Ubisoft toont Xbox Series X-beelden van Assassin's Creed Valhalla

Microsoft en Ubisoft hebben meer beelden van Assassin's Creed Valhalla getoond. Volgens de omschrijving gaat het om gameplay, maar de video lijkt uit cutscenes te bestaan. Wel gaat het om beelden die in de game-engine zijn opgenomen.

De 'gameplayvideo' van anderhalve minuut bevat beelden uit de game die volgens de omschrijving representatief zijn voor Xbox Series X-gameplay. In het filmpje lijkt echter geen gameplay te zien te zijn. Wel geeft de video mogelijk een beter beeld van het uiterlijk van de game dan de filmische trailer die eerder werd uitgebracht.

In een andere video vertelt Ashraf Ismail, de creative director van Assassin's Creed Valhalla, over de ontwikkeling van het spel. Hij geeft onder andere uitleg over de gevechten en vijanden in de game. Volgens Ismail zien de omgevingen er beter uit door de snelle opslag van de next-genconsole. Assassin's Creed Valhalla komt eind dit jaar uit voor de Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, pc en Google Stadia.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-05-2020 • 18:08

65 Linkedin

Reacties (65)

65
63
28
11
0
29
Wijzig sortering
Toch een teleurstelling om eerlijk te zijn.
Als je gameplaybeelden beloofd te tonen, moet je niet met dit afkomen vind ik. 8)7
That’s according to Assassin’s Creed Valhalla creative director Ashraf Ismail on Twitter, who has posted a video message ahead of the reveal later on, calling it a “gameplay first look”. In a follow-up comment, he adds: “To be clear, this is an in-game first look teaser”. Elsewhere, the dev’s also confirmed in response to some users’ questions about whether it’ll be a “demo” that it’s “not a gameplay demo, no” and “it’s not a demo, it’s a teaser trailer”.
https://www.pcgamesn.com/assassins-creed-valhalla/demo

Blijkbaar zijn ze niet erg duidelijk geweest.
Direct na de video zei die persoon van Ubisoft "gameplay trailer" dus ze hanteren bewust die term terwijl het niet is wat ze laten zien.

Het is gewoon marketing hype wat ze aan het doen zijn. Redelijk teleurstellend, vooral als je daarna fijn de nieuwe dingen gaat opnoemen die je allemaal niet hebt laten zien.

Ook van MS uit, want geheel was het allemaal wat lala voor een eerste indruk. Ik hoop dat ze het wat beter doen bij hun eigen games.
Dat dacht ik ook maar als je dan dat 2e filmpje aan het einde ziet denk ik toch wel WOW. Als dat ook ingame rendered is dammm. De karakters zijn daar toch wel erg gedetaillieerd.
tsja dat was met watchdogs 1 ook, zo mooi allemaal ! helaas toen de game uitkwam...
WatchDogs werd veel vroeger getoond, bijna een jaar voor de aankondiging van de Xbox One en PS4. Ze zullen toen waarschijnlijk gedacht hebben dat ze meer uit de next-gen hardware konden halen dan dat daadwerkelijk kon. Daar waren ze ook niet de enige in.
Dat tweede filmpje is niet in-engine. Kijk maar naar de haren, die worden allemaal apart geanimeerd, terwijl het in het 'gameplay' filmpje gewoon haircards zijn.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 7 mei 2020 19:57]

Anoniem: 459533
7 mei 2020 19:20
Ik had die inside xbox stream gezien en ondanks dat het dan het begin is van de nieuwe generatie consoles vind ik het verschil best wel marginaal als je kijkt naar de xbox one x vs series x qua graphics.

Ik vind de graphics kwaliteit sprong tussen xbox 1 vs xbox 360 wel echt groot.

Dit gezegd te hebben blijft mijn one X met ingebouwde SSD lekker bij me. Laadtijden zijn bij mij al verkort en grafisch gezien zit het wel snor.

Ik had vandaag de nieuwe Assetto Corsa competizione gameplay gezien en dat zag er als een pareltje uit op de one X!

Ik heb het idee dat de rek er nog niet uit is.

Mocht de series X grafisch echt een erg groot verschil gaan worden wil ik wel tot overstag gaan.
Anoniem: 1350842
@Anoniem: 4595337 mei 2020 20:28
Uiteindelijk is het verschil in het begin best vaak marginaal, omdat de developers nog nooit een game voor de console hebben ontwikkeld. Bepaalde optimalisaties e.d. komen pas zodra de console een tijdje uit is.

Daarnaast zijn de stappen natuurlijk sowieso kleiner omdat je nu die X als tussenversie had, dus wat bij de 1 en 360 één stap was zijn nu 2 kleinere stapjes. Daarmee hebben ze meer upgraden geboden, maar is de wow factor een beetje weg omdat ze dus al een hele krachtige console hebben neergezet.
Meeste wat vandaag getoond werd waren ook producties van kleinere studio's met kleinere budgetten. Later krijgen we nog wel meer grafisch geweld te zien verwacht ik. Over 2 maanden gaan we wat van de first party titels zien, dat zal al indrukwekkender zijn mag ik hopen (hoewel ik de games die getoond werden absoluut interessant vond).
Ik ben vooral een beetje 'geschrokken' van de Dirt 5 trailer. Codemasters heeft wel degelijk een redelijk budget en dit zag er echt als een HD-remaster van een oude game uit. Niet alleen de graphics, ook de animaties van de auto's. Het heen en weer spattende modder zag er in Sega Rally nog indrukwekkender uit en dat is een titel uit 2007.

Die horrorgames zagen er veelbelovend uit qua graphics maar door gebrek aan gameplay ben ik nog niet overtuigd. En er had véél meer Halo in die presentatie gemoeten.
Misschien ben ik gewoon gezegend met een niet zo kritisch oog, voor mij ziet het er gewoon top uit... Enige wat er minder goed uitziet wat ik zo zie, is de crap compressie van Youtube.
Heb ook even een stukje Sega Rally gekeken om te kijken of ik kan zien wat je bedoelt. Ik geloof dat ik bij Sega Rally meer steentjes door zie hobbelen, waar ik in de Dirt 5 trailer dat minder zie. Maar dat lijkt me vooral ook een design keuze, en eerlijk gezegd no WAY dat ik dat ga zien terwijl ik aan het racen ben.
Anoniem: 1350842
@Finraziel7 mei 2020 22:06
Ik denk sowieso dat het allemaal wel meevalt qua graphics, de ontwikkelingen zijn nu eenmaal gewoon wat minder snel dan eerder (of in ieder geval meer op details die de meeste mensen niet zien). Uiteindelijk vind ik het allemaal prima, als het maar een leuk spel is.
Klopt inderdaad. Ik denk ook dat de voordelen van de next gen consoles veel meer gezocht moeten worden in andere zaken dan pure grafische pracht en praal (hoewel dat er ook wel gaat zijn). Hogere en stabielere framerates, kortere (of geen) laadtijden, meer mogelijkheden voor devs in games (als ze eenmaal de huidige generatie los laten) zoals meer npc's, of sneller door de wereld kunnen bewegen, nieuwe functies zoals het naadloos tussen games kunnen switchen en ze allemaal als een savestate te bewaren.
Dat optimalisatie verhaal is toch zeker niet meer zo waar. Vroeger toen de consoles allemaal andere architectures hadden moesten developers het apparaat echt leren kennen.

Tegenwoordig draaien ze allemaal x86 instructie sets en zijn het multi platform engines die zo ff een build voor alle platforms uit spuigen.
In principe is deze nieuwe Series X gewoon een PC met een ander OS.

Verder heb je wel gelijk dat de stappen gewoon stukken kleiner zijn. Enorme sprongen gaan wij waarschijnlijk niet meer zien. Ook binnen de PC space zijn de mooiste games niet meer wereld vernieuwed vergeleken met oudere games.
Anoniem: 1350842
@Burning8 mei 2020 13:08
Het is dan wel een PC, maar die optimalisatie is er natuurlijk alsnog. Niet voor niets dat er nog vrij regelmatig driver updates komen voor reguliere kaarten met x& performance increase. Juist met één stuk hardware kan die optimalisatie in overdrive gaan tov een Nvidia die 1001 kaarten heet die allemaal alle spellen moeten ondersteunen.

Maar in essentie klopt het natuurlijk en is de optimalisatie minder groot, maar het is volgens mij zeker niet zo dat games nu vanaf dag 1 opeens alles optimaal gebruiken, de hardware is alsnog nieuw en zeker console games zijn wel echt geschreven voor die hardware.

De stappen zijn voornamelijk nu gericht op marketing voor mijn gevoel. Wie brengt de eerst 8k game uit is belangrijker dan optimalisatie bijvoorbeeld. Terwijl 8k natuurlijk gewoon 4x zoveel kracht kost als 4k.
Dit is ook geen XBOX X of PS5 game maar een opgepoetste PS4/Xbone game.

De eerste 2 jaar wordt er nog netjes van beide consoles gesnoept en moet je dus beide ondersteunen.

Dit gaat altijd zo. Pas na een jaar of 2/3 zal de support voor de oude versies verdwijnen en dan pas ga je de echt nieuwe dingen zien.
Games die ook voor de huidige generatie consoles uitgebracht gaan worden ('cross-gen' games) zullen niet heel vernieuwend zijn qua graphics; op de nieuwe consoles krijgen ze waarschijnlijk een hogere resolutie en/of framerates en/of andere settings, beetje ala 'ultra' op een krachtige PC. En mogelijk een stuk sneller qua het laden van het een en ander natuurlijk :) Feit blijft dat deze games ontworpen zijn om op signficant minder krachtige hardware ook acceptabel speelbaar moeten blijven; verwacht dus op grafisch vlak hier initieel weinig imposants en qua gameplay geen echte vernieuwing. In het geval van Valhalla: Het zal heus weer de nodige verbeteringen hebben t.o.v. Odyssey maar Ubisoft kennende blijft men waarschijnlijk dicht bij de formule die men met Origins en Odyssey is gestart. Ik denk dat we inderdaad nog even moeten wachten totdat er beelden verschijnen van games waarvan je denkt "dat is echt een stap vooruit!".
Je moet ook beetje rekening houden met het feit dat je normaal de sprong van Xbox One naar Xbox Series X zou hebben. Het was voor het eerst dat er een tussenstap is genomen tussen twee generaties. Hierdoor is het grafische verschil minder groot.

Tussen de Xbox 360 en de Xbox One zat 8 jaar. Tussen de Xbox One Series X en de Xbox One X zit maar 3 jaar. Dat is dus minder dan de helft. Als je het met de Xbox One zou vergelijken dan zit er 7 jaar tussen.
Zoals al aangegeven, dat gaat elke generatie zo.

Eerste één tot twee jaar word elke scheet die uitkomt de hemel ingeprezen omdat het aanbod zo schraal is.
Volgens mij ligt de prio bij 4k60fps, die 30 fps is gewoon onspeelbaar voor mij.
Als games er op de nieuwe consoles er strak uit kunnen zien met minimaal 60fps dan zou ik weer een goede reden hebben om een console onder mijn TV te zetten. De PS4 Pro vond ik echt een teleurstelling (heb geen Xbox One X gehad) en ik ben dan ook weer volledig over gegaan op pc gaming.

En wat ik nu heb op de pc dat vind ik ook wel ff genoeg als het om grafische kracht gaat (al kan ik nog steeds meer power gebruiken voor VR sim racing). Ik zou nu liever de focus over zien gaan naar extra rijk gevulde werelden en betere AI bijvoorbeeld.Er zijn nog genoeg andere vlakken waar extra rekenkracht voor zou helpen. ACC vloeiend met 60 ai in plaats van 20-25 om maar wat te noemen. Dat vraagt weer om veel CPU power.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 8 mei 2020 09:06]

Zoals anderen ook al zeggen, qua echt grafisch gaan we er niet heel erg op vooruit. Ik denk dat de games alleen wel een stuk "voller" worden qua inhoud. Daar bedoel ik meer NPC's en meer props in bijvoorbeeld huizen mee. Nu is het nog vaak zo dat in Multiplayer games als een BF5 huizen echt minimaal voorzien zijn van objecten. Ik vermoedt dat met de nieuwe generatie consoles we vooral daarin meer mogen en kunnen verwachten.
Waar was de daadwerkelijke gameplay?
Je wordt beoordeeld met een 0, maar je hebt gewoon gelijk. Dit titel is onzin want ik heb totaal geen gameplay beelden gezien.
Waarschijnlijk was het ingame engine rendered.
Misschien vinden mensen het niet leuk om te lezen? Maak mezelf niet zo druk om beoordelingen hier van mensen die ik niet ken :')
Om eerlijk te zijn krijg ik de indruk na t filmpje te hebben gezien dat t een beetje copy paste is van zn voorganger. Niks nieuws dus laat ik t zo zeggen.

Dus ik ben niet zo gehyped waarvan ik denk... dit moet ik kopen... ofzo
Ja, lijkt me een duidelijke iteratie van dezelfde 'template' als Origins en Odyssey. En gezien de game ook op de huidige consoles nog zal verschijnen zal er inhoudelijk denk ik weinig 'next-gen' zijn. Desalniettemin heb ik me met Origins en Odyssey (daar ben ik nog niet zo heel ver in) prima vermaakt dus ik verwacht wel wat verbeteringen.
absoluut mee eens :)
Maar de beelden zeggen nu nog totaal niks. Het is wachten op een echte demo.
Ja dat klopt. Maar daarom geef ik ook aan dat ik die indruk krijg :P
En geef toe. Vaak is het wel zo dat ze die trailers super vet maken. Kijk wat er met star wars battlefront is gebeurt hahaha
Allermatigst...

Heb wel vettere gameplay beelden gezien van de ps4/Xbox one

Had n hoop meer verwacht...helaas
Ik weet niet wat het is maar de "in-game" footage en dat met name de stijl van het tekenen e.d doen me een beetje aan The Witcher 3 denken. Vooral die boom waar de belichting wordt geshowed.
Ik gok dat ubisoft het succes van die laatste heeft gezien en hoopt daar wat van mee te pikken door eenzelfde visuele stijl te hanteren. Zo krijg je iedereen die snakt naar meer Witcher op je hand.
Dit kan zowel goed als slecht uitpakken. Als ze echt goed naar de witcher hebben gekeken en de manier waarop daarin verhalen worden verteld en hoe daarin ieder stukje content daadwerkelijk interessant, prikkelend en betekenisvol is, dan zou dit gezien de richting die ze met hun vorige games op wilden wel eens heel goed uit kunnen pakken.
Aan de andere kant kan het ook een van bovenaf opgelegd mandaat zijn en is het niets meer dan een copy paste van Odyssey in een nieuw jasje. Inclusief het compleet verkeerd aangepakte aspect van verhalen vertellen.
Wat mij het meest stoorde was dat ze een mix hebben gemaakt tussen full role playing (waarin je een blanco karakter hebt en zelf helemaal in kan vullen hoe die zich moet gedragen) en een voorbedacht personage a la Geralt die een bepaalde persoonlijkheid heeft.
Deze twee mixen niet, je krijgt op die manier in vrijwel iedere conversatie momenten waarop het personage compleet van rol/moraliteit wisselt. vond dit heel jammer.
Ook zou het vet zijn als ze alle nutteloze en hersendodende filler content nu eindelijk definitief schrappen (of heel erg limiteren tot random encounters) en zorgen dat iedere quest een fatsoenlijke verhaallijn met twists heeft die op een of andere manier de spelwereld verandert.

Naar mijn mening was Ubisoft goed op weg met de laatste twee delen alhoewel ik vind dat ze toch echt eens kwaliteit boven kwantiteit moeten gaan stellen. Oh en het zou ze ook sieren om eens toe te geven dat Assassins Creed al lang niet meer is wat deze games zijn en het gewoon een andere naam geven (of aangezien de naam heel veel marktwaarde heeft gewoon geen geforceerde assassins verhaallijn erin proppen).
Ubrisoft is alles behalve goed op weg. Assassisn creed Odyssey was een blamage op de lore van Assasins creed. Gezien ik niet wil spoileren wil ik er niet op ingaan, maar Odyssey lore-wise is echt bagger. Zeker legacy of the first blade. Dat was echt het meest droevige wat ik ooit in mijn leven heb gespeeld. Zo'n enorme slechte poging om aan te sluiten op Origins.

De gameplay van Odyssey is op zich wel prima. Maar het is geen Assasins Creed meer, maar een reskin van de Witcher 3.

Hopelijk maakt Ubrisoft weer een echte Assassins creed game. en niet weer een Witcher 3 clone. Het is prima om te innoveren. En dat werkte bij Origins ook echt goed. Maar je moet niet te ver afwijken van je roots.
Ik kreeg ook The Witcher vibes inderdaad.
Ja de Witcher 3 tapte natuurlijk ook wel een beetje uit hetzelfde middeleeuwse/scandinavische vaatje; en de main-character (de mannelijke variant) van Valhalla lijkt ook nog wel wat op Geralt, gooi er wat Yalalala muziek achter en het lijkt inderdaad behoorlijk.
Another shallow ocean.
Zou leuk zijn dat we tijdens een livestream, live mee konden reageren hier in de comments op Tweakers.net
Voor dit soort evenementen is het forum uitermate geschikt. Bijvoorbeeld dit topic tijdens dit evenement: [XSX] Het pre-release kroeg topic
Vond het ook raar dacht yes eindelijk gameplaybeelden,maar nee hoor gewoon trailertje.
Volgens mij kon Tweakers net zo goed niks schrijven, dit voegt echt totaal niks toe 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee