Xbox Series X kan framerate van sommige bestaande games verdubbelen tot 120fps

Sommige games die via backward compatibility draaien op de Xbox Series X, krijgen een verdubbeling van de oorspronkelijke framerate. Het kan gaan om 30fps-games die op 60fps zullen draaien en om 60fps-games die 120fps zullen halen.

Microsoft zegt nog niet welke games de framerateverdubbeling krijgen, maar in een nieuwe blogpost over backward compatibility zegt de consolemaker dat het om 'een select aantal titels' gaat. Het zou kunnen gaan om games die voor de Xbox One zijn verschenen en op die console maximaal 30fps of 60fps halen. Met een update zouden die dan op 60fps of 120fps kunnen draaien op de Series X. Ook kan het gaan om oudere games voor de Xbox 360 of de oorspronkelijke Xbox.

Eerder maakte Microsoft al bekend dat de Xbox Series X alle games kan draaien die voor de Xbox One zijn gemaakt. Verder draaien ook alle Xbox 360- en Xbox-games die al backward compatibel zijn gemaakt. Volgens Microsoft is er inmiddels 100.000 uur getest met duizenden games op de nieuwe console. Voor de release aan het eind van dit jaar moet dat opgelopen zijn tot 200.000 testuren en de complete bibliotheek van games die backward compatibel zijn, moet dan getest zijn.

Alle games hebben op de nieuwe console de beschikking over de volledige rekenkracht van de cpu en gpu, zegt Microsoft. Games met een variabele resolutie zullen bijvoorbeeld dankzij de nieuwe hardware op hun maximale resolutie draaien. Microsoft belooft ook veel kortere laadtijden dankzij de snelle ssd in de Xbox Series X.

Microsoft benadrukt ook weer dat de nieuwe console hdr kan toevoegen aan games die dat oorspronkelijk niet ondersteunen. In maart gaf de consolemaker daar al uitleg over. Het werkt met algoritmes en volgens ervaringen van Digital Foundry ziet de hdr-ervaring er overtuigend uit.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-05-2020 • 15:00

174 Linkedin

Reacties (175)

175
164
76
1
1
76
Wijzig sortering
Ondertussen, Ubisoft:
''De nieuwe Assasins Creed zal waarschijnlijk gewoon op 30fps draaien op de nieuwe generatie consoles''
Hoewel ik ook denk dat het 30 fps zal zijn, is dat natuurlijk niet wat ze gezegd hebben:

"Currently, we can guarantee that Assassin's Creed Valhalla will run at least 30 FPS."

Kortom: Momenteel garanderen ze 30 FPS, maar het kan eventueel hoger zijn. Niemand weet of ze aan een dergelijke modus werken. Het kan ook gewoon zijn dat ze niets willen beloven wat ze niet waar kunnen maken.

Hoe dan ook, het verschilt wel van hoe jij het stelt.
Denkt Ubisoft er nog steeds zo over?

Ik weet dat het rondom Unity (2014) een hoop gedoe over was, omdat het toen gewoon een excuus was voor de game die nog vol met bugs zat op release.
AC Odyssey haalt net 4k/60fps met een 2080TI, hoezo verwachten wij dat Valhalla wel 4k/60fps gaat halen op de nieuwe gen consoles?

Bron: https://www.eurogamer.net...x-2080-ti-benchmarks-7001
Het blijft gewoon zo dat een hogere frame rate veel mensen weinig zegt. Het is marketing technisch gewoon veel interessanter om het spel NET iets mooier te maken, iets wat iedereen kan zien.

Dat is ook veelal de reden dat wij constant games zien met 30fps als target op consoles. En ik verwacht daar weinig verandering in te zien op de nieuwe consoles. Die extra power wordt gewoon ingezet om games mooier te maken.
Dan zou het in mijn ogen veel logischer zijn om een paar presets te geven:
1 met maximale toeters en bellen op 30 fps,
1 met wat mindere graphics op 60 fps,
en eventueel nog een optie met nog aat mindere graphics op 120 fps.
Dat is ook zeker erg logisch.
Echter verdubbeld dat ook veel van het werk, meerdere dingen testen, niet lui dingen aan de frame-time kunnen hangen.
Meer werk om 2 varianten te optimaliseren.

En levert dat meer verkoop op? In het huidige game klimaat is het namelijk perfect acceptabel om een mooie game the maken, op maar 30 fps. Ja daar klagen mensen over, maar veel zullen hem toch kopen en spelen. En aangezien dit veel voorkomt bij console games is dit bij die doelgroep ook niet iets buiten de norm. Zodra Ubi of een andere ontwikkelaar ziet dat een 60fps optie hun significant meer sales op levert, dan zul je die keuze mogelijkheid gaan zien. Als een onderzoek niet aantoond dat meerdere opties of een hogere framerate meer sales op levert, gaan ze daar ook niet in investeren.

Het is wel een beetje game specifiek, Ontwikkelaars weten dat FPS spelers meer belang hechten aan die framerates, en daar zie je dus ook vaker 60fps. Maar voor veel van de games hebben de graphics toch echt wel de meer waarde wat betreft verkoop.
Ik kan er persoonlijk niet meer op spelen, omdat ik 144hz gewent en daardoor frame skipping zie bij alles onder de 60 fps (luxe probleem i know). Het is ook biet de focus van zon console. Het moet simpel zijn disk erin en spelen geen gedoe met een pc die relatief vaker problemen heeft.
Laten we vooropstellen dat de meeste XBOX gebruikers gamen op een TV waarvan slechts een handjevol een hogere framerate dan 60fps effectief kan weergeven (nieuwste generatie LG) Slechts een klein deel speelt via een monitor met 120/144hz support dus voor de goegemeente is 60fps prima. Dan zou ik willen kunnen kiezen tussen betere graphics/hogere resolutie of een hogere framerate net als ik nu vaak kan op mijn PS4. Als ik geen FPS speel en ik speel op 60fps met een input/weergave lag van > 5ms kies ik voor betere graphics en 4k want dat vind ik mooier. Dat wordt misschien nog wel relevanter met de nieuwe systemen. Wil je raytracing of 120 fps (waar je geen bal van hebt als gemiddelde gamer)??
Sommige spellen hebben dit ook, monster hunter als ik me goed herinner is daar 1 van. Daar kan je kieze tussen of hogere framerare of betere graphics
Dan koop je toch een desktop pc? Daar kun je zo goed als alles instellen wat je wilt.

Misschien dat de eerste launch games makkelijk 60 of 120 fps kunnen halen, maar gedurende de levensduur van een console worden games mooier, beter en ingewikkelder. Met de komst van dynamic global illumination (door raytracing) wordt er alleen voor de realistische belichting al veel rekenkracht verwacht. Zelfs de huidige high end pc's hebben hier problemen mee, dus verwacht niet dat de AAA games die binnen paar jaar uitkomen makkelijk die 60 of zelfs 120fps kunnen behalen. Maar wat verwachten mensen eigenlijk, de console kost rond de €499,- het is onrealistisch om dezelfde specificaties te verwachten als een desktop pc van +€2000,-.

Vergeet daarnaast niet dat je het hele proces voor de console games weer ingewikkelde maakt. Het vereenvoudigen van de instellingen op gebied van hardware en software zorgt er juist voor dat de games goed draaien. Door verschillende presets toe te voegen is het veel lastiger om games voor consoles te optimaliseren. In het begin misschien nog niet zo interessant, maar later wel.
Niet iedereen wilt gamen achter een bureau. En nee, Steam big picture werkt niet net zo goed als een console.
Koop dan gewoon een PC, probleem opgelost. ;)
Het is ook een keuze voor de devs. Van 30FPS naar 60FPS betekend dat je nog maar de helft van de frame time hebt om een mooi plaatje te maken. In een titel als Assassin's Creed kan ik me goed voorstellen dat de keuze voor mooiere graphics boven hogere frame rate wordt gekozen.

Voor mij ligt het aan het soort game of ik liever een hoge frame rate of mooiere graphics heb. Met een CS:GO, Overwatch, LoL, SC2, etc is een hoge frame rate cruciaal, maar voor een open world RPG als skyrim is 30 op zich ook wel prima imo.
Ja, ik snap wel wat je bedoelt, maar toch blijft 60fps of hoger veel fijner en het voelt beter. In films wordt vaak ook 30fps gebruikt omdat je mooie cinematic shots kan maken, maar zodra een game een beetje fast-paced wordt en je moet snel draaien, merk je toch wel dat die 30fps best weinig is. Helemaal als je ook 60fps+ bent gewend.
Voor films gaat dat om 24fps. Niet eens 30.
De reden dat de huidige Consoles de target hebben van 30 framerate is de processor die simpel weg geen 60 framerate aan kan met uitzondering van een paar exclusives is bijna alles 30 frames zelfs op PS4 Pro en Scorpio.

AC Valhalla is ook voor 30 framerate ontwikkeld dus ben zeer benieuwd wat Ubisoft uiteindelijk gaat leveren maar als het inderdaad 4K 30 frames wordt dan ga ik daar nog geen 30€ voor uitgeven..

Microsoft doet hun best voor Backwards Compatibility en soms zelfs met gratis grafische upgrades en de komende generatie hardware krijgt ook BC dus nu mogen de Studio's weleens wat liefde tonen voor hun gamers.

Met resoluties, framerate, graphics op maat per platform en Studio's die daar anders over denken en niet de moeite willen doen of wel de moeite willen doen maar dan extra vragen die gaan allemaal in de Budgetbak
Ik ken juist vooral mensen ( van vroeger ) die het vooral hadden over de FPS zoals '' ik heb wel 300 FPS in CS:GO! '' en niet zo zeer over de kwaliteit.
Voor de meeste mensen zegt kwaliteit niet zoveel, ja de termen HD, Full HD en 4K/UHD zullen zo nog wel begrijpen maar daar blijft het dan wel zo'n beetje bij.
Dus de nieuwste Xbox kan 4K of zelfs 8K aan? '' dan moet die wel goed zijn! ''

Dat de nieuwste AC op de console 30fps zal zijn lijkt mij vooral luiheid van de gamedev, die wil lekker eenvoudig 1 versie maken die op alle consoles werken, dus ook de goedkopere Xbox one S e.d.
Ik hoop dat dit een grap is.
Zeker geen grap. Vroeger, toen ik nog de twitch reflexen had om op een beetje niveau Quake 3 Team Arena te spelen was het devies simpel. Framerate is life. V-sync uit, image tearing boeit niet. Wat boeit is dat de packet die je van de server krijgt zo snel mogelijk op beeld moet komen.
Ah, daar krijgen we weer het argument dat het menselijke oog geen verschil kan zien. Kijk eens op YouTube naar wat Shroud daarvan vindt. Linus Tech Tips heeft er een filmpje over. Meer FPS + Hz is beter, punt.
Ik zie dat verschil direct. Heb ik een onmenselijk oog?
Dat zit wel wat genuanceerder in elkaar en je zult toch ook een monitor moeten hebben die dit aan kan om er optimaal van te profiteren.
Maar daar ging het niet om, ik bedoelde dat de mainstream bij hoe goed hun game/pc/console is eerder beginnen over dat ze een hele hoge fps hebben dan dat het hoge graphics zijn.
Klopt de frames per seconden kunnen we inderdaad niet zien maar het verschil kunnen we wel waarnemen. Daar gaat het om. Daar loopt deze discussie altijd mank. 30 fps kunnen we ook niet zien. Maar het verschil tussen 60 fps wel waarnemen.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 28 mei 2020 20:33]

Dat je ogen het verschil niet zien is onzin en een meme. Je ziet het verschil tussen 60fps en 100fps wel degelijk, maar dan moet je natuurlijk geen 60Hz beeldscherm gebruiken. 100Hz+ monitoren zijn een veel belangrijkere ontwikkeling dan 4K. Gamen op 1440p 144Hz is ideaal.
AC Valhalla is voor de huidige generatie gemaakt en niet voor de komende dus ik zou nog maar geen conclusie maken voordat het officieel bekend is wat Valhalla op deze generatie en de komende generatie gaat brengen aan graphics en resoluties.

Ook al zou het uiteindelijke resultaat zijn 4K 30 frames op de komende generatie Consoles dan ligt dat aan Ubisoft en niet aan de hardware ;)
Nee, Microsoft heeft vanaf het begin al gezegd dat de keuze voor verdeling van recources aan de developer is. En aangezien games steeds mooier moeten worden gaan we in veel gevallen weer gewoon op 30 FPS uitkomen.
Kwestie van tijd voordat iemand dat ding hackt en de titels die niet binnen het selecte groepje vallen ook een performance bump geeft, was bij de Switch precies hetzelfde :+
Ik kan me voorstellen dat je dat denkt als Nintendo fan, maar bij Microsoft werkt dat toch anders. Ja, er zullen wel wat games zijn die niet in backwards compatibility komen vanwege licenties, maar bij het verdubbelen van de framerate gaat het er vooral om of de games wel goed blijven werken. Je zou het misschien wel kunnen doen, als je het systeem gehackt krijgt (wat nog geen kleine opgave zal zijn, is dat überhaupt al gebeurd bij de PS4 en Xbox one?), maar grote kans dat de niet geteste en goedgekeurde games dan bijvoorbeeld last krijgen van bugs in de physics zoals Bethesda games dat bv hebben als de framerate te hoog wordt. Veel games koppelen andere aspecten van de game namelijk aan de framerate en dan kun je die framerate dus niet zomaar verhogen zonder dat het invloed op de rest heeft.
Juist die physics bugs kunnen je een voordeel geven, meer dan wat extra FPS. Denk aan hoger springen, sneller rennen, dat soort dingen.
Ofwel cheaten dus...
Precies. Om maar even aan te geven dat die mensen die bugs als feature zien. :)
De een noemt het cheaten, de ander speedrun tech.

Maar als er bijvoorbeeld door de hogere framerate triggers niet ingeladen worden zit je zo in een soft lock. Dit soort dingen zullen wel als harde grens gesteld worden als zijnde niet geschikt hiervoor
Het kan ook nadelig zijn hoor, zo wordt het in ieder geval in fallout 4 bijna onmogelijk om sloten te openen.
Ik kan me voorstellen dat je dat denkt als Nintendo fan, maar bij Microsoft werkt dat toch anders.
Wat bedoel je met, "Dat werkt anders?" alle consoles zijn tot nu toe gehackt. De originele Xbox was een paradijs voor mods/hacks.
Daar zeg je ook wat, de originele Xbox. Bij de 360 werd het ook gedaan. Bij de Xbox One hoor ik er niks over. Volgens mij komt Nintendo Switch hacking aanzienlijk meer voor dan bij de Xbox One/PS4, maar wellicht ben ik er niet in thuis.
Voor de ps4 is er een Jailbreak voor firmware 5.05. zijn wel wat leuke homebrew dingen voor.
Je kunt verschillende emulators draaien en bij sommige games mods installeren. En je kunt ps2 games spelen :)
Xbox one is dus blijkbaar de enige console die niet gehacked is. Dacht ps4 ook niet op save modding na. Blijkbaar nooit geweten.
Ik denk dat hij wil zeggen dat Nintendo bepaalde games niet beschikbaar maakt terwijl het technisch wel zou kunnen, terwijl Microsoft alle games waarbij dat technisch haalbaar is vrij zal geven. Maar hij gebruikt niet zoveel woorden om niet als Nintendo-hater weggezet te worden.
de xbox one is momenteel nog niet gehacked en de ps4 op relatief recente firmware ook niet ( en de oude hack was ook niet zo bruikbaar )
nintendo heeft idd zijn hacking nog niet op orde met de switch nu zelfs de lite gehacked is via een modchip maar bij Sony en Microsoft hebben ze toch lessen getrokken uit het verleden lijkt het

trouwens met de grote focus op online in games tegenwoordig is het ook niet zo opportuun meer.
bij de vorige generatie was online meer een extraatje, nu is het bijna core geworden.
Kan het ook zijn dat de Nintendo Switch meer gehacked wordt juist omdat Nintendo Online zo achterloopt op Xbox Live en Playstation Plus. Natuurlijk moet er een lek gevonden worden om een console te hacken. Maar online gamen waarbij alles up to date moet zijn en je mogelijk gebanned kan worden als ontdekt word dat je console aangepast is zorgt er voor dat mensen niet meer hun console aanpassen. De Nintendo Switch is betreft online gaming een stuk minder interessant dan de Xbox One en PS4.
De normale switch werd relatief eenvoudig gehackt doordat er een bug in tegra(?) chipset zat. Dit is natuurlijk niet een chipset die door nintendo zelf ontworpen is. Je kan je software nog zo goed beveiligen, maar als het op hardware niveau al zo eenvoudig fout gaat ben je het haasje.
Dat weet ik, maar dat was niet het punt wat ik wou maken. Iets kunnen hacken of iets willen hacken zijn twee verschillende dingen. Gewoon iets wat ik mezelf af vroeg. Ik vond dat consoles hacken vroeger veel simpeler was in de zin dat als het eenmaal gehacked was je er niet meer naar om hoefde te kijken. Tegenwoordig draait het allemaal meer om online gamen, je console hacken en online willen gamen is dan niet meer te doen. Juist de Switch is een console waarin online gamen het minst sterk is van de 3 platformen. Ik denk dat mensen daardoor meer bereid zijn om de Switch te hacken. Zou Nintendo online en het online gamen net zo goed vertegenwoordigd zijn als bij de Xbox/PS4 dan verwacht ik dat mensen minder bereid zijn om hun Switch te hacken vanwege het up to date blijven en niet gebanned willen worden vanwege de mooie online features.
Nintendo zijn hacking niet op orde? Ik neem aan dat je beveiliging bedoelt Nintendo zelf hoeft niks te hacken.
De originele Xbox kan met een hex edit (En ook wel met een memory upgrade naar 128 MB, en heel soms een CPU upgrade) verscheidende games op 1280x720 draaien. Het zijn ook niet de minsten. Een FriendTech DreamX-1480 uit 2003 zou dat dus kunnen. (Dit was de enige aftermarket console die semi-professioneel aangepaste varianten uitbracht van de Xbox. Een DreamX 1480 had een 1.48 Ghz Celeron en 128 MB RAM.)

Van de shooters die een hex-edit naar 720p hebben zijn dat de volgende:
 • Halo
 • Warpath
 • Painkiller: Hell Wars
 • America's Army: Rise Of A Soldier
 • Conspiracy: Weapons Of Mass Destruction
 • Doom 3
 • Doom 3: Resurrection Of Evil
 • Pariah
 • Dead Man's Hand
 • Unreal 2: The Awakening
 • Unreal Championship
 • XIII
 • Goldeneye: Rogue Agent
 • Die Hard: Vendetta
 • Chicago Enforcer (Mob Enforcer op PC)
 • Vietcong: Purple Haze
 • Arx Fatalis
 • Far Cry: Instincts
 • The Elder Scrolls: Morrowind (GOTY only)
 • The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay
 • Serious Sam
 • Serious Sam 2
 • Judge Dredd: Dredd Vs Death
 • Call Of Duty: Finest Hour
 • Call Of Duty 2: Big Red One
 • Call Of Duty 3
 • Black
 • Darkwatch
 • Red Faction 2
 • Star Wars Battlefront
 • Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast
 • Shadow Ops: Red Mercury
 • Men Of Valor
 • Medal Of Honor: European Assault
 • Medal Of Honor: Rising Sun
 • Call Of Cthulhu: Dark Corners Of The Earth
 • Oddworld: Stranger's Wrath
 • Sudeki
 • (Kent een shooter karakter)
 • Commandos: Strike Force
 • Return To Castle Wolfenstein: Tides of War
 • Close Combat: First To Fight
Serious Sam kon ik in 720P draaien zonder upgrade naar 128 MB, maar dat was volgens mij ook de uitzondering. Uitbreiden naar 128 MB lijkt me wel tof. Maar aardig lastig. Wellicht ooit. Ben al blij dat mijn Xbox weer werkt. Hij viel steeds uit en dus afgelopen zomer de koperen sporen omgeleid via draad.
De NTSC versie had altijd al HD (720p/1080i) output. De games die ook in die regio uitkwamen waren dus makkelijk, gewoon de BIOS regio aanpassen.

Voor PAL only games (576p?) was er een bios-patcher die oorspronkelijk voor VGA output mods (en softmods) bedoeld was, maar met gemengd resultaat. In Kung Fu Chaos werkte alleen de statische levels bijvoorbeeld.

Microsoft heeft veel geleerd van die periode als je kijkt naar de huidige Xbox functies. Reken maar dat ze alles wat betrouwbaar werkt ook uitbrengen, want anders lokken ze dit soort hacks uit, en dat kost geld!
De meeste van deze edits zijn inderdaad gespitst op NTSC machines. Desalniettemin blijft het redelijk bijzonder ook visueel zware titels redelijke oke draaien op 720p. Op een Xbox.

Zoiets vertelt mij dat er best nog wat leven in de ''ouwe dibbes'' zat en dat een mid-gen refresh er voor had kunnen zorgen dat de Xbox een prima ''entry-level machine'' zou zijn in de daaropvolgende generatie (En zeker tegenover de Wii).

Enigste verschil is natuurlijk dat mid-gen refreshes voor dergelijke consoles niet echt bestonden in die tijd. Maar goed, deze dingen laten wel goed zien dat er nog best wat mogelijk is en was :)
Nee hoor de Xbox One en de PS4 is niet gehackt. Misschien een oude PS4 op een van de eerste versies qua software, maar online zijn ook geen games te vinden voor Xbox One/PS4.
De Ps4 is naar mijn weten wel gehackt op lagere firmware. Een image downloaden van God of War of Persona 5 zijn ook niet zo moeilijk verder. Het is enkel zo dat je je waarschijnlijk niet online zult willen wagen. Wat betreft de Xbox One is er niet zo'n behoefte vanuit de community om deze te hacken volgens mij omdat je de console relatief makkelijk in developer mode kunt zetten om er voor te programmeren. Verdere exploits en hacks zijn ook niet heel makkelijk gebleken.
Xbox One niet volgens mij.
Nintendo Switch was in no-time gekraakt. De PS4 na enige tijd. De Xbox One is echter nog nooit gekraakt. Dus betwijfel het.
Ik doe persoonlijk geen uitspraken over de volgende generatie hardware als ik daar nog geen drol van weet. De mogelijkheid is echter wel aanwezig. 1 lullige bug of hackable spel is namelijk genoeg. Daar begint het vaak mee op consoles.
Niet als alles netjes gesandboxed is, wat soort van het geval lijkt bij de one. Interessant leesvoer (Engels): https://www.datacenterkno...ature-takes-cues-xbox-one
De xbox one is nooit gehacked, er is weinig reden om aan te nemen dat dat bij de volgende versie wel kan.

Bugs kunnen er natuurlijk insluipen maar dan nog, alles draait binnen virtuele machines op de console zelf waardoor je een extra grote horde hebt.
Er hoeft maar een kwetsbaarheid te zijn en wat slimmeriken met een pincet om alle overige beveiliging te verslaan.
Je realiseert je dat er exploits (hebben) bestaan waarmee je binnen een VM data van een andere VM kan uitlezen via de gedeelde factor?

Zie: reviews: Beveiligingslekken in Intels cpu's - Is dit het einde van Hyper-Thre...

Het is erg naïef om aan te nemen dat het niet mogelijk zou zijn. De Switch is namelijk ook niet via software gehackt, maar via een hardware exploit.
Grote kans dat je dit alleen gaan toepassen bij games waarbij het zonder aanpassingen goed werkt. Games die je alsnog gaat forceren op hogere framerates gaat vast problemen opleveren
Dit inderdaad. Er zijn nog altijd games waarbij de frame-rate ook gebruikt wordt voor bepaalde timings, ook al is dat al lang niet meer "best practice" (als het dat ooit was). Dan wordt het voor Microsoft waarschijnlijk onmogelijk om de fps te verhogen, omdat zij niet in de game-code kan en mag duiken. Het zou in deze gevallen aan de game-ontwikkelaar zijn om een patch uit te brengen die de frame-rate verhoogt (en / of die andere verbeteringen doorvoert op de Series X).

Hoe dan ook is dit weer een stukje van een steeds betere backwards compatibility aan de Xbox-kant. Klanten lijken flink beter bediend te worden dan bij eerdere generatiewissels, waarbij het vooral een kwestie was van ontwikkelaars die remasters maken, en gamers die die dan opnieuw mochten kopen. Dit keer lijkt alles van de Xbox One te blijven werken op Series X, met dus zelfs verbeteringen waar mogelijk; ik hoop dat de PS5 deze aanpak weet te evenaren.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 28 mei 2020 16:20]

BC titels worden getest om te kijken of er geen breaking issues komen met bv hogere framerates (zoals diverse games framerate als ingame clock gebruikte), veel XBO games hebben nu gewoon hardere limieten (framecap, resolutie etc), is het enkel een setting die vrij te geven en gaan. Alle andere games krijgen gewoon binnen hun marges de bumps.
Xbox One is nog niet gecracked volgens mij, dus geen reden om aan te nemen dat dat op de Series X zo makkelijk gaat.
Dat gaat met Microsoft echt niet gebeuren
In de originele Xbox tijd was modden een ding wat werkte. Ikzelf heb een originele xbox met een mod erin waarbij ik games en emulators kon runnen zonder ze te kopen en zonder het verliezen van Xbox Live support. Ik kon ook veel data op de console zelf wijzigen.

Maar in deze tijd zal het je niet makkelijk gaan met de Xbox One, Ps4 en straks next gen. Overigens zijn backwards compatible games op de Xbox One en straks ook de Series X digitale versies apart aangepast door Microsoft zelf. Je speelt dus de games niet vanaf de CD af. Je speelt een cloud variant die ook volgens mij synct wanneer je die opstart. Al wil ik best geloven dat dat nog te omzeilen is als internet is uitgeschakeld.

Echter moet je ze wel altijd downloaden in je library en daar is zo ver ik weet vrijwel niks aan aan te passen.

Nintendo heeft nooit met geavanceerde systemen als deze gewerkt. Men kon ook R4 kaarten gebruiken voor de handhelds en de Wii omtoveren tot de perfecte emulator of zelfs handheld maken zonder lassen of het wijzigen van onderdelen simpelweg omdat de software heel simpel gebouwd was en Nintendo niet genoeg aan security doet. Dit is echt appels met peren vergelijken.

Het is ook niet zo simpel als een jailbreak op een iPhone waarbij 1 exploit een hele community aan kits en tweaks mogelijk maakt.

Ik ben er wel van overtuigd dat hackers in iedergeval iets weten te vinden of aan te passen maar frame rate verhogingen specifiek voor games die dat initieel niet supporten wijzigen is heel omslachtig. Ik ben benieuwd.
Vooralsnog is ze dat bij de Xbox One ook nog niet gelukt, dus denk dat je hier geen gelijk gaat krijgen.
De titels waar dat in gebeurd zullen waarschijnlijk een kleine aanpassing krijgen in de code om dit in te schakelen, zoals dat ook bij de Enhanced 360 games is gedaan.
Toch wel apart dat een forum vol tinkerers/hackers/ITers er in dit draadje stellig van overtuigd is dat er een apparaat is dat niet te hacken valt.
Een switch is een klein mobile device met laffe hardware dat tegen thermische beperkingen en accuduur aanloopt. Een Xbox Series X is dat niet. Maar op zich heb je gelijk, volgens Digital Foundry kan de kloksnelheid nog wat omhoog.
Niet om een consolewar te starten, maar met alle informatie die reeds is vrijgekomen doet mij toch meer neigen naar kamp MS voor de volgende generatie van consoles.
Nu al "een kant kiezen" terwijl dat Sony nog helemaal niets getoond heeft (behalve de controller) van hun nieuwe console
Sony heeft al bekend gemaakt dat ze proberen zoveel mogelijk PS4 games backwards compatible te maken, maar heeft niet gezegd dat dit gaat gelden voor de gehele catalogus.
Daarnaast hebben ze deze uitspraken zoals Microsoft nu doet (en ook bij de Xbox One heeft gedaan) ook nog niet gedaan.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 28 mei 2020 19:00]

Sterker nog, de PS5 pagina op PlayStation.com heeft onlangs de verwijzing naar ondersteuning voor PS4 games verwijderd: https://www.playstation.com/en-us/ps5/.

Eerder stond er:
Play a back catalog of supported PS4™ games with system update.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 28 mei 2020 19:26]

Inderdaad, ze lijken geleerd te hebben van de fouten bij de Xbox One. Voor mij persoonlijk hebben ze de PS4 Pro ook verslagen met de Xbox One X
Behalve de controller (niet onbelangrijk) lijkt de nieuwe Xbox mij een betere console. Maar als iemand die meer interesse heeft in PlayStation exclusives en bovendien een PC heeft om MS exclusives te spelen, is de keuze makkelijk gemaakt. Maar ik vind het wel jammer dat de PS5 op hardware gebied niet zo sterk lijkt.

Als de nieuwe PlayStation minstens 50 euro goedkoper is en als de triggers met weerstand + verbeterde rumble echt iets toevoegen aan de ervaring, dan zou Sony zelfs op hardware gebied kunnen winnen. Maar dat verwacht ik niet.

Overigens ben ik ook zeer benieuwd naar de geluidsproductie van de koeling in de PS5, want als het net zo'n jet engine is als de PS4 Pro haak ik toch af.
Ik verwacht dat MS wacht tot Sony met de prijs van de PS5 komt en die zullen ze gaan matchen. Sony heeft nu een veel grotere installbase t.o.v. MS en MS zal iets moeten doen om nu PS4 (Pro) gebruikers over te doen stappen. De drempel van PS4 naar PS5 zal een stuk lager zijn dan van PS4 naar XSX (denk aan games, accounts, achievements, friends, etc).
De exclusives (TLoU, GoW, Bloodborne, Ratchet and Clank, Uncharted, Horizon Zero Dawn) zullen voor mij inderdaad de reden zijn om bij Sony te blijven.

Had ik nooit gedacht toen ik voor de PS4 koos, maar eigenlijk heb ik weinig anders (uit)gespeeld.
Microsoft Xbox is geen console maar een platform, gewoon een PC dus met voor die enkele Sony exclusive een PS5
Zou toch fijn zijn om zo het maximale uit de 4k 120hz tv's te halen :)
Dat lijkt mij een erg optimistisch visie.
Of bedoel je dat je eindelijk gebruik kan maken van de 120hz op een lagere resolutie.
Niet persé. Er zijn al titels die 4K@60fps op de huidige XB1X draaien en de hardware in de XSX is minimaal 2x zo sterk. Het is dan geen gekke gedachten dat, bij vergelijkbare settings/detailniveau, die games prima op 4K@120fps kunnen draaien op de XSX.
Ik was inderdaad wat oudere games vergeten.
Met mijn gedachten zat ik nog te denken aan moderene games en de unreal 5 reveal.
Behalve dat 4K 4x meer pixels heeft dan 1080p die je dan ook nog eens op 120Hz wil, 2x zo snel als 60Hz.

Om dit te bereiken zou je grofweg gezien 4x2=8 keer de rekenkracht nodig hebben.


Moeilijk heh lezen |:(

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 28 mei 2020 16:49]

Lees mijn bericht nog eens ;)
8)7 ik zie het ineens ja
Hoeft niet, 4k 120fps zou behaald kunnen worden op dezelfde grafische niveau. Hoge Resolutie =/= hoge graphics, 720p beeld gefilmd met een camera ziet er foto-realistischer uit dan een simpele game op 4k.
Moet je wel een 120 Hz 4k tv hebben. Met een input lag van 15ms of lager. Die zijn er niet heel veel

[Reactie gewijzigd door sygys op 28 mei 2020 18:41]

Ja tuurlijk. Nu is het een kwestie van 1 voor 1, de zwakke schakels in de 120hz ketting upgraden/op de markt brengen. Dat begint nu met de nieuwe consoles. LG heeft stiekem met hun oleds en sommige LCD tv's al een beetje gefuture-proofed met HDMI 2.1.

De meeste fatsoenlijke tv's die nu uitkomen zitten al rond de 15ms, dus dat is niet het probleem. 4k120hz met hdmi 2.1 is nog wel zeldzaam. Maar dat gaat komende jaren wel standaard worden. Ik geloof dat (als ze slim zijn) hdmi 2.1 als tv verkoop argument voor het gebruik icm next gen consoles geadverteerd zal worden.

Ook kan je monitoren met hdmi 2.1 gaan verwachten eind dit jaar / volgend jaar. Daarnaast gok ik dat de nieuwe PC videokaarten ook hdmi 2.1 gaan hebben waaronder degene van AMD (want dat gaan ze al toepassen bij de ps5 en xbox).
Daar is alleen wel HDMI 2.1 voor nodig.
Precies, voor 4K120fps heb je hdmi 2.1 nodig, maar het tv aanbod is nog beperkt met hdmi 2.1 aansluitingen. Paar dagen geleden was er nog een heel artikel over bij de buren HWI, maar kan het even niet vinden om de link te plaatsen.
Weet je zeker dat het bij de buren was?
reviews: Hdmi 2.1 en de implementatie op televisies

Anyway, het zijn alleen maar LG's die het ondersteunen, maar die ondersteunen het dan ook op heel veel modellen. De 2019 LG Oled's worden vaak gezien als de beste gaming tv's die er zijn (niet perse mijn mening, hier hoeven we niet over te discussieren :)), dus eigenlijk is het goed mogelijk straks om 4k 120hz te halen met de nieuwe Xbox.
Kijk...daarom kon ik het dus niet vinden op HWI :) .. het was een artikel op tweakers. Bedankt!
Als je geen Graphics settings kan aanpassen is het nogal lastig om 120fps te halen met 4k, zelfs de 2080TI heeft al moeite met 4k 60fps.

*Edit
Ik zag even verkeerd op wie hij reageerde, is er een mogelijkheid om mijn bericht te verwijderen?

[Reactie gewijzigd door Default-tweaker op 28 mei 2020 15:15]

Denk bv aan de orginele fable of halo. Moet makkelijk op 4k 120fps kunnen.

Of bv overwatch ,rocket league en fortnight.
Aan die games had ik inderdaad nog niet gedacht, dat is inderdaad al haalbaar voor 2080TI met een ruim marge.

Link:
FPS cijfers 2080TI + I7-8700K
Het staat of valt met het detailniveau wat gebruikt wordt ;)

Ultra 4K@120fps gaat het uiteraard niet worden. Consoles draaien doorgaans ook geen ultra settings.
Het probleem is niet zozeer de grafische kracht, maar de bandbreedte van 4K 120fps. Een GPU als de 2080Ti kan gemakkelijk bepaalde (simpelere) games draaien. TV’s zijn echter niet uitgerust met Displayport 1.4 of HDMI 2.1 die deze doorvoersnelheid aankunnen.
Hier sta ik toch echt raar van te kijken "zelfs de 2080TI heeft al moeite met 4k 60fps". Of bedoel je misschien iets anders? Je link verwijst trouwens naar een RTX 2080.

Ik wil het gerust nog eens testen en misschien ligt het aan de engine maar ik draai DOOM Eternal toch met gemak op een AMD 2700X met 16GB Mem en een RTX2080 8GB op 3840x2160 en alles op ULTRA Nightmare zoals dat ingame genoemd wordt zonder VSync aan (Met VSync aan draait hij op 30FPS).

Check deze capture van mezelf maar, als je op de Facebook site wilt kijken. FPS counter staat rechtsboven aan.
https://www.facebook.com/lacmmulder/videos/1660128444125177/

Ben wel benieuwd wat je precies bedoeld.
Er staat vrij duidelijk in de link en de web pagina zelf vermeld 2080TI.

Ik dacht voornamelijk aan deze games:
2080 super review time stamp - 2080TI preformance - shadow of the tomb raider
2080 super review time stamp - 2080TI preformance - Battlefield 5
2080 super review time stamp - 2080TI preformance - assassing's creed: odyssey

Het klopt dat de 2080 TI andere games moeite loos met 4k kan runnen op 60 fps.
Maar voor als nog moeit zal hebben met iets groter aantal games op 120 fps, dit betekend niet automatisch dat er geen games zijn die de 2080TI op 4k zou kunnen runnen op velemale hogere fps.

Mijn op merking was orgineel gericht op moderene games.

Maar de titel van het artikel is: "Xbox Series X kan framerate van sommige bestaande games verdubbelen tot 120fps"

Ik verwacht dat dit waarschijnlijk wel het geval zal zijn.

[Reactie gewijzigd door Default-tweaker op 28 mei 2020 17:18]

Bedankt voor de extra informatie en video's, zeer interessant om te zien.
Niet om perse gelijk te halen of te mierenneuken maar check je eigen link nog eens, hier de platte tekst.

gpucheck.com/game-gpu/overwatch/nvidia-geforce-rtx-2080-ti/intel-core-i7-8700k-3-70ghz/
Staat toch RTX bij en dus niet specifiek de 2080ti.
De grote vraag voor mij is nog steeds of de PS5 ssd mogelijkheden biedt die niet met de XSX mogelijk zijn.
En zoja, kan Microsoft snel met een hardware update komen om het gelijktrekken of moeten we minimaal 3 jaar wachten op een XBXv2?
Het antwoord is daar heel waarschijnlijk "neen" op. Ondanks dat de PS5's SSD zoveel sneller is dan de XSX SSD lijken veel mensen iets te vergeten: dat is allemaal maar theorie. In praktijk zal de PS5 haast nooit die snelheid kunnen halen, laat staan benutten. Die snelheid van een SSD wordt vaak gemeten in absurd optimale omstandigheden (logisch, want je wilt de max snelheid hebben) maar een game van de opslag inladen is alles behalve optimaal.
Dat lijkt me niet. De XSX is 2,4gb/s en de PS5 5,5gb/s. Ja het verschil is het dubbele, maar is dat nodig? Zijn textures zo groot dat je dat gaat merken. Ik denk het niet. Dan worden spellen kolossaal. En de ruimte is beperkt met ongeveer 1TB.

Daar komt bij dat je op de PC maar een paar procent laadverschil merkt in programma's en spellen na een upgrade van SATA naar NVME. Dat is toch al snel 5 tot 10x zoveel bandbreedte.

Waar ik wel een klein verschil van verwacht is het verschil van de GPU. De XSX heeft 17% meer TFLOPS en 25% meer gpugeheugenbandbreedte dan de PS5. Dat uit zich gewoon in 20% hogere framerates of scherper beeld bij een variabele resolutie.
Ik zou hard gokken op nee.
Er is wel een degelijk verschil in gpu en cpu kracht. Ten gunste van de xbox.
En levert dat een overduidelijk voorsprong op in grafische mogelijkheden.
Maar we zullen het gaan zien.
Grafische praal heeft diminishing returns en het verschil tussen de PS5 en de XSX is kleiner dan het verschil tussen de PS4 Pro en de One X.

Die combinatie gaat ervoor zorgen dat je praktisch weinig verschil zult zien tussen de twee platformen in multiplatform games. PS5 zal gewoonweg met een iets lagere LOD draaien.
100mhz verschil in CPU, daar gaan we grote verschillen in zien, maar SSD niet? CPU/GPU verschil is velen malen kleiner dan het verschil in SSD performance.
Afhankelijk van de mode waarin de XSX CPU staat en in hoeverre de PS5 CPU terug clocked onder zware/specifieke loads kan het verschil groter zijn dan 100Mhz. (Verwacht niet dat dit in het begin veel zal gebeuren, maar dat dit later in de generatie naar voren zal komen door developers die meer uit de hardware knijpen.)

XSX: 3.8Ghz 8c/8t of 3.6Ghz 8c/16t
PS5: max 3.5Ghz 8c/16t, Sony heeft nog niet aangegeven of developers SMT uit kunnen schakelen.

CPU/GPU is eenvoudiger te kwantificeren, het verschil in SSD snelheid zal zich nog moeten bewijzen in de praktijk. Ik verwacht dat wij hier wel profijt van zullen zien voor de PS5 maar in hoeverre dit is is nog de vraag dankzij een gebrek aan vergelijkingsmateriaal.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 29 mei 2020 07:49]

Die super snelle ssd gaat je niet helpen in game performance, alleen in laad tijden, langzame ssd's zijn al meer dan snel genoeg om geen bottleneck te vormen voor performance in game. Dat die ssd van de ps5 iets sneller wordt dan van de xbox series x ga je in games niets maar dan ook niets van merken, wel kans dat je iets gaat merken van de grotere gpu in de xbox series x, simpelweg meer rekenkracht.
Nee, zo werkt het niet bij de series x.
Zoek maar eens op velocity architecture.
Microsoft heeft naast een rete snelle SSD ook nog slimme hw/software technieken waardoor er minder informatie over lijn hoeft. Op die manier is de Series X op zijn manier ook efficiënt en retesnel.
Waarom is dat de grote vraag? Zodat je game in 4 seconden opstart in plaats van in 6? Dat is letterlijk het enige verschil.
Dat is wel een heel beperkte interpretatie van het verschil in bandbreedte :o. Het gaat hieronder even niet over het verschil tussen de PS5 of de XSX, maar juist om de impact.

Als je IO-bandbreedte hoger is, kan je in dezelfde tijd veel meer inladen. Dat gaat dus echt niet alleen maar om even het opstarten van de game, of het inladen van een nieuw level. Je kan je hele game-engine daar op aanpassen en continue nieuwe dingen blijven inladen buiten je viewpoint; je hebt dus geen leveldesign meer nodig waarbij je even door een tunneltje moet (waarbij in de achtergrond de volgende area wordt ingeladen). In theorie zou het namelijk moeten zijn om de meeste dingen pas echt in te laden als de camera viewpoint in de buurt komt. Natuurlijk zal dat in de praktijk niet zo makkelijk gaan, maar de (relatief) gigantische grote bandbreedte laat wel dit soort concepten toe. Dus dat (wederom in theorie) veel complexere graphics toe.

Denk bijvoorbeeld aan een Assassins Creed waarbij je met een druk op de knop terug in de tijd kan reizen en op dezelfde plek blijft, maar dan 300 jaar geleden of juist naar de toekomst, en dat dat zonder loading kan. Of een game waarbij je ala Dr Strange kan teleporteren door de hele wereld en de hele omgeving kan vervormen. Er zijn simpelweg nog geen spectaculaire voorbeelden omdat de techniek er nog niet was (en games vaak rekening moesten houden met de 'zwakste' hardware om speelbaar te zijn).
Je doelt op die indrukwekkende PS5 demo op 1440p en 30fps. De ps5 kan rauw 5.5 gb uit het geheugen en de xsx 2.4. Dat is een heel verschil en gecomprimeerd ligt het rond de 10 voor de ps5 en 5 voor xsx. De ps5 heeft snelle IO maar de xsx is dus zeker niet langzaam en ze kunnen dus beide in een paar minuten de hele SSD leegtrekken. De xsx heeft daarnaast wat sneller geheugen en stuk meer CU's waarvan ik verwacht dat het beter schaalt dan de variabele klok van de ps5.

Ik ga in ieder geval geen next gen kopen voor 1440p en 30fps.
ik zou ook zeggen van niet
de laadtijden zijn mogelijks 1 a 2 seconden sneller dan bij de SX maar die boeten ze dan weer in op GPU en CPU vlak.
Ze draaien nu al zwaar overclocked om de gap met de SX om toch maar ( soms - variable speed ) boven de 10TF uit te kunnen komen ( en ik hoop dat hun koeling idd degelijk is want anders gaan we terug een straaljager krijgen zoals de ps4 was bij release )

en zelfs al worden er wat tricks gebruikt om toch die SSD extra load te laten afhandelen vrees ik dat er specifiek heel weinig voor zal geoptimaliseerd worden.
1th party ja maar dat is ook maar een handvol.
3th partys coden voor common componenten en je gaat niet voor een 5Gbit SSD coden als bvb pc's, xbox op een 3Gbit SSD draaien.
die extra cost is niet te verantwoorden.
Anoniem: 459533
28 mei 2020 15:04
Als dat ding de 360 versie van Dark Sector, project Gotham racing, en alle F.E.A.R. kan gaan draaien, laat staan, ooit überhaupt te draaien is het instant buy voor mij.
Pas op!
De One deed 360 games via emulatie waardoor games er op de One veel slechter uitzagen en voelden dan op de 360. Ik heb fable 2 en 3 proberen te spelen maar dat was voor mij onspeelbaar door deze emulatie.
Geen idee hoe dat bij de nieuwe gaat zijn maar ik vermoed wederom emulatie
Dat is vrijwel zeker. De xbox 360 draaide op een hele andere architectuur. Dus emulatie is vrijwel zeker.
ik heb ze ( fable reeks ) net herspeelt op de One en ook alle andere games die ik heb gespeeld voelden net hetzelfde aan en zagen er minstens even goed uit, de meeste zelfs een stuk beter doordat veel games hogere textures kregen.
Reach was in het begin echt heel laggy op de Xbox One.

Inmiddels hebben ze dat gelukkig gefixed, maar 4 player co-op was gewoon niet te doen.
Dat was een algemene bug in de wrapper waar meerdere games van last hebben gehad. Die is nadien ook verholpen.
Maar specifiek de fable reeks is/was in mijn opinie niets mee.
Project Gotham Racing zou tof zijn. Volgens mij draaien in principe alle 360 games prima op de Xbox One. Het is meer een licentie kwestie waar ze mogelijk tegen aan lopen. Kan natuurlijk zijn dat er in de toekomst nieuwe games worden toegevoegd aan de BC lijst. Maar als het nu op de Xbox One niet draait dan gaat een snellere Xbox Series X daar niet veel aan veranderen.
Voor mij is dus deels de redenen waarom ik denk een Series X ga halen ipv PS5 is de BC van Xbox en Xbox 360 games, zijn nog genoeg games die alleen op de Xbox 360 verschenen en om die straks misschien wel in 120hz te mogen ervaren zou helemaal top zijn.

Zolang Forza 4 die ondersteuning maar krijgt!

Edit: Prijs is ook nog wel een factortje

[Reactie gewijzigd door Vagax op 28 mei 2020 15:12]

Forza vier 4k op 60 fps moet zeker te doen zijn voor de series x. Een high end pc haalt dat makkelijk bij forza 4.
Misschien kan de Series X Oblivion wel eindelijk op 4K aan :)
Oblivion draait al in 4K op de Xbox One X.
Klopt, maar de framerate is dan heel slecht.
Dat las ik idd, jammer. Maar dat zal dan met de Series X wel goed komen :-) Ik wil eerst nog Skyrim uitspelen op de Switch. Maar heb wel weer zin om Oblivion op te pakken, op een Xbox Series X zou tof zijn.
Forza 4 zal wel niet gaan komen vanwege licencie issues.
Volgens mij zouden alle games die op de One werken ook op de Series X werken. Daarnaast is Microsoft zelf de uitgever van Forza dus dat moet wel goed komen.
Dus de nieuwe Xbox is qua GPU met 12TFlops zon 7x sneller als de XboxOne, en de CPU is ook makkelijk 4-5x zo snel, wellicht wel meer.

En dan maar "sommige games" maar 2x zo snel laten lopen...

Erg teleurstellend imho...
Uhm... Veel games zijn gewoon gelocked op bepaalde framerates. Het is aan de developers om dan updates uit te brengen voor de Series X die dit toestaan, daar heeft Microsoft zelf geen hand in.
Dat staat er toch écht niet...

Games die max 30 of 60 frames halen, staat er...niet die gelockt zijn qua fps.

Dus maar 2x is vrij teleurstellend...
De opbouw naar release ziet er allemaal zeer solide uit voor Microsoft in tegenstelling tot de introductie van de huidige Xbox One :)

Ik kijk persoonlijk erg uit naar deze nieuwe console en dit soort nieuws is dan ook fijn om te lezen. _/-\o_
Ben ook benieuwd naast games, welke hdr varianten beide consoles gaan ondersteunen.
Voor games lijkt HGiG de standaard te worden. Alle TV producenten onderschrijven de standaard. Vooralsnog is het alleen beschikbaar in de betere LG OLED TVs. Niet geheel toevallig zijn dit ook de modellen die al HDMI 2.1 ondersteunen met ALLM en VRR.

[Reactie gewijzigd door ari3 op 28 mei 2020 15:46]

Toevallig heb ik de lg c9...hoop ook bij films afspelen dat de consoles dolby vision aan kunnen
Tja, die update hadden ze volgens mij ook al wel uit kunnen brengen voor de bluray speler in de xbox one. Als Netflix dolby vision kan tonen moet de disc-player dat toch ook wel kunnen lijkt me.
Ja ik denk daar precies hetzelfde over. Gemiste kans, maar wie weet doen ze het nu wel meteen goed en hopelijk beide consoles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee