Microsoft toont verbeteringen in Continuum-functie

Microsoft heeft op de Ignite-conferentie nieuwe mogelijkheden getoond voor Continuum. De functie, waarmee een smartphone als computer kan dienen, zal onder andere ondersteuning krijgen voor multitasking en draadloos verbinden met een dock.

Voor het gebruik van Continuum zal de gebruiker niet meer zijn telefoon hoeven te pakken, zegt Microsoft. De telefoon zal merken dat er een draadloos dockingstation in de buurt is en daarmee automatisch verbinden. Als er in de bureaubladomgeving wordt gewerkt, hoeft het scherm van de telefoon niet meer constant aan te zijn. Wanneer er een tijdje niet op het bureaublad wordt gewerkt, maar wel met de telefoon, gaat het computerscherm na verloop van tijd vanzelf uit.

De bureaubladomgeving is meer in lijn gebracht met de computerversie van Windows 10. Continuum ondersteunt nu bijvoorbeeld vensters, dus niet alle geopende apps hoeven op een volledig scherm gedraaid te worden. Daarbij zal het mogelijk zijn om verschillende apps tegelijk te tonen en deze op dezelfde manier als op de computer te verdelen over het scherm.

Er zijn ook andere toevoegingen voor Continuum getoond. Zo komt er de mogelijkheid om apps aan de startbalk vast te maken, kan de bureaubladomgeving een andere indeling van het startmenu krijgen dan de telefoon en kan er gezocht worden door op de Windows-toets te drukken en te typen. Tot slot wordt het uiterlijk van het notificatiecentrum meer op één lijn gebracht met de computerversie.

Microsoft heeft niet aangekondigd wanneer de verbeteringen beschikbaar komen, maar Windows Central denkt dat het met de Redstone 2-update zal komen. Die wordt begin 2017 verwacht.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

30-09-2016 • 16:50

115 Linkedin

Submitter: Geertje

Reacties (115)

115
112
54
0
0
13
Wijzig sortering
Ik blijf het mooi vinden dat alle mensen die niets zien in Windows 10 maar blijven melden hoe dood Windows Phone 10 is. Dat Microsoft de focus op het moment heeft liggen op andere producten wil niet zeggen dat het stil staat of dood is. Over het algemeen blijft Microsoft timmeren / hameren tot het of geaccepteerd is.

Dit ziet er weer uit als een goede stap naar de desktop in de broekzak. Voor mij als consultant (vaak / altijd onderweg of op andere locaties) de ultieme droom.
Ik begrijp dat het inderdaad vet is dat dit mogelijk is met een smartphone. Echter denk ik niet dat het bij de grote menigte gaat aanslaan. Je hebt namelijk ten alle tijden een scherm, toetsenbord, muis en continuum dock nodig om productief te kunnen zijn. Een erg compacte dunne laptop heeft dat allemaal al ingebouwd en kan net zo gemakkelijk op een scherm aangesloten worden om meer schermoppervlakte te creeeren. Zo kan je ten alle tijden productief zijn, of je nou een scherm in de buurt hebt of niet.
Euh ja want je ziet op een kantoor altijd mensen werken op hun 12 inch laptop en niet op de bestaande docks met schermen aan gesloten. Een dock voor een telefoon is klein (straks draadloos) en dus ook gewoon zeer portable alsnog een stuk handiger als een laptop om mee te nemen. Een telefoon heb je altijd bij die gaat namelijk standaard in het colbertje van mijn pak een surface / laptop past daar wat minder.
Ja, en dan je naar een klant die geen docks heeft. Of je wilt werken in de trein. Of je wilt iets aan je collega laten zien, maar die heeft geen extra docks. Allemaal zaken waar je beter een laptop mee kunt nemen.
Lezen is lastig ? je kunt zo'n dock gewoon mee nemen he. Het is niet een blok te grote van een PC of laptop het is een klein dingetje. Verder zoals mooi beschreven door dravikje je kunt ook gewoon met miracast verbinden met je device. Ik zeg ook niet dat je helemaal nooit een laptop nodig hebt op dit moment ik zeg alleen dat het voor MIJ heel handig zou zijn.
Een dock meenemen, dat maakt het alleen maar nog erger. Nog meer argumenten om gewoon een laptop mee te nemen.
Een dock meenemen dat veel kleiner en compacter is dan een laptop is erger dan een laptop meenemen? Die moet je mij eens uitleggen ... . Ja, je moet het dan inderdaad nog aansluiten op de randapparatuur bij de klant, maar als je onderweg bent en je wil nog snel iets nakijken heb je weer het voordeel dat je geen laptop moet gaan zoeken maar gewoon direct je telefoon met alle informatie bij de hand hebt.
Ik vraag me af hoeveel mensen die reageren echt dagelijks *werken* op een laptop. Ik heb 'n laptop van m'n werk, net als alle collega's en het grote meerendeel sluit bij aankomst op de werkplek (op eigen kantoor of bij klant) meteen de laptop aan op scherm + toetsenbord. De hele dag op een laptop als het niet hoeft is gewoon irritant en ook nog eens slecht voor je houding. Dan is een tel. wel ff veel goedkoper; je hoeft naast die niet ook nog eens een laptop mee te zeulen. Telefoons zijn voor developers of designers nog niet snel genoeg als werkstation maar dat is eigenlijk een kwestie van tijd.
Joh in de toekomstige versie van win10 hoeft de pc alleen in lock te staan. Vervolgens met Miracast verbinden. Wat wil je nog meer.

[Reactie gewijzigd door jctjepkema op 30 september 2016 18:05]

Vrolijke vriend, een dock die niet groter is dan een sigarettenpakje is niet echt erg om mee te nemen als je het mij vraagt
HP heeft dit toch al opgelost met hun 'mobile extender' een laptop die enkel een batterij in zich heeft. Daarmee kun je dus zo via je Lumia verbinden en verder werken. Prima alternatief lijkt me dat. Zo kun je toch iets op een groter scherm laten zien aan de klant maar hoeft je IT afdeling enkel 1 apparaat> de telefoon te beveiliging/managen. Prima toch?
Gaat het misschien ook naar een continuum surface phone in combinatie met een hololens bril, dus het scherm op je neus, blended in de realiteit om je heen, als ultieme mobile oplossing?

[Reactie gewijzigd door tomw55 op 3 oktober 2016 05:47]

De dock is niet nodig, ik heb een Lumia 950. Gebruik continuum af en toe om vanuit bed te internetten op men tv. Als je tv Miracast ondersteund wat de meeste moderne tv's doen kan je draadloos verbinden. Een draadloze stick van microsoft kost een paar tientjes, het dock met draad en usb ondersteuning haalt wel een twee keer zo hoge framerate.

Microsoft werkt er ook aan om alle pc's met windows 10 een optie te geven om draadloos als miracast ontvanger te dienen. Met de connect app in de aniversery update is dit al mogelijk, later word het mogelijk dit te doen bij een gelockte windows 10 pc. Immers, de gebruiker kan dan niet bij lokale bestanden dus dit geeft geen veiligheidsrisico's.
Probeer eens v2 van die Microsoft wireless adapter (P3Q-00003), er is haast geen verschil meer met bedraad dock.
Het enige wat ik op dit moment nog spijtig vind is dat er geen eenvoudige oplossing is om naar VGA te gaan. Ik kom nog regelmatig op plaatsen waar ze een beamer hebben zonder HDMI en ben op dat moment genoodzaakt om alsnog de laptop en een displayport converter te gebruiken.
Beamers met enkel VGA moeten dead.
Gechargeerd, maar wat mij betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren.
Juist. Ultrabook for the win. Natuurlijk zullen er situaties zijn waar continuum zijn mannetje staat, maar voor mij zal een dunne laptop met lange batterij duur vooralsnog absoluut de voorkeur hebben. Maar wie weet, in 2006 vonden de meeste mensen een smartphone ook onzin..

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 30 september 2016 17:13]

Bijna iedereen hier werkt op een laptop... en het merendeel gebruikt het scherm van de laptop als 2de scherm.
Een groot scherm werkt echt veel comfortabeler en die smartphone heb je toch al mee. Waarom dan nog een ultrabook?
Ik merk dat veel mensen liever hun telefoon zouden gebruiken dan hun laptop. Ik persoonlijk niet, maar het valt me daarom altijd extra op dat mensen klagen dat ze hun laptop ergens mee naartoe moeten sjouwen. Dan denk ik: 'Serieus, een laptop is super draagbaar en krachtig, wat wil je nog meer?', nouja, blijkbaar iets dat in hun broekzak of handtas past. Een dock zal binnenkort waarschijnlijk niets meer zijn dan een dongle die je in een monitor klikt. Denk dat dat bij veel moderne kantoren zeker aan zal slaan.
Alleen heeft lang niet iedereen nood aan een laptop en is een vaste computer vaak ook al gewoon de oplossing, in welk geval dat ook al allemaal nodig is, nu minus de computer.
Dan ken je de zakelijke markt niet goed genoeg ;-)
Continuuum is een van de meest gebruikte functies op de zaak. Zou niet weten hoe ik zonder zou moeten
Klopt, windows 10 word regelmatig dood verklaard terwijl de development vrolijk door gaat. Apps worden vaak als argument gebruikt maar als je geen behoefte hebt aan de "voice of holland", "dancedancedance" of andere fart tv apps kun je er vrolijk mee werken :)
Want letterlijk iedere app die er bestaat is volstrekt nutteloos? Slecht argument om de app-gap goed te praten.
Anoniem: 820209
@Knippr30 september 2016 20:17
Zo zijn er ook maar weinig apps die onmisbaar zijn. Dat is relativeren.
Geen enkele app is onmisbaar, een smartphone is ook niet misbaar maar daar gaat het niet om. Het is gewoon irritant als er een app is die iedereen gebruikt op Android en iOS en jij kunt hem niet gebruiken want je hebt WP. Kan de app onmisbaar zijn maar dat is voor genoeg mensen een reden WP niet te kiezen en voor mij ook.
Anoniem: 670884
@mkools243 oktober 2016 12:55
Geen enkele app is onmisbaar, een smartphone is ook niet ONmisbaar maar daar gaat het niet om. Het is gewoon irritant als er een app is die iedereen gebruikt op Android en iOS en jij kunt hem niet gebruiken want je hebt WP. Kan de app onmisbaar zijn maar dat is voor genoeg mensen een reden WP niet te kiezen en voor mij ook.

Bedoelde je dit?
Nee want stel dat je al zoiets moderns als Spotify normaal zou willen gebruiken. Ondenkbaar natuurlijk.
Spotify is wel een heel slecht voorbeeld. Ik gebruik het sinds de eerste dag ( puur vanwege de content) de experience op android, windows mobile/desktop / web variant is allemaal even brak.
Dat valt op zich wel mee (vind ik) maar als de Windows Mobile versie dan ooknnog achterloopt op Android/iOS is dat wel heel treurig.

Ik vind t een prima ervaring, integratie met Runkeeper ('Your Running Mix' is briljant!) is prima.. verder, heeft Garmin al een Connect app voor Windows Mobile? Dat is toch ook wel iets dat je mag verwachten.

Edit: oh die is er sinds december 2015.... toen liep ik al anderhalf jaar met een Garmin rond.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 30 september 2016 18:28]

Tja,
Daarom heb ik een tomtom rider gekocht. Die had geen app nodig, maar doet het gewoon via bluetooth.
Achterlopen zou ik niet weten, mijn tablets zijn nooit geupdate en lopen nog op 4.2, mijn 930 is gewoon geupdate naar W10M
Ik gebruik Spotify dagelijks op mijn 930? Wat is je probleem er mee?
Geen Spotify connect optie.

Ik wil mijn telefoon kunnen gebruiken als Spotify afstandsbediening voor mijn Onkyo home theater set in de woonkamer en mijn audio Chromecast in de slaapkamer.
Geen app van Spotify zelf. Wel één van de makers van TubeCast (webrox' Youtube app) die dat wel kan, content naar Chromecast / DLNA / uPnP/ whatever.
Anoniem: 670884
@alt-923 oktober 2016 12:57
Kan je daar ook spotify mee afspelen dan? Want de spotify connect feature is misschien wel de enige feature die ik echt mis op m'n 950.
Ik gebruik hem op de Iphone en op de 930 ik heb nog niets ontdekt wat minder zou zijn maar als jij wat tegen bent gekomen wat minder is als de andere joh.
Youtube app klopt dat zuigt gewoon alle kanten op daar mag je google voor bedanken. Die werken actief tegen om daar een app voor te ontwikkelen. Maar het is duidelijk jij hebt de hoop op gegeven. De mensen die nog achter het OS staan niet Microsoft ook niet dus we zullen het wel zien wie er gelijk gaat hebben.

Ik ben ondertussen gewoon erg in mijn nopjes met mijn Windows Phone,
Hm, sinds juni zou het wel beter moeten zijn inderdaad:

https://mspoweruser.com/s...ws-phone-gets-new-design/

Niettemin, ik heb een 930 (geloof ik) als standby telefoon voor mn werk, gebruik dat ding puur om te bellen, mailen en SMS'en zo eens in de 5 weken 1 week lang, en dat is al gedoe genoeg. Notificaties die soms wel, soms niet afgaan, de ingebouwde Mail applicatie die zo onoverzichtelijk is dat je in no time complete berichten wegknikkert, zoeken en bijwerken van contacten dat imho erg omslachtig is.. ik ben er wel klaar mee. Gelukkig hoef ik geen kritieke dingen ermee te doen want dat vertrouw ik dat geval niet toe. Moet alleen 24/7 bereikbaar zijn, 7 dagen per 5 of 6 weken. Dat lukt wel goed.

Daarnaast heb ik een Galaxy Note 3 en iPhone 5S als vergelijkingsmateriaal ;-)
Heb jij al w10m op je 930 dan? Ik ben het met je eens dat wp8/8.1 onoverzichtelijk is enzo, maar w10m vind ik echt fijn en werkt bij mij gewoon goed. Notificaties doen t altijd, De outlook app vind ik juist heel overzichtelijk en er is niks mis met t zoeken en bijwerken van contacten.
Ik heb W10M ja, maar ik twijfel of het dan wel de 930 is. Kan ook 950 zijn.. maar als ik m nu opstart vernaggel ik het voor m'n collega die deze week stand-by is.
Sommige 950's schijnen idd wel wat bugs te hebben ofzo. Zelf heb ik een 930.

[Reactie gewijzigd door dehim op 30 september 2016 22:16]

Er zijn wel eens haperingen op alle generatie Lumia toestellen, maar ik heb het idee dat er niet meer zijn dan de Iphones in ons bedrijf. Ik heb wel het idee dat de 950's minder haperingen heeft dan de oudere toestellen met W10. Dat is misschien omdat de 950 een krachtigere processor heeft, maar ik kan dit niet echt staven.
Ik hoor mijn dochter soms behoorlijk mopperen op haar 32 gig IPhone 5C. Maar zij heeft net zo veel geduld als ik met m'n 920. Ik heb geen vergelijkingen met android toestellen, maar het valt me op dat een collega vaak met een mobiel infuus aan zijn Samsung rondloopt.
We hebben in onze werkomgeving:
vier stuks 920, één 830, en twee 950's en twee IPhone5's
Één 920 werkt nog op 8.1, maar voor de rest werken alle Lumia's probleemloos op meerdere exchange omgevingen.
De probleemgevallen zijn helaas de twee Iphone's, en één 920, echter de laatste was onmogelijk ingesteld.
Nadat ik deze 920 fatsoenlijk heb ingesteld, zijn er geen batterij problemen, sync problemen en navigatiestoringen meer opgetreden.
Wij doen veel met agenda samenwerking, navigatie en regelmatig werken met excel, pdf documenten, foto's via onedrive en locaties doorsturen via WhatsApp.
Foto's maken, ook in donkere omgevingen, zijn excellent met de Lumia's.
Binnenkort komt er toch een Microsoft opklapbaar toetsenbord bordje en een continuüm blokje in het handschoenenvak van m'n auto te liggen.
Dan hoeft de 12" laptop niet meer meegesleurd te worden.
Maar eigenlijk mis nog steeds het geweldige fysieke toetsenbord van de Nokia e7, maar het werken met meerdere exchange omgevingen en bovengenoemde programma's is toch wel okay met de Lumia's op W10m. Ondanks de oudere Lumia's een fractie trager zijn geworden wordt het nog niet als storend ervaren. Maar inmiddels zijn deze toestellen alweer ca 4 jaar meen ik, dus dat mag vind ik.
Wel vreemd verhaal dat je het vernaggelt voor je collega door een telefoon aan te zetten. Zal wel geen exchange mailserver zijn dan of zo? Maar goed, aan je verhaal te zien draai je niet die anniversary update of wel? build nr 14393.x
Jawel, gaat vooral om de simkaart met hetzelfde telefoonnummer die niet actief mag worden terwijl het andere toestel aan staat. En ja ik weet dat ik die pincode niet in hoef te tikken ;)
Om berichten weg te knikkeren moet je in de mail app toch echt de mail naar links trekken, een actie die op valt door de rode kleur en vlak erna krijg je onderaan een balk om het ongedaan te maken. Heb zelf nog nooit per ongeluk een bericht of een hele thread weg gegooid.
Een van de redenen dat ik WP gebruik is juist de youtube app 'MyTube'. Ik gebruik dagelijks de functie om videos te downloaden en offline af te spelen, iets waarvoor een hoop anderen $10 per maand betalen!
Denk niet dat MS gaat stoppen, ze zijn immers al 15 jaar bezig met Windows Mobile.....langer dan Apple en Google!
Ik denk serieus dat WM de toekomst is, UWP, 1 OS voor alle apparaten etc etc.
Youtube is de schuld van Google. MS heeft meermaals geprobeerd zelf een goed werkende app in hun app store te zetten en telkens heeft Google die app geblokkeerd. Neemt niet weg dat er vandaag wel goede YT apps in de store te vinden zijn. Google loopt heel het platform sinds dag 1 te dwarsbomen omdat ze schrik hebben dat MS in staat is om aan de markt dominantie van Android te zitten.

Dat Cortana nog niet in het NL beschikbaar is mag niet verbazen. Ook Siri heeft jaren nodig gehad om het te leren.
3 jaar inderdaad. Maar gezien het debacle met de Xbox One die ook erg lang op zich liet wachten in NL kun je gewoon stellen dat MS een hekel heeft aan klanten.

Microsoft komt nooit of te nimmer in de buurt van de schaduw van Android in marktaandeel. Dat mochten ze willen. En dat is écht niet te wijten aan een YouTube app..
Tja en dan nog bij een klant komen die voor jou een dock heeft klaarstaan die windows mobile (met een marktaandeel van 1%?) ondersteunt. Dat zijn ze vast allemaal :')

Veel geluk, ik neem liever een laptop mee, een stopcontact hebben ze overal.

En nee WP is niet dood maar ligt wel aan de beademing.

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 30 september 2016 17:23]

je bedoelt een blokje van een paar cm bij een paar cm dat je gemakkelijk in de auto hebt liggen / tas hebt zitten of als je een jas bij hebt daar in hebt hangen. Blijf vooral in problemen denken in plaats van oplossingen!
Dan nog moet je alles aansluiten, mijn laptop klap ik open en ik ga aan de slag.

Ik zie me al aankomen bij de klant, als je met WM aankomt wordt je al uitgelachen laat staan met een telefoon en een blokje en je komt vragen of je een scherm en toetsenbord mag gebruiken.
Als ik ergens een half uurtje ga zitten en er zijn werkplekken dan sluit ik gewoon mijn laptop aan op een dock / scherm hoor. Niets anders dan dat ik met mijn telefoon zou doen. Even een presentatie ga je toch ook niet op je 12 inch schermpje doen?

Dat het perfect is zegt niemand natuurlijk maar dat het zeer handig zal zijn / kan zijn is het punt wat ik probeer te maken.

Maar ik herhaal blijf vooral in problemen denken!
Blijf ik in problemen denken blijf jij vooral in Windows Phone geloven dat het ooit nog wat gaat worden.
Nee joh, gewoon een beamer meenemen en op een whiteboard beamen!
Dan is die oplossing niet voor jou. Een flexwerker die veel op kantoor zit zal hier dus makkelijker gebruik van kunnen maken. Enig wat hij dan hoeft te doen is zn telefoon aan te sluiten. Ipv een laptop meenemen, scherm open klappen, aanzetten etc.
Als ik bij een klant kom is mijn huiswerk klaar, en heb ik geen blokje nodig. Als mijn klant "zijn" huiswerk niet gedaan heeft, kan ik het bij hem ter plekke even afmaken, maar zo'n blokje zou erbij helpen.

Het klopt inderdaad....
Er werd gelachen om m'n oude 920... Totdat ik er heel vlot wat financiële gegevens aanpaste en uitvogelde, waardoor ik de deur uitliep met een termijn.
Toen ik vorig jaar mijn eindwerk ging verdedigen kwam ik het lokaal binnen zonder iets in mijn handen te hebben en zonder een tas bij te hebben. Verbazing alom, maar het ijs was wel onmiddelijk gebroken. Ik haal mijn telefoon uit mijn ene broekzak en de MS wireless display adapter uit mijn andere en ik was vertrokken. Ik kon mijn presentatie vlot tonen, had mijn notities in de hand ipv op een scherm 2m van mij vandaan en kon dus rustig mijn ding doen.
Als je uitgelachen wordt dan heb je wel hele trieste klanten.
Dat is Iets wat je bij novo of een ander werkvoorziening bedrijf kan verwachten, maar niet bij een zichzelf serieus nemend bedrijf tenzij het allemaal minimumjeugdloners zijn natuurlijk.
Je kan ook gewoon een win10 desktop of zo als host gebruiken en daar je telefoon op projecteren. Of op bijvoorbeeld tv's in vergaderruimtes die miracast hebben.
Het is juist in problemen denken om aan te nemen dat een laptop meenemen een probleem is. Dat is geen probleem. Een laptop is makkelijk te vervoeren en werkt overal, onderweg, op ieder kantoor, bij de klant, heeft een scherm en veel rekenkracht allemaal aan boord.

Dus welk probleem wordt precies opgelost?
Het mee slepen van een laptop / charger / rol koffer / tas enz enz enz.
En ja ik zou altijd mijn laptop nog in de auto hebben liggen dus als het moet zou ik hem altijd kunnen pakken maar de vrijheid om gewoon je telefoon uit je zak te halen draadloos te koppelen of desnoods een klein docking kastje er bij te pakken en te koppelen en te kunnen gaan werken spreekt mij aan. Ik wacht op de dag dat ik uberhoubt geen laptop meer nodig heb en dat de telefoon die functie gewoon volledig vervangt.

Op een kantoor waar je negen tot vijf zit is er geen noodzaak voor dit soort apparaten net zoals ultra portables of surface apparaten. Daar kun je net zo goed een work station of normale laptop neer plempen. Zit je in de in een vak waar je de meeste tijd buiten een standaard kantoor rond brengt is iets dat ultra portable is super handig. Vult het alle gaten nee en dat hoor je mij ook niet zeggen dat is jouw eigen invulling.

Voor mij persoonlijk zou ik het heerlijk vinden voor een ander kan het een hel zijn. So what stop aub met je pogingen om mij te overtuigen dat een laptop ALTIJD BETER IS ALS XXXXX. Bij situatie X Y en Z. I dont care jouw mening mijn mening is anders. Deal with it.

Ik ben niet begonnen met claims dat iets beter is als iets anders maar op een een of andere manier wil jij perse je gelijk halen over iets waar geen gelijk te halen valt jij bent heel deze achterlijke discussie begonnen en bij deze sluit ik hem af.
Microsoft Continuum is juist een oplossing voor een NIET bestaand probleem als je het mij vraagt. Het is al sinds Windows CE de natte droom van Microsoft dat een mobiel device dezelfde ervaring gaat bieden als een desktop. ik zie het niet meer of minder als een prestige project zonder dat hier een daadwerkelijk goed doordachte businesscase aan ten grondslag ligt. Sinds een paar maanden heb ik mijn Windows Phone in de kast gelegd als gebruiker van het eerste uur en omgeruild voor een Android. Het was als een warm bad waar ik in stapte. Het zijn niet alleen de Apps, maar het complete eco systeem wat vele malen volwassener is. De mening van Microsoft op mobiel gebied doet er helemaal niet meer toe.
Heb inderdaad het zelfde. Windows Phone ligt sinds deze week in de kast en omgeruild voor een Android. Ik geef je gelijk dat Android op sommige punten gewoon een stuk beter is, mis is toch best wel een aantal functionaliteiten. De Live Tiles is hier een van, in één oogopslag zie je alles. Maargoed, Android apps zijn inderdaad wel een stuk fijner! (Al kan het ook aan het feit liggen dat ik van een low-end Windows Phone naar een high-end Android phone ben gegaan?)
Dat is zeker zo, ik bezit zowel een Xperia Z5 als een 950, maar ik heb de Z5 na een aantal maanden aan de kant gesmeten, omdat die 950 zoveel vloeiender is en een veel consistenter systeem heeft. Dat die arrogante kwal geen Snapchat uitbrengt op WP zal me een zorg zijnn, die app is op Android nog trager dan een fietser zonder trappers... :+
Snapchat maakt mij vrij weinig uit. Alle apps die ik benutte op de Windows Phone, Facebook, Instagram, Spotify, Tweakers, etc. staan er allemaal keurig in, en in vele gevallen nog ook als Universal App die je ook direct op je pc kan zetten.

Misschien je Android telefoon rooten en stock android? Z5 hoort een snel device te zijn waarbij je toch mag hopen dat het fatsoenlijk werkt!
Rooten maakt de camerasoftware voor zover ik weet alleen maar slechter... daar ben ik niet zo van, in mijn ogen moet een product van een dergelijke prijs gewoon perfect werken... Maar goed, bij phonebuff hoorde ik ook dat de S7 na enkele maanden al last had van lag :+ Hij gebruikt zelf een OP3... Ik neem liever genoegen met minder apps jn de store. Mijn 950 hapert nooit, met ongeveer 150 apps geïnstalleerd! ✌
Je kan zo een WP theme installeren op Android, heb je ook weer terug je live tiles. Dat is het mooie van Android.
Ik had dat thema op mijn telefoon, maar die is niet zoals op Windows Phone. Heb dan ook liever de Arrow launcher.
:) Nee joh, ik zie totaal niet waar je heen wilt.
Je wilt alleen wat persoonlijke frustratie kwijt meer niet.
en.. opgelucht?
Die dock zal mijn inzien makkelijk mee te nemen zijn. Op mijn werk (waar men met flexdesk werkt) zijn alle bureaus uitgerust met scherm, muis, toetsenbord en netwerkkabel op domein van het werk. Alle computers vervangen door lumias/surfaces + compatibel dock meegeven die we in onze locker steken en we zijn meer dan ooit vertrokken.

En een dock voor laptop A is niet dezelfde dock als voor laptop B ;)
Klein puntje: een netwerkkabel is geen onderdeel van een domein, en geeft geen toegang tot het domein. Wel geeft het toegang tot het bedrijfsnetwerk. Onder andere PC's, users en printers kunnen wel tot een domein behoren.
laptop docks blijven vaak compatibel zolang je bij hetzelfde merk blijft. Zowel mijn 5 jaar oude laptop als mijn baas zijn splinternieuw exemplaar passen alle twee in dezelfde dock omdat ze alle twee van HP zijn. Fabrikanten passen die poorten niet snel aan omdat ze dan zelf een probleem introduceren dat de klant niet wenst.
Eens, en zelfs een stopcontact heb ik niet meer nodig met mijn Chromebook of MacBook 12", 10 uur is voor beide apparaten makkelijk te halen.
Leuk allemaal, maar Microsoft pusht juist enorm naar de cloud. Enige dat je hoeft te kunnen is een internetverbinding en een webbrowser te hebben, en een remote desktop client die naar je cloud verbindt.

Met alle respect maar dan is een Raspberry Pi ook al meer dan voldoende....
Vanaf een vreemde computer in je eigen omgeving inloggen geeft me altijd een huivering....
Brr....
Certificaten, VPN verbinding, NAP, en je servers voorzien van firewalls en goede virusbescherming doet een hoop goed.

En als het echt secure moet neem je toch gewoon je eigen notebook (ultra, netbook, weet ik t) mee?

Zo'n Continuüm Dock lijkt me zo overbodig. Je zit met muis, toetsenbord, monitor, etc.
Ik heb Windows 10 en vind het echt heerlijk werken. Idem dito voor m'n Lumia 950 XL. Maar ook ik zeg dat Windows Mobile 10 redelijk dood is. Het is niet helemaal dood, maar echt springlevend is het ook niet.
Ook voor bedrijven met veel "Flex" plekken best interessant. Veel applicaties werken al browser based ik zie dit wel voor me in een groot deel van ons bedrijf
Het is mooi en knap bedacht. Maar of iemand het ooit gaat gebruiken? Ik denk het niet. Wat ik wel denk is dat het nog in zijn beginschoenen staat en het in de toekomst, in een of andere vorm, wel kan aanslaan.
Ik bezit mijn Lumia bijna 2 weken rn heb hem al meermaals gebruikt. Als ik mijn mails, betalingen etc wil doen, steek ik mijn Lumia even op de bureau op mijn dock en werk ik verder. Gsm zit toch in de broek. In principe is het een kleine Chromebook. Je kan enorm veel doen in je browser.
Na die betalingen en mails even Netflix (in browser, dat is nog jammer) uitgeprobeerd en vrolijk een film gekeken. Wel, dat werkt super. Neen je kan niet alles doen op je dock, maar je kan er veel op, ook al ondersteunt niet elke app het dock.
Continuüm evolueert, als er binnenkort een scherm + batterij uitkomt zoals HP hem toonde aan een betaalbare prijs, komt hij bij ons in huis. Ik kan niet wachten op de update en hoop dat er ooit een toestel of Continuüm komt die het mogelijk maakt om alles te doen.
Anoniem: 218636
1 oktober 2016 08:21
Is er nou al een simpele methode om je Windows Phone 10 Continuum dock te gebruiken met een remote desktop functie naar je pc thuis?
Dan zou het wel wat interessanter zijn dat je overal toegang hebt tot je bureaublad van je eigen pc thuis en kan bedienen met muis en toetsenbord etc...
Iets dat bv allang kon met mijn HTC Desire met een bluetooth toetsenbord en muis en HDMI uitgang in mijn mini-USB-aansluiting...
Zo niet dan slaan ze volgens mij nog steeds de plank mis... De kracht van je eigen pc (of werkpc) vanaf je telefoon overal te benaderen zou zo sterk zijn...
Dit is geen enkel probleem! Ik gebruik dit b.v. met m'n Lumia 950XL om via een vpn connectie een verbinding te maken met onze terminal server op de zaak, en zit dan zonder problemen op m'n remote dekstop te werken. (x86 apps)
De remote desktop app ondersteund continuum op W10 dus full screen en uiteraard muis en toetsen bord via USB.
Jouw vraag is exact de reden dat HP met de x3 is gaan samenwerken met Citrix.
Al iemand een idee of de functie 'Alt + F4' naar behoren werkte? Mijn ervaring (CeBIT 2016) was dat als je deze toetscombinatie gebruikte om een applicatie af te sluiten, dat het hele continuum-gebeuren stopte, omdat je blijkbaar hiermee continuum afsluit in plaats van de openstaande applicatie. Iemand een idee / ervaring hiermee of dit al gebeterd is? Was een afknapper naar mijn mening.
Al iemand een idee of de functie 'Alt + F4' naar behoren werkte? Mijn ervaring (CeBIT 2016) was dat als je deze toetscombinatie gebruikte om een applicatie af te sluiten, dat het hele continuum-gebeuren stopte, omdat je blijkbaar hiermee continuum afsluit in plaats van de openstaande applicatie. Iemand een idee / ervaring hiermee of dit al gebeterd is? Was een afknapper naar mijn mening.
Dat is nogal een understatement voor iets dat continuum heet.
Nouja dat valt toch mee, het is slordig, maar het is op te lossen met een scriptje van 3 regels ofzo. Dus als dat het enige nadelige is...
Dit is handig voor een implementatie in bedrijven vam mobiele werkplekken met een draadloos dockingstation.

Effectief kan het docktingstation in een beeldscherm verwerkt zijn.
Eindelijk multitasking! Ik heb Continuum weleens gebruikt maar 1 applicatie tegelijk op je scherm kunnen hebben op een 27"scherm is een drama. Mooi dat ze dat gefixt hebben!
Ah Continuum. MS loopt technisch op dit gebied (samen met canonical) ver vooruit op Google. Jammer dat ze deze voorsprong niet hebben kunnen omzetten in marktaandeel. Komt natuurlijk omdat ms tot voor kort nog met 1 been in het verleden leefde hopend op Intel om te komen met bruikbare x86 mobile soc's. Nu intel definitief uit de mobiele markt is gestapt is het duidelijk dat de toekomst bij arm ligt icm uwp.

De verbeteringen aan continuum zien er goed uit. Als ze de basisfunctionaliteit goedkrijgen zijn ze al een heel end. Nu alleen uwp nog.....
Laat nu en goede smartphone bouwer een degelijk Windows 10 toestel in de markt zetten. Ikzelf denk aan Nokia. Ik wacht geduldig af met mijn Nokia 920, die het na 4 jaar nog prima doet. Graag een zakelijk toestel voor mij.
Zo jammer als Microsoft nu een goed mobiel OS had gehad waar veel mensen gebruik van maakte... maar helaas voor Microsoft gebruikt haast niemand hun OS en is al deze moeite maar heel erg weinig mensen echt blij maken omdat ze dit gewoon niet gebruiken kunnen op hun mobile OS.

Dat dit de toekomst is lijkt me overduidelijk wie kent nu niet een van de vele miljoenen mensen die gebruik maken van een computer voor email/internet en eigenlijk niets anders. Dus waarom zou je een volledige PC aanschaffen een docking station en een monitor, toetsenbord en muis en je kunt eigenlijk alles doen wat de massa wil en nodig heeft.
Microsoft is tot op heden het enige grote bedrijf dat hier echt werk van maakt van de convergence, Ubuntu pielt ook lekker mee maar als Microsoft geen markt aandeel heeft op de mobile markt dan heeft Ubuntu nog heel veel minder markt aandeel en dus tellen ze eigenlijk niet echt mee voor de massa. (Tweakers zijn een ander verhaal natuurlijk maar dat is niet de massa die miljoenen nieuwe producten gaan kopen om dit gebeuren mogelijk te maken)

Persoonlijk kan ik niet wachten tot ik thuis kan komen en mijn telefoon automatisch de TV de koelkast en lichten etc herkend en in een app, niet in een aparte app voor ieder apparaat, bediend kunnen worden. Maar ik vermoed dat dit nog minimaal een jaar of 5 gaat duren voor we in de buurt komen van zo'n wereld.
gebruikt haast niemand hun OS
In mijn directe omgeving is WP ondertussen anders populairder dan iPhone, en ik zie bij elk abo verlengen weer nieuwe mensen overstappen. Sterker nog ik raad mensen nog wel eens Android of iPhone aan, en een paar daarvan zijn een jaar later alsnog over gegaan.

Het scheelt denk ik ook dat WP toestellen naar mijn idee langer gebruikt worden. Ik zie vrij regelmatig nog mensen met 3-4 jaar oude Windows toestellen rondlopen.

Nou kan dat aan mijn omgeving liggen, maar ik denk dat ondertussen bijna een kwart op Windows Phone/Mobile zit, ook al beweren de verkoopcijfers anders. Ik word er gek van :P toen ik mijn 920 kocht was mijn bericht toon super uniek, nu hoor ik dat overal om me heen op straat, in de trein of bus, waar dan ook. Net zo irritant als dat Samsung geluidje.
Ik denk dat dit meer met iets anders te maken heeft.
Omdat je er actief op let, zie je meer Windows Phones dan vroeger. Maar dat wilt niet zeggen dat WP veel in het straatbeeld is. Ik ken 6 mensen die er nu een hebben (in de dichte vriendenkring)
Dat zou kunnen, maar ook in het straatbeeld kom ik het veel tegen, lang niet zo veel als androids of iphone's. Maar in mijn directe omgeving waren Android en Blackberry erg populair en is dat nu Android en Windows Phone/Mobile.
Dat is precies de rede dat ik de Wallander ringtone op m'n 920 gezet heb....
Velen kennen het geluid van deze ringtone, maar weten niet waarvan.
Dat geeft soms grappige opmerkingen, vooral omdat deze ringtone aardig oudbollig is.
HomeKit. Bestaat al.... :-)
Waarschijnlijk komt apple hiermee in de IPhone 9 of 10, waarna dat ineens de innovatie in smartphoneland van 2018 wordt. Waarna het in 2019 standaard wordt op Android.

Hoe lang zal het duren voor we AAA games kunnen spelen via een gedockte smartphone?
Gaat niet gebeuren, apple gelooft nl. niet in het samenvoegen van touch en desktop omgevingen. Vandaar dat touch ook nooit geintegreerd is in macos.
Er was ook een tijd dat apple niet geloofde in schermen groter dan 3,5" op een telefoon; of in tablet-computers.
Goed punt.
Denk alleen dat Apple de 2018 primeur niet haalt aangezien Google er wss al mee komt in 2017.

Hoe dan ook, ms zijn idioten dat ze continuum niet als selling point hebben gebruikt voor w10mob. Fijn dat ze nu het potentieel ervan inzien en er alsnog op inspelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee