Gerucht: nieuwe Call of Duty-titel heet Black Ops Cold War

De nieuwe titel in de Call of Duty-reeks krijgt Black Ops Cold War als ondertitel. Dat stelt althans het Twitter-account Okami, waar vaker vroegtijdig informatie over de gamereeks is geplaatst die later correct bleek te zijn.

Het bericht van Okami gaat gepaard met cover art die waarschijnlijk door hemzelf is gemaakt of aangepast en is dus geen officiële afbeelding. Het is niet duidelijk wat de bron van Okami's informatie is, maar onder meer TheGamingRevolution bevestigt de informatie in een video, waarin hij aangeeft hetzelfde te hebben vernomen. Eurogamer meldt ook dat de nieuwe game Call of Duty: Black Ops Cold War gaat heten; de website zegt dat te baseren op eigen bronnen. Zowel Okami als TheGamingRevolution voorspelden eerder al correct de release van Warzone, het op 10 maart uitgekomen battle-royale-onderdeel van het vorig jaar uitgekomen Call of Duty: Modern Warfare.

Treyarch is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de game. Die studio is ook de maker van de eerdere vier Black Ops-games. Er is nog weinig concrete informatie over de nieuwe titel en ook een releasedatum is nog onbekend. Afgaande op de naam zal de historische setting van de Koude Oorlog centraal staan, al beslaat die periode zo'n 45 jaar en worden allerlei spanningen, gebeurtenissen en gevechten onder die naam geschaard. Het betekent dat allerlei historische gebeurtenissen deel kunnen uitmaken van het spel. TheGamingRevolution suggereerde in een eerdere video dat de Vietnam-oorlog een rol zou spelen, al was dat behoorlijk speculatief.

Dat de Koude Oorlog centraal staat in de nieuwe Call of Duty-titel lijkt ook te worden bevestigd door teasers die Infinity Ward inmiddels heeft vrijgegeven in Warzone. Zo bleek een bunker op de map Verdansk, die eerder potdicht zat, via een drone ineens toegankelijk. In de bunker bleek een kernkop te liggen en een model van het Amerikaanse Lockheed U-2-spionagevliegtuig, dat tijdens het grootste deel van de Koude Oorlog werd ingezet en vanaf grote hoogten opereerde.

De Blackout-modus van Black Ops 4.

Door Joris Jansen

Redacteur

20-05-2020 • 14:18

49 Linkedin

Reacties (49)

49
49
24
1
0
10
Wijzig sortering
Ik vind het jammer dat er elk jaar een nieuwe game uit moet komen. Tuurlijk, mensen kopen het. (== meer geld voor Treyarch / Activision). Maar ikzelf zit niet te wachten om nu alweer een nieuwe Call of duty te kopen. Call of duty Modern Warfare werkt toch prima? Ik zou het zelf veel fijner vinden om jaarlijks (grote) updates te ontvangen.

Ik denk dat mede hierdoor de meeste call of duty games op de pc na een paar jaar al 'dood' zijn.

Een goed voorbeeld van een game die het nog goed doet na een aantal jaar is GTA V.

Edit: typo's.

[Reactie gewijzigd door jasperscheper op 20 mei 2020 14:35]

Je koopt toch ook niet elke VW Golf die uitkomt?
Een golf rijd nog prima na een aantal jaar ;)
Mijn ervaring met CoD op de pc is dat de servers elk jaar leger worden bij de oudere games (ondanks dat de game nog prima speelbaar is, denk aan CoD black ops 2 op de pc).
Dit zal je veel minder krijgen nu Modern Warfare cross platform werkt. Zelf ben ik ook nog wel zoet met MW 2019. Je ziet dat ze er echt hun ziel in hebben gestopt en het geeft mij echt een oldschool MW2 gevoel.
Ahh zo.. (Maar BO2 is toch al redelijk oud?)
Dan word het spel snel saai.

Mensen willen nieuwe wapens, nieuwe characters, nieuwe skills, nieuwe interface, ander soort setting etc. hebben.

Dat ga je niet redden met een jaarlijkse update.

Dan verliest Activison geld + riskeren ze een shooter genre aan een concurrent te geven.

Ik geef liever jaarlijks 60 euro voor een nieuw soort CoD spel dan inplaats van een super grote update die ik gratis ontvang.

Mensen zijn aan verandering toe na een jaar.
Ik zal wel van de oude garde zijn, maar ik heb meer dan 15 jaar Quake 3 Arena er op zitten. Elk jaar voor een nieuwe halfbakken CoD geld uitgeven begrijp ik dan weer niet.
Je lijkt wel een van de weinige te zijn die het niet begrijpt, als ik naar de verkoopcijfers van COD kijk. ;)
Verkoopcijfers laten alleen maar zien dat de marketing gigantisch goed is en mensen elk jaar de nieuwe versie kopen.

Net als bij Fifa vraag ik mezelf altijd af waarom elk jaar? Ik denk dat voor veel gamers het avontuur leuker wordt als je een game iets langer rekt. Want elk jaar moet je bij bijv CoD opnieuw levelen. Je haalt nieuwe skins, wapens, spelers etc.

Persoonlijk had ik liever iets gezien zoals WoW. Met om de paar jaar een grote gameplay update. Daar tussen wat extra content. Een van de redenen dat ik CoD al jaren niet meer speel is de jaarlijkse nieuwe game waar al m'n progress van de vorige niet mee gaat. En ik hoef de game niet te kopen idd, dat doe ik ook niet. Neemt niet weg dat ik het jammer vind.
Tijden zijn helaas veranderd. Zo heb ik SWAT 3 ongeveer 8 jaar gespeeld.
Ik begrijp het wel, echter ben ik een persoon die CoD heel af en toe opstart. Dan is het jammer om elk jaar een nieuwe titel te 'moeten' kopen :)
Je 'moet' niets. Je kunt er voor kiezen om iedere twee jaar of drie jaar te kopen. De servers zullen wellicht wat leger zijn (lees: langere wachttijden) maar niemand verplicht je om de nieuwste te kopen. Daarnaast is het nog altijd beter om te praten met je portemonnee: koop eens een andere shooter die wel lange support geniet.
Ik vind van wel. Want hoe langer je wacht met spelen van een spel na release, hoe lager je in rank mag beginnen online.

En als je dan tegen level 100's bv met allerlei perks en weet ik veel wat moet beginnen als low rank en beperkte keuze hebt, dan begint de frustratie snel op te komen met rage quits. In mijn geval toch.
En als je dan tegen level 100's bv met allerlei perks en weet ik veel wat moet beginnen als low rank en beperkte keuze hebt, dan begint de frustratie snel op te komen met rage quits. In mijn geval toch.
Maar dat is toch vaak met Battlefield/CoD, jij als beginneling heb vaker minder keuze dan de hogere lvl spelers.

Dit is vaak de reden voor mij om het links te laten liggen, ik hou graag van shooters waarbij iedereen keuze heeft uit hetzelfde en dat het alleen maar gaat om hoe goed je echt bent.
De verkoopcijfers liegen er inderdaad nog steeds niet om. En de laatste twee versies zijn wat mij betreft van puike kwaliteit.

Saai is niet altijd waar. Ik vermaak me althans nog meer dan uitstekend met WW2 en kan het zelfs jammer vinder dat er wat minder mensen te vinden zijn. Nog steeds genoeg speelplezier maar vaker en vaker dezelfde namen.
verwijdert bericht. Verkeerd gelezen.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 20 mei 2020 14:37]

Ik geef liever jaarlijks 60 euro voor een nieuw soort CoD spel dan inplaats van een super grote update die ik gratis ontvang.
Een nieuw soort ? het is elk jaar hetzelfde gewoon andere character/weapon/map skins, slap on a title and done :P
Je moet ook wel zowat de enige zijn waar ik ooit van heb gelezen '' ik betaal liever elk jaar 60 Euro ipv een gratis grote update '', ale buiten eens de 1 a 2 random personen die hetzelfde denken.

Voor mij is het nu al elk jaar saai ook met een ''nieuwe'' CoD release want het is elk jaar quasi dezelfde pot pickles, de ene keer met al eens wat meer augurken er in dan de andere keer :P

Is een nieuwe titel op een doosje en wat weapon names/skins en wat maps je elk jaar echt 60 Euro waard ? en waarom is dat dan zo anders dan dat ze hetzelfde zouden aanbieden maar dan als ( wss paid ) content in de huidige titel ? dan heb je toch ook andere weps en omgeving etc.

Wat mij nog het meeste stoort elk jaar is dat de 60 euro versie nog maar het laagste trapje op de ladder is, want als je dan iemand zoals jij bent die alles nieuw wilt hebben neem je ook best de season pass, maar dan begint het toch al een zure prijs te worden voor iets waar ze 12 maanden later alweer de support voor laten vallen ( sure je kan nog wel steeds inloggen en spelen, maar alle aandacht gaat dan weer naar CoD 25 2021 )
Ja het draait om de omzet |:( helaas
Ik denk dat mede hierdoor de meeste call of duty games op de pc na een paar jaar al 'dood' zijn.
En dat vindt Activision prima, want da's een prima reden voor gamers om de jaarlijkse editie te blijven kopen.
En om steeds minder/geen geld meer te hoeven betalen aan server onderhoud etc.
Tja persoonlijk vind ik gta om te HUILEN day was het bij release al en het is nooit gefixed. Bakken cheaters, een onbalans van hier tot ginter en weer terug en dat 3x en repetatief als een malle om maar aan geld te komen en dan hebben we het nog niet eens over de ABSURDE laad tijden die na 5 jaar nog niet gefixed zijn en volgens mij volledig aan de tergend trage servers ligt.

Het was toen al geen 5 euro waard en dat is het nog steeds niet.

verder worden verschillende cod games door verschillende studios gemaakt dus hebben ze wel meer als een jaar om er aan te werken. ik hoop alleen dat ze met een single player komen anders mogen ze het bij voorbaat al houden.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 20 mei 2020 17:22]

De Koude Oorlog duurde vrij lang (1945-1991), maar gezien de hints met de Lockheed U-2 (eerste vlucht 1955) speelt het waarschijnlijk meer af in de beginperiode. Persoonlijk lijkt me dat wel wat. Je hebt dan semi-moderne wapens zonder allerlei high-tech dingen zoals drones, hacken, jetpacks, etc.
Anoniem: 1350842
@g0tanks20 mei 2020 14:42
Ik ben uberhaupt wel benieuwd hoe ze een CoD spel maken van een oorlog die vrijwel niet ging om vechtende partijen, in ieder geval niet op de massa's neerschieten stijl zoals andere oorlogen (en daarmee CoD spellen). Maar misschien brengt dat ook wel weer wat verfrissing in een serie.
Ben benieuwd of ze zich dan vooral richten op conflicten in landen als Korea, waar natuurlijk wel meer gevochten is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1350842 op 20 mei 2020 14:42]

Het lijkt me eigenlijk heel gaaf! Meer spec ops/spionage missies i.p.v. all out warfare. Ik herinner me nog altijd de missie van COD4 waar je als sniper duo een assassination moet veroorzaken
Anoniem: 1350842
@ToHiForAFly20 mei 2020 14:52
Het lijkt mij ook juist leuk hoor, maar ik ben een beetje skeptisch dat ze die kant op gaan. CoD is juist altijd geliefd geweest om de snelle gameplay en veel schieten, dus een focus op spionage zou een grote verandering zijn voor hun fanbase.

Het verschil is tegenwoordig veel minder, maar 5 jaar geleden vond ik dat wel een beetje het onderscheid. CoD als je even gedachtenloos wilt schieten en Battlefield als je wat meer tactisch en traag wilde spelen.
Ik denk dat je 'spionagemissies' ook kunt uitleggen als missies in de verschillende proxy-wars. Dat soort missies voert al een aantal CoD-edities de boventoon. De tegenstander mag niet zien dat je US/UK/RU bent, daarom dragen de personages geen patches en vechten ze tegen door de tegenpartij gesteunde milities in (semi-)bezette gebieden.
Dat lijkt me wel weer wat!
Maar als ik dan een headshot maak moet het ook een headshot zijn!
Ze kunnen alle kanten op. Blackops achter the iron curtain (Hongarije's revolutie / Warsaw Pact / Czechoslovakia), CIA/KGB/MI6 espionage extractie missies, indirecte oorlogen in Turkije / Iran / Cuba (Bay of Pigs Invasion). En dat is nog allemaal enkel gebaseerd op de waarheid. Een paar goede schrijvers gooien er zo een paar 'geheime' space missies achteraan. Keuze genoeg.
Black ops 1 speelde ook tijdens de koude oorlog, ze hebben er toch iets moois van weten te maken, natuurlijk allemaal niet bestaande situaties maar ze hebben het aannemelijk gemaakt.
De U-2 vliegt tot op de dag van vandaag ;) Maar inderdaad de spionagerol van het vliegtuig was sinds 1960 al helemaal voorbij door de sattelieten, de A12/SR71 en de 2 neergeschoten toestellen.
Dit concept hebben ze toch al eerder gedaan met de eerste Black Ops? Mijn laatste COD (en de beste imo.) Voor de mensen die de koude oorlog een leuk concept vinden, kijk dan is naar dat spel.
Klopt. De eerste twee Black Ops zijn ook gelijk mijn favoriete CoD games. Ben benieuwd of ze qua gameplay iets nieuws gaan doen, ik vond het unlocksysteem en wager matches in BO1 erg leuk, en het Pick 9 systeem van BO2.
hopen dat er weer crossplay in zit. dan koop ik hem gelijk.
(mw2019 gespeeld met xbox controller sinds de release) op pc. mijn aim met de muis is helemaal
verpest 😳😜 in battlefield 3


sorry voor deze nutteloze info.
Klinkt goed! BLOPS I en II speelden trouwens ook in de koude oorlog natuurlijk. Vond ik ook een mooie setting (behalve dat psychogedoe met die "nummers" in BLOPS I)

Ik heb CoD helemaal links laten liggen toen ze met die futuristische shooters begonnen. Echte conflicten en wapens hebben toch meer aantrekkingskracht dan dat wat helemaal uit de duim gezogen is. Net zoals ik Battlefield 2 geweldig maar Battlefield 2142 niks vond.

Ik weet dat ze inmiddels weer naar de 'roots' terug zijn gekeerd en ik ben vanaf Modern Warfare weer ingestapt, die was weer ouderwets goed. Ben dus ook wel benieuwd naar deze.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 20 mei 2020 17:20]

Deze sla ik over. Die titel vind ik niks.
Alleen op basis van de titel?

Man, man, man.....
Het getuigt gewoon van zware uitmelkerij. Een creatieve toffe titel helpt mee aan de hype.
Die laat ik aan mij voorbij gaan, heb de Black Ops serie juist verkocht omdat ik het geen leuke serie vond.
ik kreeg call of duty black ops 4 bij de gpu als voucher. op zich wel leuk. alleen die specializations vind ik niet leuk. sommigen zijn echt Te sterk. maar een spel met een ouderwets thema zal heus geen moderne gadgets hebben.
ik wacht wel af.
Call Of Duty: A Longer Name Sounds Cooler.
Jezus wat een titel.

Al was een titel als Black Ops Modern Warzone grappiger geweest.
Zouden ze net als bij de vorige CoD de Amerikaanse oorlogsmisdaden afschuiven op de russen?
Amerikaanse uitgever he, zou er niet vanuit gaan dat ze al te kritisch naar zichzelf zullen kijken

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee