Teaservideo's van drie Samsung Galaxy S21-smartphones verschijnen online

Drie officiële teaservideo's van Samsungs Galaxy S21-serie zijn uitgelekt. De video's tonen deels het ontwerp en bevestigen de naamgeving van de telefoons. Het ontwerp komt overeen met eerder naar buiten gebrachte onofficiële renders.

De drie filmpjes tonen de Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G en de S21 Ultra. De video's zijn bemachtigd en gepubliceerd door Android Police. Van de S21 5G is een paarse variant te zien, met drie camera's aan de achterkant. Het zou gaan om een primaire camera en ultragroothoekcamera met 12-megapixelsensor en een telefotocamera met 64-megapixelsensor.

Het camera-eiland van de S21 beslaat een hoek van het toestel en is goudkleurig uitgevoerd. De Galaxy S21+ 5G heeft hetzelfde uiterlijk en dezelfde camera-indeling, het verschil zal zitten in het schermformaat en accucapaciteit. Volgens Android Police krijgen beide modellen een vlak scherm.

Er komt ook een Galaxy S21 Ultra-topmodel. Die heeft een groter camera-eiland met vier camera's. Details over de cameraspecificaties kwamen eerder deze week al naar buiten. De S21 Ultra heeft naar verluidt een groter scherm met gebogen randen.

Het uiterlijk van de toestellen komt overeen met renders die eerder zijn gepubliceerd door OnLeaks. Die maakt renders op basis van uitgelekte cad-bestanden. Volgens Android Police introduceert Samsung zijn Galaxy S21-toestellen op 14 januari volgend jaar. Enkele weken later zouden de toestellen in de verkoop gaan. De volledige specificaties van de S21-serie lekten eerder al uit.

Samsung Galaxy S21-line-up*
Model Samsung Galaxy S21 Samsung Galaxy S21+ Samsung Galaxy S21 Ultra
Scherm 6,2", Full-HD+, LTPS, 120Hz 6,7", Full-HD+, LTPS, 120Hz 6,8", WQHD+, LTPO, 1-120Hz (adaptive refresh rate)
OS One UI 3.1, gebaseerd op Android 11 One UI 3.1, gebaseerd op Android 11 One UI 3.1, gebaseerd op Android 11
Soc Qualcomm Snapdragon 888 of Samsung Exynos 2100 Qualcomm Snapdragon 888 of Samsung Exynos 2100 Qualcomm Snapdragon 888 of Samsung Exynos 2100
Accucapaciteit 4000mAh 4800mAh 5000mAh
Camera's

Groothoek: 12 megapixel

Primair: 12 megapixel

Telefoto: 64 megapixel

Groothoek: 12 megapixel

Primair: 12 megapixel

Telefoto: 64 megapixel

Groothoek: 12 megapixel

Primair: 108 megapixel

Telefoto ('3x zoom'): 10 megapixel

Telefoto ('10x zoom'): 10 megapixel

Connectiviteit 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
Kleuropties

Phantom Violet

Phantom Pink

Phantom Gray

Phantom White

Phantom Violet

Phantom Black

Phantom Silver

Phantom Black

Phantom Silver

Releasedatum Januari 2021 Januari 2021 Januari 2021

* Op basis van geruchten

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-12-2020 • 13:35

82 Linkedin

Lees meer

Reacties (82)

82
77
34
7
1
27
Wijzig sortering
Waarschijnlijk wordt de S21 ook geleverd zonder oplader, zoals bij de nieuwe iPhone ook het geval is:

https://www.gsmarena.com/...in_the_box-news-46634.php

https://www.androidplanet...axy-s21-oplader-brazilie/
Dan schieten zichzelf met Samsung's reactie van over iPhone 12 series

Foto
Samsung doet dat iedere keer. Ik snap die marketing mensen daar niet zo goed.

We hebben het gehad met de verwisselbare accu:
https://www.macrumors.com...-bashes-iphone-in-new-ad/

SD-card:
https://forums.macrumors....een-multitasking.2129597/

headphone jack:
https://www.zdnet.com/art...ow-it-hides-the-evidence/

Nu het laadblokje:
https://timesofindia.indi.../articleshow/78694616.cms


En alle video's daarvoor zijn verwijderd van YT. Samsung Is echt irritant in dat opzicht. Je kunt er donder op zeggen dat alles waar ze Apple voor bashen binnen no-time in hun eigen toestellen wordt verwerkt. Ff een jaartje goedkoop scoren en dan zak je maar in de stront. Echt hilarisch slechte bedrijfsvoering op deze manier. Je zet letterlijk je fans in de kou.
SD kaarten zijn weet terug
De platte schermen ook.
Gelukkig maar dat ze dat edge eruit halen, voor mij persoonlijk echt de meest waardeloze 'feature' op telefoons ooit.
Het zal allemaal wel. Voor mij heeft het iig geen waarde meer. Het zijn dit soort dingen die voor mij veel over het bedrijf zeggen.

Je maakt eerst de ene belachelijk, zeggen dat het een ridicuul idee is wat je nooit moet doen en vervolgens doe je het zelf ook? Lekker hypocriet.
Nee vrij letterlijk. De Note 7 kachel moest je namelijk weer terugsturen :'(

\s
Wat Samsung hier telkens weer laat zien is dat ze geen visie hebben.
Ik vermoed dat de afdeling marketing niet echt op de hoogte is van wat er in de pijplijn zit.
Ze hebben zichzelf al vaker belachelijk gemaakt door af te geven op Apple op t ontbreken van de 3,5mm jack om ‘m vervolgens ook weg te laten.
USB-C is nog altijd universeel. Lightning port niet.
En wat wil je daarmee zeggen?
Dat lightning meer gelimiteerd is.
Wat zeg jij nou weer? Je hebt gewoon 2 jaar garantie, dus "gelukkig heb ik hem bij Coolblue gekocht" is totaal niet "gelukkig". Gelukkig heb je 'm in EU gekocht, Coolblue geeft geen garantie als kerstcadeautje ze volgen de EU wetgeving op zoals elke winkel dat moet doen.
Nee hoor, je hebt meer garantie:
Veel consumenten denken dat zij volgens de wet standaard recht hebben op 2 jaar garantie. Dit komt uit Europese regels. Maar in Nederland hebben we geen wettelijke garantietermijn van 2 jaar. In plaats daarvan staat in de Nederlandse wet dat een product zo lang moet meegaan als u ervan mag verwachten. Van veel producten mag u verwachten dat ze langer meegaan dan 2 jaar. Daarom hebt u bij deze producten ook na 2 jaar nog wettelijke garantie.
Waar jij naar verwijst is géén garantie.

Je hebt los van de garantie, recht op een deugdelijk product.
Deze 'deugdelijkheid' wordt getoetst aan een naar redelijkheid te verwachten levensduur van het product. Hierin worden verschillende factoren meegewogen.

Voorbeeld 1: Je apparaat gaat binnen 2 jaar stuk, buiten jouw toedoen om. Je hebt nu recht op reparatie, dan wel vervanging onder garantie.

Voorbeeld 2: Je apparaat gaat binnen 2,5 jaar stuk, buiten jouw toedoen om. Je hebt nu géén recht op garantie, maar, je kunt aanspraak maken op je recht op een deugdelijk product.

Voor een wasmachine bijvoorbeeld geldt dat deze naar verwachting langer mee moet kunnen gaan dan 2 jaar. Laten we zegge, daar staat 10 jaar voor. Gaat deze eerder stuk, heeft het apparaat nog een bepaalde economische restwaarde. Het is aan de leverancier / fabrikant om hier samen met de klant te zoeken naar een passende oplossing in de vorm van een gereduceerd tarief voor reparatie of vervanging.

Let wel, er wordt meegewogen of jij een machine koopt van € 100,- of een van € 1.000,- in de te verwachten levensduur.

Side note: Bij garantieclaims verandert er na de eerste 6 maanden iets fundamenteels! In de eerste 6 maanden ligt de bewijslast dat iets door jou toedoen stuk is gegaan bij de fabrikant. Daarna ligt de bewijslast dat dat niet zo is, bij de consument.
In mijn ervaring geeft Coolblue wel minder miserie bij garantieclaims dan andere verkopers.
Alternate probeert elke keer de schuld op mij te steken als ik een item terugbreng:
- DOA HD "Heeft u hem niet laten vallen?" Terwijl de mens vlak voor ons dezelfde schijf binnenbracht en dat we achteraf hoorden van een stagair dat daar een doos HD was gevallen in het magazijn... en nog verkopen
- Case met gebroken glas en deuk in het frame "Heeft u hem niet laten vallen?" De doos was onbeschadigd, dus het moest wel in de fabriek gebeurd zijn...
Nu sta ik in de Alternate als slechte klant aangeduid met de vermelding: "Opgelet, deze klant brengt regelmatig defecte spullen terug vlak na aankoop." Dus kijken de baliemedewerkers... en ook wij... alles 3x na op visuele schade...

Dus ja.... 'gelukkig gekocht op Coolblue'... ik begrijp je volledig

(Ook zelf 3 dezelfde 4k schermen teruggebracht naar Coolblue... defecte pixels of beschadigde achterlaag in het scherm. Geen vragen, gewoon binnensteken en een ander meenemen... Na de derde wel een ander 4k-scherm gekocht...
Ik koop liever bij Coolblue dan bij mediamarkt bijvoorbeeld, omdat ze behulpzamer zijn en dat waardeer ik als klant. Want ik betaal liever iets meer voor beter service.
Dat doet Samsung niet als jij dat denkt.
Ik ben bij de Samsung Experience Store in Utrecht geweest omdat de accu van mijn S10+ vaak uitvalt.
Toestel werd uitgelezen en ze zagen het 2x voorkomen.
Kwam volgens hun door zwaar gebruik en vaak synchroniseren.
Nieuwe accu deden ze niet terwijl die 12% slechter is geworden in 1 jaar tijd.
Software opnieuw geïnstalleerd maar je raad het al....garantie nee dat doet Samsung niet.
Gebeld en dan kunnen ze hem ophalen Dynafix ben je hem 3 dagen kwijt en je krijgt geen enkele garantie.
Ik denk dat je toch wél de hele vijs mislaat wat betreft garantie.
"Dynafix ben je hem 3 dagen kwijt en je krijgt geen enkele garantie" = Repareren is garantie, de garantie wetgeving schrijft voor dat je een werkend product moet hebben; of dat nu in de vorm is van een reperatie, in de vorm van een nieuw product, of een refurb product: zolang jij een werkend product hebt is het goed. Het feit dat jij dat weigert, is niet aan Samsung. Jij hebt de optie gehad, jij hebt het gezegd: hoeft niet. Het klopt inderdaad als je hem opstuurt naar een reperatiecentrum dat je geen garantie hebt dat hij gerapereerd wordt onder garantie. Dat is ook logisch, als ze vinden en kunnen aantonen dat de schade door jou op één of andere manier komt is dat geen garantie. Dat is dus ook wat Samsung bedoeld met "geen enkele garantie", het zal niet de eerste klant zijn die daar binnenkomt: maar jullie zeiden dat mijn mobiel ging gerapereerd worden maar nu zeggen ze dat er waterschade is en ja ik heb gedoucht maar dat zeiden jullie niet voor ik hem liet ophalen!

Dat betekend ook dat een accu die 12% slechter is nog steeds werkend is (je begrijpt dat 12% geen defect is, maar standaard wear and tear?).

Het lijkt mij zelf heel sterk dat Samsung niet aan garantie doet, de dag dat ze dat niet doen is de dag dat ze in de EU de boeken mogen sluiten door de miljarden boete die ze dan moeten betalen. Het lijkt me meer dat je een medewerker hebt gesproken die er lol uit haalde om je zulke dingen te zeggen..
Als een accu minder is geworden en een telefoon uitvalt hoor je mijn inziens de accu te vervangen voor een nieuw exemplaar en de klant niet weg sturen met een harde reset.

Dat is geen service en in mijn ogen geen garantie.
Das wel waar. Ondanks dat, is coolblue oplossingsgericht en klantvriendelijker dan Samsung. Ik gaf mijn probleem aan en het werd direct opgepakt. Ik had ook daarvoor een galaxy S7 gehad en die had allemaal kinderziektes zoals paarse lijn op mijn scherm waar iedereen last van had. Die van mij werd dan niet vervangen, terwijl er gewoon garantie was. En Samsung probeerde alles eraan te doen om niet te repareren. Dat vind ik niet klantgericht en vriendelijk, dus daarom koop ik voorlopig geen Samsung meer.
Purple gate:
https://www.youtube.com/watch?v=vJxEXOoaovE
Bij mij ging die toen niet weg, helaas.

[Reactie gewijzigd door Smokeyy_TR op 9 december 2020 13:54]

Moet je eens bij de Mediamarkt proberen. Zelfs als de accu binnen een jaar helemaal opgezwollen is zegt men doodleuk dat de accu een accessoire is en dus maar 6 maanden garantie heeft.
Elk product heeft toch gewoon minimaal 2 jaar garantie? Ook een accesoire? Bedoelen ze niet dat het een slijtage product is, net als bv remblokken bij een auto? En dan nog zit er een verschil tussen slijten en defect door andere redenen. Een opgezwollen accu is geen normaal slijtage defect, dan zou het eerder om accu capaciteit gaan.
Als de accu niet los zelf te vervangen is dan heb je gewoon 24 maanden garantie. Neem contact op met de fabrikant als MM niks wilt doen voor je.
Samsung doet zulke reparaties gratis, zonder tussenkomst van een winkel. Je kan je toestel via hun website of via social media aanmelden. Ze halen je toestel op, repareren het en leveren het weer af. Alles in 3 dagen. Anders 2 tientjes bijbetalen en je hebt het dezelfde dag terug. Zo heb ik mijn scherm laten vervangen. Vriend van me heeft zijn accu laten vervangen en oortjes laten vervangen. Allemaal binnen de garantie, geheel kosteloos en met geen gezeik. Ben blij met de service!
Zo, das best fijn om te horen dat jij wel een prima ervaring hebt gehad.

Toen ik de s7 had, boden ze niet zo’n dienst aan.
Ik heb een hele andere ervaring zie hier boven.
Dan doe die hard reset en laat aantonen dat ook daarna het probleem niet verholpen is! En meld hem gewoon aan voor reparatie daarna.
Ga ik zeker doen bedankt voor je advies
Mijn s8 gaat nog steeds goed, veel beter dan de iphone 6s die mijn kinderen rond die tijd ook kregend aar zijn de batterij bij allebei al vervangen(betalend) en die zijn terug aan vervanging toe.
Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die nog steeds een s8 hebben. Ik weet niet waarom, maar de s8 werkt gwn prima 😂
De S8 is dan ook anderhalf jaar nieuwe er dan de iPhone 6S :+
Maar voor hem niet als die hem in dezelfde tijd gekocht heeft zoals hij aangeeft...
Je kan nu ook een nieuwe iPhone 6 gaan kopen en die vergelijken met de S20, het nut daarvan is echter 0 om te delen wat mij betreft en dan mag daar dus best een kanttekening bijgeplaatst worden qua releasedatum van beide toestellen.

Zou wat zijn als Tweakers de S20 met een iPhone 7 gaat vergelijken op de homepagina, dan worden ze ook uitgelachen.
Aangekocht enkele maanden van elkaar begin 2017.
Zie reactie hierboven, vergelijken van toestellen die voor veel mensen een hele cyclus (2 jaar abonnementen) uit elkaar liggen is totaal nutteloos. Dat je een toestel koopt dat al 2 jaar uit is, is je eigen fout.

[Reactie gewijzigd door Thomas18GT op 10 december 2020 11:28]

? Dat slaagt toch nergens op? Heb je wel gelezen wat ik zei?
Wat maakt het uit voor de batterij van een toestel dat dit toestel al een jaar uit is? Ik kocht een nieuw toestel, je kan daarvan gewoon verwachten dat de batterij een jaar of 3-4 zal meegaan, echter doet het dan bij apple en de iPhone 6S niet, na enkele maanden had die al problemen (die apple prompt negeerde) en na 1,5 was die batterij gewoon op. Dus voor een 50 euro laten vervangen, om vast te stellen dat nu een jarenhalf later gewoon terug hetzelfde aan de hand is.

Dit terwijl mijn S8 op hetzelfde moment aangekocht (en zelfs een pak goedkoper) gewoon nog goede batterij leven heeft na 3 jaar.
Replacement programma gemist?
Kon ik geen gebruik van maken, mijn kinderen hun gsm's vielen daar niet onder. Juist hetzelfde probleem maar apple in al haar wijsheid besloot dat die toch daar niet onderdelen.
Er is best veel veranderd sinds 2018 hoor :)
Dat zou best kunnen hoor, alleen ik ga weer Samsung kopen als er een echt goed telefoon op de markt komt. Dan wil ik het wel weer gaan proberen.
Heb sinds S5 alle Galaxy's gehad en S20 Ultra is de beste tot nu toe ben ik van mening, ik ga hoogstwaarschijnlijk voor het eerst een nieuwe Galaxy overslaan.

ps. S6 Edge was de meest waardeloze Galaxy :)
Ja idd, S6 heeft echt een slecht accuduur, helaas.
Ik ben blij om te horen dat niet iedereen een slechte ervaring heeft als ik.

[Reactie gewijzigd door Smokeyy_TR op 9 december 2020 14:03]

Ik heb zelf de S9 edge sinds maart 2018 en nog nooit problemen gehad, accu trekt het tot op de dag van vandaag nog makkelijk een 1,5 dag.
Hoe dan heb ook s9 maar ik moet m soms 2x per dag opladen hij kan maar 7uur lang soms nog korter
Zolang mogelijk enkel opgeladen wanneer de accu echt leeg was. Nu enkel 's nachts.
Dat is niet altijd leeftijd gebonden. De S20, die ik vrij intentief gebruik, gaat namelijk nu al namelijk geen dag meer mee. Dat vind ik niet zo problematisch, want op de momenten dat ik de telefoon niet gebruik, leg ik 'm op een (draadloze) lader. Ik zie het niet zo zeer als een sport om laadloos de dag door te komen, maar wil er gewoon geen omkijken naar hebben.
6,2", Full-HD+, LTPS, 120Hz
Geen AMOLED meer?
Hier is al opgemerkt dat de LTPS / LTPO techniek zowel bij LCD als bij OLED kan worden ingezet, dus zou het bij deze telefoons meer voor de hand liggen dat het om OLED / AMOLED schermen gaat waarbij die techniek wordt toegepast.
.. en geen QHD meer voor de reguliere S21?
Blijf het nog steeds jammer vinden dat we niet kunnen genieten van normale prijzen voor Qualcomm versie
Alleen, maakt de Exynos 2100 weer gebruik van de Cortex cores en niet hun eigen Mongoose ontwerp.
Dus de verschillen qua prestaties en verbruik zouden minimaal moeten zijn.

Als we even vanuit gaan van de tijden voordat Samsung gebruik maakte van eigen ontwerp, presteerde de Exynos zelfs beter dan de Qualcomm. Ik zou dus eerst even de reviews afwachten.

(Tevens lees ik dat de issues met Exynos veel is opgelost Android 11 + OneUI 3.0, waarbij mensen zeggen dat het minder heet wordt, geen throttling bij games en langere accuduur.)
Weer weinig inventiefs aan net als de S20...
Normaal altijd de trigger gevoeld voor het nieuwste model maar heb het gevoel dat mijn S10 weinig onder doet t.o.v. de S21.
Zodra de Grapheneaccu's uitkomen in smartphones is het het overwegen waard.
Same here. De concurrenten hebben inmiddels als 65W laden, 30W draadloos laden, variabele refreshrate op de goedkopere modellen en een fatsoenlijk werkende fingerprintscanner.
Ik neem aan dat de versie met de Exynos chip weer voor Europa is :(
Jep, en daar ben ik blij om, en zoniet keuze zat :)

Laat fabrikanten aub gewoon lekker concurreren ipv hopen dat alles hetzelfde wordt.
Is de GPU in de exynos chip niet al een samenwerking met AMD?
Nee die komt hopelijk in de volgende, hoewel de gpu die in de 2100 komt wel redelijk schijnt te zijn.
Geen geluid in de video?
Toch bijzonder dat hoe duurder het toestel wordt, hoe minder keus er voor de consument is qua kleur.

Voor Samsung waarschijnlijk gunstiger omdat er minder op voorraad hoeft te liggen van de duurdere toestellen en ze ook niet met een bepaalde kleur blijven zitten die niet goed loopt voor de duurdere modellen. Maar toch enigszins frappant. ;)
Vind de design van de S21 Ultra echt heel mooi. Ben ook vooral benieuwd naar de foto en video kwaliteit er van. Bij Samsungs zijn de gezichtskleuren op fotos en videos helaas te blank vind ik. Hoop dat het met dit toestel beter wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee