LG presenteert zeven uhd-oled-tv's

LG heeft tijdens de elektronicabeurs CES een nieuwe lijn oled-televisies geïntroduceerd. Het gaat in totaal om zeven modellen en de schermen hebben diagonalen van 55, 65 en 77 inch, met een resolutie van 3840x2160 pixels.

Het gaat om twee modellen van 77 inch, waarvan er één een gebogen scherm heeft. Dat vermeldt LG in de aankondiging. Verder heeft het bedrijf drie ontwerpen met een diagonaal van 65 inch gepresenteerd, waarbij het gaat om één gebogen tv en twee platte varianten. LG heeft daarnaast nog twee kleinere 55"-modellen getoond. Een daarvan heeft een gebogen scherm, terwijl het andere een traditioneel ontwerp heeft. Alle versies zijn oled-televisies met een resolutie van 3840x2160 pixels.

LG stipt in de aankondiging voornamelijk de zwartwaardes en de kleurenweergave van oled in combinatie met LG's wrgb-paneel aan. Wrgb bevat naast rode, groene en blauwe ook witte subpixels. Het elektronicabedrijf spreekt verder over de geluidssystemen van de televisies. Die systemen zijn ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse audiomerk Harman Kardon. De modellen zijn verder uitgerust met versie 2.0 van webOS, wat onder meer de starttijden moet verlagen en volgens LG het gebruiksgemak vergroot. Meer details heeft LG niet vrijgegeven.

LG heeft eerder al aangekondigd met uhd-tv's met een nieuwe Wide Color led-technologie te komen. Daarnaast worden tijdens de CES modellen met een uhd-resolutie op basis van quantum dots getoond.

Door Kay Korevaar

Stagiair

05-01-2015 • 17:00

106 Linkedin

Reacties (106)

106
104
73
1
0
27
Wijzig sortering
bij gebrek aan detail informatie (model nummers, verbeteringen, ed)
http://www.heronfidelity....5-lg-4k-uhd-oled-tvs.html
Prachtige TV's... :9~
Helaas veel te duur voor mij (en de gemiddelde consument) maar daar zijn deze dingen ook niet op gemaakt.
Ik zie inderdaad geen prijzen maar dit soort modellen zijn altijd prijzig. Kijk maar naar Samsung's uHD TV's.
En dan erbij opgeteld dat dit ding 77 inch is en je komt op een kostenplaatje van waarschijnlijk E 5000+
Kijk maar naar Samsung's uHD TV's.
Slecht voorbeeld, Samsung UHD TV's zijn vrij goedkoop tegenwoordig
Bvb: pricewatch: Samsung UE50HU6900S Zwart
dat is led, dus appels me peren
Is geen led, is een lcd.
Led lcd bedoeld hij, dus appel en peren tegenover oled. Als je letterlijk led tv bedoeld zou dat nergens op slaan, dat zijn die dingen op time square aan de gevels. die zijn 500" of zo. :D
Ik zou nog niet eens Led lcd zeggen. Het is een LCD met een LED backlight. Maar de techniek van de backlight is eigenlijk helemaal niet super interessant, is feitelijk maar een minor detail.
dat zijn die dingen op time square aan de gevels. die zijn 500" of zo
Wat dacht je van die op Rotterdam Centraal hangt? Dat ding is ongelooflijk groot en nog vrij scherp ook. Wel zie je zoals bij alle echt LED schermen duidelijk de matrix.
Om een idee te geven van reeds beschikbare OLED TV's van LG denk ik denk het tussen de € 7.999 en € 29.999 zal komen te liggen.
Prijzen dalen wel razendsnel, dus ik verwacht binnen twee jaar zeer betaalbare OLED tv's.
Ik vind de prijsverschillen als je de acties van fabrikanten + winkels combineert opmerkelijk. Laatste keer dat ik bij de Expert binnen liep (voor friteuse) was de gebogen LG OLED 55" te koop van EUR 3500,- voor EUR 2300,- (EUR 500 cash back van LG en 20% actie van winkel.....leuk voor de consument die dan wil kopen maar je voelt je genaa*d als je die acties misloopt in een periode van bv enkele weken. Verschil van EUR 1200,- is erg groot vind ik.
de huidige 77" uhd oled van lg is een kleine 19.999 euro....
Anoniem: 646266
@brick54925 januari 2015 20:45
Ben ook net overgestapt op LG Plasma, 50" voor 430,- met 1080p. Nog maar even wachten op OLED. Houd van contrast en van mijn portemonee
Je portemonee zal dan wel wat harder gaan met het stroomverbruik van je plasma.
Anoniem: 646266
@Zyphrax9 januari 2015 11:32
189 kWh/jaar, dus dat valt wel mee.
Dat was inderdaad een overweging.
En dan erbij opgeteld dat dit ding 77 inch is
Wellicht beter lezen:
LG presenteert zeven uhd-oled-tv's
Het gaat om twee modellen van 77 inch, waarvan er één een gebogen scherm heeft. Dat vermeldt LG in de aankondiging. Verder heeft het bedrijf drie ontwerpen met een diagonaal van 65 inch gepresenteerd, waarbij het gaat om één gebogen tv en twee platte varianten. LG heeft daarnaast nog twee kleinere 55"-modellen getoond.
"Het ding" is er dus in diverse maten, met bijbehorende prijzen.

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 5 januari 2015 21:28]

Waar zie je prijzen dan? Juist nu er meer modellen UHD en OLED tv's op de markt komen zal de prijs dalen.
Niet als ze maar van 1 fabrikant komen. SS maakt geen OLED meer, en de rest heeft ze ook niet. LG is de enige. En nu dus ook de enige met UHD OLED. Dus er is geen concurentie, dus ze kunnen de prijs nog wat hoger houden.
In feite is OLED nu aan het concurreren met LCD en nog een klein beetje met Plasma. Lang niet iedereen kent OLED en is ook niet van plan duizenden euro's meer te betalen voor iets meer kwaliteit (in hun ogen). Als OLED slechts een klein beetje duurder is dan LCD, dan zullen er veel meer mensen voor kiezen.
Prijzen zijn juist met de nieuwe techniek van lg juist straks onder de 5000 euro :D
Lg heeft al eerder aangegeven als doel om rond de 3000 euro te gaan zitten wat dus een heel flink stuk minder is dan de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door seapip op 6 januari 2015 01:08]

.. Lg heeft al eerder aangegeven als doel om rond de 300 euro te gaan zitten wat dus ...
:+
Mooie prijs. Mag ik de TV bij je bestellen? :9 :9
Tikfoutje hahaha
Wat ook prachtig is, is dat dit waarschijnlijk het derde jaar op rij wordt dat er op de CES al 8K TV's worden getoond (al dan niet als prototype).

De hype om over te gaan naar 4K, voor thuis, zie ik dan nog niet helemaal duidelijk. De techniek voor nog betere TV's zoals 8K is er al, de uitzendingen in 99.99% van alle huishoudens komt niet boven de 1080i uit.

Volgend jaar in 2016 zullen verschillende onderdelen van de Olympische Winterspelen als in 8K worden opgenomen en naar een zeeeer klein publiek worden uitgezonden; wie zit er dan nog op 4K te wachten?
Wie zit er te wachten op 8K in de huiskamer?

Zelfs 4K is genoeg voor afstanden van 3-8 meter en formaten van 50-80 inch...
Wat nou als 4K Ultra HD Ready is en 8k Ultra HD? :p
Die randen.... Hoogst waarschijnlijk overdreven photoshops, maar toch _/-\o_
Die randen lijken me niet geshopped. Aangezien het plaatje toch moet kloppen met wat uiteindelijk in de schappen komt, en bovendien lijken me zo'n dunne randen juist met oled wel mogelijk.
Bij LG weet je het nooit. Ze hebben ook een PC-monitor in hun assortiment waarbij het pers-plaatje laat zien dat het scherm aan de zijkanten amper randen heeft. In de praktijk zit er dan toch gewoon een zwarte rand aan de zijkant...
Betreft dat ook een oled paneel? Daarbij lijken me extreem dunne bezels goed mogelijk.
Nee, dat niet. Maar het ging mij meer om zijn opmerking dat de pers foto's gelijk moeten zijn aan de werkelijkheid. LG dus al eens duidelijk laten zien dat dat bij hun niet altijd het geval is.

Check bijvoorbeeld deze review.
Zie je vaak hoor, dat binnen de bezel nog een rand zit die er uitgeshopped wordt. Iig zo met monitoren.
Bij onze lcd tv van vorig jaar zijn er al amper randen dus met oled verwacht ik inderdaad dergelijke randen als in de afbeeldingen.
LG heeft dat wel vaker geflikt met photoshoppen, voornamelijk met hun destijds "borderless monitors". Mijn AOC heeft hetzelfde paneel en die hadden de foto destijds ook gephotoshopped maar na wat ophef terug gessoept.
zondag bij de mediamarkt nog oled schermen gezien, en JA de bezels zijn DUN, maar het scherm is ook erg slap je beweegt het zo op en neer. Jammer dat dit soort leuke dingen nog DUUR zijn. en vanaf 55" is ook erg groot. 50" is al heel wat voor mijn huidige TV (kuro :p ) die met dit soort prijzen nog geen zorgen hoeft te maken :)
Om van UHD te genieten kan de TV niet groot genoeg zijn.
Idd. Er komt een moment dat de resolutie zo hoog is, dat de TV eigenlijk niet meer op 1 verdieping past om de pixeltjes te kunnen zien...

Ik geniet van een film, of foto's of muziek. Niet van UHD. Ik ga niet voor me genot me hoornvlies beschadigen tegen het scherm om te kunnen genieten van UHD, 4k, 8k 100k.. what ever.

Zolang het beeld er voor de kijker haarscherp uit ziet, niet 'gewassen' uit ziet, en niet stottert, etc, dan is iedereen toch tevreden? Daar gaat het om m.i.
De beleving.

Voor een gemiddeld gezin met TV van (door de vrouw nog geaccepteerd) 80-120cm in een gemiddelde huiskamer, is 4k al voldoende om een goede film beleving te hebben.
Euh.... duur? Ik weet natuurlijk niet hoe lang jij de 50" Pioneer Kuro TV hebt en hoeveel je ervoor betaald hebt. Maar mijn 50" PDP-LX5090 was toen ik deze kocht 3800 euro. De 55" LG Oled staat bij Media Markt voor (ik geloof) 2800 euro en is online voor 2200 euro te krijgen.
600 euro 2de hands, altijd op standaard instelling gestaan en in top staat ;)
op Marktplaats staan soms goede dealtjes ;)
Nice. Ja daar kan dan kwalitatief niets tegen op ;)
Wat is nu een bezel van 1 cm op 77" en die 78" verkleint naar 5 cm dan zie je de bezel niet meer.
Persoonlijk ben ik voornamelijk benieuwd naar de levensduur van de pixels. Mijn s4, van iets meer dan een halfjaar oud, laat duidelijk zien dat de pixels die veel gebruikt worden significant minder fel branden.

Het is een erg mooie techniek, dan wel de beste, als je iedere 4 jaar een nieuwe tv koopt, maar wellicht dat LG hier iets op heeft verzonnen.
Je kan echt het scherm van de s4 niet vergelijken met de tv schermen van LG. De galaxy s4 koste 699 bij,de release. de eerste oled schermen van lg begonnen bij 8999. Denk je nu echt dat er hier sprake is van dezelfde technologie? Mijn oled tv heeft er al bijna een jaar speeltijd opzitten. Ik ben al vaak gaan slapen met mijn beeld op pauze. Geen last van minder heldere pixels of inbranding.
Ik denk inderdaad dat er min of meer sprake is van dezelfde technologie. Ik las ooit ook ergens dat iemand een winkelmodel had gezien - geen idee wat voor een oled scherm het was - die flink was ingebrand.

Mooi om te horen dat LG dit dik voor elkaar heeft in ieder geval, de technologie staat niet stil gelukkig. Het betekent in feite dat er geen enkele reden meer is om voor lcd te kiezen.
Samsung oled schermen zijn rgb oleds. LG gebruikt witte oleds met kleurfilters. De kleuren van oleds verouderen op een verschillende snelheid. Vooral blauw schijnt snel te verouderen. Dit is volgens mij een van de grote redenen waarom Samsung (tijdelijk) gestopt is met oled TVs. Itt tot smartphone en tablet schermen verwachten consumenten dat de prijzige tv wel wat langer dan drie jaar mee kan.
Heb vroeger ook gelezen dat oled gevoelig is voor luchtvochtigheid. Hoge luchtvochtigheid betekent snellere veroudering. In hoeverre dat nog speelt weet ik niet. In NL kan je het dan het beste plaatsten in een ruimte met climate control.
Als LG zijn doelprijs van 300 euro haalt is de levensduur ook geen issue meer. (buiten het milieu dan) Maar ongetwijfeld dat ze daar toch wel iets voor hebben verzonnen, of nog gaan doen. Net zoals met oude plasma's en nieuwere generaties. We staan aan de boeg van nieuwe type panelen voor grote tv's. Zal nog niet perfect zijn, maar toch weer een stap in de goede richting :)
Ik blijf hopen dat ze ooit nog eens met een UHD 32 inch tv komen met passieve 3D.
Wil je graag IN de TV zitten of zo?
32 inch = 250 Dots per inch, hetzelfde als een smarthpone met HD scherm.
Dat vind ik toch wel erg overdreven...
Voor een TV heeft UHD pas zin vanaf 50 inch, tenzij je er graag heeeeel dicht bij wilt gaan zitten (maar dan kan je het hele beeld niet meer zin).
Onzin. Ik kijk op 80cm afstand (is mijn pc scherm) en vult nog niet de helft van mijn zichtveld.
Hoe dicht zit jij dan wel bij jouw TV om een UHD resolutie op 32" te rechtvaardigen? :-)
Inderdaad. Finaly someone who understands....
De toepassing van passieve 3D zorgt er wel voor dat UHD zeer nuttig is. Ook op zo een 'klein' scherm als 32inch. Effectief houd je per oog namelijk gewoon FullHD beeld over, en dat is net wel/niet zichtbaar van 2m.
Overigens, 8 jaar geleden was ik SUPER blij met mijn 32 inch scherm. Maar ik moet wel toegeven dat ik nu stiekem toch wel een 42-47 inch zou willen... Ik word ook ouder he. 8-)
Het mooie is ook dat 'passive 3D' dan ook écht full-hd is, omdat op deze uhd toestellen de verticale resolutie niet gehalveerd hoeft te worden. Tenminste, daar ga ik maar even van uit...

Ik hoef geen 'actief' 3D systeem op een full-hd toestel i.v.m. de lompheid van de brillen en de cross-talk. Met een passief systeem houd je echter maar 540 beeldlijnen over op een full-hd scherm...
Het mooie is ook dat 'passive 3D' dan ook écht full-hd is, omdat op deze uhd toestellen de verticale resolutie niet gehalveerd hoeft te worden. Tenminste, daar ga ik maar even van uit...
[...]
Je bedoelt dat ze de resolutie wel moeten halveren maar dat je daardoor nog steeds full-hd overhoudt, veronderstel ik?
En toch zijn beelden precies scherper met 2d to 3d conversie aan. Ook vrienden die bij mij tv kijken vinden dat.
Anoniem: 269599
5 januari 2015 17:25
Ze lopen natuurlijk niet te koop met de lag-tijden?
Ik kijk al een tijd naar 4K schermen, lag tijd wordt meestal niet gepubliceerd, dus ben je afhankelijk van reviewers zoals Tweakers, die ook maar enkele modellen kunnen reviewen.

Dus tweakers, neem er een paar mee van de CES, dat zien ze vast niet. Dan kunnen ze vast aan de tand gevoeld worden :).
Volgens mij is de response tijd net zo goed, dan wel niet beter dan bij plasma.

Maar input lag.. Ik hou mijn hart vast, zal vast veel aan processing gedaan worden bij 4k schermen, dat één van de oorzaken van input lag is.
In gaming mode voel ik geen inputlag met mijn muis op mijn,oled. In die modus staan alle beeldverbeteringen uit al merk ik eerlijk gezegd geen verschil.
Maar is dat met FHD of UHD? FHD TV's hebben niet zoveel last van input lag, ik gebruik zelf een 40" TV die alweer een jaar of 6 oud is, daarbij laat ik zelfs beeld verbeteraars aan staan. Maar bij UHD is de lag tijd veel hoger omdat er nu eenmaal meer beeld is om te verwerken. Op dit moment is, als ik me niet vergis, de Sony 9005B UHD LCD TV heer en meester met een lag-tijd van tussen de 37ms en 38ms, dat is acceptabel, maar niet echt de TV die ik wil ;).
die eerste foto geeft een bijzondere standaard weer, hierin zou men goed fatsoenlijke speakers kunnen verstoppen :)

ben erg benieuwd hoe de geluidskwaliteit van deze tv's zullen zijn.
zelf heb ik een erg goede ervaring met mijn harman/kardon go&play 2 :D
Dat is inderdaad een soundbar. Vind 'm helaas wel spuuglelijk...
Moet zeggen dat ik crap speakers of zelfs geen speakers in een tv ook prima vind. Als je 3K of meer uit wilt geven aan een tv zou ik meteen ook investeren in een goed surroundsysteem.
Dat is natuurlijk ook wel weer zo ja ;)

maar het is zeker leuk (en eigenlijk niet meer dan terecht) als je degelijk geluid krijgt als je toch zo'n smak met geld uitgeeft :)
Anoniem: 355595
5 januari 2015 17:22
Geweldige schermen. Nu maar hopen op een UHD OLED tv van het formaatje 42" en ik weet waar ik voor moet gaan sparen.
Koop dan gewoon een full hd model. Tenzij je de tv als pcmonitor wilt gebruiken 😄 Met 4k moet je toch zeker gaan voor 55" of groter.
Ben ook benieuwd naar de prijs. Het 77" model lag vorig jaar rond de 10K USD dacht ik.

Ook fijn dat van elk type nu een plat model beschikbaar is.
dat was de 65"... (die nu 6/7k oid is geworden)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee