Continuum voor Windows 10 Mobile ondersteunt soc voor midrange-smartphones

Microsoft maakt duidelijk dat Continuum de Snapdragon 617 van Qualcomm ondersteunt. Daarmee kunnen ook midrange-smartphones de functie krijgen om van de smartphone met een scherm, toetsenbord en muis een desktop te maken.

Microsoft heeft de supportpagina van Continuum onlangs aangepast en noemt nu de MSM8952 als ondersteunde soc voor de functie. Voorheen stonden er twee processors genoemd, namelijk de Snapdragon 808 uit de Lumia 950 en de Snapdragon 810 uit de Lumia 950 XL. De Snapdragon 617 is een soc voor midrange-smartphones en verscheen vorig jaar voor het eerst in de HTC One A9, een Android-toestel.

Door de wijziging kunnen in de toekomst goedkopere smartphones Continuum gaan ondersteunen. Er zijn tot nu toe drie smartphones die de functie hebben. Naast de Lumia 950 en 950 XL is dat de Acer Liquid Jade Primo. GSMArena meldt dat Microsoft per ongeluk in een videobeschrijving een vierde toestel heeft genoemd, de Lumia Phone X. Over die telefoon is niets bekend. Continuum is een systeem om draadloos of via een dock met kabels de smartphone desktop-functionaliteit te geven.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-01-2016 • 11:43

51 Linkedin

Reacties (51)

51
51
43
1
0
1
Wijzig sortering
Anoniem: 16328
21 januari 2016 12:07
De SD617 is te vinden in het Japanse NuAns Neo toestel met WM10. Voor een hands-on: http://www.engadget.com/2016/01/04/nuans-neo-hands-on/ Specs van de octa core Cortex A53 SD617: https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/617

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 21 januari 2016 12:08]

Volgens NuAns zelf ondersteunt deze inderdaad Continuum met een dock in de vorm van een bureaulamp.

Helaas wordt deze niet naar buiten Japan verscheept. Heb ze begin december gemaild, maar het toestel ondersteunt niet de juiste radio frequenties.
Nog een hands-on hier:
http://www.windowscentral...ly-customizable-nuans-neo

Ook is Continuum heel kort in actie te zien met deze soc.
Ik blijf stilletjes hopen op een intel x86 lumia met continuum.
Een Zen gebaseerde AMD, even afwachten op de geschiktheid, mag ook.

Maar dit dus.
Ik ben er vrij gerust in dat die er komt. Aangezien alle Surface toestellen nu x86 zijn, is de kans denk ik groot dat de Panos x86 zal zijn.

Het lijkt mij ook een interessant concept, dus ik hoop dat ook andere fabrikanten een poging wagen.

[Reactie gewijzigd door catfish op 21 januari 2016 11:55]

Die komt ook wel hoor
Ik vermoed dat we die eind dit jaar/volgend jaar gaan krijgen met de Surface Phone.
Kan dit ook andersom, zeg maar remote desktop naar je smartphone?
Ik bedoel andersom, van PC naar smartphone
Kun je de usecase daarvoor eens beschrijven? Ben namelijk benieuwd wanneer je een dergelijk scenario zou willen gebruiken.
Een echt (en echt mechanisch) toetsenbord typt toch lekkerder dan zo'n touchscreen.
Whatsapp heeft bijvoorbeeld een handige web versie maar Kik heeft dat volgens mij niet.
Als je dan achter de PC zit hoef je ook niet je telefoon te pakken maar kun je gewoon even alt-tab doen.
Het idee achter het UWP is natuurlijk dat apps die voor de telefoon beschikbaar worden ook op de desktop beschikbaar worden. Dit is ook hoe Continuum werkt. Dit zijn apps die voor het UWP zijn ontwikkeld. Deze bevatten dus informatie hoe ze moeten werken op een telefoon maar ook op een desktop.

Als je een UWP op de desktop kleiner maakt, dan zie je meestal de app zich ook aanpassen naar hoe hij er op de telefoon uitziet. Bijvoorbeeld de mail app gaat naar een 1-kolom view.
Klinkt een beetje als "MyPhoneExplorer", een oud tooltje om je SonyEricsson gsm te bedienen vanaf een pc met bluetooth!

Bestandbeheer, SMS-en (zelfs knipperende text!) handsfree bellen via pc-headset, back-ups maken van contacten en gesprekken/mails...

Gebruik het bijna dagelijks, zolang mijn W880i het blijft doen! ;)

Mocht deze (eindelijk) "overlijden" dan gaat mijn voorkeur uit naar een windows-phone, liefst met dit continuum erop!

NOOT! Voor de mensen die dit progje een keer willen proberen; de versies die later/nu te vinden zijn, zijn niet betrouwbaar! Ik heb een oude versie, van voordat ze "commercieel" gingen...
Op Android kun je vb. met 3CXDesktop heel wat functies van de telefoon benaderen vanaf een PC. Hoewel dat geen remote desktop is, is het al handig als je een groot aantal instellingen of zo wilt veranderen. Een volwaardige remote desktop benadering van een smartphone zou nog meer mogelijkheden bieden.
Stel je bent je telefoon kwijt. Je maakt verbinding met de telefoon, zet de camera aan en je weet precies waar hij is.
Of je telefoon ligt ergens net buiten bereik, hij gaat over en je bent te lui om op te staan. Dan log je even in en kijk je wie je net belde.
Maar voornamelijk: omdat het kan(nouja, in dit geval nog niet dus).
https://play.google.com/s...com.microsoft.rdc.android

Zoals dit?
Remote desktop op je phone is al een tijdje mogelijk. Lijkt me alleen iets dat je toepast als je echt niet anders kan?

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 21 januari 2016 12:30]

remote kan het niet. Je kan wel je telefoon met een app visualiseren op de desktop. Ook zal cortana (als je dat hebt aanstaan) gemiste oproepen en binnenkomde SMSen doorgeven en is het mogelijk om vanop de desktop met cortana een SMS te versturen naar mensen in je contacten lijst
Nee, de telefoon heeft geen RDP service.
Je kunt wel je scherm laten zien op je PC, handig voor bijvoorbeeld de demo's op een beamer:
https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=42536

Helaas kun je hierbij geen gebruik maken van je toetsenbord om te typen op de telefoon.
Tuurlijk! (lollig hoe iedereen over elkaar heen valt om nee te roepen of het tegenovergestelde te bieden trouwens)

Persoonlijk geen ervaring met deze programmas, maar ze lijken te doen wat jij wilt:
Android: https://www.mobizen.com/
Windows Phone: https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=42536 (lijkt alleen beeld te zijn, geen input?)
iOS: Ook hiermee is het mogelijk, er is een programma wat "Veency" heet waarmee je vervolgens vanaf een PC/Mac kunt VNC'en naar je iPhone/iPad, echter ga ik dat niet linken want het staat op Cydia (een 'enge' app store)

Die VNC route is trouwens voor zover ik weet ook voor Android en Windows Phone mogelijk, als je wat langer in Google duikt dan ik.
Lumia Phone X? Dan toch nog een Lumia dit jaar? Een midranger(icm de SD617) in het gat tussen de 650 en 950 is denk ik wel welkom, en dan niet meer types, maar gewoon concentreren(en marketing) op een dekkende lijn van budget tot high end.
Maar misschien is het gewoon nog een codenaam voor panos panay's phone/surface phone. Al lijkt mij niet dat daar een 615 in zit.
Het kan niet de Lumia 650 zijn, want daar zit een Snapdragon 210 in.
Anoniem: 16328
@capsoft21 januari 2016 12:09
Ik geloof er niets van dat de 650 zal worden geleverd met de SD210. De SD210 is namelijk een echte budget processor die ook nog eens mindere specs heeft dan de huidige SD400 in de 640.
Ik geloof dat de 540 of 530 ook een hogere reeks had dan de 550. Als de 650 een snapdragon 615 zou krijgen en betaalbaar is (in lijn der verwachting met 640 en 630) met continuum dan kan dit wel een knaller worden!
Als 640 bezitter ben ik erg tevreden over de performance, wat met name te danken is aan het OS (WP 8.1). Een vergelijkbaar Android toestel met dezelfde Snapdragon 400 "voelt" minder soepel, naar mijn idee. Je moet er echter geen Continiuum op willen draaien....
Anoniem: 16328
@CR3521 januari 2016 12:03
De SD617 zou een goede processor kunnen zijn voor de 650, alleen denk ik dat de adviesprijs dan wel iets omhoog zal gaan ten opzichte van de huidige 640.
Nu nog een deftige RDP fx ap van microsoft en weg thin clients!
Deftig ingebouwde VPN (ipsec, ssl_vpn,...)

En dan is cont. + skype for buisiness de werkplek van de toekomst :D

[Reactie gewijzigd door RedDeathstar op 21 januari 2016 12:28]

Geen VPN maar DirectAccess. Altijd verbonden met bedrijfsnetwerk.
Er is nu een remote desktop app van Microsoft in preview die in continiuum werkt.
https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh30h88

[Reactie gewijzigd door Annoying-Orange op 21 januari 2016 16:01]

Ik begreep uit de reviews dat de high end (950) er al moeite mee had, ben benieuwd of dit dan lekker loopt op mid range.
Ikzelf heb de 950XL die iets sneller is als de 950, maar op het starten en switchen van apps na merk je bijna niet dat je met een telefoon werkt. Ik heb de telefoon dan wel via de dock aangesloten en niet via Miracast, dus ik weet niet of daar veel verschil mee is.

En het trager opstarten en switchen van apps is eigenlijk ook verwaarloosbaar. Vooral als je de telefoon niet gaat vergelijken met een i7, maar bijvoorbeeld met een budget PC...
Met miracast kan het iets trager zijn wanneer je wifi thuis niet optimaal is, dan is alles nog steeds snel eigenlijk, maar loopt je beeld iets achter of hapert het.
Miracast werkt niet via je WIFI netwerk maar maakt zijn eigen verbinding via
WIFI-DIRECT.
Er is ook veel vraag naar een 750,850 en zelfs 1050.

Zou MS ook gemakkelijk kunnen maken want speelruimte en vraag genoeg :

750 : SD617,2GB RAM, 16GB ROM, SD-CARD, 13MP PV back, 5MP selfie front, 5" OLED 720P met Glance, 3500mAh batterij Wireless en QuickCharge. CONTINUUM.

850 : SD650, 2GB RAM, 32GB ROM,SD-CARD, 16-20MP PV front met dualflash,5MP slefie front, 5" OLED 1080P met Glance,4000mAh batterij Wireless en QuickCharge.WINDOWS HELLO EN CONTINUUM.

1050 : SD820, 3GB RAM, 32-64GB ROM,SD-CARD, 21MP camera met tripple flash en alle snufjes, 8MP selfiecam met flash, 6" OLED QHD met Glance, WINDOWS HELLO,CONTINUUM en de grootst mogelijk batterij.
Te veel toestellen is niet goed, dan ziet men door het bos de bomen niet meer. Wanneer je heel de range gaat vullen met 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 dan ga je de markt ineens in 7 segmenten verdelen. Dat is veel R&D om steeds heel kleine markten te gaan serveren. MS is op dit moment meer gediend met 3 modellen in productie te hebben. Budget, mid-range en high-end. Wanneer Windows terug wat marktaandeel wint op de mobiele markt kunnen ze beginnen nadenken over diversificatie of over het uitbrengen van speciale toestellen zoals een opvolger voor de 1520
Ik kan je garanderen dat ze met hun huidige werkwijze namelijk 2X hetzelfde nog minder gaan verkopen dan voorheen.

2X een high end(950 en 950XL) en 2X een low end (550 en 650) verkopen.

Als je dan ziet dat de 650 met low end specs maar liefst 219 euro gaat moeten kosten...belachelijk gewoon.Daarvoor koop je bij de concurrentie veel hogere specs op elk vlak.
http://www.windowscentral...iced-219-front-o2-germany

Begrijp me niet verkeerd ik ben een grote fan van het windows ecosysteem en heb altijd Nokia telefoons gekocht. Maar ikzelf en een hele hoop andere mensen die vaste klant zijn op de WP fora vinden de huidige strategie/keuzes van MS volledig verkeerd en zelfs op veel vlakken een blamage.

De 640 was de laatste WP die ik met plezier aan iedereen aanraadde en ik vrees dat het wel eens de laatste zou kunnen geweest zijn.Tenzij WP10 opeens in orde komt en MS toch nog met een goed prijs/kwaliteitsverhouding komt.
Ik vind het onbegrijpelijk dat de 650 waarschijnlijk een SD210 krijgt.. dat is 450- of 550-materiaal.
Continuum gaat enkel groot worden als midrange toestellen meedoen. MS zal dus een 650 moeten introduceren met de in dit artikel genoemde SoC. Het is namelijk bekend dat de topmodellen met Windows Phone nu Mobile niet zo goed verkopen, maar de 640 bijvoorbeeld wel.
De 650 krijgt een toch een SD210? Alles wijst daarop. Geen continuum voor de L650 dus.
Alles wijst er misschien wel op, maar zolang MS dat detail niet geeft blijft het giswerk.
Een mooie ontwikkeling van Microsoft!
Slim van ms om hier groot op in te zetten. Ben benieuwd!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee