Telenet neemt kabelaar SFR in België en Luxemburg over voor 400 miljoen euro

Kabelaar Telenet wil de activiteiten en 90.000 klanten van SFR in Wallonië en Luxemburg overnemen. Met de overname van vierhonderd miljoen euro wil het Vlaamse bedrijf een positie opbouwen in het Franstalige deel van België.

SFR deed vroeger zaken onder de naam Numéricable, zegt Telenet. De overname is nog niet rond, want mededingingsautoriteiten moeten hun goedkeuring nog verlenen aan het plan. De kabelaar verwacht dat de goedkeuring binnen enkele maanden zal volgen.

Na de overname wil de kabelaar, eigendom van Ziggo-moederbedrijf Liberty Global, twaalf miljoen euro investeren om het kabelnetwerk van het voormalige Numéricable te moderniseren. Door de fusie dekt Telenet tweederde van de Brusselse gemeenten en is het in een klap de grootste aanbieder van kabeldiensten in de Belgische hoofdstad.

SFR BeLux heeft in totaal 90.000 klanten in België en 15.000 in Luxemburg. Het is de tweede overname die Telenet doet binnen enkele jaren. Anderhalf jaar geleden kondigde de kabelaar aan Base en het bijbehorende mobiele netwerk over te nemen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-12-2016 • 12:02

113 Linkedin

Submitter: SadisticPanda

Reacties (111)

Wijzig sortering
Ze drijven constant hun prijzen op omdat de 'netwerf' anders niet te betalen is maar even 400 miljoen spenderen om een bedrijf over te nemen gaat dan wel weer. Wat een hatelijk bedrijf, Telenet. Het wordt tijd dat er eens een waardige concurrent voor hen komt.
Ik werk ik Brussel en ben IT verantwoordelijk van mijn organisatie en kom af en toe met SFR in contact. Hoewel ik zelf ook niet een fan ben van Telenet, vooral dan vanwege het prijsbeleid, ben ik heel tevreden over deze deal. SFR (voordien Numericable) vind ik maar een slecht bedrijf dat tegenwoordig ook ver achterloopt, heb er zelf veel last mee gehad. Vroeger waren ze een van de eersten om snel internet aan te bieden aan goede voorwaarden, maar tegenwoordig hebben ze na zovele jaren nog eens de upgrade niet doorgevoerd naar WiFi AC routers.

Andere zaken waar ik problemen mee heb:
- hun contracten zijn niet duidelijk. Zelfs geen kleine lettertjes die limieten vermelden, terwijl die er toch blijken te zijn voor zakelijke klanten en dat merk je pas wanneer je je limiet overschrijdt en je te maken hebt met hun incompetente klantenservice (ik heb het dan niet over het gedrag of kennis van de klantendienst, maar de effectieve service die ze je kunnen bieden als bedrijf)
- slecht vertaalde website (is typisch met Franstalige bedrijven hier, zo onprofessioneel...), de voorwaarden zijn zelfs niet in het Nederlands beschikbaar. Er is zelfs geen zakelijke klantendienst in het Nederlands en mails in het Nederlands worden consequent genegeerd
- bandbreedte bijkopen: hebben ze nog nooit van gehoord! Er zijn dan precies wel dingen die je niet kan kopen in deze wereld... Zelfs niet aan dubbel de prijs!
- Max uploadsnelheid is niet meer van deze tijd. Heel lastig voor zakelijke klanten als wij die meer richting Cloud willen gaan.

Daarom ben ik blij om dat Telenet ze overkopen, want het kan enkele beter worden met hen en als Vlaams bedrijf, zullen ze ongetwijfeld hun Nederlandstalige klanten met dezelfde respect behandelen als hun Franstalige. Dan wel aan hogere prijzen, maar daar zit ik dan niet mee als zakelijke klant. Veel liever Telenet dan SFR dus!

[Reactie gewijzigd door Aardbol_23564 op 22 december 2016 13:50]

Als zakelijke klant moet je toch geen modem telenet router wifi je wil toch gewoon een eigen router waar je altijd kan op inloggen?Echt leuke boel als mijntelenet website terug eens niet bereikbaar is kan je niet meer aan je config.
Inderdaad, maar was maar als voorbeeld hoe ver ze achterlopen tegenover bijvoorbeeld Proximus (mijn zus heeft het), die al lang geleden is overgeschakeld naar snellere WiFi technologie.

Ben zelf ook allesbehalve een voorstander van de Telenet configs in hun routers i.p.v. gewone firmwares om meerdere redenen. Een oude vriend van mij ontwikkelt die interface voor Telenet en gaf er wel enkele goeie argumenten over. Ik kon hem wel volgen, maar dat was dan meer aan de kant van het bedrijf en niet van de klant, tenzij je natuurlijk een noob bent die niet meer dan een schermpje nodig heeft waar enkel standaardinstellingen in staan (heb het al lang niet meer van dichtbij gezien)
Ze betalen 3809,50 euro per klant bij deze overname.

Tja zie dat eens terug te verdienen. Dat kan alleen met hogere prijzen.
Belgie heeft nog steeds een duopolie telenet en proximus, zeker in vlaanderen en nu is walonië aan de beurt.

Kijk je naar prijzen voor tv, internet en telefonie zijn die in België structureel veel hoger dan in andere landen. Dat zegt helaas genoeg.

Ingrijpen van de overheid, grootaandeelhouder van proximus (belgacom) hoef je ook niet echt te verwachten.
Als het moet kan de overheid ingrijpen, ze hebben nog altijd belnet achter de hand als het echt compleet moest mis lopen.

Ja ok belnet is niet bepaald groot en ook niet bedoeld voor de commerciële markt maar van 0 moeten ze zeker niet beginnen.

Langs de andere kant zorgt dit er ook voor dat ze compleet onafhankelijk zijn van telenet en proximus dus kan het dus ook zijn dat het de overheid geen hol uitmaakt...
Belnet leeft nog hoor :)
Op de campus waar ik les volg is er internet van belnet, idem voor de campus waar een vriend van mij op school gaat.

Zelfs eduroam doet het prima (een service voor studenten zodat ze op andere campussen ook internet kunnen hebben). Lekker handig als je eens in een les wil zitten waar je eigenlijk niet hoort :D
over een periode van 5 a 6 jaar is dit terugvverdient, en waarschijnlijk boeken ze het in op 10 a 20 jaar. Makkelijk te betalen dus..
Gezien de kosten voor de infrastructuur is dat nog geeneens zo'n heel raar bedrag. Zelf iets bouwen en dan gaan concurreren is duurder. Dit is niet iets wat je voor 5 jaar aanschaft.
Dat is €3809,5 per klant die ze winnen bij de overname ja maar voeg daar eens de ruwweg 2 miljoen bestaande abonnees bij. Dan krijg je ineens een bedrag onder de €200/abonnee en dat is best haalbaar met de prijzen die we hier betalen + de jaarlijkse prijsverhoging.

Nu zal die berekening over hoe ze dat kunnen terugverdienen wel iets ingewikkelder zijn dat dit rekensommetje maar je kan ervan uitgaan dat ze geen investeringen doen waarbij ze niets winnen he.

[Reactie gewijzigd door .MaT op 22 december 2016 16:32]

Telenet heeft veel sneller internet dan Proximus. Op dat vlak is er dus geen concurrentie (behalve dan van Orange, maar bij hen moet je ook een mobiel abonnement hebben)
Nu nog wel , echter komt proximus tegen 2020 met optical fiber. Daar kan coax niet tegenop.
En zelfs vandaag is 100Mbit/s mogelijk via proximus , en constante snelheid.
Niet die afgeknepen toestanden zoals bij Telenet , waar je internetsnelheid een wisselend gegeven is.
wisselend gegeven? Hier dag en nacht altijd +-200 hoor.
En dit al jaren zonder enig probleem.
België is duur, maar iedereen doet altijd maar alsof enkel Telenet af en toe de prijzen doet stijgen.. ze doen het allemaal.
Maar hoe je het draait of keert Telenet heeft het strafste internet.
telenet is misschien de snelste, maar wat heb je daar nu écht aan? surfen, mailen, chatten, video's kijken, etc etc werkt even snel en goed aan 20, 50, 100 of 200mbit ...

enkel bij grote downloads ga je echt een noemenswaardig verschil hebben; bv bij een linuxiso ofzo, maar hoeveel keer per dag/week/maand moet je die dingen downloaden?

als je geen illegale dingen doet met je internet kom je in principe met 20 mbit al ruim voldoende toe.. en die snelheden haal je zelfs op de oudere adsl2+ standaard...
ik blijf erbij, je bent in belgie nog altijd het beste af als je dsl neemt bij een reseller van proximus dsl. Je kan dan goedkoper vdsl krijgen dan bij proximus zelf en krijgt in de meeste gevallen extra's erbij zoals usenet binaries.
Maar goed voor dsl leveranciers dat er mensen zijn als u die daar mee tevreden zijn.
Ik zou het niet meer trager willen dan nu.
Als ik iets wil mag dat lekker tegen 22mb/s binnenkomen.
En in een gezin is het ook leuk dat iedereen tegelijk alles kan doen zonder te veel vertraging.
22 megabit haal je op de meeste plaatsen met adsl/vdsl ook hoor.
Sorry zal even corrigeren.
22 MB/s
zo beter? dit mag je proberen met je dsl hier.
rik wil wel eens een website of een stream zien die aan 22mbyte per seconde op je scherm verschijnt...

ik zeg het nogmaals, voor gewoon gebruik ga je geen merkbaar verschil hebben....
zo heeft mijn vader internet dat 3x zo snel is als het mijne, maar toch komt een google search niet sneller op zijn scherm als op het mijne, of laadt een tweakers pagina niet sneller...
moest je nu over 100kbit intrenet praten, ja dan ga je echt grote verschillen merken, ms zelfs nog tussen 1 mbit en 10 mbit ...
maar vanaf 10 mbit komen website zo snel binnen dat het verschil enkel nog meetbaar is, niet meer merkbaar. Ook een netflix stream gaat er bv niet mooier beter of wat dan ook uit zien.. ping in games gaat ook niet beter zijn .... ik heb bv met rocketleague vaak maar een ping van 8 tot 12; iemand met sneller internet gaat daar absoluut niet onder... Bovendien blijf ik er wel bij dat een aparte lijn per gebruker nog steeds beter is dan een verbinding die je deelt met je buurt. wanneer er met kabel in de buurt een paar tegelijk downloaden zal de maxspeed sowieso inzakken, dit heb je helemal niet zo snel voor met dsl en glasvezel, omdat je een aparte verbinding hebt per gebruiker (er is wel overbooking op de dslam uiteraard, maar dit is veel minder snel voelbaar dan de local loop die overboekt is)
en jij hebt mss het geluk dat je in een buurt met weinig andere downloaders ofzo woont, maar ik ken wél mesnen die tijdens de piekuren (prime time) hun downloads drastisch omlaag zien gaan qua snelheid (bv steam downloads) omdat er gewoon meerdere gebruikers in de buurt bezig zijn...
'k heb ook ooit nog telenet gehad voor internet, helemaal in de beginperiode wanneer het slechts beperkt te krijgen was en ik geluk had op de juiste plaats te wonen. op dat jaar dat ik het had werd er vanalles beperkt en gelimiteerd (upload omlaag, limiet ingevoerd, afsluiting als je teveel downloadde (er bestond zelfs geen meter, we moesten het zelf bijhouden) maar wat wél omhoog ging dat was de prijs, en hun slogan was toen 'met telenet kan je meer' terwijl ik het gevoel had dat het moest zijn; 'met telenet kan je steeds minder maar betaal je steeds meer'
ik ben toen overgeschakeld naar het limietvrije dsl en ben nooit meer teruggegaan. in de periodes dat ik nog illegaal downloadde haalde ik een veelvoud van de telenet limiet binnen (zo'n 80-90gb/maand) terwijl mijn snelheid maar 2mbit was tov de 10mbit van telenet (met toen 10gb limiet, en je kon ni bijkopen ofzo)
nu zit ik weer in zo'n schuitje, ik heb trager dan de maxspeed van telenet, maar ik hoef nooit naar limieten te kijken, ik betaal ook een heel pak minder en in 4j bij m'n huidige provider is de prijs nog nooit omhoog gegaan voor mijn abo.
jij mag van mij gerust aan 22mbyte/sec (zo'n 180 mbit) kunnen downloaden; voor een driver van 100mbyte kan ik wel 30sec wachten ipv 5; dat deert me echt niet en tegen dat ik heb gekozen in welke folder hij moet worden opgeslagen is de download vaak al binnen... suerfen tweakers gaat bij jou ook niet aan 180mbit maar een pak trager; al is het maar omdat html ook nog gerenderd moet worden en er ook server side scripting is dat moet worden uitgevoerd waarop je moet wachten...

je kan mss de snelste zijn, maar het is daarom niet per sé beter... net als auto's, je kan een snellere auto hebben, maar tenslotte mag je maar 120, en voor die paar keer dat je eens naar duitsland rijdt; goh, dan deert het mij niet dat jij 200 vlamt en ik maar 140 doe; tenslotte betaal ik ook een pak minder...
Ik heb geen dsl, maar 22MB/s is idd moeilijker/onmogelijk met huidige abonnementen.
Hoe is de stabiliteit met Telenet? Ik emigreer binnenkort naar Belgie, en twijfel erg tussen Proximus en Telenet. Ook vind ik de data limieten bij Telenet een apart verhaal.

Hoe zit dat precies? Moet je het duurste abonnement nemen om data limieten te ontwijken? Want die 200GB bij het middelste telenet abonnement jaag ik er vrij snel doorheen door alles in 4K te downloaden en te netflixen.

Daartegen zie ik bij Proximus Familus geen datalimiet staan, en een downloadsnelheid van 100 MB/s, Ja, het is 100 MB/s langzamer dan Telenet, maar blijkbaar zonder data limiet. En meer dan genoeg voor Netflix in 4K.
binnenkort met FTTH heeft proximus dat echter wel, al zie ik dan gelijkaardige prijzen naar de consument toekomen.
Ik heb FTTH van Proximus. Ze verplichten je om het duurste internet-abonnement te nemen. Dan heb je ongeveer zelfde snelheid als bij duurste abbo bij Telenet (welke nog wat duurder is).
Het potentieel via Fiber is wel groter ;). Het is niet omdat een ISP iets (bewust) limiteerd, dat het niet sneller kan. Alsook 50mbps is voor jan modaal genoeg (voor mij niet, maar voor de gemiddelde consument wel)
Ik heb het over FTTH, niet meer over VDSL. Eens FTTH er is, dan kan Proximus evenveel, zoniet beter dan Telenet (en ik ben telenet klant)
Je moet niet zo denigrerend doen. Mijn hele punt is, dat er een alternatief op komst is voor de consument die graag hogere snelheden wil halen. Dat coax snel is en snel kan worden dat weet ik ook wel, het potentieel met fiber is echter zoveel groter en das mooi om te zien.

Ik snap je punt nog steeds niet waarom je coax door het strot van iedereen wil rammen als de concurrentie in een technologie investeert die op termijn nog hogere snelheden kan halen.

Om even jezelf te quoten "weet coax fiber goed bij te houden" die laatste 3 woorden zijn belangrijk.

In ieder geval ga ik hier niet verder op in, aangezien je het punt van mijn reactie volledig lijkt te missen. Keer op keer.
Ja, maar nu kunnen de prijs opdrijving bij nog meer klant doen :+ :+ :+
400.000.000 voor 105.000 klanten? Dat is toch niet realistisch?
Daar zit natuurlijk ook een heel netwerk bij en waarschijnlijk ook wel wat deals met content aanbieders.
Wat dachten jullie van het aller belangrijkste? Grondgebied! Telenet kan eindelijk in Brussel gaan aanbieden en zelfs Luxemburg.

Dus het aantal potentiële klanten zal nog een stuk hoger liggen.
dan nog ... da's grof geld per kop
3809 euro per klant, ja. Dat vind ik nog wel meevallen als je daar ook een volledig netwerk voor terug krijgt met een markt die potentieel nog niet volledig verzadigd is, zoals in Vlaanderen. We weten niet wat het potentieel van deze regio is, daar zijn geen cijfers over bekend gemaakt, maar ik vermoed dat ze hier wel onderzoek naar gedaan zullen hebben.
Bedenk wel dat die € 3809 per klant in de toekomst ergens vandaan moet gaan komen.. Los van extra personeelskosten, operationele kosten, enz. die de overname meebrengt.
Telenet kennende zal er voor de bestaande klanten gewoon een 'indexering' toegepast worden. Alle diensten een half eurotje duurder per maand en per film etc en ze hoeven zich helemaal geen zorgen te maken.
Valt inderdaad wel mee. Als je bedenkt dat het aanleggen van een coaxkabel van verdeelpunt naar de meterkast gemiddeld zo'n 600 euro kost, en dan heb je nog niks. Alleen maar een stuk coax in de grond. Daar komt dan nog de rest van de spulleboel bij.
€ 3809,52 om precies te zijn.
Zo duur is dat niet. Telenet vergroot haar monopolie positie/gebied. Er zit nog veel rek op de prijzen. De gsm-abonnementen van sfr zijn belachelijk goedkoop in vergelijking met Telenet. Telenet is dubbel zo duur. Er is dan ook nog schaalvoordeel. Zo kunnen ze het merendeel van het personeel ontslaan.
Je koopt geen klanten he... Je koopt een netwerk. De mogelijkheden liggen echt wel in de content die Telenet biedt die nu bij veel meer mensen mogelijk is. Hierdoor zal het aantal klanten in die regio's echt wel stijgen. Dit is uiteraard ook een eerste stap (of reeds een volgende stap) naar een landelijk dekkend netwerk. Dit gaat dus zeker niet over 105.000 klanten maar over een onaangeboorde markt. Veel mensen in Wallonië hebben Proximus omdat de alternatieven slechter zijn. VOO en SFR zijn gewoon geen deftige alternatieven. De aankoop van SFR is dus heel logisch en veel meer waard dan 105000 klanten.
Ze gaan dus hun de facto monopolie nog verder vergroten.
Alles voor de vooruitgang, maar ben er nig niet zeker van of de consument hier beter van word.
Het word steeds enger met dit Bedrijf, de zoveelste misstap voor de gebruiker, en de belabberde service erbovenop met de duurste prijzen van Europa, laat de overheid dit allemaal toe.
Grappig. Ik had Telenet, maar mijn geeneens heeft haar kabelnetwerk verkocht aan de hoogste bieder, die dan duurder was dan Telenet en zo het hoger bod kon rechtvaardigen 😀. Dat was dan Numericable die nog geen 2 maand later werd opgekocht door SFR en nu wordt het weer Telenet.

Ik kan niet wachten om terug te gaan al zouden ze nog dubbel zo duur zijn. Telenet heeft meer peering agreements en hun digibox werkt gewoon goed. LaBox was cool alles in 1, maar wat een traag ding.
Op naar een toekomstige overname door een monopoly-voerend Liberty Global
Telenet valt al onder Liberty Global dacht ik :)
ohh, wat een verassing...
Eind januari komt hier in de straat fiber. En dan word ik als eerste in deze regio hier FTTH klant. En dan vliegt telenet met alles buiten.
Als je bij 1 van de eerste bent waar ftth mogelijk wordt snap ik niet dat je vandaag al geen DSL hebt. Kan bijna niet anders dan dat je in verstedelijkt gebied woont op een steenworp van de wijkkast.
Omdat kabel beter is dan DSL. Overstap naar fiber is wel een vooruitgang.
Welke aanbieder is dat dan?
Ik vermoed dat de aanbieder fiber heet.
Ik vermoed dat hij met fiber de technologie bedoeld. Ik heb geen weet van een ISP die fiber noemt in België
Nope onze paarse mus aka Proximus :+
Proximus is mijn gok
Ik dacht dat Telenet al actief was in Wallonië met VOO?
Neen, hebben niets met elkaar te maken. Hoewel het onvermijdelijk is dat Telenet ook dat netwerk ooit zal moeten overkopen.
Niemand die jullie tegenhoud om geen klant te zijn van telenet. Ik moet niks anders hebben. Het beste netwerk en de beste service. Trouwens die overname prijzen zijn perfect normaal en gaan wel over veel meer dan enkel de gebruikers en ook over alle volgende jaren.
Altijd maar dat klagen en zagen. Ga gewoon op een ander als ge niet content zijt maar laat iedereen die wel content is gerust :-)

Doe zo verder Telenet !
Alle andere aanbieders houden mij tegen, want die bieden niks in de wijk waar ik woon. Daarmee ben ik dus gebonden aan Telenet, welke de afgelopen 3 jaar alleen maar verhogingen heeft doorgevoerd en nog steeds datalimieten uit het stenen tijdperk hanteert. En het abonnement zonder datalimiet is 2,5 keer zo duur, dus geen optie.

Daarnaast weigeren ze tegenwoordig het modem in bridge te zetten, als je je eigen router zonder dubbel NAT wil gebruiken kan je alleen een business modem aanvragen in een van hun shops, waar ze meer dan 80 euro voor vragen. Geen service als je het mij vraagt.

Het zou Telenet sieren om eens waar voor hun geld te leveren en die limieten af te schaffen in plaats van overnames en prijsverhogingen. Als klant krijg ik er, naast verhoogde rekeningen, niks voor terug :(
Wat voor onzin is dat allemaal?
zonder limiet 2,5keer duurder?
Je betaald 10euro meer tov het lagere pakket.
Je moet niet naar prijzen van de losse producten kijken maar de bundels eens bekijken.
Als je nu met een basic zit met digitale tv zit je rond 53euro, een whop (100mbit) 67,50 en dan de whoppa zonder limiet aan 200mbit kom je aan 77euro. Nooit het dubbele
(de whop en whoppa is tv internet digirecorder kabel abbo en telefonie samen).

En een modem only kost geen 80euro die kan je gratis regelen hoor.
Net ff bekeken en ik betaal nu 27,50, het goedkoopste abonnement zonder limiet is 52,15. Goed, dus bijna 2x duurder. Ik voel er heel weinig voor om zoveel extra te betalen om van een downloadlimiet af te zijn, zeker gezien de huidige 30 mbit genoeg is :)

Edit: ik heb contact gehad met Telenet en die modem only kost toch echt 80 euro.

[Reactie gewijzigd door Jean Paul op 23 december 2016 10:49]

Je hebt een basis internet en dan ga je zagen over limieten?
Wake up boi
De reden van zagen heb ik in mijn eerdere reactie al toegelicht. Misschien zijn limieten normaal voor jou maar komende uit Nederland is het alsof ik 20 jaar terug in de tijd ben gegaan. Zeker in een tijdperk met streamen en cloud solutions is het gewoon zot om nog krampachtig aan datalimieten als verdienmodel vast te houden. En geld hebben ze, dat bewijzen ze met deze overname ook weer.
Je kan altijd terug naar Nederland, geen Belg die je zal tegenhouden :+
In dat geval betaal je dan inderdaad dubbel. Wij hebben zelf het duurste pakket omdat dat een paar jaar geleden in de aanbieding was. Het snelste internet heeft zonder echt limiet en ik kan gratis bellen naar heel Europa na vieren en in het weekend. Dat was de grootste reden, hoge download ook vanwege toen en nu nog meer netflix etc. Ja, het kost iets maar je hebt ook wat. Ik had het graag zonder tv gesteld gezien we hier nauwelijks gewone tv kijken. Enkel F1, Doctor Who en Sherlock. Er zijn nog wel eens andere series of zo maar ik kan dan prima BBC player nemen en alles bekijken nadat het uitgezonden is.
Puur ter info: gebruik Triiing en je hoeft helemaal niet meer te wachten om gratis te bellen. Triiing is 24/7 gratis bellen. ;-)
Daarmee ben ik bekend. Ik had alleen eerst een telefoon op BB10 en ik had geen zin om alles te siteloaden etc. Nu terug op een iPhone en ik gebruik het soms wel eens. Alleen moet je op een wifi netwerk zitten van Telenet heb ik ondervonden. En de mensen die ik in Nederland bel werken ook overdag dus als we bellen is dat 's avonds. Soms gebruiken we wel eens WhatsApp bellen ook maar daar is soms toch de verbinding niet zo heel goed. En met een vaste telefoon heb ik daar nog nooit problemen mee gehad. Ook Skype wilt wel eens voorkomen met mijn neefjes (11 en 9) met mijn zus die vier jaar ouder is (35) is het niet altijd even makkelijk om daarmee te communiceren en met mijn moeder al helemaal niet xD

Maar dat is inderdaad een handige app :)
Klopt. Let wel: WiFi moet niet van Telenet zijn. Op elke degelijke WiFi verbinding kan je het gebruiken. Dus ook overal in het buitenland.
Oké top! Via tablet iets kijken lukte namelijk niet op een ander wifi netwerk. Dus ik ging ervan uit dat bellen dan ook niet zou gaan.
Je moet niet op een Telenet wifi zitten om Triiing te gebruiken. Enkel moeten de juiste poorten openstaan en dat is vaak on bv corporate wifi's niet het geval.
Voor Orange moet ik wel bij hun een GSM abo afsluiten en verplicht TV afnemen, waar Orange 49 euro per maand kost.. Ten opzichte van mijn huidige situatie is dat niet beter helaas :'(
Daar komt weer een monopolist aan, straks net als in nl geen echte concurrentie meer..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee