'Nieuwe Call of Duty speelt zich opnieuw in WO2 af'

De volgende Call of Duty-game gaat opnieuw over de Tweede Wereldoorlog, zo meldt onder andere Eurogamer. Een andere site, Modern Warzone, meldt echter dat de game mogelijk een alternatieve geschiedenis heeft, waarbij WO2 doorgaat tot in de jaren '50.

Volgens Eurogamer zal de game Call of Duty: Vanguard gaan heten, hoewel fansite Modern Warzone op basis van zijn bronnen claimt dat dat een werktitel is. Ook de claim van Modern Warzone dat het mogelijk om een alternatieve geschiedenis gaat, of de Koreaanse Oorlog, is iets dat Eurogamer op basis van zijn bronnen juist tegenspreekt. Modern Warzone stelt verder dat Sledgehammer Games, een van de drie vaste Call of Duty-ontwikkelaars, achter deze game zit. Eurogamer zegt daar niets over.

De eerste Call of Duty-game die na battle royale-variant Warzone op de markt kwam, Black Ops Cold War, werd ook geïntegreerd in Warzone. Er kwam cross-progression en unlocks in Black Ops Cold War konden ook gebruikt worden in Warzone. Volgens Modern Warzone zal hetzelfde gebeuren met Vanguard.

Vanguard zou de tweede WO2-Call of Duty-game zijn in korte tijd. De vorige game die in dat tijdperk zat, Call of Duty: WWII, kwam in 2017 uit. Over de release datum van de nieuwe Call of Duty-game is wel iets concreets bekend; uitgever Activision liet in februari weten dat de game in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt moet komen.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

27-03-2021 • 12:58

205 Linkedin

Reacties (205)

Wijzig sortering
De koek is wel een beetje op. Er zijn nog genoeg mogelijk heden zoals Korea, of Vietnam om een wending aan te geven. Nu weer terugvallen op WWII lijkt me erg snel. Mits het inderdaad echt een andere realiteit is ala Wolfenstein NO, dat kan nog wel interessant zijn.

[Reactie gewijzigd door Intronic op 27 maart 2021 13:09]

Wat dacht je van de Afghaanse-Sovjet-Russische oorlog, Bosnische oorlog, Iran-Irak oorlog, Irak-Koeweit oorlog of de 6-daagse oorlog en de Jom Kipoer-oorlog?

Zoveel mogelijkheden om iets unieks op de markt te brengen. Maar het lijkt erop dat er per se een "America, fuck yeah!"-gehalte in de game moet zitten waardoor er uitsluitend oorlogen worden gekozen waarin The States een directe partij is.
Ik denk dat het herleven van een Arabisch, etnisch of recenter conflict niet zou bijdragen aan een positieve marketing zullen we maar zeggen. Bij WW2 ligt dat compleet anders met algemeen geaccepteerde ultieme badguys als de Nazi's.
Enig verschil is dat de andere landen over het algemeen moeilijk gaan doen omdat je hun ego kwetst. Dan moet je opeens tijd en geld steken in politieke BS om een game uit te brengen.
In de VS lachen ze je alleen maar uit omdat jij denkt dat de meme "Murica, fuck yeah!" uitspraak een echte levens motto betreft.
Zijn er eigenlijk games van Russische studio's waar the US Armed Forces paradroppen in Moskou en nuke's afschieten op Russische doelen?
Dat is wel een beetje erg specifiek dus ik denk van niet maar ooit de moeite genomen om de Metro serie te spelen?
Heeft het zin om paratroopers te droppen als je toch nukes gaat afschieten?
goed punt :)
Metro overigens nooit gespeeld. Ik bedoelde het meer als voorbeeld: Amerika als agressor die Rusland aanvalt.
Ik zou iets origineels verzinnen i.p.v. de zoveelste WO2 oorlogsspel. Doe iets bijvoorbeeld met Frans-Pruisische oorlog, de oorlog van 1812, Korea of Napoleon.
Ik word zo moe van die anti Amerika houding. Heb je wel eens gekeken hoe "bepaalde" mensen zich in Nederland gedragen, of de EU, of Rusland, of China of ENIG land.

Maar omdat het Amerika is krijg je dit soort domme opmerkingen waarbij alle mensen in een land over een kam worden geschoren.

Afgezien dat er genoeg fout gaat in de US mogen we er in onze huidige wereld ook blij zijn dat ze er zijn waarbij de mensen in de US het meest onze huidige manier van leven delen waar andere supermachten hier graag verandering in zien komen.

Het enige waar ik het mee eens ben is dat er wel wat meer variatie in zou mogen hoewel ik en waarschijnlijk VELE anderen dit blijkbaar een tof tijdperk vinden voor deze game wat waarschijnlijk de reden is waarom ze hier nog een game van maken.

[Reactie gewijzigd door -Tweakert- op 28 maart 2021 19:22]

Het is gemakkelijker om mee te blaten met andere schapen. Er is een reden waarom er best veel mensen met generaliserende, populistische groeperingen meepraten/meedoen. Het is gewoon gemakkelijker om (mee) te praten over de anderen of anderen te pesten. Dan blijft hun oppervlakkigheid, domheid en dus hun persoonlijkheid zelf lekker buiten schot...

[Reactie gewijzigd door conces op 29 maart 2021 06:51]

Ik denk dat je de komma in "America, fuck yeah" hebt gemist ;)

Zo zie je maar weer hoe oorlogen ontstaan :Y)
Ik word zo moe van die anti Amerika houding.
Zoals ik het interpreteer is het juist een pro-Amerika houding. In de zin van "Amerika. Fuck yeah (great)!"
Als het negatief was bedoeld dan lijkt het mij dat er geschreven zou zijn "America fuck you, yeah!" of correcter "Fuck America, yeah!".
Je pretendeert
Ik pretendeer niks. Daarom gebruik ik de woorden "Ik denk ..".
Jij daarentegen pretendeert om onbekenden redenen dat ik pretendeer en geeft er jouw eigen draai aan.

[Reactie gewijzigd door Glup op 30 maart 2021 07:59]

Een gesprek is zinloos als je niet open en eerlijk over motieven en intenties kan praten. Apart dat je hier iemand komt verdedigen die je niet kent waarvan je zijn intentie achter zijn uitspraak niet weet.

Afgezien van dat pretenderen we allemaal iets als we een uitspraak doen en geven we daarmee onze mening. Maar misschien ben jij wel anders dan de andere 7 of 8 miljard mensen.

Zoals ik het interpreteer is het juist een pro-Amerika houding. In de zin van "Amerika. Fuck yeah (great)!"
Als het negatief was bedoeld dan lijkt het mij dat er geschreven zou zijn "America fuck you, yeah!" of correcter "Fuck America, yeah!". Aan deze uitspraak van je te lezen ben je niet goed in je bovenkamer alleen ik denk eerder dat je aan trollen bent.

Succes iig ermee!

[Reactie gewijzigd door -Tweakert- op 5 april 2021 13:02]

Saai en traag... (Vind ik) Kwestie van smaak. Een shooter met alleen laserpistolen à lá Star Wars vind ik overigens ook niet "je van het". De formule van UT of Quake was wel weer top.

[Reactie gewijzigd door conces op 29 maart 2021 06:56]

Niet alleen de setting en historie van de Tweede Wereld Oorlog spreekt tot de verbeelding, maar zeker ook de tijd en daaraan gekoppelde stand van de techniek. Oude voertuigen, mechanische wapens en veel man tot man gevechten, maken het tot een heroïsch strijdtoneel. Maar ik denk ook zeker dat de Vietnam Oorlog zich daarvoor leent. Alleen al vanwege de geweldige muziek van destijds. Alleen willen met name de Amerikanen daar waarschijnlijk liever niet aan herrinnerd worden, omdat ze liever als bevrijders van Europa gezien willen worden.
Bad Company 2 vietnam is nog steeds de beste online shooter die ik gespeeld heb.
WW2 is de meest interessante oorlog in de geschiedenis.
In de recente geschiedenis ja. Maar na 8 of weet ik hoeveel games in dezelfde setting niet meer. Er zit ook geen vernieuwing in.
Ik vind WW2 stiekem ook hetcl leukst. Zit met smart te wachten op een soort VR versie van Battlefield in ww2.
Zolang het NIET Battlefield 5 is.. Man wat hebben ze daarmee de 'lol' van WW2 helemaal verkloot zeg ;w

Snap nog steeds niet hoe ze t voor elkaar hebben gekregen.. Vooral niet als je kijkt hoe geslaagd en epic BF1 was..
BFV is ook echt een epische game! BF4, BF1, BFV en cities skylines zijn de enige games die ik nu jaren later nog steeds speel.

Super gave maps in BFV, onwijs goede gunplay, graphics om u tegen te zeggen, alle hackers zijn verkast naar Warzone, goede community
Afgezien dat we het misschien daar niet helemaal met elkaar over eens zijn, is BFV géén WW2. Hoe je t ook wendt of keert.

Dat concept hebben ze gewoon compleet verkloot door hun eigen arrogantie.
Het is wel WW2. Waarschijnlijk heb jij het gevoel dat het niet WW2 is omdat Dice heeft gekozen voor andere - niet vertelde - verhalen, ipv de standaard D-Day en Battle of Carentan verhalen.

Enorm verfrissend als je het mij vraagt. Al had ik een D-Day op de Frostbite engine wel súper gaaf gevonden.
Nee, die discussie is ten treure al gevoerd. Maar het gaat veel verder dan enkel 'niet vertelde verhalen'.

Denk alleen al aan het 'herschrijven van geschiedenis', waardoor er een loopje wordt genomen met de echte feiten, tallloze facties die missen, de kakofonie aan niet correcte uniformen, die rare superheroes, etc etc etc etc.
(En dan heb ik het nog niet eens over Firestorm)

Prima als je dat doet hoor, en zelf een oorlog wil verzinnen, maar dan is een WW2 setting de verkeerde, maar dan ook echt de totaal verkeerde, setting/gebeurtenis/basis om dat mee te doen :F
Hasd dan iets gemaakt dat echt verschillend was, en niet deze halfbakken zooi..

En afgezien van de kleinere verhalen, hadden ze idd ook een aantal bekende slagen, zoals D-Day, Marketgarden, Bulge etc erin 'moeten' doen. Door te denken dat dit niet nodig was, en dit dan nog keihard blijven claimen, dan ben je gewoon de weg kwijt als game maker.

Het is tenslotte niet voor niets dat de game enorm gefaald is, ze vroegtijdig ermee zijn gestopt om te supporten en het lachtertje van internet is geworden.

De game is gewoon mislukt, ze hebben op hun eigen "kennis en wijsheid" gegokt en verloren. Maar in plaats van dat toe te geven hebben ze geprobeerd om halstarrig hun eigen mening door te drijven.
En dat is gewoon niet slim geweest.
Je denkt toch niet dat ik dit allemaal ga lezen tijdens werk ? Je mag ook gewoon zeggen dat je Battlefield ondergeschikt vind aan COD :D

[Reactie gewijzigd door Generaal Pep op 29 maart 2021 10:52]

Dan doe je dat straks ;)

En ik had nog veel meer kunnen typen hoor.. maar ik ben er al lang klaar mee.. Heel erg teleurgesteld in hoe ze het hebben gedaan.. Op naar hopelijk een betere BF6 :)
Elke oorlog uitgevochten sinds de 2e helft van de 19e eeuw leent zich ervoor. De enige vereiste aan een oorlog om als bron voor een shooter te dienen is dat er semi-automatische of op z'n minst achterladende wapens worden gebruikt.

CoD: Napoleonic Wars zou bijvoorbeeld lastig worden omdat je met een musket tussen elk schot 20 seconden aan het herladen bent. De Frans-Pruisische Oorlog daarentegen zou wél kunnen, omdat beide zijden van achterladers gebruik maakten en je dus een veel hogere vuursnelheid hebt.

En verder terug de tijd in kan ook, de vuursnelheid met een handboog ligt ook hoog genoeg om in een FPS te verwerken.
En verder terug de tijd in kan ook, de vuursnelheid met een handboog ligt ook hoog genoeg om in een FPS te verwerken.

Is er niet een fps shooter game met setting middeleeuwen? Bogen en speren kan je toch snel laten gaan en zwaard gevechten moet je toch ook wel simpel kunnen maken. niet zoiets als for honor. Dat was trash
Als je de komende oorlogen meetelt is er best nog wat te bedenken:
Taiwan + vrije Wereld vs China
Ukraine Krim & Donetsk + NATO vs Rusland
Zuid-Korea + vrije wereld vs Noord-Korea + China
enz.
hoe lullig het ook klinkt: hedendaagse jonge amerikanen (de "target audience") weten niet meer oorlogen dan WW 1&2 en de "moderne" oorlogen van de afgelopen 20 jaar. dus een hedendaagse spellenmaker gaat geen spel maken over een oorlog die a: mensen niet weten, b: de amerikanen verloren hebben.
Ik moet de eerste jonge Amerikaan nog tegenkomen die de Vietnam-oorlog niet kent. Het wordt nog altijd uitgebreid behandeld op de meeste middelbare scholen, en anders leeft het nog voort in gesprekken met bijv. ouders of grootouders.

Bovendien maakt het voor een spel toch niet uit wáár het zich afspeelt? Anders zou Doom ook niet verkopen of denk je dat we al stiekem oorlog op Mars hebben gevoerd?
die educatie over die oorlogen valt nog wel mee hoor. met name in de zuidelijke staten word er vrijwel geen woord over gerept op school. en voor veel millenials is het ver van mn bed show. niet anders dan bosnie voor nederlandse kinderen vandaag de dag.

en doom is het meest christelijke spel ooit gemaakt. dus die amerikanen vinden dat geweldig. ;)
die educatie over die oorlogen valt nog wel mee hoor. met name in de zuidelijke staten word er vrijwel geen woord over gerept op school.
Bron? Misschien in een paar zuidelijke staten inderdaad, maar dat is lang niet het overgrote deel van alle jonge Amerikanen. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat over het algemeen de Vietnam-oorlog nog altijd behoorlijk leeft op scholen.
Vietcong en Vietcong 2 waren nochtans zeer vermakelijke games.

https://www.youtube.com/watch?v=UQXhCqPsbIA
Man man wat kort door de bocht.

Ten eerste is er verschil tussen een oorlog en conflict.
Ten tweede is het vaak onduidelijk wie een oorlog begint. Vaak is er een aanleiding toe.
Ten derde, noem een land die een oorlog begint en gewonnen heeft.
Ten vierde moet je eens kijken hoeveel oorlogen of conflicten er zijn geweest of nog steeds lopen.

Amerika als schuldige aanwijzen is te makkelijk want het is vaak gecompliceerder dan je denkt.
je hoeft er niet voor te studeren om gewoon met amerikaanse jongeren te praten hoor. de meeste jongeren (en ouderen) kunnen niet eens de landen aanwijzen op een kaart waar amerika in de afgelopen 30 jaar oorlog heeft gevoerd. laat staan benoemen. maar ze weten wel dat ze "gewonnen" hebben. immers winnen ze altijd bij COD en Battlefield.

[Reactie gewijzigd door flippy op 29 maart 2021 13:51]

Dat er nog steeds naar deze titels uitgekeken wordt is mij echt een raadsel. Er zijn zoveel mooiere games te spelen, met meer diepgang en verhaal. En als je dan toch een competitive shooter speelt, speel dan de beste, pak CSGO ofzo.
Zo dacht ik er vroeger ook wel eens over, maar als de spelers van deze spellen plezier hier uit halen, dan is het toch hun beste recht om de spellen te kopen? Ik zou niet 60 euro dokken ieder jaar voor steeds een vergelijkbare ervaring, maar ik heb zeker wel plezier gehad met CoD spellen.

Natuurlijk kun je wat zeggen over het hele business model (ieder jaar een nieuw installment uitbrengen), maar dat lijkt me een kwestie die het hele videogame-apparaat beslaat.
dat zijn de grote software huizen die dat steeds weer flikken.
Er zijn genoeg kleine ontwikkelaars te vinden die gewoon prachtige games maken.
Precies, en zo zijn er ook blockbuster actiefilms die weinig tot geen diepgang hebben, maar het toch goed doen in de bios en op streaming diensten. En dat terwijl er hartstikke veel low-budget films zijn die je net zo veel plezier zouden geven. Ik zie ook liever dat kleine ontwikkelaars meer aandacht krijgen, maar die beschikken vaak niet over het marketingbudget of de naambekendheid/vertrouwdheid van een grote videogame serie.
Toch kan een groot budget ook leiden tot arrogantie en slechte verkopen. Battlefield V had een vrij groot budget maar het is niet bepaald een commercieel succes te noemen, terwijl kleinere titels als Among Us en Minecraft met veel lagere budgetten vanuit het niets konden doorbreken (=dikkere marge)
Het zal eerder de 'unieke' gameplay zijn dan de moeite die in het spel gestopt wordt.
Want welke grote titels waren er voor Minecraft of Among Us met hetzelfde principe?
Ik moet zeggen dat ik het helemaal gehad had met CoD en de cheatfest die de eerste Modern War was, maar nu na jaren Warzone opgestart en voor een gratis game schiet het lekker weg.
Realisme ... niet echt maar dat wil je ook niet bij een popcorn shooter.
De wapens voelen prettig aan en de aanpassingen die je doet merk je ook nog. Nu met de Zombies erbij en de al bestaande contracts hebben we veel fun in Plunder.
En voor die prijs mag je toch niet klagen. Zelf zou ik ook niet 60 euro er aan uitgeven maar ieder zijn plezier.
Omdar het geen goede games stimuleert

Modern Warfare 1, cod 1 en 2 waren al geweldig, alle shit die erna is gekomen.

Ze weten niet dat het beter kan, ik ben klaar met die onzin.

Ik mis ook al jaren fatsoenlijke SD bijvoorbeeld, als ik TDM wil doen ga ik wel Quake old spelen.

Ik ben het niet eens met je, cod is vooral achteruit gegaan omdat het meer mainstream is geworden, niet te screen dat de console gamers jarenlang voor werden getrokken t.o.v PC gamers, terwijl die game groot geworden is daarop.

Sorry maar COD is al jarenlang geen COD meer helaas, het had een enorme eSporta title kunnen zijn maar in COD1,2,4 is er altijd tegen de export community gewerkt.

Waar is de PAM en PROMODE, waar is de SD, redelijk goede Anticheat, geen lootboxes en domme skins maar puur skill, waar is de liefde voor de community ipv shareholders.

Het Infinity Ward team was van EA WEGGELOPEN naar Activision voor meer creative vrijheid, omdat moh:aa te gemonitiseerd werd the cycle continues.

De consoles hebben veel games te makkelijk en mainstream gemaakt, thats fucking boring.

De game is gewoon zo groot omdat Activision belachelijke marketing bidgetten er tegenaan gooit, ipv de game voor zich te laten spreken. Zodra winstmaximisatie het doel is is creativity it uit de deur....keer op keer elke studio, of het nu EA, Activision is.

Het is zo pijnlijk om te zien, ik heb al tijden geen of weinig creativity it gezien...alles lijkt op elkaar :/

De laatste triple A title die ik gekocht heb is Total War, de rest alleen maar indiegames die veel creative en innovative zijn.

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 27 maart 2021 17:16]

De grote reden dat ik dit jaar weer eens CoD heb gehaald is de zombies mode. Is leuk om de multiplayer af en toe te spelen, maar helemaal nu de nieuwe zombies maps en modes gratis zijn is dat het voor mij waard vergeleken met de andere CoD's die ze normaal uitbrengen. :)
Ben Battlefield speler van het eerste uur, maar tijden veranderen.

Nu papa van 2 kids en in de avond met wat collega’s en vrienden crossplay in warzone/coldwar . Lat ligt laag en iedereen kan op zijn favoriete game apparatuur terecht.
Maar welke? Behalve CS want dat speelt zo vreselijk.. welke mooiere betere vergelijkbare games zijn er?
Maar dit is toch niks vergelijkbaars aan?
Overigens vind ik Apex ook helemaal niet beter dan COD Warzone. Sandstorm ken ik niet..
Sandstorm is totaal niet vergelijkbaar met CoD / CoD Warzone / Apex. Ik zou dat eerder vergelijken met Rainbow Six Siege maar dan minder snufjes.
Nee klopt, insurgency sandstorm is beter ;)

Bij I:S heb je ook gewoon Domination etc., maar de wapens voelen beter aan en men gaat gewoon neer bij 1 à 2 kogels in plaats van dat je een bulletsponge bent. Én geen fratsen als double jumps, wall runs of kill streaks.
Insurgency Sandstorm
Apex, Valorant
Goat Simulator
Ik kon een glimlach niet onderdrukken..... :)
Want CS:GO speelt goed? Leuke competitive shooter, maar het aimen op CS:GO (en ook CS:S vroeger) gaat echt nergens over.
Als je zegt "aimen" bedoel je dan het mikken met je vizier. Of mensen met aimbot?
Aimen, als in mikken met je vizier op een hoofd/lichaam.
In CS is crosshair placement veel belangrijker dan (reactief) mikken. Voordat je de strijd aangaat moet je al voor 90% de juiste kan op mikken. Deze video geeft daar meer uitleg over: https://www.youtube.com/watch?v=GLwFOA2PBUw .
Kwestie van tijd erin steken, CSGO is een skill-based competitive shooter, iets anders dan CoD wat een arcade stijl shooter is.
Bij CSGO is het een kwestie van vele uren oefenen om op gemiddeld niveau te komen, bij CoD is het een kwestie van het spel opstarten om op gemiddeld niveau te komen.
Ik heb beide met veel plezier gespeeld, dacht best goed in CoD te zijn maar het duurde toch wel even langer om in CSGO te begrijpen hoe het werkt en dat is dan ook de aantrekkingskracht van CSGO, geen onzin met killstreaks, belachelijke perks en andere helpers, je wint of verliest op basis van hoe goed je bent.
Helaas zijn zowel CSGO als de meeste CoDs tegenwoordig verziekt door cheaters.
Op consoles/controllers zit aim assist. Op pc zijn wel mensen te vinden met aimbots, maar dit is toch anders. En dit komt bij cod voornamelijk door de waardeloze (als het überhaupt aanwezig is) anticheat.
geen idee waarom het gemind wordt, want je zegt in feite hetzelfde als ik met als enige aanvulling dat op PC voor KBM (en vast ook wel voor controllergebruikers) een cheat mogelijk is. En ja dat klopt.
Als het aimen nergens over zou gaan, dan was het niet al zo lang de grootste esport title. Consistentie en solide shooting mechanics zijn essentieel in een competitive shooter. Er zijn weinig shooters die het zo goed voor elkaar hebben (Battlefield worstelt al jaren met hitreg/netcode).

CS S daarentegen was uit heel ander hout gesneden en had geen stabiele fundering. Was natuurlijk niet voor niets dat de community verdeeld was tussen source en 1.6. Je kunt CS niet leuk vinden, maar wat betreft mechanics en balance is CS al ruim 20 jaar king ;)

[Reactie gewijzigd door quintox op 29 maart 2021 00:35]

Lol ja kan niet full auto knallen van veraf nee, maar het aimen is gewoon prima.
Je bedoelt het feit dat er een aimpattern is en die moet leren?
Het aimen in CS is juist elegant: je moet stil staan om accuraat te kunnen schieten. Een headshot is een 1 shot kill (met een AK). En als je niet goed genoeg bent om consistent headshots te maken, zal je eruit gespeeld worden door anderen die dat wel kunnen.
Het aimen op CS:GO gaat nergens over? Bedoel je dat je de aimassist gewoon mist en dat je het eigenlijk helemaal niet kan?

I didn't start the flamewar
Ik flame nergens over. Heb zelf jaren CS:S gespeelt, maar het mikken was meer naar beneden richten dan echt op het hoofd mikken om een headshot te krijgen..
… want in het echt moet dat ook? Dacht het niet. In het echt moet je ook altijd iets boven of onder het doel mikken, afhankelijk van het wapen en de snelheid waarmee het patroon het wapen verlaat. CS is dus gewoon realistisch.
CS Go realistisch noemen terwijl je altijd from the hip schiet behalve met scoped rifles....
Ik zei niet dat *heel* CS realistich was; ik had het alleen over dat mikken.
En afstand. Vergeet de afstand niet.
Ja, dat ook inderdaad.
Wind heb je meestal op ~300 meter nog niet zoveel last van. Dat wordt pas leuk op 1000 meter of meer.
Klopt, met een sniper rifle.
en de draaiing van de aarde
Realistisch *kuch* Escape from Tarkov has entered the chat :Y
Dat is het realisme. Ieder wapen een patroon. Want backfire enzo.
Er is heel wat mis met Counterstrike en dat de crosshair/camera de recoil patroon niet volgt is er één van.
Dat is juist het hele idee van deze shooter 8)7
Dat er nog steeds naar deze titels uitgekeken wordt is mij echt een raadsel. Er zijn zoveel mooiere games te spelen, met meer diepgang en verhaal. En als je dan toch een competitive shooter speelt, speel dan de beste, pak CSGO ofzo.
Jij hebt duidelijk de verkoopcijfers van de afgelopen jaren en het succes van Warzone gemist. Want dat alleen is al reden genoeg om nog jaren lang COD games uit te brengen.

Call Of Duty is als de McDonalds, iedereen weet dat er beter is maar toch zitten ze elke avond weer helemaal vol. Het is gewoon makkelijk, laagdrempelig vermaak maar waar je ook op een hoog niveau terecht kunt.
*uitgekeken word, niet uitgegeven word.

Overigens vind ik de McDonalds vergelijking goed gevonden. Ik sla CoD en McDonalds altijd over, maar snap echt wel dat mensen er van kunnen genieten.
De campaign van WWII en Modern Warfare vond ik anders erg goed!
ja is echt geweldig
Mwoah, dat is niet te vergelijken met de arcade fun van cod.

Ik koop ze zelf omdat je precies weet wat je krijgt en het dat ook altijd waar weet te maken. Een leuke singleplayer, een multiplayer waar ik zeker een uur of 80 plezier van heb over de periode van een jaar, en gewoon al met al een hele degelijke presentatie van het geheel.

Dus ja... als casual gamer ga ook ik telkens weer overstag.. het is al met al gewoon een heel degelijk product. Had wel liever een release eens in de twee jaar gezien!
Beste competitive shooter? Je bedoeld UT99?
Nexuiz en UT99 zijn wat mij betreft nog altijd de beste twee :)
Ik koop amper games maar 1 daarvan is cod. Ik hou van het soort game, ik wil niet superveel dieptegang. Daarbij zijn er maar weinig shooter games. Mocht je wel een tip hebben dan hoor ik het graag.
Zijn er genoeg hoor?

Doom, Quake Champ, Dirty Bomb, Valorant, Overwatch, Escape From Tarkov, Battalion 1944, Hell let loose en ik vergeet er nog veel.
Doom was wel leuk. De anderen die jij noemt zijn niet echt dezelfde als cod..
Dat jij het geen leuke games vindt maakt het niet opeens de universele waarheid. Misschien is het juist de gameplay wat mensen het doet laten spelen voor een langere tijd. Speel het zelf ook al sinds deel 1 en het is gewoon een lekkere shooter om te spelen. CSGO ook gespeeld maar vind die persoonlijk zelf echt een heel pak minder. Er is geen "de beste" er is alleen wat wel bij jou past en wat niet.
Is het je werkelijk een raadsel? Hoe dit soort franchising werkt en succesvol is? Of ben je het er gewoon persoonlijk niet mee eens / niet blij mee dat t zo werkt.
serieus? Beste CS:GO? Als er iets een overhyped en overgewaardeerde game is dan is het dat wel....
Gametechnisch is het achterhaald en zijn er zeker betere te vinden. Maar door de gigantische spam rondom die game is het en blijft het een populair spel. Dat heeft valve goed aangepakt, maar alles behalve 'de beste'......
Elke CS:GO game heeft een cheater dus dat heeft geen zin meer. Speel al sinds cod1/4 met ~5-7 lui en nu gewoon overgegaan op warzone, ook cheaters, maar niet zo merkbaar. Als je CS:GO speelt worden er gewoon teveel avonden verneukt door cheater after cheater en is iedereen chagrijnig, bah.

Met een groep gamers wil je soms gewoon verandering dus een nieuwe CoD is dan wel lekker, maakt eigenlijk niet uit welke game je speelt als het maar een goede spelerbase heeft en 4/5 man in squads/teams en niet teveel gecheat. PUBG bijvoorbeeld ook doodgespeeld naast CS:GO, toen CSGO nog te spelen was. CS:GO was al armoe i.t.t CoD4, maar deze game ging dood dus je moet wat.

[Reactie gewijzigd door xtrmx op 27 maart 2021 17:29]

Valorant? Een kopie van CSGO maar met betere (invasieve Chinese) anticheat.
Ook lang gedaan, echter werden we gewoon gek van al die abilities, wilden gewoon een goede shooter zonder hero-achtige onzin.
Interessant. Ben vooral een single player, GTA online uitgezonderd. Heb je voorbeelden van die games met beter verhaal en diepgang?
Ik heb pas geleden (eindelijk?) The Division aangeschaft en vond de sfeer en storymode heerlijk. En zelfs nu is de endgame (alhoewel wat repetitief) ook prima om mij even een uurtje mee te vermaken, zonder dat er meteen van mij wordt verwacht dat ik pvp-godmode heb bereikt. Kortom: uitstekend vermaak voor (inmiddels) weinig knaken.

Sterker nog, inmiddels ook The Division 2 aangeschaft, maar helaas kan mijn huidige (hopeloos verouderde) GPU daar niet/nauwelijks mee overweg.
Gewoon lekker knallen af en toe. Heb helemaal geen zin in al die games met zo'n uitgebreid verhaal.
Af en toe eens casual een potje cod zonder absoluut ingemaakt te worden. Dat is waarom ik cod koop. Quake en andere top titels zijn gewoon niet leuk om casual te spelen want je maakt geen schijn van kans. Ik vergelijk het met race sims en mario kart, ofzo.

[Reactie gewijzigd door m1dnigh7 op 27 maart 2021 23:58]

csgo vind ik momenteel echt treurig. te veel camp... ik snap zelf niet waarom die game nog steeds gepeeld wordt. ik ben het overigens wel eens met je mening over cod
laat mensen spelen wat ze willen spelen. Het moet jou letterlijk helemaal niks uitmaken wat andere mensen spelen zolang ze andere mensen niks aan doen.
> Ja joh lekker doen kan mij ook niet schelen.

en dan een heel verslag schrijven hoe je dit soort mensen haat, goede man.
Gozer kan je niet lezen. Ik zeg dat ik het dom vind. Dat is heel wat anders dan haten.
Jij bent wel lekker speciaal of niet
Speciaal genoeg om begrijpend te kunnen lezen.
Je vergelijkt hun met mensen die zand eten, hoe is dat niet haten.
Je kan duidelijk niet begrijpend lezen.
Jammer als dit waarheid is, ik had graag weer een soort Modern Warfare gehoopt :)
Nou na 18 modern warfare's mag het toch wel weer een keer terugkeren naar de roots, toch?
Twee jaar geleden hadden we ook al een WW2 CoD...
4j geleden bedoel je? WW2 kwam uit in 2017
of wordt er 18 of 16 jaar geleden bedoeld? Call of duty (de eerste) kwam in 2003 uit en COD2 kwam in 2005 uit....Beiden WW2 shooters net zoals MOH:AA bijvoorbeeld
Vergeet die goede oude tijd van Delta Force (1998) niet :P
(of ben ik echt oud?)
Wat is er eigenlijk met delta force gebeurd. Die mis ik echt tegenwoordig.
Dat is een stille dood gestorven.
Ik heb ooit nog wel eens online geprobeerd te spelen, maar er waren bijna geen servers/games in de lucht.
Dat zal ook de reden zijn waarom NovaLogic er uiteindelijk de stekker uit getrokken heeft en in 2016 zelf opgeheven is.

De enige "gouwe ouwe" die ik vroeger ook speelde en die je nu nog online kunt spelen is R6 III, Ravenshield en Athena Sword.
Daar schijnt nog een hele community mee bezig te zijn en die hebben het zo ver dat je geen CD-key meer nodig hebt om online te spelen.

http://allr6.com/discuss/viewtopic.php?id=3
Ja Raven Shield heb ik ook kapot gespeeld. Die glimmende hoes heb ik nog steeds ergens. Geweldige community maps toen al. Ik weet nog een indoor level met enkel glazen muren. Man dat was lastig terwijl je elkaar gewoon zag. Vele clan battles gespeeld met die game.
Je bent niet oud. Je bent ook geen cashcow
hoopte eigenlijk dat ze cod 1 en 2 remake gingen doen en dan zonder alle poespas maar gewoon de oude versie in een nieuw jasje dat was nog eens een game en mooie tijden
Cod2 heb ik grijs gespeeld.
Heel basic multiplayer, maar zo goed.
Basic? Ik heb tientallen modded servers gemaakt. Dus nee. Niet basic
Sterk onderbouwd! Samen met CoD2 en CoD4 waren dit de meest modded CoDs, dus de meest verschillende gamemodes/maps/skins/weapon skins/sounds etc!

Dus nee. Niet basic. En als je reageert - onderbouw je mening dan. ;-)
Het spel is nog steeds basic zelfs met de mods.
Die CoD 1 multiplayer was pas basic :)
Het blijft een jammere zaak hoeveel games binnen hetzelfde genre zitten. Zowat elke gamestudio heeft tegenwoordig een battle royal, puur uit winstbejag. Deze games volgen mekaar ook in sneltempo op en dan krijg je al snel het gevoel dat het gewoon remakes zijn van de voorgaande.
Ik heb ook niet echt het gevoel dat er nog echt nieuwe en goede games op de markt worden gezet.

Warzone is leuk, maar zo elke week wat van modes wisselen is niet wat ik in gedachte had over "nieuwe dingen".
Als het een alternatieve setting wordt dan hoop ik eigenlijk dat het is wat anders wordt dan de standaard tegenstanders (Rusland, China, etc)
Ik hoop dat het eens een keer moderne oorlog en niet steeds terug in de geschiedenis gaat. Zelf speel ik al sinds het begin van uit komen Call of Duty reeks. Ik vind Call of Duty: Black Ops Cold War ook erg leuk en doe ik bijna dagelijks multiplayer
Van oudsher is black ops modern en leeft er een andere versie naast.
De vorige was net een moderne setting..
Er zit altijd logica achter.

2020 cold war( jaren 80)
2019 modern Warfare(huidige tijd)
2018 black ops 4(?) Futuristisch
2017 wereldoorlog 2
Het is weer creatieve armoede alom - maar wat wil je met elk jaar een nieuwe CoD.
Boeit dat? Bij mij niet. Een game met dezelfde engine (of een upgrade daarvan) als COD MW 2019 komt er bij mij echt wel weer in. Wat nieuwe mappen, ik vind die game echt wel een vervolg waard. Dit geldt nadrukkelijk niet voor Black Ops - Cold War. Die mag van mij zo snel mogelijk de nek om gedraaid worden, omdat die (ongeacht wat geinige background settings) er voor de rest beroerd uitziet en speelt als een Shooter van 15 jaar geleden. Naast World of Warcraft, Conan Exiles, Rift, COD 1, COD UO, de eerste paar Medal Of Honor games en de laatste twee Rayman games is COD MW 2019 een van de weinige games die ik meer dan een jaar lang met plezier heb opgestart of nog steeds opstart en blijf spelen en/of koesteren. (Hoewel er ver in het verleden ook nog voetbalgames waren die boeiend en leuk waren, bedenk ik me nu...)

[Reactie gewijzigd door conces op 29 maart 2021 06:00]

Ik hoop geen alternatieve tijdlijn, liefst dicht bij de waarheid blijven want er ontstaat al genoeg ruis door de tand des tijds over wat er gebeurd is in WW2.
Anderzijds zijn er ook veel 'redelijk periode corre te' games.

Je kan ook gewoon een oorlog verzinnen die dan toevallig rond die tijd speelt.
Als ze de multiplayer nu weer terugbrengen naar de oorsprong (CoD1 en CoD2) ben ik blij. Zal toch niet gebeuren, ze moeten het natuurlijk helemaal volpompen met perks en weapon attachments en dat soort onzin.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee