Assassin's Creed Valhalla krijgt dlc's die zich afspelen in Ierland en Parijs

Ubisoft heeft details bekendgemaakt over de Season Pass voor Assassin's Creed Valhalla. De game krijgt na de release twee uitbreidingen tegen betaling. Er komen ook gratis extra's, waaronder een Discovery Tour, om de game zonder te vechten te verkennen.

In het voorjaar van 2021 komt Wrath of the Druids uit, een uitbreiding die zich afspeelt in Ierland. Spelers moeten daarin de geheimen achter een eeuwenoude cult van druïdes ontrafelen. De uitbreiding staat in het teken van Gallische mythen en folklore en het Ierse landschap.

De tweede uitbreiding heet The Siege of Paris en volgt in de zomer. Deze dlc draait om de aanval op Parijs, ofwel 'de meest ambitieuze Vikingstrijd ooit', aldus Ubisoft. Spelers moeten de stad infiltreren en de Seine overnemen om zo de toekomst van Eivors clan veilig te stellen.

Kopers van de Season Pass krijgen ook toegang tot een exclusieve missie, getiteld The Legend of Beowulf. In deze missie ontdekken spelers 'de gruwelijke waarheid achter de legende van Beowulf', aldus Ubisoft. De missie is direct als de game uitkomt te spelen.

Ubisoft verkoopt de Season Pass los, maar de uitbreidingen zijn al inbegrepen bij de Gold-, Ultimate- en Collector's-uitvoeringen van de game. Assassin's Creed Valhalla verschijnt op 10 november. De PlayStation 5-versie volgt op 19 november. De game is ook onderdeel van Ubisofts UPLAY+-abonnement.

Naast betaalde dlc krijgt Assassin's Creed Valhalla ook gratis updates na de release. Ubisoft heeft het over 'nieuwe gebouwen voor je nederzetting en verschillende gamemodi'. Ergens volgend jaar krijgt de game ook een Discovery Tour. Die is bedoeld als educatieve modus, om het spel te verkennen zonder te vechten.

Ubisoft geeft het spel ook gratis 'seizoensgebonden' inhoud. Een seizoen duurt drie maanden en draait volgens de uitgever om 'gameplay- en wereldontwikkeling voor alle spelers'. Het eerste seizoen begint in december.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-10-2020 • 19:16

122 Linkedin

Reacties (122)

Wijzig sortering
Eigenlijk bestwel ernstig dat er al dlc's aangekondigd worden voordat de game daadwerkelijk uit is
Ja belachelijk eigenlijk wat we in 10 jaar tijd gewoon zijn geworden.

In 2009 en 2010 kocht ik brotherhood en revelations, geen idee wat voor dlc er eventueel nog ging komen. Bij brotherhood bleek dat het verrassend leuke da Vinci dissapearance, die werd dan een maand of 3 na release van de main game aangekondigd. Bij revelations kwam helaas helemaal niets, anders dan een paar animus training puzzels.

Belangrijker vind ik dat er 10 jaar geleden nog geen vreemde permanente xp boosten in de season pass zaten en geen materials om te grinden etc.

Ik had met die spellen net zo veel of mogelijk zelfs meer fun dan met de laatste paar delen in ieder geval. Alle complete overkill aan zielloze content zit toch ook niemand echt op te wachten?

Ac odyssey heb ik overigens wel met season pass gekocht; omdat daar ac3 remake in zat. Dat was voor mij wel een bevestiging dat het echt teveel van het goede is. Tientallen uren in de main game gestopt, zeker 50 uur, en heb heb spel nog nieteens uit of de Atlantis dlc aangeraakt.. kom er gewoon niet aan toe!
Ik had met die spellen net zo veel of mogelijk zelfs meer fun dan met de laatste paar delen in ieder geval. Alle complete overkill aan zielloze content zit toch ook niemand echt op te wachten?

Ac odyssey heb ik overigens wel met season pass gekocht; omdat daar ac3 remake in zat. Dat was voor mij wel een bevestiging dat het echt teveel van het goede is. Tientallen uren in de main game gestopt, zeker 50 uur, en heb heb spel nog nieteens uit of de Atlantis dlc aangeraakt.. kom er gewoon niet aan toe!
Ik heb me met Oddyssey echt kostelijk vermaakt, veel meer dan met de "oude" AC games. De DLC's voelde helemaal niet als zielloze content. Vooral fate of atlantis niet. Dat had bijna een stand-alone game kunnen zijn. Vergelijkbaar met blood & wine van the witcher 3. Compleet andere wereld, echt heel tof.

Vroeger werden dat soort DLC's vaak genoeg als uitbreidingen verkocht.
Hopelijk zijn het wat grotere DLC's, dan is het op zich helemaal niet erg.

Vroeger werd er ook wel eens gezegd ''We zijn trouwens al bezig met een uitbreiding die zich ergens anders afspeelt!'' en dat was leuk.

Het is alleen hopen dat dit geen DLC zijn waar je in 4uur doorheen bent en alsnog 30euro kost.
Dan heb je nooit de DLC voor de laatste twee Assassin's Creed games gezien. Ik heb de Gold Edition van zowel AC:Orgins als AC:Oddyssey gekocht. Origins heb ik inclusief alle DLC volledig uitgespeeld (platinum tophy), Oddyssey heb ik ook volledig uitgespeeld maar daarna enkel de 1e Atlantis-DLC uitgespeeld. Ik beide gevallen was ik meer dan 100 uur bezig met de "base games". Met de DLC krijg je nieuwe gebieden, nieuwe skills, personages en plotverwikkelingen. Da's echt tientallen uren aan extra content. Met Oddyssey ben ik gestopt omdat ik na 160 uur wel genoeg gespeeld had en niet meer voldoende puf had on mog een uur of vijftig door te spelen.

Kortom: je krijgt echt een HOOP content voor de 40 euro als je de DLC los koopt. Maar veel beter kun je 100 Ubipoints spenderen op de online shop, dan heb je de Gold Edition voor 80 euro, da's 20 euro meer dan de gewone game.

[Reactie gewijzigd door ymmv op 20 oktober 2020 19:59]

De vraag is vooral of die content mijn vrije tijd waard is. Ubisoft kennende zal je wel weer extra mogen betalen bovenop de aanschafprijs om je van alle busywork en herhalingsoefeningen (lees: grind) te worden vrijgesteld.

Gewoon even de reviews afwachten dus.
De DLC van Odyssey voegt 2 nieuwe verhaallijnen toe, dus als je de game speelt voor de verhalen is het zeker waard. Ja, het is meer van hetzelfde, maar met de nieuwe skills en verhalen heb ik me prima vermaakt voor het extra bedrag :)
nope niet waard. spendeer je geld aan cyberpunk 2077. 60 euries en dan heb je alles wat iedereen ook krijgt. en een spel wat mocht je alles willen doen je 400+ uur kan geven.. dat is pas echt je vrije tijd waard. Bekijk alles over dat spel. je zal gegarandeerd geinteresseerd zijn.
Tsja dat is dan toch vooral kwantiteit, niet kwaliteit - elke keer dezelfde soort missies, uren en uren grinden, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Een jaar lang 4 uur per week spelen, mij niet gezien
Daarom maken devs dus korte games. Omdat ze weten de oudere doelgroep gaat dit niet spelen zo lang. Maar zullen ongetwijfeld dezelfde prijs vragen.
ik heb ze gezien en gespeeld. was er niet veel van onder de indruk. graphics zijn eh niet geweldig. facial animations zijn bagger. en het spel duurde zo lang omdat je vooral veel moest reizen want alle quests waren toch best vaak behoorlijk ver uit elkaar vandaan.

Hoop content? niet mee eens. meeste quests in oddysey en origins waren copy paste en gewoon niet interessant. de main story was eh 5.5/10. niets speciaals, niks interessants. Ook die quests waren grotendeels basic shit, loop hier spreek met die verover dat fort. oh nu weer daar heen om met die te praten. niks interessants om speciaal te noemen.

met zover wat ik gezien heb over dit spel.. zelfde verhaal. trouwens die facial animations anno 2020 kunnen echt niet meer. en de voice lines? droog en cringe worthy. bekijk de video van yongyea om er meer over te zien. ziet er echt bagger uit.

mensen die in november een nieuw spel willen gaan spelen kunnen beter naar cyberpunk 2077 gaan. Die heeft pas veel content. 400+ uur om alles in de main game te completen (kwa speculatie en info van devs) en voll game dlc net zoals de witcher 3 kreeg. oftewel. echte value vergeleken met dit.

raad het echt af om dit spel te kopen over cyberpunk 2077. vooral omdat zelfs daarin je een betere stealth gameplay kan vinden dan in de game reeks genaamd ASASSINS creed. gewoon hilaries. heck je kan de hele game door zonder ook maar 1 persoon te doden en zo het spel te verslaan als je dat wilt.
Je kunt altijd afwachten op de GEIT (gehele editie inclusief toevoegingen) uitvoering.
Die kun je nu al bestellen: dat is dus de Gold Edition.
En daarna komt er ook nog een definitive edition uiteraard.
Nee, want de Gold Edition bevat al de season pack. Er is nog wel een Ultimate Edition, maar die bevat enkel onbelangrijke DLC zoals andere skins voor je berserkers, packs met extra wapens of andere kleding. In het spel zelf kun je genoeg alternatieven daarvoor vrijspelen. De expansions in de season pack, da's echte content.
Mooie afkorting :+
Wat is de internationale daarvan?
Veelal noemen ontwikkelaars dat de GOTY editie (game of the year)

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 21 oktober 2020 08:43]

AC: Ziege Edition ;)
Ik niet hoor. Een DLC kost enorm veel tijd om te maken, dus die zullen dikwijls al in de maak zijn voordat het spel uit is. Ik zie dan niet in waarom het fout of ernstig is om de DLC al aan te kondigen. Moeten ze het dan geheim houden?
Ik kan me voorstellen dat je een deel van je team weer vrij hebt op het einde. Een deel van de schrijvers, concept artists e.d. kunnen nadat ze klaar zijn overgezet worden op de DLC of andere projecten.
Tjah, de spelers die de game samen met season pas kopen krijgen zo al te zien waarvoor ze betaald hebben.
Enerzijds: ja, anderzijds is het wel duidelijk dat ze dit nog in ontwikkeling hebben en je dus gewoon een game hebt die af is, maar wordt aangevuld met extra ervaringen. Ik denk dat de package die in de winkel ligt, al wel wat waard is, dat vond ik met Odyssey ook wel. Het is bij dit soort games niet dat het aanvoelt alsof een deel ontbreekt, zoals een aantal andere games wel hadden.

Verder zie je dus al wat je krijgt als je wat meer neerlegt. Ik vind dat toch wat netter dan alles nog mysterieus laten en straks met halve content aan komen zetten. Nu ligt het vast, de belofte aan de consument is nu gedaan. Dat biedt zekerheid en geeft je een veel beter idee welke versie je wilt kopen. Natuurlijk kun je ook later nog de portemonnee trekken, dus dat lijkt me gewoon prima.

Ik vind deze opzet prima, als ik weet dat de game zelf gewoon meer dan prima is.
Hoezo? Toch alleen maar goed dat je vooraf weet dat er nog veel meer aan zit te komen als je de game koopt?
Het zijn vrij significante uitbreidingen, die je wil je op tijd aankondigen. De fans kopen doorgaans het spel op dag 1, stoppen er tientallen uren in en gaan dan door naar de volgende game. Juist voor die groep moet een marketingafdeling eigenlijk al voorsorteren om de aandacht te trekken op wat er nog komen gaat.
Mwah, het is niet alsof 100% van de ontwikkelaars tot de dag van de release aan de bak kunnen voor zo'n titel. Terwijl QA en de bugfixers de boel glad trekken kunnen de ontwerpers en story schrijvers en andere lui al prima aan de DLC werken.
Kan je iig zien wat er geknipt word. Paar jaar geleden kwamen hier nog pitchforks voor op tafel voor dit soort "on disc dlc" praktijken.
Lol. Die game is 50€ ofzo en biedt 100 uur gameplay. Wil je gratis kunnen gamen ofzo?
en 60 euro voor cyberpunk 2077 maar het geeft je 400+ uur aan gameplay..
+
betere optimalizatie.
betere graphics
betere verhaal
betere side missions
meer details
meer content in general
wat is meer waard?
Ah je hebt de game al gespeeld? Hoe was het?
Ziet er goed uit, heb de game gratis zat bij de AMD Ryzen 9 3900X :)
in of exclusief DLCs?
Promoties zijn toch vrijwel altijd de basisversie van de spellen? Soms een retailer-specifieke DLC erbij, maar ik kan me niet herinneren dat je ooit de volledige season pass erbij kreeg
vandaar mijn vraag. ik zie verschillende versies van games langskomen en wat er bij een stuk hardware zit speel ik vaak niet of het zit er niet bij. zou ook niet weten wat nu de game is, ik doe voornamelijk fps.
Exclusief, is vgm via uplay ja moest de voucher activeren via AMD's software
En in of exclusief uPlay?

Ik ben de afgelopen tijd steeds meer positief verrast door single player games die gewoon geheel offline zijn. Geen pop-ups die je storen tijdens het spelen, of extra Gear unlocken tegen "echt geld", of vervelende deuren ingame die melden dat ze pas opengaan na betaling van x aantal coins (die je verassend genoeg, ook weer dient om te wisselen voor echt geld).

Ik kan me herinneren dat ik door dat soort gedoe snel klaar was met AC deel 4 of 5.
ik heb uplay. ik heb daar ghostrecon, div2 en wat oudere games op.
ik hou van goeie no nonsense games met strategy en actie. kids games vind ik niets met mega bots of mega jumps, fortnite en zombie games vind ik niks. ook aktie gevolg games trekken wel. arma3 update naar Arma4 op basis van unreal engine zou ik super vinden. de gelaagdheid van snelle schieters en sneaky snipers in de achterhoede vind ik ook goed. ik ben wat ouder en zit niet meer zo in de wat hip is in de game scene. grafisch moet het ook wat hebben, het is immmers 2020

[Reactie gewijzigd door tja op 20 oktober 2020 21:06]

"gratis", je hebt er gewoon voor betaald met het kopen van het onderdeel, hetzij met korting, maar gratis niet.
Ik snap je punt, maar is 100% korting niet gelijk aan ‘gratis’ dan?
Hij bedoeld dat je gewoon wel voor het spel betaald hebt, hij denkt waarschijnlijk dat zonder deze promotie de processor 60 euro goedkoper zou zijn.
dat is niet altijd zo. bijvoorbeeld met de 3800xt nu. was al 350 en nu krijg je er ook far cry 6 bij. koste dus hetzelfde en gratis spel
Mooi, heb de Ultimate Edition in pre-order. Dit is het spel waar ik weken zoet mee zal dijn op de Series X, tegen de tijd dat ik dit spel zo goed als af heb, zijn de andere Series X titels zeker in prijs gedaald. :)
Mooi man!... "De uitbreiding staat in het teken van Gallische mythen en folklore en het Ierse landschap". In Ierland woonde geen Galliërs, maar Kelten.
Hoe is dat nou weer een kopie van een tv-serie?
Dat is een kopie van de geschiedenisboeken. Je weet wel, de feitelijke gebeurtenissen waarop beide gebaseerd zijn 8)7
Ehm nee, de serie is Vikings is geen exacte weergave van de feitelijke gebeurtenissen. Wel losjes gebaseerd, maar met een ruime vrije interpretatie. Zo veel bronnen uit deze periode zijn nl niet overgeleverd.
Ik begrijp je punt niet.
Zie de comment van @Qroqant, dit is gewoon echt gebeurd.
Ja het beleg van Parijs heeft echt plaatsgevonden, nee niet exact zoals wordt weergegeven in de serie. Vikings is een tv serie met een historische setting, geen vervanging van een geschiedenis les.
Hmm, dan vraag ik me af of de serie Vikings niet heeft gekopieerd uit de geschiedenisboeken?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Parijs_(885-886)
Zo op het oog lijkt het wat minder groot dan de vorige game kreeg, maar meer in lijn met Origins.

Ik hoop wel dat ze na deze game eens een grote stap maken. Doe eens een 1e of 2e wereldoorlog als saboteur. Wellicht nog een strijd tussen tempeliers en assassins aan beide kanten van de oorlog (zodat er intern ook nog wat te bakkeleien valt, want de tempeliers alleen maar als Nazi's is wel wat afgezaagd). En dan gewoon dus een schiet-mechanic erin die lekker werkt. Even helemaal anders, maar toch ook niet.
AC:Valhalla is de laatste game in een thematische trilogie. Het is dus wachten op de eerste, echte next gen game, waarin de gameplay op de schop wordt genomen.
Discovery? Dat klinkt leuk!
Ik heb een gratis spel eens kunnen downloaden. En hou er gewoon van om in die werelden rond te wandelen. Helaas moet je dus opdrachten en missies uitvoeren om in andere delen te raken :-) Ben ik nu nog niet tot aan de Notre Damme geraakt...
Als dat dan nog eens gratis kan... ik ben fan! Hopelijk dan ook uitbrengen op Stadia :-)
Origins (in Egypte) en Odyssey (in Griekenland) hebben ook een discovery tour, hierbij kan je vrij rondlopen door de wereld zonder gevechten en missies. Daarnaast zijn er audio tours die je kan volgen op locaties die er direct mee te maken hebben.

Als je wilt kun je deze ook zelfs los kopen, ze zijn niet gratis, maar 20 euro inplaats van 60 euro voor het normale spel. Ik kan ze zeker aanraden, de historische werelden zijn voor mij origineel de reden geweest om de Assassin's Creed games te spelen. Ubisoft games zijn zeker niet perfect, maar het maken van speel werelden zijn zie in ieder geval heel goed in.
Origins helemaal kapot gespeeld. Odyssey gold gekocht op release, maar op blijkbaar twee jaar nog geen minuut gespeeld. Ik weet nog dat toen vrij snel een pricedrop gekomen is en dat ik me slecht voelde.

Vrees dit jaar een gelijkaardig scenario:p
Een seizoen duurt 3 maanden...Dat spel heb ik al uit binnen 2 weken. Dan ligt die alweer in de kast 8)7
Vind het persoonlijk een afknapper dat Assassin's Creed alleen nog bestaat om spellen in een historische setting neer te zetten, de lore staat al lang op de achtergrond.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee