Microsoft kijkt naar CoD: Cold War-error die deel game onspeelbaar maakt op Xbox

Microsoft laat weten dat het op de hoogte is van een error waar spelers op de Xbox One en Xbox Series X mee te maken kunnen krijgen tijdens het spelen van Call of Duty Black Ops: Cold War. De fout maakt het onmogelijk om bepaalde delen van de game te kunnen spelen.

Volgens Microsoft kunnen 'sommige gebruikers' op de Xbox One en Series X te maken krijgen met een zogeheten 'Blackout Trial'-error na het doorvoeren van de meest recente update voor de game. Microsoft kijkt naar het probleem en belooft later met meer informatie naar buiten te komen.

Meerdere gebruikers maken melding van het feit dat ze een pop-up in beeld krijgen waarop het volgende staat: Blackout trial has ended. Daarbij staat de toelichting dat ze de volledige game moeten aanschaffen om toegang te krijgen tot Blackout, Multiplayer en de Zombie-modus. In het scherm is de optie aanwezig om de volledige versie van de game aan te schaffen, maar het gaat om spelers die Call of Duty Black Ops: Cold War al hebben aangeschaft. Spelers kunnen niet voorbij dit scherm komen.

Blackout is overigens de naam van de battle royalemodus van Black Ops 4 uit 2018. Het lijkt er dan ook op dat deze foutmelding iets te maken heeft met code uit die game die kennelijk ook zijn weg heeft gevonden naar de huidige game, Call of Duty Black Ops: Cold War.

Call of Duty-nieuwssite Charlie Intel schrijft dat er voorlopig wel een workaround voor dit probleem is. Spelers die last hebben van dit issue, wordt aangeraden naar Manage Game & Add-Ons te gaan en vervolgens Black Ops Cold War te selecteren. Daar dient te worden gecontroleerd of alle items voor de game staan aangevinkt en zijn geïnstalleerd. Daarna moet de game opnieuw worden opgestart.

Door Joris Jansen

Redacteur

09-12-2020 • 12:47

57 Linkedin

Reacties (57)

Wijzig sortering
En de issues die er voor zorgen dat de Xbox en PS5 gewoon uitvallen? Gaan we daar nog wat aan doen?

Ik heb het al in Warzone op de PS5: Poef, PS5 uit. Het is de enige game waar het bij gebeurt. Meerdere malen andere games een hele nacht laten draaien, geen probleem. Warzone: Soms na 10 minuten, soms na 4 uur maar uitvallen zal die.
Ik denk niet dat Microsoft iets gaat dan aan de issues van een uitvallende PS5 ;)
Series X heeft de uitvalproblemen ook. Dus het zal aan de game liggen. Daar zouden ze Tryarch best eens op mogen aanspreken.

Maar je hebt gelijk, het is niet perse MS.
Toch ook Microsoft aanspreken. Een PC kan crashen door slechte code, echter mag nooit uitvallen...
Hij valt ook niet uit hij reboot (het gedrag dat ik heb waargenomen bij een vriend van mij), (bij mij sluit de game alleen af en niet de hele xbox.

Reboot lijkt mij normaal gedrag wat je kan verwachten omdat in de meeste gevallen de Watchdog getriggerd wordt.
Tegenwoordig mag je toch echt verwachten dat het ergste wat gebeurt, is dat de applicatie crasht. Besturingssysteem mag hierdoor nooit beïnvloed worden(als het niets hardwarematigs is die crasht uiteraard)
Dat is er vanuit gaande dat het een fout in de game-code is. Als het een fout in het OS is, is een reboot uiteraard wel logisch (denk BSOD).
Ja dan wel idd, maar gezien het hier specifiek over COD gaat...
Zo simpel ligt dat niet. Om de hoogst mogelijke prestaties mogelijk te maken kunnen developers bepaalde low level calls maken, dat kan ongedefinieerd gedrag veroorzaken. Of zoiets het geval is met Blops is gissen, maar het zal me niet verbazen.
Bij mij ook. Op het punt dat je een pad moet kiezen bij de 'ruin'. Toen ik ray-tracing uitschakelde kon ik pas voorbij dit punt komen.
Ik heb bij 1 singleplayer missie even raytracing uit moeten zetten omdat de console telkens bleef crashen (bij 1 van de laatste missies bij een splitsing). Je zag ook dat de resolutie omlaag ging en er echt iets fout ging. Het is best een brakke titel imo
Heb raytracing nog steeds uit staan in MP ook, soms ging mijn series X gewoon uit
Had ik ook. Elke keer een crash op dat punt bij het hotel. Ook zag je grote framedrops als je door je scope keek. RT uitgezet en toen ging het goed.
Staat de console in een kast? Probeer 'm er dan eens bovenop te zetten. Het zou kunnen dat de console oververhit raakt.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 9 december 2020 13:04]

Staat los boven op een kast. Daarnaast: Bij andere games na een hele nacht draaien is er niks aan de hand, zoals ik al in mijn post schreef. Het is enkel en alleen bij Warzone.

Volgens mij krijg je bij (dreigende) oververhitting een waarschuwingsscherm. Hier knalt hij gewoon uit en gaat dan de database herbouwen.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 9 december 2020 13:06]

Mijn xbox valt ook helemaal uit tijdens het spelen van een bepaalde missie in de campaign van cold war. Telkens bij dezelfde scene valt hij helemaal uit.
heb dit issue gisteren ook gehad (met disc er gewoon in) Game opnieuw installeren deed het oplossen. Profile data verwijderen (zoals bij warzone een oplossing was), was niet echt slim. Was even vergeten dat call of duty ook een singleplayer heeft en ik moest nog 1 missie op realistisch... En mag weer opnieuw beginnen. Ach ik heb het zelf gedaan.
Ik kan me goed voorstellen hoe ik dan van mezelf baal :p
Gisteren op rookie alle missies gedaan behalve die laatste. Die uiteraard op realistich. Nu mezelf aan het wijsmaken dat ik die diamond achievement echt niet nodig heb. Dat ik het over mezelf weet dat ik het gehaald heb ;)

Ach wie weet dat ik hem over een jaartje nog eens helemaal opnieuw doe
Veteran is al voldoende voor die achievement.
Waarom kijkt Microsoft ernaar ?
CoD is een game gemaakt door 3rd party developers: Treyarch, Infinity Ward en nog een aantal anderen, lijkt mij dat zij ernaar kijken.
De melding zelf is waarschijnlijk bij Microsoft terecht gekomen, of heeft Microsoft ook hun al opgekocht ?
Als het te maken heeft met de console dat dit voorkomt kan ik me zomaar voorstellen dat Microsoft gaat kijken.
Ik had hier gister last van en kon er niets actueels op vinden. Enkel dat dit op ps4 en xbox one al vaker is voorgekomen bij black ops 4
Maar console zal niet spontaan code uit een vorige game van enkele jaren geleden naar boven toveren...

Alhoewel het wel mooi weergeeft hoe men enkel maar voortborduurt op de oude games... Men is gewoon al te lui om naar de titel van de vorige game te zoeken om een redelijk schone start-situatie te krijgen.
Want die ontwikkelaars kunnen de hulp van Microsoft niet inschakelen voor de fix? Afhankelijk van de error kan het best zijn dat Microsoft zelfs nodig is voor de fix.
In samenwerking met Microsoft is wat anders dan Microsoft kijkt ernaar.
Je dient de code te bekijken, debuggen, het zou dubieus zijn als Microsoft over de code beschikt.
Het grootste werk leveren de 3rd party ontwikkelaars evt. met hulp van Microsoft.
Maar hun naam wordt niet eens genoemd, ik lees alleen Microsoft.
Je dient de code te bekijken, debuggen, het zou dubieus zijn als Microsoft over de code beschikt.
Zo heel raar is dat niet; Microsoft zal ook hun eigen platform zo clean mogelijk willen hebben, bijvoorbeeld. Apple doet dat ook, zover ik weet, dus ongewoon is dat zeker niet.
Dat zou wel raar zijn, ook Apple heeft geen broncode van apps, alleen van hun eigen apps.
Kan mij voorstellen dat zij de apps die op hun platform komen echt wel willen testen, o.a. op zaken die ze niet willen. Zeker na het gebeuren met Epic / Fortnite.
Dat doen ze ook wel, maar daar hebben ze de broncode niet voor nodig. Zo zal Microsoft ook geen broncode nodig hebben.
Broncode gaat je anders giga-veel helpen als het een textuele melding is die gewoon een overblijfsel uit een vorige game is.
Dat is wel zo, maar ze kijken niet in je broncode. Die krijgen ze ook niet tenzij de ontwikkelaar ze die geeft.
Omdat het er op lijkt dat de licentie die je nodig hebt voor het spelen van het spel niet goed herkend wordt.
Ja en nee, je zou verwachten dat daar gewoon een huidige melding voor is en dat die gewoon getoond wordt.
Echter deze melding hoort helemaal niet in de code te zitten schijnbaar. Aangezien het om een melding uit de vorige game gaat.

Alleen een console gaat geen code verzinnen, een devver kan wel niet goed opruimen.
Ummm... Is dit niet een probleem van brakke update code van het spel, en dus een probleem voor Activision? Of gaat Microsoft ook een code review doen om vervolgens aan Activision te adviseren bij welk stuk code er geen QA plaats heeft gevonden?

Net zoals @FrankoNL aanstipt met Warzone op de PS5... Het is gewoon een stuk compleet brakke, slecht geimplementeerde code. Daar kan de consolemaker niks aan doen (behalve de softwaremakers op de kop geven), maar dat is een probleem waar de makers van de software een fix voor moeten uitbrengen.

In dit geval zeker, aangezien blijkbaar een stuk code blijkbaar zodanig slecht geschreven is dat de game de eigendomsrechten niet goed meer uit leest.
Als hetzelfde spel op de One wel werkt kan ik me er iets bij voorstellen dat Microsoft wil weten wat het verschil is. Uiteindelijk zal het wel aan Activivsion zijn om hun brakke code te fixen.
Dit betreft niet persé deze bijdrage, maar engelse woorden gebruiken als er een heel normaal nederlands woord bestaat, dat is toch zonde, niet? Or de day komt that wij speak neither de een nog de other taal :+

"Workaround" geschreven in cursieven? Waarom dan "error" niet ook in cursief? Of gewoon "fout" gebruiken.
Dus de Xbox Series S heeft geen issues?

Blijf het toch echt rare naam vinden van een nieuwe console.

Kunnen ze ook eens kijken naar GTA waarbij je de sessie elke keer na een heist kwijt raakt als je met vrienden gaat gamen?
Dit klinkt niet als een echte issue met de Series S of Series X, maar meer als een probleem met deze specifieke game. Kennelijk is de architectuur toch net iets anders dan die van de Xbox One, waardoor een bug in de game die eerst onzichtbaar was nu boven komt drijven.

En wat namen betreft, we kunnen Xbox Series X gewoon afkorten tot Xbox SeX, lekker makkelijk.
Een snelle google leert dat het om de Series gaat, niet specifiek de X danwel de S. Waarom Microsoft alleen specifiek de Series X noemt in de tweet is mij ook een raadsel.
Xbox Series S(lim) gok ik omdat die kleiner en goedkoper is.
Maar je hebt ook een Xbox One X/S, waarom zou dat geen serie reeks zijn?
Ik volg hem niet helemaal, sorry.

De XBOX One is een serie/reeks en de X/S is dan een model uit die serie/reeks.
De XBOX Series is een serie/reeks en de X/S is dan een model uit de serie/reeks.

Ik heb het ook niet bedacht maar ik gok dat Microsoft het zo in gedachten heeft gehad :)
Zie het dus als 2 verschillenden series; de "One" en de "Series" en de X en S zijn modellen daaruit.

[Reactie gewijzigd door henkkeumus op 9 december 2020 14:28]

PS4 naar PS5 snap ik, Xbox One, Xbox Two zou logischer zijn. Maar ook daar zijn ze van Xbox 360 naar Xbox One gegaan..

Ik begrijp de logica totaal niet, en dan te bedenken dat niet 1 iemand de regie heeft over die naam.
Er zijn meer merken die niet met een volgende versie gewoon +1 doen he :+ Nintendo doet het oa. ook.
Of de telefoongiganten zoals Apple met hun iPhone en hardware fabrikanten als Nvidia en AMD :)
Ja, daarom :-) Zo gek is het dus niet.
Blackout is altijd goed. Ik mis het zelfs.
Ik speel alleen maar zombies vindt multiplayer saai is gewoon het zelfde gebleven
Op de pc ook ene keer een gekke UX fout gehad met een noodzakelijke hard reset als gevolg
Het is en blijft gewoon een bagger game. Treyarch en Activision zouden zich moeten schamen. Het is een groot bugfest - baal nog steeds dat ik deze game ooit heb gekocht :/

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee