Razer kondigt gamingheadset en webcam met ringlamp aan

Razer heeft een aantal nieuwe randapparaten aangekondigd. Daaronder is zijn Electra V2-gamingheadset, maar ook een webcam met ringlamp en een usb-microfoon, waarmee het bedrijf zich richt op streamers.

De headset is voorzien van een afneembare microfoon en moet volgens Razer in staat zijn om virtueel 7.1-surround te leveren. Het frame van de koptelefoon is van aluminium. Er zijn twee versies verkrijgbaar, één met een 3,5mm-aansluiting en de ander met een verbinding via usb. De lengte van de meegeleverde kabel komt neer op 1,3m en gebruikers kunnen de groene backlight van de oorschelpen aan- en uitzetten. Dat laatste is alleen mogelijk bij de usb-versie. Verder zijn er geen verschillen tussen de twee varianten.

Razer heeft zijn nieuwe webcam de naam Kiyo meegegeven en heeft de viermegapixelcamera bovendien voorzien van een ringlamp, waarvan gebruikers de helderheid kunnen instellen op twaalf verschillende niveaus. Op 60fps moeten gebruikers het doen met 720p, met 30fps wordt dat 1080p, meldt het bedrijf. De ringlamp bestaat uit 12 leds en heeft een kleurtemperatuur van 5600 kelvin. De camera is bovendien compatibel met streamingsoftware OBS en Xsplit.

De nieuwe condensatormicrofoon heeft het bedrijf Seiren X genoemd. Deze is voorzien van een afneembare poot en kan aangesloten worden via een usb-poort. Verder is er een schokdemper aanwezig om ongewilde aanrakingen te compenseren. Het frequentiebereik is 20Hz tot 20kHz. Razer heeft de microfoon een prijs van 109 euro gegeven. Voor de headset vraagt het bedrijf 59,99 euro, waarbij de usb-versie 10 euro meer kost. De webcam kost 109,99 euro en alle apparaten zijn inmiddels verkrijgbaar.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

20-10-2017 • 20:13

56 Linkedin

Reacties (55)

Wijzig sortering
109 euro voor die microfoon? :+ Een Zoom H2n heb je al voor 120 geloof ik, en da's een semi-professionele opname-microfoon. Dat ding gebruik ik in multiplayer-games, om audio op te nemen voor video's en voor interviews. Daarbij heb je de uitstekende Yeti-microfoons al voor minder en die leveren een kwaliteit waar je u tegen zegt.
Voor de helft van het geld heb je volgens mij ook wel condensatormicrofoons van een paar jaar oud (wel nieuw, maar oud model) die ook zeer goede kwaliteit leveren. Dit bedrag is echt niet nodig.
Jaaaaaaa, maar staat daar ook Razer op? Dacht het van niet.
Zodra een product voor de gaming markt is gaat de vraag prijs direct flink omhoog, en mijn mening is dat vooral Razer daar goed in is.
Ja klopt zie maar naar Gameheadsets plak er een hippe decoratie op met RGB lichtjes plus microfoon ow wacht er moet ook geluid uitkomen we nemen paar hele goedkope drivers en behuizing en verkopen het voor veel te veel

Alleen je kan er geen fatsoenlijk muziek meeluisteren want het klinkt nergens na
Muziek luisteren met een surround opstelling is sowieso al niet cool. Dat moet je gewoon lekker stereo hebben en niet moeilijk doen met virtueel 5.1, 7.1 of 12:2 ofzo.
Met open koptelefoon naar dvd audio of sacd gemasterd in 5.1 luistert heerlijk weg
Again. Dat is dan ook een non virtuele surround opstelling. Een normale CD of MP3 moet je niet met virtueel 7.1 gaan doen want dan klopt er niets meer van de plaatsing van instrumenten. Hihat en snare worden bijvoorbeeld vaak te ver uit elkaar getrokken door dat soort algoritmiek.
en dan krijg je nog plastic meuk ook. Ik heb een razor Tiamat 7.1 die super plastic aanvoelt. En nieuwe earcups kan ik ook al niet bestellen voor een headset 250 euro... en dan hebben ze dat wel voor een headset van 70 euro (kraken)
Maar kun je die ook makkelijk via USB aansluiten!? :+

Waarschijnlijk niet. Al prefereer ik zelf audio apparatuur welke niet via USB werkt kan ik me voorstellen dat vele dit handig vinden.
Die van mij hangt aan de USB, maar kan ook via AUX. Duurdere modellen kunnen via XLR.
Heb zelf een TIE condensor microfoon voor 50 euro gehaald die werkt op usb en gewoonlijk helder geluid geeft, die je vervolgens met voicemeeter ook nog eens kan aanpassen met z'n lows, mids en highs en zo niet veel onder doet voor bijv. De yeti die zo'n 130 kost en sowieso kan je met gamen (vooral met shooters) het beste een (half)open stereo headphone gebruiken ivm. Soundstage

[Reactie gewijzigd door Undie op 22 oktober 2017 15:10]

De vorige Seirens waren bijna rebrands van de Blue Yeti, zou me niet verbazen dat ze nog steeds door Blue gemaakt worden :p
Het verbaast mij eigenlijk niks gezien beide producten dezelfde fabriekagecode hanteren (code op het product waaruit te herleiden is uit welke fabriek het komt)
Als de schokdemper goed werkt neemt dat wel weg dat je geen houder, steun, en schokdemper hoeft te kopen om ervoor te zorgen dat je toetsaanslagen etc. niet registreren. Een Yeti op standaard is ruk als je ook aan het gamen bent.
ZoomH2 is ook 160euro. En Rode NT ook rond die prijs dus 110euro is heel netjes als de kwaliteit hetzelfde zou zijn en die kans bestaat. Uw assumptie dat deze razer mic inferieur en te duur is blijft een assumptie en geen fact. Gewoon de reviews afwachten alvorens te roepen dat er betere alternatieven zijn.
Een ringlamp is echt heel handig. Ik vraag mij wel af hoe het licht is wanneer je verder van de webcam afzit aangezien de meeste ringlampen dan wel last krijgen van onvoldoende belichting.
Ik denk niet dat Razor zich daar zorgen over maakt. Hoever zit jij van je computer af als je aan het gamen bent?
Verder dan 2 meter van je beeldscherm verwijderd zijn lijkt me niet de use-case waar razor hier voor gaat.
Meestal rond de 80cm. Soms sta ik echter verder er vanaf wanneer ik aan het videobellen ben en tijdens dat gesprek iets wil laten zien. Vandaar dat ik het mijzelf afvroeg. :)
Ik ben toch bang dat het niet fijn is om extra licht in je ogen te hebben. Wellicht (nog pun intended) zou het acceptabel zijn als felheid in de buurt van beeldscherm ligt (nog pun intended).
Zeker, ik vraag me alleen af of het ook fijn is om langdurig in te kijken.
En een ander puntje, is 4 megapixel niet heel weinig?
Voor een webcam niet noodzakelijk. 4 megapixel in 4:3 is 2312x1736. Daar kan je netjes 1920x1080 uitsnijden :)
De camera is bovendien compatibel met streamingsoftware OBS en Xsplit. Is in principe niet gewoon iedere webcam compatible met OBS? Of hebben ze het echt over speciale software. Met de USB koptelefoon zit je natuurlijk ook met het DAC gedeelde.

Maar goed alleen de webcam lijkt mij enigszins interessant als die ringverlichting goed werkt en er extra software is voor streaming (?)
Buzzwoorden voor sales. Alle feeds zijn voor zover mij bekend compatible met OBS en Xsplit.
Wat me opvalt is dat de prijzen voor de webcam en de microfoon een heel stuk lager zitten dan de voorgangers van deze modellen.
Bij de webcam snap is het wel. Het is de lite-versie :o
Ik had graag wat voorbeelden gezien van deze ringlamp.

Edit RING LIGHT. CAMERA. ACTION.
Forget setting up several lights just to get decent on-camera illumination. The Razer Kiyo maintains even and flattering lighting on you, and eliminates harsh shadows. Plus, with adjustable brightness levels, getting the right amount is a breeze.

Voor de duidelijkheid. Ik had graag een video voorbeeld gezien hiervan. Vaak is studio belichting nodig voor streamers om goed zicht te hebben van de streamer. Aangezien dit op streamers gericht is, is het wel leuk om het in actie te zien.

En ja, zoals sommige aangeven, ik heb gezocht. Zover ik het zie, is er geen enkele video over te vinden. Hopelijk binnenkort.

Foto's zijn hier gewoon niet genoeg voor.

De negatieve comments negeer ik maar voor nu.

[Reactie gewijzigd door deviour op 20 oktober 2017 21:56]

Onderin staan foto's van de webcam.
foto's staan er (nu) gewoon bij.
Dan zoek je ze op, de bron staat in het artikel en met twee klikken vind je genoeg voorbeelden.
bedrade headset? nee dankje.
Wat is hier het probleem van?
de draad zelf, daar heb ik zo'n enorme hekel aan, die blijft dan regelmatig ergens achterhangen als ik even niet oplet. Nee Jaren geleden overgestapt van bedraad naar draadloos en ik wil echt niet meer terug. Geluidskwaliteit is identiek, zeker bij deze digitale usbheadsets. En met de huidige headset die ik heb kan in uiterste geval nog altijd met een kabel gespeeld worden, maar dan moet ik dus al minimal 10 uur achter elkaar aan het gamen zijn voordat de headset begint te piepen datie leeg begint te raken (maar met tussentijdse pauzes en dan weer even laden kun je heel lang doorspelen, en die pauzes heb je sowieso echt nodig, anders wordt het echt ongezond)..
Voor gaming zal de geluidskwaliteit van een draadloze set inderdaad goed genoeg zijn. Voor muziek alleen niet als je wat kritischer bent vwb de kwaliteit.
Onzin. Of je nu usb headset met draad of draadloos, dat maakt geen bal uit, in beide gevallen zit, zoals je zelf al zegt, de dac in de headset. En zelfs met draadloos alleen (ofwel de non usb versies) hoeft het ook geen probleem te zijn.
In vergelijking met een echt goede headphone zul je echt wel verschil horen. Een draadloze headset haalt het niet bij een HD600/700/800 of een DT770/880.
Grapjas. Ik heb een Creative SoundBlaster Evo ZxR en Zx (kleinere broertje). Zijn zowel bedraad (USB, 3.5mm) als Draadloos (BT: AptX/AAC) te gebruiken. Je hoort geen verschil ongeacht hoe je ze aansluit en het geluid is de beste van alle koptelefoons die ik ooit gebruikt heb. (Muv. de (eveneens) draadloze Sony 9.1 koptelefoon, maar die was ook een keer zo duur ;)) Hoge kwaliteit draadloze koptelefoons doen tegenwoordig niet onder voor hoge kwaliteit bedrade koptelefoons. Helemaal als de DAC in deze koptelefoons van goede kwaliteit is (zoals bij alle bovenstaande).
Er was eens een test geweest met meerdere headsets.
Gebleken dat duurste headset niet eens beter is en dat goedkopere in sommige gevallen toch goed doet.

Het is dus kwestie van beluisteren. Bij gaming let je vooral op geluid richting (surround effect) vooral in FPS games helpt dat mee zodat je weet waar je op moet richten. Een headset voor muziek heeft geen behoefte aan surround en daarom voldoet 2.0 setup genoeg. Bij muziek speelt goede klank een grotere rol, wil je graag hoog en laag genieten.

Gaming headset is vaak surround en kwaliteit geluid speelt minder rol, waardoor het minder geschikt is voor muziek luisteren.
Een muziek headset heeft 2 grote speakers voor kwaliteit geluid (zo breed mogelijk Hz bereik) maar voor gaming heb je niet veel aan omdat je niet goed kan horen waar het ongeveer vandaan komt. Het is gewoon links of rechts. En natuurlijk heeft muziek headset geen microfoon. Alleen als je niet serieus mee bezig bent of rustigere MMO spellen doet is dit geen probleem.

Ik denk dat sommige mensen daarom voor beide kanten 2 headsets aanschaft om niets te missen. :)
De headsets die ik noem zijn meer allround en kan je software matig naar wens aanpassen.
Nee hoor.
Met draad is nog steeds altijd beter.
Hang er maar wat test apparatuur aan.
En laat de test zien. Ieder gehoor is anders maar draadloos en bedraad is een wereld van verschil..
Het probleem zit hem in de bluetooth techniek. Die kan niet de bitrates aan die je als producer gewend bent.
Uhh lang niet alle headsets zijn bluetooth, maar een eigen zender.
Inderdaad, vaak zit het op de 2.4GHz oftewel waar Wi-Fi ook op zit.

Je merkt dit ook als in de buurt van de magnetron komt, terwijl die aanstaat, dat geeft een gigantische storing op je signaal.
Heb daar zelf dus helemaal geen last van, en de magnetron staat bij mij op nog geen meter afstand van de zender.
Bij USB zal dit bar weinig uitmaken.
USB speelt wel degelijk mee. BIj een USB headset zit de DAC en versterking in de headset zelf en ben je afhankelijk van de kwaliteit daar van, en dat zal voor een tientje niet de hoogste zijn.
Ik bedoel, bij USB maakt het voor de kwaliteit niet uit of het draadloos is of niet. Of de DAC nu in de headset zit of de dongle.
Probeer eens in de pricewatch een draadloze game headset te vinden van 59,99. De irritaties zijn logisch maar met deze prijs klasse is dat tot nog toe voor producenten niet nodig. Tenzij er natuurlijk een bekend merk een draadloze gameheadset gaat aan bieden voor 60 euro.
Regelmatig dat er wel 1tje in de aanbieding is voor rond die koers. En volgensmij heeft creative er zelfs 1tje standaard voor die prijs.
Er zal te weinig lag op zitten :+
Die quotes op hun website zijn van zo slechte kwaliteit:
"I’m going to buy this even if they don’t give one to me. I’m definitely buying this mic”
Ik gebruik zelf een man-0-war headset en die is echt heel goed!
Duur maar goed.
Voor mijn muis en toetsenbord heb ik gaming g van logitech die beter zijn als razer muizen ( getest )
Ik heb zelf zo'n Floalt paneel van Ikea achter mijn webcam gezet, op een zelf-gebouwde poot. Toevallig gisteren voor het eerst gebruikt, en ik ben erg tevreden met het resultaat.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee