'ByteDance mist waarschijnlijk deadline voor voorstel over verkoop TikTok'

Het Chinese bedrijf ByteDance mist waarschijnlijk de deadline van komende dinsdag om bij de regering van de Verenigde Staten een voorstel in te dienen voor de verkoop van de Amerikaanse tak van TikTok. De regering van president Donald Trump heeft gezegd dat er geen uitstel komt.

ByteDance onderhandelt met Oracle en Microsoft, claimt financieel persbureau Bloomberg. Die onderhandelingen lopen nog steeds, ondanks dat de Chinese regering nieuwe regels heeft ingesteld. Die schrijven voor dat Chinese bedrijven toestemming nodig hebben voor het exporteren van onder meer algoritmes voor het personaliseren van content. TikToks algoritme valt daar onder.

Als ByteDance de deadline mist, zou de regering van Trump TikTok willen verbieden vanaf volgende week zondag, 20 september. Als dat gebeurt, zouden Apple en Google de app uit hun downloadwinkels moeten halen in de VS. De app zal vermoedelijk wel blijven werken voor bestaande gebruikers, maar dergelijke details zijn nu nog niet bekend.

De regering-Trump wil dat ByteDance de Amerikaanse activiteiten van TikTok verkoopt aan een bedrijf uit de VS. Overheidsorgaan CFIUS was al in onderhandeling met ByteDance en is minder streng. De deadline van CFIUS loopt af in november en volgens CFIUS is verkoop misschien niet nodig.

President Trump liet op 14 augustus weten dat TikTok nog 90 dagen had om zijn Amerikaanse divisie te verkopen of er een spin-offbedrijf van te maken. De Amerikaanse regering maakt zich wellicht zorgen over de mogelijkheid dat gebruikersdata doorgespeeld kan worden naar de Chinese regering. Het bevel kan echter ook gemotiveerd zijn vanuit de handelsoorlog waarin de twee landen verwikkeld zijn. TikTok is al verboden in India.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-09-2020 • 06:55

53 Linkedin

Reacties (53)

53
52
26
4
0
21
Wijzig sortering
Het hele TikTok verhaal heeft een gigantische politieke lading, waarbij je duidelijk sympatisanten voor beide partijen hebt. Jammer is alleen dat men vaak een politiek geladen mening loslaat op deze kwestie, zonder naar de feiten te kijken.

- TikTok moet van de US verkocht worden.. Oke maar waarom dan alleen aan een US bedrijf en niet aan bv een Europees of ander Aziatisch bedrijf? Als het puur zou gaan om de "angst" van data verzamelen, dan zou dat toch niet uit moeten maken?

- TikTok word beticht van doorspelen van informatie aan de overheid, maar hier is na onderzoek door onder andere de CIA nog geen enkel bewijs gevonden.

- Kijkende naar software schandalen kwa data verzameling zijn de meeste issues met software niet uit China, maar uit Amerika komen (bewezen en al )

Ik denk dat we als techsite er voor moeten waken niet politiek geladen te worden, maar puur te kijken wat wel en wat niet klopt. Want als de onderzoeken van nota bene de CIA aangeven dat er geen bewijs is dat er data doorgespeeld wordt hoe kan een leek als ik of wie dan ook zeggen dat dat wel zo is.

Trump blijkt zich echter van dat onderzoek niets aan te trekken (zoals bij onderzoeken het geval is) en gooit een boodschap de wereld in die door veel mensen gevolgd worden. In mijn optiek is een maatschappelijk geaccepteerde leugen nog steeds geen waarheid.

Waarom zeg ik dat? Nou zoals aangegeven 0-bewijs en men moet aan een Amerikaans bedrijf verkopen. Als de schuldigingen van Trump aan TikTok gericht waarheid zou zijn, dan zou dit namelijk ook uit het onderzoek van de CIA naar voren komen, zou er geen sprake zijn van gedongen verkoop aan een Amerikaans bedrijf en zou er direct een blokkade op de software komen.

Los an dat ik persoonlijk het beleid van de Chineese overheid slecht vind, geld dit ook voor diverse andere overheden zoals bijvoorbeeld Rusland, Noord Korea en verschillende Arabische overheden. Let wel de overheden en niet de mensen ansicht.

[Reactie gewijzigd door Slaiter op 11 september 2020 08:54]

Goede argumenten en daar komt nog bij dat de president schaamteloos op nationale televisie hengelde naar een transactiefee.

Voor zover ik het kan beoordelen is de grondslag van deze actie een executive order o.b.v. een eerdere order die weer verwijst naar wet die het mogelijk maakt om personen (en bedrijven) met banden met bepaalde regimes aan te pakken. In het verleden ging het dan vaak om zaken als het ondersteunen van terrorisme (bijv. Afghanistan), het verstoren van de wederopbouw (Irak), het mogelijk maken van de ontwikkeling van kernwapens (Iran) of bedrijven die betrokken zijn bij (min of meer) duidelijke volkenrechtelijke misstanden (de Russische bezetting van de Krim, de oorlog in Joegoslavie).

Al met al overheerst bij mij de indruk dat deze hele actie gebouwd is op een hele wankele legitimiteit (as usual zou ik willen zeggen).
Wat ook meespeelt is dat Trump gewoon TikTok haat. Er is tijdens een van zijn presidentsverkiezing Rally's een actie georganiseerd op TikTok door zijn tegenstanders, die bestond uit het kopen van kaarten voor de rally maar niet op te komen dagen. Hierdoor stond Trump voor een halflege zaal te kwaken terwijl er eerder triomfantelijk geroepen werd dat er bijna een miljoen aanmeldingen waren :')

Het is wel heel toevallig dat sindsdien TikTok opeens 'een gevaar is voor de nationale veiligheid'. Het zal niet de enige reden geweest zijn maar reken maar dat dit deze app op de radar van Trump heeft gebracht.

PS: Ik heb ook een pesthekel aan TikTok maar meer omdat er alleen maar flauwe onzinfilmpjes vandaan komen die iedereen doorstuurt. En ze melken alles uit op het gebied van privacy, maar aan de andere kant doen Facebook en Google dat ook, waar ik net zo goed een hekel aan heb. Maar het hele argument van nationale veiligheid zie ik niet. Laten we TikTok vooral tegenwerken ivm inbreuk op de privacy, maar dat dan consequent met Amerikaanse bedrijven ook doen!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 september 2020 17:01]

Natuurlijk is het hele tiktok verhaal vooral wereld-politiek. Zelf vind ik het wel grappig dat een populaire app uit China nu in de USA wordt verboden. Dat hebben we jaren geleden met 'westers' apps in China gezien. Sommige van die apps zijn 'ver-chineesd', anderen zijn gewoon uit China weg gebleven, sommige worden onder de radar in China alsnog gebruikt.

Van Tiktok wel stoer dat ze niet naar de USA luisteren. Laat de USA maar eens spierballen laten zien en de app actief tegenhouden. Het zal mij benieuwen of en hoe ze dat gaan doen.
Van Tiktok wel stoer dat ze niet naar de USA luisteren. Laat de USA maar eens spierballen laten zien en de app actief tegenhouden. Het zal mij benieuwen of en hoe ze dat gaan doen.
Denk niet dat ze dat gaan doen, het lijkt mij gewoon allemaal blufpoker. Meeste reacties zitten wel op dezelfde lijn: politiek geladen, Trump/VS wil er wat aan verdienen (direct of indirect) en/of heeft er in ieder geval gewoon een belang bij dat dit bedrijf(sonderdeel) in handen komt van een Amerikaans bedrijf. Als dicht echt enkel was om spionage en/of lekken van data tegen te gaan was dan zou deze App allang zijn geblokkeerd. MAAR dan moeten waarschijnlijk ook een hele hoop andere Apps worden tegengehouden... of ze meten met twee maten, dat zou ook een interessante conclusie kunnen zijn. Hoe je het ook went of keert, dit is een heel interessante situatie.
Dit komt mij waarschijnlijk op heel wat kritiek te staan maar;
Verbieden die Chinese Apps. De Chinese overheid is de laatste tijd bezig met steeds meer agressie te tonen. En dat moet op bijna alle mogelijke manieren tegengegaan worden. Dus de Chinese invloed/dominantie op de tech markt mag en moet minder. Laat een leuk Europees bedrijf maar in het gat springen.
Zo eenvoudig is het niet. Als je vandaag alle Chinese software verbiedt of software waar sterke links zijn met China (bv Unreal Engine van Epic Games), dan werkt ook veel Europese en Amerikaanse software niet meer.
Precies; je kunt niet iets verbieden dat andere bedrijven ook doen (Facebook, Google, Microsoft,...).
Hoezo niet? We leggen allerlei landen verschillende sancties op. Als China niet zo’n belangrijke handelspartner was hadden we dat bij hen volgens mij allang ook gedaan.
Wat je hier eigenlijk aangeeft is dat als partij B en partij A hetzelfde doen, dan is het op basis van politiek(e gevoelens) geoorloofd om partij B te boycotten en partij A zijn gang te laten gaan. Beetje krom vind jezelf ook niet?
Nee? Dit is letterlijk wat politieke sancties zijn
Dat is waar, maar zeg dan ook duidelijk dat het om een sanctie gaat tegen het land, en niet het gedrag van het bedrijf in kwestie. Want het gedrag van TikTok is inderdaad in dezelfde orde als van Facebook en Google.

Wat je nu ziet zijn 'sancties' die niet als zodanig benoemd worden maar de onderbouwing daarvan niet consequent is. Je kan niet anderen dingen verbieden die je zelf gewoon doet. Nouja, in de belevingswereld van Trump kan dat wel, maar gelukkig denken de meeste mensen niet zo.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 september 2020 16:54]

Je kunt toch ook N-Korea verbieden nucleaire wapens te maken maar zelf ze wel hebben?

Redelijk en fair zijn zijn niet de belangrijkste dingen als het op sancties aankomt.
Alles is mogelijk, maar de illusie dat wij het vrije en welvarende westen zijn, waar de wetgeving goud eerlijk is steeds meer en meer fake blijkt te zijn.

China en andere landen hebben nooit gezegd dat zij een "vrije markt" zijn, wij in het westen wel. Dit is een gevalletje van de verwachtingen en realiteit meme rondom westerse normen en waarden.
Dat is waar, maar de wereldmarkt is dit natuurlijk wel. Als China daarop wil meespelen moeten ze dat volgens de geldende regels doen (WTO enzo).

Dit is inderdaad een van de redenen voor legitieme sancties.
Slecht voorbeeld. Je kunt prima iets uit het ene land verbieden en uit het andere land niet. En om terug te komen op jouw voorbeeld: wie zit er in de board van die bedrijven namens de VS overheid? Dat is wel het geval bij Chinese bedrijven.
Tim Sweeney is nog steeds grootaandeelhouder van Epic Games en Epic is nog steeds een Amerikaans bedrijf.

Daarnaast is het niet zo dat als we geen Unreal Engine meer zouden hebben, we geen Game Engines meer zouden kunnen gebruiken. Dan zouden die partijen misschien eerder voor CryEngine van Crytek (wat overigens ook nog een Duits bedrijf is) kiezen of voor Unity, genoeg alternatieven die er toe doen. Misschien dat Guerilla zelfs de Nederlandse Decima Engine zou kunnen licenseren.

Misschien moeten bedrijven die dit soort software gebruiken ook voorsorteren en anticiperen op dit soort beslissingen van o.a. de Amerikanen of die beslissingen nou terecht zijn of niet.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 11 september 2020 09:16]

Tim Sweeney is nog steeds grootaandeelhouder van Epic Games en Epic is nog steeds een Amerikaans bedrijf.
Wat zullen de aandelen van Tim Sweeney nog waard zijn als de grootste gameontwikkelaar ter wereld zich terugtrekt en Epic Games geen toegang meer heeft tot de middelen en markt van Tencent? Waarschijnlijk gebruikt Epic Games ook verschillende licenties van Tencent.
Daarnaast is het niet zo dat als we geen Unreal Engine meer zouden hebben, we geen Game Engines meer zouden kunnen gebruiken. Dan zouden die partijen misschien eerder voor CryEngine van Crytek (wat overigens ook nog een Duits bedrijf is) kiezen of voor Unity, genoeg alternatieven die er toe doen. Misschien dat Guerilla zelfs de Nederlandse Decima Engine zou kunnen licenseren.
Klopt, maar dat is dus een proces van jaren. Als morgen de Unreal Engine verboden wordt, dan zullen verschillende bedrijven in de problemen komen. Je moet dan al die jaren je werknemers doorbetalen, huur betalen,... terwijl je ondertussen geen inkomsten meer hebt uit de Unreal games in je assortiment.
Hoeveel de aandelen van Sweeney waard zijn maakt niets uit, in percentage blijft het gelijk of hij moet alles verkopen. Dus hij blijft grootaandeelhouder.

Een proces van jaren? Ja, in de zin van dat de ontwikkeling van een nieuwe game jaren kan kosten. Software veranderd heel snel en wat vandaag nieuw is is morgen oud, overstappen naar een andere engine voor een nieuwe game zou misschien een omschakeling kosten, zoals elke overschakeling naar een nieuw framework, maar niet een wereldschokkende verandering voor zo een team. Kijk naar wat Kojima heeft gedaan.

Dit gaat echter eerder over software die onnodige gegevens van gebruikers verzamelen.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 11 september 2020 22:52]

Niets is onmogelijk inderdaad maar mijn hele punt is dat als je zoiets drastisch doet, dat dit ook nadelige effecten zal hebben voor bedrijven buiten China.

Kijk bv. wat de gevolgen waren van het handelsconflict door de terugtrekking van de VS uit het nucleaire akkoord met Iran. Het doel van de VS was om Iran te straffen...maar dit had ook zeer nare gevolgen voor Amerikaanse en Europese bedrijven.
Ik zou wel geinteresseerd zijn in een onderbouwing voor dit argument. Uit mijn ervaring kom ik vrij weinig chinese code & developers tegen in zowel OpenSource als closed source software. Maar ik begeef me natuurlijk in een specifieke sfeer, dus dat kan een bias zijn.
De Unreal Engine die ik al aangaf is een mooi voorbeeld, maar ik denk ook direct al aan alles wat te maken heeft met camerabeveiliging (waarschijnlijk net zoals de nieuwe Disneyfilm met dank aan het bureau dat zich bezighoudt met de "heropvoedingskampen" in Xinjiang).
Maar de Unreal Engine is Amerikaans en in beheer van een Amerikaans bedrijf, zoals ik al eerder aangaf.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 11 september 2020 22:53]

Ja, maar dus wel met sterke links naar Tencent.
Eens! Heel veel landen en politici hebben de mond vol over China, maar je ziet er in de praktijk niets van terug. Trump is zo'n beetje de enige westerling die echt de strijd aangaat. De rest zegt braaf "foei!" wanneer dat publiekelijk wenselijk is en maakt de volgende megadeal met hen.
De strijd aan gaan of een slaatje uit slaan? Trump maakt misbruik van zijn positie door een buitenlands bedrijf te dwingen zicht te splitsen/verkopen aan (bij voorkeur) Microsoft en wil daar ook nog een fee voor hebben. Zou het kunnen dat hij (of een van zijn bedrijven) gewoon Microsoft aandelen bezit en dat daar zijn voorkeur voor de verkoop van TikTok aan Microsoft vandaan komt, immers de aanbesteding van de cloud diensten voor de overheid is ook net naar Microsoft gegaan. Google geeft aan dat dat niet eerlijk is verlopen.
Beetje Trump-blind.

Waarom denk je dat juist om deze kwestie je de Democraten niet hoort over zijn beleid?
Omdat de democraten helemaal niet zo anders zijn dan de republikeinen ;)
Kun je nagaan... De politici maken alleen maar een vuist als ze er zelf beter van worden. Mensenrechten, milieu, werelvrede 😉 het boeit ze niets.
Ik neem dat je met de cloud diensten Amazon bedoelt en niet Google. Amazon mag wel aangeven dat het niet eerlijk is verlopen maar ik heb nog geen bewijs gezien. Gezien de staat van de VS zal het me niet verbazen als er vast wel ergens belangenverstrengeling is maar dat moet wel bewezen worden.
Klopt, was Amazon. Meen me te herinneren dat ook Google dit aanvocht. Belangen zijn natuurlijk heel groot.
Kijk dan niet alleen naar software.
Helaas zijn we erg afhankelijk van China voor productie van hardware (en gigantische veel non-tech producten).
Dan ook maar meteen de Amerikaans apps verbieden. Die apps verzamelen minimaal net zo veel data.
Commercieel data hoarden en profileren zou gewoon bij wet verboden moeten zijn. Een globaal mensenrecht om NIET geprofileerd te worden.
Ach ja, staats diefstal en maffia praktijken. Gelukkig vindt de Chinese overheid dat hoogwaardige technologie niet zomaar aan een VS bedrijf verkwanseld mag worden. Je geeft je technologische voorsprong niet zomaar op. :)
Gaat tegenwoordig niet alleen maar om een technologische voorsprong, maar ook een middel om enorm veel gegevens te verzamelen over inwoners. Gezien de controle die China heeft over bedrijven die daar gevestigd zijn kun je makkelijk stellen dat TikTok deel is van de Chinese NSA (al dan niet officiëel).
Nee, zelf jatten ze het gewoon via hun netwerk van studenten bij toonaangevende bedrijven en universiteiten.

En laten we niet hypocriet zijn: alle Chinese apps zijn onderdeel van e Chinese NSA, dat is hoe het daar al jaren werkt. Als die toegang willen krijgen ze het anders is je bedrijf om zeep. Iedereen die tegenwerkt krijgt een anti-corruptie zaak aan zijn broeken en moet publiek excuses maken voor die corruptie. Is al tijden bekend.

Snowden heeft uiteraard laten zien dat het in Amerika grotendeels hetzelfde werkt, maar veel Amerikaanse diensten zijn dan ook verboden of zwaar gelimiteerd in o.a.. China en Rusland.
Op zichzelf : ach, TikTok.... Lekker belangrijk... En wat mij betreft mag China hard aangepakt worden, zelfs met een handelsverbod (alsof dat mogelijk zou zijn op het moment....)

Maar wat er achter steekt : het geintje dat TikTok gebruikers met Trump hebben uitgehaald bij die bijeenkomst in Tulsa. En daarbij dat de CIA nog geen bewijs heeft gevonden voor de beschuldiging dat TikTok informatie doorspeelt naar de Chinese Overheid. Dat is wel zorgwekkend...
Je kunt er altijd op bouwen dat Trump zonder enig eigenbelang of een gekrenkt ego, zijn beleid uitvoert. Ik ben zo blij dat we China en de VS tot onze vrienden mogen rekenen.

Even serieus: China verbiedt ook alles wat ze niet aanstaat. Wat mij betreft vechten ze samen lekker uit en is dit een signaal richting de EU om wat onafhankelijker te worden van alle partijen.
De zorgen dat Tik Tok gebruikt kan worden als propaganda kanaal om subtiel de publieke mening te beïnvloeden zijn gegrond. Om die reden ook geen Facebook of Twitter in China.

We leven in nieuwe tijden mensen, vroeger kregen mensen alles binnen via Televisie en Radio, en die waren zwaar gereguleerd door de overheid. Tegenwoordig gaat alles via andere kanalen, en daar liggen gevaren voor inmenging, opruiing (het is ruimschoots bewezen dat China en Rusland divisie stoken in Amerikaanse kwesties zoals #BLM, #metoo en 2e amendment en dichterbij in Brexit).

Veel mensen zijn nog naïef... maar social media zijn wapens geworden die mensenlevens kosten. Daarom is meer toezicht van de overheid gewenst. Maar overheid en technologie... blijft een zielig huwelijk.
Is er echt IEMAND die hier wakker van ligt? :z

EDIT: voor de -1'ers: dit was bedoeld als een stok.

[Reactie gewijzigd door sebati op 11 september 2020 11:48]

Waarom zouden zij ene moer geven om waar het hoofdkantoor van hun appje ligt?
Niet zozeer over waar hun app vandaan komt, dan wel dat ze die app kwijt zouden kunnen raken.
Als TikTok wordt verboden in de appstore dan zal het gebruik afnemen, tenzij iedereen ineens handmatig apk's gaat installeren. Met een nieuwe telefoon heb je dan geen TikTok meer...
Geven ze niets om, doen ze nu ook niet. Vrijwel geen enkele tiener zal weten dat deze overname speelt. Is een politiek spel, maar wel eentje met heel grote belangen. Waarschijnlijk gaan deze tieners gewoon nog meer TikTok gebruiken indien bijvoorbeeld Microsoft het overneemt. Mogelijk op termijn dan een O365 integratie... volgende stap is docenten vinden het "handig" in de klas...win-win voor Amerika. Resultaat zal dan wel minder gebruik van YouTube tot gevolg hebben waar Google minder blij met zal zijn. Google heeft ook net de overheidsaanbesteding voor clouddiensten aan hun neus voorbij zien gaan, waarbij zij dan weer vinden dat MS daar is voorgetrokken. Belangen op allerlei vlakken zijn groot voor/binnen Amerika.
Natuurlijk. Dit is slechts het begin.
Wanneer je "bang" bent dat de Amerikaanse overheid (voor Chinese geldt overigens hetzelfde) meer invloed wil uitoefenen, voor zover ze dat al niet al heel lang doen (NSA, CloudAct,..), dan moet je daar goed over na denken voordat je jouw (bedrijfs) data bij een Amerikaans bedrijf onderbrengt.
Ik doelde meer op het bannen van apps. Er zullen best wat tech Ceo’s wakker liggen. Dit is gewoon een hellend vlak. Als je kijkt wat ze in India aan het doen zijn... Dat gaat daar van de grote hoop. En wat nu met TikTok gebeurd gaat ook met andere Chinese apps gebeuren. En dat zal dan weer leiden tot tegenmaatregelen, etc etc
Mee eens dat dit flink uit de hand kan lopen. Maar ja, dit is nu precies het spelletje dat we al een tijdje Trump/de VS zien spelen. Moet ons in de EU toch aan het denken zetten.
Dat doet het ook zeker wel (kijk maar naar wat er in Duitsland aan de hand is.). Alleen zit je dan ook weer met een andere discussie: meer of minder Europa. Mijn persoonlijke mening is dat je er meer Europa voor nodig hebt. Maar dat zal lang niet iedereen met me eens zijn.
Zit zelf in het "meer" Europa kamp; maar ook dat kun je op meerdere manieren invullen en zijn we natuurlijk met z'n allen bij... meer Europa betekend niet automatisch de "gevreesde" superstaat. Alle modellen hebben natuurlijk voor en nadelen. Denk dat we eenvoudig kunnen vaststellen dat we zo'n gevecht niet aankunnen als "Nederland" maar een blok als "Europa" nodig hebben om zaken af te kunnen dwingen en ook voldoende body hebben om zelf te ontwikkelen. Zelf denk ik dat het heel onverstandig is om je op automatisering gebied heel afhankelijk van Amerika te maken. Ook China, Rusland en India zien dat in en hebben een lange termijn strategie. In Europa (Nederland) merk ik dat we wil daar wel is, maar ondertussen kunnen we bij mode van gemak maar voor Amerikaanse diensten.
Hetgeen Trump daar aan't doen is kan de VS miljarden $'s kosten - en de betrouwbaarheid van die natie zal er aan gaan! Blijf daar weg. Boycotten zolang die malloot daar aan't stuurwiel zit. Doe het nu voor die gek herkozen wordt - je hebt nu de kans je van je leven! En schrijf dat ook in 't publiek dat je 'm weg wil - en dat je heel de VS drooglegt tot ie weg is! Amerikanen kiezen snel eieren voor hun geld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee