Microsoft stopt met verkoop Band 2-wearable

Microsoft heeft de Band 2 van zijn site gehaald en lijkt gestopt te zijn met het aanbieden van de sdk voor de wearable. Daarmee lijkt een einde te komen aan Microsofts inspanningen op het gebied van fitnesswearables.

Microsoft zette in 2014 zijn eerste stap in de wereld van fitnesstrackers met de eerste Band en bracht vorig jaar de Band 2 uit. Dit jaar komt er geen Band 3 en bovendien lijkt het team dat de wearable ontwikkelde ontbonden te zijn, meldt ZDNet.

Wie goed zoekt, kan de listing op de site wel vinden, maar de Buy-knop werkt niet meer. Op andere pagina's zijn verwijzingen naar de listing verdwenen. De gevolgen voor de Benelux zijn klein. Microsoft heeft de wearable niet op grote schaal in de Lage Landen te koop aangeboden.

Microsoft is bovendien gestopt met het aanbieden van de sdk, waarmee ontwikkelaars eigen diensten konden bouwen voor de wearables. In een statement tegenover ZDNet bevestigt Microsoft dat het door de voorraad heen is, maar dat het belooft om de wearable te blijven ondersteunen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-10-2016 • 06:51

136 Linkedin

Submitter: nickurt

Reacties (136)

136
128
76
2
0
41
Wijzig sortering
Hier de reactie van Microsoft tegenover ZDnet dat er dit jaar geen Band 3 meer uitkomt:
"We have sold through our existing Band 2 inventory and have no plans to release another Band device this year. We remain committed to supporting our Microsoft Band 2 customers through Microsoft Stores and our customer support channels and will continue to invest in the Microsoft Health platform, which is open to all hardware and apps partners across Windows, iOS, and Android devices."
Hier het artikel op ZDnet. Mary Jo Foley, die het artikel schreef, gaat er min of meer van uit dat Microsoft helemaal stopt met wearables.

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 4 oktober 2016 08:36]

Die quote laat het gewoon toe om volgend jaar een nieuwe Band 3 uit te brengen. "Not this year", maar wel next year misschien? nHet enige vreemde is het verwijderen van de SDK. Je wilt toch wel dat developers software kunnen blijven maken voor je wearable.
Volgens bronnen van Mary Jo Foly is het ontwikkelteam opgeheven en ze zijn ook gestopt met de SDK. Zegt genoeg denk ik zo.
@matroosoft Waar heb je dat gelezen?
In het eerder genoemde artikel:
I've received various tips that at least some of the Band hardware team members have dispersed, too, with some moving to other Microsoft hardware teams inside the company.
Het ontwikkelteam dat Windows 10 naar de Band moest brengen is ontmanteld. Hopelijk is dat wat anders dan dat het hele team niet meer bestaat :)
Dan stop je niet de verkoop van het huidig product.
Als je voorraad sneller op is dan voorzien, waarom niet? Een nieuwe batch bestellen duurt waarschijnlijk even lang als wachten op het nieuwe product. Maar ik geef toe, het is een beetje fishy...
Die SDK was geen UWP, een beetje onzinnig om een extra platform in de lucht te houden als er Universele manier is om Apps maken. Moet er natuurlijk wel een smartwatch aankomen die UWP ondersteund. Maar dat is koffiedik kijken..
Krijg steeds minder vertrouwen in Microsoft en hun product ondersteuning. Het is niet dat ze goedkope producten verkopen.
Het prijspunt waar zijn willen verkopen ligt ook bij smartwatch territorium. Veel mensen nemen dan liever het meer veelzijdiger product voor een beetje meer van wat ik heb gehoord, dus is er niet zoveel ruimte voor een gespecialiseerde fitness tracker rond de $250.

Maar Microsoft heeft wel een habit van het niet ondersteunen van initiatieven op de lange termijn. Zune. Windows Phone 7 & 8. Games for Windows Live. Kinect. Een aantal belangrijke Azure services. XBox family sharing scheme. Windows RT. Xbox Music. De hele ex-Nokia divisie. Sidewinder. Ergonomische keyboards.

Krijgen wij straks een Surface Watch naast de Surface Phone? Ik loop er niet warm voor.
Heel veel van de producten die je noemt bestaan nu nog met een andere naam. Xbox music = groove, Windows Phone 7 & 8 = windows 10 mobile, Games for Windows Live zit in windows 10 ingebakken, ex-Nokia divisie zijn de microsoft telefoons, Kinect doet het nog voor de Xbox al is het waar dat er bijna niets meer mee gebeurd.
Ik had het over intiatieven, niet producten... als je kijkt naar de business programma's zoals Windows Phone dan zijn die stevig veranderd. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke visie achter Windows Phone was een ecosysteem met meerdere fabrikanten, terwijl later het programma in praktische termen vrijwel geheel in huis is gebracht. Nog later zijn de in-huis divisies verantwoordelijk voor die producten enorm afgeslankt, en bestaat er nu nog een vraag of men die expertise wel wil houden.

Als je als ontwikkelaar daar naar kijkt dan is dat niet een track record dat vertrouwen inboezemt - als je insteekt op zo'n nieuw idee en je ervoor inzet, kan het hele ecosysteem zo voor je neus verdwijnen. Zoals nu ook met de Band SDK.
Veel is juist dat, initiatieven. Microsoft is niet zo van het hardware bouwen, die doet liever de software en services.

Bijvoorbeeld, hun keyboards en muizen zijn ze begonnen als "standaard", MS was niet tevreden over de kwaliteit toentertijd en vond dat het beter kon, alleen dat sloeg wel aan en dat zijn ze doorgezet.

Met phone heeft MS het geprobeerd andere fabrikanten te overtuigen toestellen te bouwen, maar is ze gewoon niet gelukt. De meeste niet Nokia/MS telefoons zijn gewoon Android kopies. Nokia was de enige die het aandrufte en daarom heeft MS zoveel in Nokia geinvesteerd en uiteindelijk de telefoondivisie overgenomen. Sony heeft het ook even geprobeerd maar die hebben wat betreft smartphones de handdoek al in de ring gegooid.

De visie voor WP was er wel, alleen sloeg dat niet aan, daarna heeft MS het nog zelf geprobeerd, en nu staat het op een laag pitje.

Lullig voor die developers, maar je kan van MS ook niet verwachten dat ze verliesmakende diensten of producten oneindig blijven doorzetten.
Echter vroeger was Microsoft daar wel goed in. Ze deden een iteratie, daarna een tweede en met de derde zetten ze een beter product neer dat de markt veroverde. Wie herinnert zich WordPerfect of Lotus 1-2-3, in die tijd zette Microsoft door op initiatieven en vonden ze een manier om het te doen werken.

Het Microsoft van vandaag doet dat niet meer. Zelfs een miljarden aankoop zoals Nokia word na een paar jaar afgeschreven, in plaats van dat men synergie vind en van de gekochte stukken iets impactvols maakt.
Ach de miljardenaankoop van Skype is wel vrij goed gegaan. Skype is volledig opgezogen in Microsoft.

Veel lukt niet, maar genoeg ook wel. Daarom zijn het ook initiatieven.
Met phone heeft MS het geprobeerd andere fabrikanten te overtuigen toestellen te bouwen, maar is ze gewoon niet gelukt. De meeste niet Nokia/MS telefoons zijn gewoon Android kopies. Nokia was de enige die het aandrufte en daarom heeft MS zoveel in Nokia geinvesteerd en uiteindelijk de telefoondivisie overgenomen. .
Iets met de klok horen luiden maar niet weten waar waar de klepel hangt. Ms heeft zich bij het noodlijdende Nokia ingekocht met behulp van hun vriendje Stephen Elop die de nieuwe ceo was bij Nokia.
Ja dus? Nokia heeft een boel geld verdient aan Windows Phone, terwijl die telefoon divisie al enige tijd geen geld meer opbracht en Nokia al een tijdje aan zat te denken om die tak gewoon af te stoten. Samen met MS hebben ze dat een paar jaar uit weten te stellen.

MS heeft met het opkopen van die divisie bijna een kat in een zak gekocht en eigenlijk alleen wat patenten en de productiecontracten over genomen. Het belangrijke personeel is vlak voor de overname inhouse al overgeplaatst bijvoorbeeld. En de drijfveer achter de telefoon tak was Nokia zelf.
joh blijf jij lekker op je roze MS Wolk.
Nee inderdaad, Nokia deed het denderend op de smartphone markt.
De MSFT Band 2 was sowieso al niet beschikbaar in Nederland, ik moest hem uit Engeland bestellen.
Ik weet niet waar je je druk over maakt, de Iphone 1 tm 4 en Android 1tm 5+ worden ook al niet meer ondersteund.
Bijzonder dat de Microsoft Health app, gerenamed is naar Microsoft Band app.
Typisch Microsoft. Mooi product neerzetten, weinig enthousiasme van ontwikkelaars krijgen, productteam ontslaan en onduidelijke communicatie richting klanten.. :X
Ik denk er net hetzelfde van...

Persoonlijk loop ik enthousiast van hun producten, maar ergens lijkt het alsof het niet mag! Zoals hun mobiele Health app (handige stappenteller op een laag verbruik), de Lumia-reeks die elk moment het bijltje kan leggen, tenzij dit natuurlijk als opwarming voor de Surface Phone moet zijn. De Surface 3 waarvan de productie gestopt is, zonder een 4 aan te kondigen en nu dit nieuws!

Maar zoals je zegt, ontwikkelaars delen dit enthousiasme jammer genoeg niet.
Ik sluit mij wel bij je aan. Natuurlijk is Microsoft geen liefdadigheidsinstituut en moet de schoorsteen roken. Producten die onvoldoende omzet genereren worden uiteindelijk de das omgedaan. Microsoft stopt veel geld in R&D en dat moet op een of andere manier terugverdiend worden.

Desalniettemin heb ik ook regelmatig het gevoel dat producten "voortijdig" naar de laatste rustplaats worden gebracht, al dan niet met onduidelijke communicatie. Zune Media Player, Windows RT, Windows Phone/Mobile/Lumia, Microsoft Band. Op alle producten is misschien wat aan te merken en een verklaring te vinden maar het voelt alsof Microsoft zelden doorpusht met wat ze hebben. Producten met potentie, opbouwende fase en dan "weg".

Ik begrijp dat wanneer je geen groot marktaandeel hebt gehaald met een product, je keuzes moet maken. Maar telkens weer nieuwe producten aanbieden die dezelfde levenscyclus doorlopen lijkt mij persoonlijk niet de oplossing. Op die manier maak je het zelfs voor de personen die merktrouw zijn het lastig om je te blijven volgen, simpelweg omdat er een groeiende onzekerheid is dat de producten niet toekomst vast zijn. En ik ben echt niet iemand die Microsoft-basher is maar wel iemand die al meer dan eens een teleurstelling heeft meegemaakt.

Zoals ik al eerder op Tweakers betoogde; mooi bedrijf uit Remond: je doet me pijn.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 4 oktober 2016 09:26]

Je haalt punten aan die ik vergeten te vermelden ben.

Bij mij ligt er ook een Surface RT stof te vangen. De RT was een fantastisch concept met in principe ruim voldoende apps, voor zo'n klein publiek te hebben. Een veilige, dummy-proof tablet met gratis Office-licentie!

En toen ik eindelijk Zune integreerde in mijn dagelijkse leven, trokken ze er de stekker uit... Dat van Zune kan ik echter wel verstaan, met de komst van Groove. Aangezien Microsoft een complete integratie wil van hun apparaten (pc, smartphone, xbox, ...), onder het UWP-principe. Waar ik mij wel aan stoor is het feit dat Groove zo'n fijne lijn heeft tussen een mediaspeler en een muziekstore.

Daarnaast ben ik ook aan het uitkijken voor een nieuwe smartphone, ter vervanging van mijn L830. De L950 is recent gedaald in prijs en lijkt een goed alternatief, maar dan zit je weer met de vraag: wat als MS volgend jaar de Surface Phone lanceert en de oude Lumia-lijn gewoon laat voor wat het is qua vernieuwingen...
maar dan zit je weer met de vraag: wat als MS volgend jaar de Surface Phone lanceert en de oude Lumia-lijn gewoon laat voor wat het is qua vernieuwingen...
Voor wat er aan geruchten bekend is lijkt de Surface telefoon gewoon een rechtstreekse opvolger van de Lumia's. Ook met een ARM Snapdragon 830 en dus geen x86 telefoon
Zal wel verder gaan met continuum en universal windows apps dan de huidge Lumia's maar dat is normale evolutie.
De Lumia 950 is zal om één reden niet te vergelijken zijn met een/de Surface Phone: prijs. Als Microsoft zijn prijzen blijft behouden komt de Surface Phone uit aan +-599 euro voor de normale versie (+-5"). Voor dat bedrag koop je vandaag 2 Lumia 950's en krijg je er via de Microsoft Store ook nog eens 2 display docks bij... :) Dat was voor mij genoeg reden om niet alweer een half jaar te wachten maar vrede te nemen met een erg tof toestel. Ik had het erger kunnen treffen voor die prijs. ;)
Los daarvan: ik zou nooit 599 euro voor een smartphone betalen, dus dan was ik weer een half jaar aan het wachten voordat hij betaalbaar werd.
Als ik voor mijzelf spreek herken ik veel wat jullie zeggen. Altijd enthousiast geweest over MS. Loopt eigenlijk als een rode draad door mijn loopbaan/leven heen. Stond vooraan om de nieuwste producten te omarmen. Goed ik ben nog niet helemaal over. Maar het enthousiasme is behoorlijk getemperd. Mijn RT llgt hier ook stof te happen. Doe het meest op mijn Ipad. Mijn Lumia 930 is dit jaar ingewisseld voor voor de concurrent omdat ik bepaalde apps nodig had. De mediaplayer draait nu op Android. Mijn MS homeserver is een Synology geworden. Draag nog steeds een MS-band1. Maar, nu dat ik eindelijk (golfbaan is na drie jaar sinds kort toegevoegd aan de Taylormade app) de band kan gebruiken op mijn golfbaan valt mijn band uit elkaar en hoor ik dit nieuw dat MS er hoogstwaarschijnlijk mee stopt. Ik vond de band geweldig. Baal hier echt van. Vraag me af wat mijn volgende smart/sport watch zal worden.
Ook herken wat jullie zeggen en ben erg teleurgesteld in het huidige beleid van MS en specifiek de huidige CEO.
Een jaar geleden durfde ik iemand nog enthousiast een Lumia aan te raden.
Het app aanbod groeide licht, dus het kon alleen maar beter worden. Maar nu is mijn vertrouwen totaal weg. Zelf vrees ik nu elke dag hoelang bijvoorbeeld de ING app nog werkt (die al niet meer op de website vermeld staat).
Na windows mobile 6.5, windows phone 8 en 8.1 en nu windows 10 mobile ga ik denk ik ook maar overstappen op Android. Hoe fijn ik windows ook vind, ik heb geen vertrouwen meer in MS dat ze er volledig achter staan.
Helemaal mee eens zwalkend beleid,.... Lijkt wel Hollandse politiek.
Mijn 950 xl bevalt prima nu, alleen onvoldoende ontwikkeling van apps, gemiste kans.... misschien toch apple hoewel ik dat eigenlijk niet wil...
Ben het zeker met je eens. Ik ben met de Nokia 930 ingestapt. Heb 'm nog steeds. Beste smartphone en mobile OS dat ik ooit gebruikt heb (heb ze allemaal gehad). Vind het dan ook onbeschrijfelijk jammer dat Microsoft zo stuurloos / panisch handelt met hun producten. Het is net of ze niet durven door te duwen.

Volgens mij hebben al hun producten de potentie om een groot marktaandeel te veroveren. De critici zijn over algemeen ook gewoon bijzonder positief over de producten.

Daarnaast hebben ze volgens mij ook gewoon de (financiële) middelen om er een succes van te maken. Ik bedoel: geef een groot bedrag aan subsidie aan de makers van populaire apps zodat deze ook op jouw platform komen.
Verkoop een aantal generaties telefoons tegen kostprijs om de markt te penetreren en marktaandeel te veroveren (en waardoor devs ook vaker voor jouw platform willen ontwikkelen).
Laat je zien, wees aanwezig bij je doelgroep.
Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts...

Maar wat ze doen is introduceren. Men is positief. Vervolgens doen ze er een jaar niks mee. Dan vallen (blijkbaar) de resultaten tegen en trekken ze zich terug. Zo ook de Microsoft Band. Krijgt (volgens mij) goede beoordelingen overal. Maar ik zie hem nergens. En nu trekken ze hem dan alweer terug...

Volgens mij verspillen ze veel meer geld aan het dood laten bloeden van hun producten dan dat investeren had gekost... Maar goed... Iets met dovemansoren...
Als ontwikkelaar moet je al zo veel leren om bij te blijven. Als je het gevoel hebt, dat het zo maar stoppen kan, en je investering in skills zo kwijt bent, waarom begin je dan?

Bij apple en android zijn je investeringen wat dat betreft echt veel langer houdbaar.
Daarom net dat ik het spijtig vind dat Microsoft niet nog meer probeert van de boel draaiende te houden. UWP is hier natuurlijk een goeie stap in de juiste richting van.

Het blijft natuurlijk nog steeds een kip/ei-verhaal...
Nu, over het algemeen las ik dat de wearables nog steeds een moeilijke markt blijft voor ontwikkelaars, met name dan voor Android wearables, naar ondersteuning toe dan van de fabrikant zelf uit?
Dat ligt er aan. APIs, SDKs en andere vereisten veranderen bij Apple en Google zo snel, dat als je een jaar er niet aan hebt gewerkt, dat je weer heel wat mag gaan bijleren.
Helemaal mee eens. Ben nog steeds zeer tevreden met mijn band 2. Nooit problemen mee gehad en batterij duur is nog steeds top.
Helemaal eens. ben ook zeer tevreden met mijn B2 :)

enige min puntjetot dusver is dat de batterij net niet sterk genoeg is voor echte lange duur loop of run van meer dan 8 uur. maar dat mag geen naam hebben :)
Ik ben inmiddels aan mijn vierde exemplaar toe. De eerste scheurde het bandje van. De tweede scheurde het bandje van, en laadde niet meer op. De derde was verloren in de post bij UPS. De vierde heb ik nu sinds een maand weer terug om mijn pols.

Verder niet te klagen, ze werden steeds netjes vervangen, en zelfs het verloren exemplaar werd me gratis een nieuwe voor gestuurd. Ik heb nu weer 2 jaar garantie, dus met de gemiddelde levensduur van 3 maanden kan ik nog zeker 6-7 nieuwe krijgen. Hopelijk houden ze nog wat stock over voor mij, want anders ga ik wel zeuren...
Dat komt door gebrek aan visie...

Eigenlijk heeft Microsoft nooit voorop gelopen, net als Apple gewoon veel afkijken patenten aanvragen en cashen maar.

Het begon al toen ze MS-DOS kochten.....

Wel jammer, zou wel weer Microsoft hardware willen kopen maar juist om dit soort reden (en rest waarde) doe ik het toch niet.

Windows Mobile platform opgeven hebben ze nu al 3 keer gedaan.
Ze houden zich in ieder geval wel aan het 3x scheepsrecht principe. Dus dat doen ze wel goed.
Ze kopen vast wel weer een Nokia :) (Xiaomi ?)
Het begon al toen ze MS-DOS kochten.....

Je bedoelt, waarschijnlijk Q-DOS, dat gekocht is door Microsoft en vervolgens is omgedoopt naar MS-DOS.

Zelfde geintje hebben ze aantal jaren later uitgehaald toen ze een door Xerox ontwikkelde grafische schil hebben nagebouwd en het Windows hebben genoemd.

Neemt niet weg dat MS op basis van deze gejatte dan wel gekochte ideeën mooie producten heeft ontwikkeld die helaas door slechte marketing, slechte ondersteuning en een zwalkend beleid haast gedoemd zijn tot mislukken. Lijkt ons oude Philips wel van vroeger...
Ik vind toch dat ze vandaag wel degelijk durven innoveren en in tegenstelling tot Apple wel voorop durven lopen. En ja, dan kom je al eens zeer onhandig uit de hoek. De zet van Windows 8 was weinig populair, maar wel gewaagd en toonde net aan dat ze wel degelijk durven. En ook met UWP komt men weer met een principe dat we nog niet veel gezien hebben: 1 ontwikkelplatform voor apps die op meerdere apparaten kunnen werken met schermgrootes van 4" tot 120"
Ze hebben enkel Zune en RT 'opgegeven', maar die zijn makkelijk te vervangen voor volwaardige apparaten. Data en accountinformatie van een RT zijn prima te synchroniseren naar een nieuw Windows 10 apparaat, je krijgt alleen geen updates op de RT zelf meer.

Maar als je het zo cru stelt, loopt nooit iemand voorop, een paar einzelgängers daar gelaten. Bedrijven werken nu eenmaal zo: We investeren 10 dollar in A en verkopen A voor 20 dollar.
Hee, dat bedrijfje aan de overkant werkt aan B, waarmee we 30 dollar kunnen vragen en we kunnen ze kopen voor 5 dollar, weer 5 dollar winst. Hee, een stad verderop hebben ze C ontwikkeld, waarmee we 40 dollar kunnen vragen... Enzovoorts.

Point being: er bestaan praktisch geen bedrijven die alles in eigen huis ontwikkelen. Apple niet, Microsoft niet, Intel niet, Volkswagen niet, Coca Cola niet. Zou ook onmogelijk zijn, de visie zit hem in het toevoegen van iets nieuws dat (in potentie) ook nog eens waardevol is. Denk aan het capacitieve touch screen en het app-based ecosysteem (iPhone), het mobiele OS als verlengstuk van je PC (de PDA), het opzetten van een hypermodern merk met alle laatste snufjes in een prachtig design-sausje (Tesla), het opzetten van een productieproces op basis van de lopende band (T-Ford)... Stuk voor stuk visionaire bedrijven/producten die voor 99% of zelfs 100% uit bestaande, meestal door anderen bedachte onderdelen bestaat. De visie zit hem in het samenbrengen ervan.

En juist Microsoft heeft visie, zeker nu. Ja, ze hebben ook jaren lang op hun gat gezeten, maar anno 2016 is er nog weinig over van het bedrijf van pakweg 10 jaar geleden. Daar waar beide concurrenten hun verschillende diensten en apparaten nog houtje-touwtje aan elkaar verbinden, is MS bezig alles onder één OS samen te brengen:
Daar waar concurrenten hun clouddiensten bij externe partijen onder brengen, is MS juist een van die externe partijen. Daar waar anderen hun serverpark op diensten en producten van anderen draaien, is MS al decennia een begrip in die wereld. Daar waar de rest VR ontwikkelt, ontwikkelt MS juist Immersive Virtual Reality. Daar waar de rest druk is met bruggen bouwen tussen hun mobiele OS'en, applicaties, diensten en devices, draait bij Microsoft alles op Windows 10 en ontwikkelen ontwikkelaars in dezelfde tool een uniforme app voor alle apparaten. Enzovoorts, undsoweiter.

Gebrek aan visie? Eerder gehinderd door hun verleden. Ik zie MS altijd als het Renault onder de IT companies. Renault bouwt inmiddels waanzinnig mooie auto's met bijzonder hoge kwaliteit, afwerking, betrouwbaarheid en bijna ongekend veel waar voor je geld, maar veel mensen zullen bijv. VAG altijd als 'degelijk' ervaren en Renault als 'Franse meuk'. Hoe waanzinnig goed de producten ook zijn en hoe problematisch het favoriete merk soms ook is, eenmaal een reputatie en je komt er bijna niet meer van af. Alleen als je veel, heel veel geduld hebt, en Microsoft heeft dat voorlopig nog gewoon. Ik had niet anders verwacht.
Renault vandaag de dag hoge kwaliteit, goede afwerking en betrouwbaarheid?

Ik sprak een paar weken geleden een Renault monteur, die glimlachend erkende dat Renault auto's beter zijn voor monteurs, dealers en Renault zelf dan voor de eigenaar.

Aangezien je aan reparaties gedurende levensduur van de auto, deze nogmaals betaald hebt.

Als iets er goed uit ziet dan hoeft dat niet zo te zijn. Fiat en Alfa maakte mooie auto's maar wel onbetrouwbaar. Al moet ik erkennen dat laatste jaren Fiat wel kwalitatief beter is geworden.

Even in het algemeen. ANWB mag statistieken niet naar buiten brengen omdat ze dan geen auto gegevens mee krijgen, maar die statistieken geven wel real-world informatie over auto's.

Met betrekking tot Microsoft, het feit dat ze nu naar een abonnement vorm zijn gegaan voor veel van hun licenties, maakt het veel inzichtelijker hoe duur het jaarlijks is, immers je bent niet voordeliger uit. Dus de kans dat mensen andere opties gaan onderzoeken zal elk jaar (zodra er weer betaald moet worden) relevant zijn.

Er zijn genoeg mensen die Windows gebruiken, maar niets gebruiken (games en specifieke software) die ze aan het platform bind.
Ja. Lees de reviews zelf; zowel de professionele als die van consumenten.

Je bevestigt eigenlijk mijn punt over merkenoordeel dat blijft hangen bij consumenten. Precies zoals bij Microsoft.

Om even de ADAC cijfers voor pechhulp er bij te pakken:
Die Verlierer der ADAC Pannenstatistik 2013:

Smart Fortwo
Chevrolet Matiz
Honda Jazz
Fiat Punto
Hyundai i20
Hyundai i30
Peugeot 308
Seat Ibiza/Cordoba
VW Eos
Ford Mondeo
Ford S-Max
Opel Zafira
1 Fransoos, 1 Italiaan, 4 Aziaten en 5 (6 als je Seat meetelt) Duitsers.

Of hoe de Mégane het sinds 2005 t/m 2012 doet (aantal pech gevallen per 1000 verkochte auto's):
Renault Mégane 62,6 -> 51,9 -> 39 -> 36 -> 14,8 -> 10,8 -> 6,4 -> 4,3

Dit is niet om te muggenziften of een discussie over auto's te starten, maar om aan te tonen dat vooroordelen en perceptie van kwaliteit erg sterk samenhangen. Daarmee beweer ik overigens niet dat Microsoft (of Renault) plotsklaps het neusje van de zalm zijn, maar puur voor het perspectief.

Ook een leuke: zowel de absolute winnaar als harde verliezer zijn 'betrouwbare' Duitse merken:
Das stabilste Modell kommt auf weniger als eine Panne pro 1.000 zugelassener Fahrzeuge (der BMW X1 der Baujahre 2011 und 2012), der höchste Wert ist 75,6 Pannen je 1.000 zugelassener Fahrzeuge (VW Sharan mit
dem Baujahr 2006).
GUI (graphical user interface) begon bij Xerox Parc, daarna kocht Apple het over wie kwam er daarna? Microsoft. Nou ja beetje afgekeken van Apple natuurlijk naar Ach...
Bedoel je niet afgekeken van Parc? Apple heeft het trouwens nooit overgekocht, maar ook slechts een licentie opgenomen. Dat heeft hen de rechtzaak tegen Microsoft uiteindeiljk doen verliezen.
Het opkopen van patenten en bedrijven wordt door elk groot bedrijf gedaan. Lijkt me niks mee. Apple doet het, Oracle doet het, MS doet het. so what?
ze tonen juist visie door kleinere bedrijven op te kopen.

Daarnaast heeft MS volgens mij het Windows mobile platform nooit opgegeven, of ik begrijp je definitie van 'opgeven' niet?. Ze zijn er immers nog steeds en er wordt ook nog steeds op hoog tempo aan ontwikkeld.

Ik heb zelf het gevoel dat consumenten misschien MS niet als een consumenten merk zien, maar meer als een corporate merk.
Ik vind de MS band 2 de mooiste smartwatch en WinMobile 10 eigenlijk ook het meest vernieuwende OS tegenover Android en iOS , maar toch slaat het niet aan bij de consument.
Wat natuurlijk ook meespeelt is dat MS bijna helemaal niet adverteert voor winmobile.
Microsoft loopt wel regelmatig voorop. Het probleem bij Microsoft is dat ze niet weten hoe ze een consumenten product moeten maken en naar de klant brengen. Iets waar Apple weer wel een meester in is.
Iets waar apple goed in was. Laten we eerlijk zijn, daar is het ook berg afwaarts...

[Reactie gewijzigd door brjoris op 4 oktober 2016 09:45]

Hun ontwikkelomgeving is wel een van de als niet het beste. Visual Studio, MS SQL (met SSMS), visual studio team services (AML, source control, building, testen en deployment), xaramin, .NET en typescript. Allemaal gratis en allemaal beter dan wat de competitie heeft.
Ben een super fan van de Band, heb 1 en 2, de drie komt er in 2017 aan lijkt me.
Ze hebben niet gezegd, stoppen ermee. Bij Apple is de voorraad en levering ook ineens nul, als er wat nieuws aan komt. Die zeggen dan ook niks.

Maar even wat anders, als de ontwikkelomgeving zo super is, waarom verschijnen er dan zo traag UWP. Veel PC programma's komen dan mooi naar mijn Lumia 950XL en met Continuum op de tv, nu projecteer ik alles. Resultaat hetzelfde maar net even anders.
[...]
Maar even wat anders, als de ontwikkelomgeving zo super is, waarom verschijnen er dan zo traag UWP. Veel PC programma's komen dan mooi naar mijn Lumia 950XL en met Continuum op de tv, nu projecteer ik alles. Resultaat hetzelfde maar net even anders.
Als ontwikkelaar zou ik dolgraag alle apps ook voor W10(M) uitbrengen, maar door gebrek aan klanten is dat gewoon zakelijk niet te verantwoorden. Zo zullen momenteel de meeste ontwikkelaars denken, vermoed ik, en terecht ook. Ik heb zelf al sinds eind 2010 een Windows Phone en nu W10M toestel, maar zelfs ik zou een app daar pas heen brengen als de iOS en Android app helemaal af is, ondanks dat de tooling gewoon stukken beter is. Het probleem zit hem in het testen en niet in de initiële ontwikkeling

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 4 oktober 2016 08:41]

Heel simpel, gebruik Xamarin. Zit gratis in Visual Studio Community Edition en je kunt crossplatform apps bouwen.
Dat wordt wel gezegd, maar ervaringen die ik erover hoor, is dat Xamarin voor Windows 10 juist minder werkt dan voor iOS en Android. De ondersteuning is ook pas later toegevoegd en bevat nog wat tekortkomingen of zaken die minder fijn werken.
Ik ben zelf een app aan het ontwikkelen met Xamarin voor iOS, Android en UWP en mijn ervaringen zijn prima.
Ik ben verbaasd over hoe goed Xamarin dit voor elkaar heeft gekregen.
De ondersteuning is ook pas later toegevoegd en bevat nog wat tekortkomingen of zaken die minder fijn werken.
Voorbeelden?
Zelfs met Xamarin, wat wij ook gebruiken, heb je het probleem. Zoals ik al aangaf is het probleem niet het ontwikkelen, maar het testen. Alles moet getest worden en dat duurt gewoon lang. Dan is het logischer om eerst naar Android en iOS te kijken en daarna pas naar Windows.
Als testen niet je ding is moet je sowieso geen software gaan ontwikkelen. :)
Lezen is lastig of niet? Ik zeg niet dat het niet kan alleen dat het veel tijd kost en dat die tijd niet te verantwoorden is tegen de kleine groep gebruikers. Dus het heeft niets, nul komma nul, te maken met de initiële ontwikkeltijd, maar wel met het voortdurend testen (= onderhoud) van de app bij elke wijziging.
Maar even wat anders, als de ontwikkelomgeving zo super is, waarom verschijnen er dan zo traag UWP.
Onder het motto 'de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt'. Ik ben zelf geen ontwikkelaar, maar VS zal niet voor niets het motto 'Any Developer, Any App, Any Platform' hebben.
https://www.visualstudio.com/
Ben een super fan van de Band, heb 1 en 2, de drie komt er in 2017 aan lijkt me.
Ze hebben niet gezegd, stoppen ermee. Bij Apple is de voorraad en levering ook ineens nul, als er wat nieuws aan komt. Die zeggen dan ook niks.
Ze hebben niet gezegd dat ze ermee stoppen (nogmaals: zo duidelijk communiceert Microsoft doorgaans niet), maar ze hebben wel het Band-productteam opgeheven. Weinig hoop op een Band 3 dus ;(
Het is waarschijnlijk dat het door het Surface team ontwikkeld wordt. De resources van het Band team hadden ze elders nodig.
Dat verschilt per ontwikkelaar. Als je game ontwikkelaar bent dan heb je vaak hele specifieke api's nodig om het grafisch goed te laten draaien. Als het eenvoudige mvc schermen zijn dan zou Xaramin prima kunnen. Maar ik zou persoonlijk geneigd zijn naar een web oplossing. UWP op zichzelf bied maar heel weinig. Er zijn nu nog dingen die erg lastig zijn om voor het web te maken. Maar het gat wordt steeds kleiner. Alleen bij grafisch intensieve spellen blijft het web nog achter. Maar ontwikkelaars die dat soort spellen maken zijn van een heel ander soort en omdat de prijzen wat hoger liggen kunnen zij het zich permiteren om voor ieder platform aparte code te schrijven. Je moet het ontwikkelplatfrom van Microsoft niet verwarren met hun ecosysteem. Ze zijn nog altijd eerder een software boer dan een hardware boer. Dus of de software nou op OSX, android of in de browser draait. Maakt voor MS niks uit.
Verschillende enterprise oplossing, ik wil er zelfs niet op in gaan... Wat betreft consumenten: Microsoft was de inspiratie voor de iPad Pro en Pixel C, Microsoft was de eerste om flat design te introduceren, iets dat zowat de rest van de wereld volgde, Windows is verreweg het beste OS voor gebruik met een stylus (Windows Ink, maar ook mbv samenwerkingen met Adobe omtrent Photoshop, Illustrator, etc.) iets waar Apple alleen maar van kan dromen, verschillende web technologieën die we vandaag als "modern" beschouwen komen uit Microsofts stal van de late jaren 90, de ontwikkelomgevingen, talen en extensies die ze aanbieden, etc.
Windows Mobile in 2003, tot 2007 het populairste smartphone OS.
Microsoft Tablet PC's in 2002, lang voor de iPad tablets populair maakte.
Twee voorbeelden van producten waarmee MS een stuk eerder was dan de concurentie, en voorbeelden van het gebrek aan goede marketing.
Eerste Windows gebaseerde Tablet PC
1996 Fujitsu released the Stylistic 1000 tablet

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_tablet_computers

Met betrekking smartphone bestond Symbian toen al.
? Herken ik persoonlijk niet. Heb enkele Qteks en HTCs gehad met WM, van pda tot smartphone. Heb er altijd prima mee uit de voeten gekund.
Waarbij ik overigens vooral gebruik maakte van de Outlook, Word en PowerPoint, en PDF. Want was voor mij toen een aanvulling op werk onderweg.

Voor de kiddo's: dit was in de periode ongeveer 2004 t/m2009. In 2009 een iPhone 3GS, in 2011 een HTC Desire, daarna kort een Sony Z1, Lumia 820, 830, 730, 930. Nog wat testtoestellen los ertussendoor.

En met het nieuws van Band van vandaag denk ik dat het ook wel eens einde oefening kan zijn voor Lumia, al blijven het tot nu toe geruchten. Ben gewoon niet tevreden over de stappen dat het MS mobiele ecosysteem maakt. De kwaliteit van de apps blijft ver achter.

Dus overweeg ik nu toch om uit noodzaak over te stappen naar Android. Ik geef namelijk geen 750 + 150 (2jr support) = 900EU uit aan een smartphone. Mijn vriendin heeft nu een Motorola G4 na de Lumia 730 en die is heel tevreden.
Nooit problemen gehad met mijn oude WM devices en heb met versies vanaf 2003 tot 6.5 gewerkt. Stabiel OS met meer mogelijkheden dan de hedendaagse mobiele OSen. Alleen niet zo vingervriendelijk in de standaard UI.

Voorop lopen heeft altijd nadelen. Dat de apparaten toen niet snel waren kwam evenzeer door de veel tragere hardware. Vandaag installeer je Windows 10 op eenzelfde tijd als wat je vroeger nodig had om Windows 3.11 te installeren. En toch heb je hier een OS van enkele GB tegenover toen slechts enkele MB.

Het feit dat er niets anders was toont ook aan dat ze net voorop liepen en wel degelijk probeerden te innoveren.
Moet toch heerlijk zijn om zoveel geld te hebben dat je het kunt verspillen bij de vleet? Zie ook Nokia en de mobiele tak van MS.
Lijkt er op alsof er van beleid weinig tot geen sprake is bij MS. Zou wellicht ook helpen als ze PR mensen in dienst nemen.

Overigens las ik ook al dat MS wellicht volgend jaar een smartwatch aan gaat kondigen die in de Surface lijn past en dat ze daarom met de Band 2 stoppen.
Inderdaad... Ik heb bij zowel versie 1 als 2 zitten twijfelen, maar ben uiteindelijk weer blij dat ik niet ingestapt ben. Veel te vaak geen followthrough bij MS. Natuurlijk is het nog steeds een leuk apparaatje en hij kan hetzelfde wat hij eerder kon, maar het is toch alweer een stervend product waar de beloftes nooit meer volledig ingelost gaan worden.
De Band's zijn altijd proof of concepts geweest. Het idee is nooit geweest om een groot marktaandeel met deze apparaten te krijgen. Het was de bedoeling dat andere fabrikanten hun sensoren gingen gebruiken in eigen producten. Maar bovenal het etaleren van het eigen Health platform. Die geschikt zou moeten zijn voor de volledige mobiele markt.

Dit is altijd zo gecommuniceerd. Ze zijn ook altijd maar in kleine oplagen beschikbaar geweest.
Het is net of ze vergeten dat na de launch van een product er nog een hel stuk ontwikkeling bijhoort. Lijkt wel of ze denken dat een mooi product zichzelf verkoopt en blijft verkopen, op een markt met moordende concurrentie en veel innovatie...Ik snap gewoon niet dat ze niet een keer doorzetten.

Rammen ze de lumia 950 eruit, mooi toestel daarna gebeurt er weer helemaal niets.
Het is ook niet aan MS om er iets mee te doen. MS bouwt producten om hun software en diensten te promoten bij andere bedrijven. Om aan te tonen wat er mogelijk is. Als je dan de markt niet warm krijgt moet je durven toegeven dat het product niets zal worden en kan je beter de stekekr er uit trekken in plaats van er geld te blijven inpompen.
Ik ben het niet met je eens. Ik vind dat ms echt een gebrek aan lange adem heeft en te veel producten uitbrengt en die snel weer afschrijft.

Ze hebben met de telefoons echt te snel de handdoek gegooid. Anders hadden ze nokia helemaal niet moeten kopen. Zelfde geldt voor de band. Na twee producten is het alweer klaar.

Zo geef je consumenten en slechte ervaring en je zet een hoop geld in de fik. Doe dan niets.
Jammer, want de Band 2 was en is één van de betere fitness trackers.
Helemaal mee eens. In tegenstelling tot andere berichten heb ik er helemaal geen last mee gehad. 1x dat ie wat last had van battery drain, wat na een hardreset en dagje aan de lader niet meer is voorgekomen.
Ben er nog steeds erg blij mee. Sinds januari om mijn arm.

De app vind ook erg fijn werken. Genoeg gegevens om bij te houden.

Hoop dat als mijn Band2 ooit aan vervanging toe is, de data uit de app overgezet kan worden naar een andere app of dat ik een andere wearable kan koppelen.
Jammer, want de Band 2 was en is één van de betere fitness trackers.
Ik was al tevreden met de Band 1 maar een paar weken terug de Band 2 via de Microsoft UK Store gekocht. Tal van kleine verbeteringen qua gebruik (locatie oplader, soepelere band, meer touch gestures, klokweergave op basis van beweging, telefoonnotificatie wanneer volledig opgeladen, etc....).

Het enige wat minder lijkt is dat de vibraties minder sterk lijken dan op de Band 1.
je kunt de 'haptic alert levels' op 3 niveau's instellen, wellicht komt 'high' stand dichter in de buurt bij de B1, waarschijnlijk gaat de accu dan wel iets sneller leeg...
Ik heb 'm sinds kort ook op die stand staan, maar dan nog laat die stand wat te wensen over. :)
Anoniem: 145867
@John Duh4 oktober 2016 07:40
Heb jij ze allemaal naast elkaar gelegd dan? Opzich wel leuk voor tweakers om dit soort bandjes naast elkaar te leggen! :)
Ik heb ze niet allemaal naast elkaar gelegd maar goed gezocht naar wat elke band bood aan functies en dan gekozen voor de microsoft band 2 (mijn review ervan)

De combinatie van fitness wearable en smartwatch vind ik zeer goed geslaagd. Er zijn genoeg sensors aanwezig om een meerwaarde te zijn tov veel gewone bands en tov een sporthorloge vind ik de smartwatch functionaliteit en het uitzicht dan weer een geslaagde extra.
Kortom, jammer dat die eruit gaat en ze niet met een volgende komen.

De app vind ik btw ook zeer aangenaam.
Het is een mooie fitness / wearable en watch. Maar niet zo zeer "smart". Het is en blijft een Microcontroller met vaste stuk code geschreven in C. Er draait geen OS op. Het is behoorlijk dom apparaat vergeleken met andere watches.

Het kan verder wel natuurlijk voldoen aan bepaalde wensen. Dat zeker! Maar om hem nou "smart" te definieren zoals watches met een echt OS + applicaties daar boven op? Nee.
Verder wel ok product hoor, raar dat ze ermee stoppen.
Blijkbaar niet. Too little, too late. Zoals daar wel vaker gebeurd...
Video 2000 was ook de beste maar verkocht ook niet genoeg.
Betamax was de beste ;)
Echt niet, HD-DVD was het absolute summum. Bijna vergelijkbaar met Laser Disc.
Volgens mij ging het om de video-oorlog, Betamax vs VHS vs Video2000
Kwaliteit was wel om te huilen.
Rubber band ging veel en veel te snel stuk. Ook het scherm was erg fragiel. 3 keer voor garantie opgestuurd en 0 keer gerepareerd of vervangen. De service desk had er weinig verstand van en kreeg niks voor elkaar. Mega dikke afknapper voor mij. Dus ik snap het wel dat ze er mee stoppen.
Het klopt dat de eerste versie(s) van de Band 2 wat problemen hadden. O.a. het rubber en batterij issues. Erg vervelend.
Ik had er ook zo een, maar heb deze in een MS Store in de US laten zien o.v.v. het battery issue, en werd direct omgewisseld voor een nieuwe! Het is beleid om de oude/eerste versienummers zonder gedoe om te wisselen voor een nieuwere revisie. Dit was enkele maanden geleden. Het is dus maar net wie of waar je de support hebt denk ik...
in een MS Store in de US laten zien....
En daar heb je precies het punt waarom 'wij Nederlanders' minder positieve ervaringen hebben met Microsoft. De Nederlandse tak (voor zover het consumer products betreft in ieder geval) is gewoon ruk. Ze weten vaak niet waar ze het over hebben en komen vaak niet verder dan verwijzen naar een forum om informatie op te zoeken of waar je je probleem op kunt melden in de hoop dat er toevallig een andere gebruiker met een oplossing komt.

Maar hun producten zijn absoluut top, nu nog ondersteuning met kennis van zaken en een goede marketing.
Ik heb ook een band 2 en deze heb ik reeds 2x terug gestuurd. De eerste keer vanwege het rubber dat ging scheuren en de tweede keer omdat hij niet meer aan ging (op internet vind je daar meer gevallen van wat schijnt te komen doordat de draadjes van de accu los raken).
Beide keren zonder gezeur binnen een week een nieuwe in de bus. Service hebben ze bij Microsoft echt geweldig geregeld.
Ik kan mij alleen goed voorstellen dat als dit vaker gebeurd, het niet echt een rendabel product is. 2x binnen een jaar vervangen wordt een dure aangelegenheid, dus wat dat betreft kan ik goed begrijpen dat ze met de verkoop ervan stoppen. Ik hoop dat ze een Band 3 maken waarbij dit niet het geval is want ik ben verder super tevreden met mijn Band 2. Vooral ook de app en de website zijn echt geweldig, vele malen beter dat wat ik van concurrenten heb gezien.
Ze weten vaak niet waar ze het over hebben en komen vaak niet verder dan verwijzen naar een forum om informatie op te zoeken of waar je je probleem op kunt melden in de hoop dat er toevallig een andere gebruiker met een oplossing komt.
tja wat is vaak? Mijn Surface werd in het verleden zonder problemen omgeruild en binnen 4 dagen had ik een nieuwe.
Ik heb ook een eerste band 2 versie gehad. Deze is bij mij zonder problemen omgeruild voor een nieuwe (US chatsupport heeft mij super geholpen). Echter, de nieuwe lijkt ook al weer z'n beste tijd te hebben gehad. Deze vertoont sinds een week ook een scheurtje in het rubber. Beide hielden het nog geen half jaar uit. Ik ben benieuwd of ze nu weer zo makkelijk ruilen. Als de voorraad op is ben ik bang dat het nu wat lastiger gaat worden.
Bij mij bood deze pagina uikomst. Onderin kun je 'Get my Band fixed' aanklikken en er rolt een UPS printbare code uit. Opsturen en binnen 4 dagen ligt er een nieuwe op de mat (met gratis extra oplaad kabel!) Prima ervaringen met de reparatie services
Anoniem: 652972
@Scripted4 oktober 2016 13:41
Heb ook de crack in de rubber band gehad. Mijn band werd no questions asked omgeruild. Gratis opgestuurd naar MS, een week later nieuwe band2 retour.
Dit snap ik niet, het scheuren van de rubberband was een productiefout, dus alle ingescheurde exemplaren werden zonder verdere vragen vervangen er zijn mensen die al 5 keer geruild hebben.. De mijne had zelfs een enorme kras op het scherm, dit was geen probleem maar ze vroegen wel of het scherm niet gescheurd was want dat viel niet onder de garantie.
Ik heb nu 2 keer iets moeten ruilen bij MS en de ervaring is uitmuntend.
Het zoveelste bewijs dat ze de consumentenmarkt helemaal aan het verliezen zijn. In de consumentenmarkt blijven ze alleen nog actief met Windows (marktaandeel daalt), Xbox, Office en...? Bing wellicht nog.

Zakelijke markt daarentegen zitten ze wel stevig in het zadel.
Internet Explorer/Edge? Het aandeel groeit wel, maar met de komst van windows 10 hebben ze het m.i. wel aardig ingebouwd in het OS waardoor de gemiddelde mens wellicht wat minder snel zou overstappen.

Edit: Daarnaast ook nog Skype & LinkedIN?

[Reactie gewijzigd door ronn0 op 4 oktober 2016 07:44]

Edge groeit met name ten koste van IE. Skype daalt. Linkedin is natuurlijk meer zakelijk.
Laten we vooral minecraft en de hololens vergeten :) Ook liepen ze voorop op het gebied van bots. Iets waar Google enige tijd geen antwoord op had.

[Reactie gewijzigd door vali op 4 oktober 2016 08:25]

Ik ben het er wel mee eens, waar veel services steeds beter worden, lijkt Microsoft het wel goed te vinden op veel vlakken.
Ik gebruik linkedin bijna nooit meer, skype word langzaam vervangen door Discord.
Ik gebruik steeds vaker google docs ipv Word en Excel (Hoewel Excel veel meer kan en nog zeker veel nut heeft).

Op gaming gebied vind ik het een beetje twee ledig, ps4 lijkt het beter voor elkaar te hebben, maar er is nu wel meer aandacht voor de PC gamer, waardoor MS een soort van interne concurrentie heeft veroorzaakt tussen de PC en Xbox.

De business kant lijken ze beter voor elkaar te hebben, hoewel ik daar de vooruitgang soms nog bedroevend traag vind, als het gaat om gebruik of ondersteuning van "nieuwe" technieken.
Vergeet je Surface niet.
Ach op de achtergrond zitten zijn ze enorm ondersteunend voor alle zeer grote spelers op de consumenten markt. Microsoft is altijd een bedrijf geweest dat technologie levert waar anderen naam mee mogen maken. Hun bedrijfsmotto is niet voor niets to empower every human en and every organizationon on the planet too achieve more.

[Reactie gewijzigd door Six9 op 4 oktober 2016 16:55]

Hoppa en daar gaat Microsoft weer... blijkbaar als je Microsoft ondersteunend en iets koopt wat nieuw is van hun wordt je uiteindelijk in de rug gestoken binnen korte tijd (...) 8)7 Windows RT? Iemand?
En wat kan jij niet met WinRT? Ja, er komt geen Win10, maar er is kleine maand geleden nog flinke update geweest qua interface en driver updates, ik werk er nog dagelijks mee.
Dat kan maar ze gooien het platform dood door geen Windows 10 te pushen.
last van mijn pols van die 2 en kan mij het goed voorstellen dat ze stoppen , had met hoge pief van Microsoft gesproken die hem ook droeg en precies hetzelfde probleem had , verder gewoon strak ding en werkte heel goed maar zoals andere hier al vertelde:luisteren naar de klant en het uittesten hiervoor was verstandiger geweest .Heb hem snel op marktplaats verkocht nadat ik hem 2 weken had gedragen .( het probleem was de gesp trouwens die dus veels te dik is waar de connector in zit voor op te laden )
Daar heb ik dus echt totaal geen last van, draag hem gewoon met display naar buiten toe om mijn pols. Wel is hij al een keer vervangen vanwege de hartslagsensor die niet meer werkte.
Microsoft heeft volgens mij 2 problemen met dit soort dingen. Het eerste probleem is de marketing. De Band 2 is gewoon een goed product dat zich zeer goed kan meten met andere fitness trackers maar niemand kent het. Bovendien als iemand het kent denken ze dat het alleen werkt met microsoft telefoons.

Het tweede probleem is dat Microsoft de rest van de wereld (buiten USA) niet serieus lijkt te nemen. Volgens mij hebben ze de Band nooit officieel in Nederland verkocht bijvoorbeeld, moest je hem altijd uit de UK laten komen. Zelfde met andere producten die vaak (veel) later uitkomen of soms helemaal niet. Terwijl de telefoons het in europa een stuk beter deden dan in Amerika bijvoorbeeld.

Als Microsoft de strijd op dit gebied echt wilt aangaan met Apple en Samsung enzo zullen ze het toch echt serieuzer moeten aanpakken met wereldwijde releases en serieuze marketing.
Kijk eens rond op T.net wanneer MS met iets nieuws komt, standaard is het afkraken, want MS = M$. Feature, software, stukje hardware, boeit allemaal niet, altijd wel weer een negatieve note.
Onzin!
ik ben zelf redelijk MS fanboy, maar ook mij stoort het dat MS om de haverklap met iets nieuws komt, dat na 2 jaar weer laat vallen en zich er ondertussen over beklaagt dat ontwikkelaars maar niets voor hun spullen willen ontwikkelen... ik wilde dolgraag een Surface tablet (heb nu een slap Dell aftrekseltje gekregen, maar wel met USB-C).

Je vraagt je altijd af of ze over 2 jaar de Surface tablet niet laten vallen, ze zijn er niet te beroerd voor! Zeker voor de mobiele markt hebben ze echt stapels omgevingen opgezet, tot RT aan toe, en die vrolijk weer laten vallen. Als consument en als ontwikkelaar zou dat me zeer huiverig maken op de MS toer te gaan, het zou leuk zijn als ze hun plan wat gefundeerder opzetten - dat doet Apple duidelijk beter!
Bij Google heb ik soortgelijke problemen als bij MS, maar daar is eerder het software deel een soort van eeuwige beta...
Heb precies deze ervaring.
Je hebt helemaal gelijk. Ik wilde de Band 2 kopen begin dit jaar, maar deze was 'nog' niet leverbaar in Nederland hoorde ik overal. Dat is dus ook nooit gebeurd. Ik zoek nu al tijdje naar een handige allround Smartwatch voor Windows10 Mobile, maar die gaat er vast ook niet komen. Volgende mobieltje dus maar weer een Android.
Heel jammer, ben heel benieuwd hoelang mijn band 2 het volhoudt.
Ik heb zo'n MS careplan bijgekocht. die zorgt voor een vervangend device als deze het begeeft in 1 jaar tijd. ben benieuwd of ze daaraan nog kunnen voldoen.
Microsoft blijft wat rigoureus met dit soort acties. Het stopt geheel abrupt ineens. Aan de andere kant ook niet heel gek. Als ik eerlijk ben dan denk ik bij wearables eerder aan FitBit en JawBone en zo. Ik was allang vergeten dat Microsoft een dergelijke line-up had....

Dit soort acties weerhouden me er overigens ook wel van om over te stappen naar dergelijke product categorieën bij Microsoft. Als het even tegenzit komt er plots een stop en weg is de support. Dat motiveert ontwikkelaars ook niet bepaald. :/

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 4 oktober 2016 08:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee