Microsoft beëindigt ondersteuning apps en diensten Microsoft Band-wearable

Op 31 mei worden de apps en diensten rondom de Microsoft Band stopgezet. Gebruikers kunnen daarna de Band nog maar in beperkte mate gebruiken en na een reset is het apparaat geheel onbruikbaar. Microsoft geeft gebruikers wel hun geld terug, onder bepaalde voorwaarden.

Microsoft zet zijn achterliggende Health Dashboard stop, waardoor de Band straks niet meer werkt. Gebruikers hebben tot 31 mei de tijd om hun data te downloaden van de Health Dashboard-website, waarna het verwijderd wordt. Wie een fabrieksreset uitvoert op de Band na 31 mei, kan het apparaat niet meer gebruiken, benadrukt Microsoft.

Daarna zullen ook de iOS-, Windows- en Android-apps niet meer werken, zegt de Windows-maker. Deze apps worden natuurlijk niet op afstand verwijderd van de telefoons van gebruikers en kunnen ook altijd van elders gedownload en gesideload worden, dus wellicht vallen de apps stiekem in meerdere of mindere mate alsnog te gebruiken.

Volgens Microsoft kunnen gebruikers na de stop nog wel hun gezondheidsinformatie, lichamelijke activiteiten en slaap in kaart brengen en ook nog alarmen zetten. "Mogelijkheden die door de cloud of de app geboden worden, zullen niet meer werken", stelt het bedrijf op de support-pagina.

Microsoft biedt voor de Band 1 een teruggave van 79,99 dollar en voor de Band 2 is dat 175 dollar. De voorwaarden daarvoor zijn dat het apparaat nog onder de limited warranty valt of dat gebruikers de Band hebben gedragen en een sync hebben uitgevoerd tussen 1 december 2018 en 1 maart 2019, waardoor Microsoft ze als actieve gebruiker beschouwt. Gebruikers die in aanmerking komen, krijgen een e-mail met instructies voor de teruggave.

Tweakers heeft aan Microsoft gevraagd of dit aanbod ook geldt voor gebruikers in de Benelux. In reactie hierop wordt naar een Nederlandstalige faq verwezen. Daarin wordt wel gesproken over restitutie.

Microsoft Band 2Microsoft Band 2

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-03-2019 • 13:29

100

Submitter: downcom

Reacties (100)

100
91
47
3
0
37
Wijzig sortering
Schitterend apparaat dat ver op zijn tijd vooruit was (GPS, notifications, golf, cortana). Jammer dat de ondersteuning wegvalt, maar dat komt natuurlijk door die verfoeide cloud sync om health data te kunnen inslaan. Ik kan me voorstellen dat GDPR hier ook wel wat impact heeft, en Microsoft de kosten niet meer wil doen. Medische data bewaren is toch nog net iets anders dan gewone gebruikersdata. Verder zijn er nu gewoon veel meer alternatieven als vroeger en kan data via allerlei APIs vergaard worden als je het nodig hebt.

Ik was een tevreden gebruiker sinds 2014, nooit problemen gehad met Band 1 (behalve iOS sync) en knap dat ik zelfs nog een refund ga krijgen na 5 jaar. Dat zie ik niet veel bedrijven doen.

Top van Microsoft!
In buitenland gekocht of weet jij meer? Ik heb nog geen mailtje ontvangen. Zal wel noppes zijn voor Benelux.
Ik heb hem inderdaad toevallig op release day in de VS kunnen scoren. Ging heerlijk samen met de Lumia 1020 toen. Voorlopig nog geen mail ontvangen, maar ik ga er niet echt van uit dat ze nog een aankoopbewijs gaan vragen na 5 jaar? Dus lijkt me ook vrij moeilijk op te gaan zeggen dat bepaalde landen uitgesloten zijn. Denk niet dat Microsoft echt landspecifieke kenmerken heeft geimplementeerd in het toestel, zoals wat Apple nu wel doet met Apple Watch omdat ze via nationale Gezondheidsinstanties moeten passeren voor hun EKG-functionaliteit.

Ik heb geen enkele informatie om me op te baseren, maar durf toch gokken dat iedereen gaat uitbetaald worden.
Ik ga jammer genoeg geen refund hebben want ik ben geen actieve gebruiker meer zogezegd. Ik heb al een tijdje geen sync meer uitgevoerd omdat er meerdere zaken niet meer degelijk werkte en ze weigerden het nog te vervangen (na retour 10) omdat het nu buiten garantie was. Dit terwijl beloofd was met de laatste omruiling dat als hij weer kapot zou gaan ze het wel zouden vervangen.
Was een zeer tevreden Band 1 gebruiker i.c.m. Nokia 920, in de VS gekocht vlak na release. Na een tijdje Windows Mobile 10 beta’s te draaien werd die opeens voor de 920 de nek omgedraaid. Toen maar overgestapt op een iPhone, aanvankelijk synchroniseerde de Band 1 prima maar na een aantal iOS updates werkte het niet meer. Heb toen de Band 1 opgegeven, ik vind het een beetje cru dat ik maar recent de band had moeten gebruiken om in aanmerking te komen voor de 75$, de Band 1 was al lang onbruikbaar gemaakt door Microsoft!

Beetje als die Surface 1 & 2 WinRT die ik met plezier gebruikte totdat opeens de ontwikkeling van WinRT stopte.

Ik heb er een beetje een naar gevoel aan overgehouden aan de beloftes van Microsoft. Ik koop al lang geen nieuw type producten meer van ze en kijk de kat uit de boom voordat ik iets koop (heb recent een Surface Pro 2018 gekocht, die was me volwassen genoeg en ik ben door softwarevoorkeuren nog aan Windows gebonden).
Wie zegt dat de band onbruikbaar was door ms icm ios? Mogelijk dat het gewoon aan ios lag, dat die aanpassingen had gemaakt waardoor de band niet meer kon werken.
Er was een update van iOS (9 of 10) en vervolgens werkte synchronisatie niet meer, natuurlijk ligt dat in eerste instantie aan Apple maar er kwam nooit een update voor de Microsoft Band app om het te fixen of dat er gecommuniceerd werd dat het niet gefixt kon worden.
Syncen ging eigenlijk wel nog maar was omslachtig. Je moest elke keer in de iOS instellingen de LE connectie unpairen en opnieuw pairen. Heb het na een tijdje toen ook gewoon opgegeven omdat het te omslachtig was.

Is bij mij ook maar enkel weer in gebruik geraakt omdat ik overgestapt was op Android.
Nee.

En je insinuatie is behoorlijk onzinnig: op launch day zijn er al meer Watches verkocht dan MS Bands in zn hele levensduur. Hell, Pebbles en vooral Fitbits zijn er vele malen meer dan MS Bands.
Heb ooit via de Microsoft UK website een Band 2 gekocht. Ding is twee keer omgeruild vanwege diverse defecten. Na de derde keer dat hij stuk ging kreeg ik het volledige aankoopbedrag terug, echter stuurde Microsoft daarvoor na vijf (!!) maanden mij een Bank of America cheque om te verzilveren. Die dingen zijn vrijwel nergens in Nederland te incasseren, en als het al kan dan betaal je daar belachelijk veel geld voor. Echt het toppunt van klantonvriendelijkheid. De cheque ligt nog steeds in mijn la en is inmiddels verlopen geloof ik. Heb mijn les wel geleerd.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 23 juli 2024 01:46]

Wat is er klantonvriendelijk? Ten eerste heeft u het product niet in Nederland aangeschaft maar in de UK, wellicht dat het eenvoudig is om daar de cheque te verzilveren.

Veel bedrijven geven geen eens garantie als de garantie geclaimd wordt in een ander land dan het verkoop land, UK in uw geval. Daarboven op zijn bedrijven vaak onwillig in het terug geven van het van het volledige aankoopbedrag.

Op basis van uw reactie maak ik op dat MS niet moeilijk heeft gedaan over uw garantie claim en u uit coulance het volledige aankoop bedrag heeft terug gestuurd, dat u vervolgens de cheque moeilijk kan claimen in Nederland is natuurlijk niet de fout van Microsoft. Wellicht als u het product in de Nederlandse store had gekocht (als die daar te koop was) dan was u wellicht op een andere manier uitbetaald.

En dat noemt u het toppunt van klantonvriendelijkheid?
Ten eerste: Op de Microsoft UK site was het (wellicht nog steeds) gewoon mogelijk om een bestelling te plaatsen vanuit Nederland, zonder rare truukjes oid uit te halen. Dan dien je dus ook ervoor te zorgen dat je die mensen van buiten de UK ook van een normale klantenservice kan voorzien, met alle aspecten die daarbij komen kijken zoals betalingsrestituties. Bedien ze anders gewoon niet als je daar niet toe in staat bent. Een Amerikaanse bankcheque sturen naar een Nederlandse klant is gewoon belachelijk als betalingsmethode, dat verzint een kleuter ook nog wel. Nog afgezien dat het vijf maanden geduurd heeft, maar dat terzijde.
Het is wel degelijk klantonvriendelijk, want ook in het VK is het niet zo makkelijk meer om cheques te verzilveren en vaak kost dat ook nog geld. Dat hij verder geen garantie en zo zou hoeven krijgen, dat ben ik wel met je eens, maar je chequeverhaal klopt niet.
Het verenigd koninkrijk is en was onderdeel van de EU. Hij had dus volledig recht op garantie.
En of dat klantonvriendelijk is. Ik heb laatst mijn Jura koffiemachine opgestuurd, heb de machine in Zwitserland gekocht, werd geen seconde moeilijk over gedaan. Jura Nederland biedt zelfs een vervangende machine aan totdat het opgelost is. Dat is klantvriendelijkheid. Doen ze dit niet? Dan koop ik de volgende keer wel een Bosch of Delonghi. Microsoft loopt achter!
Ik heb de mijne ooit in de VS gehaald, en ook die heb ik inderdaad 3 keer moeten opsturen. Bij de laatste keer kreeg ik echter te horen dat ie niet meer gefixt kon worden en dus mijn geld terug kreeg. Maar dit was binnen 3 weken, en of ik een 'Microsoft betaalrekening' wilde openen (soort van Paypal van Microsoft) waarna ik het geld binnen 3 weken op mijn rekening had staan.
Niet bepaald klantonvriendelijk…
Toch raar dat het in de lucht houden van wat al draait duurder is dan gebruikers het geld teruggeven.
Terug geven van geld is een eenmalige post. Het in stand houden van een dienst is maandelijks terugkomende kosten post.

Op termijn zal het voordeliger zijn om geld terug te geven aan gebruikers dan de dienst open te houden tot er geen gebruikers meer zijn.
Hangt af van de hoeveelheid verkochte producten uiteraard. Bij de Windows telefoons was het sommetje anders, en was het aantrekkelijk alles netaan in de licht te houden tot die limited warrenty over was. Dus dat was een te groot verkoopsucces om zo de stekker uit te trekken :-).
Naast dat het ook nog de vraag is hoeveel gebruikers gebruik gaan maken van de teruggave.
Ze hebben de dienst in de lucht gehouden tot het aantal yearly actieve users ongeveer nul was.
Kun je dat ergens terug vinden? Ben wel benieuwd.
Geen bron, maar dat is wat spreekt uit hun actie: alleen mensen die in periode x dat ding aan gehad hebben krijgen een vergoeding als ze er zelf om vragen. Hoeveel mensen er in periode x dat ding aan gehad hebben weten ze, en dat is samen met de server en onderhoudskosten een input in de beslissing over al dan niet doorgaan.
Toch raar dat het in de lucht houden van wat al draait duurder is dan gebruikers het geld teruggeven.
Voor die €175 die ze een gebruiker terug geven kan 1 persoon minder dan 1 uur werk verrichten. Ik gok dat het in de lucht houden van die servers meer tijd kost dan dat, zeker over een langere periode gerekend. En dan praten we nog niet over de hardware, server software en netwerk zaken die er bij komen kijken....
Waar kan ik 175 euro per uur verdienen?
Jij laat namelijk in de 175 euro alle andere kosten erbuiten.
Hij noemt toch ook andere kosten als servers?

Als werknemer kost je pakweg 2,25 á 2,5 x zoveel voor je werkgever, inclusief sociale premies en verzekeringen, zeker als er nog wat betere secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afgesproken.
Vaak maar 40%, 250% is wel heel erg veel. Niet onmogelijk (als je nog bij gasunie een eindloon en 13e en 14e maand hebt...) maar in Amerika, waar dit speelt, geloof ik je nooit van mijn leven dat die werknemer zoveel extra kost TOV het brutoloon.
Dit speelt ook in Europa want Microsoft heeft ook Band-servers in het VK.
je weet niet of dit ook in de EU speelt. dat die servers in de VK staan, zegt niets over het beheer. Zo heb ik ook servers beheerd in Canada, enige wat ze in canada deden was hardware beheer en VMWare beheer. De servers die op de VM's draaide werden door het team waar ik in zat beheerd. Daar kwam geen canadees aan te pas.

En ik zat lekker in Den Haag of thuis te werken.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 23 juli 2024 01:46]

"je weet niet of dit ook in de EU speelt."

Weet niet of je het weet, maar de Brexit is nog niet ingegaan, dus tot op heden is het VK nog steeds onderdeel van de EU. En ja, Microsoft UK heeft wel degelijk Britse serverbeheerders in dienst die daar lokaal de boel beheren.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 01:46]

Dan nog weet je niet of dit wel of niet in de eu speelt. Over de hele wereld zitten server beheerders van ms. Die ook servers beheren over de hele wereld. Misschien zit er wel een departement in India die alle servers voor deze dienst beheren. En kunnen ze nu het hele departement ontslaan want ze zijn niet meer nodig.

Er vanuitgaan dat een server op een Lokatie staat betekend niet dat lokale beheerders zich bezig houden met die specifieke set servers.

Brecht of niet dat heeft er helemaal niets mee te maken. Gezien servers remote worden beheerd.

Er zit geen iter meer in een zaal zijn servers te configureren. Eenmaal servers in een rack geplaats en er is netwerk. Wordt de rest buiten gedaan. Lokaal beheer is vaak om hardware uitte wisselen en vervangen.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 23 juli 2024 01:46]

Nogmaals: het departement in het VK beheert die servers lokaal, en niet alleen voor hardware-uitwisseling. Ik ben daar bekend mee, dus ik weet wel degelijk hoe dat zit ;)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 01:46]

lol, dan mag mijn uur prijs wel omhoog, zo verdient mijn werkgever helemaal niets op mij..
reken eerder op 50% van mijn loon niet 150%....

Als ik moet rekenen zoals jij zou ik 180000 euro kosten, terwijl mijn werkgever 175000 binnen hengelt.
Terwijl ik nu al elk jaar netjes 150 of zelfs 300 euro aan loon per maand er bij krijg. en mijn baas me graag op deze plek laat zitten gezien ik al 5 jaar op deze plek zit.

uur tarief is een 10je gestegen, in deze 5 jaar.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 23 juli 2024 01:46]

In Nederland moet je echt rekenen op een +100%, niet 50.
Als dat zo is dan verdient mijn werkgever zon 4000 euro in het jaar op mij waar dan ook nog belasting en wat kleine andere zaken zoals extra parkeer bonnetjes.

Denk niet dat een werkgever in de detachering iemand 5 jaar laat zitten terwijl die persoon naar 4000 euro naar binnen haalt. En het is ook biet zo dat mijn werkgever een verplichting heeft ten opzichte van deze opdracht.

Ik heb eea eens nagekeken. De lasten naast loon dus de afdrachten op een werknemer zoals verzekeringen belastingen e.d. Zijn tussen de 40 en 50 procent van het bruto loon.

Ik ben benieuwd waarom een werknemer die 60 duizend verdient 120 Duizend voor de werkgever zou kosten.
Ze willen geld verdienen. Dit product is mislukt en wordt opgedoekt. Al zouden ze het kostenneutraal draaien dan nog zouden ze stoppen. Geen gerommel in de marges, hoge winsten en omzetten en anders de stekker eruit.
Je zou juist denken dat een dergelijk bedrijf nadenkt over de lange termijn en begrijpt dat een reputatie ook belangrijk is.

Juist bij de ‘early adopters’ wil je niet dat ze je volgende nieuwe product bij voorbaat al afslaan omdat je bekend staat als onbetrouwbaar qua ondersteuning na aankoop.

De teruggave-bedragen zijn niet lullig, alleen wel weer jammer dat je hem in die nogal specifiek winterperiode moet hebben gebruikt.
Klopt. Ik was absoluut een early adopter van hen, en heb een heleboel windows apparaten. Maar ik wordt nu naar een Android of iPhone gedreven, moet een Apple of wearOS oid horloge kopen, een iPad of Android tablet kopen... Alleen mijn desktop is nu nog Windows. Ik vond het heel erg prettig dat alles van Microsoft was, maar nu is er niks meer te koop. Ik zal helemaal niks meer van Microsoft kopen tot ik een hele duidelijke lange termijn visie van ze zie waar ik weer op vertrouw. Inclusief mobiel, en niet in de vorm van apps op derde platformen. Dus ik vrees dat Microsoft 0,0 toegevoegde waarde meer voor mij heeft als normale consument. Ik zit nog een jaar aan Office365 vast, die gaat er dan ook meteen uit. Ben te vaak teleurgesteld.
Mijn sentiment ook. Mijn moeder uit nood laatst ook maar een pocophone cadeau gegeven. Ze had nog een Lumia waar ze, met haar gebruikers profiel, erg tevreden over was. Ze had het liefst weer een Lumia gehad.

Zelf na het (te)korte avontuur met de 950XL terug gegaan naar Android en nooit meer terug gekeken naar Microsoft.
Ik kan het me goed voorstellen. Ik zit in het Apple-kamp, vanwege mijn grafische achtergrond en omdat het desktop OS nog steeds erg fijn werkt voor m’n dagelijkse beslommeringen en ik zou niet blij zijn als Apple zou stoppen met de iPhone.

Ik had nooit verwacht dat Microsoft zou (moeten) stoppen met Windows Mobile en dergelijke.
Office365 is een cloud dienst die ook volledig te gebruiken is op Android en zelfs op iOS. Wat maakt het uit dat een laptop op Windows werkt en je telefoon niet, zolang de werking en integratie maar goed werkt toch?
Ik zou zelf niet voldoende hebben aan een Chromebook (om maar alles persé van één platform te willen hebben). Het gaat tenslotte om de werking en dienst, niet om het platform. Het is naaar mijn idee ook beter om bij verschillende bedrijven diensten af te nemen dan alles van één. Bedrijven moeten niet teveel macht krijgen door een gesloten systeem aan te bieden zodat je verplicht gebonden bent aan hun merk. Op deze manier dwing je als consument af om ook andere bedrijven toe te laten voor concurrentie en innovatie. Dus vooral niet kiezen voor álles Google of álles Apple.
.oisyn Moderator Devschuur® @MrDayOff3 maart 2019 10:59
Dit idd. Ik kom van dezelfde achtergrond, maar ik ben inmiddels over op Android op mijn telefoon. Mijn Office365 blijf ik lekker houden. Daarmee krijg je ook de office apps op 5 verschillende mobiele apparaten (zowel Android als iOS) naast de 5 Windows installaties, en ook nog eens 1TB opslag. En dat allemaal keer 5 users.

En ik gebruik dus ook Outlook op Android. De Gmail app kon ik maar niet aan wennen, zo enorm onoverzichtelijk die verschillende emails in dezelfde thread. En dat terwijl ik mijn mail en contacten e.d. juist weer wel al jaren bij Google heb ondergebracht, ook toen ik nog op WP zat :)
Uiteraard. Maar ik gun het ze nu helemaal totaal niet meer. En dan wil ik liever niet meer geld in ze steken om een concurrent zwakker te maken.
Wat voor toegevoegde waarde had een telefoon voor Microsoft om die instant te houden? Het heeft geen toegevoegde waarde want alle telefoons lijken allemaal op elkaar, niemand koopt meer een telefoon omdat de telefoon van 2 jaar geleden ook nog prima werkt.
Wil je als Microsoft iets toevoegen aan die markt dan moet er iets uitzonderlijks zijn.
Ik weet 500% zeker dat Microsoft opnieuw met een telefoon op de markt gaat komen, alleen zal het geen telefoon heten, maar iets van mini laptop, mini tablet.
Telefoon waarmee je xbox spellen kan spelen, telefoon waar je zware computerzaken (videobewerking en simulaties). Deze zaken gaan namelijk via de cloud. Computer en xbox heb je zo meteen niet meer nodig. Geen laptops/tablets of console.

Wachten is nu op 5G en grote datacentra.
En verdere ontwikkeling in windows 10 OS. XBOX store naar Windows brengen en alle andere dingen die nodig zijn om windows One core op alle systemen te krijgen.
Dat is namelijk de langere termijn en die is super rooskleurig. Vandaar dat microsoft groeit terwijl andere minder groeien. Niemand weet wat Apple nu wil en hoe ze de nieuwe technologie gaan toeppassen.

Telefoon van nu is een computer van 20 jaar geleden.
Telefoon van de toekomst is de computer van de toekomst.
Ik moet dat nog heel erg zien. Er zijn miljarden mensen op de wereld die nog nooit met iets anders hebben gewerkt dan een Android toestel. Voor die paar westerlingen die zitten te wachten op wat je schetst zie ik ook wel mogelijkheden, en het is inderdaad afwachten wat voor concurrentiestrijd daar gaat ontstaan.

In ieder geval is al wel duidelijk dat de emotie totaal niet in het voordeel spreekt bij veel mensen over Microsoft. Of je nou ooit een Windows telefoon hebt gehad, een Zune hebt gehad of een RT tablet ofzo hebt gehad. En de mensen die super tevreden zijn met Android gaan echt niet opeens terug naar een alles in een device, omdat veel mensen dat nu al hebben. Dat is hun telefoon. Met Android of eventueel IOS. En Steam kan ook prima een app gaan lanceren die via Android met je Chromecast spellen streamt. Om maar wat te noemen.
Sowieso hebben we het over een super goed netwerk waardoor dat mogelijk maakt. Waar een telefoon een echte computer is ipv computer van 10 a 15 jaar geleden. Dat geld dus voor een goed ontwikkelend land met een super goede dekking. Dan hebben we het niet over de regenwouden van Brazilië of de Sahara van Mali.

Maar sowieso is de ontwikkeling van de smartphone staat al jaren echt stil.
de smartphone makers moeten weer een boost hebben dan moet je iets nieuws brengen.

Je kan natuurlijk richten op wat minder gaat goed gaat maar je kan ook richten op wat wel goed gaat.
Xbox, Surface (dure versies), windows, games.

Volgens mij zijn alle games van steam die windows nodig heeft, dan moet je dus een datacentre die windows gebruikt. Dan kan je met een cromecast streamen. Lijkt mij lastig. Of je games maken die ook gewoon op cromecast kan spelen, maar dan krijg je het probleem die windows phone ook had.

Sowieso duurt het al 3 a 4 jaar voordat in nederland 5g ligt. En je moet ook zolang wachten voordat webapps goed genoeg zijn dat makers ermee stoppen met apps in de store van google of apple. Je moet ook 4 a 5 jaar wachten tot alles in windows desktop en xbox goed samengaan en dat windows switcht van windows desktop os, Xbox os, windows phone os en dat af laat hangen aan apparaten die eraan hangen.

Er zijn genoeg mensen die naast een telefoon ook nog een Nintendo switch of PS Vita of laptop onderweg gebruiken voor games.
Wat een onzin dat je tussen die periodes een actieve gebruiker moet zijn geweest. Mijn band is al tijden niet meer fatsoenlijk te gebruiken door die slechte app en ben uit nood maar overgestapt naar een TomTom. Afgelopen jaar heb ik de band nog gebruikt om mijn fietstocht naar een vriend in Duitsland bij te houden (±50km) en zelfs dat hield 'ie niet vol. Ik had 'm graag nog gebruikt, want het was in theorie een goed apparaat.
Ik vind dat ook raar, Microsoft maakt nu in feite je apparaat doelbewust stuk. Natuurlijk kun je na een aantal jaar verwachten van een apparaat dat hij misschien stuk gaat, maar dat is wat anders dan dat gewoon maar als fabrikant afdwingen na de garantieperiode. Volgens mij verkochten ze die apparaten aan consumenten en zijn kopers er niet vanuit gegaan dat ze dat apparaat voor een paar jaar huurden. Dat je jouw sporthorloge tijdens de winter niet gebruikt hebt (misschien doe je wel een outdoor sport) lijkt me niet veel zeggen over de rechten die je erover hebt. Waarom is het nou weer niet mogelijk dat het apparaat in ieder geval nog offline functioneert - ook na een reset?

[Reactie gewijzigd door kftnl op 23 juli 2024 01:46]

Als je hem in Nederland hebt gekocht denk ik dat je met consumentenrecht een heel eind komt om je geld terug te eisen van de verkoper. De verwachte levensduur van dit ding zal.toch echt minimaal.2 jaar zinn vanaf aankoop (dus niet vanaf introductiedatum)
Hij was niet in Nederland te koop….. (moest 'm uit de UK halen)
Daar is het Europees consumentenrecht niet heel anders. Je hebt nog eventjes om ze daarmee om de oren te slaan.
Microsoft lijkt de klanten te willen paaien die ze recent geld hebben opgeleverd en hiermee nog geld kunnen opleveren. Het zal me niets verbazen dat je goedkoper uit bent door het apparaat niet te hebben gebruikt en je niet te laten paaien.
Als je hem toch niet meer gebruikte heb je er toch ook geen gemis aan dat nu alles wordt uitgeschakeld? Dan is het toch logisch dat juist alleen mensen die hem nog gebruiken geld terug krijgen?

De band 2 is 3,5 jaar geleden uitgekomen, de band 1 4,5 jaar geleden. Dat ze geld terug vind ik juist heel erg netjes.
Daarom koop ik Xiaomi, telkens de laatste MI band voor een paar tientjes en nog steeds support.

Als Microsoft iets dropt doen ze het meteen goed, qua hardware zal ik nooit meer Microsoft kopen, helaas met Surface hebben ze iets moois waar ze nog geen echte concurrentie mee hebben.

Misschien dat er een lijst is van hardware die ze hebben geannuleerd in de afgelopen 25 jaar, heb zelf ergens een schoenendoos met pda's.
Daarom koop ik Xiaomi, telkens de laatste MI band voor een paar tientjes en nog steeds support.
Een Mi Band kan je ook met alternatieve software gebruiken, zoals Gadgetbridge. Werkt trouwens ook voor Pebble smartwatches, waarvan de fabrikant inmiddels ook al niet meer bestaat.
Ik vind mijn Surface Pro 3 (al.3 en een half jaar) een geweldig apparaat. Echt helemaal geweldig.

Ben enorm teleurgesteld in hun mobiele visie (die ze niet hebben en niet meer willen hebben) waar de telefoons en horloges enzo onder vallen. Ik probeer nu om die reden (heb nu nog een Lumia 950) alles wat ik van Microsoft gebruik uit te faseren. Maar mijn Surface Pro vind ik echt geweldig. Er zijn gelukkig wel wat alternatieven, al.zijn het er niet veel.
Deze actie staat natuurlijk niet op zichzelf
Het komt toch maar al te vaak voor dat hardware en software support wegvalt en je op z'n minst met afgezwakte functionaliteit zit.
Smart TVs raken te pas en te onpas apps kwijt, online servers voor spellen gaan down, recente telefoons die geen updates meer krijgen, online stores die verdwijnen
In dit geval gaat microsoft in bepaalde gevallen geld terug geven en dat is op zich wel netjes.
Vraag me wel af door welke hoepels je moet springen en vooralsnog niet in de Benelux?

Ps. Ik heb niet zo'n band
Het is nog niet bekend of dit in de Benelux ook zo gaat.
Dus vooralsnog niet in de Benelux klopt niet.
Daarom vind ik dat IoT apparatuur gewoon moet kunnen werken zonder internet. Straks kun je je klok weg gaan gooien, omdat de server niet meer bestaat.
Je weet dat IoT staat voor internet of things?
Ja, alles wordt afhankelijk van internet, zelfs tandenborstels maken contact met de cloud.
.oisyn Moderator Devschuur® @the_stickie3 maart 2019 11:02
Dat alle apparaten gebruik kúnnen maken van het internet impliceert niet dat ze dat ook móéten om functioneel te zijn. IoT impliceert dat helemaal niet.
Eigenlijk was dit een heel goed product van Microsoft wat alleen nooit echt van de grond is gekomen.

Software stak goed in elkaar, grafieken waren goed uit te lezen
Band1 zat lekker, Band2 heb ik zelf nooit gehad maar via-via wel gehoord dat deze nog net iets beter zat.
Problemen waren er alleen allom, Band1 had het nukken dat de batterijklepjes die in het bandje zaten loskwamen na een tijdje waardoor het niet meer veilig was te gebruiken.
Ook waren er verschillende Microsoft "Health" diensten waar je je bij kon inschrijven/koppelen die elk weer een ander dashboard hadden en stuk voor stuk onoverzichtelijker werden.

Zelf overgestapt naar Apple Watch (Apple Eco-systeem) wat net wat beter werkt met iPhones. Destijds was de Microsoft Band in basis een goede tegenstander van de Apple Watch.

[Reactie gewijzigd door makooy op 23 juli 2024 01:46]

Je eerste zin is illustratief voor wat Microsoft aan consumenten voorschotelt de afgelopen 12 jaar. MUV Windows, Office en Xbox.
Raar..

Surface, azure (weliswaar geen particulieren), holoportation en alles wat en rond en aan hangt, wac, de ondersteuning voor open source projecten, powershell core and so on.. Niet alles Is voor particulieren. Maar los van de hun laatste overnames hebben ze best goede ontwikkelingen gedaan de laatste jaren
Op Surface (wat ook minder op consumenten is gericht dan bijna alle andere laptopachtigen en tabletachtigen) en holo (ook totaal niet voor consumenten) na allemaal software wat je noemt. Daar zijn ze goed in ja, ook met veel overnames natuurlijk, maar dat geeft niet. Dat zit dan wel in de portefeuille.

De software van Windows Mobile was ook uitstekend, de software van de band was ook niet gek, die van Surface RT (toch echt een flop trouwens) was ook prima in beginsel. Toch kwam het allemaal totaal niet van de grond helaas. En in plaats van door te zetten of een duidelijke visie langdurig uit te dragen (die markten zijn markten van lange adem) is er keer op keer voor gekozen de consumenten die overgehaald waren door Microsoft in de kou te zetten. Mijn Windows Phone toestel kreeg al snel geen updates meer, ik moest maar een nieuw toestel met WP8 kopen. Heb ik gedaan, en daarna werd ook die niet geüpdatete naar WM10. Heb nu een Lumia 950 (ja, ik was heel hardleers) en al heel erg lang zijn allerlei apps niet meer te krijgen, steeds meer gedoe om dingen draaiend te houden. De Galaxy S7 van mijn vrouw draait nog als een zonnetje en heeft alles wat er maar te krijgen is. Inclusief updates. Dat toestel is even oud qua verkrijgbaarheid...

Nee, je hebt me echt niet overtuigd omdat ze met Azure en wat andere voor mij totaal onbekende termen het goed doen.
Ik zou zo niet meteen durven zeggen dat er allom problemen waren. Ik heb mijn band 2 van bij de start heel intensief gebruikt en het ding werkt nog prima, al merk je wel dat het wat minder draait op Android.

M'n band is drie jaar en half oud en heeft sleep tracking, een responsief en goed scherm, hartslagmeter, UV sensor, ... Ik heb nooit problemen gehad met pairen, kon er toen al makkelijk mijn muziek op de Windows Phone mee aansturen tijdens 't sporten, berichten lezen, ...

Ik was een enorm tevreden gebruiker en heb nooit begrepen waarom ze zowel Windows Phone als de Band los hebben laten vallen. Al dat app gap gezeik ten spijts heb ik nooit echt iets gemist, welintegendeel. Er zaten zoveel wel doordachte kleine dingetjes in hun producten die ze echt de moeite waard maakten. (Spontaan denk ik aan de ingebouwde 'Shazam' als je op de search duwde, vond ik geweldig :D)
Wel weer exemplarisch voor Microsoft dit.

Stap 1: Kijk afwachtend naar de markt en kom te laat met een eigen product
Stap 2: Trek de stekker er vroegtijdig uit omdat je het marktaandeel niet kan winnen tegenover de gevestigde orde

Herhaal stap 1 en 2 op een ander marktgebied.
Te laat?

Microsofts product (Band 1) liep mijlen voor op andere devices, en dat aan een zeer schappelijke prijs...
Als dit financieel zo'n succes was werd dit niet stopgezet.
Dat het geen succes was ben ik zeker mee akkoord, maar ik denk dat het probleem eerder was:

1) Te vroeg op de markt komen (in 2014): Ik vind dat de Apple Watch vandaag de dag zelfs geen overdonderend succes lijkt rond me, en ik werk in een Tech omgeving. Wearables komen voor mij nog altijd vrij langzaam in de consumer omgeving.
2) Te dun platform qua marktaandeel, en geen naambekendheid van Microsoft voor Mobile Consumer Tech, welintegendeel in die periode (Nokia overgenomen in 2013, en geen echt goednieuwsshow allemaal). Dus beperkte functionaliteit voor niet-Windows Phone gebruikers (in een markt waar ze amper 2% marktaandeel hadden) én geen Devs om apps compatibel te maken.
Zou toch verwachten dat ze een patch uitbrengen waarmee ook nog na de reset het apparaat op zijn minst zelfstandig of icm smartphone te gebruiken is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.