Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Call of Duty Black Ops: Cold War Review

Vermaakt net iets meer op next-gen

Conclusie

Call of Duty Black Ops: Cold War is in veel opzichten een typische Call of Duty-game, precies zoals je het verwacht. Dat ligt voor een belangrijk deel aan de jaarlijks nauwelijks wijzigende basisgameplay die, als er al verschillen zijn, vooral dingen mist ten opzichte van de gameplay van Modern Warfare. Daarnaast geldt dat er uiteindelijk weinig nieuws onder de zon is. De game wordt gedragen door veelal bekende elementen, waarbij met name de stijl van de prima - maar korte - singleplayer campagne er nog bovenuit springt. De vernieuwingen aan de multiplayer-zijde zijn goed, maar ook weer niet heel bijzonder en datzelfde geldt eigenlijk voor de Zombies-modus. Dat Warzone geïntegreerd is, is fijn en we zijn benieuwd wat voor vernieuwingen Treyarch toevoegt aan die populaire spelmodus, maar de conclusie is wel dat Black Ops: Cold War zelf een game is die je, ondanks wat interessante pluspunten, best kunt missen terwijl je gewoon doorgaat met Warzone.

Dan nog even over de pc-versie: die is zelfs met wat oudere hardware prima te spelen. Het viel ons op dat de verschillen tussen de medium- en ultra-presets vrij beperkt zijn, zowel qua beeldkwaliteit als qua prestaties. Het inschakelen van raytracing doet vooral de kwaliteit van de schaduwen goed, die er stukken realistischer op worden. Op de nieuwe AMD-kaarten kom je echter niet verder dan full hd-resolutie, en zelfs dan zijn de frametimes niet optimaal. Alleen met een GeForce RTX 3080 of 3090 is raytracing op 4k-resolutie mogelijk, mits je DLSS inschakelt.

Call of Duty Black Ops Cold War

Call of Duty Black Ops: Cold War keert terug naar de basis van Black Ops, wat vooral is te merken in de singleplayer. Het verhaal sluit aan op de eerste Black Ops-game en bevat een aantal sterke elementen die we kennen van de Black Ops-serie, zoals een leuke rol voor puzzels en mysterie. De singleplayer is helaas wel aan de korte kant. De multiplayer en Zombies moeten meerwaarde geven en zijn zeker geslaagd, al valt daarbij op dat de basisgameplay weer in veel opzichten lijkt op die van vorige Call of Duty-games. In de multiplayer zorgen Combined Arms en Fireteam: Dirty Bomb voor leuke vernieuwingen, terwijl Zombies met een heel nieuw avontuur en een derde deel van Dead Ops Arcade ook een aardige duit in het zakje doet. Gamers met een next-gen console profiteren net als pc-gamers van wat modernere features, terwijl voor PlayStation 5-gamers de DualSense-controller ook nog wat extra's toevoegt. Dan blijft staan dat Cold War niet per se een must-have is, maar een vermakelijke shooter is deze Call of Duty zeker wel.

Screenshots PlayStation 5:

Screenshots pc-versie:

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (221)

Wijzig sortering
Hoe kan dit spel zo’n hoog cijfer krijgen. Alles in het spel schreeuwt, ik ben nog niet af maar we willen graag tegelijk met next gen uitkomen. Zowel de campagne als de multiplayer is zo buggy bij mij op de ps4 pro dat ik hem terug in en de la heb gegooid. De constante crashes, lag, en onbedoeld verdwijnende UI verpesten de ervaring. Daarnaast is de optie om splitscreen te spelen aanwezig maar als je dat doet hebt je gewoon een garantie op raar gedrag. Sorry tweakers jullie moeten echt kritischer gaan kijken als tech site naar games die niet af zijn.
Neem je de prijsverhoging in acht en de slechte functies die de game next-gen moeten maken, die niet goed werken. Dan verdient de game wat mij betreft een dikke onvoldoende. Helemaal gezien de crashes regelmatig voorkomen.

Daarbij vraag ik mij echt af hoe de pluspunten opwegen tegen de negatieve punten. Als men een 7,5 geeft dat is een dikke voldoende. Als ik reacties lees over de game zou een 6 of lager eerder gepast zijn, maar als crashes regelmatig voorkomen is een 4 een beter cijfer. Deze kun je nog aanpassen wanneer men de boel gefixed heeft.

Pluspunten
DualSense-features - leuke gimmick maar kan men ook als negatief ervaren.
Sterke campagne - Sterke campagne voor iets wat maar paar uur duurt?
Combined Arms & Fireteam
Goed speelbaar met oudere hardware - Wat heeft dit er mee te maken als het uitkomt voor een oude console dan mag je er toch vanuit gaan dat het daar op draait. Daarbij zijn er veel minder next-gen consoles verkocht dan de vraag. Men moet de game wel uitbrengen op de oude gen om überhaupt de game te verkopen.
Skillbased matchmaking

Korte campagne - wel sterk maar kort blijkbaar. Voor een game van €74,99 belachelijk kort.
Missende, handige elementen uit CoD: MW - De game is eerder een downgrade dan een upgrade
Opnieuw weinig innovatie - Niet zo heel vreemd maar wat is dan de meerwaarde t.o.v. MW of Warzone die je gratis kunt spelen.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 30 november 2020 09:19]

Dit ervaar ik dus ook - MW nooit een crash gehad (Xbox S). Deze game meerdere crashes op multiplayer, singleplayer, lag op moment dat ik ADS gebruik en vervolgens mijn Xbox vastloopt. Ik speel deze versie op de nieuwe Xbox series X. Zelfs de game verwijderd en opnieuw geinstaleerd en nog steeds problemen. Ik kan nu niet eens een willekeurige singleplayer missie afronden. Elk level loopt vast. En in zombies ervaar ik veel connectie problemen, maar dat was ik al gewend bij Treyarch zombies.

Game is op zich leuk, wat nieuwe elementen, maar de instabiliteit verpest alles voor mij. Playercards die niet werken, ranks die niet goed worden weergegeven. Leaderboards die soms werken.
Eerst dacht ik dat het wellicht aan mijn nieuwe Xbox lag, maar ik ervaar geen problemen bij andere games.
Wat mij betreft verdient de game een mager zesje....Zoals Maurice als zei: De game is niet af !
In heb net hetzelfde op de PS5, de game crashed constant, onmogelijk om de campaign te spelen.
Ik heb echt een paar hele rare momenten meegemaakt en dat bevestigd dit inderdaad!

In NukeTown dit weeken kreeg ik meerdere keren een toetsenboard in beeld terwijl ik door de middelste bus heen wilde springen. Exact op dat punt in twee verschillende potjes.

Ook heb al in meerdere potjes gehad dat het hele beeld wazig blijft (unfocussed) tot halftime en mijn scores blijven staan in het beeld.

In de SP heb je een level waarbij je in een huis een vrouw moet verdoven en oppakken. Ik maakte mee dat als ik haar op pak dat er een dubbele verschijnt die blijft liggen en ook weer op te pakken is :-P

Daarnaast nog een paar crashes gehad en gemeld.

Nooit eerder zo buggy meegemaakt.

Op de PS5 is dit btw

[Reactie gewijzigd door Tranzy op 30 november 2020 10:47]

Het wazige beeld was ik vergeten :) - Dat is voor mij het signaal om uit de match te stappen en een nieuwe lobby te zoeken voordat de xbox vastloopt.. - Het gekke is dat op de grote mappen Firebomb en combined Arms geen problemen zijn, terwijl daar veel meer spelers tegelijk met elkaar verbinden.

Ik heb het probleem aangegeven via twitter
https://twitter.com/supportreyarch
Ik hoop dat er een oplossing komt....

[Reactie gewijzigd door Bushwick op 30 november 2020 19:06]

Dit was voor mij ook de eerste call of duty ooit waar ik het spel na 1,5 uur dacht van dit spel word veelste competitief en is nou niet echt bepaald een spel waar ik na een werkdag denk op te starten. Spel gerefund gekregen gelukkig. Skillbased matchmaking is overigens flink uit de hand gelopen en vind nog steeds dat het de betere spelers te veel straft dan de nieuwe spelers verbetert
Precies SBMM is wat CoD voor mij heeft verpest... Tweakers durft het als pluspunt(!) op te geven incde conclusie!

Wat doet het in de praktijk?

1. Solo op MP: iedereen is gemiddeld altijd even slecht/goed. Kan je zelf bovengemiddeld goed spelen zul je dit vrijwel nooit terugzien aan je gameplays..
2. Speel je met vrienden wordt het alleen maar nog moeilijker, zeker als een van je vrienden zeer hoogs in SBMM ranks zit (top 5%). Nu is mijn game altijd heel slecht omdat SBMM rank door die vriend veel te hoog is geworden. (Ik heb 1 game vriend die heeft zo’n goede aim dat hij dagelijks voor hacker wordt uitgemaakt)
3. Zelfs al speel je met vrienden die gemiddeld een stuk minder “goed” zijn dan jijzelf, dan kom je in de classificatie “party” en matched het systeem je met tryhard clanboys.
4. Je win/loss ratio is altijd rond de 50%, want dat probeert SBMM te doen. Alleen als je bij de top 1% zit (en je niet snel een lobby vind met andere die net zo goed zijn)
(Edit) 5. Elk potje is op zijn best iets beter dan “middelmatig” matchmaking zorgt voor altijd gelijkwaardige tegenstanders waardoor je zelfs al ben je bovengemiddeld goed, bijna nooit een hele goede game hebt

[Reactie gewijzigd door Stef87 op 29 november 2020 20:21]

Ik was eigenlijk wel blij met de komst van SBMM. Helemaal als je crossplay aanzet bulkt het van de cheaters, wat bij MW behoorlijk irritant werd.
Ik heb een beetje de hoop dat dit met SBMM tot het verleden behoort.

Na het lezen van jouw reactie zie ik ook de nadelen wel weer van SBMM. Ik ben benieuwd hoe het speelt, Cold War heb ik zelf nog niet gekocht namelijk.
Aangezien ik mega slecht ben vind ik SBMM een verademing :9
Ik ben het helemaal met je eens. Prima dat Tweakers de positieve zaken benoemd, want deze zijn er meer dan voldoende. Om echter de negatieve zaken, weinig tot niet te benoemen, vind ik niet kunnen. Je geeft precies de problemen aan waar veel spelers mee zitten. Het is een half spel, niet meer dan een 6. Als ze bovenstaande oplossen, vind ik de 7,5 terecht.
Vreemd, inderdaad. Ik ben erg fan van CoD, maar dit deel valt voor mij tot nu toe erg tegen. Cross-play communicatie is stuk, geluid valt de hele tijd weg dus je kunt elkaar voor geen meter verstaan. Omdat ik veel speel met vrienden die op de PS spelen en ik zelf op de Xbox is dat voor mij best een gamebrekende bug. Vooral omdat ik niet eens zozeer competitief speel, maar juist lekker casual wil kunnen lullen met mijn vrienden tijdens een potje.

Daarnaast verrast het mij dat ze constant weer wegkomen met games die niet af zijn. Zo zijn er 8 MP maps, een zeer gelimiteerd arsenaal aan wapens en moeten alle features die het leuker maken (warzone, de seasons) nog komen. Dan nog niet eens te praten over de balans in de game. Sommige wapens zijn zwaar OP, anderen damagen weer voor geen meter. Ik heb de game even afgezworen en wacht wel tot er over een paar maand meer content beschikbaar is en de bugs zijn opgelost.
Volgens mij krijgt bijna alles op Tweakers een hoger cijfer dan zou moeten, puur omdat Tweakers inkomsten genereert als jij op een link klikt en het spel daadwerkelijk koopt via die link. Bij een negatieve review zullen ze veel minder omzet maken.
Hm wellicht hebben ze het op de PC geprobeerd? Heb eigenlijk zelf weinig last van al je bovengenoemde problemen, muv crashes dan, maar helaas had MW daar ook een redelijk handje van.

Split screen? Bestaat dat serieus nog ja? Dacht dat zelfs consoles split screen al jaren achter zich hadden liggen.

Moet eerlijk zeggen dat ik het echt een vermakelijke game vind, heb er al 30 uur inzitten en hoewel ik sommige dingen mis uit MW, zijn er ook genoeg dingen die ik juist beter vind dan in MW.
beetje offtopic maar ja, split-screen bestaat zeker nog en is voor mij een van de belangrijkste redenen om nog een game in huis te hebben. zelfs op pc komen er nog regelmatig games uit met split-screen ondersteuning. Vooral op steam is dat leuk, kan je remote split-screen gamen zonder dat je beide de game moet hebben.
Er is nog wel een klein aanbod aan splitscreen. Ik speel nog regelmatig samen met mijn vriendin splitscreen spellen. Sinds de eerste lockdown spelen we zelfs meerdere malen per week MW samen met een ander koppel die thuis ook splitscreen spelen.
Dat heb ik met alle launch games om eerlijk te zijn... Reviewers zijn niet echt te vertrouwen in deze.
De game crasht ook vaak op de XSX. Het is technisch een bagger slechte game.
Paar dagen later en de game loopt soepel, niet te snel oordelen. Is een gegeven tegenwoordig dat men wat dingen mist in de test fase.
Zou mooi zijn als ze de alleen de campagne voor 20 piek te koop zouden zetten.
Die campaig van cold war was wel erg kort 3 uurtjes ben je er wel door heen op zn moeilijkste
Volledig eens. De laatste campaign die ik heb gespeeld was Modern Warfare. Daarna was 't allemaal de moeite echt niet. Ik denk nog met plezier terug aan het inmiddels bejaarde Medal of Honor: Allied Assault. Denk niet dat ik met meer plezier een shooter heb gespeeld dan toen :)
Call of Duty speel ik puur voor de multiplayer, de campaign heb ik juist nog nooit opgestart bij de laatste Modern Warfare. Gewoon s'avonds wat vrienden die je al een jaar niet meer gezien hebt optrommelen om met z'n 3-4en Warzone te spelen. Altijd leuk.
Kijk dan betaal je dus voor een single player waar je niks mee bent; en ik betaal voor multiplayer + server waar ik niks mee ben;

Splits het dan gewoon; (imho)
Ja dat is wel zo, maar ze zullen op deze manier waarschijnlijk meer omzet maken... Als iedereen enkel de game mode koopt die ze spelen voor laat zeggen €30 ipv de volledige game van €60 hebben ze toch 50% verlies. Nu zullen ook veel mensen het spel kopen voor €30 die het normaal zullen laten liggen voor €60, maar wie weet hoeveel dat er zijn, zou een mooi experimentje zijn.
Zou dan eerder 45/mode worden en een bonusstunt van 70 euro voor beiden modi
Alleen gaat die vlieger vooral op voor de multiplayer. De SP kan je een half jaar later vanuit de budget bak ook spelen met <50% zonder iets te missen. Als ze die los zouden verkopen zou men die eerder mogelijk wel voor €30 kopen en misschien wel een upgrade naar MP willen doen.

Tis maar net hoe je hoofd marketing dit brengt of het interessant genoeg is. Technisch zie ik nul redenen meer aangezien CoD verdomd goed weet dat 300+ GB door duwen door gamers niet geaccepteerd wordt, dit zal zolang de ps5 “mank op geheugen uitbreiding is” en “huidige leverstatus heeft” ook niet gewaardeerd worden.

Tis alleen een extra optie in de Sony shop, geloof niet dat iemand bij Activision daar financieel wakker van ligt. Men moet het willen, en net zoals unlimited FPS in de losspringen screen fixen- verwacht ik dat daar een gebrek ligt.
Dat gaan ze nooit doen, en ergens snap ik de stelling, maar vind het een vreemde stelling.

Dus bijvoorbeeld, je vind Need for Speed leuk, maar vind t enkel online leuk. Dus hoef je maar de helft te kopen? Erg raar is dat eigenlijk en uiteraard een idee dat de hele industrie nog duurder zal maken voor ons gok ik. Want als ze de games los gaan verkopen, dan zijn de mensen die zowel sp en mp willen waarschijnlijk duurder uit, want wat let de uitgevers om de prijs niet een paar euro op te schroeven? Dan krijg je 30 euro voor de SP en 40 euro voor de MP. Want ja dat soort praktijken gaan er dan gegarandeerd komen.

En waar houdt t dan op? Want straks komt het volgende dat je extra moet gaan betalen als je meer wilt dan de main storyline in bijvoorbeeld een game als mass effect (bijvoorbeeld side quests). Want ja sommige mensen willen alleen de main story spelen en niet al die side quests. Klinkt wellicht flauw, maar in de side quests zit vaak evenveel of soms zelfs meer werk in dan in de main storyline.

Laten we alsjeblieft niet nog meer doen om onze eigen portemonnee te schaden zoals we al lang gedaan hebben met micro transactions, waar een game van 80 euro nog steeds micro transactions durft te vragen. Koop de hele game of koop m niet, zo denk ik persoonlijk. Ik speel nooit de SP van CoD, maar ik vind ook niet dat t er uit hoeft, wellicht ga ik t ooit eens proberen.

Maar het splitsen van games is in mijn ogen een nog slechter idee dan micro transactions (al zouden game uitgevers je idee maar al te graag omarmen, want meer geld....)
Welkom in 2020; Hier betalen we voor "sidequests" omdat we dat nu DLC's zijn gaan noemen, vaak is het basis spel specifiek voor dat doel "uitgekleed"; Sommige games verkopen zelfs gewoon een andere layoutje op je popje voor dezelfde prijs.

Kortom het gebeurt al, de enige reden waarom een publisher na productie nog geld moet ophalen is voor de server/index die multiplayers vragen; daar wil ik helemaal niet voor betalen, want ik gebruik die dienst niet.

Of ze dat ooit gaan proberen vrees ik, maar de casual gamer (of oudere :X ) geniet volgens mij voornamelijk van single player content; die 14 jarige 12-uur per dag gamers dat zit er niet meer in, dus dat skill level haal ik toch nooit.

De kostprijs van een single player mag gerust 50 euro zijn, en de SP+MP 70 euro; de upgrade kunnen ze dan verkopen voor 30 euro; win-win voor iedereen.

Swat ik ben aan het klagen : ik wil gewoon deftige uitgebreide single player shooters;
Modern Warfare 2 kon je de MP en SP los van elkaar kopen op steam. Ik heb daar ook alleen de SP van.
Oh ja, als er toch gewoon weer eens iemand zou zijn die MoH terug oppikt ... ;(
Ik denk dat het oppakken van zo'n titel door EA meteen wordt gezien als cash crab.
EA is slecht, daar is geen twijfel aan. Maar ze mogen het gerust proberen, het oordeel erover zal afhangen van hoe ze het uitvoeren. En anders: verkopen die handel, aan mensen die er wel iets mee kunnen aanvangen. Aangezien Halo op een grote flop uitdraait, zou 343 zich misschien eens met iets anders moeten bezighouden. Misschien kunnen zij dit wel overnemen. Maar dan moet Microsoft uiteraard eerst de licencie kopen ...
Moh wordt al gemaakt momenteel maar dan voor VR
Er komt op 11 december een nieuwe medal of honor game uit. Medal of Honor Above and Beyond. Het is wel een VR game. https://www.ea.com/nl-nl/...above-beyond-announcement
Er komt in december een nieuwe ww2 medal of honor game uit .. in VR.

Link: https://nl.ign.com/respaw...d-vr-komt-uit-in-december

Is zelfs gemaakt door Respawn entertainment, de studio achter de Titanfall games en opgebouwd uit voormalige Infinity Ward medewerkers die de Call of duty games (muv cod3) maakten tot hun split met Activision na call of duty MW2.

[Reactie gewijzigd door Jefboy op 29 november 2020 19:16]

haha bejaard < Medal of honor Allied Assualt wordt nog steeds gespeeld, zelfs de BR en SP worden nog door veel user gebruikt Including me :)
en op alle belangrijke vlakken beter dan de call of duty games na cod4. zo zie je maar dat graphics geen crappy gameplay en gebrekkige content kunnen fixen.
idd multiplayer boeit me al jaren niet meer, maar blijkbaar zit daar geen geld in...
Same, ik wil niet tegen semi-pro twitch kiddies spelen zonder enig plan of nuttig doel.
Geef mij maar story driven content, een film waarin ik zelf in speel, DAAR wil ik voor betalen.
nog 2 weekjes slapen :p
Er zullen aardig wat mensen zijn die alleen voor de campaign al €60 betalen. De rest kan wachten op een aanbieding.
Het probleem is dat de focus ligt op de multiplayer, en dat is al enkele jaren zo; en dan is die €60 euro het gewoon niet waard; Zeker niet voor "Korte campagne", waar ook nooit een DLC voor gaat komen.
Zeker mee eens, maar COD is ook echt een franchise die een heel erg sterke focus heeft op multiplayer (en er is veel meer geld mee te verdienen).
Zijn een boel andere games die wel echt voor singleplayer gaan, alleen niet heel veel FPS games (maar ze zijn er wel, zoals Far Cry).

De singleplayer van MW had wel echt een paar geweldige missies, maar voor alleen dat zou ik het spel niet gaan halen (Clean House, dat huis 's nachts invallen, was een geweldig level).
Bij Cold War is de singleplayer het niet echt waard vind ik. Wellicht dat ik iets anders had gehoopt met de marketing rond Yuri Bezmenov en hoe er dingen verteld werden over meer keuzes en vrijheid. (Kreeg Cold War bij m'n GPU, anders had ik m niet gekocht. Wel mooie eerste experience met RTX).

Singleplayer is het niet waard om zo veel geld voor neer te leggen, is leuk om te spelen als je toch al van plan bent multiplayer te doen, maar anders ook niet. Als ze Campaign los zouden verkopen voor 15-20 euro is het nog wel aan te raden.
Ik heb onlangs Call of Duty: WWII gekocht en dat vond een geweldige game, graphics zalig, maar zoveel werk en de uiteindelijke campaign heb je een paar uur uit; zonde... Hetzelfde zien we in zoveel games, GTA bijvoorbeeld ook; ze proberen de multiplayer uit te melken, maar dat is in iedere game zowat hetzelfde eenheidsworst aan het worden. achja ik speel al COD sinds COD3, mss verteld dat meer over mij dan over COD :D
Mee eens. Wat ik verder jammer vind (lees: CoD is niet meer mijn type game) is de snelheid... dat ligt voor mij te hoog. Ik krijg er altijd een constant ADHD-adrenaline rush idee bij. Ik zou zo'n soort game graag op 75% van de snelheid graag willen spelen, voor het verhaal. Ook de reden dat online niks voor mij is, allemaal tieners met teveel tijd die de hele dag door niks anders doen en dus supergoed zijn. Als je fulltime werkt zijn die paar uur gamen per week gewoon ontspanning, dan leg je het af tegen die gasten. Iemand noemde Medal of Honor: Allied Assault, dat was geweldig :)
Hier nog een gamer met hetzelfde verzoek, ik ben ook geen online multiplayer
Dan is de oplossing heel simpel: je koopt het spel, speelt hem uit en binnen twee weken zet je hem voor 15 euro minder op marktplaats.
Het is iets meer gedoe, maar zo doe ik het jaren met singleplayer spellen.
Ik snap deze 7,5 niet. Weinig content (8 multiplayer maps!?) veel framedrops op de PS5, weinig wapens.. dit spel is niet af en mist duidelijk nog 1 jaar aan development (wat niet gek is gezien deze COD maar 2 jaar ontwikkeltijd heeft gehad).
Vergeet niet de eindeloze hoeveelheid bugs. Random freezes, console shutdown, menu's die hangen, parties die je niet kunt joinen. Deze game had gewoon nog in Alpha fase moeten zitten.
Meestal begrijp ik alle kritiek die CoD krijgt wel. Tegelijkertijd heb ik er nooit echt 'last' van gehad. Ik gooi mn Xbox op de TV aan en speel wat multiplayer. Dat blijft voor mij de 'core' van CoD. Innovatie, campagne of SBMM, dat boeit me niet echt. Ik vraag me ook m.b.t. innovatie af waar CoD echt zou kunnen innoveren. Het enige grote verschil dat ik ooit heb gemerkt was al die boost jumps / jet packs sinds Advanced Warfare. Ik vond het wel grappig, en nu zijn ze er sinds WWII weer uit, ook prima. Wat ik belangrijk vind is dat de mechaniek een beetje lekker aanvoelt en de maps goed te doen zijn. Cold War vind ik wat dat betreft een lichte verademing t.o.v. MW. Speelt soepel en geen gebouwen met kamertjes en trappen, lekker simpel. Kleine irritaties zijn er elk jaar wel, maar ach.

Een tweede innovatie is natuurlijk de Battle Royal modus, dat speel ik af en toe naast de multiplayer. Ook daar wijk ik misschien een beetje af van de gangbare kritieken. Ik vond Blackout leuker dan Warzone. Het speelde was luchtiger op de één of andere manier. Oh well, my two cents..
Vind het wel leuk om te zien dat jullie SBMM als een positiefs aanduiden bij deze review terwijl vrijwel de gehele community er zeer ontevreden over is. Ik heb er zelf ook geen problemen mee, zal wel zijn omdat ik niet zo goed ben. Als je wilt lachen moet je eens op de subreddit van Cold War kijken, daar wordt echt ontzettend veel gepost over hoe slecht SBMM wel niet is en dat ze nooit meer COD games willen met SBMM. Denk dat dat toch grotendeels komt omdat ze nu daadwerkelijk tegen mensen zitten van hun eigen skill level en geen noobs kunnen pubstompen.
In mijn ogen is sbmm gewoon prima en iets wat ze in elk spel zouden moeten implementeren.

Ik merk dat de potjes gewoon veel leuker zijn omdat ik gewoon goed mee kan komen met de rest en eigenlijk altijd in de top 5 eindig. Daardoor zijn de potjes ook een stuk spannender en zijn alle spelers aanzienlijk meer gewaagd aan elkaar. Alles is gewoon veel beter in balans.

Ik snap oprecht niet dat mensen hier over klagen. Of is dat enkel dat ze niet steeds met een K/D-ratio van 10:1 winnen?...
Het probleem is in mijn ogen, dat als je grind om beter te worden, dit eigenlijk nauwelijks nut heeft, omdat je dan gewoon bij betere komt. En jezelf beter zien worden is juist iets wat ik erg belangrijk vind bij een redelijk competitief spel. Aan het eind van de dag is die SBMM er trouwens alleen maar om de winst te verhogen hè.
Ik als casual speler kan het alleen maar aanmoedigen. Omdat het gros van de spelers in een potje aan elkaar gewaagd zijn, gaat het er behoorlijk gelijk aan toe. Dit resulteert in meer spanning en daadwerkelijke voldoening als je wint.

Natuurlijk is een keer winnen met gigantische overmacht leuk, echter is daar de lol ook weer snel van af. Andersom is het voor casual spelers ook absoluut niet leuk ieder potje compleet gedomineerd te worden.

In mijn optiek is het gewoon de klagende hardcore speler die niet even kan laten zien dat ie oh zo ervaren en oh zo’n exclusieve (hard to get) skins, etc. heeft. Oftewel: je kunt moeilijk pronken met je Ferrari als iedereen een Ferrari heeft...
Het probleem is, dat wanneer je samenspeelt in een party met een iets meer hardcore maatje, je word gematched met meer skilled mensen
Het probleem wat ik eerder zie is dat je gematched wordt met mensen die eigenlijk boven hun niveau spelen en daardoor verzaden in tactieken die niet leuk zijn om tegen te spelen. Niet zozeer omdat je dood gaat, maar omdat het ingaat tegen de normale speelstijlen en je niet het idee hebt tegen iemand te spelen die echt beter is, maar gewoon flauw bezig is. Hele pot campen in een gebouw bijvoorbeeld. Veel mensen dragen ook niets bij aan objectives en dat maakt een pot al snel frustrerend.

Het algoritme kan nog niet goed mensen aan elkaar matchen die ook daadwerkelijk gelijk zijn en de game biedt teveel opties om als trutje je kills binnen te harken. Wat weer betekent dat SBMM nooit zo gaat werken dat iedereen plezier heeft aan de game. En je hebt, zeker als beginner, te maken met een enorme handicap dat je nog niet alle perks, wapens en attachments hebt, waardoor je al snel 1-0 achter staat als je later dan de eerste maand online komt.
Grinden om beter te worden is ook nooit nodig geweest in CoD, als je gewoon potjes speelt wordt je vanzelf(op redelijke snelheid) beter.

SBMM klinkt erg leuk, juist ook voor goede spelers, die krijgen meer uitdaging.
Ik wil lol hebben i.p.v. zweten en stressen. Gamen moet leuk zijn.

En dat hele systeem deugd niet. Want iedereen is altijd beter.

Spellen moeten gewoon connectie gebonden lobby's hebben en niet deze bullshit.
Ik wil lol hebben i.p.v. zweten en stressen.
Dat willen mensen die tegen jou spelen ook. Die game tegen noobs waar je 50-0 gaat is leuk voor jou, minder leuk voor die noobs. En laten we wel wezen, de groep noobs is een overgrote meerderheid waar bedrijven hun games ook aan willen kunnen smeren, dus SBMM gaat nergens meer heen, zelfs met al die klagers op Reddit die dreigen de volgende CoD niet meer kopen en dat vervolgens echt wel doen.

Maar als je alleen lol hebt als je wint en 'zweet en stresst' als je eens wordt ingemaakt, dan moet je misschien op zoek naar een minder competitieve hobby.
Ja dat gaat niet. Ik ben verslaafd aan shooters 8-) Het probleem is dat pro's nooit lobby's hebben met alleen maar pro's. Die zitten bij mij in de lobby's.

Vooral in apex legends kun je dat mooi zien. Daar heb je mensen met 30.000 kills op een poppetje terwijl mijn hoogste maar 4000 is.

Die hebben een K/D ratio van 7. En ik van 2.

Ik moet elke lobby tegen zulke nerds spelen. Dat is gewoon geen reet aan, want die walsen over je heen alsof ik een beginnende gamer ben.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 29 november 2020 12:32]

Dus je bent eigenlijk vóór SBMM, niet tegen, maar alleen voor spelers beter dan jou? :+
Nee ik ben volr normale servers met gemengd publiek. Niet met sweats.
T ja dat gevoel krijgen mensen met een K/D van 0,90 ook als ze tegen jouw spelen
Je bedoelt noobs roflstompen in plaats van een serieuze uitdaging? Die noobs zijn waarschijnlijk tevreden dat jij niet zomaar meer in hun games zit :)
Dit hadden ze veel eerder moeten implementeren. Je wil als amateur toch ook niet tegen een prof tennissen of voetballen?
Nee ze zouden ranked mode en non ranked mode moeten hebben oid, keuze tussen SBMM en niet. Soms wil je er goed voor gaan zitten en soms wil je gewoon even voor de lol wat knallen. Dat laatste gaat niet meer als je high ranked bent want je komt dat enkel bij mensen in tryhard mode, en dan word je gesloopt als je ff casual gaat of iets nieuws wilt proberen. Ik speelde vroeger Heartstone, dan ging ik voor een snel potje bv in de trein niet ranked.

Voor de rest heb ik al 10 jaar geen COD meer gespeeld trouwens, er is 0 verandering. Been there done that, move on.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 29 november 2020 09:03]

Keuze is op zich altijd goed dat ben ik met je eens.

Maar 'casual' knallen komt op mij over als 'ik ben bovengemiddeld goed en ik heb zin om wat noobs te slachten' en daar een goed gevoel bij te krijgen.
En dan is de ronde voor jou heel casual, maar voor de rest misschien enorm frustrerend omdat ze steeds binnen 1 sec door een goede speler worden neergemaaid, terwijl ze even lekker casual willen spelen ;). Lang verhaal kort: je bent niet de enige speler.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 29 november 2020 11:23]

Dat is dus precies wat ik bedoel. Ik snap dus niet dat goede gamers er kennelijk een kick van krijgen om mindere goden een pak slaag te geven. Klinkt mij als een soort minderwaardigheidscomplex wat ze van zich af proberen te schieten.
Klinkt mij als een soort minderwaardigheidscomplex
Grappig dat dacht ik juist bij het lezen van jou post...

Je maakt er heel wat anders van dan er gezegd wordt, ze willen niet harder ownen, ze willen niet altijd 100% moeten geven...

Ze kunnen gewoon 2 ranking ladders maken om te voorkomen dat je in de ene heel hard owned, want als je dat doet stijg je daar dan ook gewoon in rank

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 november 2020 12:38]

Ik snap heel goed wat hij bedoelt hoor, het is niet zo zeer dat je zelf wilt ownen, maar als er een MMR aan een matchmaking is gekoppeld ben je veel sneller geneigd om te try-harden dan ff wat geks te proberen, dit geld eigenlijk voor elke game met meerdere queues: league, starcraft, dota2, csgo etc.

Als er geen unranked matchmaking is in deze COD ben je natuurlijk altijd geneigd op je best te spelen zodat je je rank behoudt en niet verliest wanneer je even een gekke perk combinatie wilt proberen met rare wapens.
Een unranked modus met eigen MMR bied in de meeste games welke er gebruik van maken prima soelaas, vaak is je ranking daar een stuk anders dan in "ranked" en word je met een breder spectrum van spelers gematched.

Geen (of in ieder geval minder) pubstomps, maar wel een wat rustigere omgeving om nieuwe dingen te proberen of even onderuitgezakt te spelen.
Een beetje hetzelfde als dat je in League of Legends een casual potje wilt doen als silver speler en je tegen diamonds en platinums komt te staan omdat zij ook een casual potje willen doen (en uiteindelijk de silvers moeten tryharden willen ze enigszins wat casual kunnen doen).

Ik vind dat als je een hele hoge rank hebt, je dit ook graag wilde en de gevolgen die daarbij horen geaccepteerd moeten worden. Max verstappen gaat ook niet casual tegen mij racen. Van Gerwen gaat ook niet zomaar casual meedoen aan een darttoernooi van een kroeg hier op de hoek.

En tuurlijk zullen ze echt wel ooit casual tegen andere mensen rijden/gooien die veel slechter zijn, maar als van Barneveld tegen mij wilt darten is dat sowieso met wederzijdse instemming. Ik als casual speler zit niet te wachten op mensen die met 1 hand 20 kills voor kunnen komen te staan omdat ze eenmaal zo goed zijn, dat is leuk voor een paar games, maar als dat 10 games achter elkaar zo gaat dan slaat de frustratie bij iedereen snel in behalve bij de pro speler ofc.

Ik snap eigenlijk nooit waarom de goede mensen dit graag willen, ik hoef ook niet tegen mensen te spelen waar ik met 20 kills verschil win puur omdat ze slechter zijn dan ik, dat is 2 potjes leuk, maar daarna ook niet meer.
En tuurlijk zullen ze echt wel ooit casual tegen andere mensen rijden/gooien die veel slechter zijn, maar als van Barneveld tegen mij wilt darten is dat sowieso met wederzijdse instemming. Ik als casual speler zit niet te wachten op mensen die met 1 hand 20 kills voor kunnen komen te staan omdat ze eenmaal zo goed zijn, dat is leuk voor een paar games, maar als dat 10 games achter elkaar zo gaat dan slaat de frustratie bij iedereen snel in behalve bij de pro speler ofc.
Dit is ook echt precies waarom ik eigenlijk nooit multiplayer speel. Ik ben (meestal) niet zo goed in de games en als ik dan in de multiplayer kom zonder goede matchmaking (en laten we eerlijk zijn, dat is toch bij de meeste games het geval), dan mag ik blij zijn als ik 1 kill krijg en 30 keer dood ga (als we het hebben over shooters, speel zelf meer strategie spellen, maar je snapt het idee).

Om even een idee te krijgen met hoe goed ik ben: meestal speel ik (met de games die ik speel, denk aan Company of Heroes etc.) met bots op het makkelijkste of 1-na makkelijkste niveau en kan dan net aan de meeste potjes winnen. Alleen met de games waar ik wat beter (Total War, Europa Universalis, Crusader Kings) in ben speel ik op het gemiddelde niveau.
Is ook zo, dat geklaag over SBMM komt gewoon van spelers die graag een lobby vol noobs hebben zodat ze 40+ kills kunnen halen en zich extra goed voelen.

Dat gelul over af en toe casual spelen slaat nergens op, je wil gewoon maaien en dat lukt niet zomaar tegen spelers van je eigen niveau.

Niets mis met SBMM als het goed werkt.
Zo komt het op mij ook een beetje over. Stel je voor dat een spel eens een leuke uitdaging is. Waar halen de makers het lef vandaag zeg.. :+
Niet helemaal mee eens. Multiplayer van COD heeft altijd wel een vorm van SBMM gehad, waarbij vooral erg slechte spelers een een beschermde omgeving terecht komen om te wennen aan het spel. Helaas is de huidige SBMM nu zo strict dat je niet even casual kan knallen, want elke match wordt op het scherpst van de snede gespeeld. Op zich is dat geen probleem, maar dat zou je eigenlijk verwachten in een ranked playlist en niet in unranked. Daarnaast zie je bij COD niet hoe goed je nu werkelijk bent, je ziet namelijk niks van je skill rank. Het grootste probleem heb je echter als je met vrienden speelt die het spel nauwelijks spelen. Die worden in jouw party gezet en krijgen mensen tegen van jouw niveau. Die worden elke match helemaal door elkaar geknald. Als SBMM niet zo strict was geweest (vooral tijdperk voor Advanced Warfare) had je dit probleem niet.
Daarnaast wordt het systeem ook misbruikt, vooral door sommige populaire youtubers. Die maken een smurf account aan met een erg slechte K/D en laten die een match joinen. Vervolgens joinen ze met hun main account die match en verlaten de match met hun smurf account. Resultaat: je zit met alleen maar noobs in een match en sbmm heeft geen zin meer.
SBMM is tot op zekere hoogte goed, nieuwe spelers mogen beschermd worden tegen de ‘veteranen’. Maar als je het te ver doorvoert gaat het tegenwerken en gaan mensen andere dingen verzinnen om hun plezier uit het spel te halen. Ik vind daarmee dan ook dat SBMM in deze vorm echt niet als positief moet worden gezien.
Maar hoe zou dat werken volgens jou dan? Een 'pro' die casual speelt? Als er dan een noob om de hoek komt doe je dan rustig aan? Wacht je 200ms met de trekker overhalen?

Zo werkt dat niet, als je iemand ziet probeer je hem zo goed mogelijk en met al je mogelijkheden neer te halen, je kan niet zeggen 'ik speel nu casual', dat kan misschien tussen encounters door, wat laid back rondlopen, maar zodra er actie is probeer je te winnen.
Dan wordt die noob gewoon neergeschoten? Ik zie het probleem niet. Je wordt er ook als noob niet slechter van als je tegen betere tegenstanders speelt. Het mag van mij wel eens afgelopen zijn met die rubberen tegel maatschappij. Ik ben zelf met COD2 en op de PS3 met COD4 begonnen en toen starte ik ook tegen spelers die veel beter zijn. Daar wordt je zelf beter van en zie je ook je progressie. Nu zie je die niet. Ik snap niet waarom iedereen maar meteen overal in mee moet spelen en meteen alles moet kunnen winnen. Doorzettingsvermogen is in games steeds minder nodig, alles moet maar gedaan worden om nieuwe spelers te pleasen. Nieuwe generatie gamers moet schijnbaar meteen kunnen winnen anders stoppen ze meteen met spelen.

@alle drie hieronder. Zie ook mijn vorige post. Ik heb niets tegen een protective bracket bij de start van het spel, waar mensen nog wat kunnen leren hoe het spel werkt. Waar ik wel tegen ben is stricte SBMM waarbij op geen enkele manier kan worden gezien hoe goed je nu werkelijk bent tov andere spelers. De manier waarop bijvoorbeeld Rocket League het doet met silver, gold en platinum ranks zou COD ook kunnen doen voor elke season. Dan heb je in ieder geval nog iets om trots op te zijn en progressie te zien. Misschien zouden COD spelers dan ook meer objective gaan spelen.

Edit: -1 echt? Weer lekker objectief aan het moderaten tweakers :/

[Reactie gewijzigd door Batiatus op 29 november 2020 13:03]

Niemand zegt dat men alles moet kunnen winnen, maar er is een reden dat de meeste sporten ook gewoon gradaties hebben in niveau. Zo blijft het voor iedereen leuk. 1e van Barcelona gaan ook niet zomaar tegen de G-tjes spelen van de lokale voetbalclub. (En ja, dat doen ze soms wel, om de G-tjes een onvergetelijke dag te geven, maar dan doen ze dat niet om effe 'casual' een balletje te trappen en makkelijk te winnen. ;) )

Prima dat er een game mode is waar de niveau verschillen wat verder uit elkaar mogen liggen natuurlijk, maar ik zie echt geen enkel probleem met een systeem dat probeert spelers van gelijke niveau's tegenover elkaar te zetten.

Ik heb het al eerder gezegd: voor jou is het misschien lekker casual, effe knallen tegen beginners. Voor hun wordt het denk ik al snel frustrerend, als ze nauwelijks kunnen scoren. Daar wordt volgens mij met al het geklaag wat ik zo lees geen enkele rekening mee gehouden.

Als de spelers namelijk beter willen worden door spelen tegen betere spelers, moeten ze met volle focus spelen en is er voor hun weinig casual aan. Wat ik dus een beetje lees in alle reacties is dat alleen Pro's af en toe casual moeten kunnen spelen, de rest heeft dikke pech.
En zoals ik hierboven ook al aangeef: dan moet je die niveau’s ook zichtbaar maken als COD zijnde. Dat is nu niet het geval. Nu kan je reverse boosten (je gaat van spelen tegen Barcelona naar fc bal op het dak 6) en gaat dan 100-2. Dat slaat nergens op en behoudens de speelstijl van de tegenstanders is niet te bewijzen of je nu werkelijk goed bent of legitiem gecheat hebt.
Waar iedereen hier ook totaal niet op in gaat is dat je niet meer leuk kan schieten met je vrienden van een ander niveau.
Lobbies met gemixte skilllevels is dan veel beter. Een paar goede spelers en een paar slechte.
Ik hoef ook niet tegen alleen maar noobs te spelen, maar een mix tussen matige, goede en mensen die met scuff controllers spelen zou wel eens fijn zijn.
Dus eigenlijk is men gewoon gepikeerd omdat ze niet meer kunnen laten zien hoe goed ze zijn!?
Niet alleen omdat ze hun tegenstanders niet meer compleet weg kunnen vagen, maar dus ook omdat ze niet dmv een level kunnen laten zien hoe “goed” ze zijn.

Want zelfs iemand die max level is hoeft niet goed te zijn...
Voor een deel met je eens, maar als je nu goed bent kom je toch alsnog in de hogere leagues terecht? Dus als je meer speelt, maar er zijn ook genoeg die op een gegeven moment tegen hun plafond aanlopen en dan nooit kunnen winnen omdat er altijd een groep is die beter is. Die groep gaat gewoon stoppen, want laten we eerlijk zijn, er is geen fluit aan je telkens verliest en weer binnen 2 seconden dood bent zodra je een pro tegenkomt.

Ik speel meerdere keren per week als PC'er met 2 vrienden, de 1 met Xbox en de ander met Playstation. Je merkt al verschil tussen de 3 verschillende platvormen maar dankzij SBMM kan ik nog met ze spelen, en 1 op de 50~/100~ potjes winnen we.

Snap dat het leuk is om eens te kunnen showen hoe goed je bent, door noobs af te knallen maar daar is voor de noob niks aan, net zoals het voor jouw niet leuk is omdat je zogenaamd niet meer casual kan gamen. Iemand met minder skills kan dan toch ook nooit even casual gamen? Ik zie niet in waarom mensen met hogere skill daar een voordeel in moeten hebben. Iedereen betaald 60 a 70 euro voor het spel en niemand hoeft zich dan te verantwoorden dat hij of zij een noob is en dan maar progressie moet tonen om ook eens casual te kunnen spelen.
Nieuwe generatie gamers hebben een keus, jij had dat niet. Schijnbaar kiest het gros van de mensen om tegen gelijk niveau spelers te spelen en ook in het begin mee te doen.

En klagen over rubberen tegels maatschappij... Het is een spel.
helemaal eens, net als in RB Six. Zelf mis ik het in BFV, dat kan zo unbalanced zijn. Meatgrinder of gegrind worden :).

Voor mij een reden om weer eens Cod te gaan spelen, als tussenspel voor bf6 komt.

[Reactie gewijzigd door no_way_today op 29 november 2020 09:21]

Sbmm haalt alle plezier uit een casual rondje, je moet constant op je allerbest spelen om ook maar in de buurt te komen van een acceptabele score. En als je dan wel een keer casual speelt, dan word je gelijk verrot gescholden door een stel try-hards. Dit probleem speelt al sinds Black Ops, en is sindsdien alleen maar erger geworden. Gelukkig speel ik geen competitieve shooters meer, veel beter voor mijn bloeddruk. :)
Als je casual speelt, hoef je je ook niet druk te maken om je score. En als je dan verrot gescholden wordt door tryhards, dan ligt dat niet aan de game maar aan de community.
Het ligt misschien niet aan het spel maar het verpest wel het spel. Net als een keer in World of Warcraft dat ik in een dungeon zat met willekeurige mensen. Zat er 1 te zeuren dat het niet snel genoeg ging, dat we eerst betere gear zouden moeten krijgen voordat we die dungeon zouden proberen (al zat ik er al ver boven), dat we dan onze class moeten leren spelen. Sorry ik speel voor de lol en niet om professioneel speler te worden. Ik heb geen zin om 30 websites door te lezen, tig scripts en addons te installeren. Gelukkig was dit maar 2 keer gebeurd ofzo want anders zou het wel echt het spel verpest hebben voor me.
In multiplayer is mijn K/D ratio exact 1,0. Dit is al een tijdje zo, terwijl ik wel beter ben geworden in het spel. Een SBMM systeem die te snel reageert op je performance laat je voelen alsof je helemaal niet beter wordt. Daarbij, als ik een nachtje goed heb geslapen en en een paar matches een goede k/d heb, dan bak ik er de dag er na helemaal niets van doordat ik tegenover veel betere spelers kom te staan.

Mijn vrienden en ikzelf zijn inmiddels gestopt met Warzone, voornamelijk door SBMM. Ik kan me voorstellen dat ietsdergelijks nodig is, zeker voor crossplay spellen, maar de implementatie en settings doen er toe.

Persoonlijk ben ik meer fan van een skill based systeem wat iets minder nauwkeurig is. Jaren geleden speelde ik Crossfire, wat beginnersservers had. Dat was ideaal. Zodra je rank te hoog was mocht je daar niet meer in en kon het gebeuren dat je tegenover hele goede spelers kwam te staan, maar dat was helemaal niet erg en juist een uitdaging.
Ik snap beide standpunten:
SBMM in casual/nonranked vinden velen goed omdat startende of minder goede spelers niet kansloos dood gaan elke keer en langzaam kunnen bijleren tegen spelers op eigen niveau.
Langs de andere kant vinden goede spelers het niet leuk omdat ze zelfs in casual/nonranked moeten tryharden. Hoewel je het argument kan maken dat ze gewoon genieten van het gemakkelijk platwalsen maken van noobs en dus unfair is. Zeker in games met hoog spelersaantal in een match heb je in non-SBMM wel altijd een goede speler zitten die iedereen vernedert. Casual is dan voor de startende / minder goede spelers dan niet echt meer "casual".

Oplossing is nochtans eenvoudig te designen: doe half/half, de helft van de tijd met SBMM en de andere helft niet. Iedereen heeft kans op fun en toch ook kans om bij te leren op eigen niveau.

[Reactie gewijzigd door Neverwinterx op 29 november 2020 23:04]

Voor mij ook de reden om het spel niet te
Kopen (naast slechte performance op PC)
Call of Duty is de Fifa onder de shooters
Duur, nooit echt beter en enorm populair ondanks dat er veel betere games beschikbaar zijn.
Klopt met beide spellen sla ik ook meestal 1 of 2 jaar over.
Ja, ik zou hier ook graag wat voorbeelden bij willen hebben :-) Ik zoek namelijk nog een goed alternatief voor CoD.
De vraag is wat je wilt natuurlijk. Wil je realistisch? Of een arcade shooter? Voor de arcade shooters is, met een stel maten, counter strike nog steeds leuk. Die heb je vast al wel vaker gehoord. Als je wat compleet anders wil, ik heb me de afgelopen tijd goed vermaakt met escape from tarkov. Een soort battle royale achtige survival met als doel om relatief realistisch te zijn. Ik zou in ieder geval aanraden om er een filmpje over op te zoeken
Bedankt voor de tips! Ik heb escape from tarkov even opgezocht en het ziet er inderdaad leuk uit. Ga ik binnenkort maar eens proberen :)
Kan je wat voorbeelden noemen?
Siege... bf4 (niet 1 en V), voor fifa: pes natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door no_way_today op 29 november 2020 09:19]

Ik heb in jaren geen fifa of überhaupt een voetbalspel gekocht, tot ik een maand of twee geleden plots zin had in een potje ballen. Fifa 20 was 60 eu of iets, dat was me wat te gortig voor zo nu en dan eens een potje. Daarna ben ik eens PES gaan zoeken en wat reviews gaan lezen. Voor 30 euro 2021 gehaald. Echt een leuk spel en op de PS4 heb je in no time een patch zodat je alle noemenswaardige competities en clubs hebt. Je hebt ook veel vrijheid met schieten als je langzaamaan meer manueel gaat spelen. En als ik de reviews mag geloven ziet het er ook nog beter uit dan Fifa 21.

Ik zeg aanrader + volgend jaar gaan ze een nieuwe engine gebruiken en de problemen die ze nu hebben oplossen.
Deze sla ik over. Heb nog steeds veel plezier in CoD:MW '19. Het is een kwestie van smaak maar ik heb de Arcady-feel van Treyarch nooit echt leuk gevonden.

Ik vond de Alpha en de Bèta van Cold War op PC bovendien heel erg slecht presteren. Frame stutters maakten het vrijwel onspeelbaar op een Radeon VII. Dit was met Black Ops 4 ook al het geval. Het is tot op de dag van vandaag niet gepatcht en ik heb een hard hoofd in dat er hier verandering in komt met Cold War. En dan heb ik het niet eens over de netcode gehad.

[Reactie gewijzigd door Ram-G-maN op 29 november 2020 09:06]

Terecht dat je het overgeslagen hebt, ik heb al jaren COD niet meer gespeeld want voornamelijk "same old" de allereerste Modern Warfare had ik grijs gespeeld, maar daarna kon het me niet veel boeien. Cold war key goedkoop gescoord vanwege m`n RTX 3080 aanschaf en ik wou behalve Young Blood een andere RT titel uitproberen. En dat was Cold war.

Op de settings die zowel de game, alsmede Geforce experience mij aanraadde gebaseerd op mijn systeem draaide het spel meteen 20 fps ... heel wat schroeven om dat een beetje richting de 60 te krijgen (ondertussen draaide Doom Eternal rustig op 200 fps op ultra, en 3440x1440)

Toen MP geprobeerd .. en frame stutters tot de max (raar genoeg niet in SP) - ik moest een hele obscure registry setting m.b.t de gamebar in Win10 aanpassen om dit te verhelpen, maar lage FPS en middelmatige GPU utilisation (50% GPU, CPU 40% ??) werd daarmee niet opgelost.

Ik wou dat ik wat meer research had gedaan, desodanks het een koopje was alsnog spijt.
Dat ligt waarschijnlijker aan jou setup en dat je een programma als experience de settings voor je laat regelen 8)7

0 framestotters, bijna alles maxed out, 120~140 fps met een 2080ti

Het voelt een stuk soepeler aan dan cod:mw waar ik dezelfde fps mee haal...
Dat ik Geforce experience het liet doen was pas nadat ik problemen had ondervonden, om te kijken of ik toch niet iets ergens had staan wat spaak in de wiel gooide. Daarnaast; zoals ik vermeld had en ik quote " Ondertussen draaide Doom Eternal rustig op 200 fps op ultra, en 3440x1440"

Dus nee, het ligt niet aan mijn setup. Genoeg andere titels hier die presteren zoals m`n systeem hoort te preseteren inclusief zaken met RT op ultra zoals Youngblood, Metro Exodus en Shadow of the tomb raider.

Reddit staat genoeg v.d mensen met 30xx kaarten die enorm vage problemen ondervinden. COD Cold war is letterlijk de enige titel met enorme vage prestatie (zoals ik zei, zowel de CPU als GPU utilisation is enorm laag) wat een beetje men doet denken waarom dit uberhaupt bundled zit bij 30xx kaarten.
Waar Modern Warfare 2019 met een nieuwe engine CoD terug op de kaart zette vind ik Cold War met zijn oude engine een grote stap achteruit. Het speelt en ziet eruit als een 10 jaar oude game, op next gen consoles. Nuketown blijft vermakelijk, maar verder zal dit spel alleen dienen om wapens te levelen voor het modernere Warzone
Heb je het over de multiplayer? Zo ja, dat ziet er niet echt next-gen uit nee. De single player daarin tegen ziet er enorm goed uit op de Xbox Series X en daar heb ik mij ook echt heel goed mee vermaakt.

Hij was wat kort, maar erg goed gemaakt.
Klopt! SP ga ik doen wanneer ik klaar ben met Valhalla, maar CoD draait voor mij wel om de MP. Of laat ik het zo zeggen, voor alleen SP is de prijs veel te hoog

[Reactie gewijzigd door Steven030 op 29 november 2020 10:22]

Wat ik mis is of je ook weer kan CO-OPen tegen bots. (En dan niet tegen zombies) Dat doe ik samen met een vriend veel in de laatste CoD maar daar wordt nu geen woord over gerept. Online zijn we namelijk te traag en oud. :p

Kan iemand mij vertellen of dit weer mogelijk is?
Want je bent 55 en speelt met een track ball ? :P
Haha, lol. Nee, zelfs nog lang niet. Ben 34. Maar mijn K/D ratio is om te huilen en beland altijd ergens onderaan op het scoreboard. (Zowel met CoD als BFV) En dat met behoorlijk veel uurtjes trainen. :p
Ik heb mijn speelstijl aangepast aan mijn leeftijd 41
Speel gemener met veel baiting en sneaks :)
Ik ga dat ook eens proberen. ;)
Ik ben 33 en ik heb nog veel plezier online. Niet dat ik super goed ben maar goed genoeg om er nog plezier van te hebben. Scheelt dat ene jaar zo erg dan. Volgend jaar maar geen cod meer kopen denk ik 🤣🤣
Bereid je maar voor op het ergste! 😜 Maar misschien speel ik gewoon niet zo tactisch, dat kan natuurlijk ook. Tegen de AI kom je daar nog wel mee weg. ;)
Ik vind dat ze crossplay anders moeten insteken. Niet per platform maar op basis van inputmedium (controller of keyboard /mouse).
Alsjeblieft niet! De keren dat we crossplay spelen met een maatje die een Xbox heeft, komen we hackers tegen in de lobby omdat daar standaard crossplay met pc aanstaat en niet uit te zetten is. Op de Playstation zien we ze nooit. Doei crossplay!

[Reactie gewijzigd door Xecuter NL op 29 november 2020 12:11]

Jup, heb zowel de PS als de Xbox maar puur om deze reden kies ik altijd de PS versie. Crossplay tegen kbm en cheaters haalt alle fun uit de game
Exact dat. Helaas verpesten de aimbotters op pc het crossplay gedeelte. En nee, het is niet dat muis/pc-spelers nou eenmaal beter zijn, het zijn te vaak echte aimbotters (te zien/volgen via deathcam). Hoop dat ze er iets op vinden bij nieuwe updates voor warzone.
Tja, daar kun je wel omheen komen met truukjes dus krijg je weer pissed off mensen die hackers genoemd worden.
SBMM bij Modern Warfare houdt ook rekening met of je toetsenborde en muis gebruikt of een controller volgens deze test.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True