Razer onthult nieuwe officieel gelicentieerde Xbox One-controller

Razer heeft de Wolverine Ultimate onthuld, een officieel gelicentieerde controller voor de Xbox One en pc die tracht nog meer de meest enthousiaste gamers aan te spreken dan Microsofts eigen Elite Controller dat nu al doet.

De Wolverine Ultimate heeft twee verschillende soorten d-pads en drie soorten thumbsticks, om ervoor te zorgen dat de controller past bij zo veel mogelijk verschillende speelstijlen. Daarnaast zijn er twee extra bumpers aan de achterkant en vier extra triggers die allemaal geremapt kunnen worden. Ook is er een hair trigger-modus waarbij de triggers eerder geactiveerd worden en een trigger stop die moet helpen met snel vuren.

Volgens Razer is dit de eerste Xbox One-controller die eigenaren van de console voorstelt aan Razers Chroma-lichtsysteem. Dat zit ditmaal in de led-strip rondom het Xbox One-logo aan de bovenkant. Deze strip kan 16,8 miljoen verschillende kleuren weergeven en gebruikers kunnen niet alleen deze kleuren zelf instellen, maar ook de stijl van overgangen tussen de verschillende kleuren kiezen. De technologie zit al langer in bijvoorbeeld pc-accessoires van het bedrijf. Het systeem valt in te stellen met de Razer Synapse-app voor de Xbox One.

Razer stelt dat de usb-kabel van de Wolverine Ultimate los te koppelen is, maar zegt verder niet expliciet dat de controller ook draadloze verbindingen ondersteunt. Het is dus nog niet met zekerheid te zeggen of de controller ook echt draadloos werkt. De controller is vanaf september verkrijgbaar voor 179,99 euro via de website van Razer.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

24-08-2017 • 18:16

67 Linkedin

Reacties (67)

Wijzig sortering
Razer stelt dat de usb-kabel van de Wolverine Ultimate los te koppelen is, maar zegt verder niet expliciet dat de controller ook draadloze verbindingen ondersteunt. Het is dus nog niet met zekerheid te zeggen of de controller ook echt draadloos werkt
Nou, ik ga er niet van uit.
 • Nergens op de officiele site wordt het woord 'wireless' gebruikt.
 • Wel wordt een "extra long usb cord" meegeleverd.
 • Op haast alle productfoto's staat hij afgebeeld met kabel duidelijk zichtbaar aangesloten
 • Kabel en connector zijn netter afgewerkt dan Apple's Magic Mouse, en zien er best stevig uit, alsof het gemaakt is om niet te slijten tijdens gebruik.
Andere sites melden ook dat hij niet wireless is.

[Reactie gewijzigd door RefriedNoodle op 24 augustus 2017 19:46]

Persoonlijk zou ik dit alleen maar als voordeel zien. Ik zit vlak naast mijn console en mijn controllers zitten dan ook altijd aangesloten met USB. Dit heeft op de ps4 resulteert in 3 verotte controllers (batterij laad praktisch niet meer op). Na de eerste keer een hoop gezeik gehad te hebben met de garantie dacht ik laat maar doen, koop wel nieuwe. Maar met nieuwe gebeurde het zelfde, die dingen schijnen er niet tegen te kunnen om constant op te laden ofzo. Uiteindelijk een "pro" controller gekocht die alleen via kabel aan te sluiten is, geen accu dus. Vind het geweldig, werkt vlekkeloos.

Nu mag brakke controllers/accu niet echt een excuus zijn natuurlijk om het afschaffen van draadloos te rechtvaardigen (draadloos moet gewoon goed kunnen, zeker tegenwoordig) maar ik gok er niet meer op. Doe mij maar een draadje.
Draadloos kan niet gewoon goed, je houdt altijd een probleem met batterijtech die duur is en slijt. Het is een intrinsiek probleem.
Het ontwerp ziet er zeker niet verkeerd uit. Beetje "bling bling" mag er van mij wel opzitten. En laten we hopen dat de controller draadloos is (ik kan mij herinneren dat de Razer controller voor de 360 niet draadloos was). Ook ben ik blij dat er onderaan de controller knopjes zitten voor o.a. de microfoon. Met de standaard Xbox One controller moet je een aparte module in de controller klikken.

Daarnaast vraag ik mij af wat deze controller, en de Elite van Microsoft, nu kost om te maken. Een €180 voor een controller klinkt al behoorlijk duur, maar in vergelijking tot de console prijs van een Xbox One is het wel verrekte duur. De Xbox One S is al volgens de Pricewatch te verkregen voor rond de €220,-, daar heb je nu dus 1 controller voor...
Natuurlijk is de One X alweer een stukje duurder, dan lijkt het verschil wellicht niet zo groot.

En waar betaal je uiteindelijk voor? Een rubberen grip, paar extra programmeerbare knoppen? Ik snap best dat zo'n controller een paar tientjes duurder is, en dat je er wellicht €100,- voor betaald, en misschien met zo'n mooie led-strip €150,-, maar soms gaat het ook wel te ver. Je betaald voor zo'n dik gamers toetsenbord net zoveel als zo'n controller, terwijl je er veel en veel meer grondstoffen voor nodig hebt om te maken.
Daarnaast vraag ik mij af wat deze controller, en de Elite van Microsoft, nu kost om te maken. Een €180 voor een controller klinkt al behoorlijk duur, maar in vergelijking tot de console prijs van een Xbox One is het wel verrekte duur.
In de markt, en zeker de markt van luxe-artikelen, worden prijzen bepaald door vraag en aanbod, niet door kostprijs.

En bij consoles is het idee zowiezo dat de console gunstig geprijsd moet zijn, om daarna grotere marges te maken op accessoires en games. Want aan een losse console heb je weinig.

De prijs van de Xbox One S die jij zag, bewijst dat ook.
Moet je een Nintendo Switch hebben. Briljant apparaat hoor, maar een pro Controller is weer €70, een los Docking station is €100,-, terwijl een extra Switch 'maar' €370 kost.

Mn vrouw is zo gek om voor te stellen om "gewoon" een tweede Switch te kopen. I'm not stopping her 😉
Haha ja heb voor 50 euro 2de hands een Nintendo Wii op de kop kunnen tikken met een Wii Balance Board en een hoop plastieke rommel bij. Ook met een paar controllers maar we moesten zelf nog wel een aantal accesoires kopen en dat is ook vrij rap kostelijk als je dat zo optelt.

Btw zo een docking station is dus echt 95 % plastiek... Echt niet waard zoveel geld.
En dan op marktplaats verkopen?
Je hebt van die mensen die automatisch er van uitgaan dat er een controller bij zit.

Natuurlijk wel heel flauw.
Nee, een voor haar, een voor mij 😶

Of zodat de (2) kinderen tegen elkaar kunnen spelen. Of tegelijk. Of gewoon voor de heb. Mn vrouw is net zo gek van gamen als ikzelf dus dat maakt t wel een stuk makkelijker.
Deze zal net zoals de Raiju voor de PS4 niet draadloos zijn vermoed ik. Gewoon puur omdat het een game controller is en draadloos latency geeft.
Dan heb jij die plaatjes niet goed bekeken, daar zie je dat het kabeltje eruit kan.
En over wat voor latency praten wij hier ?, dat is geen kabel-stress waard.
Ja dat kan ook met de Raiju, exact hetzelfde kabeltje als ik dat zo zie. En maar goed ook want als de kabel stuk is kan je je dure controller gewoon met een andere kabel gebruiken.

Die latency zal wel meevallen, maar ik heb zelf de Razer Raiju en die heeft ook geen ondersteuning voor draadloos. Die kan niet eens de PS4 aanzetten.
De latency is er wel zeker met een draadloze controller, dat merkt men alleen niet zo snel omdat er grotendeels op tv's met latencys van ~30ms wordt gespeeld ipv monitoren met tussen de 1 en 5.
Dat 'merk' je juist eerder met een trager scherm, de totale lag is input lag+scherm lag, het duurt dus "nog langer" voordat je controllerinput zichtbaar is op je tv.
Het verschil van de controller is minder.
Pak een input lag van 15 ms met een draadloze controller, dat is 300% van een 5ms monitor en 50% van een 30ms tv. Natuurlijk is er een grotere totale lag bij de tv maar wat er bijkomt is relatief minder tegenover een bedrade controller.
Volgens mij haal je de reactietijd van een scherm (door fabrikanten afgegeven in ms) en input-lag door elkaar. Reactietijd in specificaties heeft niets te maken met de input-lag. Een 1ms reactiesnelheid scherm kan meer input-lag hebben dan een groot ips paneel met een reactiesnelheid van 30ms.
Ja maar om t kabeltje eraf te halen zou wel een optie moeten zijn..
Die optie heet een schaar
hahaha en de zender/ontvanger dan? :D
Hahaha, het was een grapje. Maar het kabeltje kan er af, je ziet toch een stekker?
Niet te veeleisend worden hoor... je zei niet dat ie het daarna ook nog moest doen 😓
Ziet er inderdaad gaaf uit, maar ff serieus, voor €180 mag ik toch echt hopen dat ie draadloos is. Voor €180 heb ik namelijk bijna een xbox one s. Heel duur voor een beetje rgb en paar extra knopjes.

Ik hoop eigenlijk dat microsoft vlug werkt aan deze oplossingen:
- streamen van games vanaf de pc naar de xbox (andersom kan al, maar de performance daarvan is meh en mijn pc is veeeeel krachtiger)
- muis en toetsenbord ondersteuning (dit is denk ik nog wel de meest gewilde). Overigens voor de console gamers onder ons, dat hoeft helemaal niet oneerlijk te zijn in GTA V hebben ze dit prima opgelost door de controller gamers bij de controller gamers te zetten en de mouse/keyboard gamers bij de mouse/keyboard gamers. Ik zou niet in zien waarom dit op een console niet zou kunnen. Je hebt dan geen gezeur van de controller gamers die vinden dat het oneerlijk is en je hebt een hoop potentiele nieuwe klanten omdat geen muis/toetsenbord ondersteuning voor mensen zoals ik al snel een dealbreaker is. (Ik heb een xbox one en de enige games die voor mij speelbaar zijn, zijn racegames, voor al het andere pak ik de pc)
Ik had een draadloze 360 controller, dongle ging stuk -.-, nieuwe gehaald, dit keer bekabeld. USB verlengsnoertje eraan en eigenlijk vind ik het persoonlijk prettiger dat er een kabel aanzit.

Draadloos heb ik sinds de PS3, ongeacht console/controller, er al last van dat sommige knop aanslagen gewoon verdwijnen in de ether. Ook op de PS4 (XBO te weinig gespeeld om dat echt op gemerkt te hebben) heb ik er nog gewoon last van. En zo heel druk is het rond mijn huis niet met de ether vervuiling.

Sinds ik terug naar bedraad ben, voelt het allemaal weer beter aan. Als ik het dan verneuk, heb ik geen gevoel van "Ik drukte toch echt X, waarom gebeurde er niets".

Plus het extra gewicht van de accu is gewoon een erg merkbaar verschil tussen de 2 controllers. Daarbij is toch wel een beetje "hoe lichter, hoe beter".
Eigenlijk nooit echt naar gekeken, misschien moet ik dat ook maar is doen :). Met en zonder kabel proberen. Eigenlijk game ik op de Xbox One altijd draadloos. Vaak ben ik dan iets verder van mijn Xbox af waardoor een kabel niet altijd handig is.

Wellicht wil Razer toch op safe spelen, en inderdaad niet voor draadloos gaan. Daarnaast zal de RGB light ook (iets) meer stroom verbruiken, waardoor de accu sneller leeg zou kunnen gaan.
"Het systeem valt in te stellen met de Razer Synapse-app voor de Xbox One."

Naast dat dit in te stellen is door de gebruiker, vertelde een Razer medewerker dat de Chroma verlichting ook in game reageert, mits de ontwikkelaar dit geimplementeerd heeft.

Tegenwoordig kun je al best leuke dingen doen met de Chroma SDK:
http://developer.razerzone.com/works-with-chroma/

Inmiddels hebben ze ook een LED strip die met Chroma/Synapse werkt:
https://www.razerzone.com...essories/razer-chroma-hdk
ik begrijp nog steeds niet waarom die gloeiende lampjes een feature zijn. het leidt je toch alleen maar af? als ik zou moeten spelen op zo'n chroma toetsenbord zou ik er echt na een uur horentjesdol van zijn
Ik denk dat elke techy Tweaker het wel vet vindt om LEDs te besturen, en al helemaal je hele gear via een SDK. :P
Ik iig niet, daamee is je stelling al onwaar :P

lampjes op input devices zijn per definitie niet functioneel omdat dat een output is.

[Reactie gewijzigd door Origin64 op 25 augustus 2017 14:57]

Dan ben jij niet de techy Tweaker waar ik het over heb. }>
We gaan hier heel veel nulletjes voor krijgen. ;(
Maakt mij niet uit, dan blijft ons gesprek enigzins prive
Maar nu is de vraag, werkt het ook met de Xbox One X?
"All the Xbox One accessories you’ve got now (or have got your eye on) work with Xbox One X. No adapters, no hassle. Just play."
Honderd tachtig euris.

Daar heb je een volwaardig mechanisch toetsenbord voor. En een goede muis.

[Reactie gewijzigd door Cilph op 24 augustus 2017 18:28]

Ligt er aan wat je wilt hebben. Mijn G902 chaos spectrum was ook meer dan 120 euro. En perfect voor wat ik er mee wil doen.

Kan mij voorstellen dat er best mensen zijn die 180 euro voor een controller over hebben. Die Xbox Elite controllers verkochten volgens mij ook best goedm
Wat ook voor een muis en tobo een stompzinnig bedrag is ;)
Hangt er een beetje van af wat je er mee doet. Ik heb zelf een mechanisch toetsenbord van +/- 100 euro en een Logitech MX die in der tijd ook zo'n 70 euro was. Het toetsenbord was voor mij een must, omdat ik heel erg veel moest typen (iets wat na een tijdje gewoon niet plezierig meer was op mijn oude membraan keyboard), en de muis was voor mij ongeveer de enige die een beetje lekker in de hand lag. Spul dat enigszins ergonomisch is voor 40 uur per week desktop werk kost nou eenmaal geld, en mijn vingers en polsen ben ik wel zo lief dat ik daar wel wat geld voor over heb.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 25 augustus 2017 08:45]

Of bijna een console inclusief controller :p
180 euro voor een controller? Dit is bijma even duur als een console die in de aanbieding is.
Wat een ontzettend mooi stuk hardware is dit. Alles vind ik er mooi aan, ook ideaal dat je de knoppen kan wisselen, ideaal voor specifieke wensen. De prijs is als niet gamer voor mij helemaal niet te rechtvaardigen, maar als ik single was zou ik hem wellicht kopen om hem gewoon in een vitrine te zetten naast mijn old school controllers met een spotje erop, pure kunst.
Dus wat je zegt is dat de controller een nogal lage waf heeft :+
Ik denk met name de prijs van dat ding. Als het vijf of zes tientjes koste gaf het echt niet meer aanstoot dan een standaard controller. Deze prijs is een beetje van de zotte.
Ziet er best wel meh uit, had dan ook die ABXY knoppen ook ledjes gegeven. Wel leuk dat er chroma functionaliteit in zit, al zie ik als X1 eigenaar (en pc) om voor deze controller te gaan i.p.v. de Elite controller.
Knoppen onder de grip, dus zoals de N64 Z-knop zouden eigenlijk standaard moeten zijn. Hopelijk gaat we binnenkort de M-knoppen ook in de originele controllers terug zien.

Ik neem aan dat deze controller ook gewoon met Windows 10 te gebruiken is?

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 24 augustus 2017 18:53]

Oef, ik vind hem persoonlijk spuuglelijk en erg duur. Heb nog liever de standaard wireless controller.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee