Gerucht: Surface-all-in-one van Microsoft verschijnt in oktober

Microsoft houdt eind oktober een evenement waarbij vermoedelijk een nieuw apparaat onder het Surface-merk getoond wordt. Het gaat waarschijnlijk om drie Surface-all-in-one-pc's met 21, 24 en 27"-schermen.

De kans is groot dat de apparaten ook in oktober de weg naar de consument zullen vinden, zo getuige berichtgeving van All About Microsoft dat zegt te weten dat er eind oktober een evenement gepland staat van Microsoft. De geruchten over het bestaan van een Surface-aio doken begin juli op.

De codenaam van de nieuwe Surface is Cardinal. De Surface Cardinal zou als 'een studio' op het bureau moeten fungeren. Daaruit maakt All About Microsoft op dat het gaat om de al eerder genoemde aio's. Volgens eerdere berichten zou de 21"-aio beschikken over een full-hd-scherm en zouden de grotere broertjes beiden een 4k-scherm hebben.

Volgens het geruchtencircuit zou er ook een nieuwe versie komen van de Surface Book. Deze zou een scharnier hebben die geen kier openlaat zoals bij de huidige versies het geval is. Vermoedelijk beschikt de nieuwe Surface Book over een Intel Kaby Lake-processor.

Microsoft Surface BookSurface Book uit 2015

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

08-09-2016 • 17:32

54 Linkedin

Reacties (54)

54
51
37
6
0
11
Wijzig sortering
Als ze dan ook nog eens consumer prijzen krijgen... Dan is het hellemaal feest. Momenteel kosten die surfaces echt veel geld... Je krijgt ook veel... Maar het is gewoon net iets te duur voor op de bank... ;)
Surface is dan ook een premium lijn die MS maakt om in de eerste plaats aan te tonen hoe het anders en beter kan, in de hoop dat andere fabrikanten volgen met het concept.
Klopt! Anders en beter is mooi. En vernieuwen is top! Maar zijn er wel genoeg klanten voor dit soort dure producten?
Het doel van de Surface afdeling is dan ook relatief lage volumes met wél hoge marges. Na een initieel wat mindere start maakt die afdeling nu echter ruim een miljard omzet per kwartaal. Marges zijn niet bekend, maar vermoedelijk niet onaantrekkelijk.
Als je 1 miljoen stuks verkoopt met 10 euro winst, of je verkoopt er 100 000 met 120 euro winst, wanneer heb je het beste gepresteerd?

Grote aantallen zijn niet altijd noodzakelijk om de grootste winst te halen. Surface is niet bedoeld om de markt te veroveren, dat willen ze net niet. MS ziet liever dat de grote OEMs zoals Dell en HP hun ideëen overnemen en verder uitwerken. Goedkopere varianten maken en grotere volumes verkopen. MS is in de eerste plaats nog altijd een software maker en dienstverlener. Hardware is minder belangrijk voor hen.
Apple is ook te duur.. wordt ook verkocht. Zolang het maar iets toevoegt. En dat doen de Surface apparaten. High end hardware, afgestemd op de software met een premium look en feel. (het lijkt wel of ik Apple kenmerken aan het opnoemen ben)
Als het verkoopt is het NIET te duur.... Dan is het hoogstens een bedrag wat bijvoorbeeld jij er niet voor over hebt.
Ten aanzien van deze AIO's is dat niet het geval lijkt mij. Kijk eens wat fabrikanten reeds aanbieden. HP heeft zowel AIO's voor consumenten als professionals in het assortiment die niet onder doen voor wat Microsoft aan gaat bieden.

http://store.hp.com/Nethe....aspx?p=c-hp-pavilion-aio
http://store.hp.com/Nethe...fer.aspx?p=b-workstations

Bovendien heeft HP al een tijdje geleden de Sprout uitgebracht welke echt innovaties combineert: http://www.hp-sprout.nl

Onlangs nog heeft HP de Pavalion Wave aangekondigd waarin goede luidsprekers ingebouwd zitten in een dusdanige toonbare kast dat hij niet verstopt hoeft te worden: http://www8.hp.com/us/en/...vilion-wave/overview.html

Jouw stelling dat Microsoft concepten het licht laat zien als voorbeeld voor andere producenten lijkt mij een beetje aanmatigend.
Ten aanzien van deze AIO's is dat niet het geval lijkt mij. Kijk eens wat fabrikanten reeds aanbieden. HP heeft zowel AIO's voor consumenten als professionals in het assortiment die niet onder doen voor wat Microsoft aan gaat bieden.
Hoezo kan je dit nu al stellen? We weten nog absoluut niks over deze AiOs en jij zegt nu al dat OEMs niet onderdoen voor Microsoft? Genoeg mensen die dat ook dachten over een tablet van Microsoft of een laptop van hen, en ze hebben tot nu toe al 2 keer het tegendeel bewezen... van de 2 keer.

En om te claimen dat Microsoft's hardware andere ook niet op ideeën heeft gebracht is ook onzin. Genoeg OEMs hebben het idee achter de Surface over genomen, idem dito voor concurrenten zoals Apple en Google.
Kijk eens naar de specificaties van die AIO's van HP zou ik stellen. Is de consumentenlijn niet voldoende krachtig kun je voor de workstation lijn gaan. Kun je direct een service-contract bij aanschaffen waar je U tegen zegt. Kost wat geld maar wanneer tijd geld is, is het dat wel waard.

Kan je nu al verzekeren dat Microsoft echt geen Xeon's in hun AIO's gaat stoppen.

En dan heb ik het nog helemaal niet over die Sprout of die Wave.
HP en MS zijn hele goede vriendjes tegenwoordig hoor. Je krijgt hun producten vaak gratis of heel goedkoop in de MS store. Surface is meer een opschep dingetje en HP is volume.

Dus MS wil graag dat veel mensen HP kopen, en 3 a 4 euro winst per comp draaien. De Surfaces draaien dik 150 tot zelfs 300 euro winst, als je kijkt naar de specs. Zo gauw de ontwikkel en design kosten er uit zijn is 1 miljoen surfaces in eens 200 miljoen winst.

Daarbij ook 3 euro per third party machine, stel die verkopen er ook een dikke 75 miljoen totaal wereldwijd, end at is 225 miljoen dat je eventjes op je rekening mag bijschrijven voor een kwartaaltje.

http://www.gartner.com/newsroom/id/2647517 (82 Miljoen in 2013). Dus erm.. ja... hoe je het wend of keert beide dingen maken Ome Bill nogal rijk.
Microsoft wil graag dat veel mensen HP spullen kopen want Microsoft pakt €3,- per HP computer met Windows?

Lijkt mij dat bedrijven met dergelijke omzetten (HP ruim $100,- miljard en Microsoft ruim $80,- miljard over 2014) hun strategische beslissingen echt niet in die mate af laten hangen van concurrenten.

Maakte opzettelijk gewag van de alternatieven die o.a HP uit kan leveren voor wat Microsoft nog uit moet gaan leveren. Omdat er de laatste tijd hier op tweakers wel een soort van stammenstrijd lijkt te zijn ontstaan tussen enerzijds Microsoft fans en anderzijds Apple fans, met Linux enthousiastelingen ergens aan de zijlijn. Alsof Microsoft en Apple de enigen zouden zijn die innovaties doorvoeren.

Die Sprout van HP brengt technologieën bij elkaar in een computer die, wanneer het een product van Microsoft of Apple zou zijn geweest, breeduit gemeten zou zijn. Idem geldt voor die onlangs aangekondigde Pavalion Wave van HP.

De aandacht van tweakers vernauwt zich de laatste tijd m.i. te sterk op die twee fabrikanten. Idem geldt voor de commentaren die op berichten over die fabrikanten gegeven worden. Er is meer in de ICT wat de moeite van aandacht waard is.
Ik denk dat je onderschat hoe close HP en MS zijn. MS verkoopt behoorlijk wat HP goederen en HP haar nieuwe WIndows 10 Mobile Telefoon word meer als de Lumia 950 als top of the line model aangeprezen.

Ze blijven een software bedrijf in essentie, en HP is een hele goede partner voor Microsoft. De Surface lijn is juist duurder in vergelijk voor wat je krijgt, maar meer een design keuze waar voor je betaalt.
Als Microsoft niks vernieuwends kan doen in deze markt zal er geen Surface AiO uitkomen. Dit is toendertijd ook de reden geweest dat er geen Surface Mini is gekomen. Ze konden geen manier vinden om zich van de bestaande 7"-9" tablets te onderscheiden.
Voor de Surface Book ben ik het met je eens. Het instap model is verteerbaar, maar de prijs die je voor de upgrades moet betalen is echt ridicuul. Meer dat 1000€ extra voor Core i7, 16GB RAM en dGPU i.p.v. Core i5, 8GB RAM zonder dGPU? Of 500€ extra als je de 1TB SSD wilt i.p.v. de 512GB? Ik mag hopen dat het supply problemen zijn, waardoor MS op de luxure SKUs een hogere marge wilt verdienen om te compenseren, en niet een trend van MS gaat worden.

Dat de Surface tablets te duur zijn is echter onzin.
Ik denk dat je een beetje onderschat wat voor werk er nodig is om al die hardware in het tablet-gedeelte van de Surface Book te krijgen. Een Intel Core i7 in zo'n dunne behuizing levert echt wel een hoop technische obstakels op, zeker in combinatie met alle andere hardware die erbij moet zitten.
Even vanuit gaande dat design rondom de SoC verandert als je van Core i5 naar i7 upgrade, wat niet het geval is.
In theorie zou je er inderdaad gewoon een i7 in kunnen proppen. Geen probleem. Maar een i7 genereert over het algemeen toch weer wat meer warmte en dat moet afgevoerd worden. Dus dat levert technische opstakels op.
MS heeft geen verschillend koelingsdesign voor Core i7, dan Core i5 voor Surface producten. Noch verschilt de interne layout in een SKU met Core i7, dan Core i5. Een fabrikant ontwerpt zijn behuizing en de interne layout normalitier dusdandig dat het elke variatie moet kunnen huisvesten, zonder dat er grote aanpassingen nodig zijn, of er andere/meer koelingscomponenten moeten worden aangebracht. De reden is dan ook logistiek: inventory- en transportkosten zo laag mogelijk te houden.
De Surface Book en Surface Pro 4 zijn natuurlijk niet primair bedoelt voor "op de bank". Maar vergelijk de Core M Surface Pro 4 eens met de Macbook 12", je krijgt met de SP4 veel meer value-for-money.
SP4 werkt prima op de bank hoor...bijna dagelijks hier. En daarnaast ook erg makkelijk en voor het grijpen, met toch nagenoeg volwaardige laptop. Ik pak 95% mijn SP4 als ik iets moet doen en nauwelijks een 'echte' laptop meer.
Ik heb zelf een SP3 dus ik weet dat het prima werkt op de bank, maar als je een tablet zoekt puur voor op de bank, dan is de SP3/4 gewoon niet de beste keuze.

Wil je echter een apparaat dat alles kan, dan wel :)
Ik vind het juist wel fijn dat ze zo duur zijn. We hebben niet nog een prijsvechter nodig die de hardware net iets te goedkoop probeert te maken. Hoewel de prijzen voor meer storage wel iets teveel van het goede zijn...

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 9 september 2016 09:18]

Vandaag de suface pro 4 in aanbieding bij Ibood voor 699, goede deal.
Ze zijn volgens mij ook niet bedoeld voor de gemiddelde consument, maar voor de echte prosumer die genoeg geld heeft om een Mac te kopen maar niet compleet gestoord is om z'n geld aan een Mac weg te gooien.
Kom maar op met AIO's! Potentiële iMac-killers? ;)
Zijn iMacs zelf niet de beste iMac-killers? Elk jaar hetzelfde uiterlijk nét iets nieuwere laptop-hardware.

SSD/Flash/Fusion of whatever is niet eens standaard. Het instapmodel heeft een 1TB 5400-rpm laptopschijf for pete's sake.

Het zijn in mijn mening nog steeds de mooiste AIO's op de markt, maar ik zou niemand zo'n ding nog aanraden.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 8 september 2016 17:45]

Voor mij is het dat Toetsenbordje. Kan mijn klauwen niet op dat kleine ding kwijt. En ik vertik het om voor dat geld een toetsenbord aan te schaffen. Laat Apple eens een normaal degelijk mechanisch toetsenbord bijleveren voor dat geld!

Niet alleen naar design kijken, maar ook lekker raggen en kloppen faciliteren :D.
Je hebt gelijk.
Standaard zijn de goedkoopste iMacs gedateerd. Hopelijk presenteren ze over een maand of zo nieuwe Macs , waarin ze dit op gaan pakken.
Wellicht ook omdat ze weinig concurentie hebben?

Alhoewel ik de HP Elite series ook altijd erg mooi gevonden heb. Maar ik denk dat de doelgroep voor zo'n Mac all-in-one wellicht heel specifiek is. Je koopt dat ook vanwege de naam en het image en/of omdat je perse een Mac wilt denk ik.
Ik zit meer op een Surfacebook 2 te wachten. Wat een schitterend ding vind ik de eerste.
Als ik mezelf weer eens betrap op een moment van zwakte dan wil ik er zeker een bestellen. Helaas keert m'n verstand altijd terug voor de transactie rond is en overtuig ik mezelf ervan dat ik 't apparaat absoluut niet nodig heb. Klote relativisme :(
mooie producten hoor, maar het gros van de mensen heeft er nog nooit van gehoord.
in tegenstelling tot apple, promoten deze producten zichzelf niet.
mijn bazin 67 jaar, zij vanmorgen ohhh apple heeft de iPhone 7 aangekondigd!

mede natuurlijk omdat het nieuws het erover heeft. Maar de surface producten zijn top.
maar je leest en hoort er weinig tot niets over. wil microsoft gewoon niet slagen?
windows phone, heeft potentie microsoft doet er zijn best niet voor.
het is een ouwe stoffige pc zonder internet lijkt het wel.

Ik vind het jammer, meen ik echt!
In tegenstelling tot Apple heeft Microsoft te maken met hardware-producerende partners, zoals al vaker gezegd, o.a. hierboven. Het heeft niet zo veel zin voor Microsoft om met deze partners de directe concurrentie aan te gaan. Aan de andere kant, als Microsoft álles qua hardware aan die partners zou overlaten heeft Microsoft óók een probleem, bijvoorbeeld op de telefoonmarkt waar érg weinig partners uiteindelijk bereid waren die hardware te maken, vooral omdat als ze telefoons met Android verkochten ze er veel meer verkochten. Buiten die telefoonmarkt staat Microsoft ook onder druk, aan de onderkant van bijvoorbeeld chromebooks en Android tablets, en aan de bovenkant van Apple. Om te voorkomen dat zich zoiets herhaald als op de telefoonmarkt is gebeurd is Microsoft extra gaan investeren in hardware R&D en in R&D op het gebied van de samenwerking tussen Windows en de hardware waar dat uiteindelijk op draait, en dan met een nadruk op nieuwe of tenminste vernieuwende form factors en dat alles onder de naam Surface, wat dus in eerste instantie niet bedoeld is om veel geld mee te verdienen of concurrerend te zijn (al is het mooi meegenomen als dat gebeurd) maar is het hoofddoel om een zo goed mogelijk product te maken, om de partners te helpen een zo goed mogelijk product te maken en om er voor te zorgen dat er nooit meer een andere partij opstaat die ineens een hele nieuwe markt voor Microsoft's neus wegkaapt (iPhone, Android Phones, iPads, Android tablets).

En verder nog... Totdat Microsoft met de Surface lijn kwam was het niet geheel onterecht om te stellen dat als je "de beste" kwaliteit hardware wilde die zo perfect mogelijk met het OS samenwerkte je bij Apple moest zijn. Nu de Surface-lijn bestaat is dat zeker niet meer het geval. Alleen uit het opzicht van branding is dat al goud waard voor Microsoft, zelfs als het ze geld zou kosten, wat het dus niet doet, wat weer erg fijn is voor de aandeelhouders.

[speculatie]Zou trouwens ook best kunnen dat Microsoft ineens met de Surface Phone komt eind oktober, dat zou geen slechte timing zijn denk ik. Volgens mij is die inmiddels al wel af namelijk. Misschien dat ze dat af laten hangen van hoe er op de iPhone 7 wordt gereageerd. Als het een iPhone 7 killer zou kunnen zijn zou dat een leuke kerstcampagne kunnen worden...[/speculatie]

[Reactie gewijzigd door Yalden op 9 september 2016 00:00]

Ik zie graag een bron mbt het inmiddels bijna af zijn van een surface phone. Ik hoop het van harte, zou in de rij staan en er bijna blind een durven te kopen, maar verder dan het 'wilde' geruchten circuit is dit nog bijna niet gekomen.
En zoals we allemaal weten heeft MS nog niet zolang geleden flink de hark door de telefoon afdelingen gehaald. Sterker nog, meer een stofkammetje, want veel is er op dat vlak niet over.

Dat kan natuurlijk positief uitpakken als ze toch echt stiekem wel een surface phone ontwikkelen, juist omdat er met een andere nieuwe frisse blik naar een mobieltje gekeken wordt en men dus (net als de overige surface producten) met een echt top product weet te komen. Maar de verwachting is toch echt dat ze er voorlopig niet meer mee komen. De geruchten molen is geswitched van mobiel naar AIO en dat laatste lijkt op dit moment ook waarschijnlijker.

Of heb ik een ultra zuinige Intel x64 mobile SOC aankondiging/gerucht gemist?
Hoi Xalvo!
Ik had niet voor niets dat stukje tussen "speculatie-tags" geplaatst. Ik heb helaas geen insider bronnen of zo, wat dat betreft, maar ik denk wel dat ik een beetje de strategie van Microsoft begrijp op dit vlak... Ik denk dat ik er van het wekend maar weer eens een blog over ga schrijven.
Hey..oeps, die had ik gemist. 8)7
Maar wel met je eens, de timing voor zoiets zou niet verkeerd zijn.
Dan moeten ze het wel direct (geldt voor AIO overigens ook) volop kunnen leveren. Het is dan nog maar een kleine maand voor TG en nog minder tot de 'nationale koopdagen' in de USA.
Ik snap jou punt.

Hét is ook de schuld van Winkelketens!
Bijvd Dixons die Apple op de voorpagina bracht.
Maar in tegenstelling tot Coolblue brengt de Surface Pro 4 weer op de voorpagina.
Het is ook de schuld van bedrijven.

Maar ik had wel oog voor de surfacebook maar tja als ze het niet in EU brengen nee dan kan Android en Apple lekker HUN GANG GAAN.
Tuurlijk Apple en Samsung hebben hele goede hardware en software.

Maar Microsoft probeert nu TERUG TE KOMEN, maar als dat niet naar buiten word geroepen dan zie ik dat Microsoft met Surface en Phone OS'en stopt maar het is hun dan wél hun eigen schuld!
Ben er benieuwd naar. Heb de surface pro 3, en al zeer content van. Aangezien het dezelfde afdeling is, zal het zeker wat worden!
Is de surface book eigenlijk ooit verschenen in België? Ik heb het even in het oog gehouden omdat ik hem wel wou aanschaffen, maar na een paar maand wachten heb ik het dan toch voor bekeken gehouden. Ik hoop dat deze all-in-one's het wat beter doen op dat vlak.
Nu nog een smartphone.
Heb zelf een Surface pro 4 alsook een laptop op mijn werk. De Surface dient bij mij toch vooral om mee te zeulen naar meetings of om thuis op de bank te surfen/tv te kijken moet ik zeggen...

Om praktisch op te werken full time vind ik het toestel net iets te beperkt qua opties ( je bent al bijna verplicht een docking station aan te kopen dan). Bovendien merk je toch wel duidelijk de beperkingen van de cpu ( ik heb het basismodel , allicht is dit beter bij de dure i7 surface 4's).

Ook het afneembare toetsenbord doet het niet altijd even goed, vooral als de Surface in slaapstand geweest is weigert het wel eens dienst.. dan moet je het een paar keer opnieuw fysiek connecteren en dan lukt het wel weer (dit is niet enkel op mijn toestel dus een algemeen probleem..)
Ik heb zelf een i7 variant, ik doe er letterlijk alles mee (graphics, code, mail, noem maar op).
Natuurlijk kun je niet verwachten dat je er enorm zware grafische programma's soepel op kan draaien. Maar genoeg grafisch toch stevige programma's draaien er prima op (zolang ik er niet meer dan één tegelijkertijd draai).

Uiteraard werkt zo'n klein apparaat minder fijn dan een full size laptop. Maar voor mijn werk heb ik ook een kleinere laptop ivm reizen, die op kantoor gewoon aan een monitor hangt. En dan moet ik bekennen dat ik bij de echte reizen vaak mijn eigen SP4 meeneem, gewoon toch fijner/praktischer dan de laptop.

Ik herken het toetsenbord probleem, maar ondanks dagelijks gebruik, heb ik er niet heel regelmatig last van. Er zijn ook wat andere kleine haperingen, met name aan de software kant (scherm toetsenbord heeft zo z'n beperkingen/bugs, om maar een voorbeeld te noemen).

Het enige echte grote nadeel blijft voorlopig de prijzen van de upgrades in de hardware. I7 kost een flinke duit, wil je ook nog een beetje SSD en een bak geheugen dan ben je zwaar de pineut. Maar ja voor Apples niet anders, zal wel een nieuwe trend zijn.
Ik wil niet veel zeggen maar..

De Surfacebook is NOOIT IN EUROPA TE KOOP GEWEEST! :(

Ik snap Microsoft dan ook niet.

Want ze zeiden dat surfacebook begin dit jaar in EU zou komen.
Ik wil ook niet veel zeggen maar ... hij is te koop in de UK Microsoft Store :+
Ja in UK, maar in Duitsland, spanje, ierland, zweden en ONS land?
Beetje raar

UPDATE: Surfacebook wél bij Azerty te koop:

https://azerty.nl/0-1474-...IHUxqjluc8CFYTnGwodRyUDOg

[Reactie gewijzigd door patrykvdmeulen2 op 1 oktober 2016 16:16]

Ik ben heel erg benieuwd naar een All in one uit de surface lijn! Ben alleen wel benieuwd wat ze gaan doen om deze uniek te maken
Ik hoop dat ze de stijl proberen aan te houden van de surface tablets, deze vind ik persoonlijk erg mooi en nog vrij uniek.
Waarom? Omdat het een troll reactie is zonder onderbouwing, alleen maar om uit te lokken.
Zeker wel een min 1 waard: een zuivere troll reactie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee