Microsoft gaat maandelijks informatie geven over nieuwe Xbox-console en games

Microsoft gaat vanaf mei iedere maand in een videostream informatie bekendmaken over de Xbox Series X en games waaraan de Xbox Game Studios en andere studios werken. Ook zal de maandelijkse stream nieuws brengen over Xbox Game Pass en Project xCloud.

Donderdag 7 mei om 17:00 uur Nederlandse tijd begint de eerste uitzending van wat Microsoft Xbox 20/20 noemt. Daarin zal de eerste gameplay van de Xbox Series X te zien zijn, onder andere van Ubisofts Assassin's Creed Valhalla. Verder belooft Microsoft trailers en sneakpeeks van veel andere uitgevers en onafhankelijke ontwikkelaars.

De ontwikkelaars zullen uitleg geven over hoe hun games van de Xbox Series X gebruik zullen maken. Ook zegt Microsoft dat alle games die getoond worden, Xbox Series X Optimized zijn. Het zal dus ook gaan om games die voor de Xbox One uitkomen, maar die verbeteringen krijgen voor de nextgenconsole. Games kunnen bijvoorbeeld ondersteuning krijgen voor een 4k-resolutie met maximaal 120fps en hardwarematige raytracing.

Daarna blijft Microsoft maandelijks informatie geven over de Xbox Series X en nieuwe games. In juli volgt een uitzending waarin tijd wordt vrijgemaakt om te laten zien waar de Xbox Game Studios aan werken. Microsoft heeft vijftien eigen studio's en die werken allemaal aan games voor de nieuwe Xbox. Een aantal van de studio's zal in juli gameplay tonen. Ook belooft Microsoft 'gloednieuwe' aankondigingen van games.

Microsoft benadrukt nog eens dat het de bedoeling is dat de Xbox Series X tijdens de feestdagen dit jaar uitkomt. Xbox-topman Phil Spencer zei dat vorige week ook al in een interview. Toen liet hij weten dat games wel vertraging kunnen oplopen, maar de nieuwe aankondiging stelt dat Halo Infinite gelijktijdig met de console uitkomt. Die game lijkt dus geen vertraging op te lopen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-05-2020 • 09:52

52 Linkedin

Submitter: Wom

Reacties (52)

52
52
43
2
0
3
Wijzig sortering
Microsoft is goed bezig. Veel info en maandelijks nu. Heerlijk. Van de Sony kant is het (helaas) erg stil. :/
Sony is nog bezig met déze generatie. Microsoft wil graag door naar de volgende en de Xbox one vergeten.
Xbox One vergeten? Microsoft heeft recent bekend gemaakt dat games die voor de zowel de One en de X Series uitkomen met één disc op beide systemen te spelen zijn. Koop je Cyberpunk voor One, dan kan je bij release van de X Series gratis de X Series versie downloaden en spelen.

Sony is veel meer bezig met het laatste beetje uit de PS4 knijpen en zorgen dat ze niet weer een The Last Of Us situatie krijgen. Een situatie die zorgt dat de verkoop van de nieuwe generatie consoles vertraagt wordt omdat er een knetter van een game uitkomt op het oude platform.
Vergeet niet dat dit enkel ondersteund wordt als de uitgever hier goedkeuring aan geeft. Dit is dus geen harde policy vanuit Microsoft maar een mogelijkheid die gegeven kan worden vanuit de uitgever.
Microsoft zal het financieel interessant genoeg maken voor ontwikkelaars dit wel te doen.
Ik hoop het... het is natuurlijk een zeer consument vriendelijke feature.
Inderdaad, en ik snap dat wel. Kwa hardware, en dan met name de Xbox One X, was Xbox prima maar kwa software (en dan bedoel ik games) is het van begin tot 'eind' erg mager geweest. Bij Sony is dit omgekeerd, er zijn tientallen must-have exclusives uitgekomen en er staan er nog minstens 2 op de planning voor dit jaar (en dus voor de launch van PS5): Last of Us 2 en Ghosts of Tsuchima. Als Sony zijnde zou ik de aandacht nog niet willen afleiden daarvan,
Tientallen nog wel. De enige must-have exclusive was Horizon Zero Dawn, al die andere exclusives voegden voor mij niets toe. GT Sport is ook wel leuk nu de game eindelijk af lijkt te zijn, jaren na release.
Ik vind dit altijd zo'n mooi statement. Ik heb sinds de originele Playstation nooit meer een Playstation gekocht. Het niet kunnen spelen van Metal Gear, God Of War, Last Of Us, Horizon Zero Dawn, en al die andere "tientallen" exclusieve titels voor de Playstation heeft mij nog nooit in de weg gestaan om (gewoon weer) een Xbox te kopen. Ik ga ook echt geen Playstation kopen voor die 5 "must have" games die gedurende de 5-7 jaar levenscyclus gaan uitkomen, zeker niet met hoe zelden de Xbox aanstaat voor iets anders dan Netflix.
Xbox One vergeten? Juist MS wilt Xbox One nog ondersteunen voor 2 jaar met spellen in tegenstelling wat Sony gaat doen met hun PS5. Opzicht wat Sony doet is ook niet verkeerd, maar niet consument vriendelijk.
Sony.... als consument nog *NIETS* gehoord. Alleen een developer presentatie dat *NIET* voor consumenten bedoeld is. Gewoon bagger.
Lijkt erop dat het (her)aanwerven van ex-Netflix VP of Marketing Jerret West zijn vruchten nu begint af te werpen. Aan de ene kant ben ik niet noodzakelijk fan van het lang uitstrekken van zo'n hype campagne, aan de andere kant hulde voor de transparantie vanuit het Xbox team.

Overigens zou ik mensen aanraden de verwachtingen voor morgen niet te hoog te leggen. Aaron Greenberg zei zelf al dat veel grotere third-parties nog steeds werken met een zomer-deadline in gedachten voor hun marketing.
Ik ben het met je eens!
DICE heeft in 2011 voor de release van Battefield 3 ook zo'n enorm lange (hype-)campagne gehouden en die was toen echt fantastisch. Het is maar net hoe de ontwikkelaar zo'n campagne aanpakt én of er stapsgewijs steeds betere en gedetailleerde informatie beschikbaar komt voor het grote publiek!
Ik heb zo'n idee dat dat bij Xbox wel goed komt en ben toch benieuwd naar de stream morgen.
Anoniem: 1350842
@KevinvdBerg__6 mei 2020 10:22
En uiteindelijk ligt het heel erg aan het product natuurlijk. Een dergelijke hype campagne kan ook heel hard terugkomen als uiteindelijk blijkt dat het toch niet allemaal zo wereld veranderend en fantastisch werkt als ze zeggen.

Daar heb ik overigens wel vertrouwen in hoor, maar marketing brengt je uiteindelijk maar tot een bepaald punt, waar toch het product dan ook nog wat moet doen :)
Ooh zeker, ik ben het helemaal met je eens. Als DICE dezelfde strategie had toegepast op Battlefield V, waren ze nog veel harder door de mand gevallen. Uiteindelijk moet het eindproduct wel enigszins overeenkomen met de marketing en de verwachtingen die geschept worden van het product!
Dit is toch geen hype campagne? Ze geven maandelijks info, dat is verre van hype opbouwen. En het is wat mij betreft beter dan wat Sony doet die behoorlijk stil blijft.
Een PR campagne die gradueel informatie releast is wel degelijk een methode om hype op te bouwen :) Zelfs het statement "we gaan elke maand info releasen" geeft iets voor mensen om naar uit te kijken, zo behoud je mindshare.

Verder akkoord, omdat stilte op dit moment eerder als onzekerheid overkomt. Niet dat ik geen begrip kan opbrengen voor onzekerheid...
Ze moeten toch aandacht genereren richting launch en wat mij betreft doen ze dat tot heden perfect juist zónder teveel overdreven hype... Nu alle grote shows niet doorgaan moeten ze iets om die content te delen ;)

Phil Spencer heeft echt een goed team om zich heen verzameld en laat het team ook belangrijke keuzes maken (zie IGN interview vorige maand).
Dat zou betekenen dat we meer weten over Forza Motorsport 8 in juli? :)

Nieuws over FH5 zou mooi zijn, maar dat verwacht ik voorlopig pas het jaar erop.

Ik ben wel erg benieuwd naar xCloud. Het zou mooi zijn als er een goedkopere Xbox X komt om enkel mee te streamen, de al aangekondigde console zal zeker bij launch erg duur zijn (500/600 euro?). Er zijn wel geruchten over een goedkopere variant, maar als ik het goed heb zijn die nog niet bevestigd?

Het enige jammer van cloud gaming is natuurlijk doorverkoop, maar voor mij als casual gamer is het ideaal als je een handvol spellen speelt en op die manier wat sneller andere genres ook gaat proberen zoals met Netflix. Voor een paar euro p.m. heb je dan toegang tot een library, al betwijfel ik of echt alle game publishers hier aan mee gaan doen.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 6 mei 2020 10:09]

als het goed is komen er 2 consoles een gewone en een "light" versie

"The more powerful of the two consoles is codenamed Anaconda, while the less powerful version is codenamed Lockhart. Lockhart reportedly doesn’t have a disc drive, and would emphasize Microsoft’s digital Xbox subscription services."

dit zijn de geruchten in ieder geval. Ben benieuwd in ieder geval :D

Zolang kodi maar werkt op de nieuwe xbox x ben ik eigenlijk al tevreden (kan de xbox one naar de slaapkamer) en de htpc de deur uit.
Een xbox is brute overkill voor xCloud, de app draait goed op mijn Shield TV dus het zou in principe ook op een cheap ass Android boxje moeten werken.
Kijk maar eens wat er bij de Gamepass zit, morgen komt zelfs RDR2 in de library erbij, binnen xCloud zijn er iets minder games (ze worden vooraf allemaal getest), maar het zijn er nog steeds een hele berg.
De geruchten gaan dat Playground games aan een Fable game werkt (of in ieder geval een open world RPG). Ik denk dus dat Forza Horizon 5 nog even op zich laat wachten. Deel 4 voegde ook al niet super veel toe ten opzichte van 3, dus het is niet verkeerd om de serie even in de ijskast te steken.
Bizar dat sony gewoon zo weinig info heeft gegeven nog. Je zou toch zeggen dat een groot bedrijf als sony die een console voor de komende 8 jaar gaat leveren nu 6 maanden voor launch wel alles weet en kan laten zien..
Ik denk dat je dit goed zegt. Ze kunnen veel laten zien, maar ze kiezen ervoor dit niet te doen. Er zijn hele afdelingen in het leven geroepen die de marketing en communicatie over een nieuw groot product bedenkt, opzet en onderzoeken doet wanneer de ideale tijd is om te starten met communicatie. Nu doen sommige hier net alsof Sony dit fout doet. Maar ook de hype trein van Sony zal ruim op tijd gaan rijden.

Je mag de manier van Microsoft fijner vinden. Uiteindelijk zal de massa nog niet nadenken over de nieuwe generatie consoles en gaan ze dit pas doen als de marketing begint. Begin je hier te vroeg mee dan is de hype alweer weg bij de launch.
Precies, er zijn nog top exclusives op komst voor de PS4 (Last of Us II en Ghosts of Tsuchima) dus ik snap wel dat Sony de aandacht nog niet teveel op PS5 wil leggen alvorens tenminste die 2 games beschikbaar zijn. Voor Microsoft is het de hele generatie al erg mager wat betreft (top) exclusives, en er zijn er zo ver ik weet 0 die nog moeten komen in dit jaar.
De open wereld Halo komt eind dit jaar en er komt een nieuwe FM eind dit jaar. Ik snap niet waarom er zoveel nadruk op exclusives gelegd worden. Alsof het allemaal je smaak is. Een goede controller is voor mij veel belangrijker.

Overigens lees ik op diverse PS4 websites regelmatig opmerkingen van gamers die meer info willen over de PS5 en de games omdat MS die info wel al deelt.
Terwijl die games nog steeds exclusief zijn voor het xbox platform/pc, dus eigenlijk spreek je jezelf tegen. Ja een nieuwe Halo/Forza, maar iets anders misschien? Microsoft heeft laten zien in de afgelopen jaren dat nieuwe IP's bij hun falen of niet goed worden ontvangen, vandaar dat ze blijven hangen bij dezelfde 3 games. Dat is iets wat volgende generatie anders moet namelijk.

En waarom zijn exclusives belangrijk? Zo weet je je platform te onderscheiden van de concurrent anders is er geen reden om meerdere consoles op de markt te hebben. Niemand klaagt bij Nintendo dat hun games niet op andere platformen beschikbaar zijn. Als Xbox het echt zoveel beter deed met exclusive games, dan had je wel iets anders geroepen. Maar ik zie mensen hier de PS4 exclusives bij voorbaat al downplayen, dat ziet eruit alsof je het gebrek en gemis aan goede platform exclusives op de Xbox probeert goed te praten.
Ik hoef niets goed te praten want op de XBO heb ik enkel FM5, 6 en 7 bewust gekocht naast FH2 en FH4. De rest heb ik enkel gespeeld via Gamepass. Op mijn PS4 Pro heb ik enkel GT Sport en Horizon Zero Dawn gespeeld. Op mijn Switch speel ik MK8 en Animal Crossing. Al het andere boeit me werkelijk helemaal niets. Ik zou ook niet weten waarom je met een strakke broek van exclusives rond moet lopen als je er geen ruk aan vindt. Ik speel een game omdat ik die leuk vind, niet omdat het een exclusive is. Genoeg mensen die een console enkel voor multiplatformgames kopen.

Om de een of andere reden denken mensen nog steeds dat iedereen alle exclusives altijd maar geweldig zou vinden maar er is ook zoiets als smaak. De enige reden voor mij om straks een PS5 te kopen is HZD 2, al het andere kan me gestolen worden omdat ik er geen ruk aan vind. Maar dan zal de DS5 wel beter moeten zijn dan de DS4 want zowel Nintendo als XBox hebben controllers die ik veel beter vind.
Toch fijn dat een bedrijf transparant is naar zijn publiek. Je gaat nu wel de grote verassingen missen, maar je weet straks wel wat je kan verwachten.

Ik zie hier wel toekomst in.

Het zegt ook wel veel over hoe sterk microsoft zicht acht met dit nieuwe apparaat. Sony hoeft nu telkens alleen maar te reageren, al is de vraag of Sony dit dan wel kan.

[Reactie gewijzigd door Mooraalkikker op 6 mei 2020 10:00]

Toch fijn dat een bedrijf transparant is naar zijn publiek. Je gaat nu wel de grote verassingen missen, maar je weet straks wel wat je kan verwachten.
Of het werkelijk transparantie blijft natuurlijk maar de vraag. Kan ook gewoon mooie marketing truuk zijn aangezien zij bepalen wat ze delen :+ .
Maar hoe dan ook meer informatie is altijd beter
Tuurlijk zal er nagedacht worden over wat er wel en niet gedeeld wordt, en op welke manier. Maar wat er de laatste maanden getoond wordt komt allemaal niet over als marketing trucage, het komt op mij wel oprecht en gepassioneerd over. Zoals phil spencer al zei, de attitude voor het hele team xbox is ‘humbly confident’. Tuurlijk helpt het dat phil spencer nu pretty much de credit card van de microsoft ceo gekregen heeft en alle financiele middelen krijgt om xbox weer relevant te maken. Dan komt er een series x en services als game pass en xcloud, en dan wordt de xbox fan in mij die lang lag te slapen wel weer wakker.

Kortom, mij overtuigen ze op het moment wel om te geloven in wat xbox gaat doen komende tijd.
Misschien handig om expliciet te vermelden dat morgen enkel third-party games en developers getoond worden. First party games en developers volgen op een later moment.
Xbox direct bekt zelfs al lekker. De titel is dus al gemaakt 8-) 8-)
Nu Sony nog..
Zou Sony deze maand nog de PS5 aankondigen hoe die er eruit komt te zien?
Kan deze vorm van communicatie zeker erg waarderen!
Ik vind het erg tof dat ze zoveel naar buiten brengen, maar kan het ook waarderen dat ze alvast melden wat ze van plan zijn, zodat de verwachtingen aansluiten bij hetgeen ze gaan tonen. Anders was er na 7 mei alleen maar "geen Xbox Studio's games?" reacties geweest.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee