Uitgever stelt Harry Potter-rpg Hogwarts Legacy uit naar 2022

Portkey Games heeft Hogwarts Legacy uitgesteld naar 2022. Deze rpg die zich afspeelt in het Harry Potter-universum zou eigenlijk ergens dit jaar verschijnen. Waarom het spel wordt uitgesteld, is niet geheel duidelijk.

In een op Twitter gedeelde verklaring geeft Portkey Games aan dat het bedrijf Hogwarts Legacy 'de tijd wil geven die het nodig heeft'. Een verdere uitleg geeft het bedrijf niet, ook niet wanneer in 2022 het spel moet verschijnen. Portkey Games is een label van uitgever Warner Bros Interactive Entertainment. Dit label is verantwoordelijk voor de Harry Potter-spellen. Avalanche Software is de ontwikkelaar van het spel en maakte de afgelopen jaren voornamelijk Disney-spellen.

Hogwarts Legacy werd in september aangekondigd en is een openwereld-rpg die zich afspeelt in het Harry Potter-universum van de jaren 1800. Gamers nemen de rol aan van een student die gaandeweg meer omgevingen, toverdrankjes en spreuken leert. De speler heeft volgens de website van het spel de sleutel tot een eeuwenoud geheim die het potentieel heeft om de tovenaarswereld te verscheuren. De student kan overweg met Ancient Magic, een ongebruikelijk talent in de tovenaarswereld. In het spel kunnen spelers kiezen of ze dit omarmen of het juist geheim houden.

Het spel speelt zich voor een groot deel af in de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, al kunnen spelers volgens de onderstaande trailer in ieder geval ook de directe omgeving verkennen. Bij de aankondiging zei Portkey Games dat het spel beschikbaar komt voor de Xbox One, de Series-consoles, de PlayStation 4, de PlayStation 5 en voor pc.

Door Hayte Hugo

Redacteur

13-01-2021 • 20:58

83 Linkedin

Reacties (83)

83
79
30
3
0
30
Wijzig sortering
Kondig die shit gewoon aan wanneer het gold gaat. Ben het in het algemeen zat om jaren te moeten wachten, hypen en wanneer het dan bijna release is dan stellen ze het toch uit. Elke keer weer. Tevens hoe langer de hype hoe groter de teleurstelling. Elke keer weer.

Kondig 2 maanden voor release de game aan, tease hem en deliver hem na 2 maanden.

Geld voor alle games overigens.
De Bethesda methode. Werkt prima. Van Fallout 4 zagen we alleen gameplaybeelden een paar maanden van tevoren. Niet jaren aan trailers wanneer de ontwikkelaars nog aan het itereren zijn. Alles was precies zoals in de game. Dan voorkom je teleurstelling.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 14 januari 2021 08:34]

De Bethesda methode? Ja soms doen ze het, maar vergeet bijvoorbeeld niet dat ze Starfield en The Elder Scrolls 6 in 2018(!) aangekondigd hebben op de E3. Hoe is dit niet jaren van tevoren hypen?
Dat was meer om te laten zien dat ze nog steeds singleplayer games maken (kwam ook tegelijk met de aankondiging van 76, vandaar). Van Elder Scrolls VI weten we alleen dat het een landschap heeft. Denk dat ze die wel waar gaan maken! :+

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 14 januari 2021 10:47]

Dit kan natuurlijk ook alleen met een grote uitgever en een established franchise.
Als er een nieuwe franchise komt van een relatief kleine uitgever staat het niet meteen in de spotlight.
Die moeten dus al vroeg beginnen met interesse wekken.
Een micdrop moment van fallout (shelter is NU uit, 4 over een maand) is natuurlijk alleen haalbaar door de meerwaarde van het podium waar ze al opstonden.
Maar dan is nog wel de vraag of je die hype niet in een jaar op kan bouwen in plaats van 4 jaar voor de release al een trailer laten zien van iets dat eigenlijk net uit de conceptfase is.
Daar ben ik het zeker mee eens! Maar ik ben sowieso meer geïnteresseerd in gameplay trailers dan cinematic trailers.
Dat is in dit geval ook wat ze deden, aankonding in september 2020, geplande release eind 2021. Dit gaat nu dus naar 2022.
Mogelijk dat men de hype mede creeert omdat men investeerders nodig heeft?
De gamers zijn niet de enige doelgroep denk ik.
Volgens mij is dit niet echt waar, er zijn genoeg games die uit het niets kwamen, maar omdat ze zo goed waren, een enorme hype na launch kregen. Volgens mij was Apex Legends de laatste die uit het niets kwam, en mega goed verkocht werd omdat hij goed in elkaar zat (niet mijn type game, maar de reviews zijn goed).

Maak een (echt) goede game, en hij verkoopt zichzelf.

Maak een (semi) clone game, en je hebt hype nodig.
Klopt helemaal. Ik denk wel dat Apex het genre van dat moment echt mee had. Dit is veel meer een niche die over een langere tijd de eventueel geïnteresseerde mensen moet zien te bereiken.
Ook is Apex free-to-play en dat maakt het laagdrempeliger en daardoor is het vergelijk niet helemaal eerlijk.
free-to-play true, dat maakt het zeker makkelijker.

Maar is Harry Potter een niche? :o dat zou ik niet zo snel zeggen :X ;)
Misschien heb je gelijk, het telefoon spel doet het volgens mij best goed, maar voor PC is het misschien voor de casual phone gamer / HP fan niet een instant hit als het zonder aankondiging uitkomt. Afhankelijk van de benodigde hardware, de prijs en op welk soort gamer de focus gelegd gaat worden door het ontwikkelteam. Ik ben benieuwd.
euuhh.... WAT? bethesda heeft al de volgende elder scrolls aangekondigd dat duurt zeker nog 5 jaar voor we die uberhaupt kunnen spelen......
Amen!

Nog eventjes en we krijgen de eerste teasertrailers met wat artwork... En dan 4 jaar wachten.
Oh, dus zoals Elder Scrolls 6? Het enige wat we daarvan hebben gezien is een landschap. En dat is nu ondertussen meer dan 2 jaar terug.
Ik denk dat je vergeet dat er meer belangen zijn dan alleen de consument die uiteindelijk de game koopt of niet. Als er uit de reacties op de trailer or release announcement blijkt dat er super veel interesse is kan het ontwikkelingsbudget omhoog, daarvoor zijn meer investeringen nodig dus uiteindelijk kan het de consument helpen. Persoonlijk vind ik het ook jammer om een trailer te zien en pas 2 of 3 jaar later de game te kunnen spelen maar dat heb ik er wel voor over als er meer geld in de ontwikkeling wordt geïnvesteerd.
Ben het helemaal met je eens :)
Het ergste er aan is niet de hype, maar het feit dat je op deze manier maar beperkt kan uitstellen. Op een gegeven moment zal je de goodwill van het publiek verliezen als je een veelgewilde game te veel uitstelt. Deze toxic cultuur van te vroeg hypen zorgt er juist voor dat we games krijgen die niet af zijn. Zowel gamer als publisher is hier schuldig aan, de gamers omdat ze de publishers online afbranden bij te veel uitstel.
En na het cyberpunk fiasco (wat ik zelf niet vind, wat het draaide prima op de PC) zullen er alleen maar meer games uitgesteld worden. De hele wereld keek toe op de kritiek, dus ook andere developers, en willen nu dus daar een voorbeeld aan nemen hoe het niet moet. Jammer, maar misschien is dit wel iets goed op lange termijn dat bepaalde studio's wakkergeschud zijn. Fingers crossed dat dit een goede titel wordt, het heeft veel wat het goed kan doen, maar ook veel wat het slechts kan doen.
En na het cyberpunk fiasco (wat ik zelf niet vind, wat het draaide prima op de PC) zullen er alleen maar meer games uitgesteld worden.
Dat is slechts tijdelijk. Zodra men gewoon stopt met de ps4-versies dan gaat het een stuk beter.

Wat er feitelijk bij Cyberpunk fout is gegaan, is dat iedereen zich richtte op de high-end pc's/consoles en dat men simpelweg verwachtte dat de ps4 etc wel goed zou downscalen.
Alleen toen ging het downscalen dus niet goed...

Daarom zal iedereen de komende tijd wel extra uitkijken met downscalen, maar dat is slechts tijdelijk...
Als last-gen het enige probleem van de game was, was het simpel, het probleem met cyberpunk gaat veel veel verder dan slecht draaien op oude hardware.
Draai cyberpunk hier op een laptop. Vanaf versie 1.05 geen problemen meer gehad op bug/glitch hier en daar na. Een RTX 2060 gpu overigens met een i7 9750H. Vrij nieuwe hardware dus.
Heb jij een unieke versie van waar ze niet een massa questen en features hebben geschrapt en waar de AI wel deftig is?

Het gaat over veel meer dan performance ;-) Origineel waren er bijv een massa missies voorzien met Jackie, om een concreet voorbeeld te geven.
AI is vrij ondermaats inderdaad. Al is daar zowiezo weinig in verbeterd de laatste jaren. Kijk bijvoorbeeld naar de AC serie. Ook daar is die AI te dom om te ................

Features geschrapt. Als ik een auto roep is het wellis de vraag waar die vast staat. Wat dat betreft hebben ze niks verbeterd sinds TW3. Roach was daar ook altijd de weg kwijt.
Verder geen idee wat je bedoeld.

Game zelf is wel een teleurstelling. TW3 was de RPG van het decenium. Deze game alhoewel vermakelijk en soms een prima script haalt bij verre na niet dat niveau. Ook qua voice acting, personages en je impact van keuzes is Cyberpunk 3 stappen achteruit ivm. hun vorige game.

Dat maakt het voor mij een 7,5 op PC. Het werkt net voldoende. stad is groots gemaakt en sommige questlines zijn best goed. TW3 was voor mij een vette 10 overigens.
AI van NPCs is sowieso iets in games dat voor mijn gevoel al lang stil staat. Als je in gevecht bent komen de vijanden meestal recht op je af, er zijn weinig games waarbij je bijvoorbeeld geflanked wordt. Het zou tof zijn als AI in de toekomst meer aandacht krijgt want het maakt de gameplay een stuk dynamischer als het lijkt alsof vijanden verschillende tactieken hebben.
Punt was dat spellen te vroeg worden aangekondigd en dan te vaak worden uitgesteld. En omdat ze niet kunnen blijven uitstellen, brengen ze het dan maar uit terwijl het niet de game is die werd beloofd. Dat is het probleem bij CP2077. Dat het goed draait op je pc is één zaak, maar er zijn massa's questen verdwenen en enorm veel features geschrapt of simpeler gemaakt.

Aantal concrete voorbeelden:
- er zijn naar schatting 20 questen met Jackie geschrapt.
- er werd verteld dat je keuze in het begin een enorme invloed ging hebben. Wat is de invloed? Dat het eerste stukje van het spel anders is en je hier en daar een andere reactie kan kiezen die amper invloed heeft op het spel.
- er werd verteld dat NPC's "echt" gingen zijn, dat ze routines gingen hebben en als het ware een leven. En ze zeker 1000 van die routines er gingen insteken. Je hebt het spel ook gespeeld: NPC's wandelen doelloos rond en doen niets. Dag en nacht.
- eerste keer in je appartement kreeg je melding hoe storage werkt: werkt totaal niet zo wegens geschrapte feature.
- als je eerste keer aan't rijden bent met Jackie, zie je plots een aantal misdadigers in sneltempo uitgemoord worden door Maxtech (als ik me niet vergis), maar die komen in de rest van het spel echt geen enkele keer meer voor.

en zo zijn er nog massa's zaken die geschrapt zijn, omdat het spel moest gereleased worden. Dus het punt blijft: ze moeten zwijgen en rustig hun spel ontwikkelen, en als het echt bijna klaar is: dan pas de hype starten.
Ik hoop het! Ik hoop dat de studios terugkomen op "we'll fix it in post" en releases rushen. Ik gun CP2077 van alles (draait ook prima op mijn systeem) maar het is eigenlijk de druppel in de emmer die Bethesda heeft volgezeken.
Ik hoop van harte dat hier een shift gemaakt wordt en dat er gewoon realistischere tijdspaden worden uitgezet voor dit soort producten.
Er zijn al talloze voorbeelden geweest. Dit was de zoveelste. Ik hoop dat ze het nu wel snappen.
Launch van No man sky was ook een waarschuwing, dus lange termijn betwijfel ik
"wat het draaide prima op de PC"

Nou, niet "prima" hoor.
Anoniem: 472287
@Tokkes14 januari 2021 06:24
Hoe ben je GEEN bugs tegengekomen. De auto's en NPC's zweven door de lucht, ik kom letterlijk bijna geen missie door zonder minimaal 1 of 2 bugs te zien.
En dan vermeld je nog niet al de missing features en geschrapte questen... Een trippy filmpje met Jackie en klaar. Dat waren allemaal questen die we moesten spelen eigenlijk... :-(
Tja. Net als mijn ervaring mijn eigen is, is die van jouw de jouwe. Wat een toevoeging aan de discussie ook, even herhalen wat zowat het halve internet ligt over te huilen gewoon omdat iemand WEL kan spelen zonder zijn/haar vuist door het scherm te lanceren. Like, we weten het nu wel. Stop met spelen, stop met klagen, move on.

Zullen er bugs geweest zijn? waarschijnlijk wel. Bugs als in code die niet volledig loopt zoals het zou moeten. Heb ik die gemerkt? Nee. Hebben ze mij geforceerd een quest opnieuw te starten omdat het game-breaking was? Nee.

Dus wat heb je dan over te doen? Beetje jaloers liggen wezen omdat sommigen wel geluk hebben? Doe maar.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 14 januari 2021 11:35]

Anoniem: 472287
@Tokkes14 januari 2021 11:52
Nee, een reactie geven op een ervaring die ver buiten het gemiddelde ligt, is een zinvolle toevoeging voor diegene die het spel wellicht nog niet hebben aangeschaft.

Je schildert hier een plaatje van een game die prima loopt op verouderde hardware, hebt het over crashes en FPS, maar daar ligt het grootste probleem helemaal niet. Jij hebt wellicht een lagere verwachting van games, of een verminderde oplettendheid tegenover bugs zodat je ze niet merkt. Heel fijn voor jou - lekker blijven spelen.

Ik heb in de eerste week zo'n 15 uur gespeeld, nu af en toe nog een kwartiertje en dan sluit ik weer af omdat ik de bugs TE irritant vind. Over FPS en crashes hoor je mij niet klagen.
Jij hebt wellicht een lagere verwachting van games
Klopt. Ik had een lagere verwachting van Cyberpunk dan de meesten onder ons. Gewoon uit realiteitszin alleen al. No way in hell dat CDPR even een GTA/RDR killer ging neerzetten in hun eerste poging. Daarbij was The Witcher (3) ook verre van perfect. Genoeg historisch bewijs om niet te gaan fanboyen.
of een verminderde oplettendheid tegenover bugs zodat je ze niet merkt.
Betwijfel ik. Ik word vaak een "snob" genoemt als het op games aankomt. Maar zoals ik al zei, mijn ervaring is mijne, de jouwe is de jouwe - maar eender welke neerzetten als cold hard truth is gewoon nutteloos en verkeerd.
Inderdaad opmerkelijk. Ik ben ook regelmatig gelanceerd van mijn motor, wapen die verdween, in een keer zeer lage Poly count modellen... Vond het desalniettemin een erg leuk spel en heb mijzelf er erg mee vermaakt, maar het was zeker niet bug vrij op de pc.
Dat JIJ problemen hebt maakt het niet opeens een slecht product.
Toch genoeg mensen in de reacties hier, reviews en kopers in de stores die een ander beeld geven.
Tja - maar heel vaak zijn tevreden klanten ook stille klanten. De reviews op PC zijn over het algemeen vrij positief, en user scores kijk ik niet eens naar want bij wijze van spreken een puist op iemand's gezicht heeft de potentie om gamers de game te review-bomben. Voor eindgebruikers is het meestal een 1 of een 10 en ergens daartussen kennen ze simpelweg niet.

De reacties hier komen ook van een hoop zure consolespelers die CP2077 als hun holy grail zagen. Eigen schuld zeg ik hierop.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 14 januari 2021 12:28]

"Waarom het spel wordt uitgesteld, is niet geheel duidelijk."
Toch duidelijk ? Ze willen een Cyberpunkje vermijden. :+ Zo een multiplatform game moet voor alle toestellen even goed draaien dus ja hoor stel het boeltje verder uit zodat we niet met 2077 bugs zitten. _/-\o_

Ik ben volledig ontopic, met een laagje humor. Hopelijk is dit niet verboden volgens de reactie-lezers hier.
Toch duidelijk ? Ze willen een Cyberpunkje vermijden. :+
Ja want vanaf nu is de reden voor elke uitgestelde game: Cyberpunk 8)7 Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat er andere dingen spelen, corona, nog meer fine tuning nodig enz :P
Ik ben 1 van die vele reactie-lezers die met enige regelmaat op die knop klikt en ik heb best een beetje zitten gniffelen over je vergelijking, incl. de 2077 bugs. Dus idd, een +1 imho. :*)

Maar ik ben wel met @ShatterNL eens, niet alles wordt nu gevoed door de angst net als cyberpunk te eindigen. Ik denk ook dat de hele situatie rondom de pandemie het bijzonder lastig heeft gemaakt om efficiënt aan zo'n project te werken en mogelijk dat Portkey daar ook niet op ingericht is als organisatie. Remote samenwerken gaat namelijk verder dan ff Teams/Zoom en Azure DevOps o.i.d. uitrollen en iedereen remote toegang geven.

[Reactie gewijzigd door MrR0b3rt op 14 januari 2021 08:39]

Volledig mee eens. Daarnaast denken nog veel mensen dat je prima kan thuiswerken, maar bij creatief werk is dat toch een stuk lastiger en duur het simpelweg langer. Review rondes of iets nieuws bedenken met meerdere mensen werkt eenmaal veel beter als je in dezelfde ruimte zit.
Toevallig heb ik pas geleden in een 2e hands winkel de steen der wijzen, de geheime kamer en de gevangene van azkaban gevonden voor de pc voor een leuk prijsje.
Ik heb mijn oude pentium 4 laptop van de zolder gehaald en het draait allemaal prima, want op nieuwere pc's draaien de games niet.
Ik hoop dat deze nieuwe game hetzelfde speelplezier zal bieden als dat ik heb gehad de afgelopen weken met de oude games.
Ze waren beperkt wat je kon doen dacht ik, maar heb er vroeger inderdaad veel plezier mee gehad weet ik nog.

Edit:

Je brengt toch wel weer op een idee om dit eens te gaan spelen, kan ik dit weekend wel eens gaan doen.
Weet alleen niet of ik zelf de originele cd’s nog heb(misschien bij mijn ouders), maar kan altijd nog eens na vragen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 13 januari 2021 21:56]

Ik heb er als kind ook veel plezier mee gehad, een jaar of 2 nog eens uit nostalgie opgestart, dan merk je wel snel dat zeker de eerste 2 games echt voor kinderen zijn en te makkelijk voor volwassenen.

De nostalgie was echter wel compleet!
Misschien voor de grap eens de spelletjes van vroeger uit de grabbeldoos halen, eens bedenken wat ik toen allemaal speelde.
Ik weet nog iets van A2 racer een bepaalde versie helemaal te gek vond, en een soort educatief spelletje was het ook RedCat ofzo(Vond ik ook echt leuk).
Ik had een collectie spel hier van meerdere cds in 1 doos.

https://www.google.nl/sea...kwW_zJBw&bih=938&biw=1920

Misschien eens spelletjes downloaden of iets, of rippen indien ik de cd nog kan vinden.
Kan ze altijd nog wel aan de praat krijgen via een vmware of dosbox ofzo

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 14 januari 2021 14:22]

Jammer dat die oude games niet gewoon via Steam of GoG te kopen zijn. Ik zou die best wel nog eens willen spelen. Hetzelfde geldt voor de oude LOTR action games.
Ik weet niet in hoeverre het legaal is maar kijk eens hier

https://oldgamesdownload.com/?s=harry+potter

Harry potter gevonden zelfs met windows 10 fix download erbij, misschien staat lord of the rings er ook wel bij.
Ik ben die site al eens tegengekomen maar vraag me toch af of die wel te vertrouwen is
Geen idee heb HP gedownload om eens te proberen, en hij deed het na de win10 fix files.
Thx, misschien probeer ik het eens in de sandbox mode van Windows 10 :)
Als je perse wilt, de PC games draaien op de Unreal Tournament engine, dus je kunt daar DirectX 11 en 12 renderers van vinden en die configureren via de config file. Dan draait het ook op Windows 10 :) Voorbeeld: https://www.moddb.com/mod...ugrune-hp12-st-cbu-and-dx
Lijkt me dat de slechte verkrijgbaarheid van de nieuwe consoles ook een rol hierin kan spelen. Weinig consoles = weinig druk om next gen titel snel te launchen?

Lijkt me in ieder geval een aardig argument om de game nog even uit te stellen en te verbeteren omdat de druk wat van de ketel af is.
Gezien het een MMO is denk ik dat het "next gen" wel een stuk mee gaat vallen; MMO's richten zich op gameplay en schaal, niet zozeer op graphics. Daarnaast, de ontwikkelaar bestaat pas een paar jaar en heeft alleen maar een handjevol mobiele games gebouwd, ik geloof nooit dat het veel soeps gaat zijn.
Waarom zou een MMO met de next gen hardware niet gewoon een MMO ervaring kunnen bieden met de mogelijkheden die ‘next gen’ hardware met zich meebrengt?

Ikzelf vind HP wel aardig, heb de films en ik denk dat ‘het HP universum’ behoorlijk uitgediept kan worden en zich perfect leent voor een MMO.

Ik ken de studio niet, maar ik wil ze wel het voordeel van de twijfel geven. Laat maar zien wat je kan! :)
Ze moeten echt, écht eens stoppen met spellen aankondigen die nog jarenlang niet gereleased gaan worden. Levert alleen maar irritatie op en kan alleen maar zorgen voor onnodige frustratie bij iedere volgende aankondiging van uitstel.

Het zal wel zijn om de aandelen op te krikken.. kan geen andere rede bedenken.

Wat dat betreft doen de ac en cod games het altijd goed, je weet dat het eraan komt maar weet pas een half jaar van tevoren wat het precies gaat worden. De releasedatum staat in ieder geval bij die games zo goed als vast.
Lijkt wel alsof uitgevers elke keer weer onhaalbare deadlines stellen.
We zien de laatste jaren vaak games die maar half afgemaakt op de markt verschijnen en pas een half jaar later de game echt klaar is.
Dat zal vast meespelen, maar dit spel hebben ze afgelopen september aangekondigd. Toen werd gezegd 2021.
Nu, nog geen 4 maanden later, wordt het spel een vertraagd naar een volgend kalenderjaar.

Volgend kalenderjaar wil ook niet zeggen dat het meteen een jaar later gereleased wordt. Voor hetzelfde geld zou het rond de feestdagen in 2021 uitkomen (wat ik zelf een logische tijd zou vinden aangezien wij zelf jaarlijks alle films nog eens kijken in de laatste maanden van het jaar :9 ) en wordt het nu begin 2022. Andersom kan het ook begin 2021 geweest zijn (lijkt me sterk, maar dat terzijde) en nu eind 2022 worden, waardoor het bijna 2 jaar vertraagt. Guess we'll never know.
En dan komen ze erachter dat wanneer werknemers 16 uur per dag werken, ze minder productief zijn dan wanneer ze 8 uur per dag werken. (sarcamse) Goh, what vreeeeemd (eind sarcasme)
Liever dat ze er nog wat meer de tijd voornemen dan dat het gehaast af is gemaakt. Zeker bij zo'n grote titel, wat Harry Potter nog steeds is, zullen de kwaliteitseisen die gesteld worden vanuit WarnerBros ook enorm zijn en wellicht dat ze de verhaallijnen nog wat verder moet afstemmen met scriptschrijvers en JK Rowling in het kader van de toekomstige films in het zelfde universum waar aan gewerkt wordt.
De eerdere Harry Potter games (en lotr / star wars games) waren ook niet altijd om naar huis te schrijven
1-3 waren nog best leuke platformers, 5-6 hadden niet echt goede gameplay, maar wel leuk om op Hogwarts rond te dwalen. 4, 7.1 en 7.2 waren echt gewoon slechte spellen.
Ik vond deel 4 anders best wel geinig. Heb ik een paar jaar geleden nog met mijn broertje co-op gedaan. Dan is het wel grappig.
Dan heb jij nooit Kotor en The old republic gespeeld. Dijk van een game en mmo
kotor 2 was niet bepaald bug free of helemaal netjes af. Een aantal quests konden niet afgemaakt worden en bleven in je journal hangen. Daarnaast waren er waren soms game breaking bugs. Alsnog een prima verhaal en fijn spel, maargoed, dat zullen een hoop mensen ook van CP2077 vinden.
Eerdere Batman- en Spider-Man-games ook niet.
Dit is snel de mening van iedereen. Zit een kern van waarheid in, maar bedenk dat Cyberpunk het ook deed, en kijk wat daar uitgekomen is. Ik zal nog geen hoge verwachtingen krijgen.
Dit is snel de mening van iedereen. Zit een kern van waarheid in, maar bedenk dat Cyberpunk het ook deed, en kijk wat daar uitgekomen is. Ik zal nog geen hoge verwachtingen krijgen.
Alleen Cyberpunk heeft zichzelf onnodig druk opgelegd door elke keer met een specifieke datum (deadline) te komen. Bij deze Harry Potter game zijn ze daarin veel vager gebleven met "ergens in 2021" en nu "2022" in plaats van een datum. Dus het uitstellen kan misschien paar maanden zijn, maar ook gewoon een geheel jaar.
Ach je moet je eens bedenken wat een drama 2077 was geweest als ze geen extra tijd hadden genomen...
Verdomme... zo, dat moest er even uit. Keek wel uit hiernaar. Maar heb er begrip voor, zoals @fjjl zegt, beter de tijd ervoor nemen en een goed product afleveren dan een half-af product. Dus moet nog even geduld hebben. :)
Veel mensen zullen daar anders juist blij om zijn, gezien ze de lore aardig aan het verpesten was en er op z’n zachtst gezegd ‘ouderwetse’ en transfobe uitspraken op nahield. Dat mag wat mij betreft ver weg blijven van deze game.
de lore aardig aan het verpesten was
De lore die ze zelf bedacht heeft bedoel je? Die? Daar heeft ze toch echt zelf de hand in. Het is haar boeken/film reeks dus ze mag er mee doen wat ze wil. Dat dat niet iedereen leuk vind is jammer maar als het haar geld kost dan merkt ze dat vanzelf. Lijkt mij

offtopic:
Wat betreft die ouderwetse transfobe uitspraken. Als men valt over iemands standpunt over wanneer je nou wel of niet een vrouw bent en vervolgens haar probeert te 'cancellen' heb je het gewoon niet begrepen hoe de grote mensen wereld werkt. Als je daarnaast ook nog eens bepaalde zaken niet wil lezen want het is van haar dus het zal wel slecht zijn ben je wat mij betreft helemaal af.
Voor de dyslectische lezers wellicht, waardoor mensen nogal snel overgaan tot de conclussie transfoob of ouderwets.
Dan heb je de laatste lord of the rings game niet gespeeld . _/-\o_
Oeioeioei, ik was ze net vergeten. De les van het boek: "absolute macht corrumpeert iedereen." Les van de game: "maar perfecte absolute macht heelt zelfs een spin die ineens in een sexy lingeriemodel kan veranderen." Vanuit een gameplay perspective een supervet spel. Maar de boeken hebben er vrijwel niets meer mee te maken idd. Laten we hopen dat ze daarvan geleerd hebben.
Men wil niet in het daglicht staan van cyberpunk fiasco.

Maar, wat gaat er dan niet goed qua planning. Want een jaar uitstellen is wel meteen een kostenpost die men echt niet terug verdiend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee