Quantum Break verschijnt tegelijk voor Xbox One en Windows 10

Quantum Break verschijnt niet alleen voor Xbox One, maar ook voor Windows 10, maakt ontwikkelaar Remedy Entertainment bekend. Beide versies verschijnen tegelijkertijd en liggen vanaf 5 april in de winkel. Alan Wake zit gratis bij de meeste versies van de game.

Toen Microsoft in 2013 XboxReveal organiseerde, een evenement waar het de Xbox One aankondigde, kon het welgeteld één game laten zien die exclusief voor de nog niet verschenen console zou verschijnen; Quantum Break van het Finse Remedy Entertainment, zou enkel voor de Xbox One verschijnen en voor geen enkel ander platform. Nu de Xbox One al lang en breed op de markt is, komt Microsoft op die toezegging terug. Quantum Break verschijnt niet alleen voor Xbox One, maar ook voor Windows 10 en beide versies liggen zelfs tegelijkertijd in de winkel. Voor beide platformen is de game vanaf 5 april beschikbaar.

Remedy maakt verder bekend dat het Alan Wake, de laatste game van de studio, gaat bundelen met Quantum Break. De game uit 2010 wordt volgens Remedy gratis bij alle versies van Quantum Break geleverd, inclusief twee uitbreidingen, The Writer en The Signal. Ondanks dat de studio stelt dat Alan Wake bij alle versies van Quantum Break geleverd wordt, valt niet uit te sluiten dat er digitale versies verschijnen zonder de voorganger. Remedy maakt verder bekend dat er een bundel komt van een speciaal vormgegeven witte Xbox One met de game. Wat die gaat kosten, is niet bekend.

Quantum Break is een game waarin het manipuleren van tijd opnieuw een rol speelt, zoals in de meeste games van Remedy. De speler is bij toeval aanwezig bij een experiment rond tijdreizen. Het experiment gaat mis, maar heeft wel tot gevolg dat Joyce voortaan de tijd kan manipuleren. Hij kan daardoor bijvoorbeeld de tijd vertragen; de Bullet Time die Remedy al in Max Payne uit 2001 introduceerde. De krachten van Joyce gaan echter veel verder. Zie ook onze preview van Quantum Break.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Quantum Break

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

11-02-2016 • 15:01

52 Linkedin

Lees meer

Tijd is macht in Quantum Break Video van 4 augustus 2015
07:51
Quantum Break Video van 16 augustus 2014
De tijd staat stil in Quantum Break Video van 9 december 2013

Reacties (52)

52
49
38
5
0
1
Wijzig sortering
Tof! Maar ik zou graag de bron willen zien, het originele artikel op andere websites noemt dit namelijk een gerucht. Waardeer het artikel van Tweakers uiteraard, maar ik wil zeker zijn dat mijn XBone de deur uit kan ;)

[Reactie gewijzigd door Glennus op 11 februari 2016 15:04]

Ik heb het van de heren van Remedy zelf :) Was in Finland voor de preview, maar mocht daar niet eerder over praten... ;)

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 11 februari 2016 15:23]

Als je de XO versie preordered krijg je ook de windows 10 versie gratis:
https://news.xbox.com/201...nd-windows-10-on-april-5/
Top! Ben hier heel blij mee. Bedankt voor het antwoord :D Heb Remedy zelf ook een aantal keer mogen spreken/interviewen, zijn topgasten.
Waarom zou je de X1 weg doen dan? Het is niet alsof er verder geen (exclusieve) games op uitkomen.
Veel zijn het er niet volgens mij. En lijkt steeds minder te worden en steeds meer ook W10. Was dat niet al genoemd voor een Scalebound en Recore? Even losse gok hoor. Games die het vooral moeten hebben van de namen erachter tot nu toe, maar in ieder geval nog de aandacht trekken. Verder zie, lees of hoor ik nooit iets over die Xbone. Misschien lees ik niet goed, maar de awareness is niet heel groot volgens mij
Dat het ook uitkomt op Windows 10 maakt het nog steeds een exclusive. Een console exclusive wel te verstaan. Of zie jij dat ze ook uitkomen op de WiiU en de PS4?
Exclusive en console exclusive zijn twee verschillende dingen.
Ging toch om de reden om zo'n box te halen? Nou met beetje degelijke PC of laptop hoeft dat dus niet :P
Ik heb mijn Xbox One goedkoop kunnen kopen destijds zodat ik (als 'ie eenmaal uitkwam) Quantum Break kon spelen. Echter heb ik een dikke 4K gamemachine staan waar ik de game dus veel liever op speel.

Halo is niet mijn ding, Ryse, Rise of the Tomb Raider, Dead Rising en dergelijke zijn allemaal op de PC uitgekomen en in dit geval ga ik liever voor de 60FPS/4K ervarving dan het gemak van een console. De andere exclusives hebben mij niet veel geïnteresseerd of zijn al op de PC uitgekomen.
Als je Quantum Break voor PC preordert voor 4 april geloof ik, krijg je de xbox versie er gratis bij (digitaal). Of vice versa dus als je QB op Xbox One preordert krijg je de PC versie er gratis bij. Dit vind ik toch wel een prachtig initiatief hoor. Oh en je krijgt ook Alan Wake erbij met alle DLC. Nice one MS.
Bron? Volgens mij krijg je wel de PC versie cadeau bij een pre-order van de Xbox One versie. Maar niet andersom.

Full pre-order details:
- Every Xbox One copy of Quantum Break will come with a full-game download for Alan Wake for Xbox 360, plus its two add-on packs, The Signal and The Writer, playable on Xbox One via Backward Compatibility.
- Every Xbox One Quantum Break pre-order made through the Xbox Store or participating retailers will get you a download code for the Windows 10 version of Quantum Break and Xbox One backwards compatible version of Alan Wake’s American Nightmare.
- You can also get Quantum Break branded SteelBook cover for your copy of the game by pre-ordering Quantum Break from participating retailers.*
- A new Xbox One Special Edition Quantum Break Bundle featuring a 500GB Cirrus White console and matching wireless controller, a full-game downloads of Quantum Break for both Xbox One and Windows 10, and a full-game download of Alan Wake accompanied by The Signal and The Writer add-on packs is offered worldwide starting March 29th, 2016 in most regions where Xbox One is available.

http://remedygames.com/qu...ows-10-version-announced/

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 11 februari 2016 19:04]

Vervelend dat je daar per se Windows 10 voor moet hebben. Ik heb nog steeds Windows 7 op mijn game machine, omdat ik Windows 8 vreselijk omhandig vond in het gebruik, en ik nog moet checken of alles zonder problemen direct naar Windows 10 kan. Beetje flauw om dat dan zo door te drammen, of is er echt een technische reden voor dat dit spel echt Windows 10 moet hebben?
Waarschijnlijk heeft het er vooral mee te maken dat het porten van de XBone naar Windows 10 vele malen minder werk is dan naar Windows 7 en 8(.1), doordat de Windows versies veel meer op elkaar lijken en daardoor meer code kunnen delen. Het is, als ik het goed heb, rond dezelfde core opgebouwd.
Daarnaast kan het ook een contractuele verplichting zijn, of een financiële keuze; het is natuurlijk mogelijk dat MS er alleen mee akkoord ging om het op andere platformen uit te brengen als alleen Windows 10 wordt ondersteund... Financieel gezien is het, doordat het makkelijker is, natuurlijk vooral goedkoper (door minder effort/uren).
Klopt. De Xbox One draait sinds de laatste updates zelfs Windows 10.
Dan is het dus alleen drivers.
Nou ik denk dat het voor veel pc-gamers juist super tof is dit, zelf heb ik een xbox one ( uiteraard niet gekocht voor dit spel ). Maar indien het een xbox one only zou worden had je natuurlijk ook ophef gekregen van de windows 10 kamp. Ja maar de xbox one draait ook half op windows 10, waarom houden ze het voor de PC dan tegen?
Nu kunnen zowel de pc gamers als de xbox one spelers dit spel doen, super strakke actie vind ik persoonlijk.. Ondanks dat ik geen pc-gamer meer ben.

Maar goed er zal ergens wel een reden voor zijn, kan ook een extra punt zijn om mensen naar windows 10 te pushen ( alle beetjes helpt MS lijkt mij ).

Kijk ze drammen niks door, het spel zou niet eens voor de PC uitkomen, dat komt die nu wel, echter niet voor jou windows versie.. Tsja..
Voor de duidelijkheid, microsoft heeft op windows 10 een xbox programma lopen waar exclusief xbox ( niet meer helemaal) exclusives op uit komen, ala fable legends, quantum break en sea of thieves. Dit is ook voor cross platform.
DirectX 12 misschien, maar nee, dit is gewoon een marketingtrucje van Microsoft. Rise of the Tomb Raider is zo ook alleen op Win10 te spelen.

Maar maak die overstap gewoon in plaats van zo krampachtig aan een verouderd besturingssysteem vast te houden, ik heb er in ieder geval geen spijt van - hoe veel ik ook van Win7 hield.

[Reactie gewijzigd door DeathMaster op 11 februari 2016 15:13]

Het is niet zozeer krampachtig, het is meer dat ik geen zin heb in lange avonden driver problemen oplossen of om een compleet kale installatie te doen.

Ik had ook een oude Dell Venue 8 Pro tablet en daar ging de Windows 10 auto upgrade helemaal mis, zodat ik die moest restoren naar Windows 8 (stond toch niks belangrijks op gelukkig), maar vandaar heb ik mijn Game PC maar even laten staan op Windows 7. En de privacy problemen van Windows 10 houden me een beetje tegen (ik moet hier nog eens induiken om te zien hoe het precies zit).

Ik gebruik mijn game PC puur en alleen om te gamen en op mijn andere spullen draai ik geen Windows (Met name Ubuntu Gnome en nog een beetje OS X). Ik gebruik hem alleen maar om spellen te starten dus welke versie er op staat interesseert me niet zo, ik zie een upgrade alleen als een mogelijke kans op problemen en het biedt verder geen extra mogelijkheden waar ik gebruik van zou maken. Dus eigenlijk is het gewoon een veredelde console :)

Maar inderdaad ik ga binnenkort een keer upgraden. Volgens mij heb ik geen rare hardware die niet ondersteund gaat worden dus op zich moet dat wel goed gaan. Ik draai eerst wel even een image van de HDD voor het geval het mis gaat.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2016 17:27]

Ik kan natuurlijk gewoon mazzel hebben maar ondertussen windows 10 op 5 machines geinstalleerd (allemaal upgrades) en bij geen van de machines last gehad... (1x zelfbouw game pc, 2x dell laptops (2 verschillende generaties), 1x oude HP desktop, en 1x thinkcentre mini-pc'tje....)
Rise of the Tomb Raider is zo ook alleen op Win10 te spelen.
Nonsens. Minimum Windows versie is 7. De UWP versie is wel Windows 10 only... en nogal wiedes, daar Win8 geen UWP ondersteunt.
Was DX12 backwards compatible dan? Want volgens mij ging dit toch vooral door de manier waarop het omgaat met systeem resources?
Nee, want DirectX 12 is exclusief voor Windows 10. Er zijn alleen maar weinig titels die er gebruik van maken. Zelf Rise of the Tomb Raider gebruikt het niet, maar er gaan geruchten dat dit er nog in gepatched gaat worden
Toch staat deze game als requirements DX12, , zou natuurlijk best kunnen dat hij ook speelbaar gemaakt had kunnen zijn in DX11, maar misschien met oog op development voor de XBO en de port naar PC, ze dit volledig DX12 hebben gemaakt. Schepje 'marketing' er overheen, stukje Win10 push, vind ik het op zich geen probleem meer.
Rise of the Tomb Raider is helemaal niet alleen op Win10 te spelen. Ik heb al meer dan 10 uur achter de rug in RotTR, en ik heb toch wel zeker Win 8.1 op mn machine staan.

Ik wacht nog even totdat de kinderziektes van Win10 de deur uit zijn en stap dan ook wel over, uiteindelijk.
Een OS dat nog gewoon gesupport wordt vergelijken met eentje dat al 10 jaar niet meer gesupport is, is natuurlijk wel een beetje vergezocht ;)
Ik geef toe, een beetje overdreven ;)

Feit blijft, je zult helaas met de tijd mee moeten gaan, en ik moet zeggen dat Win10 het beste OS van MicroSoft is tot nu toe.
Ik ben benieuwd of deze game dan ook via Steam beschikbaar zal zijn of dat Microsoft een soort Uplay achtig Xbox platform zal gebruiken om deze game exclusief beschikbaar te stellen voor Windows 10.
Dit dus, waarschijnlijk verschijnt deze gewoon in de Windows 10 Store, net zoals Rise of the Tomb Raider. Alleen die game is ook gewoon op Steam beschikbaar. Hoop dus niet dat ze het expres alleen in de Win10 Store aan gaan bieden, 'want windows 10'. Dat zou wel een enorme domper zijn namelijk.
"een soort Uplay achtig Xbox platform" 8)7 Nou ben ik wel benieuwd waarom je Uplay noemt, en niet ook gewoon Steam, of Origin ;). Maar idd, Windows heeft gewoon UWP (Universal Windows Platform), waarmee de game ook gewoon werkt op de Xbox One en eventueel zelfs op Windows 10 Mobile. Een dergelijke game staat uiteraard in de Windows Store.
Is er al iets bekend van systeemeisen voor de PC, afgezien van Windows 10?
Thanks! Pittige recommended, maar minimum ziet er heel redelijk uit!
Deze zijn te vinden op de Remedy site:

http://remedygames.com/qu...ows-10-version-announced/

Vind de recommended specs zelf nogal aan de hoge kant!
Ze zijn nu geüpdate! Zoals ik al sterk vermoedde waren de oude "recommended" specs alleen nodig voor ultra settings, en ze zijn nu hernoemd naar ultra specs. De nieuwe recommended specs zijn véél lager! Een i5-4690, 16GB RAM en een GTX 970 / R9 390.

Zie http://remedygames.com/qu...ows-10-version-announced/ onderaan de pagina. Of http://www.quantumbreak.com/windows10/ onderaan de pagina.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 13 februari 2016 00:43]

Met de huidige strategie van Microsoft waarbij volgens Nadella de gebruiker zijn software op elk Windows 10 apparaat kan gebruiken zou je toch verwachten dat je het spel éénmalig hoeft aan te schaffen en dus op Windows 10 desktop en Xbox One kan uitvoeren.
Dat zou MS wel graag willen (immers, zo werkt de store wel bij de meeste apps), maar publishers zitten hier natuurlijk niet zo op te springen, die zien liever 2x inkomsten. Zou natuurlijk wel helemaal top zijn, icm ook met cloud saving, Xbox even spelen, saven en op je PC verder gaan waar je op de XBO was. Maarja, wat er nog niet is, kan nog komen :) Al lijkt Fable Legends nu wel die kant op te gaan, die werkt bv nu ook met PC+Xbox crossplay.

Als op papier nu het OS 'enigzins' gelijk is getrokken, dezelfde DirectX kan worden gebruikt, zou het mij niet verbazen dat er meer XBO+PC combo's gaan komen als ze makkelijk voor beide platformen gemaakt kunnen worden.
een speciaal vormgegeven witte Xbox One
Het is dezelfde Xbox, alleen ander kleurtje (bijna dezelfde als de normale witte variant). Vond ik de Forza en Titanfall versies (met ook apart design op controller) toch wat mooier.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 11 februari 2016 16:41]

Newsflash, volgens Major Nelson krijg je de win10 versie er gratis bij als je QL in de Xbox store koopt.
De officiële system requirements:

EDIT: De systeemvereisten zijn naar beneden bijgesteld. De oude recommended specs zijn nu hernoemd naar ULTRA specs. Ik had het dus goed dat deze specs alleen voor ultra settings nodig waren. Recommended is nu slechts een GTX 970 of R9 390. ZIE HIER DE MINIMUM/RECOMMENDED/ULTRA SPECS: http://www.quantumbreak.com/windows10/

Let op: als minimale Intel-CPU specificeren ze een i5-4460 @ 2.70 GHz. Deze processor draait normaal op 3.2 GHz en met turbo op 3.4 GHz. Dit houdt dus in dat de game ook prima speelbaar moet zijn met oudere generaties i5-processoren. Die zijn vaak maar een klein beetje zwakker.
Verder wil ik opmerken dat Windows 10 (64-bit) een harde vereiste is. Oudere Windows-versies beschikken niet over Direct X 12, wat ook een vereiste is.


Gebaseerd op de requirements doe ik de volgende voorspellingen:

GTX 980 ti:
1080p, ultra @ 60 fps
1440p, high @ 60 fps

GTX 970:
1080p, high @ 60 fps
1080, ultra @ 30 fps
1440p, medium @ 60 fps

GTX 960:
1080p, high @ 30 fps
1080p, medium @ 60 fps

GTX 750 ti:
1080p, low-medium @ 30 fps

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 13 februari 2016 00:39]

AMD FX-6300 staat gelijk aan een intel i3-2130
Daar heb je een punt. Maar de Intel CPU die als minimum wordt opgegeven is vaker dan niet goed voor een constante 60 fps (gekoppeld aan de juiste GPU). Terwijl met de minimale AMD CPU een variabele fps van rond de 30-45 vaak het hoogst haalbare is.

In dit geval komt dat er dan op neer dat vrijwel iedere desktop i5-processor goed zal zijn voor een constante 60 fps. Bij het AMD-front is het de vraag of AMD's topmodel (FX-9590) ook een constante 60 fps kan bieden. Bij AC: Unity bijvoorbeeld werd de FX-9590 al ingehaald door een i3-processor.
Het is inmiddels officieel bekend, en ik verwelkom deze stap! Scalebound en Gears of War 4 komen ook op de PC. Blij dat MS de PC ondersteunt en hun ecosysteem verstevigd. Er zullen ongetwijfeld comments komen van "wie wil er nog een xbox als de exclusives ook op pc zijn?" maar het zijn vrijwel verschillende markten. Er zullen heel weinig mensen (relatief) zijn die de Xbox links laten liggen omdat er games ook OP de PC zijn. Ik ben als Xbox One bezitter in ieder geval blij!
Onder "exclusives" moet men dan vooral verstaan "console exclusive". Zo praat men over hoe Street Fighter 5 exclusive is voor de PS4, maar die komt ook op PC uit.
wat ik wel heb en ik weet niet of er meerdere zo denken.
ik heb zelf een PS4 waar ik het meeste op speel
ook heb ik nog een oude PS3 en een Xbox 360 staan.
toendertijd speelde ik best wel veel op de Xbox 360.
maar ik zie nu de meerwaarde niet om nog een Xbox one er bij te kopen, echt de meeste games die ik eventueel leuk vind kan ik ook kopen en zelfs "downloaden" voor op de PC om ze daarop te spelen.
waarom brengen ze dat spel ook niet uit voor de PS4.
lijkt me voor de verkoop stukken beter.
zelfs als het bv.. een Microsoft Studio zou zijn het draait uiteindelijk toch om geld verdienen.
Omdat het niet alleen gaat om geld verdienen aan de specifieke game in directe zin, maar ook om het opbouwen van de populariteit van de platforms en verkopen van meer hardware. Microsoft heeft er baat bij om mensen naar Windows (PC) en Xbox One te trekken, en daarom laten ze games maken voor alleen hun eigen platformen. Net zoals Sony doet voor de PS4. Ook PS4-exclusives zouden meer kunnen opbrengen met een multiplatform-release, maar Sony kiest daar ook niet voor.

Nu ben ik persoonlijk anti-exclusive (ik vind het een kunstmatig trucje om de consoles relevant te houden, met allerlei nadelen zoals beperking van de keuzevrijheid), maar dat is de gedachtegang erachter in elk geval. Gelukkig loopt het aantal exclusives gestaag terug, en vooral veel Xbox One-titels vinden nu hun weg naar de PC. Zoals jij zegt is er per game meer te verdienen door multiplatform te gaan, en steeds meer mensen in de game-industrie zijn dat gaan inzien. Ik hoop dat dit proces doorgaat, want exclusiviteit is anti-consumer.
Beide versies verschijnen tegelijkertijd en liggen vanaf 5 april in de winkel.[/Beide versies verschijnen tegelijkertijd en liggen vanaf 5 april in de winkel.
Dat valt nog mee :D Alan wake had ik persoonlijk toentertijd zelf bijna naar het rijk der vaporware geschoten. Die zou geloof ik in 2006 uitkomen maar dat is toen 2010 geworden.

Nu heb ik me wel kostelijk vermaakt met Alan Wake! Maar was toen het uitkwam niet zo spectaculair meer als het in 2006 had kunnen zijn.

Voor de mensen die nog gameplay willen zien:
https://www.youtube.com/watch?v=w-aAWXKZS9M

Ik kijk er in ieder geval naar uit! Alsof mijn xbox one niet al overuren maakte :D

[Reactie gewijzigd door nexhil op 11 februari 2016 15:15]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee