Nintendo kondigt twee Pokémon-remakes en nieuwe openwereld Pokémon-game aan

Nintendo heeft twee remakes aangekondigd van Pokémon-games: Pokémon Diamond en Pearl krijgen een remake voor de Nintendo Switch. Daarnaast brengt Nintendo volgend jaar Pokémon Legends Arceus uit, een nieuwe openwereld-rpg die zich afspeelt in dezelfde regio.

In een presentatie op het officiële Pokémon YouTube-kanaal heeft Nintendo drie nieuwe Pokémon-titels aangekondigd. De eerste twee zijn remakes van Pokémon Diamond en Pearl, die in 2006 uitkwamen voor de Nintendo DS. De games worden naar de Nintendo Switch gebracht en moeten eind dit jaar uitkomen. De derde is een geheel nieuwe Pokémon-game voor de Switch die in 2022 uit moet komen. Alle drie de games spelen zich af in de Sinnoh-regio.

De remakes voor Diamond en Pearl hebben een nieuwe visuele stijl, maar zijn volgens Nintendo alsnog getrouwe reproducties van de oorspronkelijke games voor de DS. De trailer van de beide remakes laten locaties, personages en Pokémon uit de originele titels zien, maar toont ook verschillende verbeteringen aan de gameplay.

Pokémon Legends Arceus is een geheel nieuwe game, die zich ook afspeelt in de Sinnoh-regio, maar ver in het feodale verleden. Dit wordt een openwereld-rpg waarbij Pokémon in het wild rondlopen en gevangen kunnen worden, met gameplay dat volgens IGN lijkt op dat van Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het doel van dat spel is om de eerste Pokedex samen te stellen van Sinnoh en draait om de legendarische Pokémon Arceus.

In de presentatie van Nintendo heeft het ook meer details naar buiten gebracht over de eerder aangekondige titel New Pokémon Snap. In dat spel kruipen spelers in de huid van een beginnened Pokémonfotograaf. Spelers werken samen met professor Mirror, die ecologisch onderzoek doet naar Pokémon in de regio. Dat spel komt 30 april uit voor de Switch. In de presentatie is te zien dat spelers verborgen Pokémon kunnen opsporen met hun camera en punten krijgen voor goede gefotografeerde Pokémon. New Pokémon Snap krijgt verschillende online functionaliteiten waarmee spelers foto's kunnen delen met anderen.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

26-02-2021 • 17:45

120 Linkedin

Submitter: secretqwerty10

Reacties (120)

Wijzig sortering
Mensen, we kunnen hier wel allemaal klagen over hoe slecht het grafisch allemaal is én dat de ziel tegenwoordig nergens meer terug te vinden is enz...

Ik weet echter 1 ding. Pokémon Let's go Pikachu en Pokémon Sword waren de eerste Pokémon games van mijn 8 jaar oude zoon en hij is er na ruim 600u en de beide uitbreidingen van Sword nog steeds niet op uit gekeken. In tegendeel, als het van hem afhangt begint alles nog eens opnieuw met Shield.

Hij zag gisteren de beelden van de nieuwe Pokémon games en als ik mij niet vergis is hij nog niet gestopt met er over te praten, in al zijn enthousiasme heeft hij volgens mij ook geen oog dichtgedaan.

Ik wil maar zeggen ... :)
Mooi om te lezen dat de magie van Pokémon niet verloren gaat aan het jongere publiek! <3
Voor iedereen die een beetje klaar is met the Pokemon company, en weinig innoverende Pokemon games. Kijk eens naar Temtem. Ja het is een Pokemon clone, maar het doet al best veel dingen goed die dubbel en dwars gewoon in Sword & Shield moest zitten.

Beschikbaar op current/next-gen consoles en PC (ik geloof nog steeds early access though op Steam)
Helaas is die echter nog niet uit voor de switch. Ik vond zelf echter nexomon ook erg leuk alternatief

[Reactie gewijzigd door d4rkn4pst3r op 27 februari 2021 09:46]

Temtem is het geld waard voor de huidige content, maar ze ontwikkelen erg traag en de endgame is vrijwel onbestaand. Ook nemen ze een aantal mechanics over die je kan verwachten van gacha games om progressie arbitrair te verhinderen, ondanks dat het geen gacha game is. Het is een interessant alternatief maar ik zou wachten tot het spel alle huidige geplande content heeft, en dat kan nog wel een jaar of langer duren. Als je nu begint, ben je in no time uitgebrand en verlies je interesse.
Qua mechanics zal het vast een verbetering zijn op de mainline pokémon games in jouw en vele andere ogen. Maar ik verwacht niet dat Temtem een wereld neer zal zetten zoals Pokémon dat doet. En in die wereld passen veel dingen die fans willen gewoon niet. De mainline pokémon games zijn coming of age verhalen voor de speler. Dat ga je nooit in een MMORPG krijgen. Een goede MMORPG heeft een compleet andere manier van game design en world building. En als je dat gaat proberen te retrofitten dan krijg je van die karige games die niet af lijken. Of die je nooit echt helemaal weten te grijpen.

Het is erg makkelijk om als fan te zeggen dat ingredient X de game beter voor jou zal maken. Maar zo'n low hanging fruit voor jouw kan als een compleet verkeerde richting worden gezien voor de developers/uitgevers.

Zie ook hoe Nintendo met ingame voice chat omgaat. Fans willen met hun vrienden kunnen praten. Dat snapt Nintendo ook wel. Maar niemand wilt door een kind of pedofiel uitgescholden worden online zoals dat op XBox Live gebeurd. Om zo'n scenario volledig te ontwijken maken ze het gewoon niet mogelijk. Technisch is het allemaal geen probleem. Maar wilt de developer/uitgever uberhaupt die kant op is de vraag?
Of nog beter dan de reguliere Pokemon kloon: Pocket Morty's. Train je eigen Morty's uit Rick & Morty en ga gevechten aan met andere Rick's en Morty's.

En te spelen op je telefoon.

De technologie staat voor niks.
Ik heb het gevoel dat deze Pokemon games wel een beetje het Nintendo label aan het verliezen zijn in de zin van dat omdat het van Nintendo komt je er ook vanuit kan gaan dat het echt hoog kwalitatieve leuke games zijn.
Er komen meer Pokemon games uit achter elkaar dan van alle andere Nintendo franchises bij elkaar volgens mij. Die laatste Switch versie was verder ook niet echt boeiend en deed alleen maar eigenlijk minder van hetzelfde

[Reactie gewijzigd door ro8in op 26 februari 2021 17:56]

Ik moet zeggen dat ik die allure van Pokémon Blue al heel lang niet meer voel bij Pokémon games. Dat zal ook een deeltje nostalgie zijn (zo'n 99%) maar Shield heb ik weinig plezier aan gehad omdat het inderdaad de goede dingen vergeten is en allerlei nieuwe gimmicks toevoegt die het spel er niet beter op maken.
Ik heb onlangs Shield overgekocht van een vriend. Het lijkt wel een button-smasher, ik heb al 4 gym masters verslaan door enkel de starter te gebruiken. Wat een saaie game zeg.
Ik heb onlangs Shield overgekocht van een vriend. Het lijkt wel een button-smasher, ik heb al 4 gym masters verslaan door enkel de starter te gebruiken. Wat een saaie game zeg.
Dat, en ook het systeem van raid battles vind ik niks, lijkt wel alsof ze dat doen om de online pass te kunnen verkopen, en niet zo zeer voor de gameplay.
Ik ben onder de indruk dat de nieuwere Pokémon games vooral bedoeld zijn om naar de diehard fans te cateren, omdat er nog steeds een levendige competitieve scene is met toernooien, rankings en een snek veranderende meta.

De nostalgie en narratief is sinds Pokémon Black & White (2010) al van ondergeschikt belang geraakt aan het online multiplayer gedeelte.
Door broken pokemon en mechanics toe te voegen?

In de populairste manier voor competitieve 1v1 battles word ondergebracht door een community organisatie genaamd Smogon. Hierin zijn alle pokemon onderverdeeld in verschillende tieren van variabiliteit. Daarin is Ubbers basically ''de banlist'' waarin alle legendary pokemon + Wobbufett instaan.

Maar Dynamax als mechanic was na de eerste week sword en shield al verbannen (verboden om te gebruiken) van de ''banlist''. Laat dat even tot je bezinken, Dynamax is zo broken, dat het verboden is om te spelen in de ''banlist tier'' waarin OP pokemon zoals Mewtoo, Xerneas en Kyogre zitten.

In 2v2 (het officiële format voor toernooien) is het niet veel beter. GF regelt dat zelf, maar in 2v2 is het letterlijk zo dat degene die zijn Dynamax beter benut in 80% van de gevallen wint (ervan uitgaan dat diegene ook net zo goed is als jij).

En dan zullen we het maar niet hebben over een paar pokemon die totaal nergens op slaan. De Ultrabeast zijn een mooi voorbeeld, 0 skill nodig en je kan overal doorheen boren. Of Dracovish, ook zo'n prachtvoorbeeld van balance........

Nee, de toppunt van competitieve pokemon lag toch echt in gen 4,5 en 6. Gen 7 ging vooral om hyper offensieve controle, en gen 8 is letterlijk een wedstrijdje ''wie heeft de betere Dynamax''.

Trouwens die link die je stuurt is wel erg slecht :P
Om eerlijk te zijn, dat is nooit anders geweest in andere Pokemon games. In Red kon je met de juiste starters (zelfs met de onjuiste als je een half uurtje extra had) ook de hele game kapotstampen met alleen je starter. Die zal dan tegen het einde lv70-80 zijn en alle endgame lv40-50s in 1 klap kapotslaan. Vooral met Bulbasaur+evoluties kon je de eerste 3 gyms zonder enige moeite of grinden uitspelen.
In Red herinner ik me vooral een grind om mijn Pokemons tot trainen zodat ik de gym masters aan kon.

Kan ik dat ook verwachten bij Shield als ik verder speel?
Helaas niet, Sword en Shield heeft vrijwel geen moeilijkheid. Je spamt de A-knop en komt overal doorheen. Niet dat Pokémon spellen doorgaans heel moeilijk zijn, maar S&S zetten de lat wel heel laag..
In Sword/Shield hebben ze een functie waarbij alle Pokemon EXP krijgen na een gevecht, dus ze zullen allemaal steeds levelen. Lijkt me dus geen probleem.
Ik heb het gevoel dat deze Pokemon games wel een beetje het Nintendo label aan het verliezen zijn in de zin van dat omdat het van Nintendo komt je er ook vanuit kan gaan dat het echt hoog kwalitatieve leuke games zijn.
GameFreak is dan ook een second party uitgever van Nintendo.
Net als (volgens Wikipedia):
 • HAL Laboratory: verantwoordelijk voor de franchise Kirby, de reeks van de Super Smash Bros., de reeks Eggerland (die ook als de Avonturen van reeks Lolo bekend wordt), en de ontwikkeling van de e-reader.
 • Camelot: Vooral bekend door de Golden Sun-reeks en verschillende Mario-sportfranchises.
 • Genius Sonority: werd opgericht om Pokémon-games voor consoles te maken.
 • Creatures Inc.: is een speelgoedafdeling van Nintendo vooral bekend door hun Pokémon-speelgoed.
 • AlphaDream: vooral bekend door de Mario & Luigi-RPG's.
 • Game Freak: bekend van de Pokémon-games
 • NOISE
 • Voorheen ook Rare
Zo zijn er ook wel wat missers gemaakt door HAL met het Kirby franchise.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 26 februari 2021 19:16]

Pokemon maakte al velen jaren geen "kwalitatief goeie" games. Ik heb ze bijna allemaal gespeeld, enkele waren iconische. Helemaal in die tijd. Maar verreweg de meeste games van Pokemon waren variaties op bestaande games in een nieuw jasje of simpelweg slecht.

Vorig jaar zagen we pokemon al een beetje de MOBA genre in gaan met Pokemon Unite. Ik was in eerste instantie aangenaam verrast maar 30 seconde in de trailer zag ik al genoeg dingen die het al voor mij deden falen. En nu met de openwereld/mmo stijl game zie ik precies hetzelfde gebeuren. Het doet me enorm pijn te zien dat Pokemon zoveel mogelijkheden niet bennut.

Zowel de MOBA als deze openwereld game had een grotere visie nodig. Games als league of legends hebben de MOBA genre perfectioneert en de game zou een absolute aanwinst zijn als het met datzelfde concept was uitgebracht op de switch en smartphone. Maar nu gaat het om het collecten van punten, wellicht dat ze zijn vergeten dat League of legends precies dit concept had met de mode "Dominion" wat leuk was voor een keertje maar men liever snel wilt vergeten. De replay value in een collect modus als deze zit hem er niet echt in, en een spannende ranked system mist.

Nu met deze openwereld game zie ik ook zoveel gelijk fout gaan. Met moet nog steeds turn based vechten en de graphics zien er absoluut verschrikkelijk uit. Deze game had even goed moeten afkijken van games als Genshin Impact en Zelda(breath of the wild). Die hadden het concept open wereld heel goed aangepakt. Vooral Genshin heeft dat concept met verschillende characters en elementen prachtig neer gezet in een eindeloos grote wereld wat je eigenlijk een MMO kan noemen(maar dan zonder de vergelijkbare social features en een Gatcha system wat je dan even moet weg denken)

Deze open wereld game had live battles moeten hebben waarbij jij zelf als de Pokemons kan spelen ipv alleen vanuit het perspectief van de trainer. Helaas gaat ook deze game floppen met het huidige concept. De game had veel groter en sterker kunnen zijn dan ze het nu maken helaas. En precies dat gevoel heb ik altijd gehad met Pokemon games. Ze denken te klein en te simpel en dan maak jij niet langer onvergetelijke games. Men herinnerd enkel nog de klassiekers goed. En alles wat er tussen kwam was simpelweg herhaling van een goed concept.
waarbij jij zelf als de Pokemons kan spelen ipv alleen vanuit het perspectief van de trainer
100% mee eens, al ware het binnen een instanced speelveld rondom de locatie. Echter zou dat te hard aanleunen tegen Pokken Tournament.
Open wereld, met live turnbased battle a la Chrono Trigger zou kunnen werken.
Hoewel ik het grotendeels eens ben met de argumenten, floppen de pokemon games volgens mij bijna niet. Waren Sword en Shield niet de best verkochtte spellen tot nu toe?

De meeste pokemon games verkopen al door de naam pokemon. Daarnaast heb je veel kinderen die nu beginnen met Pokemon door hun ouders of de serie. Zij vinden het maar al te mooi over het algemeen (persoonlijke ervaringen).

Ik weet niet of ik ze nog zelf ga halen, maar floppen doen ze denk ik niet.
Dat is omdat alle tienjarige koters alles moeten hebben met het woord pokemon. Waarom het nog steeds zo een success is? Geen idee eigenlijk, er zijn inmiddels al veel leukere rages en hypes geweest volgens mij, maar pokemon blijft.
In de beelden van Legends is het wel heel duidelijk dat de Switch te weinig kracht heeft. Framerate lijkt te liggen tussen 25-30 fps en er gebeurd dan nog niet veel op je scherm.
Nintendo wil duidelijk een open world game van Pokemon maken zoals ze met Zelda BotW deden, maar ook daar waren er framedrops in volle actie.
Hopelijk komt er snel een verbeterde switch, want deze soort games zijn nodig maar de huidige hardware kan het amper trekken.

[Reactie gewijzigd door Pufster op 26 februari 2021 18:35]

Dit heeft echt niets met de capaciteit van de Switch te maken en ligt volledig aan het bedrijf achter de spellen. Ja, in BOTW waren er ook framedrops, maar die waren vrijwel exclusief in druk bezette gebieden als Korok Forest. In de meeste gebieden was er geen significant probleem met de framerate. Pokémon Legends is echt een wereld van verschil, wat een ontzettend slechte kwaliteit. Dat je dat durft te vergelijken met BOTW...
Het spel is een work in progress. Het duurt nog minimaal een jaar voordat het uit is. Dat je een spel waar nog aan gewerkt wordt durft te vergelijken met een spel wat af is.
Normaliter ben ik het volledig met je eens, mijn reactie komt inderdaad voorbarig over als het om een andere franchise zou gaan. Maar met decenia aan ervaring met Pokémon spellen hoef je weinig beters te verwachten. Er zullen nog een paar puntjes op de i gezet worden, maar deze trailer is ongetwijfeld een adequate weergave van de grafische kwaliteit die je ook in het finale spel kan verwachten.

Game Freak is, jammer genoeg, enorm slecht als het aankomt op kwaliteit. Dat het nog steeds de Pokémon spellen mag produceren hebben ze te danken aan hun sterke positie binnen The Pokémon Company - als ze deze positie niet hadden, had TPC zonder twijfel een andere ontwikkelaar voor dit concept gekozen.
Eens dat pokemon enorm achteruit is gegaan. Nog steeds is er geen enkel reden om voorbarig te zijn. Waarom zou je nu al conclusies trekken als je gewoon kan wachten tot launch om de conclusie te trekken?
BotW met z’n Wii U-engine draaide zeker niet geweldig (alhoewel er weinig plekken waren met frame drops na de patches), maar Nintendo zelf is echt steeds beter geworden met de hardware en zowat alles wat ze de afgelopen jaren hebben uitgebracht draait op een solide 30fps/60fps en ziet er grafisch vele malen beter uit dan Legends. Ook third party developers kennen de hardware inmiddels goed, zoals Panic Button die met Doom Eternal op Switch toch echt iets knaps neergezet heeft.

De Switch kan het hebben, maar je hebt wel een fatsoenlijke engine nodig en een team dat weet hoe je het meeste uit de hardware kan halen, en dat zijn nou net twee dingen die Game Freak niet heeft.
Die open world game hadden ze jaren geleden al moeten maken. Wel vond ik de beelden er nog erg slecht uit zien met o.a. een ontzettend lage framerate.
Ze hebben nog een jaar. Dus even afwachten nog wat het uiteindelijk gaat worden. Ik verwacht in de zomer tijdens de 'E3' periode wel weer een nieuwe trailer van deze game. Dan gaan we waarschijnlijk veel duidelijker zien wat we kunnen gaan verwachten. Dit is meer een techdemo.
Het ziet er meer uit als game op een Android telefoon.

Had liever gezien dat ze de zelda breath of wild engine gebruikte en daarop een pokemon game bouwen.
Het lijkt de BotW engine nu, overigens zal het spel mogelijk geoptimaliseerd worden voor de nieuwe versie van de Nintendo Switch. Vandaar momenteel de lage frame rate. Overigens ziet het er voor mij best gaaf uit, daarnaast hebben we een zeer kleine fractie van het spel gezien. Daarnaast zal het waarschijnlijk zo zijn dat ze een oudere build gebruikt hebben voor deze presentatie (zoals gebruikelijk, mogelijk een paar maanden oud). Daarnaast zal het waarschijnlijk zo zijn dat het spel verre van af is, AFAIK zijn de laatste paar maanden voor release van groot belang tijdens game ontwikkeling (ook als je kijkt naar de gelekte broncode van oudere spellen)
Tsja, de Switch soc is gebaseerd op een ontwerp uit 2015 (de Tegra X1), met het type ARM cores die ook in de snapdragon 810 zaten. Koeling is iets beter dus clocks kunnen hoger, en er is veel betere optimalisatie van de games. Maar het apparaat heeft zijn grenzen waar moderne smartphone socs al even voorbij gaan. Meestal merk je het met spelen veel minder dan in trailers, ik ben erg tevreden met de graphics op mijn Switch :)
Misschien hebben ze wel de BoTW engine gebruikt. Waarom zouden ze een compleet ander engine gebruiken? Aan de grafische stijl kan je nooit echt zien of ze een andere engine hebben gebruikt.
Ja precies. Een open world spel dat later ontwikkeld is dan BoTW voor t zelfde systeem en er toch grafisch flink op achter loopt is nou niet echt interesant te noemen.
lijkt inderdaad rond de 25-30fps te hangen, beetje zoals botw voor de wii u. Ben blij met de switch maar open wereld games spelen vrij magertjes. Blijf het jammer vinden dat nintendo hardware zwaar achter loopt met de rest van de gaming industrie.
Nintendo is uniek wat dat betreft dat ze niet per se op performance zitten maar alles uit de hardware proberen te halen en soms de hardware op de games aanpassen (zie Super Mario Odyssey)
is zeker waar maar aan de andere kant zou het niet verkeerd zijn om meer nintendo games op 60 fps te draaien. Speelt toch wat prettiger voor 3d games :)
Vind juist dat Nintendo het over het algemeen erg goed doet op dat gebied. Meeste first party games smash, odyssey, 3d world, splatoon, arms, mario kart zijn allemaal 60fps.
Vrij iconisch voor Pokémon spellen. Grafische kwaliteit waarbij het lijkt alsof ze twee generaties achterlopen.
Die laatste game heeft zoveel potentie, jammer dat het zich niet afspeelt in de Kanto region en ook jammer dat de game grafisch niet best oogt en in erg lage framerate.

Maakte Nintendo maar weer eens gewoon een krachtige power console waarop ze dit soort games zouden uitbrengen, helaas is het sinds de Gamecube niet veel soeps meer.....
Het probleem zit hem in het feit dat ze te klein denken. Deze game had net als Genshin Impact gewoon voor de PC ontwikkeld moeten worden en dan geport. Sterker nog, Genshin Impact is voor de Smartphone ontworpen en het is absoluut de mooiste open wereld game die je kan spelen. Mooier dan FF14 en zeker mooier dan Zelda, en toch komt deze uit op de Switch met graphics die veel beter zijn dan deze huidige Pokemon nachtmerie. De Switch had absoluut krachtiger moeten zijn, maar bij Pokemon weten ze gewoon niet hoe je goeie games ontwikkeld om het uiterste eruit te krijgen.

Check zelf even hoe Genshin Impact eruit ziet. Als het op je smarphone er zo mooi uit ziet als op de PC en de Switch ook vrijwel hetzelfde kan toch een nieuwe game niet zo vreselijk lelijk zijn als deze van Pokemon?.
Die game ziet er goed uit inderdaad, ook in een stijl die IMO wel bij Pokemon past!
Kanto en Gen1 hebben wij al zo vaak gezien, nee dankje.
Maar heb je het ooit echt goed uitgewerkt gezien, In een open wereld game op een console?
Persoonlijk is het probleem denk ik dat Kanto als regio weinig variatie heeft tegenover andere games. AFAIK is er geen sprake van verschillende biomes, meeste steden buiten Lavendar Town en Cinnabar island zien er identiek uit qua stijl/hebben geen (opvallende imo) thema, enzovoorts.

Wellicht ligt het aan mij maar Kanto voelt in vergelijking met andere reigo's alsof het nog niet helemaal af was, een beetje als een blank slate.
Breid die vraag eens uit: Heb je ooit een goed uitgewerkte Kanto gezien in welke Pokémon game dan ook? Kanto is de saaiste regio, het is puur nostalgie dat het zo populair maakt.
Maar waarom beperken tot 1 regio? Ik weet nog goed dat ik na het verslaan van de Elite 4 in Pokemon gold ik ineens ontdekte dat ik ook ineens naar de Kanto region kon gaan! Als ze deze trend nu een beetje voortzetten door verder te bouwen op al het werk wat al gedaan is. Die pokemons zijn uiteindelijk ook allemaal wel uitgewerkt wat betreft 3D model en animaties. Er is echter nog heel veel winst te behalen in environment art.
Deze studio lijkt geen visueel fatsoenlijke game te kunnen produceren. Zonde.
Ja, wat moet je, als je console draait op een 6 jaar oude Tegra, die op redelijk lage resolutie al last heeft van framedrops.
Optimaliseren voor dat platform zoals andere games gedaan hebben? Deze nieuwe Pokémon spellen zien eruit alsof ze een generatie of twee achterlopen. Andere games op hetzelfde platform zien er veel beter uit. Dit is, zoals gewoonlijk het geval voor deze franchise, typische kwaliteit zoals je kan verwachten van Pokémon spellen. Hoge potentie en slechte uitvoering.
Boven gemiddeld zijn op dat platform zijn zou fijn zijn.
Onzin. Er draaien genoeg games locked 60 fps. First party spul draait anders veelal prima. Arms, Splatoon en mario kart (zelfs in 2-player split) en 3D world + bowser's fury. Zullen nog wel een boel andere zijn hoor.

Dat PC ports van dingen zoals Outer Worlds, Doom 2016, Witcher 3 en al dat soort geweld het niet trekt zonder veel frame drops is gewoon niet meer als logisch (en ik wou dat ze ook daarmee ophielden, het kunnen draaien om te kunnen draaien is een beetje triest).

Wat @hippy3000 bedoelt is dat het zelfs voor de Switch zijn doen, er gewoon heel crappy uitziet kwa graphics.
Dat hield andere studio's niet tegen met Zelda BoTW, Mario Oddesey, Xenoblade 2 en eigenlijk alle 1st party titels van Nintendo. Alleen Pokemon games op de switch lijken grafisch op goedkope klonen van hoe het spel eruit had moeten zien
Écht open world? Of net zo open world als Pokémon Sword/Shield?
Die games kwamen ook met die belofte, maar dat waren gewoon iets grotere afgebakende area's :+

Edit: Het is wel een beetje schrikbarend dat de Pokémon een fps van 2 hebben wanneer ze op 5 meter afstand staan. Hier is dat erg goed merkbaar

[Reactie gewijzigd door Flapperbol op 26 februari 2021 18:02]

In Sword/Shield was dat ook al zo met die framerate, en geen LoD (level of detail), waardoor er gigantische pop-in was (bomen verschenen op meters afstand). Ik kreeg flashbacks naar de Playstation 2.

Ik heb weinig vertrouwen in dat team om een technisch goede open-world game neer te zetten, en de extreem gedateerde graphics in de trailer beloven weinig goeds. Oblivion (2006) zag er beter uit.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 26 februari 2021 18:45]

Voor dit spel ontwikkelen ook de junior medewerkers (die voor hun eerste game Ultra Sun en Ultra Moon ontwikkelden). Overigens had USUM ook enorme lag maar de hardware verschilt wel enorm.
Haha mijn god, Pokémon games hebben er een handje van om zeer slechte grafische kwaliteit te hebben, maar dit slaat echt alles. Alsof ze achteruit gaan in plaats van vooruit.
mbt die framerate, die video is gemaakt met in-game footage van een pre-release versie. Ik hoop (en verwacht ook) dat die issues niet bij de release versies zijn. Ze hebben toch nog een jaar...
Het spel komt in 2022 pas uit.

Toont een developer in een trailer neppe beelden van hoe het er later uit zou moeten zien, dan is er commentaar. Tonen ze de echte work in progress, dan is het nog steeds niet goed want gek genoeg werkt het spel nog niet perfect. Wat moeten ze dan doen volgens jou?

[Reactie gewijzigd door unilythe op 27 februari 2021 10:16]

Legends en Sword/Shield doen me nog altijd geen Switch halen, terwijl ik juist dacht dat een 3d Pokemon RPG me wel over zou halen. Maar wat een aanfluiting zijn die titels zeg. Totaal geen moeite wordt er ingestopt.

De wereld van de oude GBA titels voelt levendiger dan deze dode meuk.

Het zal vast tegen de regels zijn, maar tijdje terug Shiny Gold Sigma helemaal kapot gespeeld. Was ouderwets top.

[Reactie gewijzigd door jaquesparblue op 26 februari 2021 21:13]

Oh dat ziet er echt leuk uit, die wil ik ook nog wel eens gaan spelen.

After beating Gary (who replaces Blue), the player's adventure isn't over as they must collect all 21 badges from Hoenn and the Orange Islands in order get to MT. Silver

Zijn de Orange Islands dan zeg maar zelf gemaakt, want daar is nooit een spel van geweest dacht ik ?

Dit spel is echt super groot dan of niet ?

Ik was zelf bezig met Pokemon Ultra Violet, dit is een port van Fire Red spel.
En ook aanpassingen wat nieuwe eilanden zelfs, en pokemons van de 1ste 3 generatie zijn allemaal te vangen(Helaas de 2 van de 3 honden van Jotho gaan wel vluchten en moet je zoeken zoals in origineel).

Maar deze zal ook eens downloaden :)

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 27 februari 2021 08:59]

Orange Islands zijn een beetje buggy en half af, van wat ik me er van kan herinneren. Maar laat je dat niet tegenhouden, genoeg te doen tot je op dat punt bent :)
Alleen wel weer kanto opnieuw spelen zit mij beetje tegen, ik heb dit nu al zo vaak gedaan dat beetje vervelend wordt :+ .
Maar goed hoef er niet gelijk aan te beginnen ben nog niet klaar met Ultra Violet, en nog lego lord of the rings 100% aan doen.

Dus wel vast gedownload dus voor een later moment :)
Ze zijn na black en white ook een hele andere weg ingeslagen. Je wandeld eigenlijk een beetje door een ongeinspireerd nietszeggend verhaal. Meer storyline dan gameplay en de gameplay die er nog is, lijkt verrekte weinig op wat de oude Pokemon games leuk maakte. Er zit ook geen uitdaging meer in, het is allemaal veel te simpel en alles wordt praktisch voor je gedaan.

Ze hadden jaren geleden gewoon zelf met een soort PokeMMO moeten komen.

Er zijn redelijk wat romhacks voor die beter zijn dat wat de Pokemon Company de afgelopen jaren uitgepoept heeft. Shiny Gold sigma en Ultra Violet (@Carlos0_0) zijn zeker vermakelijk.
Throwback, darkrising en flawless platinum heb ik me ook mee vermaakt. Zelf momenteel met Faria bezig en Water Blue staat op de todo list. Lekker via retroarch op mijn telefoon.
Er zijn inderdaad redelijk veel romhacks ja, zelf bezig met Ultra Violet dit is een Fire Red variant(Binnenkort eens uitspelen).
Ik heb de shiny gold sigma ook eens gedownload, die andere zien er ook leuk uit maar blijf niet aan de gang.

Zeker niet alleen kanto verhaal komt na een tijdje wel je neus uit :+, maar je hoeft het uiteraard niet achter elkaar te spelen.
Via de mobiel zal ik niet doen vind spelletjes spelen op mobiel niet leuk, maar lekker op de pc is veel beter na mijn idee :)

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 27 februari 2021 11:52]

Zelf speel ik elk jaar of elke paar jaar 1 of 2 van die romhacks. Zet ze op mijn telefoon voor de momentjes dat ik normaal even van die flauwe kutspelletjes uit de playstore speel (waar je 99/100 keer gewoon tegen paywalls aanloopt), in de trein, ff voor het slapen gaan oid.

Dan speelt dat antieke pokemon spel lekker weg. Elke keer kanto is ook saai, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg romhacks met hun eigen wereldjes. Faria is redelijk normaal kanto tot nu toe met een paar eigen dingetjes (en tot nu toe een redelijk goede moeilijkheidsgraad), maar ik ben pas net voorbij de eerste badge.

Ultra Violet is denk ik wel 1 van de betere romhacks.
Ja 1 keer per jaar ofzo inderdaad zou nog kunnen, zelf zou ik ze gewoon op de pc of 3ds zetten.
Ik speel niet 1 spelletje op mijn telefoon, ook als ik eens de bus of trein pak niet.
Ik kijk dan gewoon naar buiten / om mij heen enzo :), net zoals we we 20 jaar geleden ook deden(Ook al zit in een uur in de trein).

Ik houd er niet van spelen op de mobiel geef mij lekker console/pc of handheld, telefoon blijft buiten zelfs meeste van de tijd in de broekzak.
Maar via de mobiel of handheld geeft wel beetje lekkere oude gevoel, je kan inderdaad overal spelen op de bank/ in de bus / in bed enzo.

Ja Ultra Violet is zeker leuk :)

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 27 februari 2021 13:04]

Totaal geen stijl... lijkt wel naar een ''realistisch'' graphics te gaan. Past totaal niet bij Pokemon.
Ze hadden better cartoon stijl kunnen aanhouden. Dit ziet er inderdaad heel somber en saai uit.
En over welke heb je het dan de nieuwe legends, of de remake van diamond en pearl ?.

De remakes van diamond en pearl vind ik er wel leuk uit zien, nog steeds beetje oude pokemon idee maar iets mooier.
Remakes van Diamond en Pearl idd.
Ik weet niet of het mijn nostalgie is, maar ik vind dat een Pokemon spel er cartoony uit moet zien. Zal wel te maken hebben met mijn ervaring. Sinds Pokemon Blue (ja ik had Blue en geen Red 8)7) heb ik Pokemon in pixels gezien. Ik geloof dat ik na Sun stopte. Toen vond ik de graphics ook nog niet verkeerd trouwens.
Ik had ook blue dacht ik want Red was uitverkocht toen(staat mij nog iets van bij), ik had laatste doosje uit de vitrine kast.
Dus heb ook pokemon in pixels gezien maar bleef het leuk vinden, tot en met Sun en Moon aan toe(Ook nog de remakes van runy/ saphire.

Maar vind dit op zich er nog wel leuk uit zien, nog maar eens paar filmpjes afwachten :).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee