Inleiding
Mijn eerste uitgebreide review op Tweakers!
Ik omschrijf in deze review de LG 27EA63V-P
Een 27 inch full HD monitor.
Ik leg in deze review mijn persoonlijke ervaringen, de vormgeving, bouwkwaliteit, de kleurweergave en helderheid uit.
Ik was al een tijdje op zoek naar een 27 inch scherm waar ik mijn MacBook op aan kon sluiten. Ik ben altijd een desktop gewend en heb een laptop moeten aanschaffen voor school. Op deze manier kan ik hem evengoed als desktop gebruiken. ik wist niet goed welk scherm ik precies wilde dus had ik een aantal eisen waaraan het scherm moest voldoen:
- <€300,-
- 27 inch. minimaal 1920x1080.
- Matt IPS scherm
Ik heb meerdere schermen bekeken en dit was voor mij de beste, wilde eerst eigenlijk een met een hogere resolutie maar werd me toch te duur (moet nog op vakantie

What's in the box?
Bij het openen van de doos vind je piepschuim en 3 openingen met de voet, VGA-kabel, stoomkabel en tussenpoot voor voet.
Daaronder vind je het beeldscherm, die goed is verpakt.
Over het beeldscherm zelf zit nog een laag schuimfolie.
De complete inhoud van de doos zie je hier onder:
Uiterlijk & aansluitingen
Persoonlijk vind ik het een erg mooi scherm.
Het oogt alsof het scherm geen randen heeft en hij is lekker dun.
Het scherm heeft als aansluitingen 1x VGA, 1x DVI-D, 1x HDMI, 1x koptelefoon, en een DC-ingang
LG toont met haar nieuwe serie monitoren dat ze zeer dunne randen rond hun schermen maken (zie afbeelding).
Hier wordt je als consument een beetje mee afgezet, want zo dun als zij beweren zijn de randen niet.
Ze claimen dat de rand van het beeldscherm 11mm dik is, maar is dit niet.
Ze doen dit bij dit scherm, maar ook bij andere nieuwe schermen.
Persoonlijk vind ik het jammer dat ze dit doen, want hiermee misleiden ze de consument.
Scherm
Het scherm is een mat zwart IPS paneel.
Hij wordt standaard geleverd als zijnde beste instellingen voor een IPS scherm.
Het scherm wordt in de fabriek gekalibreerd zodat je zeer goede kleurweegave krijgt. Dit zie je ook duidelijk terug aan de kleurweergave, deze is goed en zuiver. Het menu ziet er simpel, maar overzichtelijk uit.
Ik zat eerst te twijfelen aan een scherm met een hogere resolutie. Over die twijfels ben ik nu heen. Ik vind het een ontzettend mooi scherm en nog steeds erg scherp.
Als ik echt iets perfect wil zien of maken tot in de kleinste details dan doe ik dit op me MacBook, die ik gebruik als 2e scherm. Deze heeft een resolutie van 2880x1800 px.
Hopelijk hebben jullie wat aan mijn review gehad.
Reacties stel ik op prijs.
Groeten René