Liberty Global brengt volgend jaar settopbox uit die 4k ondersteunt

Liberty Global gaat volgend jaar een settopbox uitbrengen die beelden in 4k-resolutie ondersteunt. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op een eigen bijeenkomst in Amsterdam. Concurrent KPN heeft al zo'n settopbox.

ZiggoHet bedrijf maakte verder geen details bekend over de settopbox, waarover onder meer de NOS schrijft. Het zou kunnen dat het gaat om een opvolger van de huidige Horizon-box, die momenteel geldt als high-end settopbox voor Ziggo-klanten. Het is onbekend of de 4k-box ook beschikbaar zal zijn voor klanten van Ziggo of het Belgische zusterbedrijf Telenet.

Met de stap houdt de kabelaar concurrent KPN bij. Die begon deze zomer met een test onder duizend klanten met een nieuwe settopbox die beelden in 4k ondersteunt. Ziggo zal de 4k-settopbox volgend jaar introduceren.

Daarnaast komt er een Netflix-app op Horizon-boxen. Als Ziggo-klanten zich daarin aanmelden voor de streamingdienst, krijgt de kabelaar daar een bedrag voor. De samenwerking tussen Netflix en Ziggo's moederbedrijf Liberty Global beperkt zich niet tot Nederland. De Netflix-app zal op settopboxen in tientallen landen verschijnen, maar niet bij Telenet in België, meldt De Morgen. In Nederland gebeurt dat voor het einde van het jaar.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-09-2016 • 17:11

189 Linkedin

Submitter: jordy-maes

Reacties (189)

189
185
85
6
0
71
Wijzig sortering
Laat ze die https://www.horizon.tv eerst eens updaten, ze zitten nog steeds aan te modderen met Silverlight.
Heb gelukkig een CI+ module in mijn tv en weiger categorisch om Horizon of diens opvolger te nemen. Heb er alleen maar ellende mee gezien in mijn omgeving.
Precies ook mijn reactie. Een settopbox zou voor mij 15 jaar terug in de tijd zijn, dat komt er hier niet in !

Ik ben nu al regelmatig tijd kwijt aan mensen die mij om raad vragen omdat dat stomme Horizon ding bij hen problemen geeft of niet doet wat men verwacht. Allemaal mensen die met mooie praatjes van Ziggo met zo'n ding zitten opgescheept en daar al snel spijt van krijgen.
Iedere TV die je koopt heeft prima ingebouwde tuners (inclusief 4K bij de nieuwe modellen) dus waarom moeten we die features negeren en zo'n extra kastje kopen/huren bij meneer Ziggo met door hen ingeperkte tuners en aan gaan zitten klooien met meerdere afstandbedieningen extra kabels en weer een kastje ergens moeten aansluiten op het stopkontakt?
Ik zie het probleem niet zo. Ik gebruik sinds de invoering van de horizon box deze met veel plezier. Aan het begin had hij zeer zeker last van kinderziektes. Maar tegenwoordig draait hij heel goed.
III heb opzettelijk geen televisie met "smart" functionaliteit genomen. Die platformen worden nauwelijks onderhouden of van updates voorzien. Iets waar ze met de horizon box 5 jaar na ingebruikname nog steeds druk mee bezig zijn.
Lineair televisie kijken is niet hetgene wat ik doe met de horizon box alles wat ik wil kijken neem ik op(voor de grote commerciële zenders) of kijk ik in de loop van de week in mijn eigen tijd. Netflix is zeker een welkome toevoeging aan het aanbod van Ziggo.
Omdat ik geen smart tv heb kan ik deze ook volledig (power, source, volume) bedienen met de afstandsbediening van de horizon box. De horizon box hoeft niet eens in het zichtte staan en kan je ook in een andere ruimte zetten, al moet je dit niet overdrijven. Maar bij mij staat hij zonder problemen achter de muur waar de tv aan hangt.
omdat sommige mensen nog graag de t.v opnemen om het later terug te zien.
Zover ik weet is dat nog niet ingebouwed in de meeste t.v,s
ook pauzeren en terug spoelen zijn een van de gemakken die de meeste t.v,s niet ingebouwed hebben.
Daarvoor heb ik hier de Humax staan, en ook nog de voorloper (de CIsco). Beide met CI+ kaart. Ik kan drie kanalen tegelijk opnemen.
Volkomen mee eens. Lineair TV kijken is een aflopende zaak. Horizon en mediaboxen komen er ook bij mij niet meer in. Netflix doen we wel via de AppleTV of Nvidia Shield. Ik mis die interactieve diensten van Ziggo absoluut niet.
Dito. Sowieso is de Horizon een traag gedrocht. Het wordt iets beter als je de stand-by mode op de hoogste stand zet, maar dan verbruikt deze belachelijk veel stroom voor een stand-by modus.

Was er zo beu van, dat onding terug geschopt naar Ziggo en CI+ module aangevraagd. Heerlijk zo, ook geen apart kanaal meer, en daarnaast werkt de EPG van mij TV zelf heerlijk snel. Bij de horizon box was dit echt een drama, of snel zappen.
Denk alleen dat je met de CI+ module niet de 4K resolutie kan halen, want die settopbox zal wel iets van upscaling doen. CI+ module leest alleen de kaart voor decoderen van digitale signaal
Maar dan kan de TV dat nog prima zelf doen als je een 4K tv hebt neem ik aan. Het liefst gooien ze die smart functies eraf en geven de TV gewoon de overgebleven resources voor het renderen.
Absoluut, dat doet mijn 4K tv ook ;) maar heeft vast niet iedere TV
Nee maar al die andere TV's hebben ook niks aan de 4K upscaler van de mediabox .. O-)
Ik begin er ook niet aan.. Zo lang alles werkt vind ik het wel prima met ziggo.. Ze hoeven mij dus niet zo`n nieuwe box op te sturen of om te wisselen..
Ikj veranderde onlangs naar een goedkoper abonnement. Spreek ik af met de mejuffrouw aan de telefoon dat ik geen settopbox wil maar het prima vind een extra CI+ kaartje te ontvangen, krijg je toch zo'n doos met troep.

Ik heb hem aangesloten omdat ik nieuwsgierig was. Maar ik kijk weinig tv en ik heb al een guide en favorieten, dus om dat via die box te doen leek me onzinnig. De layout van de menu's en zo was wel wat moderner. Maar weer een RC er bij en wachten tot het ding is aangemeld en mijn tv vertellen welke bron ie naar moet luisteren was me te veel. Unplug, terug in de doos en in de kast.

Als ze eens luisterden naar de klant...maar gewoon domweg een pakket sturen met een settopbox is blijkbaar goedkoper.

4k is leuk maar dan moet ik wel eerst zo'n scherm hebben. En reclame kijken op tv, wat ik al weinig doe, in 4k heb ik geen trek in.
Precies!
Waarom kan dit niet gewoon met html5?
Ik heb de horizon website pas kort geleden werkend gekregen door het gedoe er mee.

Ik hoop dat er dan ook een optie zonder setup box komt om 4k te kiiken.
Dan wordt het misschien wel een keer interessant om een 4k tv te halen.
Klopt, ik kijk zelf amper TV, Horizon tijd gehad, eruit voor een CI+ module, nu dat de CPU's vaak krachtiger zijn die in de moderne TV's zitten dan die STB's. Maargoed, toen het Horizon broertje kwam, die kon linken met die 'hoofd' Horizon. Dacht ik eindelijk in de slaapkamer(s) ook TV te kunnen hebben. Ik kan geen UTP of Coax kabel trekken (of eigenlijk daar heb ik geen zin in maargoed).

Blijkt dat diegene in het Horizon team echt top werk verichten. Je besteld er namelijk een flink aantal bij samsung mag ik hopen, als je het op maat laat maken. Graag zou ik willen weten hoe de meetings gingen als het om keuze voor hardware ging. "Wij kunnen 8 cent besparen per box als we er een barslechte wifi chip in doen"; "Goedzo! doen we!". Het hele idee achter die 2 boxen is dat mensen eindelijk 'draadloos' die 2 boxen kunnen verbinden. Je zou denken, een goeie WIFI AC chip die met elkaar verbind, of dat het via jou eigen router zou 'kunnen' gaan. Neehoor, moet directe verbinding tussen de 2 en werkt via een gammele 2.4 ghz verbinding, waarmee je ze eigenlijk 2 meter naast elkaar moet hebben. Prima, gemiddelde woningen in Nederland zijn niet groot, maar een beetje overdreven, niet?

Maargoed, Silverlight, drama. Prima, ze hebben iOS & Android app, decompilen die APK en de IPA, kijken wat we kunnen vinden, alles doorgezocht zodat ik zelf een simpele 'local' landingpage kan maken zodat mijn andere smart-tv's het gewoon kunnen openen, desnoods er een TV app van maken, lekker makkelijk. Is niet gelukt, weinig tijd voor gehad, zou desnoods Android kunnen runnen in een virtual box en daar wireshark op los laten en dan even kijken hoe en wat. Nope.

Ach ja, we zullen zien hoe de toekomst is.
Zijn ze je voorlopig te slim afgeweest. Echt belachelijk ook dat Ziggo in het Irdeto gebied nog wel eigen gekochte boxen ondersteund maar in het voormalig UPC gebied (Nagravision) niet.
WiFi verbindingen tussen de Horizon Gateway en IP Client zijn enkel mogelijk via de 5GHz verbinding. Echter weten veel gebruikers niet dat 5GHz radiofrequenties minder reikwijdte hebben in vergelijking met 2.4GHz.
Ook is bijvoorbeeld een aluminium isolatie op de 1e verdieping onder de laminaatvloer Killing voor alle radiografische signalen.
WiFi kan dus zeker goed werken,maar is altijd onderhevig aan diverse variabelen.
Een degelijke Powerline Ethernet Adapter is de makkelijkste en meest betrouwbare oplossing als er geen kabels gelegd kunnen worden. (Verbinding vereist minimaal 140mbps)
Klopt, vergiste mij, echter de chip is enorm bagger. Zelfde bedrijf, los modem, 5ghz werkt prima en rap door hele woning. Echter de horizon, nope. Als het dan niet de chip is dan zijn het de antennes. Hierop is een epische blunder gemaakt door het design team. Powerline adapters zijn vreselijk, zoveel factoren. Heb 3 types, zelfs 1 die theorie van 500 mbps aangeeft. Bij mij is de Horizon de deur uit, komt er ook niet meer in, wie weet zijn de nieuwe STBs beter, heb al wat kunnen zien op IBC, flinke Liberty Global stand.
Ziggo ondersteunt ook DVB-C. Dat in combinatie met een DVB-C Tuner en een internet abo zonder TV, en je kan aan de slag..
Precies!
Waarom kan dit niet gewoon met html5?
Zal wel met DRM te maken hebben.
DRM kan prima binnen HTML5: http://www.drmtoday.com/faq#html5drm

Ingebouwd in Chrome 35 en nieuwer, Firefox 38 en nieuwer, IE11, etc etc. Oftewel: alle grote browsers ondersteunen DRM met HTML5.

[Reactie gewijzigd door Hmmbob op 14 september 2016 17:29]

[...]
Zal wel met DRM te maken hebben.
Ja dit is ook waarom KPN hun iTV Online nog niet als HTML5 beschikbaar heeft op alle platformen
DRM werkt prima met HTML 5. Het zijn echter vaak de aanbieders die eisen stellen aan Liberty Global qua veiligheid.
De HTML DRM wordt pas sinds dit jaar op alle 3 de grote desktop browsers ondersteund. Dus het is ook niet alsof ze jarenlang achter de feiten aanlopen.
Klopt, maar het ligt ook aan de aanbieders. Heb ik eens nagevraagd bij Ziggo. En het zal ook de nodige tijd en geld kosten om het om te bouwen.
Dat zou toch mogelijk moeten zijn met EME in html5: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/eme/basics/
En volgens Wikipedia gebruikt netflix het ook al, dan weet ik alleen niet of dit ook met streaming media kan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Encrypted_Media_Extensions
Dat zou toch mogelijk moeten zijn met EME in html5: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/eme/basics/
En volgens Wikipedia gebruikt netflix het ook al, dan weet ik alleen niet of dit ook met streaming media kan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Encrypted_Media_Extensions
If it isn't broke, don't fix it! Dat soort aanpassingen kosten alleen maar geld. Frappanter vond ik het toen UPC enkele jaren geleden van WideVine overging naar silverlight 8)7 .

Alleen zo'n raar is dat niet, dergelijk bedrijven kopen/betalen voor een alles in pakket inc licenties en zijn daar ook van afhankelijk. Wil Ziggo iets nieuwers, dan zullen ze hier ook wel voor moeten betalen...
Precies. De oude bagger is nog niet opgelost of de volgende golf ellende wordt met veel marketingblabla "in de markt gezet".
De oude bagger is nog niet opgelost of de volgende golf ellende wordt met veel marketingblabla "in de markt gezet".

Jij hebt al ervaringen op kunnen doen met die nieuwe settopbox?
Gaat het verder borduren op de Horizon Mediabox? Dan kan ik het wel raden.
Nee, maar Ziggo heeft nou niet bepaald een goede reputatie m.b.t. de apparatuur die ze leveren.
Hmm nja vaag, dat zijn veelal reacties die verspreid worden en vooral de niet-ziggo klanten overnemen heb ik het idee.
Zelf heb ik al sinds dag 1 de Horizon, toegegeven, het eerste half jaar tot jaar heb ik flink de pest erin gehad (ik had ervoor de CISCO dvr van Ziggo en die was sneller, maar ook veel beperkter). Nu maak ik al enkele jaren zeer positief gebruik van de Horizon. tv-gids loopt soepel (na vervangen bekabeling), menu's lopen lekker, opnames gaan goed, tv beeld-kwaliteit is gewoon goed (zo niet, perfect), myprime is een leuke toevoeging waar mijn vrouw en ik regelmatig gebruik van maken, en het gebruik van gratis 7 dagen terugkijken is ook weer iets wat wij regelmatig doen (wordt volgens mij ReplayTV genoemd)..

Ik geloof best dat er nog mensen zijn met problemen, net als bij elke andere provider. Ik zelf heb 0,0 problemen met hun net als vele om mij heen die ik ken (ik ken letterlijk niemand persoonlijk met de horizon die problemen ervaart)

Daarnaast doe jij de aannamen (die ook weer vrijwel zeker fout is) dat de eerst volgende mediabox met 4K ondersteuning dezelfde problemen zal geven als de Horizon op het begin... Moa ik heb ergens mijn twijfels of Ziggo dat zal gaan doen, want net als ik hadden de meeste mensen rondom de release van de horizon zeer veel problemen en dat hebben ze (UPC maar ook Samsung) gevoeld.

Ziggo vind ik kijkend naar de concurrentie (waar oa mijn pa nog even aan vast zit) wel altijd redelijk vooruit lopen op functionaliteit en dan doel ik uiteraard op het TV gedeelte. Mijn pa heeft nog een aantal maanden glas van Telfort, maar oh men dat lijkt qua snelheid (tv box) op de horizon van zijn begin periode...
Mijn moeder is een tijd terug geswitcht van Ziggo (oud ziggo) naar Tele2, ze had genoeg van de wifi problemen en het kopen van eigen routers.. Wifi problemen uiteraard nog aanwezig alleen TV kwaliteit is ver omlaag gegaan sinds Tele2. Ook zij gaat binnenkort terug naar Ziggo.
Jij hebt al ervaringen op kunnen doen met die nieuwe settopbox?
Nee, ik niet, en ik denk ook Videopac niet. Maar wel met de oude, de huidige dus, en die is erg matig. De verwachtingen voor het nieuwe apparaat zijn dus laag.

Dat heeft overigens wel een voordeel voor Ziggo: de nieuwe hoeft maar ietsie pietsie beter te zijn, dan krijgt hij veel lof!
Ja ik denk dat Ziggo iets te snel was toen der tijd, want ik wilde direct de horizon vanaf release wegens alle functionaliteit (die geen 1 box / provider deed leveren), maar dat heb ik dan ook de eerste 6-12 maanden mogen merken (zeer veel kinderziektes).
Hoe mijn horizon nu al een paar jaar werkt is gewoon goed te noemen, geen lags meer geen rare fouten met opstarten/afsluiten en etc. Het zal vast en zeker nog sneller kunnen (soms is iets openen niet instant maar merk je een zeer lichte vertraging zoals bij oa alle telefoons) en dat zou natuurlijk nog een leuke toevoeging zijn buiten de 4K ondersteuning.
Vanaf het moment dat de 4K ondersteuning komt wordt het ook tijd voor mijn TV (1080p) om plek te maken voor een nieuwe TV :D
Mijn antwoord is in lijn met de rest: ik verwacht eenzelfde beroerd apparaat, met alleen een hogere resolutie. Grote kans dat de menu's 1080p, of zelfs 720p, zijn, omdat de beperkte processor niet meer aan kan.
Het rare is als je app onder android kijkt kijkt het fijner dan als je viap website kijkt wat he zelf ook aan geeft is maar aan modderen.
Jouw reactie is ook een beetje aanmodderen om te lezen..

Dat tenzij, sowieso kijkt een native app beter, je zit dan niet met dat mislukte Silverlight.
Dat is wat kort door de bocht. Silverlight op Windows is net zo native als apps op Android. Al ligt dat net iets anders met de nieuwe compilers in Android.
De nieuwere versie is wel in HTML5 en javascript. Kreeg vacature langs mijn neus 1-2 jaar terug waar ze meerdere Javascripters zochten voor de 'volgende horizon box'.. En die boxen zijn in feite gewoon een embedded browser, dus kan makkelijk. Maakt het ook stukken eenvoudiger om de meeste externe Apps te draaien (en ze niet opnieuw voor elke tv boze opnieuw te schrijven).

Netflix schrijft het meeste ook in Javascript als ik mij niet vergis, en transpiled het dan naar native code (indien nodig/mogelijk). puur omdat porten naar al die smart tv' etc anders een hel is
Ik was destijds een van de eerste die een Horizon box in huis had. Een jaar geleden de deur uit gedaan en alleen een CI+ module in mijn tv. Heerlijk zo. 1 afstandsbediening, geen lelijke grote doos die traag is. Ik zou niet meer terug willen.
Volgend jaar gaan we verhuizen. Dan neem ik alleen glasvezel en geen tv diensten meer. Daarnaast een apple tv of een andere streaming apparaat en ga ik voor Knipr of Play. Hoop dat ze tot die tijd apps voor de grootste streaming apparaten hebben. Dan heb je alles in huis wat je nodig hebt. Als ik kijk hoe vaak wij normaal tv kijken op de kabel is dat echt zeer weinig. Maar je wilt het wel in huis hebben voor die zeldzame momenten.
Hmm voor jou wel, voor andere niet.
Zoals ik, ik zit nu af en toe te neuzen naar een 4K tv, horizon.tv heb ik 0x gebruikt..
Mogen ze gerust 4K laten liggen om horizon.tv beter te laten werken maar ik zou daar 0,0 aan hebben want ik gebruik het simpelweg nooit.

Daarnaast vraag ik me af wat op dit moment meer populaire en in gebruik is, 4K tv's of de website horizon.tv ? Ik vermoed dat er meer mensen zijn met een 4K tv dan dat er mensen zijn die gebruik maken van een website (of app natuurlijk, ze hebben ook de horizon app) om tv te kijken..

Veel mensen die al een 4K tv hebben die balen min of meer doordat ze nog niet ''normaal'' 4K TV kunnen kijken, en dan heb je mensen als mij die wachten met het kopen van een 4K tv totdat oa Ziggo het ondersteund.

Nah laat die horizon.tv maar even liggen en regel eerst maar iets waar men al een enige tijd om schreeuwt: 4K tv kijken.

Zo zie je maar dat voor iedereen de prioriteit anders is ;) Ziggo zal denk ik (weet ik eigenlijk wel 100% zeker) kijken naar waar meer vraag naar is.

Net als vrijwel alle tweakers altijd schreeuwen om 4K tv's maar balen dat je nog geen 4K tv kan kijken zullen nu stuk voor stuk blij zijn, toch? Of gewoon een beetje azijn pissen omdat het kan?

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 september 2016 09:14]

Ze houden KPN dus niet bij, ze lopen net iets achter: KPN heeft immers al 4K en netflix (die laatste op vrijwel alle STB's onafhankelijk van het abonnement en als je het niet hebt kan de klantenservice je gratis van nieuwe STB voorzien)

[Reactie gewijzigd door hottestbrain op 14 september 2016 17:14]

voor zover ik het lees heeft KPN alleen een aantal uitgedeeld om te testen en gaat ziggo ze volledig introduceren.

verder lijkt mij dat het tv aanbod op 4k niet erg groot zal zijn dus zal het nog wel eventjes gaan duren voordat je er volledig gebruik van kan maken
Ja, das leuk, maar bij Ziggo ben jij gewoon de testfase hoor..kijk maar naar het Horizon debacle..wat een enorme ellende was dat zeg..
Horizon kwam toch van UPC? Toen ze samen gingen. Daarvoor hadden ze het juist goed voor elkaar. Jammer dat ze het dan zo verknallen.
Jup, misschien dat Ziggo het ooit voor mekaar had, maar UPC niet (idd oud UPC hier), en aangezien Liberty Global alleen de naam van Ziggo heeft gehouden zou ik er zeker geen goede hoop voor hebben dat je geen tester gaat zijn..gewoon hetzelfde ellendige bedrijf als UPC was voor de fusie..
Sinds de slechte intro van de Horizon doet Ziggo al aan test groepen (extra horizon mediabox, nieuwe modems etc etc). Enige verschil is dat ze het min of meer stil houden en niemand tweakers informeert :)
Zou me dus niks verbazen dat Ziggo al eerder een test groep had lopen, maar KPN het nodig vond het kenbaar te maken dat ze een test groep hebben voor de nieuwe mediabox.

Mijn neefje is circa een jaar geleden zo'n test persoon geweest, die kreeg gratis 3 extra horizon mediaboxen voor thuis. Het werkte in principe goed maar waren kleine verbeter punten. Vervolgens rondom de release kwam Samsung (als ik me niet vergis) met een update waardoor het hele zooitje in elkaar storten. Daar waar het eerst goed werkte bij mijn neefje, werkte het na de release ineens als dikke poep. Ondanks dat veel van de software afkomstig is van UPC heeft ook Samsung zijn eigen bijdrage wat zaken verziekt. Waar UPC wel de fout mee inging was het volgende:
Ze wisten dat de extra horizon niet goed was, dus boden ze elke klant die de box wilde de eerste 3 maanden gratis aan (dus een soort 2e testfase). Dit heeft ze veel hoofdpijn bezorgt want de klanten wilden dat het goed werkte, ondanks dat het volledig gratis was zonder 1 of ander vies 1-2 jaar contract. Ze hadden dus beter kunnen zeggen: u neemt deel aan een test fase van 3 maanden, eventuele problemen tsja jammer dan. Echter wilde de klanten vergoedingen voor de gratis dienst/box terwijl er niks te vergoeden viel want het was volledig gratis :P

Tip voor Ziggo (lees: UPC) zou zijn: maak betere afspraken met Samsung, gaat het bij de eerst volgende release weer fout, zorg dat je een ander achter de hand hebt (Sony of weet ik veel wie).. Dit zodat ze direct de bestellingen bij Samsung stop kunnen zetten en ze de boxen van een ander krijgen..

UPC had voor mij altijd wel een naam op gebied van hoog kwaliteit signaal maar ook zeker hardware. Sinds ze met Samsung in zee zijn gegaan ging het ineens berg afwaarts (vanaf release Horizon heb ik 6-12 maanden met een bagger apparaat gezeten, daarna ben ik zeer tevreden erover en gebruik hem nog altijd elke dag met veel plezier).

Maar goed waar jij het over hebt weet ik niet, want vrijwel elke tweaker riep / roept altijd dat alle hardware zo perfect was alvorens de Horizon kwam, en jij zegt nu dat UPC het nooit goed voor elkaar had? Vaag hoor :P

Test panels zijn leuk, maar dan moet je ook de juiste mensen hebben.. En niet mensen die denken: gratis en vervolgens willen zeiken en vergoedingen willen. Dit is dan ook de reden waarom mijn neefje (heeft tijdens zijn opleiding op de UNI te Wageningen daar 2 jaar gewerkt tot een half jaar terug) wel mee deed aan de test panel: ze houden het intern. Oftewel, alleen personeel kan deelnemen (of dat nu anders is weet ik niet) omdat het personeel net iets meer snapt over hun eigen diensten dan jan met de korte achternaam.

Dan kan je wel 1000 leken pakken die niet eens weten hoe je een coax kabel goed erin steekt (ik heb verhalen gehoord dan val je gewoon achterover van het lachen/huilen) en vervolgens om alles gaan klagen.. Maar daar heb je simpelweg niks aan..
Net als tweakers, ik lees zo nu en dan het Ziggo topic en ook ik val dan achterover van de gemiddelde kennis in het topic.
Zoals: TV kijken werkt prima wanneer ik de coax rechtstreeks aansluit, maar wanneer ik dan mijn 5 splitters en versterker ertussen plaatst werkt het niet, verdomde Ziggo, ik ga een monteur laten komen.
Voor mij is het pure logica dat het niet aan Ziggo ligt, maar ook bepaalde tweakers die dat niet snappen. Het zal dus geen oplossing zijn wanneer Ziggo via tweakers een testpanel start, want ook daar zitten veel leken tussen op TV gebied. Gevolg: ze doen de test panels intern met mensen die er wel wat vanaf weten, indien iets niet naar behoren werkt kunnen ze zien of het aan de apparatuur ligt of de thuis situatie. De perfecte testers dus,.

Ps. ik zeg niet dat het personeel bij Ziggo allemaal perfect is en dat alle tweakers leken zijn. Maar het gemiddelde op gebied van storingen oplossingen (de kennis daarover) ligt bij hun intern gewoonweg hoger dan hier of elders.
Nadeel: je hoort niks over test panels omdat het intern is, KPN pronkt erover en Ziggo niet.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 september 2016 10:05]

Dit klopt inderdaad. Ook bij de KPN test is maar weinig te zien
Kpn 4k ? Hoe wat waar ? Wat heb ik gemist _/-\o_
KPN test dit op dit moment. Je kon je daar voorheen voor aanmelden en ~1000(?) mensen hebben zo'n STB.
Hier is het Tweakers nieuwsartikel
En dit is het persbericht van KPN.

De bitrate is trouwens zo'n 25Mbit en er wordt gebruik gemaakt van HEVC codec

[Reactie gewijzigd door RobinF op 14 september 2016 17:46]

25mbit? Oftewel het is bijna lossless 1080p? Zelfs met een 1080p scherm is het verschil dan duidelijk merkbaar met "1080p kwaliteit".
Naast KPN biedt ook Astra 4k streams aan met 25Mbit/s. Het is erg hoog maar blijkbaar dus "normaal".

Zelfs op 1080p schermen zie je inderdaad al verschil. Als je naar zo'n 4k zender kijkt.

Nu is het alleen te hopen dat andere omroepen ook 25Mbit/s aanleveren.
Dat is dezelfde bandbreedte als volgens metingen op het forum door Ziggo gebruikt wordt voor drie "HD" zenders (7-9 per geknepen stream). En voor 4k gebruikt men hevc ipv h264.

Fikse stap dus :)... En resolutie gaat maar x 4.

[Reactie gewijzigd door ANdrode op 14 september 2016 23:24]

Zendt KPN eigenlijk al wel eens op Full-HD uit of hebben ze die stap gemist?
De ontvanger geeft me weliswaar een 1080p beeld, maar volgens mij zijn de uitzendingen altijd nog upscaled 720p. Wanneer je dan 4K krijgt met dezelfde bron schiet je er nog steeds niets mee op.
De reclame is wel altijd Full-hd op die zenders, altijd scherp joepie.
Maar dat komt waarschijnlijk omdat veel (sport)zenders ook 720p voor hun programmas gebruiken vanwege de progressive scan, wat vooral bij snel beeld merkbaar is. Reclame is meestal trager en kan dus ook in 1080i uitgezonden worden, waardoor je dus een hogere resolutie krijgt
Dat lijkt me onhandig, continue wisselen tussen resoluties. TVs die dan even op zwart gaan, receivers die de output even stoppen tijdens zo'n resync, en dus even geen audio.

Lijkt me stug dat KPN wisselt tijdens resoluties.
Als zij dit aan hun kant regelen maar toch verpakken in 1080 (upscalen) zal jou kastje en tv dit niet weten en dus ook niet gaan wisselen.
Hoe wil jij interlaced 'upscalen' naar progressive, of andersom?
Wat ze aangeleverd krijgen is 1080i of 720p. Ze kunnen dus alleen upscalen.

De 4k zenders daarentegen komen wel als 4k binnen bij KPN en worden ook in die resolutie doorgegeven. De bitrate is zo'n 25Mbit en de gebruikte codec is HEVC
ja ze hebben full hd uitzendingen van npo en sommige commerciële zenders..
Btw wij hebben kpn expediabox en alles werkt naar behoren nog geen 4k uitzendingen tot nutoe.
Je kan toch én achterlopen én iemand bijhouden tegelijk? Ziggo zorgt er in dit geval dat de achterstand niet groter wordt door bij te blijven.
KPN heeft geen 4k maar doet hiermee testen, net als Liberty Global (ziggo).
Zijn die boxen ook sneller? Want die horizon boxen zijn om te janken.
Ik wou net zeggen... heb je ooit een app op dat ding opgestart!?

Daarnaast zal Ziggo, zoals gebruikelijk, hun vaste klanten wederom laten vallen en de nieuwe setup box alleen aan nieuwe klanten leveren. :(
Mijn ervaring is dat je altijd gelijk het nieuwste kan krijgen bij UPC/Ziggo. Of het nou modems of boxen zijn. Hooguit moet je je abonnement voor een jaar verlengen. En dan krijg je ook gewoon dezelfde kortingen en acties als nieuwe leden.

Maar langzame en verschrikkelijke boxen zijn het zeker.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 14 september 2016 17:25]

Diverse malen geprobeerd maar kreeg dan altijd nul op rekest...

Een keer geprobeerd met een nieuw modem aangezien het WiFi bereik van de oude Cisco niet echt denderend was maar toen gaven ze aan dat de oude nog gewoon goed was. Ook als ik wilde verlengen met hogere snelheid zeiden ze dat ze dat niet deden omdat mijn oude modem de snelheid prima aan kon.

Tevens geprobeerd met een setup box en daar kreeg ik als excuus dat ze niet van te voren konden bepalen welke setup box je toegezonden kreeg. (7400 of 7401)
Heel bijzonder. Ik heb de afgelopen 15 jaar elke keer als er iets nieuws uit kwam het gewoon direct gekregen. Keer of 4 een nieuwe modem, alle boxen, insteekkaarten etc. Telkens met 1 telefoontje.

Dat was bij UPC maar nu bij Ziggo ook.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 14 september 2016 18:08]

Jouw ervaring is daarentegen ook heel bijzonder ;)
Oud Casema-gebied en ook zo'n 15 jaar abonnee.

Minder dan twee jaar geleden ging mijn oude wireless modem stuk, maar ik kreeg geen nieuwe wifi-modem ondanks dat dat expliciet was toegezegd door het Servicepunt en de Servicedesk. Eind vorig jaar Horizon-box besteld en daar zat het 'nieuwste' wi-fi modem bij volgens de Servicedesk. Wat dus wéér niet het geval bleek te zijn, want er was dit voorjaar alweer gedonder toen Ziggo met 300/30 Mbps kwam. Ziggo had zelfs mijn aanvraag voor 300/30 (zonder mij in te lichten) geannuleerd, omdat mijn 'nieuwe' wif-fi modem alweer te oud bleek. Het regelen van een Technicolor modem duurde vervolgens nog een maand. Dat is dus 4 modems en zo'n 40 keer bellen in ruim anderhalf jaar tijd... 8)7
Bridged modus gebruiken en op de hoogst beschikbare snelheid, dat is alles wat ik wil. Niet erg ingewikkeld, zou ik denken.

Ik wacht dit nieuwe spul van Ziggo wel even af; wellicht is mijn modem niet eens geschikt :+
Namen bij UPC het middelste alles-in-1 pakket (nu bij Ziggo 'Complete') en zouden Prime en een Horizon box krijgen omdat dat bij dat pakket hoort. Toen bij levering geen Horizon box en dus ook geen Prime ontvangen. In de dagen daarna meerdere gesprekken met UPC gehad en zouden uiteindelijk alsnog alles in orde maken (zoals het hoort) maar dat is nooit meer gebeurd.

Zitten nu nog steeds met een mediabox en geen Prime... :?

[Reactie gewijzigd door caesar1000 op 15 september 2016 09:28]

Mijn ervaring is dat je het beste alles kunt regelen via het webcare-team. Op de één of andere manier lijken die mensen een stuk capabeler dan de telefoon-dienst en lijken ze veel meer bevoegdheden te hebben in het netwerk en hun systemen. Probeer dat eens.
Ze lopen daar net ietsje harder omdat ze weten dat internet meeleest.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 15 september 2016 09:34]

Thx! Dat is proberen ja!

Die telefoondienst laat je zo 10 tot 20 minuten wachten om daarna weer 10 minuten te mogen wachten... :+
Dat is vaag want zo hoort het niet te werken.
Ze geven je een modem die een bepaalde wan-lan snelheid aankan, ga je naar een internet pakket die sneller is dan het modem aan kan, krijg je een nieuw modem.
Echter, stel je hebt een modem die een wan snelheid van 150 aankan, en je gaat naar een abonnement met een snelheid van 150, krijg je geen nieuw modem.
Je krijgt dus pas nieuwe hardware, als je huidige hardware de diensten beperkt.

Jouw situatie is dus eigenlijk zeer bijzonder (tenzij je opzegt / opnieuw aanmeld, of gewoon achterliggende hardware hebt die de snelheid / diensten niet aankan).

Zijn verhaal over de Horizon 7400 en 7401 klopt ook, Ziggo kon (kan?) niet aangeven welke ze zouden leveren, de 7400 heeft zowel scart + hdmi mogelijkheden en de 7401 alleen hdmi. Ook zou de 7401 iets zuinigere qua stroom moeten zijn, maar zeer verwaarloosbaar. Wil je kiezen, moet je naar een winkel waar ze de doos open kunnen trekken.

Logisch, stel je hebt de Cisco DVR en je besteld het horizon pakket, ja dan krijg je de horizon. Stel je hebt de horizon en besteld een nieuw horizon pakket, krijg je niet ineens een nieuwe horizon omdat het kan of de postbezorger weer meer werk heeft :P .. Je hebt die immers al.
Modems was puur snelheid afhankelijk (kon je modem de snelheid niet aan als waar je voor betaald, krijg je een modem die dat wel kan).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 september 2016 10:20]

Ik kan het je nog sterker vertellen: De adapter van mijn antenne versterker die ik ooit bij mijn pakket zat brandde door. Ik bellen, ik kreeg geen nieuwe voeding en geen nieuwe antenne versterker. Er werd gevraagd wat voor setup box ik had, dus ik zeg netjes: Humax... toen was het: Nee meneer wij leveren hem alleen bij een Cisco. Hele discussie maar niet hielp, uiteindelijk heb ik opgehangen, teruggebeld en gezegd dat ik een Cisco had toen kon het ineens wel.

Maar ik zal het eens via Webcare proberen.
De tablets van enkele jaren terug kreeg ik toch echt alleen als nieuwe klant, hoeveel honderden jaren ik wel niet wilde verlengen, het kon helaas toch echt niet. Alternatief is er niet echt met alleen ADSL hier :-P.
Daarnaast zal Ziggo, zoals gebruikelijk, hun vaste klanten wederom laten vallen en de nieuwe setup box alleen aan nieuwe klanten leveren. :(

Neem eens contact op met de klantenservice, er kan vaak meer dan je denkt. Zo heb ik al een paar keer spul gehad waar ik eigenlijk (nog) geen recht op had.
Maar als je er (nog) geen recht op had is het dus niet de norm.
'Recht hebben op' is natuurlijk altijd betrekkelijk. Het zal vast wel in het contract staan dat je zelf getekend hebt dat je niet altijd de nieuwste settopbox krijgt als er een nieuwe versie uitkomt. Als je dan belt en je krijgt hem wel, dan is dat toch gewoon prima. Snap niet zo goed wat je nog meer verwacht van een aanbieder waar je het contract al bij getekend hebt.
Het is niet de norm maar wel mogelijk. Je mag als consument ook best zelf weleens moeite doen.
Lang geleden, toen we thuis nog de Tros Kompas hadden heeft mijn moeder ook weleens wat gekregen wat normaal alleen nieuwe abonnees kregen. Kwestie van bellen, zeggen dat voor trouwe leden ook weleens wat gedaan mag worden en zeggen dat er meer omroepgidsen zijn. Paar dagen later hadden we post van de TROS.
Mijn ervaring is dat je echt niet hoeft te zeuren. Het enige wat ze vaak willen is dat je voor een jaar bijtekend. Nou prima toch. Lijkt me logisch dat ze de extra kosten in ieder geval willen terugverdienen.
Precies, en het schijnt nu standaard zo te zijn sinds de fusie dat je ook op de ''nieuwe klant'' kortingen recht hebt.
Na afloop van je contract kan je kiezen: of maandelijks opzegbaar houden, of een ''nieuwe klant'' korting krijgen met een jaar contract.
Zijn simpelweg de nieuwe regels van upc-ziggo.

Reden waarom ze niet automatisch nieuwe apparatuur en etc sturen is dat veelal nieuwe abonnementen wat duurder zijn.
Zo heb ik een hele tijd het power (middelste) pakket gehad voor 51 euro terwijl de prijs al voor nieuwe klanten op 56 en vervolgens 59 euro zat.
Nu betaal ik ondertussen 56 euro voor het middelste pakket (vergeleken de 59,95 oid wat het nu kost). Dit doordat ik een upgrade had gedaan van de cisco naar de horizon.

Nu heb ik dus wel de keuze: korting zoals een nieuwe klant die krijgt, of ik blijf op de 56 euro en maandelijks opzegbaar.. Dit kan ik gewoon via de website aanpassen, hoef ik hun niet eens voor lastig te vallen :D
Ter vergelijking: de Netflix app bij KPN draait prima. Paar seconden opstarten, maar daarna werkt het uitstekend. De interface is gigantisch veel beter dan die van HBO, waar je door een lijst van 300 films (SD en HD en NL versies onder elkaar) moet gaan 8)7

Als het iets vergelijkbaar is voor Ziggo, kan dat beat goed zijn. Ik heb Ziggo als KPN (op andere adressen), maar die Horizon nog steeds niet gehad echter.
Als je al HBO op de Horizon weet te vinden... dat hebben ze echt op een bizarre plek weten te verstoppen...
Hij heeft het over de HBO app, jij over de ''interne'' hbo versie op de horizon (denk ik??).
Volgens mij indien je de ''interne'' hbo gebruikt moet je naar de HBO zender gaan, het menu openen en vervolgens gemist. Dan kom je in het Ziggo - horizon menu met alle HBO films.
Stel je hebt het hierover, dat is niet de HBO app maar gewoon een onhandige versie van HBO gemist...

Althans, ik denk dat androids het over een HBO app heeft daar waar hij het ook over de Netflix app heeft.
Lees zn reactie nog een keer... denk verkeerd gelezen :p

Eerste wat ik deed toen ik de Horizon had was zoeken naar HBO, dacht dat ook via een app achtig iets zou gaan, kon het nergens vinden.

HBO Go (dus niet gemist, maar on demand) blijkt dus wel een soort HBO gemist te zijn volgens de (on)logica van de Horizon.
Interface is ook daar gewoon brak, onlogisch en sloom.
HBO Go (dus niet gemist, maar on demand) blijkt dus wel een soort HBO gemist te zijn volgens de (on)logica van de Horizon.
Precies, het werkt anders als wanneer je bijv MyPrime opent, je gaat gewoon naar je ondemand menu en daar staat oa MyPrime.
HBO staat daar niet tussen (of dat nog zo is weet ik niet) en dat is vaag..
Om naar het HBO ondemand (nja ik noem het ''gemist'') te gaan, moet je dus naar de zender van HBO gaan, daar naar gemist en dan kan je uit alle films / series kiezen zoals in ondemand.

Interface tsja, onlogisch mee eens, maar wederom dat gevalletje van sloom heb ik allemaal geen last van (wel even gehad toen mijn splitter de geest begon te geven).
Dat van die splitter ga ik nog even in duiken, zou zomaar ook het geval kunnen zijn, hangt wel iets tussen ivm 2e tv.

Wel lijkt het me vaag dat de snelheid van de interface afhankelijk is van de kwaliteit van je bekabeling...
Jep omdat alles ''realtime'' geladen wordt, ook de TV gids (was bij mij tijdens de brakke splitter ook zo traag als stroop).
Horizon zal volgens mij ook niks doen als de coax er niet insteekt (moet je maar eens proberen, horizon opstarten zonder de coax, volgens mij kan je letterlijk niks).

Het lijkt vaag (maar niet belangrijk) gaat erom dat er volgens mij al 100e tweakers zo alle problemen verholpen hebben, laat staan alle Nederlanders die hier niet komen..

Het heeft 9 van de 10x (nja iets vaker denk ik) met het signaal te maken.

Gewoon een goede tip: sluit je horizon eens rechtstreeks aan zonder versterkers / splitters. Bij vrijwel iedereen zijn daarmee direct alle problemen foetsie..

Er was/is een tweaker ook actief hier op het ziggo forum/topic die je precies tot op de punt kan uitleggen waarom de bekabeling zo belangrijk is voor de horizon. Waaronder dus ook de snelheid van het apparaat (4-5 jaar geleden was het gewoon de brakke soft/firmware van dat ding, dat heb ik ook mogen merken.. Nu zou dat niet meer een rol mogen spelen met eventuele trage dingen).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 september 2016 12:56]

Weet niet in welke eeuw jij leeft, maar de horizon boxen zijn de laatste tijd sterk verbeterd. Hoef niet meer wachten op de box. On demand is af en toe niet bereikbaar, maar daar houdt het mee op. Verder doet die horizon prima wat 'ie moet doen.
Die update mis ik dan ook nog.. Naar de winkel fietsen voor een papieren TV-gids is soms sneller dan het openen van de digitale op de Horizonbox.
Zoals in het ziggo topic al vaker besproken is het 9 van de 10x (ofja vaker, eigenlijk standaard) de bekabeling of een splitter oid wat voor ellende zorgt.
Bij mij was het 2-3 jaar geleden een splitter die de geest begon te geven, horizon werkte eindelijk perfect en ineens de tv-gids zo traag als stroop of ondemand was niet bereikbaar. Splitter ertussenuit en alles weer instant.

Iets als snel willen internetten / downloaden /streamen met een brakke router/hub die ertussen zit... Dan kan ik beter de auto pakken en naar de bron rijden en het daar op USB stick zetten, of ik los gewoon het probleem op natuurlijk (2e is handiger denk ik).
Misschien heb jij dan een andere versie, want bij mij is hij ook zo traag als dikke stront. Dingen als het gebruiken van de epg vind ik echt een nachtmerrie, het ding reageert geregeld pas 10 seconden nadat je ergens op hebt gedrukt (en omdat je denkt dat hij je invoer niet pakt druk je nog eens, dus zit je opeens een item verder dan de bedoeling was).
Had ik ook voordat er uiteindelijk een monteur langs kwam die echt verstand had van zaken. Muuraansluiting was foutief en alle connectoren vernieuwd inclusief gratis kabels (prutswerk van de vorige zzper van ziggo). Box liep ineens als de brandweer. Was in eerste instantie sceptisch maar daarna ook nooit meer problemen gehad met Horizon.
Klopt, hele ziggo topic staat er vol mee.. Bij mij was het een paar jaar geleden een splitter die slecht begon te worden (gelukkig begrijp ik wel de logica op dit gebied), ertussenuit en alles werkte weer instant.
Bij vrijwel iedereen (waarbij het niet de aansluiting in de muur / meterkast is) is het gewoonweg de bekabeling, splitters of versterkers die het signaal verzieken waardoor bepaalde functies zoals het EPG / On Demand niet goed meer werken.

Het is in ieder geval in de meeste situaties niet de horizon zelf (ja hij vraagt veel en hoog signaal kwaliteit) maar de bekabeling :D

Probleem is simpelweg dat de meeste tweakers wel een beetje verstand hebben van internet maar niet van TV.. De kans dat je internet ineens zeer stroef gaat dankzij een kabel of de connector ervan is zeer klein. Bij TV kijken is die kans gewoonweg groter dat er iets mis gaat in de bekabeling.

Hoewel internet en tweakers ook niet altijd goed gaan kijkend naar het topic: ja als ik internet direct via het modem gaat het perfect, zet ik een eigen router ertussen gaat het fout, verdomde ziggo $@#%^#@.
Komt een andere tweaker met de vraag: ja wat is je lan snelheid wanneer je puur en alleen je eigen router gebruikt.. Dan komt de reactie: ja ook niet goed, ik ga nu direct ziggo bellen.
Fout ligt voor sommige mensen standaard bij de provider, ze willen (of kunnen) de logica niet snappen dat er iets met hun eigen router fout gaat xd.

Ik reageer er dan ook vrijwel niet meer, je krijgt altijd van die loze discussies: nee het is NIET de bekabeling, nee het is NIET mijn eigen router (terwijl de feiten op tafel liggen).

Ik heb medelijden met de klantenservice van internet-tv providers xd
Jij kennelijk in de toekomst. Ben er maar blij mee! Die van mij (nieuw Samsung ding) is tergend traag!
WIj hebben er 5 weken geleden een gekregen, is echt om te janken... Het duurde 2 weken voordat we uberhoudt weer tv konden kijken omdat hij niet kon configureren, zelfs monteurs konden niks hier. Ze zeiden: "ja ligt aan india".. Dan weet je al genoeg over de software zelf. Dat ding is echt niet vooruit te branden en het menu haperd voor mij gevoel echt helemaal kapot. En ja we hebben de nieuwste verzie.

[Reactie gewijzigd door pascalboy op 14 september 2016 20:29]

In India moeten ze producten (serie nummers) actief zetten indien het automatisch niet lukt.
Software heeft 0,0 met India te maken.. Er zitten gewoon een paar jongens die op ''commando'' een paar serie nummers in het systeem kunnen zetten en op: ACTIEF klikken..
Allemaal op basis van software die UPC aangeleverd heeft...

Zelf had ik alleen vanaf de release 6-12 maanden problemen (ene keer was het goed, dan weer niet) nu maak ik al een aantal jaar met veel plezier gebruik van de Horizon... Wel tussendoor een rotte splitter opgelopen waardoor de EPG en on demand niet of niet goed werkte, fout/schuld van de UPC Horizon? Echt niet.. Was mijn eigen splitter die voor problemen zorgde.

Het India verhaal is inderdaad slecht, stel er loopt een activatie proces fout dan moet UPC contact opnemen met hun afdeling in India (gewoon een paar goedkope jongens dus) die wat daar even het serie nummer in het systeem typen en op actief klikken. Dat India moeten ze gewoon intern hier in NL zetten, of gewoonweg toepassen in het systeem wat de klantenservice gebruikt zodat ze het zelf kunnen doen.

Daarnaast levert vind ik UPC veel te snel hun hardware.... Hun systemen zijn nog alles aan het verwerken en de klant heeft allang de hardware binnen en loopt te prutsen (zonder succes uiteraard). Ik weet nog toen me pa 2 weken moest wachten op een nieuw modem van Telfort (glas), Bij Ziggo is het volgens mij binnen 24u geleverd. Enja dan lopen die activatie processen soms nog door waardoor je het niet direct kunt gebruiken. Echter dat zoiets fout gaat heb ik nog nooit meegemaakt, nja jij wel kennelijk.. Echter moet je niet denken: dat gaat standaard zo..

Maar goed mensen met verkeerde conclusies (Zoals jij: india - software (wat gewoon niet klopt)) zorgen natuurlijk voor rare verhalen die kant noch wal slaan.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 september 2016 10:55]

Poeh, slome Horizon box en zo te zien is ook de grammaticacontrole niet al te best. 'zijde' 'licht' ;(
Ik heb je even geplust, driekwart kijkt nergens meer naar.
Het gaat allemaal om de details.
Tja sommige zijn weer beter in andere mensen klein maken en andere weer in andere dingen, we kunnen niet allemaal even goed zijn in dingen. Evenals spellingscontrole's die hier alleen maar op engels staan om te communiceren met indiers. Ik typ amper nog nederlands.

Dat weerhoudt er niet van dat de horizon box gewoon slecht is en niet fijn werkt.
Precies dat. Je boodschap is helder. Taal gezeik! Hoofdletter gebruik alleen al: 2 hoofdregels, 5 uitzonderingen... Alsof we niets anders te doen hebben.
Ligt er wel een beetje aan wat voor bedrijf:P Op AVL Records (jouw bedrijf?) kan je ook eigenlijk niks te vinden, iig geen woord in het Nederlands of een eigen website. Je zult dan lijkt mij (niks mis mee overigens hoor) weinig tot geen contact hebben met mensen (laat staan Nederlanders)?. Daar waar jij alleen op een paar marktplaats achtige sites staat zul je alleen verkopen en dus de weg naar PostNL oid moeten weten?

Net als dat pascalboy zeer slecht Nederlands typt zal dat voor hem waarschijnlijk ook weinig uitmaken (ik heb veel e-mails van programmeurs gelezen waarbij ik denk: wat probeer je mij te vertellen???).. Als je een job hebt waarbij je alleen maar in programmeertaal typt en dat ook nog eens heel goed kan.. Tsja waarom moet je dan vlekkeloos ABN typen? Hoewel pascalboy wel woorden neerzet dat ik denk hu, sinds wanneer type je dat op die manier.. uberhoudt ipv überhaupt (toch wel een ontiegelijk groot verschil) of verzie ipv versie, dan tsja :P Maar goed het is duidelijk wat hij probeert te zeggen dus erover klagen heeft ook niet echt nut (daar zijn wij niet voor, daar is zijn privé omgeving voor).
Mijn Horizonbox van ruim een jaar oud is retesnel, niets mis mee.
Daarnaast komt er een Netflix-app op Horizon-boxen. Als Ziggo-klanten zich daarin aanmelden voor de streamingdienst, krijgt de kabelaar daar een bedrag voor.

Zou leuk zijn als de klant ook iets terug ontvang... Maar dit gebeurt vermoedelijk niet.
Misschien dat er dan een euro per maand korting op zit? Anders heeft het inderdaad weinig nut om het via Ziggo zelf te doen.
Het hoefde van mij nieteens perse geld te zijn.

Wat mogelijke opties naast geld zijn:
- Meer snelheid
- Meer zenders (al is het gedeelte wat tv kijkt flink dalende)
- Gratis upgrade naar Netflix family (4 streams tegelijk).
Ja wat denk jij dan, dat je geld krijgt als je inlogt op Netflix op de Horizon?
En wat denkt Ziggo dan, dat het geld krijgt van Netflix omdat ik met een reeds bestaand account inlog op hun brakke box? Ja dus. Even onlogisch.
Nee hoor, Ziggo maakt het mogelijk dat mensen die geen SmartTV hebben, alsnog Netflix kunnen gebruiken op de TV. Hier krijgt Ziggo zelf helemaal niks voor, ze hebben hier zelfs voor moeten betalen om de app op de Horizon te mogen zetten.
Niet dus. Het is compleet andersom, het staat letterlijk in het artikel:

"Daarnaast komt er een Netflix-app op Horizon-boxen. Als Ziggo-klanten zich daarin aanmelden voor de streamingdienst, krijgt de kabelaar daar een bedrag voor."
Ja, dat mag daar wel staan, maar Ziggo heeft alsnog rechten moeten kopen ervoor. Om die kosten eruit te halen, krijgt Ziggo per inlog er geld voor terug.

Kan best dat Ziggo uiteindelijk winst eruit gaat halen, maar dat zal echt niet veel zijn.
Hoe kom je erbij dat Ziggo rechten moet kopen van Netflix? Nogmaals, het is andersom. Ziggo krijgt geld van Netflix wanneer een klant via Ziggo zich aanmeld bij Netflix.

Dat is toch volstrekt logisch? Op deze manier zou Ziggo Netflix vele nieuwe klanten kunnen bezorgen.
Omdat Ziggo toestemming moet hebben Netflix aan het aanbod toe te voegen. Hiervoor zal toch een bepaalde afspraak moeten worden afgesloten.
Ziggo voegt helemaal geen aanbod toe, ze staan alleen de app toe op hun box, wat verder helemaal losstaat van het aanbod van ziggo.
De klant ontvangt een groot aanbod series en films! :+
Nu maar hopen dat tv-zenders zelf niet al te lang achterblijven met het doorsturen van 4K beelden via de kabel.
Ik denk dat dit daar juist voor zorgt. Nu KPN en Ziggo (30, en 52% van de TV-markt respectievelijk) 4K kunnen aanbieden zien de aanbieders hopelijk dat het nut heeft om ook 4K door te geven
Vrees dat het voornamelijk van niche zenders zal moeten komen. RTL, SBS en NPO zijn nog bezig met de overstap naar full HD.
Ik wil helemaal geen extra box. Ik kijk TV met een CI module. Kan ik straks ook 4K kijken?
De kans is klein. De gebruikte techniek is nog niet bekend. En waarschijnlijk wordt er een codec zoals HEVC gebruikt. Je TV zal dat dus ook moeten kunnen ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door RobinF op 14 september 2016 17:41]

Goed om te horen dat we met een Netflix app komen. 4K-ondersteuning is tevens nog niet voor iedereen intressant omdat er nog (weinig) in 4k uitgezonden wordt. Wanneer we de Netflix app gaan gebruiken is de 4k ondersteuning goed gepast omdat daar 4k-content op staat :)
Ja. Alleen is de bitrate van Netflix niet zo hoog (15 toch?)
lol op de site demorgen "Extra voordeel: op die manier kijk je ook naar Netflix via de kabel en gebruik je niet langer internet."

alleen snappen ze daar niet dat het ook gewoon via de ingebouwde modem gaat en dus gewoon via internet is, want alle liberty boxen hebben ingebouwde docsis2/3 modem.
Maar stel, als ik Netflix kijk via zo'n ontvanger met een docsis modem. En jij download (op het zelfde adres) een heel groot bestand via (bijvoorbeeld) het cisco modem. Kan jij dan nog steeds de volledige abonnementssnelheid halen?
Nee gaat gewoon over dezelfde lijn.
Wat is jouw definitie van "dezelfde lijn"? Ik denk namelijk dat dit wel mogelijk is mits er voldoende capaciteit beschikbaar is op het coaxsegment. We hebben het hier niet over xDSL...
Ja dat is geen probleem aangezien de interne modem in decoder zijn eigen bandbreete heeft dit gaat dus niet van je eigen internet af.

Of de coaxsegment moet vol zitten maar dan heeft hele buurt er last van.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 14 september 2016 19:50]

Goed bericht!
Is sneller dan ik had gedacht. Ben dan ook erg blij met deze ontwikkeling.
De huidige Horizon box werk bij mij als een zonnetje.
Ben benieuwd als het ook via de CI kaart kan.
Sowieso niet. De CI-kaart kan alleen directe TV-kanalen tonen. On-demand diensten helaas niet.
Wat ik bedoelde is als je 4K op een CI kaart kan bekijken....
p.s. On-demand diensten kan je tegenwoordig wel kijken via CI+
nieuws: Ziggo gaat met nieuwe CI+ 1.3-module interactieve diensten naar tv st...
Dat werkt(e) alleen in oud Ziggo-gebied. Ik was dan ook helemaal blij met de overname want ik ben fan van de CI-modules (geen kabels, geen gedoe en veel sneller dan de boxen). Maar ik ben ook fan van Replay-TV (dat is de toekomst van TV kijken in mijn ogen).

Ziggo vertelde mij dat ze alleen werken in oud-ziggo gebied en dat die uitgefaseerd worden zodra het netwerk van UPC is uitgerold over dat van oud-Ziggo. Eigenwijs heb ik er toch 1 gekocht, maar nooit werkend gekregen.
En welke uitzendingen kan men dan in 4K bekijken? Ik vind een extra box helemaal niets. Dat is toch onhandig en helemal uit de tijd, ik maak gewoon gebruik van de C+ module. Wordt dat dan ook ondersteunt met 4K uitezendingen? Anders is mijn tv niet echt futureproof ...
Dit is mijns inziens dus het voordeel aan een losse ontvanger. Mijn TV kan waarschijnlijk langer mee dan de ontvanger en zo kan ik toch genieten van de nieuwere ontvangers.
Om op je vraag in te gaan, het is v.z.i.w. nog niet bekend welke techniek Ziggo gebruikt om 4K streams te leveren (dit zou best eens IPTV kunnen zijn), en het iets anders is wat wel via de CI+ module kan, dan zal je TV de gebruikte codec moeten ondersteunen (waarschijnlijk HEVC)
Ja ziggo zal gewoon de standaard gebruiken dus hevc, alleen is de vraag hoe ze dit gaan leveren via iptv of via dvb-c.

Gelukkig support mijn tv bijde maarja nu content nog.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee