Microsoft maakt verwijderen enkele systeem-apps mogelijk bij Windows-testbuild

Microsoft blijkt het in de nieuwe Windows-build die het voor testers vrijgegeven heeft, mogelijk te maken enkele systeemapplicaties te verwijderen. Daarnaast heeft het bedrijf een fix uitgebracht voor problemen die een recente Windows 10-update introduceerde.

Vanaf Windows 10 build 14936, die Microsoft vorige week vrijgaf aan testers in de Fast Ring, zijn Mail & Calendar, Calculator, Groove Music, Maps en Weather te verwijderen. Lang niet alle installaties van apps die Microsoft standaard meelevert bij Windows 10 zijn ongedaan te maken: bij Alarm & Clock, Camera, Cortana, Messaging en veel andere apps is dat niet mogelijk, schrijft Ghacks. Bij deze apps is 'Uninstall' nog grijs en niet aanklikbaar. Overigens lijkt het erop dat de uninstall-optie bij enkele apps bij build 14931 werd geïntroduceerd, die 21 september naar gebruikers in de Fast Ring kwam en nu naar de Slow Ring is gebracht.


Microsoft kondigde build 14936 vorige week aan. De release bevat nieuwe extensies voor Edge en een groot aantal bugfixes. Niet aangekondigd, maar wel aanwezig in de versie is verder functionaliteit met de naam 'Wifi Calling', aldus InsideWindows. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor een universal windows platform-versie van de verkenner. Waarschijnlijk komen de nieuwe eigenschappen van Windows 10 pas bij de komst van de Redstone 2-update breed beschikbaar; die wordt volgend jaar verwacht.

Microsoft heeft erkend dat een recent uitgebrachte update, KB3194496, voor Windows 10 voor problemen heeft gezorgd. Dit zou alleen gelden voor Insider-gebruikers die een voorgaande versie van het OS draaiden, meldt Microsoft in een verklaring aan ZDNet. Zij kwamen in een bootloop terecht waarbij het systeem na herstarten steeds de update probeerde te installeren. Microsoft heeft een script uitgebracht die de problemen ongedaan moet maken.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-10-2016 • 19:34

112 Linkedin

Reacties (112)

112
107
61
11
0
28
Wijzig sortering
Zo bijzonder is dit toch niet? Dit is al mogelijk sinds Windows 8 met wat PowerShell commando's, namelijk Remove-AppxPackage en Remove-AppxProvisionedPackage. Daarmee verwijder je een geselecteerd app van de gebruiker of zelfs helemaal van het systeem. Enige is dat er nu dus een knopje in de GUI bij is gekomen...

Zie ook:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh856038.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn376476.aspx

Zeer handig bij het maken van een image, alles eruit wat je niet wilt, image maken en klaar. Scheelt ook een behoorlijke tijd bij het aanmaken van gebruikers.
Totdat je een 1511 of 1607 update krijgt en vervolgens weer opgescheept zit met al deze apps. Ik maak op dit moment nog voornamelijk Windows 8.1 images, maar bij Windows 10 is het echt absurd als je bekijkt wat een bult je er allemaal uit moet slopen met Powershell en dergelijke, wil je een gebruiker binnen een Enterprise omgeving een fatsoenlijk image aanbieden zonder bloat en allerlei metro apps.

Sinds 1511 gepaard met Intune heb je ook meer controle over de store, maar ik had liever een échte Windows 10 Enterprise ISO gezien, zonder bijvoorbeeld de store en alleen de meest essentiele metro applicaties.
LTSB versie al overwogen?
LTSB versie al overwogen?
Inderdaad. LTSB is de editie voor grote organisaties die hun processen hebben ingericht op Microsoft's klassieke releaseschema. Ook is het de enige versie die out-of-the-box niet meteen gegevens doorsluist naar Redmond, en 'telemetry' (een functie die zo verdedigd wordt door Microsoft fanboys) is ook nog eens uit te schakelen omdat het een Enterprise versie betreft.

Al wil je een 'kale' Windows, vergelijkbaar met een kale Android zonder Google applicaties, dan is LTSB de juiste editie.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 7 oktober 2016 08:13]

Held! Ik was wel op de hoogte van de LTSB edition (beetje te vergelijken met een linux distro LTS), maar wist niet dat deze editie kwam zonder Windows Store, Edge en dergelijke.

Ik ben hem nu aan het downloaden :)
Mag je het er over een paar jaar weer allemaal inbouwen. Straks gaan alle grote software pakketten over naar het UWP systeem, waarbij de store of bedrijfsstore alle updates voor zijn rekening neemt.
Ik gebruik dezen, hiermee kan je ze volledig uit je windows installatie slopen voor altijd.

DISM /Online /Get-ProvisionedAppxPackages | select-string Packagename

DISM /Online /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:

De gewone gebruiker zal dit niet zo makkelijk doen maar Microsoft wil natuurlijk dat je hun diensten gebruikt.
Voor altijd, tenzij je een Insider bent en de laatste build installeert. Dan zijn de apps automagisch weer terug ;)
Want de gemiddelde consument of zelfs gewone IT'er kent deze commando's wel 8)7 Commando's zijn zo oud, totaal niet meer van deze tijd naar mijn mening, nu is het dus simpeler mogelijk (in de previewbuilds) in de applicatielijst, waar het thuishoort.

Tegenwoordig draait het om gebruiksvriendelijkheid. Commando's zijn dat totaal niet. Je krijgt sommige dingen misschien sneller gedaan, maar dat ligt meer aan de gebruiksvriendelijkheid van alternatieven dan aan de commando's. Daar is dus wel wat werk te verzetten. Dit is dus zeker wel een goede stap naar een gebruiksvriendelijke PC. Windows 10 is al zeer gebruiksvriendelijk, dus in dit geval is een verbetering op een al goed systeem.
Microsoft is dat met powershell niet met je eens, zeker niet in Windows server.

Ook ben ik met een CLI sneller en efficiënter dan met een GUI
niet voor dingen die je niet kent en eerst alle commando's moet gaan uitpluizen, dan zijn visuele kapstokken aka knoppen met benamingen veel duidelijker te vinden in een bepaalde context
get-help, get-command. Zo moeilijk is het allemaal niet.
Ja, dat zoek je dus alleen uit als je het wil herhalen in een script, maar anders kijk je toch lekker naar een GUI? Gan niet zeggen dat CLI makkelijker is per definitie, het ligt er gewoon aan wat het doel is.. :)
leg dat maar aan je oma uit, we spreken hier over windows 10, niet over server 2012
Sorry, ik typ dit op Tweakers, waar ik toch wel een wat hoger niveau verwacht dan van mijn oma.
dat zeg ik niet, maar jouw oma moet dan maar opgescheept blijven met apps omdat ze ze niet via CLI kan uninstallen ?
rechtsklik => uninstall lijkt me niet zo onoverkomelijk om uit te leggen, veel succes nog met haar powershell te leren :+
Ja en aangezien de gemiddelde man geen CLI kan of uberhaupt niet eens weet wat het is. Vaak niet eens zover komt als het uninstal menu kan je nu gewoon gelijk zoveel mogelijk uninstallen via het startmenu. Voor de gemiddelde gebruiker dus super handig.
Vind jou comment en die van kaalus erg beperkt qua inlevingsvermogen wat betreft de gemiddelde gebruiker. Beetje de houding van "Voor mij is het niet nuttig dus is het niet nuttig". Snap dit niet zo goed. Voor alle oudere gebruikers en niet-harde kern icters is dit super fijn. Ongeveer 95% van de bevolking.
Als het echt nuttig was geweest en er echt vraag naar was dan waren er echt wel vele partijen opgedoken die even een GUI plakten voor de CLI-commando's, dat is 10 minuten werk...

Alleen die GUI's zie ik niet, dus ik vraag me af of er wel echt vraag naar is
Ja, maar windows 10 installeert enorm veel meuk met zich mee die ik niet nodig heb.

Waarvan de helft niet de deinstalleren is..
Jouw redenering is als er vraag naar was geweest dan was het er al. Die logica is nogal krom want in die visie kom er nooit iets nieuws waar wel vraag naar is want als er echt vraag naar was geweest dan was het er al geweest.

Verder externe partijen worden niet gebruikt door de dagelijkse gebruiker. Alle mensen die ik help kijken niet verder dan microsoft. Zoeken ook nooit een oplossing voor een probleem. Microsoft moet gewoon werken. Dat is het. Ook de reden dat microsoft een tijd alles gewoon begon op te leggen want de meeste gebruikers keken toch niet verder dan microsoft. Ook de reden dat de EU zo tegen misbruik is van het aanbieden van gehele pakketten.
Jij wel. De gemiddelde gebruiker niet. Ik snap werkelijk waar niet waarom het tegenwoordig nog zo moeilijk moet. Het lijkt wel alsof er hele volksstammen aan het werk gehouden moeten worden.
Hangt natuurlijk ook van de GUI af. Als die een beetje intuïtief is dan hoef je geen commando's en attributen te leren.
Commando's en Powershell zijn voor de prosumers.

Gewone consumenten kan het niets schelen indien die zaken daarop staan, ze zullen ze gebruiken, omdat ze geen alternatieven kennen.
Ik weet het nog niet zo zeer.
Ik werk zelf liever met GUI's veel overzichtelijker en kan vaak zonder het toetsenbord aan te raken al mijn ding doen kopiëren plakken openen verwijderen etc.
dat kost me vaak 3 klikken in tegenstelling tot het uitschrijven van dat soort commando's

Powershell is wel goed te gebruiken als het gaat om het uitvoeren van specifieke taken
het stoppen van services etc dan is Ctrl alt del en taakbeheer door spitten idd niet fijn

een mix van beiden is imho het beste.
>een mix van beiden is imho het beste.

Compleet mee akkoord. Sommige zaken, zoals het deleten van al deze apps, is inderdaad wat moeilijk om te onthouden.

Maar wat jij zegt ivm GUI en klikken beter dan toetsenbord aan te raken, ben ik niet compleet mee akkoord. Kan natuurlijk zijn dat ik het al meer gewent ben, en het muscle memory geworden is, maar copy+paste, selecteren, ... doe ik liever met het toetsenbord dan met de muis. Opvragen van basis diagnose zaken doe ik liever via CMD dan via GUI. Denk maar aan zaken als netwerk info (ipconfig), hostname, ...
Op mobile kan dat echter allemaal niet, dus het is wel fijn dat alles nu ook via de GUI kan.
Ja, want een gewone gebruik kent PowerShell. Ik klaag nu niet vaak over moderatie, maar dit is echt wel krankzinnig... Wie vind dit nu een aanvaardbaar antwoord!?
Software verwijderen moet gewoon via één klik kunnen, al de rest is bullshit.
Kijk, dat vind ik nog eens goed. Nu nog bij de installatie kunnen kiezen welke systeemapplicaties je wilt, en welke niet. Nu moet ik namelijk bij elke schone installatie, alles handmatig verwijderen.
Dat gaat vrees ik niet gebeuren. De installatie van Windows gebeurd in de vorm van image bestanden. Hoe meer modulair tijdens de installatie, hoe langer die installatie zal duren. En MS ziet liever een snelle installatie voor iedereen waarbij sommige daarna wat apps verwijderen dan een trage installatie voor iedereen waarbij de meeste mensen ook nog eens door extra schermen moeten klikken zonder dat ze er dingen aanpassen.
Of als je de tijd ervoor hebt een WDS server instaleren en een custom image maken en op de WDS server zetten ;)
Nog langer? :>
Win10 updates en installaties zijn niet bepaald vlot te noemen

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 7 oktober 2016 08:11]

Op mijn desktop heb ik Windows 10 geïnstalleerd in 2 minuten en Debian 8 in 1 minuut.

Op mijn laptop heb ik Windows 10 geïnstalleerd in 60 minuten en Debian 8 in 15 minuten.

Dus ja, Windows 10 duurt inderdaad veel te lang om te installeren…
Dan nog, vooraf inventariseren wat de gebruiker aangepast heeft, update image applyen en dan aanpassingen automatisch weer toepassen? Zelfde verhaal met die privacysettings, staan bij elke nieuwe build weer op default. 'Da's toch niet normaaaaaaaal?'
Die snelle installatie lijkt mij eerder een slap excuus dan de echte reden.
De echte reden is dat MS wil dat we allemaal die bloatware op onze PC hebben staan.
Ik ben ook bang dat het er niet gaat komen.

Misschien een kleine optie voorzien (custom install) tijdens de installatie waarbij je als je die aanklikt wél alles naar je hand kunt zetten, terwijl de standaard huidige manier van installeren er alles op zet zoals het nu gebeurt?

Iedereen blij, denk ik dan?
Dat is vrij eenvoudig op te lossen met een PowerShell script.
Je kunt HIER de commands vinden waarmee je de apps in één handeling verwijderd.
Als alternatief is er IObit Uninstaller (Portable bevat geen bloatware) waarmee je apps kan aanvinken waarna die zonder tussenkomst worden verwijderd.
Dan prefereer ik eerder IObit Uninstaller (alhoewel dat bij mij bekend staat als adware of rommel). Anders moet je alsnog alles handmatig gaan intikken en verwijderen.
Je kunt er evt een PowerShell script van maken.
Dat gaat op dezelfde manier als met een 'bat' bestand.
Je plakt alle regels in kladblok en slaat het op met een 'ps1' extensie.
Uitvoeren kan via rechtermuisknop-->run with powershell.
Dat is inderdaad een hele goeie. Gewoon 1 keer klikken en klaar. Uiteraard moet je niet vergeten om hem als administrator uit te voeren ;).
vraagje beetje offtopic
Ik moet met Iobit uninstaller alsnog alle vensters door next'en en accepteren.
Kan ik doormiddel van die Bat bestanden dit automatiseren zodat ik serieus mijn aandacht aan de volgende pc kan geven?

met name de HP software is nogal een doorn in het oog.

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 6 oktober 2016 23:43]

Voor 'normale' programma's kan je het beste zoeken naar silent command line parameters voor die specifieke programma's.
Die kun je dan vervolgens in een 'bat' bestand zetten en uitvoeren als administrator.

[Reactie gewijzigd door pindakoek op 7 oktober 2016 00:32]

Ik verwijder systeemapps met CCleaner, worden ze dan niet helemaal verwijderd of hoe zit dat?
CCleaner gebruikt Windows PowerShell commando's die al sinds de vroege Windows 10 versies bestaan.
Ik gebruik die nu ook op m'n werk om de nutteloze apps te wissen van alle systemen.

De functionaliteit die beschreven wordt in het artikel is gewoon dat deze commando's nu ook via het configuratiepaneel op te roepen zijn, binnen een grafische shell.
Ah oké, bedankt voor de toelichting! :-)
Verwijderen van systeem-apps is mogelijk met CCleaner. Ook met andere windows builds.
dat ga ik zo even uitzoeken. gebruik ccleaner vaak maar nog nooit opgevallen dat ik het daarmee kan doen. vind ik goeie zet, gebruik zelden merendeel van de app's die er bij zitten, als ik ze eenvoudig kan verwijderen is dat mooi mee genomen. heb me er nooit aan gestoord maar hoe cleaner mn windows installatie hoe beter ik het vind natuurlijk :P
Onder gereedschap-> programma's verwijderen staan ook Windows apps tussen die je kunt verwijderen. ;)
dat werkt niet met cc cleaner, haalt het alleen uit het lijstje maar blijft op de pc staan
Gisteren de anniversary update geïnstalleerd en wederom alleen maar een verbetering. opstarten weer sneller, afsluiten OS ook sneller. Weer betere GUI indeling, edge verbeterd, MS is echt goed bezig.

En nu dus core apps verwijderbaar alom lof hiervoor. op naar de bare metal :)

[Reactie gewijzigd door sourcecode op 6 oktober 2016 19:40]

Behalve dat ik totaal niet te spreken ben over de manier waarop (de keuze is over 5min opnieuw opstarten of nu) bevalt de update inderdaad prima. Alleen wat cru als je net je pc nodig hebt voor school oid en hij de update gewoon doorduwt (en er ook wel een uurtje aan bezig is met ssd) zonder enige mogelijkheid om hem even tegen te houden (settings zijn grey, niet aan te passen en ook trucjes als een word documentje openen om 'wilt u dit document opslaan of verwijderen' de restart tegen te laten houden werken niet). Ze zullen er wel een reden voor hebben, maar blij ben ik er niet mee :'(
Als je alleen maar kon kiezen tussen 5 minuten en direct heb je al verschillende waarschuwingen genegeerd. Je hebt normaal 2 dagen de tijd om opnieuw op te starten.
Bij mij niet. Ik krijg maar een waarschuwing en dat is dat die over 20 minuten herstart. Ik kon het ook niet voor elkaar krijgen om het stop te zetten.
en er ook wel een uurtje aan bezig is met ssd
Ik denk dat je bedoeld zonder ssd? De update heeft op mijn gamepc een reboot tijd gehad van 10 minuten en mijn C2D (HTPC) met ssd net geen 20 minuten.

Ik geef je helemaal gelijk dat je zelf de keuze moet hebben wanneer je de machine opnieuw opstart.
Er is een optie waar je dit zelf kan aanpassen. Iets met scheduled reboot ofzo, zal morgen even kijken wat het was en je een pm sturen.

Edit: Active hours, Dat is het, het is veranderd sinds de anniversary update. Wel even wat meer werk idd. Mee ees dat het weer simpeler moet worden.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 7 oktober 2016 00:35]

Startmenu vind ik geen verbetering. Veel software problemen weer, printers die niet meer werken. Het was weer meer een upgrade dan een update want er was weer een windows.old mapje aangemaakt.

Hoop mensen zijn er in ieder geval niet blij mee.
gewoon schijfopruiming -> systeembestanden opruimen -> draaien om windows.old op te schonen
Het was weer meer een upgrade dan een update want er was weer een windows.old mapje aangemaakt.
Dat is ook exact wat het is. De grote feature updates installeren in Windows 10 zoals vroeger een OS upgrade werd geinstalleerd. En dus met alle nukken en problemen die daar bij horen. Inclusief incidentele gevvallen van gebruikersprofielen die gereset worden en waarvan de home folders niet correct overgezet worden. (Waardoor bij de eerst volgende keer dat de oude systeembestanden uit windows.old opgeruimd worden, alle bestanden die je bijv. in My Documents had staan naar de eeuwige jachtvelden gaan.)
Wat is er veranderd in het startmenu? Mogelijkheid om die spuuglelijke all apps list te verbergen?
Ik reageerde op de Anniversary update en sindsdien staat die all apps list gewoon standaard open. Terwijl ik liever gewoon mijn persoonlijke mappen aan de linkerkant heb en aan de rechterkant meest gebruikte apps. Nu heb ik aan de linkerkant wel icoontjes, maar vind hem niet zo simpel als ie was.
Jup, spuuglelijk. Hoe moeilijk is het om die all apps list te verbergen. Maar goed, wellicht in een nieuwe update.
En de nieuwe Edge mét extensies, werkt als een trein! ;)
Klopt. Wel een trein die regelmatig hapert. Edge bevriest nog wel eens compleet en soms crasht een enkele tab.

Sinds Windows 10 is Edge mijn default browser. Alleen voor development gebruik ik bog Chrome. Verder dus tevreden over Edge. Met name vanwege accuduur en dark theme.
Draai hier nog met IE maar ook die bevriest ook regelmatig. Vooral als je veel sites open heb staan met advertentie meuk met bewegende dingen wil de boel nog wel eens blijven hangen.
Als een Belgische trein dus, die staakt ook regelmatig ;)
Nu nog weer keuze in hoe updates aangeboden en worden en of je ze wilt downloaden en iedereen is weer helemaal tevreden. ;) Ook graag de omschrijving van de downloads weer terug.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 6 oktober 2016 20:11]

Kijk alleen wel even of al je drivers nog goed geïnstalleerd zijn. OpenCL ondersteuning voor Nvidia is na de anniversary update in ieder geval verdwenen (gewoon een kwestie van drivers opnieuw installeren, maar goed).
Indien je zin hebt om wat powershell te leren, kan je systeemapps nu al verwijderen!
wacht maar, sinds de anniversary update blijft windows bij mij eens in de zoveel tijd hangen. Ook ineens problemen met de tijd die dan ineens een uur achter loopt..
En helaas nog steeds niet het irritante probleem van autocorrect in edge aangepakt, dat kun je nog steeds niet uitschakelen ongeacht dat het uit staat in windows 10.. Duurt dan ook langer om een post bv hier op tweakers te tikken omdat edge steeds autocorrect uitvoert zodra je de spatie indrukt (engelse windows).
Je kan ze idd nu al verwijderen, maar vaak komen ze bij een update (of iig een grote update) weer vrolijk terug.
Omdat Windows tot nu toe gewoon alles behandelde als een verse installatie en niet kijkt naar welke app was verwijderd en welke niet. Vanaf build 14396 is dat echter niet meer het geval en worden apps die eerder verwijderd werden niet meer opnieuw geïnstalleerd bij een upgrade.
Goed om te horen, iedere keer die meuk opnieuw verwijderen begon irritant te worden.

Tevens, waren mijn extensies voor office 2016 niet meer toegewezen en kan outlook 2016 niet meer kiezen als standaard app voor mail, terwijl deze voor de update gewoon ingesteld stond 8)7 Bovendien zijn de office apps bij "set defaults by app" ook niet beschikbaar op word na. :? Je zou zeggen dat office 2016 en windows 10 wel vlekkeloos met elkaar zouden samenwerken...
Dat probleem heb ik dan weer niet, Office 2016 werkt fijn (wel de home versie), wel nog steeds die verdomde bootloop omdat Microsoft die update niet wou terugtrekken tot hun script af was. Morgen maar eens testen of ik er vanaf ben. Ik had inmiddels updates al uitgeschakeld omdat hij steeds weer binnen kwam...
Inderdaad mega irritant.
Ik vraag mij vooral af waarom elke keer die "Phone" app op de desktop-pc zit.
Ik bel met een telefoon, niet met mijn PC..

Daarnaast had ik profielen als local accounts met mappen gelinkt naar een NAS.
En dankzij de annoying "activeer microsoft account" hadden wat gebruikers er op geklikt en was hun complete setup verdwenen en het account niet meer local 8)7

Gestoord wordt ik er van.

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 6 oktober 2016 21:53]

eindelijk, ik heb werkelijk nog nooit cortana of groove music willen gebruiken
Groove is een zeer goede muziekspeler. Zeker icm OneDrive. Heel je bibliotheek zonder problemen gesynced op alle apparaten (inclusief je telefoon) en ook een webplayer beschikbaar (al vereist die nog wel flash).

Cortana kan een leuke toevoeging zijn, maar vereist gewenning en je moet er echt een doel voor hebben.
Dan nog. Ik WIL het gewoon niet, als ik een music player nodig heb gebruik ik wel wat ik heb, best tevreden over en ik doe er geen maand over om het aan te leren.

Ik ben het ondertussen ook wel grondig beu om bij elke OS update uren te spenderen aan rommel verwijderen die ik helemaal niet wil (zowel windows als android phone). Geef me nou gewoon eens een kale installatie,wat ik nodig heb installeer ik zelf wel wat ik wil.

Net hetzelfde met alle apps die voor jouw gaan denken, prachtig... alleen zorg dan dat het werkt of geef me een geïnformeerde optie.

Recent op het werk ook, office 365 (dikke kloterommel imo), outlook beslist om zomaar een heleboel emails naar clutter map te verplaatsen. Heel erg leuk, alleen spendeer ik meer tijd om werkelijk belangrijke emails naar mijn inbox te verplaatsen. Het is niet altijd omdat ik ze niet meteen lees dat het clutter is. Geef me nou gewoon de optie of ik dat wil of niet en niet zomaar van hier, dat is wat je krijgt en als je het uit wil zetten ben je paar uur bezig.

PS:upgrade van vorige office naar 365 zorgt ervoor dat ik weer NOG minder handige info zie op mijn scherm omdat alles maar een belachelijk tablet interface moet krijgen, danku Microshit.

Persoonlijk gebruik ik libreoffice, vind het een heel stuk handiger dan de rommel die office geworden is.
Ja Microsoft wil geld verdienen met hun services hé. Groove bijvoorbeeld stuurt al je data naar MS.

Ik ben autistisch genoeg dus na een paar uur heb ik win10 aangepast aan mijn wensen maar voor de gemiddelde consument is het niet te doen.
Kale installatie? Chrome OS al eens geprobeerd?
Groove is een zeer goede muziekspeler. Zeker icm OneDrive. Heel je bibliotheek zonder problemen gesynced op alle apparaten (inclusief je telefoon) en ook een webplayer beschikbaar (al vereist die nog wel flash).
Ook als je 18.000 nummers hebt?
Ik gebruik al jaren Mediamonkey, een van de weinige programma's die vlot met een grote library werken.
Geen probleem, je krijgt op basis van jou muziek ook allemaal playlisten een leuke toevoeging zeker met 18k nummers.

[Reactie gewijzigd door Six9 op 8 oktober 2016 00:24]

Nice, Ik ben met deployment bezig en wil graag twitter enz verwijderen uit mn image.

(kan wel via PowerShell :) )
Ah. Lang leve powershell. Sommige dingen kunnen alleen nog maar met powershell...
I agree bro. Ik ben sinds kort bezig met powershell te leren. het is even moeilijk in het begin, maar als je ziet wat je er allemaal mee kan.. Awesome.
Powershell is love. Powershell is life.
Gaat mij nog niet ver genoeg. Die flutspelletjes die er standaard opstaan, news apps enzo.. Weg ermee. Het feit dat het Startmenu al vanaf het begin zo vol staat geeft gewoon het idee dat er alsnog bloatware opstaat.
jammer dat cortana nog niet te verwijderen is.

heb op mijn netbookje geheel cortana/search uitgeschakeld omdat ik toch alle video's op mijn bureaublad heb staan.

gebruik het netbookje alleen voor video's/ wat sites bezoeken, indien mogelijk
Cortana is ellende dat je ogenschijnlijk kunt uitschakelen maar echt niet normaal kunt verwijderen zonder een hele riks handelingen uit te voeren.

Ik heb mijn twijfels of het echt een serieuze overweging is van MS om het weer als losse module te programmeren waarna je het weer makkelijker kunt uitschakelen en zelfs helemaal kunt verwijderen.
je kan de map hernoemen zodat cortana niet meer functioneerd. (is veiliger dan verwijderen)
helaas verlies je dan wel de win10 search option, en heb je een alterantieve file search-enigine nodig.
is gewoon via taakbeheer de map openen, 1 map omhoog gaan. cortana forced stoppen en dan de map hernoemen,

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee