Gerucht: Apple onderhandelt met Sharp over levering oled-schermen voor iPhone

Apple zou in gesprek zijn met Sharp over het leveren van oled-schermen. Deze zou Apple willen gebruiken voor een toekomstige iPhone. Of er daadwerkelijk een overeenstemming komt, zou afhangen van hoeveel oleds Sharp kan leveren.

De geruchten zijn afkomstig van Bloomberg, die stelt te beschikken over een anonieme bron die kennis heeft van de onderhandelingen tussen de beide partijen. Bloomberg is doorgaans goed op de hoogte van dergelijke zaken. Specifiek gaat het erom dat, volgens de bron, Apple voor een toekomstige iPhone oled-schermpjes wil afnemen bij Sharp.

Het is niet duidelijk of de oled-schermpjes bedoeld zijn voor gebruik in de eerstvolgende nieuwe iPhone. Wel spreekt Bloomberg over de 'volgende generatie' iPhone. Ook gaan er langer geruchten dat Apple voor zijn iPhone wil overstappen naar oled. Overigens gebruikt Apple al wel oled voor zijn Apple Watch.

Alhoewel er gesprekken gaande zijn, is het nog niet zeker of het tot een overeenkomst zal leiden. Volgens Bloomberg hangt dit vooral af van hoeveel oled-schermpjes geleverd kunnen worden door Sharp. Het bedrijf heeft overigens al te kennen gegeven dat het gaat investeren in de productiecapaciteit van oleds, al is over een mogelijke deal met Apple geen commentaar gegeven. LG en Samsung zouden ook leveranciers worden van de oled-schermen voor iPhones.

Door RoD

Admin Mobile

30-09-2016 • 17:25

118 Linkedin

Reacties (118)

118
96
46
2
0
23
Wijzig sortering
Laten we hopen dat dit gerucht waar is. Ik denk dat we zonder twijfel kunnen stellen dat de kwaliteit van de schermen in de iphones niet in lijn is met de kwaliteit van bijvoorbeeld de camera en de soc, en al helemaal niet met de prijs. De schermen moeten echt beter.
Kleurreproductie is nagenoeg perfect. Ook de Retinaschermen van de MacBooks zijn onovertroffen..
Volgens mij viel dat best wel mee met de laatste reviews. Adobe kleuren waren voor 78% correct (over retina gesproken). Dan zijn er nog wel genoeg andere merken die het beter doen.
Nu de rest nog... Plus wil je wel exacte kleuren of andere modes mogelijk plezieriger/beter?
Een telefoon wordt zelden tot weinig gebruikt voor het (professioneel) editten van foto's, misschien is juist voor andere entertainment overdreven/geaccentueerde kleuren prettiger.
De kritiek is dus dat een iPhone scherm geen speelgoedkleuren heeft. OK.
Geen kritiek, slechts een vraag.

Naast het feit dat Samsung amoled schermen ook vrijwel perfecte accurate kleuren laat zien, kun je je afvragen of de koper wel accurate kleuren wil.
Net zoals kopers van bepaalde hoofdtelefoons niet de zuivere muziek willen maar meer bas, kan het zeker zo zijn dat er genoeg mensen zijn die inderdaad overdreven kleuren willen.
Dat is geen kritiek op jouw telefoon...
Net zoals bij de koptelefoons (bij schermen zelfs nog minder) is dit toch niet persé gerelateerd aan de hardware? Vanaf dat je een bepaalde kleurruimte en helderheid kan weergeven (of een frequentiebereik bij koptelefoons), ligt alles toch bij de kalibratie? iOS past trouwens al een lichte vorm van kalibratie toe wanneer je een native videospeler element full screen zet.

Als je een gepaste parametrische equalizer over een goede gebalanceerde hoofdtelefoon zet, kan je daar toch ook een mooi bass-georienteerd apparaat van maken? Ik wil maar zeggen, als je gewoon ergens heel goede hardware in stopt, kan je de preciese weergave nog altijd door middel van de software aanpassen.
Het gaat mij erom dat een precieze kleurweergave niet per se een pluspunt hoeft te zijn als dit niet iets is wat de meeste gebruikers willen.

Als mensen graag de overdreven kleuren van een amoled scherm willen (al kunnen deze tegenwoordig ook heel precies kleuren weergeven) dan is een kleurecht scherm een minpunt, hier knap de techniek ook is.
Als je dan ook nog eens kijker naar contrast dan kan het technisch perfecte scherm echt de mindere zijn.
Het scherm van de xps13 haalt het toch wel tov de macbook, daar kunnen nietszeggende termen als 'retina' niets aan veranderen...
Heb jij wel eens een Oled of Amoled gezien in het donker? Wereld van verschil vergeleken met de Iphone schermen.
Ja, dat heb ik. Vaak overgesatureerde kleuren. Contrast is wel subliem, dat klopt.
De schermen kunnen vast beter.

Maar "moeten"? Heb zelf een 'oude' 6s. En van de klachten die ik heb, is het scherm er zeker geen van.
Hij heeft het toch ook niet over klachten. Maar dat iets beter mag en kan, en dat is gewoon zo voor die prijs
De camera en AF valt toch wel wat tegen hoor..

Zoek maar eens op DPREVIEW en DXOMARK...

leef je uit hier:

https://www.dpreview.com/...o-studio-scene-comparison

En dit is ook niet bepaald best in the world... ;)

https://www.dxomark.com/v.../dxomark-iphone7-arms.jpg

En wat is er mis meet de telephoto lens van de 7PLUS ?

[Reactie gewijzigd door EdvanAl op 30 september 2016 17:50]

Je laat alleen maar linkjes zien, waarin er helemaal geen vergelijking wordt gedaan met andere mobiele telefoons, geen conclusies van reviewers, etc.

Dus wat is de conclusie van dxomark of dpreview? Hoe goed doen ze het in vergelijking met andere smartphones, etc?
Je kan elke andere telefoon kiezen die je wilt in de combo boxen

Met name bij de randen wordt de scherpte veel minder dan de andere top merken
OK, maar wat zijn de conclusies van deze testsites dan?
Die kan je zelf trekken... (Tip, kijk goed naar foto's die SjaakAW linked)
Nee, want dat vind ik kort door de bocht. Dxo mark vindt het nl een heel goede camera, als je de conclusie leest.
Als ik individuele plaatjes zie van een s7 in een andere situatie, vind ik ook wel een link en een plaatje waarin ze minder zijn dan de concurrent. Maar ook veel goede punten. Dus op basis van die link en dat plaatje, kan je niet 1 gehele conclusie trekken.
Is dat zo? Volgens mij zijn de schermen van bijvoorbeeld de iPhone 7 laatst nog door een testorgaan als zeer zeer goed beoordeeld. Qua kleuren "Visually indistinquishable from perfect" bijvoorbeeld.

Dus volgens mij valt het allemaal wel mee. :)

Edit: Bron voor bovenstaande bewering.
http://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm#Conclusion

[Reactie gewijzigd door Mar.tin op 30 september 2016 17:45]

Kleurweergave is wel altijd goed van de iPhones. Maar hoewel die van bijv. de Samsung Galaxy totaal niet kleurgetrouw zijn zou ik die nog steeds 2x liever hebben. Contrast en helderheid zijn voor een mobiel veel belangrijker dan bijv een monitor ivm veel meer omgevingslicht.
Maargoed, ieder z'n mening. De schermen van de iPhone zijn natuurlijk erg goed. Alleen bij Apple producten vergelijk je 't toch altijd (en terecht) met de hoge prijs.
Dat is dus ook niet waar wat je zegt
Met de juiste modus is het wel zeker kleurgetrouw

Instellingen
Display
En kiezen voor Basic of Amoled Photo mode.

Displaymate zegt hierover:

The AMOLED Photo screen mode on the Galaxy Note7 provides a very accurate calibration to the Adobe RGB standard, which is rarely available in consumers displays, and is very useful for high-end digital photography and other advanced imaging applications. The measured Color Gamut of the AMOLED Photo screen mode is a very accurate 100 percent of the Standard Adobe RGB Color Gamut

The BASIC screen mode provides a very accurate Color and White Point calibration for the Standard sRGB / Rec.709 Color Gamut that is used to produce most current consumer content for digital cameras, TVs, the internet, and computers, including photos, videos, and movies. The measured Color Gamut of the Basic screen mode is a very accurate 104 percent of the Standard sRGB / Rec.709 Color Gamut, and the measured Absolute Color Accuracy is a very accurate 2.9 JNCD

[Reactie gewijzigd door EdvanAl op 30 september 2016 18:19]

Ok. Dat wist ik niet. Al gaat 't hier over de note. Ik had t over de Galaxy.
Vroegere Galaxy S waren qua kleur altijd slecht. Maar qua contrast en leesbaarheid is er geen betere. Na 2 uitstapjes naar Nexus en LG ben ik toch weer heel blij met zo' n Samsung scherm.
Dan snap ik de discussie (kritiek) over de Apple schermen nog meer. Maar dat is ze ook niet vreemd lately.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 30 september 2016 23:15]

Ik heb de Nexus 6p... Perfecte combi....de pure Android met een Samsung amoled scherm (waarschijnlijk zelfde scherm als de note4)
Die hebben het specifiek over LCD schermen. Ik geloof best dat de LCD in een iPhone tot de beste lcd schermen behoort. Echter kan lcd door de techniek nooit zo ver gaan als oled kan.

Dat maakt de lcd schermen absoluut niet minder mooi, maar het kan beter. En gezien de prijs moet dat ook.

Apple kijkt nu niet naar oled om een stap terug te doen. Ze kijken naar oled om een stap vooruit te gaan.
Het zijn ook niet de beste LCD schermen. Contrast en kleurweergave misschien, maar niet qua resolutie.
Defineer beste !!
Ik verkies een highend 1440p scherm boven een gewoon 2160p scherm.
Ik heb juist het idee dat de iPhone 7 niet zo zeer lelijke schermen heeft, maar van slechte kwaliteit. In het ervaringen met de iPhone 7 topic op tweakers staat het vol met klachten en mensen die al meerdere exemplaren hebben teruggestuurd of omgeruild.

https://gathering.tweakers.net/forum/view_message/48550799
Net zo kleurecht als een Samsung. Maar rotzooi is het zeker niet en het is 'goed genoeg'. Maar een Android van 150 euro is ook 'goed genoeg'.

Voor de prijs verwacht je meer.
Waarom is "de prijs" zo'n punt voor debat?

Bij horloges heb je er ook die duurder zijn dan de rest, en met de iPhone heb je best reden voor de hogere prijs. Het merk, iOS, veiligheid, privacy, updates, snelheid, duurzaamheid, support, plus hardware specificatie die niet onderdoet voor de beste op de markt - dat alles is meer dan genoeg.

Als dat betekent dat er op een paar puntjes wat te kibbelen valt dan is dat toch geen probleem. Er zijn altijd punten waarvan je zegt, dit is iets beter, of dat is iets slechter.
Als je een horloge koopt dat duurder is verwacht je ook een betere afwerking, betere materialen, etc. En betere service. Met die service zit het overigens wel goed bij Apple; dat hebben ze heel goed begrepen. En inderdaad: misschien is goede service wel belangrijker dan 'beter dan goed genoeg'.

Wat niet wegneemt dat de schermresolutie tegenvalt in vergelijking met Android topmodellen. Net zoals sommige andere zaken.
Het enige goede?
iPhone 7 Display has Top Performance Across the Board
As we list in detail in the Lab Measurements Comparison Table section below, the iPhone 7 delivers uniformly consistent all around Top Tier display performance: one of a small number of displays to ever to get all Green (Very Good to Excellent) Ratings in all test and measurement categories (except for Brightness variation with Viewing Angle, which is the case for all LCDs) since we started the Display Technology Shoot-Out article Series in 2006, an impressive achievement for a display.
Over de Note7 zullen we maar zwijgen tot hij echt op de markt is.

Ik hoop vooral dat - als Apple overstapt op OLED - het probleem van de levensduur is opgelost. Je moet eens in een shop kijken naar tentoongestelde modellen van enkele maanden oud...
Vraag anders gewoon op het forum naar mensen met een s4/s5 dan weet je hoe het er uit ziet na jaren normaal gebruik. Hoewel er mensen zullen zijn die wel zullen spreken over inbranden komt de ergste ervaring in de verste verte niet in de buurt van demomodellen die 8 uur per dag op hetzelfde beeld staan (of bij de MM zelfs dag en nacht)...
Niet alleen bij de MM :9 The Phone House heb ik dat ook al zien doen... En inderdaad, de S7 die ik bij de MM vasthad had een heel extreem geelgroene waas!
Als ik een s4/5 zie zie ik in elk geval zo goed als altijd groenige kleurzweem...

Verder is 4 uur screen-on-time per dag bij veel mensen realiteit. 4 is de helft van 8...
Klopt maar ging het daar over? Nope, je kan moeilijk een 4 jaar oude s6/7 vergelijken maar dat kon je zelf ook wel bedenken :)

En ja 4 is de helft van 8, goed gerekend, jammer alleen dat die 4 uur wel veel wisselende beelden getoond worden, het zelden 4 uur achter elkaar is en zelden op de hoogste helderheid staat. Maar waarom vraag je het niet gewoon aan gebruikers ipv dneken dat je winkel/demo gebruik kan extrapoleren naar real life gebruik? Ik weet het wel, het antwoord past namelijk niet in je straatje :)
Als ik onder een hoef kijk op een nieuwe S7 zie ik ook een groenige zweem. Bij recht er op kijken zie je die niet.

Dus het lijkt waarschijnlijk ook erger dan het is.
Echt BS, of erg overdreven.
Ik zie geen verschil in scherpte of extra pixels tussen de 4.7 inch 6/7 tov de 5.5 1080p 6+/7+.

326 ppi op 4.7 doet echt niet onder voor 400ppi op 5.5 inch.

Je weet dat dit verschil er is vanwege de specsheet, that is all.

Gaat mij niet om de discussie of 326ppi wel/niet genoeg is of 400 ppi, maar het verschil dat mensen claimen te zien of te merken is echt onzin.
Dat jij het niet ziet betekent niet dat het niet merkbaar is voor anderen.
Jij zou bijvoorbeeld op 2 meter afstand ook geen verschil kunnen zien tussen 720p en 1080p op een 42" TV , dat andere mensen dat wel kunnen zien betekent niet dat zij dat weten door de specs of omdat ze overdrijven.
Ja, die mensen heb je idd.
Maar om nu 720p of 1080p op 42 inch te vergelijken met 750 op 4.7 inch of 1080p op 5.5 inch, is natuurlijk wel heel overdreven. Scheelt "maar " 37 inch.

De vergelijking hier is, zie je verschil in scherpte tussen 720p op 32 inch of 1080p op 42 inch. Dat is een betere vergelijking.
Leg ze maar eens naast elkaar en kijk op welke de tekst scherper is. Leg er vervolgens een 1440p oled naast en verbaas je over hoe grijs de letters op lcd zijn.
Nee, ik heb het niet over verschil tussen oled en lcd.

Ik heb het over de opmerking tussen 326 ppi op 4.7 en 400 ppi op 5.5 inch , en dat dat tenenkrommend is.
Echt een losse opmerking, Verschil is gewoon niet zichtbaar.
Je snapt er niets van. Als je een 326 ppi op een 6+ /7+ zou doen op 5.5 inch , terwijl de tekst, symbolen en plaatjes groter zijn dan op de 4.7 inch. Dan zou je het verschil idd zien.
Maar vanwege het kleinere scherm en dus de kleinere afbeeldingen /tekens op de 4.7 6/7, zie je het verschil niet. Heeft niets met fanboys oid te maken.
Ppi staat los van schermgrootte. Een letter in calibri 12 is even scherp als een letter in calibri 20, op hetzelfde scherm. Volgensmij snap ik het juist wel.
Ja, fat klopt ppi is ppi. maar alleen als de tekens en afbeelding op beide toestellen constant zijn/dezelfde grootte hebben. en dat zijn ze niet. Dan moet je er echt wel een vergrootglas bij pakken.
Geloof me ik heb ze allebei(gehad) , ik zie het verschil alleen in de specsheet.
dat staat natuurlijk niet los van schermgrootte, daarom heet het pixels per inch.

Punt is dat ze niet dezelfde resolutie op de de plus kunnen gebruiken want dan worden de pixels groter (daar is ie weer: pixels per fysieke inch), dus hebben ze een keuze gemaakt die het ook voor developers nog leuk houd: pixels*3
Ik heb het ook niet over dezelfde resolutie, maar over hetzelfde ppi. Dan worden pixels niet groter, dan was de resolutie op de plus modellen iets van 1300x900 geweest(ga het niet exact uitrekenen) ipv 1920x1080 nu
Ja en dat is nu juist weer zo'n resolutie waar je geen drol mee kan. FHD past precies in het rijtje thuis van de 16:9 telefoons. En is een factor X maal de vorige resolutie. Daarom schalen apps direct goed mee en zit je niet met versplintering die er bijvoorbeeld wel is in Androidland.

Je kan de dpi wel hetzelfde houden, maar als je app dan per ding ineens 1,25 pixel ipv 2 gebruikt ziet het er alsnog niet uit.
Als dat zo is, waarom hebben de 4 en 3.5 inch toestellen dan dezelfde ppi als de 4.7? Ik blijf van mening, of de resolutie op de plus is te hoog, of op de rest te laag.
Omdat ze vanaf de iPhone 4s naar de 5 het scherm wat langer hebben gemaakt en het apparaatje 1 rij iconen extra kreeg. Vanaf de 6 is er een zoom mode beschikbaar...

Maar goed. De 6 plus is prima in staat om 50fps te halen hoor.
Wat heeft de zoom mode te maken met de ppi? 4 naar 4.7 inch geen verschil in ppi, 4.7 naar 5.5 wel. Dat blijft een feit. Waarom heeft de plus dus niet dezelfde ppi?
nou omdat de zelfde dpi als de 4,7" een resolutie op zou leveren die heel dicht tegen FHD aan zit. Het gezeik van de afgelopen jaren was: waarom heeft de iPhone geen FHD scherm? Dus dan maar zo.
Ppi staat niet helemaal los van schermgrootte natuurlijk, maar ervan uitgaande dat de kijkafstand van een smartphone constant is, heb je gelijk.

De discussie gaat uiteindelijk over de vraag of je op een smartphone het verschil ziet tussen 327 dpi en hoger. Het enige juiste antwoord is: nauwelijks. Dan moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken hoe belangrijk hij nauwelijks zichtbare verschillen vindt. Ik ben in elk geval nog niemand tegengekomen die een iPhone Plus boven een 4.7" verkiest "vanwege een betere ppi".
Nee ik vind het gewoon grappig in welke bochten fanboys zich wringen om uiteindelijk maar niet toe te geven aan een minpunt van een product van apple.

Ppi van de 3.5, 4, en 4.7 inch iphones is ook gelijk, dus zal wel meevallen met die schaalbaarheid.
Hier vergelijken ze de iphone 6(s) met de 6(s) plus en zie de opmerking over de resolutie, overal waar ze ze naast elkaar houden word die met de hogere ppi als scherper ervaren:
http://www.displaymate.com/iPhone6_ShootOut.htm
http://www.alphr.com/appl...-6-plus-screen-comparison
http://www.trustedreviews...iphone-6-vs-iphone-6-plus

Ook kwam ik er tegen die geen verschil zagen, dat kan ook, niet iedereen is hetzelfde. Wat voor jou dus nutteloos kan zijn kan voor een ander wel een kritiekpunt zijn

* ik kon geen vergelijkingen voor de 7 vinden maar qua resolutie kan je ook de 6(s) en 6(s) plus vergelijken gezien die gelijk zijn aan de 7

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 september 2016 20:26]

Ik heb jouw "O" uitgezoomd op mijn 4 inch SE maar ik kan met de beste wil van de wereld geen kartelrand ontdekken.
Juist niet uitzoomen want dan krijgt hij meer pixels tot zijn beschikking ?

Of wat bedoel je met uitzoomen ?
Maar goed fijn voor jouw dat je het niet ziet.
Ik zie het verschil wel.
Ja en dan krijgt de O ineens veel meer pixels om de O te vormen.
Never mind...
Maar wat leg je naast die s7?
Want je moet wel goed lezen. Ik zeg dat er geen zichtbaar verschil is in de scherpte tussen de 4.7 inch 750p en 5.5 1080 p iPhones . Ik heb het niet over andere merken of schermtechnieken, etc. Heb ik nog expliciet benoemd.
Ja, oled is ook top. Kan ook niet wachten totdat Apple hiermee komt , volgend jaar waarschijnlijk . Zal ook samen met de huidige optimalisaties tot een betere accuduur gaan leiden.

Maar besef dan ook wel dat er qua hardwarematige specs dan ook helemaal niets meer is aan te merken op een iPhone .
Is ook saai....
Maar samen met het feit dat goedkopere Android merken ook bijv (curved) qhd OLED's zullen gaan gebruiken en al premium materiaal gebruiken, gaan high end Android merken zware jaren tegemoet.
De goedkopere Chinese merken en bijv Huawei gaan dan de boventoon voeren.
Hardwarematig is de iphone vrij top ja, ook naar mijn mening, op het beeldscherm na. Design vind ik erg achterhaald, veel te groot voor 4.7 en 5.5 inch telefoons, zeer lage screen to body ratio, maar goed, design is als ik hou niet van spruitjes jij wel.

Dat de betere (android) telefoons goedkoper worden juich ik alleen maar toe. Heb nu 510 euro betaald voor een nexus 6p, als ik een naar dat jaar equavilent goed toestel kan kopen voor minder geld ben ik alleen maar blij. Merk boeit me niets, hard en software wel. Ik vind stock android zelf het fijnst, fijner als skinned android, iOS en windows 10, en wil niet meer zonder front facing stereo speakers, amoled, quick charge en lichtsterke camera. Zodra er een telefoon te koop is die aan mijn wensen voldoet en beter is als de 6p, ga ik er voor. Als die dan ook nog onder de 500 euro zit is dat heel leuk meegenomen
maar ook die ratio body/scherm zal verbeterd zijn. De homebutton zal verdwijnen. De knop op de 7 is stap 1, stap 2 komt eraan. Daarnaast laat oled ook een bezelloos sherm toe.

Mbt afvlakking high end(prijzen ) Android , kan het 2 kanten op.
Door de lagere marges en prijzen wordt het minder interessant om veel uit te geven op R&D gebied, of er wordt juist meer geïnnoveerd om meer usp' s te genereren voor high end.
Waarom moeten ze beter? Ik vind het scherm van een iPhone meer dan scherp genoeg. Als je geen VR doet is de extreem hoge PPI van sommige Android toestellen complete onzin. Ja het is goed voor de specs liefhebbers maar een echt huis-tuin-keuken voordeel heb ik er nog niet voor gezien.

Wat wel beter kan in de iPhone is; batterij! En daar kan een OLED scherm goed bij helpen..verder mag de bezel ook kleiner...

[Reactie gewijzigd door Spam op 1 oktober 2016 19:48]

Waar mensen zich toch druk overmaken. Het scherm van de iPhone is gewoon een goed scherm, ik zou me eerder druk maken over het feit dat de vorige iPhone nog steeds sneller is dan de snelste en nieuwste Android telefoons.

Als Apple effectief kiest voor Oled betekend dat enkel dat de prijs/kwaliteit verhouding eindelijk op een punt is gekomen dat ze ook een iPhone mogen.

[Reactie gewijzigd door monojack op 30 september 2016 18:52]

Mijn S7 is nochtans super snel en heeft een beter scherm vind ik persoonlijk ook een collega op mijn werk vind mijn scherm mooier dan zijn 6s schermpje.
Anoniem: 801867
30 september 2016 17:40
Misschien wel een scherpe zet van Apple. Ik heb alleen maar goede woorden voor het scherm dat Sharp levert voor de Meizu M2 note. Wat ik heb gelezen en gehoord is dat ze veel minder energie gebruiken (Sharp Igzo schermen). Ik hoop voor Apple ook met de oled schermen van Sharp
Maar je M2 heeft geen Amoled.
Dus dat je LCD nu goed is wil niet zeggen dat de Amoleds van Sharp dat dadelijk ook gaan worden.
Hoewel dat inderdaad waar is, staat Sharp wel bekend om zijn goede schermen over het algemeen. Het moet (imo) nog blijken of dat ook voor (am)oled gaat gelden.
Volgens mij staat sharp al jaren sinds de htc desire (sommige hadden ook sharp wegens kostenbesparing) bekend om de budget. Wel een goede prijs/kwaliteit maar niet de wow factor. Althans niet op mobiel gebied.
In ieder geval niet de topper vergeleken samsung/lg.
Dat was een tijd geleden zo (nadat ze een zeer goede reputatie hadden opgebouwd). Echter;

http://www.wsj.com/articl...phone-displays-1459676046

Ik kan me dus voorstellen dat de hoge standaard die ze hadden, met deze deal gewoon weer gaan bereiken. Maar, zoals ik al aangaf, dat moet blijken.
Jaa precies, zulke grote jongens kunnen je altijd blijven verbazen.
Ging me meer om hun reputatie, dan denk ik niet aan t beste van t beste.
Maar wie weet!
Bij de tv's scoorden ze jaren geleden best goed met hun Aquos-lijn.
De iPhone 8 zal volgens geruchten totaal anders worden. Waarschijnlijk wordt de 7s overgeslagen.

Kan me alleen niet voorstellen dat Sharp dezelfde kwaliteit als Samsung kan leveren gezien de ervaring die Samsung heeft. Volgens eerdere geruchten zou Apple oled schermen van Samsung gebruiken. Maar we zullen zien.
Kan dit niet voor bijvoorbeeld de macbook Pro zijn? En dan bedoel ik het functietoetsen gedeelte.
Sharp zit in de problemen - dus zal Apple daar wel zoals altijd het onderste uit de kan weten te halen.
Herinner u wat ze met die glasfabrikant gedaan hebben? Juist - een niet zo erg zuiver verhaaltje - niet geschikt voor 't slapen gaan voor apple fans...
Bij mij als Apple onderdelen zou wensen dan zou het zijn zonder onderhandelingen - hier is het contractvoorstel - te nemen of te laten. Je mag nooit ingaan op zo'n afpersers - want dan hangt je firma aan een zijden draadje. De contracten van Apple zijn denk ik onmenselijk - de leverancier moet echt tot op de limiet gaan en er over (nu dell en consoorten doen dat ook).
Als we zien dat de brutto winstmarge op een smartphone boven de 30% gaat - dan lijkt me dat niet zo erg gezond. Een smartphone van tussen de 700 à 1000€ er is geen haar op m'n hoofd die daar aan denkt trouwens. En als we dan zien dat die fransman van colleire die apple-spullen gaat vernietigen in de store - dan is ook dat een teken aan de wand voor Apple. Een erg moedige actie van die man - en hopelijk denkt de CEO eens grondig na over het garantiebeleid - want er mankeert steeds meer aan - je kan je klanten met zo'n hoge winstmarges niet langer zo in de steek laten. Je moet gewoon als marktleider je verantwoordelijkheid nemen - Apple!
Geloof me vrij binnenkort heeft apple geen 2 leveranciers meer om te kiezen uit schermen - en geen 2 leveranciers meer voor wireless en 5G chipsets als ze zo verder doen! (daar was trouwens rond intel interessant nieuws te rapen - die wil je niet als je je iphone overal wil gebruiken... 't is maar dat je't weet).
Goed idee!

Ze zijn al afgestapt van Samsung voor de soc's nu nog van de schermen en eventueel andere componenten.

Ben wel benieuwd hoe goed de oled schermen van Sharp zijn, ik hoop erg Sharp ;)
Maar ik dacht dat Apple juist een ander soort techniek wilde gebruiken ipv oLed? microled ofzo?
Quantom-dots* maar die kan je op LCD en bij OLED gebruiken.
Er staat wel wat interessants in dat artikel:

Apple zou vorig jaar een geheim lab in het noorden van Taiwan hebben geopend, om de dunnere, lichtere, helderder en zuiniger schermen voor toekomstige iPhones te ontwikkelen. Ze hebben daarvoor personeel van schermenfabrikanten AU Optronics en Qualcomm-dochterbedrijf SolLink weggekaapt. Ook zouden ze het Micro-LED-bedrijfje LuxVue in 2014 hebben overgenomen. Vóór die overname was Micro-LED een vrij onbekende technologie.

Volgens Wang zal de nieuwe schermtechnologie Micro-LED de huidige LCD-schermen vervangen als meest gangbare oplossing. Wang reageerde op de geruchten dat Apple vanaf 2017 wil overstappen op OLED.

De vraag is of Apple met een 'standaard' Oled scherm op de markt kan komen. De verwachtingen liggen torenhoog. Want zelfs het traditionele LCD scherm in de Iphone 7 is gewoon steen goed: http://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm

Given the exceptional performance of the iPhone 7 LCD display, there will be many consumers, journalists, reviewers, and even manufacturers wondering if Apple will actually be switching to OLED iPhone displays in 2017, as has been widely reported...

Wat kan er dan beter?

The most important improvements for both LCD and OLED displays will come from improving their image and picture quality and screen readability in real world ambient light, which washes out the screen images, resulting in reduced image contrast, color saturation, and color accuracy. The key will be in lowering screen Reflectance as much as possible, expanding the native display Color Gamut as much as possible, and then implementing Dynamic Color Management with automatic real-time modification of the Color Gamut

The higher the ambient light level, the larger the Color Gamut that the display needs in order to compensate for the loss of color saturation from the reflected ambient light.

Als je er dan Wiki bijhaalt wordt al snel duidelijk dat Miro led tot 30x meer licht kan produceren dan OLED. Niet om u te verblinden maar om de zelfde color gamut op je scherm te toveren, zelfs al sta je buiten. Een blad papier heeft in principe een 'Dynamic Color Management' omdat het licht weerkaatst en het zal dus meer licht reflecteren als er meer omgevingslicht is. met Oled en LCD is dat net het tegenovergestelde. Hoe meer omgevingslicht hoe minder je op je scherm kan aflezen.
Je hebt gelijk. Alhoewel Apple ook bezig is met Quantom Dots. Volgens mij stond dit laatst nog op tweakers.
http://www.iphoneincanada...application-quantum-dots/
Om een klein voorbeeld te geven dat ze bij Apple niet op hun handen zitten, het scherm van de iPad Pro 9.7 inch heeft een techniek die ze True Tone genoemd hebben.
Als er een object zich in de schaduw bevind zien kleuren er anders uit dan wanneer dat object zich in vol zonlicht bevind. Dat geld ook voor b.v. een foto. Dat betekend dat kleuren op een foto er anders uit gaan zien afhankelijk van omgevingslicht. Daardoor zie je dan niet in alle omstandigheden de foto zoals de kleuren waren op moment dat die foto genomen werd. Welnu, True Tone meet dus het omgevingslicht en past het scherm steeds zodanig aan dat je altijd de foto ziet zoals de kleuren op moment van opname waren, wat voor omgevingslicht er ook is.

Dit om even een klein voorbeeld te geven over de innovaties van Apple. En dit topic gaat over Apple schermen, vandaar een on topic voorbeeld.

P.S. True Tone werk echt, zie http://www.anandtech.com/show/10286/the-97-ipad-pro-review/6

[Reactie gewijzigd door bolke de beer op 1 oktober 2016 09:51]

Ontopic: Werd tijd dat Apple voor OLED gaat, een highend telefoon (van +/- €800!) mag dat toch op z'n minst wel hebben.

Off-topic:

"Goed idee!

Ze zijn al afgestapt van Samsung voor de soc's nu nog van de schermen en eventueel andere componenten."

Pardon, maar wat is er precies mis met Samsung componenten? Dit riekt meer naar het uitlokken van een flamewar dan daadwerkelijk een toevoeging aan dit artikel.
Als je het op die manier formuleert, heb je zeker gelijk. Eigenlijk ben ik benieuwd naar waar je de informatie uit haalt, maar het is weekend dus in dit geval maakt het me niets uit :D
Amoled is de merknaam die Samsung hanteert.
Nee hoor, dat is Super Amoled. Amoled zelf staat voor active-matrix oled. Gangbare naam voor een techniek dus.
Zullen denk ik wel deze Sharp 4K schermpjes zijn:
http://www.bbc.com/news/technology-32298504
Dat is LCD en dus geen OLED waar het artikel juist over gaat. Als het gerucht dus klopt is dat scherm wat jij aanwijst juist geen optie.
Elke keer hetzelfde nieuws. Leuk verhaal, eerst zien dan geloven..
ben benieuwd of het er echt komt...

en als het er daadwerkelijk komt zal je er wel weer een premium prijsje voor moeten betalen :|

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee