat. 4k op een handheld of telefoon is van de zotten.
Binnenkort geen nieuwe Switch --> Mogelijk straks een nieuwe Switch.

Les 101 in clickbait titel bedenken?
Binnenkort geen nieuwe Switch --> Mogelijk straks een nieuwe Switch.

Les 101 in clickbait titel bedenken?
Er mist wel wat in het artikel...

In een recente firmware zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe Switch. Iets met een Realtek 4k SoC en OLED scherm i.c.m. met een originele Mariko SoC (dezelfde die je nu hebt) https://metro.co.uk/2021/...laims-dataminer-13864961/. Ook heeft Nintendo aangegevens vast 4k ready te maken richtings Devs https://www.ign.com/artic...suggesting-switch-upgrade.
Er van uit gaand dat Nintendo dit niet voor niks opneemt in de firmware. En er van uit gaand dat Nintendo niet op korte termijn iets uitbrengt, zou je inderdaad kunnen stellen dat de nieuwe Switch versie mogelijk later dit jaar komt.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 1 februari 2021 15:49]

Het zou fijn zijn als @Xtuv deze informatie integraal op zou nemen in het artikel, nu is het inderdaad geen erg informatief verhaal.

offtopic:
Ik: Ik houdt er geen minnares op na.
Tweakers: 84hannes houdt er mogelijk een minnaar op na!
Zin toegevoegd over het (vermeende) verzoek aan ontwikkelaars :) Die geruchten over een nieuwe chip zijn wat genuanceerder dan wordt geschetst en vooral ook onduidelijk. Daarom hebben we daar eerder niet over geschreven. Ik zal dat bij dezen nog toevoegen, met de nodige slagen om de arm.

Ik haalde de geruchten over een nieuwe versie al aan, daar hebben we wel vaker over geschreven en het is ook geen nieuws dat die ook in ontwikkeling is. Daar zijn al jaren aanwijzingen voor. De huidige uitspraak van de directeur moet ook in die context geplaatst worden.
Ik haalde de geruchten over een nieuwe versie al aan, daar hebben we wel vaker over geschreven en het is ook geen nieuws dat die ook in ontwikkeling is. Daar zijn al jaren aanwijzingen voor. De huidige uitspraak van de directeur moet ook in die context geplaatst worden.
Eigenlijk hoort dit thuis in het feedback-forum, maar dat is zoveel werk...

Het nieuws is dus niet dat hij mogelijk later dit jaar komt, het nieuws is dat hij voorlopig niet komt. Dat hij wellicht op langere termijn komt is, zoals je aangeeft, al eerder bericht en dus geen nieuws meer.
[...]

Eigenlijk hoort dit thuis in het feedback-forum, maar dat is zoveel werk...
Dat zeg ik ook wel eens, maar dan krijg ik óf tweakers op mijn dak die het forum niet *willen* gebruiken omdat ze het 20x niks vinden óf ik krijg de mededeling "ja maar hier in de reacties zien de auteurs het sneller" of "de redactie moet maar eens publiekelijk op gewezen worden op hun fouten/tekortkomingen!!!".

Tja...

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 1 februari 2021 16:54]

Ik weet het, en ik ben één van de mensen die er normaal kritiek op geeft, maar ik ben ook maar een faalbaar, hypocriet mens.

Ik mijn verdediging: ik reageerde rechtstreeks op de auteur of ragde hem, en ik ben er een topic over begonnen waar de redactie met meer problemen en weinig oplossingen komt.

Feedback op nieuwsberichten
De geruchten waren Q1 2021. Je kan dit nieuws inderdaad op twee manieren brengen: de letterlijke uitspraak "er komt binnenkort geen nieuwe Switch uit", of waar ik voor gekozen heb, de interpretatie daarvan; dat er mogelijk later dit jaar wél een nieuwe Switch uitkomt, omdat daar diverse aanwijzingen voor zijn.

Ik heb voor de huidige insteek gekozen omdat dit duidelijker is voor lezers die niet al het Switch-nieuws op de voet volgen en dus niet bewust zijn van de geruchten over een nieuwe versie. Deze titel laat blijken dat er een nieuw model op komst is, maar ook dat die niet binnenkort uitkomt.
Ben heel benieuwd hoe het gaat werken met docked 4k video output maar nog steeds de originele Mariko SoC.

- Gaan we dan dezelfde performance/graphics krijgen met 4k HUD's in de games?
- Simpelweg upscaling op de Switch naar 4k (ipv. Switch naar 1080p en je TV/monitor naar 4k)?
- Misschien een overclock van de SoC voor wat betere performance?
- Slimmere upscaling zoals DLSS? (Dit lijkt wel onwaarschijnlijk met de Mariko SoC)

Zelf had ik wel gehoopt op een snellere SoC om in ieder geval de dynamic resolutie games beter te laten draaien en de framerates te verbeteren.
Dit stel mij inderdaad teleur. Ik heb na het uit spelen van BotW gelijk m'n Switch verkocht. De lage framerate vond ik vaak nogal storend en jammer. Toen waren er al wel geruchten over de Switch plus. Maar als het upscaling betreft maak ik mezelf zorgen over de framerate.
Het kan ook gewoon betekenen dat men bij Nintendo dezelfde OS wil blijven gebruiken i.p.v. steeds om een compleet nieuwe systeem te bouwen elke keer?
Goed dat ze naar 4K gaan. Ik gok dat dat de tv-output gaat zijn en het OLED scherm op de Swtich (pro?) zelf een lagere resolutie hanteert, een constructie die nu ook opgaat (720P vs 1080P).
Ik ben benieuwd of ze iets met HDR doen. HDR kán de game-ervaring verrijken, al is dat afhankelijk van op welke hardware je speelt. Op een OLED scherm handheld heeft dat potentie.

Ik ben benieuwd of/in hoeverre de opvolger van Zelda BotW (Breath of the Wild) van de grafische upgrades gaat profiteren. Ik vond Zelda BotW geweldig, maar qua graphics wat flets tegenover andere spellen. Ik ben benieuwd of daar verandering in gaat zijn.
Jammer dat zelfs tweakers meegaat in deze onzin. Na klik blijkt de titel niets anders dan onzin. Verschrikkelijk. ;(
Als je het nieuws hieromtrent een beetje gevolgd hebt is dit best nieuwswaardig. Tot nu toe heeft Furukawa altijd steevast ontkent dat er überhaupt gewerkt werd aan een nieuwe versie van de Switch. Uiteraard geloofde niemand dat, maar dit is de eerste keer dat hij niet uitsluit dat er één komt, en zelfs niet uitsluit dat er dit jaar nog één komt.

Tweakers had hier wat meer context bij mogen geven, maar dit is wel de manier waarop Nintendo doorgaans nieuwe hardware 'aankondigt'.
Ik kwam hier hetzelfde posten :)
De volgende stap:

Binnenkort geen nieuwe Switch --> Gamecube 2 confirmed
Dan koop ik hem! Was toch verreweg de beste console van Nintendo....
Hoewel, de N64 was ook goed!
Ik denk dat vooral het scherm een update kan gebruiken. Dat vond ik veruit het minste san de Switch toen ik er op speelde.
Dit is ook wat mij er van weerhoudt een Switch aan te schaffen. Niet alleen het scherm, maar gewoon de kwaliteit van de hardware in het algemeen. Een plastic scherm is toch niet meer van deze tijd, en de resolutie mag ook een heel stuk hoger. Desnoods maak je 't ding een paar honderd euro duurder als het niet uit kan voor de huidige prijs.
Paar honderd? Het moet nog steeds verkocht worden aan kinderen.
Maar ik hoop dat ze met 1 honderd ze op zijn minst full HD en met huidige techniek 2 keer zoveel GPU kracht uit kunnen persen
hoezo? ze zouden prima een duurder luxe pro model naast de bestaande systemen kunnen zetten. zie het als ps4 pro/ Xbox one x die ook naast de gewone ps4/ Xbox one s bestaan.

ze spelen allemaal dezelfde games allen de duurdere hebben net wat meer resolutie/ power. bij de switch kan dit dan ook een beter/ luxer scherm / console inhouden voor een hogere prijs.
Ik verwacht niet dat het komt. Zelfs als Nintendo rond bijv. de E3 in Juni een significante update aankondigt, dan nog zal die er niet voor eind volgend jaar zijn denk ik. Alleen kleine updates, zoals de Switch Lite kondigt Nintendo normaal op korte termijn aan.

Nu is er al een lite natuurlijk, maar mogelijk komt er een lite v2, een V3 van de normale Switch, of een console only variant (soort van pstv achtige console). Een 4K 'Pro/X' model wil je langer van te voren aankondigen zodat developers er ook wat mee kunnen. Als dat nu nog niet is aangekondigd dan gaat dat dit jaar zeker niet komen.

Ter vergelijking: Het eerste nieuws van de Switch kwam in Maart 2015 naar aandeelhouders (toen nog de NX genoemd). April 2016 werd bekend gemaakt dat de Switch met een jaar zou moeten uitkomen, en in Juni 2016 werd de Switch ook echt getoond aan het publiek. Toen kwam een release in Maart 2017.
Een 4K 'Pro/X' model wil je langer van te voren aankondigen zodat developers er ook wat mee kunnen. Als dat nu nog niet is aangekondigd dan gaat dat dit jaar zeker niet komen.
Gaan er niet al een tijdje geruchten dat developers hier al langer van op de hoogte zijn?

Ik ben het niet echt oneens met je, maar het is wel begrijpelijk dat Nintendo een update van de Switch zo laat mogelijk aankondigt, want zodra ze dat doen zal de vraag naar de normale Switch afnemen en moeten ze (dus) de prijs van de huidige Switch verlagen, en dat stellen ze uiteraard zo lang mogelijk uit. Voordat de Switch er was, was het juist strategisch om deze zo vroeg mogelijk aan te kondigen, zodat mensen niet naar de concurrentie zouden glippen in de tussentijd.
Ook als je naar de release cycle van de top titels kijkt is het echt een vraag wat Nintendo gaat doen.
Naar mijn mening heeft de release van BOTW in het begin van de Switch gezorgd voor veel extra aandacht. Een van de minpunten van de WiiU was dat er juist geen goede lineup was bij de introductie.

Als we nu gaan kijken naar de drie grootste titels die er aan lijken te komen bij Nintendo zijn dat:
- The Legend of Zelda, BOTW 2
- Mario Odyssey 2 (of althans een andere nieuwe 3D Mario titel)
- Mario Kart 9

Deze titels zijn nu allemaal geruime tijd in ontwikkeling en naar verwachting kunnen ze elk moment uit komen. Maar tegelijkertijd zijn de verkopen van de Switch nog gewoon heel erg goed. Het lijkt er op dat ze afsteven om richting de 90 miljoen consoles te gaan dit jaar.

Waarom zou je als bedrijf dan dit jaar al een opvolger introduceren?

De titels die ik noemde zouden allemaal een launch titel kunnen zijn. En ze zijn waarschijnlijk binnen een jaar wel echt af. Als Nintendo nu deze titels op de huidige Switch uit gaan geven zitten ze straks met het probleem dat ze geen goede launch titels voor de Switch 2 hebben, een beetje het WiiU verhaal. Daar had je ook dat er vrij laat nog een 3D Mario en Zelda uit waren gekomen voor de Wii en er dus niks over bleef voor de WiiU.

Ik zie het dus wel gebeuren dat Nintendo volgend jaar een opvolger voor de Switch gaat introduceren. Met dan dus sterke nieuwe titels. Een Switch pro zou maar voor korte tijd zijn en geeft niet genoeg tijd om een spel in een van deze series te ontwikkelen als je die al op de Switch pro hebt uitgebracht.
Tegelijkertijd, als je een Switch pro introduceert zullen de spellen toch echt wel ook compatible moeten zijn met de normale Switch. Waardoor je jezelf misschien limiteert.

Dit is allemaal maar mijn eigen gis werk, maar ik denk toch echt dat Nintendo nog dit hele jaar door blijft gaan met de normale Switch/lite en ergens eind dit jaar of begin dit jaar de opvolger aankondigt. Dan zal het nog een paar maanden duren voordat deze ook daadwerkelijk uit komt.
Waarom zou je als bedrijf dan dit jaar al een opvolger introduceren?
Tja, bij Nintendo weten ze natuurlijk meer dan dat wij weten. Ik kan me voorstellen dat zo'n hardware update de Switch weer opnieuw onder de aandacht brengt van de groep gamers die wat meer 'hardcore' is en wat meer eisen stelt, en onder de aandacht van de pers. Wellicht dat grote uitgevers tegen Nintendo zeggen: wij willen graag onze IP naar jullie platform brengen, maar op de huidige hardware kan dat niet. Als die vraag er nu al is, zouden die in de toekomst natuurlijk alleen maar toenemen.

Nintendo heeft van alle handhelds al updates uitgebracht na een paar jaar, ook wanneer deze nog hardstikke goed liepen. Of daar steeds hetzelfde idee achter zat, of dat het geheel per geval bekeken werd, dat weet ik niet.

Het jaar is ook nog maar net begonnen en het duurt nog ff voor we bij de feestdagen zitten. Aan de andere kant is Nintendo er ook niet vies van om een release over de kerst heen te tillen dus het kan inderdaad ook 2022 worden.
Ja het is koffiedik kijken als buitenstaander.

Ik zou zelf een pro model wel overwegen om aan te schaffen. Al is het alleen maar om dan iets betere framerates in sommige spellen te krijgen. Ik weet niet of dat dan ook echt voor een nieuw aanbod van spellen zal leiden. Meestal worden bij een normaal/pro model spellen zo gemaakt dat ze op beide versies speelbaar zijn, al dan niet mooier of betere prestaties op het pro model.

Ik zou het niet gek vinden, en ze zouden zo de Switch nog wat langer kunnen blijven verkopen.

Wel hoop ik dus dat als ze die weg in gaan dat ze een goede lineup behouden voor dan over 2 a 3 jaar wanneer er een echte opvolger komt. En natuurlijk hoop ik dat dat dus niet betekend dat ze bijvoorbeeld BOTW 2 zo lang gaan uitstellen.

We zullen het zien.
De switch kunnen we een succes noemen, dus dan zal de "nieuwe" switch wel een naam krijgen als "Switch U" zodat mensen denken dat het hetzelfde is in een nieuw jasje waardoor het flopt ;)

History repeating...
Bij de nes en de snes ging het anders wel goed ;-)
Klikt goed, de Super Switch! Weet alleen niet of de afkorting ook zo gewaardeerd zal worden... :P
Dit lijkt mij weinig waarschijnlijk. Tenzij Nvidia plots dit jaar eindelijk met een opvolger van de Tegra X1 komt.
Toen de Switch in 2017 uitkwam en al snel bleek dat er een Tegra X1 in zat was dat op dat moment de krachtigste mobiele chip die Nvidia te bieden had. De X2 bestond op papier maar bleek haast totale vaporware te zijn (zou naar verluidt wel in auto's gebruikt zijn, maar tot op de dag van vandaag zit in geen enkele phone of tablet een X2, zelfs in de jaarlijkse refresh van Nvidia's eigen Shield zit nog steeds een X1)

De Switch met extra batterijduur en de Switch Lite hebben de die-shrink 'Mariko' revisie van de X1 (zit ook in de laatste Shield). De Mariko versie kan in principe 30 a 40% meer performance halen door hogere clocks, maar Nintendo besloot om de clocks hetzelfde te houden en te profiteren van de extra batterijduur voor de nieuwe Switch en Switch Lite. Het zou absurd zijn om een pro versie uit te brengen met weer diezelfde chip. Nvidia zal toch eindelijk eens met een serieuze update mogen komen, maar ik vermoed dat dat de chip voor de Switch 2 wordt binnen een jaar of 2-3.

[Reactie gewijzigd door jonas87 op 1 februari 2021 18:12]

Begin 2017 kwam nVidia al met een opvolger voor de (inmiddels hopeloos verouderde) X1: de (T)X2.
Sinds maart 2019 is er al weer een opvolger voor de TX2 die daar met 2 vingers in de neus rondjes omheen rent: de Xavier.
Het zou mij verbazen en ik zou wellicht zelfs teleurgesteld zijn als ze voor een volgende iteratie van de Switch niet kiezen voor iets op dat platform, bijvoorbeeld een Xavier NX (uit sinds maart 2020) is daar denk ik prima voor geschikt.

De TX2 is overigens geen vaporware: wij hebben enkele duizenden devices daarmee in het veld :)

[Reactie gewijzigd door Thedr op 1 februari 2021 20:10]

Ik wacht geduldig af
Ik ook, 4k kan me gestolen worden, maar een iets groter scherm met 1080p zou mooi zijn. Kan volgens mij ook makkelijk in die behuizing zodat die joycons campatible blijven.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee