Call of Duty Black Ops: Cold War krijgt van 17 tot 19 oktober open bètaperiode

De bèta van Call of Duty: Black Ops - Cold War is gedurende het weekend van 17 tot 19 oktober voor iedereen te spelen op alle platforms. Daarnaast is er in het weekend daarvoor al een bèta die exclusief voor PS4-spelers bedoeld is.

Activision laat weten dat er naast de open bèta van 17 tot 19 oktober voor alle platforms, van 8 tot 9 oktober al exclusief toegang is voor PS4-spelers die de game hebben vooruitbesteld. Vervolgens is er een open bèta van 10 tot 12 oktober voor alle geïnteresseerde PS4-spelers. Bij eerdere Call of Duty-titels waren ook al dergelijke, vroegtijdige bètaperiodes voor PS4-spelers.

Daarna is er van 15 tot 16 oktober toegang voor Xbox- en pc-spelers die Call of Duty Black Ops: Cold War vooruit hebben besteld. Alle PS4-spelers hebben dan ook weer toegang. En dan volgt van 17 tot 19 oktober de open bèta voor iedereen op alle platforms.

Ontwikkelaar Treyarch noch uitgever Activision hebben laten weten welke modi tijdens de bètaperiodes speelbaar zullen zijn. Volgens de website Charlie Intel zal de bèta in ieder geval meer modi bevatten dan de onlangs afgelopen alfa voor de PS4 en zullen in ieder geval de VIP Escort-modus en Fireteam beschikbaar zijn.

Call of Duty Black Ops: Cold War verschijnt op 13 november. Het is een rechtstreeks vervolg op de eerste Black Ops-game uit 2010, waarbij het verhaal zich ook al afspeelde tijdens de Koude Oorlog. Tweakers schreef eerder een preview van de singleplayer en multiplayer van de aankomende Call of Duty-titel.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-09-2020 • 09:52

45 Linkedin

Reacties (45)

Wijzig sortering
Integendeel tot de meeste comments hier was ik positief verrast. De graphics waren best mooi, er was een map in de woestijn met rotsen en dit zag er in mijn ogen echt dikke prima uit. De player models waren allemaal wat minder maar dat is iets wat mij op dit moment niet zo kan boeien. Het speelde allemaal net wat lekkerder en beter dan MW en Warzone. Daar heb ik vaak het idee dat het wat houteriger gaat. Dit voelde allemaal net iets meer responsive en iets minder glitchy ofzo. Ook de loadouts hebben ze prima balanced met een 4e wildcard perk set. Je ziet direct welke modification wat doet op een wapen. Het is dat ik liever Warzone speel maar ik heb er geen probleem mee als ze het porten naar deze 'engine'.

Ik hoop ook stiekem dat de graphics minder waren om de download size wat kleiner te maken.

[Reactie gewijzigd door Rule op 22 september 2020 20:09]

Ben benieuwd of het net zo goed zal zijn als Modern Warfare, want de gameplay die ik tot nu heb gezien valt grafisch zwaar tegen.
Gameplay is iets anders dan graphics he. ;)

Qua graphics is dit niets nieuws, het is voortboorduren op de oude engine. Alleen de setting is anders.
Die 'oude' engine is niet helemaal waar. Vorig jaar is deze met Modern Warfare volledig gerebuild (IW 8.0 engine). Waar het tot IW 8.0 continu upgrades waren.
"Dubbed IW 8.0, the engine was created within five years, and feature substantial upgrades such as spectral rendering, volumetric lighting and support for hardware-accelerated ray tracing on the PC version.[10][11] Activision has stated that the new engine is also shared across the board for all Call of Duty developers to use in future titles. Black Ops Cold War does not use this new engine, but instead uses a highly modified version of the Black Ops III engine. [12][13]"

Bron: https://www.wikiwand.com/en/IW_engine
Ah duidelijk. Ik dacht dat elke nieuwe CoD IW 8 gebruikte vanaf 2019. Beetje vreemd dat Cold War dan een oudere gebruikt.
Opzich niet heel vreemd! Aangezien deze Black Ops al drie jaar in ontwikkeling is/was. Infinity Ward heeft voor Modern Warfare de engine zelf opnieuw gebouwd en heeft tegelijkertijd het spel daar omheen moeten ontwikkelen. Ik kan me voorstellen dat Treyarch ervoor gekozen heeft om verder te borduren op de bestaande, oude engine in plaats van eentje die nog niet af was.
Deze gebruikt die nieuwe engine helaas niet.
Unreal Engine itereerd nu ook al meer dan 20 jaar op dezelfde code base, Windows, Cryengine etc doen dit allen ook. Call of Duty Modern Warfare oogt toch echt vele malen beter dan bijvoorbeeld de voorganger. Black Ops Cold War nog niet zelf mogen spelen maar verwacht weer een jump.
Klopt helemaal wat u zegt :), daar was ik zelf ook wel al achter.
Wat we momenteel hebben gezien is gewoon een grote downgrade en dat zou je niet verwachten.
Op de ps4 pro vond ik het echt afschuwelijk lelijk uitzien (graphics). Alles voelde raar. Schieten zonder recoil, granaat werpen kost je 6 seconde, geluid was mager. Ik vond het op allerlei vlakken een achteruitgang op modern warfare. Ik zal nog de pc versie proberen en als die ook zo tegenvalt, dan wordt het uit de budgetbak vissen voor €10,- voor de singleplayer campaign.
Ik heb hem op de normale PS4 gespeeld en het zag er gewoon prima uit. Geluid was uitstekend en schieten voelde ook echt heerlijk. Geen idee wat jij gewend bent, maar het speelde fijner dan de huidige COD.
Het speelt veel makkelijker inderdaad zonder recoil op de wapens.
Grafisch echt geen hoogvlieger, alles vanaf 100m ziet er niet meer uit.
Dat doen ze met MW/Warzone echt veel beter.
Enige pluspunt is t geluid.
Het speelt veel makkelijker inderdaad zonder recoil op de wapens.
Grafisch echt geen hoogvlieger, alles vanaf 100m ziet er niet meer uit.
Dat doen ze met MW/Warzone echt veel beter.
Enige pluspunt is t geluid.
De kleinere mappen zagen er gewoon goed uit op m'n PS4 pro en de HDR effecten waren mooi. Bij de grotere mappen zag je dat textures in de verte er minder mooi uit zagen. Dat doet battlefield beter.

Maar het is nog een alpha, je ziet vaak dat deze op een lagere resolutie draait dan de uiteindelijke versie. Dus ik verwacht nog wel dat je hier verbetering in ziet.
Ik ben het deels met je eens. Het gooien van een granaat duurde lang, maar een tactical daarnaast weer niet. Het geluid is al een stuk beter dan in MW2, daar hoor je uberhaupt niemand lopen, in Cold War is dit al een enorme vooruitgang. En wat mij betreft ook wel nodig in een game zoals CoD. Verder denk ik dat de graphics expres 'laag' gehouden worden zodat het er op de PS5 extra mooi uit ziet (marketing?).
Verwacht meer dat dit een alpha is waardoor het nog niet geoptimaliseerd is met de beoogde grafische instellingen.
Bij release denk ik dat het er dus beter uit gaat zien; verder vond ik de game te "arcade" in vergelijking met MW de alpha voelde ongepolijst (voornamelijk op animatie) en had kwa feel veel weg van een F2P shooter.

EDIT: Spelling

[Reactie gewijzigd door Rexus op 22 september 2020 12:45]

Tussen de alpha en beta en release destijds bij bo3 zat weinig tot geen verschil naar mijn mening, zelfs de zelfde bugs zaten er op release nog in. Ik heb er een zwaar hoofd in dat het nog veel beter gaat worden.

Dan maar nog een jaartje MW, alle tryhards en campers gaan naar CW en dan kan je met 'normale' lobbies nog een jaar volbrengen.
Het is dan ook geen alfa en opvolgende beta test. Die termen worden hier alleen voor markteting doeleinden gebruikt.

Immers: waar is het bugtracker formulier om je testresultaten te melden en volgen, zoals bij een echte beta test gebruikelijk is ?? Een "alfa/beta-best" waarbij geen feedback procedure is, is eigenlijk gewoon een ouderwetse "demo"

[Reactie gewijzigd door fre0n op 23 september 2020 16:22]

ja echt geen gezicht. ik speel op ps4 pro met hdr topline tv. heb daarna black ops 4 geinstalleerd, zag er beter uit niet gelogen.

Een van de minste call of duty's aller tijden naar mijn idee.. de graphics zijn zo slecht ongekend.
Ik vond het wel lekker weg spelen. Helemaal hoe ze de maps hebben aangepakt. Strategisch en zie nu al veel rush lines en tactieken die ik kan inzetten als de pc versie eenmaal er is. Lekker arcade waar skill de hoofdzaak is in plaats van gekke gedoe.

Eindelijk weer eens een leuke cod.
Ik hoop(te) juist op beter geluid, in warzone vindt ik het geluid erg slecht, soms hier je voetstappen bijvoorbeeld gewoon niet terwijl dit wel zou moeten, of hoor je ze op een totaal andere plek dan waar het echt vandaan komt.
Ik ben benieuwd! Klinkt goed in ieder geval. Maar ik hoop niet dat iedereen weer zo'n extreem grote download te wachten staat...
Smite heeft bv een optionele 4k texture pack die je kan downloaden. Waarom doen meer games dit niet.
Kunnen publishers eens stoppen om een demo/stresstest van 3 dagen minder dan een maand voor de release "beta" te noemen...
Heb de alpha gespeeld maar was niet onder de indruk. Speel liever MW.
In ieder geval fijn dat ze een Open Beta doen. Dan kan ik tenminste de game nog even uitproberen voordat ik 'm afschrijf. In eerste instantie wat ik zo heb kunnen gezien lijkt het op het gebied van graphics een achteruitgang op Modern Warfare. Maar dat is het risico als je twee verschillende studio's aan de titel laat werken. Andere manier van werken, andere tools. Vind het al een hele prestatie dat ze Warzone dus gaan ondersteunen over deze twee studio's.

Heb jarenlang afstand gedaan van de Call Of Duty serie vanwege de oudere engines met de verminderde graphics en het hele jetpack gebeuren. Battlefield zag er in mijn ogen destijds beter uit en had een open world sandbox ervaring. Iets wat je nu weer terugziet in Modern Warfare/Warzone. De nieuwe graphics in Modern Warfare hebben mij weer terug getrokken naar de titel. Ik hoop dat Cold War dat zelfde enthousiasme vast kan houden maar ik ben er eigenlijk een beetje bang voor.
zelfde gevoel hier, enkel nog de verwoesting die battlefield heeft zou er bij mogen van me.
Dat zou het inderdaad helemaal af maken, als ze dat voor elkaar zouden krijgen in COD. Kun je meteen een einde maken aan campers door het hele gebouw gewoon neer te halen.
Volledig mee eens. Hoop dat Modern Warfare het uit houd qua speleraantallen tot de volgende uitkomt van IW.
De alpha was echt kak.
-Spelers zie je ook weer moeilijk enzo.
-Maps zijn veel te druk ogend.
-Shoot first die first was weer extreem in de alpha.
-Niks is uniek.
-Het killstreaksysteem maakt campen weer aantrekkelijk.
-Tyfes snipers.
-1000 headglitch plekken.

Probeer de beta nog, maar ben er bang voor.
Ik heb de open beta afgelopen weekend gespeeld maar vond het niet bijzonder.
Grafisch op de current-gen minder dan Modern Warfare, het geluid klonk niet goed en de twee beschikbare maps waren niet bijzonder leuk om te spelen.
Het zijn echt verschillende studio's die een COD game mogen maken, ze gebruiken niet de engine van Modern Warfare en leren van verbeteringen uit die modernere game.
Enkel voor de singleplayer ga ik niet de volledige prijs betalen, dan wacht ik wel tot ie goedkoper is.
Ik blijf liever Modern Warfare/Warzone spelen.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 22 september 2020 10:57]

Ik vond de alpha ook behoorlijk slecht. Op alle vlakken een achteruitgang ten opzichte van (de in mijn ogen sublieme reboot) Modern Warfare.

Ik hoop echt dat ze de Zombies mode goed uitwerken, dat blijft een van mijn favoriete modes. Dat zal (samen met de Warzone toevoegingen) gaan bepalen of ik de game wel/niet zal kopen (of ze moeten de multiplayer enorm verbeteren), want op deze manier houd ik het liever bij MW/Warzone.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee