Microsoft houdt Windows 10-evenement op 26 oktober

Microsoft heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement dat plaatsvindt op 26 oktober. Naar eigen zeggen draait het daarbij om Windows 10. Het is de verwachting dat het bedrijf onder andere een Surface-all-in-one zal presenteren.

MicrosoftHet Redmondse bedrijf maakt zelf weinig details bekend over het evenement, naast de vermelding dat Windows 10 in het middelpunt zal staan. Ars Technica meldt op basis van eigen bronnen dat de nadruk zal liggen op de toekomst van het besturingssysteem. Microsoft heeft in augustus de komst van twee grote Windows 10-updates in 2017 bevestigd. Het is daarnaast mogelijk dat Microsoft met nieuwe informatie komt met betrekking tot de Xbox en oem-apparaten.

Los daarvan gaan de geruchten dat Microsoft een Surface-all-in-one zal presenteren. Eerdere berichten gingen ervan uit dat deze eind oktober beschikbaar zal komen. Het apparaat zou bekendstaan onder de codenaam 'Cardinal' en beschikbaar komen in drie versies met 21, 24 en 27"-schermen. Er was toen ook sprake van een nieuwe Surface Book die eind deze maand zou verschijnen, maar daar zijn verschillende bronnen niet zeker van.

Het is niet te verwachten dat er nieuwe Band-wearables aangekondigd zullen worden, Microsoft stopte onlangs met de verkoop van de Band 2. Ook de verwachte Surface-telefoons zullen waarschijnlijk pas later aangekondigd worden.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

07-10-2016 • 20:08

138 Linkedin

Reacties (138)

138
120
90
4
0
6
Wijzig sortering
"Microsoft maakte onlangs bekend te stoppen met deze producten"

Waarom dit zo direct brengen, er staat nergens dat ze ermee stoppen. Geef mij 1 link naar een artikel van microsoft waar dat staat. Gewoon speculatie en gebracht als "maakte onlangs bekent". Hij is van de site gehaald en het team is weg. Verder is er niks bekent. Ook zeggen ze dat er geen band komt in 2016.
Nergens spreken ze over stoppen.
Klopt. Maar Microsoft is altijd zeer vaag... en veel dingen die ze uitspreken de laatste tijd hebben maar een halve betekenis.
Jij concludeert omdat Microsoft iets niet zegt is het niet zo. Echter er zijn ook mensen die wat minder naar de woorden van Microsoft luisteren en meer te kijken naar hun daden en acties. Die zeggen vaak veel meer dan hun PR afdeling. Die zal namelijk altijd een biased bericht naar brengen. Zelden negatief.

Daden zeggen veel meer het zijn acties waar je niet om heen kunt. Ze zijn niet biased en vertegenwoordigen veel meer de situatie waar Microsoft in zit.

Dus niet alles wat Microsoft roeptoeterd hoeft niet perse waar te zijn. En alles wat microsoft niet zegt maar hun acties wel tot leiden zal dus naar sterke geruchten luiden.

Dus ja je hebt deels gelijk maar niet volledig gelijk
Letterlijk gezien klopt het 100% wat BobJung zegt.
Dat is het beste wat we kunnen doen.
Er op gevoel een draai aan geven, heeft geen enkel nut. Dat leidt eerder tot meer vaagheid.
Bedankt voor de opmerking, ik heb het minder stellig geformuleerd.
2 verschillende journalisten, gewoon op Feedback drukken en zeggen dat het geen feit is. Passen ze het vanzelf wel aan :)

[Reactie gewijzigd door MrFax op 8 oktober 2016 09:08]

Jongens jongens, die Surface All-in-one is misschien wel een recent geruchtje, maar we zitten nu toch al ruim een jaar op de Surface Phone te wachten. De Lumia brand gaat er waarschijnlijk uit en Microsoft brengt al hun hardware uit als een Surface device.

Dan verwacht ik ook dat Win 10 ook echt volledig op de phone is en er geen verschil is tussen je phone en desktop. Wie weet kan ik dan eindelijk echt photoshoppen op m'n telefoon...

Sowieso iets om naar uit te kijken. (het evenement dan)
De Surface Phone zie ik niet gebeuren. Alles draait om Apps en Microsoft wil zijn UWP platform pushen. Om echt te kunnen onderscheiden zou Microsoft met een x86 Phone moeten komen. Echter, x86 apps draaien op een Phone is gewoon niet handig. Tevens heb je tegenwoordig de app converter die x86 apps om moet zetten naar UWP apps.

Microsoft (en OEMs) gaan met Windows 10 mobile enkel voor zakelijk, zoals BlackBerry dat vroeger deed. Continuum is hierin een belangrijk onderdeel. Nieuwe markten aanboren, dat is wat Microsoft gaat proberen te doen op Smart Phones, net als wat ze met 2in1 apparaten en Hololens hebben gedaan. Er is gewoon niet te concurreren op dit moment tegen Android en iOS. Windows 10 Mobile gaat zich richten op de zakelijke markt.

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 7 oktober 2016 22:34]

Vanuit technisch perspectief zou het super gaaf zijn als de Surface Phone (als die überhaupt bestaat) x86 apps zou draaien. Dat zou betekenen dat apps nog makkelijker voor desktop en telefoon tegelijk te maken zijn en zou zorgen voor meer consistentie. Microsoft zou dan eenvoudig kunnen besluiten om niet-UWP apps alleen in de Continuüm omgeving te laten starten, om te voorkomen dat mensen een desktop app op de telefoon zelf gaan gebruiken. Dat zou de gebruikservaring niet echt ten goede komen.

Groot nadeel lijkt me dat alle bestaande W10m apps er niet op zouden draaien, zodat je weer zo goed als bij nul zou moeten beginnen. En daar geloof ik niet in.
Voor mij zal het interessant zijn om te zien hoe groot de influence van de die shrink naar 10 nm zal zijn. Op het ogenblik worden de cutting edge chips zoals Kaby Lake, A10 Fusion op een 14 nm proces gemaakt. Een 10 nm proces is bijna 30% kleiner, als dat ook 30% minder TDP betekent is er wel een kans om flink krachtigere cpu's in telefoons te krijgen. Misschien is dat het punt waar x86 op een telefoon mogelijk word, alhoewel gezien het trackrecord van x86 met accuduur er nog wel wat vragen zullen zijn.
Dat track record is juist vrij goed, de vorige generatie Intel SoC's was zuiniger dan de meeste ARM chips. Ik heb er zelf eentje in mijn phablet gehad, en de accuduur was juist zijn sterkste punt. Het grootste probleem voor Intel zijn de lage prijzen voor telefoon SoC's, er valt bijna niks te verdienen en voor elke wafer die je gebruikt voor $20 chips kan je ook $200-2000 laptop/desktop/serverchips bakken, dan is de keus snel gemaakt.

Intel zal er alleen in stappen als telefoons blijvend meer premium worden, zoals bv Apple dat doet met hun grote/dure telefoonchips.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 8 oktober 2016 10:25]

Interessant... die lage marges geven dus ook aan dat meer fabrikanten naast Apple en Samsung hun eigen chips zullen willen maken. Misschien dat Microsoft een deal kan maken met AMD voor x86 in telefoons terwijl die gewoon door TSMC worden gemaakt.
Dat zou inderdaad kunnen, als Zen een vergelijkbaar zuinige arch is als Skylake/Kaby Lake nu is.

Als er een x86 telefoon komt, dan vermoed ik dat dit een combinatie is van een laaggeklokte Kaby Lake chip en een losse Intel modemchip, dat is feitelijk dezelfde insteek als Apple doet met de A9/A10: dure/grote chips laag klokken, en de telefoon-specifieke delen (mobile baseband) als losse chip houden.
X86 applicaties op Windows zijn met heel andere requirements geschreven.
Bij mobiele applicaties wordt er heel veel op performance gelet. Tevens geheugen gebruik en te zorgen dat de package zo klein mogelijk blijft. Programmeren naar limited resources.
Je hebt zelfs tools die helemaal je batterij verbruik analyseren van je applicatie voor optimalisatie.

Desktop applicaties zijn nooit op die manier ontwikkeld. Dus al zou je een X86 processor die 1 op 1 dezelfde performance heeft als een sterke ARM. Dan nog zou je batterij slurpen omdat de desktop applicatie op een hele andere manier ontwikkeld is.

Daarom gaat X86 op continuüm nooit iets worden.

Er wordt nu langzaam gebouwd op ARM en steeds meer X86 applicatie functionaliteiten zul je zien op ARM processor met wel de performance en efficiëntie in gedachte. Dus veel applicaties zullen dus vanaf nul moeten worden opgebouwd. En daar zie je Android en iOS in groeien. Ben bang dat daardoor de developers UWP aan de kant laten liggen.

Wat als Google Chrome volledig fuseerde met Android. Je kan desktop applicaties maken voor Android op Chrome. Waarbij de resources veel lager zijn.. en ze zouden zo'N OS uitbrengen voor laptops en de krimpende desktop markt. Muha dan kunnen ze misschien nog redelijk groot worden in de commerciële markt. De zakelijke blijft nog steeds heel lang X86 op desktop en laptop draaien. Dat is wel zeker.
Op het moment hebben de Windows telefoons een snellere cpu/gpu en meer geheugen dan de meeste laptops uit 2013-2014, en daar draait vrijwel alle x86 software prima op.
De app convertor zet geen x86 apps om naar UWP apps !

De tool laat louter toe je apps in de Store te plaatsen... maar daarmee is het geen UWP app (want die draaien ook op Mobile, XBOX, ...).
Maar het wel de eerste stap om daar naar toe werken.
Dat geloof ik niet... het ene heeft niets met het andere te maken.

Win32 applicaties herschrijven naar UWP vraagt tijd en moeite (en heeft voor veel applicaties ook totaal geen zin, ik zie je niet meteen zware video bewerking, CAD/CAM, Photoshop, ... omzetten omdat je zo'n dingen toch nooit op mobile zal doen).
Maar als de hardware wel de processor kracht heeft voor jou voorbeelden, wat let je om er je dagelijkse computer van te maken. Je sluit een groot scherm op aan en dan kan je wel fotoshoppen.
UWP heeft echt wel meer voordelen en heeft niet alleen met mobile te maken. De desktop heeft ook een store. De voordelen:
- Sandboxed
- Eenvoudig installeren en deinstalleren
- Makkelijk updates uitrollen
- Notificatie
- Live Tile

Ook voor CAD en Adobe heeft het dus zeker voordelen.
Ik denk niet dat notificaties en live tiles een ontwikkelaar van CAD, Adobe, ... gaat overtuigen om de stap naar UWP te zetten. Dergelijke spelers hebben trouwens hun install/update mogelijkheden ook best allemaal op orde !

Ik ben zelf voorstander van het UWP concept... maar zoals steeds moet je dat afwegen tegen de kosten (vooral dus voor bestaanden applicaties) en kijken of het echt een meerwaarde is (en dat is het vaak ook niet).
Microsoft is anders wel bezig geweest met een X86 phone. Ze waren daar met Intel mee aan het samenwerken tot Intel de handoek in de ring gooide voor hun low power chips. Sindsdien is het vanuit Microsoft uit ineens ernstig still betreft de X86 phone ontwikkelingen.

Ze willen wel, maar het lukt -nog- niet. Ik heb de indruk dat Intel tegen een muur opgelopen is richting laag verbruik. En dat ze de power die ze wel kunnen leveren bij het verbruik wat een telefoon vereist, daar Windows niet goed op werkbaar is te krijgen(lees: te traag). Ze willen natuurlijk ook niet Vista herhalen waarbij het OS op veel te zwakke hardware werd gekwakt.
Dat is nu nog te vroeg, verwacht de phone maar tegen 2017.
Trouwens, de surface phone is nog niet aangekondigd geweest, enkel geruchten.
Weet ik, maar die geruchten gaan inmiddels al enige jaren.

Zelf verwacht ik de Surface Phone ietsje later, aangezien ze het mobiel nog steeds niet helemaal voor elkaar hebben.
Dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren tijdens dit event. Alle geruchten wijzen op een telefoon in 2017.
Win10 is ook echt volledig op de telefoon. Het is dezelfde broncode waaruit de desktop en de mobiele versie gecompileerd worden. Het is dus 1 en dezelfde Windows.

Maar je wil echt geen desktop interface op je telefoon of omgekeerd. Met Win8 hebben ze het geprobeerd: 1 interface voor alle apparaten en dat is zeer zwaar mislukt.

En om echt te photoshoppen op je telefoon zal je telefoon toch echt een krachtigere x86 processor moeten krijgen en heel wat meer RAM geheugen. Ik zie ook niet direct in waar je je foto nog gaat plaatsen aangezien je scherm gevuld zal zijn met alle werkbalken...
Gen verschil tussen pc en Phone? Het grootste voordeel van iPhone ten opzichte van Windows mobile (voorganger windows phone: wince < 6), was juist het feit dat iPhone een andere benadering had voor Phone dan met stylus een mini pc te maken. En tot op heden heeft Apple ook niet de desktop osx gelijk getrokken net iOS. Microsoft maakt wat mij betreft steeds opnieuw dezelfde fout. Het gevolg is dat de pc, het voorheen sterkste punt van microsoft, steeds slechter wordt. Ik draai nu al enkele maanden Windows 10 en wordt stront ziek van alle ingebouwde troep voor uwp die ik niet kan verwijderen. Ook ben ik 20 jaar lang een hardcore Windows developer geweest in C/C++ en heb ik Windows development definitief de rug toe gekeerd door alle toeters en bellen die teveel als doel hebben om uwp mogelijk te maken en eigen variaties te maken op Java (.NET) en Xaml. Ondertussen wint iOS en Linux steeds meer terrein. Zelf ben ik op Linux overgestapt voor ontwikkkelwerk en voor de rest ga ik mijn Windows 10 downgraded naar 7. Jammer want 10 eet veel verbeteringen maar worden verpest door het feit dat ik de ongewenste troep die voor uwp is bedoeld, cortana en andere meuk er niet af verwijderen. Windows 10 had echt een superproduct kunnen zijn als de focus alleen lag op een snelle en gebruiksvriendelijke os, zonder de focus te leggen op eigen varianten van siri en andere meuk waarmee ze de concurrenten achterna lopen. Laat ze die experimenten maar buiten de code platform houden en verwijderbaar maken.
Een fout die Microsoft continu maakt is zich vooral te focussen op het (Amerikaanse) bedrijfsleven. Alsof Europa en consumenten niet bestaan.

Zo zetten ze hoog in op Cortana, maar helaas in Nederland bestaat het eigenlijk gewoonweg niet. Ja tenzij je met een Engelse Windows wilt werken, iets wat de gemiddelde Nederlandse consument niet gaat doen.

De Microsoft Band (2) leek me best een cool ding om te hebben, maar ja, niet te koop in Nederland.

De XBOX ONE was pas na een jáár hier te koop (heb er inmiddels wel één)

Verder doen ze totaal niet hun best om hun producten aan de man te brengen. Dat werkt misschien bij een merk als Apple maar bij Microsoft krijgen veel mensen toch een nare smaak in de mond. Want Windows zuigt, enz. (kijk maar naar veel reacties van sommige Tweakers hier, privacy enz.)

En dan ben ik nogwel wel Microsoft fan :')

[Reactie gewijzigd door CAP-Team op 7 oktober 2016 23:32]

Ze hebben inderdaad hun best gedaan om consumenten op de kast te jagen. Ik ben ook Microsoft fan, geniet nog elke dag van mijn 950. Maar wat hebben consumenten nu nog aan Microsoft? Een PC/Tablet (Lees; Windows 10) en Xbox. Meer is het niet. Ja, ze vervelen je mateloos met Office 365. Man hoepel op met je 365. Nergens voor nodig.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 8 oktober 2016 03:25]

De 1tb opslag bij mijn office365 en het upgrade programma en dubbele back up (pc en cloud versie control) zijn toch echt hele grote voordelen ten opzichte van de desktopversie.
Office 365 vind ik anders best handig. Gratis gekregen omdat mijn OneDrive nogal vol was en ze dreigden mijn capaciteit terug te schroeven ;)

Zodra het jaar afgelopen is maak ik er Office 365 home van, heeft de rest van het gezin er ook wat aan ;)
Cortana kan ondertussen gebruikt worden op een NL installatie van Windows, al is Cortana dan nog altijd in het engels (maar het heeft de andere aanbieders ook heel wat jaren gekost om hun spraakassistent in het NL uit te brengen).

De MS Band (2) heb ik zelf rechtstreeks bij Microsoft gekocht in hun store. Gewoon even van land wisselen en je bent zo geholpen. Ding heeft toch wereldwijde garantie en werd gratis verscheept.

Had men de XO in 1 keer wereldwijd gereleased had MS daar hetzelfde probleem als Sony met de PS4: nergens voorraad gedurende de eerste maanden. Daarnaast werd de XO massaal via grijze import toch te koop aangeboden in winkels.

MS doet wel degelijk veel moeite, alleen zien we dat niet in onze kleine landen. Ga je naar de grote markten in de wereld dan zie je daar wel degelijk veel meer reclame (ook van Apple en Samsung bijvoorbeeld).

En dat MS zijn focus plaatst op de zakelijke markt mag ook niet verbazen. Dat is net hun kernmarkt, de markt waaruit zij de meeste omzet en de meeste winst weten te halen.
Op mijn Nederlandse Windows 10 kan ik Cortana niet aanzetten. Ook niet in het Engels.
Voor de consumenten heb misschien gelijk, maar qua bedrijven zijn Nederlandse bedrijven maar al te vaak een voorbeeld van de nieuwste technologie. Zo werd Shell als vorig voorbeeld gesteld als 1 van de eerste bedrijven die het samenwerkingsplatform visual studio team services voor hun 4000+ Developers te gebruiken. Unilever en Heineken werden dit jaar als bedrijven genoemd die verdere integratie van Azure hebben afgerond.
Helemaal correct. Nederland zit heel diep geworteld in Microsoft qua business. Een beetje teveel heb ik het gevoel. Als je er op ten duur te diep in zit kun je er nooit meer uit en gaan de prijzen omhoog. Dan wordt B.V. Nederland een melk koe van Microsoft vlak.
Nou, dat zie ik toch anders.
Het belang van de desktop (met Windows) neemt enorm af. Zie de verkopen van laptops en desktops van de afgelopen jaren. De primary interface van de gebruikers is veelal verschoven naar smartphones en tablets. Laat het marktaandeel van Microsoft daar bedroevend zijn.
Ook in het datacenter zijn er giga verschuivingen. Alles richting Linux. Windows Server is heel vaak geen primary target meer.
Blijft over de A-to-Z ontwikkel omgevingen: ja, dat is 100% Microsoft. Alhoewel...
Hoeveel procent is volgens jou de pc markt gedaald en hoeveel verschilt dat in aantallen? Is 75 miljoen in een kwartaal veel of weinig?
Ze richten zich wel op Europa, maar niet op Nederland.
Zit zeker waarheid in. Wat de consumenten tak betreft. Ik snap die US focus ook niet.
De Xbox One S was gelukkig direct in NL verkrijgbaar. Inclusief mooie FIFA17 bundel.
En Cortana hebben we ook (al is het nog met EN gesproken taal)
Geen van de bestaande Surface hardware krijgt een refresh op dit evenement volgens Thurrott.com. Wat Surface betreft krijgen we waarschijnlijk allen de AiO en rand apparatuur te zien, het is dan ook geen Surface event, het is een Windows 10 event. Ik verwacht dat dit een beetje het Windows 10-deel van Build 2016 moet worden, maar dan voor Redstone 2: gewoon een voorstelling van nieuwe features, en "toevallig" wat hardware die daar gebruik van maakt.
Kan me herinneren dat vorig jaar er ook zo'n event was, waar alle andere hardware bedrijven hun Windows 10 devices presenteerden. Enig tijd later was het MS event met de Surfacebook en de Surface Pro 4.
Ik denk het ook. Microsoft zal gewoon een korte update geven, met wat mooie cijfers over het aantal Windows 10 licenties nu, er wordt nog een laptop getoond en dat is het wel.
Handig om te weten: het evenement start op 26 oktober om 16:00 uur Nederlandse tijd. (het is dan nog net zomertijd, dus UTC +2)

Hier een linkje naar de site waar de livestream te volgen zal zijn.

Boven de uitnodiging staat: "Imagine what you'll do." :)

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 8 oktober 2016 01:14]

Ben benieuwd. Heb nog wel wensenlijstje :)
-Xbox streamen naar win10mobile
-PC gamemode OS, UI als Xbox.
-resume/playon opties van groove/movies
-Xbox mediacenter/mediaserver, netwerkplayer werkt niet fijn
-app/programmalock op multi-scherm
-sneller updaten (kolere dat is traag)

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 7 oktober 2016 22:13]

1. Waarom geen Windows 10 op Tv's? De interface leent zich uitstekend voor tv's. Tevens zou het voor ontwikkelaars super zijn om een UWP die dan ook voor Tv's werkt.
2. Waar blijft Windows 10 voor wearables?
Windows 10 voor tv's kan perfect, net zoals Android nu op tv's draait. Ik vrees echter dat fabrikanten dat zelf zullen moeten doen gezien Microsoft al Xbox heeft.

En wearables, dat ze al eens beginnen met die beschikbaar te maken voor Windows Mobile, de Band 1 en 2 was zowat het enige dat (officieel) werkte op WM.

Ooit ook een demo gezien voor in de wagen, maar doodse stilte sindsdien.
En toch... de TV is naar mijn mening nog open terrein. Wie daar een goede oplossing biedt kan nog wel wat winnen.
Maar als men denkt: 'ik heb zelf al een concurrerend produkt' wordt het nooit wat met de innovatie. Waarom anders Win 10 uitbrengen? We hebben immers Win 8 al.
Vaak zijn tv's en settop-boxjes zoals kabel boxen gewoon te langzaam om Windows een beetje redelijk te draaien. Dan moet je het hele systeem verbeteren met snellere processor, meer ram, enzovoorts. Misschien als wij een Wintel SoC zien voor $20 dan word het interessant, en zelfs dan kan je geen licentie vragen voor $150, de marges op tv's zijn gewoon te klein.
Windows Media Center draaide al soepel op PC's uit 2002, zelfs de allergoedkoopste SoC's van nu zijn sneller dan dat.

Ik blijf het jammer vinden dat Microsoft nooit een goede deal met de TV fabrikanten heeft kunnen sluiten, nog altijd vind ik de MC interface van toen beter dan vrijwel alles dat er nu op settop boxes staat. Inmiddels zijn de TV fabrikanten wel overstag, maar het is veel te laat.
Ben ik het wel mee eens. De laatste tv die ik kocht was geen smart-tv, ik kocht gewoon een goed display en daar heb ik een Apple TV en een Samsung set-top box aan gehangen, kan ik die ook nog een upgrade geven zonder dat ik de tv vervang.

De tv fabrikanten met hun smart-tv specificaties zijn in competitie met devices zoals de Amazon Fire Stick, Nvidia Shield TV en anderen. Het enige probleem is de wereldwijde distributie en variërende standaarden die het moeilijk maken om overal hetzelfde product neer te zetten.
Ik had pumkin ook al mail gestuurd over 2din windows 10 radios, maar ze hadden nog geen concrete plannen helaas. Enige win10 autosystemen die er zijn, zijn meteen ook tegen de 1000 euro.
Voorheen waren veel auto media apparatuur nog wel eens uitgevoerd met op de achtergrond embedded Windows. 6.0 CE of iets dergelijks.

Ook die wereld zet zich af van Microsoft... QNX of Linux etc.

Ook daar is Microsoft verliezende.
Een systeem waarbij ik men gsm aansluit en er een auto modus start zou al goed zijn hoor, net zoals men dat bij IOS en Android doet. Bij voorkeur dat de radio ze dan alle drie ondersteund, handig als je eens wil wisselen van platform.
Het hoeft dus geen full blown Windows te zijn, de huidige infotainment systemen in wagens stellen gewoon altijd wel ergens teleur, dat zou dat goed kunnen opvangen :).
Windows 10 op TVs? Die slag hebben ze verloren. Windows Media Center was een net product, maar heeft nooit het succes gekend zoals de Chromecast en Airplay die kennen. Daar gaat Microsoft geen goed alternatief meer voor in de markt kunnen zetten.
Waarom denken mensen altijd dat slagen geen kans heeft? Net of het eindigt.......
Net of Google/Apple voor altijd zal bestaan!
Er is altijd kans van slagen, ze moeten alleen iets uitbrengen wat mensen willen.
Die laatste zin. Daar gaat het dus fout. ;)
De laatste paar persconferenties van MS hebben ze me telkens aardig weten verassen. Ik ben benieuwd naar wat ze dit keer uit de hoge hoed toveren.
Ja hopelijk toveren ze eindelijk die surface phone uit die hoed!
Fijn voor ze, ik lees hier wel wat ze bedacht hebben. Want daar is Tweakers.net voor :)
Iets goedkopere surface book en dan in Nederland, dan ben ik tevreden ;)
Voor de rest laat ik me verrassen, ze zijn de laatste tijd goed bezig.
En dan nog maar hopen dat het uitkomt in Nederland. Surface Book is hier nog niet te koop voor zover ik weet.
Kan je even snel over het kanaal gaan shoppen. Uiteindelijk ga je vergelijkbare prijzen betalen (en met het dalende Pond zelfs goedkoper afzijn dan wanneer deze hier wel te koop zou zijn).
Ik hoop op een Surface Book met Core M voor 599 oid :9

Ben verder héél benieuwd naar de AIO. Zou er dan eindelijk iets komen wat de iMac kan overtreffen qua design? :p
Als ik een ongefundeerd gerucht in de molen mag gooien: Windows 10 staat sinds het begin centraal om "een familie van apparaten" en aangezien Windows 10 "centraal staat", zou het nog best kunnen gaan over een familie van hardware van HoloLens (vooruitgang) tot een x64 smartphone.

Ik kijk er in ieder geval naar uit. Het is inmiddels wel (al lang) tijd voor een nieuwe smartphone. De HoloLens was ook een enorme verrassing voor iedereen dus het zou zomaar kunnen.
Windows open source? Ze zijn de open source weg al langer ingeslagen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee