Foto's tonen vermoedelijk geannuleerde Microsoft Band 3

Er zijn foto's verschenen van wat mogelijk de Microsoft Band 3 was geweest. De afbeeldingen tonen een fitnesstracker die onder meer waterdicht is en bloeddruk zou kunnen meten. Microsoft heeft laten weten voorlopig geen plannen te hebben om een nieuwe Band uit te brengen.

Naast een waterdichte behuizing en bloeddrukmeting via een elektrocardiogram zou er ook rfid in de Band 3 zitten. De gebruiker die de foto's plaatst zegt dat het gaat om een prototype. Het ontwerp komt verder overeen met dat van de Band 2 van vorig jaar. De foto's verschenen op het forum van Windows Central.

Microsoft bevestigde onlangs dat het is gestopt met het aanbieden van de Band 2 en de sdk voor zijn wearables. Het lijkt daardoor geheel gestopt te zijn met wearables en bevestigde bovendien dat de Band voorlopig geen opvolger krijgt. Daarmee lijkt de kans dat de fitnesstracker op de foto's echt uit zal komen klein.

Microsoft zette in 2014 zijn eerste stap in de wereld van fitnesstrackers met de eerste Band en bracht vorig jaar de Band 2 uit. Microsoft belooft de Band en Band 2 te blijven ondersteunen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-10-2016 • 20:34

50 Linkedin

Reacties (50)

50
47
34
3
0
9
Wijzig sortering
Heb je met hardlopers en snelfietsers een redelijke doelgroep en met wandelen helemaal, met zwemmen bedien je niemand extra. Bloeddruk en bloedsuikermeting vanaf de pols zou wel heel lucratief zijn maar kan technisch gewoon nog lang niet goed.
Jammer dat ze niet doorgaan met jaarlijks een nieuwe Band op de markt brengen want ik was wel fan hoe MS wearables aanpakte. Inmiddels en gelukkig zijn er tal van goede alternatieven op de markt.
Hoe zie je een bloedsuiker (MG/DL of MMOL?) meting voor je zonder bloed? Ik denk niet dat een user met een subcutane oplossing gaat lopen....
Anoniem: 167912
@sfranken13 oktober 2016 16:03
aldus: sinds kort terugbetaald in belgie (eerste land ter wereld)
roche heeft er ook een maar die is nog nergens terugbetaald.
Dan moet er nog steeds een naald(je) in de arm geprikt worden ;) Maar het is vooruitgang: toch al beter dan meerdere malen per dag opnieuw in de vingers prikken :) (zo'n sensor-rondje moet elke twee weken vervangen worden).

"Om een volledig glycemisch beeld van de laatste 3 maanden te verkrijgen, moet de sensor elke 14 dagen worden vervangen en moet de sensor ten minste éénmaal per 8 uur worden gescand."

In Nederland wordt die FreeStyle Libre en bijbehorende sensoren ook nog niet vergoed (ofwel terugbetaald) door zorgverzekeraars, zover ik weet :? Vooral door de aanschaf van vervangende sensoren loopt het bedrag natuurlijk flink op, naast de éénmalige kosten van de meter.

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 13 oktober 2016 16:31]

In Nederland wordt die FreeStyle Libre en bijbehorende sensoren ook nog niet vergoed (ofwel terugbetaald) door zorgverzekeraars, zover ik weet
Toen ik nog met een pomp rondliep werd die door mijn zorgverzekeraar gewoon vergoed hoor. Heb een tijdje met een sensor rondgelopen. Ik heb nu al een jaar of vijf geen pomp meer (om andere redenen trouwens).
Dit is nochtans één van de grote vragen die de makers van wearables stellen vandaag. Dit zou het (medisch) nut sterk bevorderen voor bepaalde doelgroepen. Al blijft de vraag dan nog steeds: wat heeft een gezonde persoon aan zo een wearable...
Anoniem: 470811
@sfranken13 oktober 2016 08:14
http://www.visionaware.or...ple-with-diabetes-1418/12

Met een contact lens schijnt het te (gaan) kunnen.
Waarom zou je niemand extra bereiken?
Ik wil graag een wearable waarmee ik kan zwemmen.

Er zijn goede producten op de markt, maar weinig voor zwemmers, en de meeste zijn lomp en lelijk. Apple Watch 2 ziet er goed uiit, maar ik heb geen iPhone...
Microsoft heeft laten weten geen plannen te hebben om een nieuwe Band uit te brengen.
...dit jaar. Microsoft heeft laten weten dit jaar geen nieuwe Band meer uit te brengen. Ze hebben niks gezegd over 2017 en later.
Maar het hele ontwikkel-team is wel ontslagen én de SDK is offline gehaald - zodat developers er niet meer voor aan de slag kunnen.

Dat doe je niet als je het laatste kwartaal even rustig aan doet en in 2017 opeens nr. 3 op de markt wil brengen.

Of je moet extreem slecht zijn in marketing en planning... o wacht... Microsoft.
Het ontwikkelteam dat de Band gereed moest maken voor Windows 10 is gestopt met dat project. Ze zijn noch ontslagen, noch verantwoordelijk voor de Band zelf.
Okay, kleine nuance - daar heb je wel gelijk in :)

Dan nog blijft dit over;
 • Alle geruchten wijzen er op dat de ontwikkeling van de Band is gestopt
 • De ontwikkeling van W10 voor de Band is gestopt
 • Men is niet meer bezig de Band onderdeel van de W10 familie te maken
 • De SDK voor de Band is offline gehaald - zodat developers niet meer kunnen ontwikkelen
 • MS hult zich -zoals gewoonlijk- in stilzwijgen, en zijn vager dan vaag over de toekomst
Alles bij elkaar is het hoe dan ook geen goede reclame, voor een op zich zelf heel goed product.

- edit -

De SDK is offline, alle ondersteuning voor de Band is gestaakt;

https://developer.microsoftband.com/bandsdk

[Reactie gewijzigd door b2vjfvj75gjx7 op 12 oktober 2016 22:36]

De geruchten die ontstaan door berichten waaruit bepaalde conclusies getrokken worden inderdaad :P
De ondersteuning voor de band is helemaal niet gestaakt en er worden ook nog steeds aanpassingen en updates uitgebracht. Vandaag ook nog een update ontvangen op m'n band.

Het is vervelend dat de berichten geinterperteerd op een manier die niet klopt of hoeft te kloppen. Zoals het bericht dat dit jaar er geen nieuwe band zal komen, die zou er zoiezo niet komen maar ergens in 2017. Dit kan nog gaan gebeuren naar het lijkt dat er toch nog ontwikkeld wordt naar een product verbetering, voor dat er een nieuwe versie zal komen.
- Er zijn geen geruchten dat de ontwikkeling van de Band is gestopt, sterker nog, er zijn geruchten dat Microsoft meer plannen heeft voor Band. Onlangs is oa. Microsoft Health nog rebranded naar Microsoft Band.
- Het team dat instond voor het porten van Windows 10 naar de Band is ontbonden. Waarom weten we niet. Het kan net zo goed zijn dat ze gewoon klaar waren, en dan is er ook niet echt meer een nut om het team in stand te houden.
- Als Microsoft zou stoppen met de Band in zijn geheel, dan hadden ze dat wel gezegd in plaats van te zeggen dat "we won't release a successor in 2016".
- De SDK kan net zo goed offline zijn gehaald omdat ze juist iets anders van plan zijn.
Cognitieve dissonantie is ook een ding...

...maar laten we het er over eens zijn, dat Microsofts communicatie niet uitblinkt in helderheid (anders was deze "discussie" niet eens opgestart).

Overigens hoeft het geen welles-nietes spelletje te worden, ik hoop ook op een Band 3, maar álle vooruitzichten zijn negatief (alles stopt, wordt ontbonden, gaat offline - ipv. gaat verder, komt bij elkaar, wordt uitgebreid).
Ze worden zelfs met de jaren slechter op vlak van communicatie. Ofwel zijn ze te onduidelijk en gaan mensen dingen interpreteren (band 3, Windows Mobile in het algemeen), of ze kondigen iets aan en wachten tot het haast vergeten is om het uit te brengen (Surface TV, Scorpio).

Nuja, aan de hand van geruchten dacht ik dat ze Windows Mobile ook gingen opgeven, dat doen ze gelukkig niet (is inmiddels duidelijk geworden). Misschien is het met de band 3 ook wel zo.
maar álle vooruitzichten zijn negatief (alles stopt, wordt ontbonden, gaat offline - ipv. gaat verder, komt bij elkaar, wordt uitgebreid).
Liefde maakt blind, laten we het daar maar op houden. Op basis van al je argumenten en wat eigen uitzoekwerk denk ik dat je gelijk hebt. Jammer voor de Band liefhebbers, maar verstandig voor Microsoft gezien alle andere stappen die ze nu aan het zetten zijn.
Anoniem: 145867
@Loller114 oktober 2016 07:26
Het porten van W10 naar een nieuwe band zou uitkomen op dezelfde performance issues als Android Wear & Apple iWatch. Daar draait ook een OS op.

Nadeel van een OS erop draaien is dat het gewoon meer resources kost. De vorige Microsoft Bands hadden geen OS. Puur een Microcontroller met een bootloader met daarop gecompileerde baremetal C code. Ja dat is natuurlijk super efficient en verbruikt heel weinig stroom. Ook de reden waarom de band het zo lang uithield.

Ga je W10 erop zetten krijg je dezelfde performance qua batterij als Android Wear en de Apple iWatch.. Waardoor ze dus een selling feature weggooien.

Voordeel: Je kan eventueel UWP applicaties op je Microsoft Band draaien. En denk maar niet dat men W10 even op de oude Bands gaat zetten. Dat is gewoon fysiek onmogelijk als je kijkt naar de processor die erin zit. Het is een Microcontroller geen full featured ARM SoC.
Anoniem: 145867
@Loller112 oktober 2016 21:26
Zo kan je over elk bedrijf wel dingen noemen die ze "niet" gezegd hebben. :) Als je al met zulke slappe argumenten komt ken ik er ook nog wel 100.
Anoniem: 167912
12 oktober 2016 22:18
bloeddrukmeting via een elektrocardiogram
dit kan gewoon niet kloppen. Dat is zoals zeggen dat we temperatuur meten door de luchtdruk te bepalen.
Nee, dat is hetzelfde als zeggen dat je de warmte van een stuk metaal meet door een thermometer op een afstand ervan te houden en op basis van die meting de temperatuur van dat metaal bepaalt. Een elektrocariogram kan wel degelijk helpen bij het afmeten van bloeddruk, zeker in combinatie met een daadwerkelijke bloeddruk meter zorgt dat voor betere metingen (en natuurlijk meer data om je gezondheid in het algemeen vast te stellen) en kan het oa. hartritmestoornissen herkennen, etc. Het is geeft indirecte informatie over bloeddruk, maar dat is nog steeds informatie.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 12 oktober 2016 22:25]

Nee een ECG geeft geen informatie over bloeddruk,ook niet onrechtstreeks. Het is ook helemaal niet nuttig want een ECG kan enkel door een arts beoordeeld worden.
Er zijn tegenwoordig al geweldige algoritmes die een hoop kunnen herkennen. Patiënten op de ICU worden constant gemonitord en het alarm gaat af als er een afwijkend ECG wordt gemeten. Natuurlijk is het wel zo dat er op dit moment voor een goede analyse er ook nog altijd een arts naar moet hebben gekeken. (Voor zolang het nog duurt, big data gaat hier waarschijnlijk nog een hele grote rol in spelen).

Voor het gebruik in een simpele fitnesstracker kunnen die algoritmes echter al een hoop betekenen.
Hehe... google "Google Deeplearning" eens. Er zijn algoritmes ontwikkeld die beter in staat zijn bepaalde kanker cellen op te sporen, dan een getrainde arts dit kan.

Dit is slecht het topje van de ijsberg. Met die nieuwe algoritmes kunnen artsen zich weer op de behandeling richten ipv de diagnose. Laat dat maar aan de computers over.
Anoniem: 167912
@Loller113 oktober 2016 07:56
Je vergelijking houdt geen steek, het gaat beide om het meten van dezelfde parameter en dat is hier niet het geval. Een ecg meet de elektrische signalen die rondgaan in de hartspier, die zijn nauwelijks gelinkt aan de druk in de perifere bloedvaten. Met speciale algoritmes en bijkomende fysiologische informatie kan men ongeveer de systolische bloeddruk afleiden, maar met enkel een ecg is dat gewoonweg onmogelijk.
Crap!!!

Ik had 'm zeker gekocht.
Heb nu de band 2; erg fijn apparaatje.
Spijtig dat er dit jaar geen nieuwe Band komt. Heb net laatst weekend een Band 2 besteld, via Amazon-UK en deze wordt normaal gezien deze week geleverd. Nog snel profiteren vooraleer de laatste voorraden op zijn...

Heb nu sinds 1,5j een Band 1 en dat bevalt me prima. Nooit problemen gehad. Het bandje is eens kapot getrokken geweest (door mijn eigen schuld), maar heb dat zonder probleem kunnen repareren met wat secondelijm.

De (vermoedelijke) band 3 op de foto's lijken mij niet zoveel te verschillen met de Band 2 eigenlijk. Misschien dat er intern er meer veranderingen waren aangebracht, maar dat zullen we pas binnen enkele maanden weten als er meer nieuws van de geannuleerde Band 3 horen.

Zou kunnen dat er in 2017 een heuse smartwatch uitkomt van MS en dat er daardoor wat verschuivingen zijn in het dev-team.
Inderdaad de band is gewoon een goede wearable ik heb zelf de band 2 (bestelt toen de tijd via de uk site van MS iets tussen kerst en nieuw jaar had hem binnen 3 dagen thuis) kijk er zijn altijd van die mensen die denken jak het is geen apple watch of een moto watch (persoonlijk vind ik die niet echt mooi) dat is het enige wat ik wel eens hoor maar voor de rest het werkt prima wel jammer dat de 3 misschien is gecanceled
Id, 2 is mooi en doet het hier prima, had 3 ook blind gekocht....
Spijtig. Ik heb een Fitbit Surge gekocht omdat de Band 3 maar niet kwam. Als hij er volgend jaar nog komt - de originele bron spreekt enkel over geen Band meer in 2016 - overweeg ik toch mijn Fitbit door te verkopen en een Band te kopen als de prijs interessant genoeg is.
Ik snap niet dat ze ermee stoppen. De Band was redelijk geliefd, al had deze evengoed zijn flaws. De Band 3 kon alleen maar beter worden en de fitness tracker aanpak met vele sensoren leek ook wel de juiste in plaats van de vaak wat geekie horloges.

Nu heeft Microsoft ook weer niets op de wearable markt. Niet dat het een enorme markt is op het moment, maar goed. En met het op deze manier "testen" van producten creëer je ook niet echt veel goodwill bij je gebruikers. Als straks het volgende apparaat komt, is er dan genoeg vertrouwen om het te kopen?
Microsoft doet dit helaas vaker. Dit is gewoon hetzelfde wat ze doen met de Surface 1 & 2 met Windows RT. Die gebruikers zijn ook keihard in de steek gelaten, terwijl het echt een mooi product was.

Ik heb nu toch maar weer een iPad gekozen ipv een Surface, omdat ik daarvan zeker weet dat die wel supported blijft voor een langere tijd.

Het is zeer jammer dat Microsoft dit blijft doen.
Precies! En vergeet WP7 niet. En Lumia 920 gebruikers die geen W10M kregen. Treurig dat MS gebruikers die tevreden zijn met hun producten gewoon laten zitten na een poosje, omdat het geen wereld succes is geworden.
Wat een onzin, mijn Lumia 920 is jarenlang veel beter ondersteund dan alle Android leveranciers doen (tenzij je een Nexus neemt); toen ik hem vervangen heb, was hij niet toe aan Windows 10, maar gewoon aan het eind van zijn leven.
Ik ben met mijn iPad 1 net zo goed keihard in de steek gelaten. Ik heb naast m'n iPad een Onda tablet met W10 en ze hebben allebei hun bestaansrecht.

Al is W10 op een tablet, ondanks de verjaardagsupdate, nog lang niet van het niveau van W8.1, dat blijft dan wel weer jammer.

Met betrekking tot de Band: jammer, Microsoft. Als het een zakelijke beslissing is, leg dat dan ook uit aan je gebruikers en laat het niet in het midden hangen wat het nu gaat worden.

Ik ben blij dat ik heel recent nog een nieuwe Band 1 op de kop kon tikken!

[Reactie gewijzigd door Chinco op 13 oktober 2016 15:00]

Op 26 oktober a.s. staat er wel een MS eventje gepland in NY, maar daar zal het, volgens de geruchten, waarschijnlijk vooral draaien om de introductie van de langverwachte All in One. Dat de productie van de Band 2 is gestaakt en waarschijnlijk (?) geen opvolger krijgt vind ik erg jammer, maar ik vrees ook dat de Surface Phone nooit het levenslicht gaat zien. Hopelijk geeft Microsoft op 26 oktober eindelijk eens wat meer duidelijkheid over de (mobiele) toekomst...
In de online store van Microsoft is de Band in ieder geval niet meer te krijgen en dat is natuurlijk wel een teken aan de wand. Wil je consumenten vertrouwen bieden voor de toekomst, dan moet je tenminste de huidige versie blijven aanbieden. Tenzij de huidige versie slecht is, maar dat is niet het geval.

Nu wordt de indruk gewekt dat de Band uitgefaseerd wordt en dat is slecht nieuws. Slecht nieuws voor potentiële kopers, nog slechter nieuws voor gebruikers. De SDK is al offline, dus veel nieuwe Apps zullen er wel niet meer komen. Jammer jammer jammer.

Communicatie is in ieder geval niet Microsofts beste punt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee