Gerucht: Microsoft test drie Surface-all-in-one-pc's

Microsoft zou drie verschillende all-in-one-pc's in de Surface-lijn testen. Het zou om systemen met drie schermdiagonalen gaan: 21 inch, 24 inch en 27 inch. De 21"-aio heeft een fullhd-scherm, de laatste twee zouden over 4k-schermen gaan beschikken.

De all-in-one's zouden er 'elegant' uitzien en voor gebruik in de woonkamer bedoeld zijn. Het gaat echter om interne testen en niet zeker is dat deze daadwerkelijk op de markt verschijnen. Het nieuws is afkomstig van Windows Central, dat regelmatig over vertrouwelijke Microsoft-informatie beschikt. Eind juni berichtten Digitimes en Windows Central al over de eventuele komst van een Surface-aio.

Volgens Windows Central komt er daarnaast een nieuwe versie van de Surface Book. Een van de wijzigingen betreft het scharnier: die zou bij de komende variant geen kier meer openlaten in ingeklapte toestand. Daarnaast zou de convertible laptop over nieuwe componenten beschikken, wat Windows Central doet vermoeden dat het om Intel Kaby Lake-processors gaat. Die zou Intel volgende week kunnen aankondigen, tijdens zijn IDF-conferentie in San Francisco.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-08-2016 • 19:37

128 Linkedin

Submitter: nickurt

Reacties (128)

128
115
67
5
0
35
Wijzig sortering
Interessante ontwikkeling. PC en tv groeien zo meer en meer naar elkaar toe.

Ik zou verder graag zien dat Microsoft een deal sluit met een tv-fabrikant om Windows 10 als Smart-platform te gaan gebruiken. Zodat het eenvoudig wordt om apps te installeren.
Dit smart-gedeelte mag wat mij betreft gescheiden zijn van de tv-firmware. Gewoon een losse 2.5" SSD in de tv met hierop Windows geïnstalleerd.

Dan is het smart-tv deel volledig naar eigen inzicht in te richten. Niet dat halfslachtige gedoe als WebOS, Tizen, Firefox OS of stock Andoid.
En een normaal updatebeleid zoals we dat van Microsoft gewoon zijn.
Ja dit! Geen android of tizen meuk, maar gewoon Windows met naast desktop en tablet een tv mode.
Tv mode, dat is dan toch Windows op de Xbox?
Ik verwacht dat xbox uiteindelijk bij een echt volgende versie (dus niet Scorpio) niet eens meer fysiek zal zijn. Ik verwacht dat het een abonnementsservice zal worden. Dan zou Windows op tv dus helemaal nice zijn, hoewel het dan waarschijnlijk via apps op alle tv's zal werken.
Ja alleen ik vind de xbox dashboard niks. Je kan het niet zelf inrichten. Voor console voldoende.
Ik kan me nieuwsberichten herinneren waarin Microsoft aan het testen was met het los installeerbaar maken van de Xbox interface op Windows-devices.
Je kan toch ook gewoon een htpc'tje aansluiten? Waarschijnlijk goedkoper en beter te customisen :)
Ja, klopt dan ben je 100% flexibel.
Mij ging het meer over een geïntegreerde oplossing voor smart-tv en geschikt is voor nagenoeg elke consument en de nadelen van de huidige smart-tv voor een groot deel oplost of i.i.g. sterk verbeterd.
Ben hier een groot voorstander van. Heb zelf een Sony met Android er op en ik kan niet anders zeggen dat het een ramp is. Kort gezegd, de software zelf is brak en loopt geregeld voor geen meter (VLC is tevens ook een drama), er zitten flinke bugs in waardoor ik zelfs mijn TV een harde reset moest geven, en de hoofdreden waarom ik voor een Android TV koos (ondanks dat ik geen Android fan ben), was voor de brede app support. Wat bleek, ruim 95% van de apps zijn niet toegankelijk. Bij een hoop kan ik dit best begrijpen, maar bij heel veel ook niet, echter blijft Android dan wel open, maar alles van Google (en Sony?) niet, en dat bepaald gewoon op een hele grote manier wat jij wel en niet kan doen met je eigen TV.

Van mij mag MS wel een variant van Windows 10 maken met een simpele strakke interface voor de TV, met een druk op de knop die je naar een desktop omgeving brengt.

Wat betreft deze AIO's ben ik erg benieuwd, zie mezelf dit absoluut niet kopen, maar voor steeds meer mensen is dit wel heel aantrekkelijk. Gezien het Surface team heeft laten zien dat ze prachtig mooie ontwerpen kunnen maken die ook nog eens heel efficient in elkaar zitten, kan je zeker wel een mooi apparaat verwachten.
Verder is het interessant om te zien of MS nog een stapje verder gaat, door bijvoorbeeld externe videokaarten te ondersteunen en om Continuum in te bouwen.
Ik heb ook een Sony TV met Android TV en heb een hele andere ervaring. Het loopt vloeiend, draai er probleemloos Kodi op incl. high bitrate 1080p videobestanden over NAS, externe internet video streaming etc. VLC weinig ervaring mee maar zou niet mijn eerste keus zijn (VLC voor Android is uberhaupt niet zo fijn en relatief resource intensief). Het is wel een Full HD model. Naar wat ik weet heeft Sony zijn UHD/4K tv's uitgerust met dezelfde ondermaatse Mediatek processoren en weinig ram. Voor FHD gaat dat net, voor 4K is dat schromelijk onvoldoende en hierover zijn veel klachten te vinden. Ook zijn er regelmatig problemen met de ingebouwde DVB tuners. Ik (en de meeste mensen op hun primaire tv wsl.) gebruik interactieve kabelbox en heb daar niet last van.

Het supersprak en stabiel functioneren van de Nvidia Shield met Android TV (incl 4K, DTS HD Master Audio etc., zie o.a. de Shield review van de criticasters van Hardware.info) illustreert wel dat je met een beetje redelijke CPU/GPU een prima Android TV kan bouwen. Maar ja, zelfs op tv's van 4000 euro wordt er nog een mobiele CPU van 40 euro gebruikt. Dat valt Sony (en zo'n beetje elke andere fabrikant) wel te verwijten.

Dan je punt over de app's: Android TV heeft een specifiek op TV gericht appplatform, het is niet dat dit onbekend is. Immers, hoe moet je in een reguliere telefoonapp navigeren met de afstandsbediening? Voor de meeste functionaliteiten zijn Android app's beschikbaar, oa Plex, Kodi, Netflix en Spotify hebben goede up to date app's. Lang niet alles is zo goed beschikbaar op WebOS en Tizen. Op een Windows TV zal je ook alleen UWP apps kunnen draaien en geen klassieke x86 app's. En daar is voorlopig alleen Netflix te vinden in de Store.
Overigens is het prima mogelijk alle 'gewone' Android apps te installeren, gewoon .apk op een USB stickje zetten, er naartoe bladeren in ES File Explorer (beschikbaar voor Android TV,) en installeren. Alleen de bediening laat soms te wensen zonder toetsenbord/muis. (Nog makkelijker: Je kan op ES File Expl op je telefoon ook je Tv 'zien' in het netwerk en de apk er naartoe kopieeren.)

Hoe dan ook, het succes van evt. Windows TV's zal ook volledig afhangen van a. het uitrusten van smart Tv's met fatsoenlijk snelle processoren (nu een zeldzaamheid) en b. een groot UWP app Store platform (nu vele malen kleiner dan Apple en Play Store).

[Reactie gewijzigd door davidov2008 op 11 augustus 2016 18:25]

Waarom zou je geen x86 software kunnen draaien op Windows TV? Kan je dit onderbouwen?
Om diezelfde reden kan je onderbouwen waarom al die tablet/telefoon Android apps niet op een TV zouden draaien? Ik heb gewoon een logitech toetsenbord + touchpad draadloos voor mijn TV, plug en play. Als iets niet gemaakt is voor de TV kunnen ze gewoon een disclaimer erbij doen, of een aparte optie die je moet aanvinken, bijv: "Klik hier als u alle Android apps wilt zien, die mogelijk niet of slecht met uw TV werken".

Wat betreft UWP nog, er zijn veel meer apps dan alleen Netflix beschikbaar, zo heb ik gewoon Uitzending Gemist op mijn PC staan.
Wel, Microsoft zou naar alle geruchten bezig zijn de Xbox interface beschikbaar te maken voor andere Windows 10 devices, dus dit zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.
Natuurlijk klinkt dit leuk maar je hebt hier heeel veel limieten aan, in feite verander je een tv in een compleet ander device. Om windows te kunnen draaien is natuurlijk meer dan een ssd nodig, denk eens aan de processor en het werkgeheugen, een van de redenen waarom er gekozen wordt voor een klein OS op basis van android is omdat het licht is en snel zou moeten werken. Zelfs de topmodellen van Sony zijn uitgerust met zo'n slechte processor dat hun eigen android based systeem langzaam is, hoe gaan deze ooit windows 10 aan kunnen?

Mocht je het echt graag willen zijn er natuurlijk oplossingen als de Intel compute stick, voor (140?) euro koop je een "complete" windows ervaring die je zo in een tv kan doen, nadeel, het is nogsteeds langzaam.
Windows komt in meer dan de standaard desktop x86 varianten. Voor tv's zou de windows 10 iot variant wel goed te draaien zijn. Voor de echte high end systemen veranderd een atom soc de prijs ook niet bijster hard trouwens.
De IOT variant is echter dusdanig uitgekleed dat je er niets meer mee kunt.... Ja, je kunt executables draaien maar je hebt geen GUI meer dus je hebt er niets aan om die aan een TV te hangen.....
je hebt geen GUI meer dus je hebt er niets aan om die aan een TV te hangen.....
Er is wel degelijk een GUI, deze is echter nog niet echt zinvol voor het TV platform.
http://developer.telerik....2015/07/mainscreeniot.jpg
Je kan één UWP app starten en die GUI gebruiken.
Zie deze blog post bijvoorbeeld: http://www.hanselman.com/...oTOnYourRaspberryPi2.aspx
Om windows te kunnen draaien is natuurlijk meer dan een ssd nodig, denk eens aan de processor en het werkgeheugen, een van de redenen waarom er gekozen wordt voor een klein OS op basis van android is omdat het licht is en snel zou moeten werken. Zelfs de topmodellen van Sony zijn uitgerust met zo'n slechte processor dat hun eigen android based systeem langzaam is, hoe gaan deze ooit windows 10 aan kunnen?
Om een windows 10 ervaring te hebben hoef je niet zo zwaar te gaan voor een processor en werkgeheugen: zie maar wat Continuum al kan op een Lumia 950 (XL).
Misschien een beetje te vroeg daarvoor. Er moet nog heel wat veranderen op het gebied van interactie/interface wil dit werken. Ik zie de gemiddelde consument namelijk niet met muis en toetsenbord op de bank hangen.
Voor 60 euro koop je een intel z8300 mini pc (met win10) sluit je aan met hdmi en koop je een willekeurige tv. Zo ben je niet afhankelijk van de hardware of toekomstige updates nog gaan werken en heb je voor relatief weinig over een paar jaar weer veel snellere en zuinigere hardware ipv dat je een uitstekende tv moet wegdoen omdat de hardware het niet meer aan kan.
Interessante ontwikkeling. PC en tv groeien zo meer en meer naar elkaar toe.

Ik zou verder graag zien dat Microsoft een deal sluit met een tv-fabrikant om Windows 10 als Smart-platform te gaan gebruiken. Zodat het eenvoudig wordt om apps te installeren.
Dit smart-gedeelte mag wat mij betreft gescheiden zijn van de tv-firmware. Gewoon een losse 2.5" SSD in de tv met hierop Windows geïnstalleerd.

Dan is het smart-tv deel volledig naar eigen inzicht in te richten. Niet dat halfslachtige gedoe als WebOS, Tizen, Firefox OS of stock Andoid.
En een normaal updatebeleid zoals we dat van Microsoft gewoon zijn.
Ik mis even de toegevoegde waarde van een dergelijk systeem. Windows 10 leent zich niet bepaald voor bediening met arrow keys. Verder ondersteund vrijwel elke tv Intel Wireless Display technology. Dus als je de HDMI kabel vervelend vindt dan kan het altijd nog op die manier.

Vorig jaar gebruikte ik nog een gedockte Surface Pro 2 als htpc om Windows 8.1 op mijn TV weer te geven (Kodi, Netflix + USB IR receiver). Echter in december heb ik Sony Bravia Android tv gekocht. Sinds ik die TV heb gebruik ik de Surface Pro 2 nog zelden als HTPC. Immers zowel Kodi, YouTube en Netflix draaien "native" vanaf de TV. Bovendien vallen al deze apps onder "android tv" waardoor ze veel beter te bedienen zijn met de arrow keys. Los daarvan is de kwaliteit van Netflix zelf ook beter (via de browser was dat altijd beperkt tot 720p).

Waar het bij AndroidTV misgaat is het aantal beschikbare apps (normale apps kun je overigens wel buiten de store om installeren) en de ouderwetse tv zaken (denk aan timeshift etc). Maar persoonlijk heb ik daar geen last van omdat ik vooral digitale content kijk. Verder lijkt dat mij een kwestie van tijd voor dat goed gaat (mits het geheel niet wordt afgeblazen).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 11 augustus 2016 13:55]

Alla windows surface hub met tv dan. Kan je alle universal apps installeren en je hebt tv erbij
Hier hoop ik ook al een tijdje op. Ideaal toch, WIndows 10 op je tv. De interface leent zich er ook uitstekend voor. Tevens past het in de strategie, om Windows 10 overal te draaien. Wellicht een aangepaste of IoT versie.

Het bestaat ook al wel:
http://www.techtimes.com/...lso-double-as-your-pc.htm

Ik denk dat er voor Microsoft enorm veel winst valt te halen op het Smart TV platform. Ik snap ook niet dat ze dit niet harder pushen.
Microsoft die een hardware categorie als all-in-one opnieuw probeert te definiëren ligt in de lijn van de verwachting. Traditionele OEMS hebben het voor een groot deel het toch echt aan zichzelf te danken dat Microsoft een serieuze hardware concurrent van ze is aan het worden is.
Klopt deels. Microsoft wil eigenlijk geen concurrent zijn, maar laten zien wat mogelijk met de combinatie van goede hardware en natuurlijk Windows is, zodat OEM's betere devices gaan ontwikkelen. Het gaat Microsoft in eerste instanties om het verkopen van Windows en overige Microsoft software en diensten.

De OEM's werden lui en heeft Apple van kunnen profiteren en nu 'dwingt' Microsoft de OEM's om betere producten te gaan verkopen...
Mwah, me dunkt dat bijvoorbeeld HP toch echt wel heel behoorlijke AIO's in het assortiment heeft, bijvoorbeeld de Z1 G3: http://www8.hp.com/us/en/workstations/z1-g3.html of meer innovatief de Sprout: http://www8.hp.com/us/en/sprout/home.html
Het gaat niet perse om het hebben van goede producten in een categorie, het gaat erom hoe innovatief die producten zijn. Microsoft had in 2012 ook gewoon een 13-in-een-dozijn tablet kunnen neerzetten zonder kickstand, Touch en Type cover, zonder pen, etc. Maar het was niet te doen om de tablet, het ging er hem om wat er nog allemaal bij kwam.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 11 augustus 2016 00:24]

Precies, OEMs hebben het dus aan zichzelf te danken. Microsoft blijft wijselijk aan de high-end kant zitten met haar Surface lijn maar heeft tot nu toe wel pijnlijk duidelijk gemaakt hoe slecht OEMs in staat zijn gebleken om in te spelen in de ontwikkelingen die door Apple in gang zijn gezet.
Ik ben zeer benieuwd, als die 24 inch er echt komt gaat het zeker iets zijn om te overwegen hier. 27 inch vind ik net iets te groot - hoewel het misschien gewoon gewenning is - voor een normale PC. Ben ook benieuwd wat Microsoft te bieden gaat hebben met de Surface Book 2 en Surface Pro 5. :)
En hopelijk ook de beruchte Surface Phone...
En wat moet dat oplossen ? Iedereen zit te roepen voor een Surface Phone, maar uiteindelijk zal die dezelfde Windows 10 Mobile draaien als iedere andere telefoon vandaag de dag.
Niet als ze x86 CPU in dat ding weten te proppen. Dan wordt het een PC waar je ook mee kan bellen in een handig klein formaat.

Verder is er niets mis met Windows 10 Mobile an sich. Het is hopen dat UWP apps het de app-gap gaan verkleinen. Als developers apps gaan maken voor de PC, dan is het een kleine moeite om de app ook voor mobiel uit te brengen en zo zou het een interessanter OS kunnen worden voor de massa...
Nu Intel z'n mobiele plannen in de ijskast heeft gestoken is het hoop daarop kleiner dan ooit ! Trouwens er zal veel moeten gebeuren willen desktop apps soepel kunnen draaien op een mobiele CPU (die er nog niet is).

Windows 10 Mobile is inderdaad een prima OS (gebruik het al jaren tot grote tevredenheid en als Insider) en waar ik persoonlijk geen last heb van de app gap geloof ik ook dat UWP mogelijk een goede driver is.

Maar een Surface Phone... nee, ik zie er echt de magie niet van in.
Die nieuwe HP telefoon kan dat net een kleine omweg. Ik denk dat MS eerst eens wil zien dat daar vraag naar is
Daar heb je geen HP telefoon voor nodig... een 950 kan ook remote desktop draaien.
Mijn gsm moét Windows Phone draaien. Ik zit sinds WP7/Lumia 800 bij Windows Phone. Met de Pokémon Go hype écht getwijfeld om over te stappen naar een Nexus 5x, uitgetest in de winkel, die van een kameraad uitgeprobeerd... Heb reeds ervaring met Android via de Nexus 7. Maar... Ik kan het niet. Ik voel geen enkele aantrekkingskracht tot Android.
Bij het vastpakken van de Lumia 950 ging mijn wereld open. Wat een scherm, wat een toestel. Dat zei Tweakers ook. Een 8,5 ondanks de app gap (en de té hoge prijs van 599) is een goede score.
Echter... De 950 wordt weer bijna een jaar oud en het wordt tijd voor een opvolger. Ik hoop niet dat Microsoft een tweede flagship gap laat ontstaan (930-950 gap). Ik wil een SurfacePhone, 960 of whatever. Pokémon Go kan me gestolen worden. Ik wil een toestel dat rust uitstraalt, mijn bankapp bezit, een deftige browser heeft en me Slither laat spelen.

Ik ben de minderheid, dat weet ik. Maar ik wil ook een toestel naar mijn smaak. Dus ik hoop met mijn hele hart dat er een Surface Phone komt. X86 of niet? Maakt me niet uit. Continuum of niet? Graag, dat zal zijn meerwaarde hebben, maar is geen vereiste. Ze behandel(d)en Windows Mobile wat stiefmoederlijk, maar toch hoop ik dat ze ermee verder gaan. Anders wordt het een 950... :-)
Waarom is het hoog tijd voor een opvolger... omdat Apple dat ieder jaar doet ?

Misschien ben ik te ouderwets in dat alles maar als de telefoon snel is (en dat is zelfs m'n 930) en verder prima voldoet dan zie ik de nood niet voor een nieuw flagship maar dat is een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken.
Omdat ik wacht op een verbeterde versie van Continuum, omdat ik stiekem hoop dat ze niet voor 5,2", maar voor 5" gaan in een kleinere behuizing, omdat hij wat dunner mag en omdat ik bereid ben wat meer te betalen voor dat alles dan de 340 euro die ze vandaag nog voor de 950 vragen.
Liever 2mm dikker met een deftige batterij dan 2mm dunner met een rampzalige batterij... voor het overige begrijp ik je wensen.
I hear ya, hopen dat ze continuum verbeteren zodat je geen externe apparaat meer nodig hebt. Dus in tel ingebouwd, dan heb je maar 1 kabel nodig naar een monitor/tv :)
Ook ik zit te wachten op een degelijk toestel met Windows10. Heb nog steeds een Nokia Lumia 920 in volle tevredenheid.
Vele miljoenen gebruikers per maand kun je nauwelijks dood noemen. Dat ze weinig marktaandeel hebben doet daar niets aan af.
Je zou blij moeten zijn met concurrentie en helaas de geschiedenis wijst uit dat niet altijd het beste product ¨wint¨ commercieel gezien.
Ik zou inderdaad graag van harte zien dat Windows Phone een groter marktaandeel haalt (zolang ik er zelf niet moet mee werken, ik ben geen fan van de richting die de Windows UI uitgegaan is): concurrentie maakt concurrenten beter.
En en een goed product is inderdaad niet altijd garantie voor commercieel succes. Microsoft heeft met Windows op de telefoon misschien wel een goed product, maar commercieel success vereist ook een goede en consequente strategie en uitvoering van die strategie. En daar loopt het helemaal fout.
Er mogen dan vele miljoenen gebruikers zijn, de vraag is hoeveel er maandelijks afvallen en hoeveel er bijkomen. En die trend lijkt me erg zorgelijk.
Ik hoop enkel en alleen op 4G bij de Surface Pro 5
ik vind het alweer te klein, maar dan heb ik ook 2560*1440. Ik kijk uit naar een 40 inch 4k scherm met degelijke refresh tzt :)
Anoniem: 706671
@Loller110 augustus 2016 21:09
Ik vind 24 inch een perfect formaat :)

Passen net 2 A4's op en ik gebruik dat heel vaak ;)
Waar veel fabrikanten stil lagen in innovatie geeft Microsoft met de Surface-lijn duidelijk aan wat er nog te innoveren valt door prachtige apparaten te ontwikkelen. Dat is ook de hele opzet geweest van de Surface producten en gelukkig zijn diverse fabrikanten de voorbeelden gaan volgen. Zo komen er steeds meer en betere convertables en met de Surface AIO kan dat misschien ook een boost geven.

Zelfs Apple moet bekennen (niet hardop) dat de Surface Pro's goede machine's zijn en probeert op het succes mee te liften en Samsung volgt ook min of meer...
Waarom is de gebruikerservaring niet als bij Apple? Heb zelf een Surface Pro 3 gehad, en nu een MacBook Air (ontvangen via werk). De Surface stond qua bouwkwaliteit en afwerking op hetzelfde niveau als de Mac: metalen body, mooie verpakking, 'premium' uitstraling.
De apparaten kun je uiteraard niet 1 op 1 vergelijken, maar ik kan me niet vinden in je argument qua gebruikerservaring.

Enkel het toetsenbord van de MacBook tikt wat prettiger (t.o.v. de Surface Pro 3), maar dat heeft Microsoft bij de Surface Pro 4 netjes opgelost (beter toetsenbord, glazen trackpad).
Het feit dat er Windows op staat mag wat mij betreft geen rol spelen, daar de MacBook even snel en soepel werkt als de Surface. UI-lag en zeldzame Chrome-crashes zijn de MacBook ook niet vreemd, dus daar is er (voor mij) geen verschil tussen Windows en OS X qua gebruikerservaring.

Ik denk dat ik de volgende keer best weer een Surface zou nemen. Wie weet wat Apple/Microsoft dan aanbiedt qua innovatieve snufjes.
Je kan de nieuwe keyboard van Surface Pro 4 ook gewoon op de surface pro 3 aansluiten.

Verder ben ik ook benieuwd met welke technieken Microsoft verder mee komt.

[Reactie gewijzigd door vali op 10 augustus 2016 20:42]

Dat klopt! En vice versa :)
Zelfs de Pro 2 cover kun je op de Pro 3 aansluiten, al bedekt die niet het hele toestel.
Het leukste/handigste aan de Surface blijf ik het pennetje vinden. Ik heb onnoemelijk veel screenshots gemaakt (Één druk op de knop!) en daarin vervolgens aantekeningen gemaakt/zaken gemarkeerd. Super handig, ook bv. in Powerpoint!
In verband met leveringsproblemen heb ik een tijdje cover van de Pro3 op een Pro4 moeten gebruiken. Het werkt, maar niet perfect. Zo had ik wat rare dingen en weg vallen van het toetsenbord. Andersom werkt trouwens wel perfect (Cover van de Pro4 op een SP3).
Juist. Het probleem van Surface met i5 en i7 wat ik meegemaakt hebt is dat ze erg snel beginnen te blazen bij een beetje inspanning. Dingen worden te snel te heet. Daarnaast heeft Windows 10 last van scalingsproblemen, waardoor schermen met hogere resoluties die teruggescaled worden alles er niet meer haarscherp laten uitzien.
Kijk eens naar je power management. Daar kun je voorkeur voor actieve en passieve koeling weergeven. Daarnaast kun je met de maximale processor belasting spelen om te voorkomen dat de Turbo wordt gebruikt.

*Disclaimer: ik heb zelf alleen een i5-4300U Surface Pro 2. Heb wel vernomen dat de SP3 in het algemeen warmer wordt, maar het even nakijken kan geen kwaad lijkt me*.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 11 augustus 2016 13:58]

Thx. FF google search doen mbt tot overhitting, en je ziet dat het een serieus probleem is. Doet zich vooral voor bij SF Pro 3. Overigens als je terugschakelt naar passieve koeling ga je naar snelheid van een Atom... En daarvoor koop je zo'n duur apparaat natuurlijk niet. De illusie heerst dat de SF Pro en vooral de topmodellen ongeevaard krachtig zijn, de praktijk bewijst helaas anders omdat de koeling niet op orde is.
De SF Pro is een geweldig apparaat om te zien en mee te werken zolang je het bij Office, fotootje bewerken en filmpje kijken houdt voor het echte langdurig zware werk is hij (nog) niet geschikt.

Daarnaast hoop ik dat MS het scaling probleem onder de knie gaat krijgen in de toekomst. Een gigantisch High Res scherm maar niet scherp is omdat je terug scaled is ook niet bepaald fijn.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 11 augustus 2016 14:25]

Ja dat klopt inderdaad. De koeling is niet echt adequaat (een enkele kleine fan), dit is bij de Pro 4 wederom aangepakt door een heatplate en een betere fan te monteren.
De MB Air kan trouwens ook erg heet worden bij een simpel spelletje... :)
De schalingsproblemen heb ik ook eventjes gehad, maar daar is een soort fix voor. Even googelen.
Schalingsproblemen heeft de MB dan weer niet, wat wil je ook met een beeldscherm van 1366x768 :p
Je weet wel dat er gewoon volwaardig windows 10 op draait? Geen iPad ter wereld die kan tippen aan de SP4.
Draait prima op mijn MacBook hier. En geen gezeik met hardware en drivers, zelfs onder Windows 10 terwijl de laatste Surface reeks toch best wel wat problemen had. Maar ik vind Surface wel erg mooi hoor, Microsoft doet goed zijn best.
T-Mobile 4G Data USB-dongle
En je enige usb poort verspelen aan een feature die er allang in had moeten zitten? .. |:( |:( |:(
Maar waar wil je die USB dan voor vrijhouden?

- Muis/tobo is niet nodig (zitten erbij of kan je makkelijk verbinden via ingebouwd bluetooth.
- Opslag zit er zat in + je kan een micro-sd erin steken, en anders gaat er sowieso veel via de cloud... (vind ik persoonlijk veel relaxter werken dan dat gehannes met USB schijven/sticks... )

Er zullen nog wel wat specifieke randgevallen zijn, maar denk dat je zo wel 90% van de gevallen te pakken hebt, en daar zijn prima mogelijkheden/alternatieven voor.
Ik ben ook wel benieuwd waar het verschil in de gebruikerservaring hem in zit voor jou?

Ik moet iedere ochtend als ik mijn work-issued MBA aansluit op het Thunderbolt display ongeveer 10 minuten prutsen met USB/thunderbolt stekkers voordat het toetsenbord en muis werken.

Op mijn Surface Pro 3 heb ik daar geen last van. Ben dus blij dat de gebruikerservaring op mijn Surface Pro 3 niet zoals bij Apple is.
Beetje overdreven om te stellen dat andere fabrikanten niet zouden innoveren. Er is geen enkele fabrikant die ook maar iets heeft wat in de buurt komt van de Sprout AIO van HP om maar een voorbeeld te noemen. Komt bij dat HP al jarenlang de Z1 AIO werkstations in het assortiment heeft, waarvan het laatste exemplaar bepaald goedkoper geprijsd is dan de voorgaande, de Z1 G3.
En de Surface Phone staat weer in de ijskast ?

[Reactie gewijzigd door revolution-nl op 10 augustus 2016 21:03]

Lees het artikel op WC en je leest:
For those curious about the alleged 'Panos phone' aka Surface phone there is no new information to share just yet (which probably makes Microsoft happy). Considering how difficult it is to get information from Microsoft's hardware division, this is not too surprising. The good news is I have not heard anything bad either so there is still optimism for a spring 2017 announcement tied to Windows 10 Mobile 'Redstone 2.'
Ik vraag me af of het slim is om 3 verschillende modellen uit te brengen in de toch wel niche markt van de AIO's. Ik zou misschien eerder kiezen voor een 23" en een 27" en ik hoop dat ze een 27" model uitrusten met een 5k scherm, zodat je op 200% scaling kan draaien.
Misschien doet Microsoft dat ook wel. Of komt er slechts 1 model.
is allegedly being tested according to my sources
Dit is oud nieuws. Begin juli kwam hetzelfde bericht immers al.
nieuws: 'Microsoft werkt aan all-in-one in de Surface-reeks'
Niet hetzelfde bericht, dit gaat over 3 AiOs en de Surface Book 2.
Dat maakt ze niet echt handzaam meer. Ook geen 13, 15 of 17 inch meer.
All-in-one-pc's zijn nooit handzaam geweest. :)

En helaas ook zelden modulair, dus als een onderdeel een upgrade nodig heeft kan je meestal een nieuwe kopen, iets dat mij volledig tegenstaat.
Maar in de woonkamer oogt het vast leuk.
Ik denk dat PCs (laat staan laptops) nog zelden upgrades krijgen tegenwoordig. Het is ook niet meer echt nodig: een degelijke PC of laptop van enkele jaren oud heeft nog altijd alles wat hij moet hebben.
Met zelden doe je het tekort.
Daarom kunnen mensen ook zo lang met een PC/laptop doen. Het aantal PC's en laptops die met een SSD geupgrade zijn, is enorm groot. Verder is een Videokaart of Scherm ook een onderdeel wat vaak in de loop der jaren geupgrade wordt.
En logisch want anders zouden er niet zoveel winkels met losse onderdelen zijn. Zelfs de Mediamarkt verkoopt losse SSDs.
Ok, de meeste PCs worden niet meer geüpgraded, dat het er best veel zijn kan wel, maar het blijft volgens mij een duidelijke minderheid. Een doe-het-zelver zal misschien een SSD in een PC of laptop stoppen als die er nog geen had, maar dat blijft een minderheid. Videokaarten upgraden is sowieso een nichemarkt (gamers). En een scherm is een accessoire dat los staat van de PC.
Het is wel een handige gezins computer. Staat leuk in de woonkamer, en kan iedereen er gebruik van maken. Vroeger had iedereen zo'n kast, dat was echt niet te doen haha
Een all-in-one PC, met andere woorden een scherm met daarin ook direct de PC (ala de iMacs).
... een scherm met daarin ook direct de PC (ala de iMacs).
Aangezien daar weinig mis mee is, zou ik graag iets soortgelijks van MS willen zien en hebben.
Minder bekend, maar Lenovo heeft een aantal mooie.
Al heel wat jaren. Begonnen met de A720.
De nieuwste in de Pricewatch (er is ook een 900 model gekomen) is deze:
pricewatch: Lenovo IdeaCentre A740 F0AM0047MB
OK. Die ga ik ook live bekijken. Maar ik hoop wel op iets moderner specs zoals bijvoorbeeld een ssd en uiteraard Windows 10.

En nu maar hopen dat het niet bij geruchten van Microsoft blijft.
Een AiO voor in de woonkamer hoeft toch ook niet handzaam te zijn? Als ze 'm kleiner zouden maken steekt ie zo af tegen de 70'' tv's die je overal ziet tegenwoordig...
Ik denk dat een AIO een logische stap zou zijn binnen de Surface lijn. Ik vind bijvoorbeeld de iMac een schitterend apparaat dat ook in de woonkamer kan staan. Echter, veel AIO's zijn dat in mindere mate die dat compenseren met betere hardware of andere onderscheidende vormen. Voor de woonkamer lijkt me design wel een van de belangrijkste punten. Persoonlijk ben ik echter benieuwder naar de nieuwe surface pro tablet! Hopelijk wordt die aangekondigd...
Een verbetering voor de surface book is dat je hem half kan toeklappen zonder dat het scherm toe valt. Dat was voor mij helaas een afknapper, want het scherm valt gewoon hard neer door het gewicht als je het scherm in een scherpe hoek zet.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 11 augustus 2016 00:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee