Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Samsung Galaxy S7 Review

Lichtsterk, lekvrij en luxueus

08-03-2016 • 15:00

452

Multipage-opmaak

Inleiding

Samengevat

De Galaxy S7 borduurt voor een groot deel voort op de Galaxy S6 wat gebruikte materialen en insteek betreft. Wel is het ontwerp verder verfijnd, heeft het toestel een grotere accucapaciteit en grijpt het terug op twee oude waarden van Samsung: waterdichtheid en een micro-sd-slot. De nieuwe Exynos 8890-chipset is weer een flinke stap voorwaarts, en het toestel richt zich op entertainment met gaming en virtual reality. De camera is misschien nog wel de grootste vooruitgang. Deze is een stuk lichtsterker en vangt meer detail, ondanks het geringere aantal megapixels.

Getest

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Prijs bij publicatie: € 699,-

Vanaf € 179,98

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (10)

We zagen in de preview al dat Samsung met de S7 grotendeels verdergaat op de weg die het bedrijf het jaar daarvoor ingeslagen is. Samsung profileert zich meer als luxe merk en dat zie je terug in het uiterlijk van de smartphones. De koersvastheid van de Koreanen is niet heel verrassend, want de Galaxy S6-lijn is erg succesvol gebleken en smartphonefabrikanten hebben wel vaker een vernieuwingscyclus van twee jaar. De S7 is van buiten dan ook bijna een S6 waar wat aan geschaafd is.

Hoewel dat al meer is dan Apple pleegt te veranderen aan het uiterlijk, voelt de S7 in eerste instantie aan als een S6 2.0. Het gebrek aan wereldschokkende cosmetische veranderingen betekent echter zeker niet dat Samsung is blijven stilstaan. Van binnen is de S7 aangepakt en daarmee wil Samsung als een van de topspelers op de smartphonemarkt een nieuwe prestatiestandaard neerzetten. Dat doet het onder meer met een eigen chipset, en een lichtsterke en snel scherpstellende camera.

Ook grijpt het Koreaanse bedrijf terug op een aantal oude waarden, waarbij het lijkt te luisteren naar de wensen van fans. Of Samsung dit jaar echter vernieuwend genoeg is om over de door zichzelf hoog gelegde lat te springen, lees je in deze review.

Verder hebben we de S7 edge getest. De verschillen met de S7 zijn niet enorm, dus we hebben we deze korte toevoeging op de S7-review geschreven voor het geval dat je geïnteresseerd bent in de iets grotere smartphone met gebogen schermranden.

Behuizing

Je moet goed kijken welke de S6 en welke de S7 is als je de voorkanten bekijkt. Onmiskenbaar een Galaxy S-telefoon dus, maar hij is aan de achterkant wel op twee punten verbeterd. Waar de S6 edge vorig jaar de show stal met zijn afgeronde randen aan de schermzijde, valt de S7 ten opzichte van andere smartphones op door zijn afgeronde zijkanten achterop. Die zijn wat minder afgerond dan bij de edge aan de voorkant, maar leveren net als bij dat toestel een luxueuze uitstraling op. Misschien nog wel belangrijker is dat de S7 daardoor een stuk lekkerder in de hand ligt.

Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7
Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7

Dat is een welkome vernieuwing, want het Gorilla Glass dat op de achterkant zit, is niet bepaald ideaal voor zweterige palmen. Het materiaal is glad, maar doordat je meestal wat meer aanraakoppervlak hebt door de rondingen, glijdt de telefoon minder makkelijk uit je handen. Voor de duidelijkheid, telefoons met bijvoorbeeld een rubberachtige achterkant bieden nog altijd meer grip, maar net dat beetje meer houvast bij de S7 is erg welkom. Als hij namelijk wel uit je handen valt, is naar ons idee de kans groot dat het glas het niet overleeft.

Een andere positieve verandering aan de behuizing van de S7 is de camera die minder uitsteekt. De camera steekt nog maar een halve millimeter uit de achterkant, waar dat bij de S6 richting de anderhalve millimeter was. Daardoor wankelt de S7 bijna niet meer als je hem plat op tafel legt en het ziet er wat strakker uit. Ook is de lens in tegenstelling tot bij sommige andere smartphones van glas en niet van plastic, waardoor hij niet snel krast. De bedekking van de hartslagsensor en flitser is wel van plastic, en krast dus sneller. We willen ondanks de schoonheid van de gebruikte materialen nog wel even aanstippen dat je vingervegen goed ziet op de glazen achterkant van de S7. De witte versie heeft daar overigens minder last van dan de zwarte.

Toestel Galaxy S6 Galaxy S7 Galaxy S7 edge
Breedte (mm) 70,5 69,6 72,6
Hoogte (mm) 143,4 142,4 150,9
Dikte (mm) 6,8 7,9 7,7
Gewicht (gram) 138 152 157
Scherm (inch) 5,1 5,1 5,5
Screen-to-bezelratio 70,9% 72,3% 75.94%

Zoals je uit bovenstaande tabel kunt aflezen is de S7 een stukje zwaarder dan de S6. Dat voel je ook, maar het is wat ons betreft niet storend. Verder is het toestel een millimeter dikker. Ook dat is wat ons betreft verwaarloosbaar. We hadden het in eerste instantie niet eens door en ook in het geval van de bezels is het verschil als je de telefoons naast elkaar houdt bijna niet zichtbaar. We hebben hier voor de vergelijking ook de cijfers weergegeven voor de edge, die we bespreken in een aparte review als aanvulling op deze.

Iets wat op de S7 ontbreekt ten opzichte van de S6 is de infraroodzender. Je kunt je televisie en dergelijke op die manier dus niet meer aansturen met de nieuwe Samsung-telefoon. Een andere verandering is dat het simkaartslot van de rechterzijde naar de bovenkant is verplaatst. Geen dualsim-slot jammer genoeg, hoewel er wel een versie bestaat die dat heeft, maar die versie komt niet naar Nederland.

Multislot

Gelukkig is het niet alleen een simkaartslot. Er kan in tegenstelling tot bij de S6 weer een sd-kaart in. Daarmee is de 32GB die de S7 standaard heeft uit te breiden met maximaal 200GB. Omdat Android 6 Marshmallow meteen vanuit de doos op de S7 draait, dachten we dat de sd-kaart via adoptable storage als volwaardig geheugen zou worden gezien en dat er dus apps op geïnstalleerd kunnen worden. Helaas ondersteunt Samsung deze nieuwe Android-functie bewust niet.

De verklaring die het bedrijf geeft, is dat gebruikers de fout kunnen maken dat ze een sd-kaart in de S7 doen en deze instellen op interne opslag, waardoor alle gegevens op de sd-kaart worden gewist. Ook kan de kaart, wanneer hij als intern geheugen gebruikt wordt, niet meer gebruikt worden om bestanden over te zetten door hem in een ander apparaat te duwen. Ten slotte vindt Samsung het meer een functie voor 'opkomende markten', waarin veel telefoons met 4 of 8GB opslaggeheugen voorkomen.

Dit alles riekt naar betutteling, wat wij als Tweakers natuurlijk niet oké vinden. We maken zelf graag uit hoe we ons sd-kaartje willen gebruiken. Bij adoptable storage kun je er immers ook voor kiezen om de sd-kaart gewoon als portable storage te gebruiken. Het is een kwestie van goede voorlichting om te voorkomen dat gebruikers fouten maken, lijkt ons.

Al met al zou dit in principe geen goed nieuws zijn als je bijvoorbeeld veel apps gebruikt. De S7 gebruikt al zo'n 8GB geheugen voor het systeem en als je al over de helft zit van het totale beschikbare geheugen als je de apps die je gebruikt hebt geïnstalleerd, blijft er een beperkte hoeveelheid geheugen over voor media.

SD S7SD S7SD S7

Gelukkig heeft Samsung het wel mogelijk gemaakt om sommige apps en bijbehorende informatie alsnog op een sd-kaart te zetten. We kunnen tot nu toe geen lijn trekken in welke apps dat zijn, want het is bijvoorbeeld onafhankelijk van grootte, en sommige niet-systeem-apps zijn wel en andere niet te verplaatsen naar de sd-kaart. Hoe dan ook, je moet de apps individueel verplaatsen, wat meer werk is dan bij adoptable storage. Zeker voor apps die je minder vaak gebruikt en die wel veel ruimte innemen, kan dat handig zijn lijkt ons. Als je de sd-kaart verwijdert, worden de apps op de sd-kaart vervangen door een zwart-wit icoontje met 'sd' ernaast en als je hem erin steekt, zijn de apps weer bruikbaar.

Op zich is het fijn dat je alsnog sommige apps op de sd-kaart kunt zetten. Wellicht is de overweging van Samsung dat als je een app handmatig op de sd-kaart zet, je je er meer van bewust bent dat het de snelheid kan beïnvloeden. Toch lijkt het ons fijner om de keuzemogelijkheid te hebben om adoptable storage in te schakelen en niet te hoeven nadenken over apps overzetten als het interne geheugen volstroomt.

We hebben de luidspreker van de Galaxy S7 ook uitvoerig beluisterd. Zoals gebruikelijk hebben we hem afgezet tegen de luidspreker van de iPhone 6s, omdat deze behoorlijk goed is voor een smartphone en dient als benchmark voor ons gehoor. Bij het luisteren naar muziek met een aantal lastig weer te geven tonen deed de S7 het goed. Vooral de middentonen en hoge frequenties waren vergelijkbaar met die van de iPhone. Alleen wat bastonen betreft won de iPhone het van de S7 naar onze bescheiden mening.

Water- en stofdicht

Vorig jaar stapte Samsung af van water- en stofdichtheid. De S6 kreeg een luxere uitstraling dankzij het gebruik van aluminium en glas, en daarbij wilde Samsung waarschijnlijk geen concessies doen door bijvoorbeeld afsluitbare klepjes op de aansluitingen te zetten. Dit jaar is het bedrijf erin geslaagd om de S7 van binnen waterdicht te maken; aan de buitenkant zie je er dus niets van. Wel zie je als je bijvoorbeeld de simlade eruit haalt een rubbertje zitten dat de binnenkant van het toestel afsluit. Zo heeft Samsung het ook bij de micro-usb-poort en hoofdtelefoonuitgang gedaan, alleen zie je dat niet van buiten.

Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7

De S7 heeft een IP68-certificering en kan zou daarmee anderhalve meter onder water kunnen, zonder tijdslimiet. Samsung beperkt dat in de communicatie echter tot maximaal een half uur. Verder betekent IP68 dat er geen stof bij de S7 kan binnendringen. We hebben de smartphone zo'n drie kwartier in een volle wasbak gelegd. Toen we hem eruit haalden deed de luidspreker het zoals wel vaker bij waterdichte telefoons niet goed meer, doordat het membraan nat was. Na verloop van tijd trok dat bij. Ook had de S7 wat moeite met laden in het begin, maar eenmaal iets droger gaf ook dat geen problemen meer. We waren verrast dat de S7 zelf aangaf dat hij nog te nat is om te laden.

Overigens kun je het aanraakscherm niet bedienen onder water, omdat het capacitief is. Verder is het niet aan te raden om het toestel bijvoorbeeld in zout water te laten zwemmen, want dat is een stuk schadelijker voor de contacten en dergelijke. Het idee is dan ook dat het toestel waterresistent is en het dus niet kapotgaat als je het bijvoorbeeld in de wc laat vallen of ermee door een tropische regenbui wandelt. Dat is dan ook het belangrijkste en we vinden het een mooie stap van Samsung om een aluminium unibody-telefoon deze eigenschappen mee te geven.

Scherm

De Galaxy S7 heeft net als de S6 een quad-hd-oledscherm en daarmee een resolutie van 2560x1440 pixels. Individuele pixels zijn niet waar te nemen, het scherm heeft een pixeldichtheid van 576ppi en is gemaakt van Gorilla Glass 4.

Galerij Galaxy S7

Iets wat de S7 meer onderscheidt van andere smartphones is de schoonheid van het scherm. Samsung gebruikt een oledscherm van eigen makelij, waarbij de zwartwaardes bijzonder goed zijn en het contrast vrijwel oneindig is. De kleuren lijken zo ongeveer uit het scherm te springen. Veel verschil met de S6 is er op het oog niet, maar die was dan ook al ontzettend mooi. De S7 heeft nog steeds een van de mooiste schermen die er voor smartphones gemaakt worden.

Schermmeting Galaxy S7Schermmeting Galaxy S7
Kleurtemperatuur
Telefoon Schermtype In kelvin, rond 6500 is ideaal
Samsung Galaxy S6 Oled
*****
6481
Samsung Galaxy S7 Oled
*****
6776
Microsoft Lumia 950 Oled
*****
6909
Apple iPhone 6s LCD
*****
7048
Moto X Force Oled
*****
7076
Nexus 5X LCD
******
7368
LG V10 LCD
******
7778
Sony Xperia Z5 LCD
*******
9104

Gelukkig kun je bij TouchWiz de schermkleuren op verschillende manieren instellen. Standaard is de weergave ingesteld op 'aanpasbaar', waarbij de kleuren aangepast worden aan wat er op het scherm te zien is. De kleuren worden daarbij nogal fel weergegeven. Er is een realistische stand die 'basis' heet en die we gebruikt hebben in de bovenstaande test. Ook kun je een fotostand en een bioscoopstand instellen. De basisstand komt echter het dichtst bij de werkelijkheid en zit dan ook tegen de ideale afgesproken kleurtemperatuur van 6.500 kelvin aan. Al met al geeft de S7 kleuren goed weer en is hij goed geschikt voor beeldbewerking.

Helderheid
Telefoon / Tablet Candela per vierkante meter (nits) in cd/m², hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
652
Samsung Galaxy S6
*******
649
Sony Xperia Z5
*******
619
Microsoft Lumia 950
******
591
Apple iPhone 6S
******
565
LG V10
*****
447
Nexus 5X
****
412
Moto X Force
****
353

De maximale helderheid van het oledscherm van de S7 is vergelijkbaar met die van de S6 en dat is erg hoog. We zijn even met de S7 in de volle winterzon gaan staan en daarbij bleek hij goed afleesbaar, ook door de goede contrastwaarde van het oledscherm en de alsnog prima maximale helderheid. De minimale helderheid is overigens erg laag, waardoor 's avonds in bed zonder lampje aan nog even wat appen prima te doen is.

De verschillen in het scherm van de S7 edge ten opzichte van de gewone S7 vind je terug in deze aanvullende review.

Hardware

De S7 heeft Samsungs eigen Exynos 8 Octa 8890-chipset. Daarmee onderscheidt Samsung zich van veel andere fabrikanten, die Qualcomm-socs gebruiken. Samsung gebruikt die alleen in de Verenigde Staten, omdat de Exynos 8 Octa geen ondersteuning biedt voor het cdma-netwerk aldaar. De Exynos 8890 is een octacore-chip, zoals de Exynos 7420 uit de S6 en de high-end Snapdragon 810 van vorig jaar. Toch is Qualcomm met de Snapdragon 820, die in veel toptoestellen van dit jaar zit, teruggeschakeld naar een quadcore-chip om efficiëntiewinst te boeken. Wel is ook die chipset gemaakt op het 14nm-Finfet-procedé, net als de Exynos 7420 en 8890. Het wordt interessant om te zien hoe de energie-efficiëntie en prestaties in de komende tijd zullen zijn, als we ook smartphones met een Snapdragon 820-soc getest hebben. Voor nu kijken we uiteraard eerst naar de Exynos 8890.

De chipset is weer een big.Little-ontwerp, waarin vier snelle cores het grove werk doen en vier energiezuinige, tragere kernen de minder zware taken voor hun rekening nemen. De vier tragere A53-kernen draaien op 1,6GHz. De vier grotere zijn Samsungs eigen M1 Mongoose-cores op basis van een 64bit-ARMv8-architectuur en die draaien volgens de specificaties op 2,3GHz. Opvallend is dat Samsung die snelheid noemt, want dat is de snelheid van het grotere core-cluster als meer dan drie cores belast zijn, maar niet de maximale snelheid als slechts één of twee kernen actief zijn. Dan worden ze namelijk zelfs geboost naar 2,6GHz. De Exynos 8890 wordt bijgestaan door 4GB lpddr4-werkgeheugen met twee 32bit-geheugencontrollers met een snelheid van 1794MHz, wat neerkomt op een geheugenbandbreedte van 28,7GB per seconde.

De Exynos 8890 ondersteunt verder heterogenous multi-processing, wat inhoudt dat alle acht kernen tegelijk aan het werk gezet kunnen worden en dat bijvoorbeeld zware en lichte taken dynamisch verdeeld worden over de cpu, gpu, dsp of beeldprocessor. De prestaties moeten daarbij verbeteren en het is energiezuiniger. De Exynos 8890 is volgens Samsung vijftig procent sneller dan de Exynos 7420 uit de S6, op basis van singlecore-Geekbench-scores.

Een opvallende toevoeging van Samsung is een heat pipe. Dat is iets anders is dan waterkoeling, hoewel Samsung het tijdens de presentatie op het Mobile World Congress wel zo noemde. De heat pipe vormt een gesloten systeem, waarbij een minimale hoeveelheid vloeistof aan de ene kant verdampt en aan de andere kant weer vloeibaar wordt, waarbij de vloeistof door capillaire kracht teruggaat naar de hittebron en niet door een pomp, zoals bij waterkoeling in pc's. De vloeistof neemt hitte op, verdampt en distribueert die, kort gezegd.

Microsoft en Sony pasten dit al eerder toe in een smartphone en met name bij Sony was dit ook nodig om de chip voldoende te koelen. In het geval van Samsung rijst dan ook meteen de vraag hoe zuinig de chip is, want als er zoveel hitte ontstaat dat een heat pipe noodzakelijk is, kan hij wel eens relatief veel energie gebruiken als hij intensief aan de slag moet.

Gaming

De gpu van de Exynos 8890 is een Mali-T880 MP12. De twaalf kernen draaien op maximaal 650MHz. Dat is minder dan de 772MHz van de acht Mali-T760-kernen van de Exynos 7420 uit de S6. De reden daarvoor is waarschijnlijk een hogere energie-efficiëntie, waarbij het verlies in snelheid opgevangen wordt door het hogere aantal kernen. Samsung levert in essentie dus wat ruimte in op de die, door voor een groter aantal cores te kiezen, met het oog op een betere verdeling van de belasting. De gpu moet langer kunnen pieken zonder oververhit te raken door de configuratie met twaalf kernen. We draaiden een aantal benchmarks herhaaldelijk kort en snel achter elkaar, en de prestaties namen daarbij niet af. Ook presteerde de Galaxy S7 evengoed bij kamertemperatuur als in de koelkast. Al met al lijkt de S7 weinig last te hebben van throttling, waarbij de kloksnelheid wordt teruggeschroefd als hij te warm wordt.

De gpu maakt volgens Samsung in verhouding nog een grotere stap voorwaarts dan de cpu ten opzichte van de S6. De chip ondersteunt de Vulkan-api en moet een prestatiewinst van maar liefst 77 procent verwezenlijken op basis van een gemiddelde van de T-Rex- and Manhattan- (gpu-) benchmarkscores.

Dat Samsung inzet op gaming wordt ook bevestigd door het feit dat er een gamelauncher met gametools bij de S7 wordt geleverd. Daarmee kun je zelf bijvoorbeeld voor je minder veeleisende games de framerate en resolutie aanpassen. Met de gametools kun je de fysieke terugknop en toets voor recente apps blokkeren, ingame-screenshots en videocaptures maken met je eigen hoofd in een klein cirkeltje, meldingen blokkeren en een spel op de achtergrond door laten draaien. Ook worden je games keurig op één plek verzameld en kun je vanuit andere apps makkelijk terugkeren naar je spel via een rond game-icoon.

Gametools Galaxy S7Gametools Galaxy S7

Benchmarks en prestaties

De Galaxy S7 is een heel snelle telefoon, laten we dat voorop stellen. TouchWiz heeft sinds vorig jaar een stuk minder last van vertraging en dat is in het dagelijks gebruik misschien nog belangrijker dan welke chipset-upgrade dan ook. Wel ervaren we nog altijd iets meer haperingen dan bij een stock-Android-smartphone, maar eigenlijk merk je er in de praktijk weinig van. Samsung is over het algemeen goed bezig met softwareoptimalisatie.

Natuurlijk hebben we onze benchmarks gedraaid, waaronder een nieuwe. Deze heet DiscoMark en meet de starttijden van een selectie van apps. We hebben daarvoor Maps, Facebook, YouTube, Berichten, Camera, Chrome, Contacten, Galerij, Play Store, Google Agenda en Angry Birds uitgekozen, omdat dit veelgebruikte apps zijn. Bij het optellen van alle opstarttijden van de apps, bleek dat de S7 25 procent minder tijd nodig had dan de S6.

AndEBench - native
Telefoon Iteraties per seconde, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
30042
Samsung Galaxy S6
*****
21736
Moto X Force
*****
19370
Huawei Nexus 6P
****
17849
Sony Xperia Z5
***
13772
Nexus 5X
***
13255
LG V10
**
10417
AndEBench - Java
Telefoon Iteraties per seconde, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
2855
Samsung Galaxy S6
*****
1953
Moto X Force
*****
1845
Huawei Nexus 6P
****
1823
Nexus 5X
****
1746
Sony Xperia Z5
***
1230
LG V10
***
1117

In AndEBench worden de cpu-kernen getest door ze een hoge workload met native en Java-code voor te schotelen. De S7 neemt in beide gevallen een aanzienlijke voorsprong van ongeveer een derde van de iteraties op de rest van het Android-veld.

GeekBench - single core
Telefoon In punten, hoger is beter
Apple iPhone 6s
*******
2530
Samsung Galaxy S7
******
2195
Samsung Galaxy S6
****
1507
Sony Xperia Z5
****
1337
Moto X Force
****
1307
Nexus 5X
***
1225
LG V10
**
813
GeekBench - multicore
Telefoon In punten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
6465
Samsung Galaxy S6
******
5151
Sony Xperia Z5
*****
4795
Moto X Force
*****
4506
Apple iPhone 6s
*****
4408
Nexus 5X
****
3563
LG V10
***
3092

Bij resultaten van de GeekBench-benchmark, die eveneens de cpu-stresstest omvat, zien we eveneens dat de S7 een behoorlijke voorsprong pakt op andere Android-toestellen. Bij het belasten van een enkele kern heeft de iPhone 6s nog wel een voorsprong, maar net zoals vorig jaar de S6 dat deed, pakt de S7 een goede voorsprong op de rest van het veld bij het inzetten van alle kernen. We hebben op dit moment nog geen resultaten van toestellen met de concurrerende Snapdragon 820-chip en Kirin 950, dus we hadden ook niet anders verwacht. Het wordt interessant om te zien hoe de Exynos 8890 zich verhoudt tot deze andere nieuwe generatie chipsets.

Grafische tests

3DMark - Ice Storm Unlimited
Telefoon In punten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
29447
Apple iPhone 6s
*******
27931
Moto X Force
******
27133
Sony Xperia Z5
******
25258
Samsung Galaxy S6
*****
22631
Nexus 5X
*****
19174
LG V10
****
18736

De benchmark Ice Storm Unlimited spreekt niet alleen de gpu, maar ook de cpu aan. Daarmee geeft hij een beeld van de gameprestaties van de S7. De S7 neemt ook hier de leiding voorlopig. Het gat tussen de iPhone 6s en de S7 is echter kleiner dan dat tussen de iPhone 6 en de S6.

GFXBench Manhattan - onscreen
Telefoon Framerate in fps, hoger is beter
Apple iPhone 6s
*******
56,8
Samsung Galaxy S7
***
27,0
Sony Xperia Z5
***
24,0
Moto X Force
**
18,0
Nexus 5X
**
17,0
Samsung Galaxy S6
**
14,0
LG V10
*
6,8

In de onscreen-test van GFXBench Manhattan telt de resolutie van de displays mee. Hoe meer aan te sturen pixels, hoe krachtiger de gpu moet zijn om een even hoog aantal frames per seconde te halen. Aangezien de iPhone 6s maar een resolutie van 1334x750 heeft en de Mali-T880-gpu 2560x1440 pixels moet aansturen, wint de iPhone het hier met een flinke voorsprong. De S7 is de beste van de rest.

GFXBench Manhattan - offscreen
Telefoon Framerate in fps, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
40,0
Apple iPhone 6S
*******
40,0
Moto X Force
*****
27,0
Samsung Galaxy S6
****
23,0
Sony Xperia Z5
****
23,0
Nexus 5X
***
16,0
LG V10
**
11,0

In de offscreen-benchmark worden alle telefoons getest met een 1080p-resolutie, waardoor onderlinge verschillen in schermresolutie niet meespelen. De S7 slaat hier een gat met andere Android-toestellen, maar moet de iPhone 6s naast zich dulden. We hebben natuurlijk zelf ook wat spellen gespeeld en hoewel het eigenlijk voor zich spreekt, willen we best nog even zeggen dat de S7 totaal geen problemen heeft met zware Android-games.

Accu

De accu van de S7 is noemenswaardig groter dan die van de S6. Hoewel we ons vorig jaar bij de S6 wat zorgen maakten over de accuduur, omdat hij slechts een capaciteit van 2.550mAh had, viel dat alleszins mee. Dat kwam onder andere door het lage stroomverbruik van de display van de S6. Dit jaar is dat volgens Displaymate hetzelfde. Het scherm was al vrij zuinig en het verhogen van de accucapaciteit tot 3.000mAh zou al een respectabel lange adem moeten opleveren.

Accuduur bij webbrowsen (helderheid @ 250cd/m²)
Telefoon SoC Accucapaciteit In minuten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7 Exynos 8890 3000 mAh
*******
9u11m
Samsung Galaxy S6 Exynos 7420 2550 mAh
******
7u52m
Apple iPhone 6s Apple A9 1715 mAh
******
7u38m
Moto X Force Snapdragon 810 3760 mAh
*****
6u50m
Huawei Nexus 6P Snapdragon 810 3450 mAh
*****
6u23m
Sony Xperia Z5 Snapdragon 810 2900 mAh
*****
6u5m
Nexus 5X Snapdragon 808 2700 mAh
****
5u51m
LG V10 Snapdragon 808 3000 mAh
****
5u25m
Microsoft Lumia 950 Snapdragon 808 3340 mAh
****
5u0m
Accuduur bij video kijken (helderheid @ 250cd/m²)
Telefoon Resolutie Schermtype Accucapaciteit In minuten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7 2560x1440 Oled 3000 mAh
*******
15u28m
Moto X Force 2560x1440 Oled 3760 mAh
******
14u9m
Samsung Galaxy S6 2560x1440 Oled 2550 mAh
******
12u11m
Huawei Nexus 6P 2560x1440 Oled 3450 mAh
*****
10u38m
Apple iPhone 6s 1334x750 LCD 1715 mAh
****
9u10m
Nexus 5X 1920x1080 LCD 2700 mAh
****
8u0m
Sony Xperia Z5 1920x1080 LCD 2900 mAh
****
7u50m
LG V10 2560x1440 LCD 3000 mAh
***
7u41m
Microsoft Lumia 950 2560x1440 Oled 3340 mAh
***
7u23m

Dat blijkt te kloppen. De S7 gaat in beide tests bijzonder lang mee, waarbij opvalt dat hij het niet alleen in de video-, maar ook in de webbrowse-benchmark als langste volhoudt. Een oledscherm is bij video kijken relatief zuinig doordat zwartweergave geen energie gebruikt, maar bij webbrowsen heeft de S7 daar geen voordeel van. De S7 springt zuinig om met zijn accusappen in verhouding tot andere toestellen in de test.

Het leek ons interessant om eens te kijken hoeveel zuiniger de Exynos 8890-chipset ongeveer is ten opzichte van de Exynos 7420 uit de S6. Als we ervan uitgaan dat het scherm inderdaad evenveel energie eet als dat van de S6, zou het verschil in accuduur door de accucapaciteit en de processor moeten worden veroorzaakt. De S7 heeft 17,6 procent meer accucapaciteit, en hij gaat in de browsetest 16,7 procent langer mee en in de videotest 26,9 procent. Dat zou dus betekenen dat de S7 een noemenswaardig hogere energie-efficiëntie heeft bij video kijken en bij activiteiten als webbrowsen bijna niet noemenswaardig minder.

Laadtijd
Telefoon Accucapaciteit In minuten aan de lader, lager is beter
Samsung Galaxy S7 3000 mAh
****
1u34m
Moto X Force 3760 mAh
*****
1u43m
Microsoft Lumia 950 3340 mAh
*****
1u46m
Nexus 5X 2700 mAh
******
2u5m
Apple iPhone 6s 1715 mAh
******
2u6m
LG V10 3000 mAh
******
2u19m
Huawei Nexus 6P 3450 mAh
*******
2u28m
Sony Xperia Z5 2900 mAh
*******
2u31m

De Galaxy S7 ondersteunt Samsungs eigen Adaptive Fast Charging-technologie, die in de Exynos 8 Octa-chipset is ingebouwd. Daarmee laadt de S7 lekker snel op. In anderhalf uur is de accu geheel opgeladen en in een uur heb je de S7 zo'n 80 procent vol. Ook is er weer ondersteuning voor draadloos laden ingebouwd.

Opvallend is dat Samsung bij de micro-usb-poort is gebleven in plaats van over te stappen naar usb-c, zoals een aantal andere fabrikanten in de afgelopen maanden deden. De reden is waarschijnlijk dat de S7 niet meer op bepaalde accessoires zou passen, waaronder de Gear VR. Gezien de nadruk die daarop lag tijdens de presentatie van de S7 en S7 edge in Barcelona, kan dit absoluut een reden zijn. Bij het laden valt het mee hoeveel je ervan merkt, zoals hierboven beschreven, maar bij het kopiëren van veel foto's en video's vanaf de S7 naar een computer kun je ondertussen wel een bakje koffie gaan zetten.

De S7 edge heeft een grotere accucapaciteit, die we natuurlijk ook getest hebben. De resultaten vind je in deze aanvullende review terug.

Software

De S7 heeft Android 6.0.1 Marshmallow draaien op het moment van schrijven en TouchWiz is natuurlijk weer van de partij als schil over de kale Android-versie. Gelukkig kunnen we melden dat dit TouchWiz voortborduurt op het TouchWiz dat bij de S6 geïntroduceerd werd. Dat betekent beter gestructureerd, overzichtelijker en minder meuk dan de TouchWiz-versies van daarvoor. Wel is er nog steeds erg veel in te stellen bij het nieuwe TouchWiz, wat wij zelf wel fijn vinden, omdat het bijna niet ten koste gaat van het overzicht. Dit alles betekent dat er ten opzichte van het TouchWiz van vorig jaar niet heel veel veranderd is. Zelf legde Samsung er bij de presentatie dan ook geen nadruk op.

De noemenswaardige vernieuwingen zijn op één hand te tellen. Zo zijn de Telefoon- en Contacten-apps samengevoegd, is het geheel wat witter van kleur als je het standaardthema kiest en is de Smart Manager-app nu geïntegreerd in de opties. Allemaal niet heel spannend dus, maar we zijn blij dat Samsung na het uitkleden van TouchWiz vorig jaar de softwarelaag niet langzaamaan weer aan het vullen is met alle vertraging die dat tot gevolg kan hebben. Wel merken we zoals gezegd dat een stock-Android-ervaring iets vloeiender is dan TouchWiz, maar Samsung doet het zeker niet slecht met zijn skin. Iets om meteen uit te zetten wat ons betreft is Flipboard Briefing. Dat bevindt zich links van het thuisscherm en bevat een selectie van artikelen. Op zich niet vervelend, maar ernaartoe navigeren resulteert in haperingen, wat afbreuk doet aan de vloeiende Android-ervaring.

Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7Software divers s7

Always on

Een nieuwigheidje van Samsung dit jaar, dat overigens ook naar oudere toestellen komt, is de always on-functie van het scherm. Die hebben we al eens eerder gezien en de functie kan handig zijn als je even snel wil kijken hoe laat het is of bijvoorbeeld of je meldingen hebt. Helaas is dat laatste via Samsungs standaardimplementatie van de always on-functie niet mogelijk. Je ziet alleen of en hoeveel gemiste oproepen en berichten je hebt. Hopelijk kun je in de toekomst ook meldingen van apps als WhatsApp laten weergeven, maar of dat zal gebeuren moeten we afwachten.

Op dit moment kun je wel verschillende weergaves instellen, van zwart-wit tot enigszins gekleurde thema's met beperkte grafische kenmerken, om de stand wel enigszins zuinig te houden. Zwartweergave kost op het oledscherm geen energie, waardoor de always on-stand geen al te groot gat in je accu zou moeten slaan. Hoeveel energie het precies kost, is echter nog lastig om te zeggen, omdat we de telefoon lange tijd stil moeten laten liggen als we dat willen testen en we hem nodig hebben voor deze review. Fijn is in elk geval dat de always on-functie uitgaat na een paar minuten als je hem in je broekzak stopt, ofwel wanneer de sensor boven het scherm geen licht registreert.

Always On

In de praktijk vonden we always on op momenten best handig, vooral als we een oproep gemist hadden of om even snel de tijd te checken. Het ziet er leuk uit, zo'n soort screensaver, maar toch zijn we met deze vrij beperkte functionaliteit geneigd om het uit te zetten, om toch dat beetje accuduur te sparen voor het geval we dat nodig blijken te hebben aan het einde van de dag. Bovendien is het als je in gesprek bent net zo storend om de tijd voortdurend te zien, als om tussendoor op een knop te drukken om te kijken hoe laat het is en of er berichten zijn.

De Galaxy S7 edge heeft naast de standaard TouchWiz-skin ook speciale edge-software. Meer daarover in deze aanvullende S7 edge-review.

Camera

De Galaxy S6 kwam als beste bovendrijven in de smartphonecameratest die we onlangs deden. Toch heeft Samsung een op het eerste oog behoorlijke upgrade bij de S7 toegepast, waarbij gefocust is op betere prestaties bij weinig licht en een aanzienlijk hogere autofocussnelheid.

De S7 heeft een twaalfmegapixelcamera met optische beeldstabilisatie, dus vier megapixel minder dan de S6-camera. Het nadeel daarvan is dat je minder ver kunt inzoomen voordat het beeld pixelig wordt. Het voordeel is dat er per pixel meer licht opgevangen wordt dan bij de S6-camera, ook omdat hij de IMX260-sensor van Sony heeft, die met 1/2,5 inch wat groter is dan de 1/2,6"-sensor van de S6. Hoe groter de sensor en pixels, hoe meer licht er geregistreerd wordt. De sensor heeft pixels ter grootte van 1,4μm, wat ook een stap voorwaarts is ten opzichte van de 1,12μm van de S6-camera. Ook de grotere diafragmaopening van f/1.9 naar f/1.7 moet ertoe bijdragen dat er meer licht door de lens komt.

Misschien nog wel de interessantste upgrade in de camera van de S7 is de Dual Pixel-technologie. Camerafabrikant Canon kwam daar een paar jaar geleden mee en in de S7 werkt het voor zover we kunnen zien hetzelfde. De S7 autofocust op basis van fasedetectie, maar doet dat niet zoals de S6 en andere toestellen met nog geen één procent van het totale aantal pixels, maar met alle pixels. Elke pixel heeft dus een dubbelfunctie; hij vangt het licht om het beeld te creëren, maar ook om scherp te stellen.

Door deze technologie moet de camera veel sneller scherpstellen. In donkere omstandigheden moet je dat het meest merken. Dat komt doordat er dan simpelweg minder informatie beschikbaar is, waardoor alle extra informatie die vergaard wordt door de dubbelrol van elke pixel, leidt tot een snellere calculatie van het deel van beeld waarop scherpgesteld moet worden.

Verder heeft de S7 een vijfmegapixelfrontcamera en kan hij met behulp van het scherm min of meer flitsen, door dit heel kort in een superfelle stand te forceren. Opvallend is de voor frontcamerabegrippen grote diafragmaopening van f/1.7, wat even groot is als die van de camera achterop.

Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S Cameravergelijking Galaxy S7, S6 6S
Vergelijking Galaxy S7 S6Vergelijking Galaxy S7 S6

Hierboven hebben we de camera van de S7 onder diverse omstandigheden vergeleken met die van de Galaxy S6 en de iPhone 6s (vlnr: 6s, S6, S7). Daarbij hebben we geschoten op de automatische stand, met automatische hdr-modus, en op hetzelfde punt scherpgesteld en belicht. Het eerste wat opvalt aan de camera van de S7 is dat hij in tegenstelling tot die van de S6 standaard in 4:3-verhouding schiet. De S6 had een 16:9-sensor, wat naar ons idee fijner is. Beeldschermen hebben immers doorgaans die beeldverhouding. Als je met de S7 op 16:9 wil fotograferen, doe je dat met negen megapixel.

De camera van de Galaxy S7 toont over de hele linie de meeste details, zowel in goede als in slechte lichtomstandigheden. Dat is niet per se logisch, want met een lager aantal megapixels zien we toch vaak dat er wat detail verloren gaat. Bij de S7 blijkt dat dus niet zo te zijn en dat komt niet alleen door softwarematige verscherping. Die vindt weliswaar meer plaats, maar de optiek lijkt daarnaast meer detail vast te leggen als we naar de foto's kijken. Dat is goed te zien als je naar de onderste uitsneden hierboven kijkt. Het duidelijkst is het bij de boeken in de boekenkast aan de rechterkant van de foto. Ook valt zowel bij de foto van het testcircuit als bij die van het aquariumtafereel op dat de S6-shots naar de randen toe meer detail verliezen. Dat duidt op een betere optiek van S7. Wat kleurweergave betreft zijn de beide Samsung-toestellen over het algemeen accurater dan de iPhone. Dat is goed te zien als je naar de foto van het beeld van het hoofd kijkt. De iPhone-foto geeft de situatie wat te paars weer.

Bij de foto's die genomen zijn in slechte lichtomstandigheden, zoals die van de wajangpop, zien we het resultaat van de lichtsterke f/1,7-lens, de wat grotere 1,4μm-pixels en de optische beeldstabilisatie. De S7 presteert hier duidelijk het best. Hij produceert de helderste foto met de meeste details en schotelt ons als enige een bruikbare foto voor. De iPhone presteert niet slecht op het gebied van detail, maar vangt duidelijk minder licht. De sluitertijd is dan ook wat lang voor deze omstandigheden. Bij gebrek aan optische beeldstabilisatie kiest de iPhone voor behoud van detail, maar daardoor wordt het beeld onderbelicht. De S6 vangt wel weer wat meer licht, maar de autofocus faalde onder deze donkere omstandigheden keer op keer hopeloos.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Die autofocus is dan ook flink verbeterd met de Dual Pixel-sensor van de S7. Dat kunnen we eigenlijk niet beter duidelijk maken dan met bovenstaande video. Zoals Samsung belooft, boekt de camera onder slechte lichtomstandigheden nog de meeste winst. Waar we bij de S6 soms helemaal niet automatisch scherp konden stellen, kregen we het bij de S7 wel voor elkaar. De maximale resolutie waarmee de S7 video kan opnemen is overigens 3840x2160 pixels.

Hierboven staat nog een video die onder lastige omstandigheden is gemaakt. Concerten zijn notoir lastig om goed vast te leggen door wisselende lichtomstandigheden en verschillende kleuren licht. Verder is in deze cirkelpit veel beweging. Je ziet dat de S7 het beeld niet uitsmeert, en dat de kleuren en scherpte heel redelijk blijven.

Bij het maken van een slowmotionvideo merk je de winst in lichtopbrengst van de S7 ten opzichte van de S6 misschien nog wel het duidelijkst. De iPhone 6s heeft een behoorlijk lichte omgeving nodig om mooi in slow motion te schieten met 720 en 240 beelden per seconde, maar met de S7 kun je bijvoorbeeld ook 's avonds thuis hele aardige slowmotionbeelden schieten zonder de flitser aan te zetten.

Ook hebben we de frontcamera natuurlijk getest. In de galerij vind je een voorbeeld van de frontcamera terug, namelijk de eerste foto. Ons viel vooral op dat hij vermoedelijk door de grotere diafragmaopening meer licht vangt dan de meeste frontcamera's en daardoor vaker goede resultaten boekt.

Nieuwe modi

Er zijn twee nieuwe modi in de camera-app die we nog willen bespreken. Als eerste is er de Hyperlapse-modus. Dat is eigenlijk een uitbreiding van een timelapsevideo. Hyperlapse zorgt ervoor dat de camerabewegingen die in de video zitten worden gecompenseerd, wat resulteert in een vloeiende video. Als je bijvoorbeeld loopt met de camera in je hand of al rijdend filmt, kan dat goed van pas komen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De tweede nieuwe modus is bewegingspanorama. In de Panorama-modus kun je nu een optie aanzetten, waardoor bewegingen die tijdens de opname plaatsvinden ook in de panoramafoto zichtbaar zijn. Dat werkt behoorlijk vloeiend en geeft soms een grappig effect. Ook kun je nu de optie Bewegingsfoto aanzetten in de instellingen. Daarbij worden de seconden voordat je afdrukt ook opgenomen. Vervolgens kun je daar een frame uitkiezen om te bewaren of gewoon de momenten voordat de foto werd genomen terugkijken. Al met al is de camera-app van Samsung steeds uitgebreider en fijn in gebruik. Alle modi nog even op een rijtje: Auto, Pro (zelf alles instellen), Selectieve focus, (Bewegings)panorama, Video collage, Live uitzending, Slow motion, Virtuele opname, Eten en Hyperlapse.

Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7
Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Galaxy s7 samplesGalaxy s7 samplesSamplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7Samplefoto's Galaxy S7s7 sampleSamplefoto's Galaxy S7

Specificaties en fotogalerij

Merk Samsung
Product Samsung Galaxy S7
Uitvoering 32GB Zwart
Laagste prijs € 699,- Vergelijk prijzen
Aantal aanbieders 16 winkels
Eerste prijsvermelding Maandag 22 februari 2016
Gsm-besturingssysteem Android
Versie besturingssysteem Google Android 6.0
Schermdiagonaal 5,1"
Resolutie 1440x2560
Invoermethode Touchscreen
Schermtype Amoled
Multitouch Ja
Touchscreentechniek Onbekend type
Secundair scherm Nee
CPU/SoC Samsung Exynos 8 Octa (8890)
Aantal cores 8-core
Processorsnelheid 2,3GHz
Geheugengrootte 4GB
Opslagcapaciteit 32GB
Geheugenkaart (Mobiel) MicroSD, microSDHC, microSDXC
Aantal sims Single
Simkaart 1 Nanosim
Cameraresolutie 12Mp
Cameraresolutie (voor) 5Mp
Camera-autofocus Ja
Diafragma 1,7
Gsm-flitsertype Enkele led
Ondersteunde videoresoluties 3840x2160 (Ultra-HD)
Stabilisatie Optische stabilisatie
Mobiele netwerken 2G - edge, 2G - gprs, 3G - hsdpa, 3G - hspa, 3G - hspa+, 3G - hsupa, 3G - umts, 4G - lte
Frequentiebereik (mobiel) 800MHz, 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz , 2100MHz , 2600MHz
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
5GHz-ondersteuning Ja
Bluetooth-versie Bluetooth (versie onbekend)
Overige draadloze verbindingen Near Field Communication (NFC)
Gsm-connector 3,5mm, Micro-USB
Berichten E-mail, mms, sms
Afspeelmogelijkheden Audio, Video
GPS Ja
Gsm-functies A2DP (bluetooth-stereo), Bewegingssensor, Handsfree, Vingerafdrukscanner
Accucapaciteit (mAh) 3.000mAh
Accutype Li-Ion
Accu verwisselbaar Nee
Draadloos laden Ja
Meegeleverde gsm-accessoires Datakabel, Oplader
Telefoonmodel Bar
Invloeden van buitenaf Spatwaterdicht, Waterdicht
Gewicht (gram) 152g
Lengte 142,4mm
Breedte 69,6mm
Hoogte / Diepte 7,9mm
Kleuren Zwart
Specs van fabrikant Productinformatie van de fabrikant
Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7Galerij Galaxy S7

Alternatieven

Samsung Galaxy S6 32GB

De Galaxy S6 is inmiddels lekker in prijs gedaald en heeft nog altijd een goede camera en een goed scherm. Kort door de bocht kun je hem zien als de 1.0-versie van de S7. Hij heeft een kleinere accu, geen uitbreidbaar geheugen en maakt minder goede foto's bij slecht licht.

4 van 5 sterren
(58 reviews)
linkReview
Samsung Galaxy S6 edge+ 32GB

Ben je Samsung-fan en vind je het jammer dat de S7 edge 'maar' een 5,5"-scherm heeft, dan is er nog steeds de S6 edge+. Deze heeft dezelfde hardware aan boord als de gewone S6, maar wel 1GB meer ram.

4.5 van 5 sterren
(11 reviews)
linkReview
Motorola Moto X Force 32GB

Het uniekste kenmerk van de Moto X Force is het onbreekbare scherm, maar verder is het ook absoluut een high-end toestel zonder al te veel tierelantijnen. Hij draait bijna stock Android, heeft een goede accuduur en een prima behuizing. Ten opzichte van de S7 heeft hij geen vingerafdrukscanner en is de camera minder goed.

4.5 van 5 sterren
(3 reviews)
linkReview
Apple iPhone 6s 16GB

De iPhone 6s is simpel gezegd Apples kijk op een high-end telefoon, waar de S7 dat voor Samsung is. IOS is het grootste verschil. De iPhone zet net als de S7 goede prestaties neer op gpu- en cpu-vlak en is soepel in gebruik. Bij de camera zijn de prestaties bij weinig licht minder goed en ook heeft de iPhone geen optische beeldstabilisatie.

4 van 5 sterren
(26 reviews)
linkReview
Sony Xperia Z5 Zwart

Net als de S7 is de Z5 stof- en waterdicht. Verder heeft het toestel een goede vingerafdrukscanner, plek voor een sd-kaart-slot en prima prestaties. Minpunten zijn de agressieve ruisonderdrukking en de wat matige accuduur.

4 van 5 sterren
(23 reviews)
linkReview
Microsoft Lumia 950 Zwart

Naast het feit dat Windows Mobile 10 op de Lumia staat, heeft de 950 ook wat overeenkomsten met de S7, bijvoorbeeld een prima camera en een mooi scherm. Ook heeft hij uitbreidbaar geheugen en in tegenstelling tot de S7 een verwisselbare accu. De accuduur valt wel wat tegen.

4.5 van 5 sterren
(13 reviews)
linkReview

Conclusie

Samsungs topsmartphone van 2016 is in zekere zin een 2.0-versie van de S6, onder meer vanwege het vergelijkbare ontwerp, maar dan wel met een hele hoop verbeteringen en extra's. Zo is er geschaafd aan het uiterlijk en is de telefoon waterdicht, wat bijzonder is voor een smartphone van glas en aluminium. Verder is het fijn dat je dit jaar het opslaggeheugen weer kunt uitbreiden met een sd-kaart, ook al ondersteunt Samsung de handige adoptable storage-functie van Marshmallow niet. Hij heeft bijna alle luxe functies die je van een high-end smartphone kunt verwachten, van vingerafdrukscanner tot nfc en van hartslagmeter tot optische beeldstabilisatie.

Luxe is één ding, maar zeker in dit prijssegment staat of valt alles met de prestaties. De nieuwe Exynos 8 Octa-chipset scoort zoals verwacht boven de rest van het veld, maar luidt dan ook de nieuwe generatie chips in. Of het de snelste en efficiëntste Android-smartphone is, zullen we pas weten als we telefoons met de nieuwe Snapdragon 820 in handen hebben. Het toestel is wel lekker snel en werkt vloeiend, hoewel dat misschien niet zo verrassend is.

Wel verbaasde het ons hoeveel de cameraprestaties zijn vooruitgegaan, zeker omdat de S6 over het geheel genomen al de beste smartphonecamera van 2015 had. De lichtopbrengst van de camera ligt merkbaar hoger dan die van de vorige generatie en er zit ondanks het lagere aantal megapixels meer detail in de foto's. Ook is de autofocus een stuk sneller en accurater door de nieuwe Dual Pixel-technologie.

De accuduur van de S7 is ook noemenswaardig langer dan bij de S6 en het scherm is weer van topkwaliteit met desgewenst natuurgetrouwe kleuren die zo ongeveer uit het scherm springen. Verder is de softwarelaag TouchWiz vorig jaar al uitgekleed en die lijn is gelukkig doorgezet. Hij is fijner en vlotter in gebruik en de nieuwe 'always on'-functie kan in sommige situaties handig zijn.

De adviesprijs van de Galaxy S7 is zoals gebruikelijk in het topsegment vrij hoog. Maar toch, als het zoals vorig jaar bij de S6 gaat, zal het toestel in de eerste paar maanden lekker in prijs dalen. Verder heeft de S7 een luxe en elegant uiterlijk en een zeer complete featureset, en excelleert hij op belangrijke punten. Al met al zijn er genoeg redenen te verzinnen om de S7 meteen op je verlanglijst te zetten. Het is een veelzijdige telefoon, waarmee je gezien mag worden.

Reacties (452)

452
432
210
13
0
109
Wijzig sortering
In de (video)review wordt genoemd dat de glazen achterkant zelfs nog kwetsbaarder is dan die van andere telefoons. Waar is dat dan op gebaseerd? De specificaties? Of wordt de breekbaarheid echt door Tweakers getest?
Op basis van val tests ...
Wat ze verzuimen te vermelden is dat die achterkant voor een paar tientjes te vervangen is en dus geen nachtmerrie.
Bij metalen versie heb je een deuk die gewoon niet weg te werken is en dan is vervangen direct een stuk kostbaarder.
Ze vermelden ook NIET dat de S7Edge de minst breekbare telefoon is van alle moderne smartphones.

Leuke weetjes maar als buigen en vallen op je wenslijst staat dan moet een een CAT bouwvakkers smartphone kopen.
Of gewoon een plastic telefoon zoals de LG G4. Dat is het sterkst. Metaal of glas is heel leuk, maar mijn telefoon verdwijnt altijd direct na aankoop in een rubber bumper.
Precies. En je kunt natuurlijk ook gewoon voorzichtig zijn met een apparaat van bijna €800. Al dat gelul over 'het is een gebruiksvoorwerp' is natuurlijk een excuus om onachtzaam met iets om te gaan. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren, maar sommigen noemen 'dagelijks gebruik' gewoon totaal niet opletten wat je doet. Als je dat op je fietsje doet ben je gauw dood.
Is het zo ingewikkeld om gewoon een beetje na te denken bij wat je doet?

En een fatsoenlijke bumper er omheen scheelt een hoop ellende. Bij sommige fones is het nog fijner ook om zo'n ding er omheen te hebben omdat ie dan minder glad is en minder snel uit je handen glipt. Ik krijg vrijdag mijn Edge en ik heb een Spigen Ultra Hybrid case besteld. Die is transparant zodat je nog wel de kleur en de vormen van het toestel kunt zien en hij is meteen beschermd. Mijn Note3 kan nu smetteloos en krasvrij in de verkoop. Die heeft ook altijd in een case gewoond.

Maar ja...ik ben een ouwe lul die €800 een hoop geld vindt en geleerd heeft zuinig met zijn spullen om te gaan. Tegenwoordig mag je blijkbaar gewoon smijten met die dingen en dan de fabrikant uitschelden als ie kapot is. Een beetje de wereld op zijn kop, maar goed...als je niet met verantwoordelijkheid kunt omgaan moet je iemand de schuld geven, nietwaar? :+
Helemaal mee eens. Je loopt er constant mee in je handen. Als het een fototoestel was had je het touwtje om je pols. Een hoesje is het minst wat je kunt doen.

En ook al ben je nog zo voorzichtig, dan valt hij echt wel eens in die 1-3 jaar dat je hem hebt. Daar gaat je doorverkoop, of daar gaat je hele telefoon :)
Juist daarom zou het fijn zijn als zo'n toestel gewoon tegen een valpartij kan. Je loopt er de hele tijd mee in je handen en geeft 700 euro uit aan een telefoon, waar je vervolgens nog een hoesje bij moet kopen. Om het nog eens erger te maken zie je het prachtige design dan dus ook niet meer, want er zit een hoesje om! Omgekeerde wereld als je het mij vraagt. Mijn simpele Lumia valt weleens, dan pak je de achterkant en de batterij, klikt m in elkaar en hij gaat gewoon verder. Weer een zorg minder in het leven :)
"Juist daarom zou het fijn zijn als zo'n toestel gewoon tegen een valpartij kan"
Of ze leveren je een telefoon waar standaard al een hoesje bij zit.
Om dit standaard in te voeren lijkt me nog niet eens zo'n gek idee ook.
Ik bedoel, je kiest uiteindelijk toch zelf of je het hoesje ook daadwerkelijk gaat gebruiken.
Zo kunnen ze het hoesje ook gelijk voozien van het logo van het betrevende merk toestel.
Dus twee vliegen in een klap lijkt mij zo ;)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 22 juli 2024 21:58]

Goed idee, maar levert uiteindelijk wel minder op ;)
Of ze maken de betrevende telefoon 15 of 20 euro duurder. Waardoor je het dus eigenlijk toch niet "merkt" :+
Maar een goeie opmerking van je, ik had daar idioot genoeg nog niet eens bij stil gestaan namelijk ;)

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 22 juli 2024 21:58]

Het levert dus ook minder op omdat er minder nieuwe verkocht worden ;)
Kijk, daar wachtte ik op :)
Anoniem: 479300 @SSDtje10 maart 2016 06:40
Ik had vroeger een huawei,het topmodel, daar zat gewoon een rubberen hoes bij. Dus het gebeurt dus wel bij sommige fabriekanten. Alleen was de voorkant totaal niet beschermd en laat nu dit de gevoelige plek zijn. Telefoon viel met het scherm naar beneden op een steentje... dan zit je daar met je phone en bumper....
Maar ja...ik ben een ouwe lul die €800 een hoop geld vindt en geleerd heeft zuinig met zijn spullen om te gaan.
t*ring ja, je bent nog ouder dan ik!
En ik kijk ook af en toe verbaast over hoe mensen met hele dure spullen omgaan...
Ja, vooral (en nou voel ik me echt een ouwe lul) jongeren die met een apparaat van €800 doen alsof het een zakkie pinda's is. Toen ik 18 was, had ik daar echt het geld niet voor. Ik vond die Commodore 64 (volgens mij iets van 800 gulden) al heel erg duur. En nu lopen we met dingen van 2x zoveel geld in ons zak alsof het niets is.

Maar goed, we dwalen af... :) Nu heb ik geld genoeg, maar ben nog steeds zuunig op mijn spullen. Dus degene die mijn Note3 koopt, heeft een toestel dat net uit de doos komt.
Anoniem: 669957 @mphilipp13 maart 2016 15:01
Off-topic: Sorry dat ik het zeg maar tijden veranderen. Tegenwoordig als je een beetje handig op internet bent kun je van een jaarsalaris een maandsalaris maken. Kijk maar naar de verschijdene twitch streamers, als voorbeeld. Niet om het goed te praten hoor ! Ik ben zelf ook jong, maar uw situatie is niet te vergelijken met onze situatie waar jongeren al jaarsalarissen op maandbasis verdienen. Ik heb zelf ook de s7 (edge) bestelt maar dat was pas na 2 jaar met een mate 7 van huawei te hebben gestoeid. Ik werk hard voor me geld dus voel elke cent die ik uitgeef, maar als je 30 a 40.000 dollar per maand kan verdienen dan kan ik me best voorstellen dat je de waarde van het geld en de spullen die je hebt kwijt raakt. Ook kopen tegenwoordig ( sommige streamers ) hun systeem niet meer maar krijgen die gesponsord van een bedrijf puur alleen om reclame te maken, dat werd vroeger volgens mij ook niet zo vaak als nu gedaan. Of Leage of Leagends wedstrijden waar 5 man 60.000 dollar kan winnen gaat ook beetje ver maarja zolang die dingen de wereld in zijn gaan jongeren nooit met waarde naar de dingen om hun heen kijken. De media is 1 van de grootste schurken die dit stimuleert maarja uiteindelijk komt het terug bij 1 noodzakelijk punt en dat is kapitalisme.
Ehhhh...ik weet niet waar je vandaan haalt dat men tegenwoordig jaarsalarissen als maandsalaris verdient, maar dat gaat in ieder geval niet over de doorsnee jongere. In ieder geval niet die uit mijn omgeving. Misschien woon jij in Wassenaar tussen de miljonairskinderen die dat hebben, maar je verdient niet zomaar even 40k per maand. Er zijn er die dat inderdaad doen, maar dat is niet Jan Doorsnee, en ik zou zeker niet durven stellen dat jongeren tegenwoordig veel meer te besteden hebben. Ze kunnen veel meer lenen en krijg veel van paps&mams. Maar als Chef Lege Dozen bij de AH verdienen ze echt geen 40k per maand.
Anoniem: 669957 @mphilipp13 maart 2016 17:20
Ik woon niet eens een Nederland, ik woon op Curaçao. En 3 uur verder met het vliegtuig in Miami daar zijn sommige dingen wat Anders geregeld als hier. Daar worst je stripper en kan je makkelijk meer als 100k maken. In Nederland moet je wel een heel Groot bedrijf hebben zoals endemol of de directeur van unive zijn, als die 52 belasting op je salaris je niet raakt. In amerika en op Curaçao kennen we dat niet. Overigens had ik het niet over de Nederland jongeren maar jongeren over het algemeen. Dingen die 10 a 20 jaar geleden gebeurde kan je niet vergelijken met 2016
Nee, snap ik. Ik ben niet helemaal van gisteren natuurlijk.
Maar ook op Curaçao verdienen jongeren niet gemiddeld 40k per maand. Daar durf ik wel een kratje bier op te zetten.

Ik spreek voor Nederland. En hier wordt er ook heel veel gepraat over jeugdwerkeloosheid en jongeren met veel schulden. Tel 1 en 1 bij elkaar op...
Anoniem: 669957 @mphilipp13 maart 2016 21:11
Nou dat zou u nog eens tegenvallen als u ziet hoeveel duizenden guldens in auto's water scooters motoren etc.. Word uitgegeven. Er rijden hier een op een Amerikaanse paar drag-race auto's die je op Discovery tegenkomt die gewoon tijden in de 7 sec op de 400m leggen afijn ik dwaal af. Het punt is dat je het ook bekijkt ze misschien niet een "salaris" maar wel geld ergens vandaan halen waar we u tegen zeggen en als u kijkt naar de historie en de ligging van Curaçao dan kunnen we al snel bij een conclusie komen dat het geld niet echt legaal is.

In Amerika gebeurd hetzelfde maar dan met mensen in de mode wereld bijvoorbeeld of eentje die een sex-tape heeft waardoor niemand meer om haar heen kan zijn een paar voorbeelden dat de wereld niet zo simpel meer in elkaar zit. En de richting waarop het gaat denk ik dat er ook geen verandering in zal komen omdat men nooit de waarde van hetgeen zou hebben. Maar ! Is mijn mening
Aan de andere kant, telefoons werden juist steeds fragieler. Waar de Nokia 3310 nog niet kapot wilde al zou je 't willen, gaat de hedendaagse smartphone al kapot bij het uit je hand glippen van een 5,5-inch supergladde glastelefoon, al is dat dan maar een val van 20 cm.... Dan mag je als consument toch best protesteren, dat komt alleen de bouwkwaliteit maar ten goede.

Tuurlijk, je moet voorzichtig zijn, dat moet met alles. Maar het is wel 800 euro die je uitgeeft! It should last! :)
Mjah, maar dan krijg je weer dat het 'er niet premium uitziet en aanvoelt'...
Nou...valt mee. Ik gooi er nu een transparant hoesje omheen omdat je dan inderdaad niet meer het design kunt bewonderen. Maar in principe zou dat niet uit mogen maken. Of is het misschien zo dat veel mensen zo'n dingen kopen als statussymbool? Kijk mij eens met mijn toptoestel? Dan is het een sierraad en geen gebruiksvoorwerp.
Was volgens mij bij eerdere S-modellen van samsung wel een kritiekpunt van users (ik vond het prima, liet je je telefoon vallen sprong het batterijdekseltje eraf en was er niks aan de hand).

Gebruik zelf nooit een hoesje, vooral omdat de telefoons als groot zat zijn zonder en een hoesje hem net te oncomfortabel maakt in mijn broekzak over het algemeen...

Maar design speelt zeker wel mee voor me.. Sure, het is een gebruiksvoorwerp maar dat wil niet zeggen dat het er niet ook leuk uit mag zien? (Je betaalt er een hoop voor, alleen mijn fijn als het ook leuk is om te zien).
Totdat je hem laat vallen. En dan ziet jouw telefoon zonder hoesje er ineens supergaar uit.
Dan kan je hem altijd nog in een lelijk hoesje doen. :)
Dat hoeft natuurlijk niet, ik heb zelf een Galaxy S6, ook zonder hoesje. Maar toch is deze prima beschermd. Zowel voor als achter tempered glass screen protector dus daar kan vrij weinig mee gebeuren. Ook nog een extra bumper gekocht zodat ook de zijkanten beschermd zijn, al gebruik ik deze niet.
Dit alles werkt voor mij prima, ik houd het 'premium' design van de telefoon intact zonder al teveel concessies op het gebied van bescherming te maken.
Tuurlijk. Ik vindt 'm ook heel mooi. Daarom komt er nu ook een transparante hoes omheen. De Note3 die ik nu nog heb is niet heel bijzonder, dus daar zit een hoesje omheen die het 'ontwerp' niet goed laat zien. Mét hoes is ie zelfs mooier, maar wel ietsje dikker.
Anoniem: 673310 @m0ridin9 maart 2016 20:41
Die mensen gaat het ook helemaal niet om het welzijn van hun dure aanschaf, maar puur om het paraderen met hun nieuwe gadget.
Zo had een collega van de afdeling Verkoop vorige week haar Iphone kapot laten vallen, ondanks dat wij zeiden dat ze een hoesje of screen protector moest aanschaffen. (was niet haar eerste keer)
Maar goed, quote: "dan ziet niemand meer het Apple logo en dat ik een Iphone heb."
:P

En nu is ie stuk.
Dat is waar ... tot nu toe alleen maar plastic gehad en werkt prima.
Ze vermelden ook NIET dat de S7Edge de minst breekbare telefoon is van alle moderne smartphones.

Motorola Force
https://www.youtube.com/watch?v=-V2r_9Um2Tw
Bedoelde vwb het buigen ...
Hele reeele test imo ivm met het plaatsen in de broekzak en dergelijke.
Veel zinvoller dan testen met het vallen van 3 meter hoogte, auto erover heen, gasbrander aan doen en het scherm verbranden, etc.

De val tests zijn sowieso niet serieus te nemen omdat ze vaak maar 1x de test doen en ze vallen nooit identiek.
We kennen allemaal voorbeelden van een fone die niet stuk ging van een bepaalde hoogte terwijl in de praktijk we gezien (of ervaren hebben) dat als hij van die hoogte (of minder) viel en hij viel verkeerd dan was het klaar ..
'Ze vermelden ook NIET dat de S7Edge de minst breekbare telefoon is van alle moderne smartphones.'
Waar baseer jij je op dan? Je verwijt tweakers dat ze iets niet melden terwijl jij zelf iets beweert zonder ook maar een bron te noemen?
Op de review die ondertussen 1000x ge-reblogged is waarin hij gebogen wordt, verbrand, uit elkaar gehaald, etc.
1 google zoekaktie zegt genoeg.
Wat ze verzuimen te vermelden is dat die achterkant voor een paar tientjes te vervangen is en dus geen nachtmerrie.
Van een telefoon in een dergelijk prijsklasse verwacht je gewoon dat het een solide toestel is en niet breekbaar. Dat de achterkant dan voor een paar tientjes te vervangen is, is dan niet relevant. Je wilt voor een dergelijk toestel niet onderdelen moeten vervangen.
Premium phones zijn allemaal van materialen die gewoon krassen, breken, deuken, of scheuren door de materiaal keuze.
Ik koop niet ren telefoon om hem te laten vallen.
Dit is ook de reden dat 75% hem beschermt op de 1 of andere manier.
Ik koop niet ren telefoon om hem te laten vallen.
Nee dat snap ik, maar een telefoon is een gebruiksvoorwerp en dat kan dat nu eenmaal gebeuren.
Anoniem: 501293 @Vexxon9 maart 2016 13:34
Ik vind het serieus zo belachelijk dat ze een mooie telefoon ontwerpen en vervolgens draag je hem 2 jaar in een hoesje |:( 8)7 Dan maar krassen enzovoort hoor
Er zijn ook genoeg mensen die het design van zo'n ding geen fluit uitmaakt. Wat mij betreft stoppen ze de hardware van een S7 in een S5, vind ik net zo interessant. Dat gezegd hebbende, ik heb nog nooit een hoesje om mijn huidige telefoon gehad en het scherm is vrijwel krasvrij.
En de goedkope telefoons hebben dat probleem niet. Zijn jullie premium hoesjesdragers nou gek, of ik? :)
Natuurlijk hebben die dat ook maar daar wordt minder snel naar gekeken vwb de kras vastigheid, schade bestendigheid, etc.
Grappig dat je dat zegt. Ik geef nooit meer uit dan ca. 200 aan een telefoon, nu zit ik zelfs sub-100 (lumia 535). Het enige toestel waarbij ik een gebarsten scherm heb gehad was de premium Samsung Ativ S.

Hetzelfde zie ik op mijn werk gebeuren, de Samsung S en Apple gebruikers hebben om de haverklap schade. Met de Lumia 640 en Samsung A is nog niets mis geweest.

Ik durf te wedden dat goedkope telefoons minder breekbaar zijn. Bij de dure toestellen stimuleert het om jaar na jaar te blijven upgraden.
Het zou best kunnen, heb het niet getest.
Klopt ook wel want bij een 100 euro phone is het jammer, hup de volgende.
Bij een machine van 800 euro ben je er ziek van en is het wat belangerijker dat die tegen een stootje kan.

Wat ook een reden kan zijn is dat de premium phone bijna tot geen bezel meer hebben en dat het scherm dus sneller scheurt zodra deze op de rand valt.
Een TV draag ik niet de hele tijd bij me of moet ik steeds uit mijn broekzak halen, ik neem dat je dat verschil snapt.
Het is glas. Dat zegt al genoeg dus hij is heel kwetsbaar. Ik ben een iPhone liefhebber en ben benieuwd of er nog reacties komen dat deze telefoon een beetje overpriced is
Minder dan bij Apple. Als je iOS wil gebruiken zit je vast aan een peperduur toestel. Bij bijvoorbeeld Microsoft (ik noem juist dat voorbeeld omdat zij ook zowel het OS als de apparatuur maken, zij het niet exclusief) kan je als je een keuze voor het OS gemaakt hebt terecht tussen ca. €100 en €750.
Anoniem: 501293 @kakanox9 maart 2016 18:10
Volgens mij heeft dat toch met smaak te maken? Mensen die kiezen voor een iPhone hebben een bepaalde verwachting van een toestel of hebben een reden om hem aan te schaffen. Ik moet er serieus niet aan denken om een telefoon van 200,- te hebben en dat heeft te maken kwaliteit en de OS'en die daaraan verbonden zijn.
Je zegt het zelf: "en de OSen die daaraan verbonden zijn".
Als je een iPhone zou kunnen kopen van 200 euro zou je 'm op z'n minst bekijken, toch?
Anoniem: 501293 @kakanox10 maart 2016 02:29
Nee, ook als er een iPhone is in die klasse zou ik twijfelen aan de kwaliteit die het met zich mee moet brengen. Ik geloof namelijk nooit dat de specs, service en het materiaal hetzelfde zou zijn als hij 200,- zou kosten. Nieuw dan he.
Je zou m dus nooit bekijken? Oke, verrassende houding :)

De topmodellen van vroeger zijn nog steeds te koop en zitten nu ongeveer in die prijsklasse. Daarmee zijn service en materiaal gedekt.

De specs zijn slechts om twee redenen van belang in het geval van Apple:
- jij stelt telkens nieuwe eisen aan de prestaties van je toestel;
- het OS stelt telkens nieuwe eisen aan de prestaties van je toestel.

Dat laatste is grotendeels het moedwillig duurder maken van nieuwe toestellen. Je ziet dat dat groeipad op de pc niet meer bestaat, enerzijds omdat Intel zo ongeveer alleenheerser is en anderzijds omdat MS niet hoeft te leven van de dure hardware. Mede daarom zal ik voorlopig geen iPhone of ander Apple product meer willen hebben (heb het dus wel gehad).

[Reactie gewijzigd door kakanox op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 673310 @kakanox9 maart 2016 20:45
Zo'n "lage" prijs zal een reden zijn voor veel Iphone gebruikers om dan naar Samsung vlaggeschepen over te stappen. Omdat een prijs van 200 euro niet "premium" genoeg is en dat deze telefoon (want het blijft gewoon een telefoon) dan bij meer mensen met lagere budgetten in gebruik zou worden genomen. :D
Het heeft niks met imago te maken maar met service, kwaliteit van de telefoon en het systeem wat er achter zit waar gewoon over nagedacht is. Ik heb vroeger ook telefoons gehad van Samsung en ik vond het toen ook al bagger. De E800 ging gewoon na een jaar stuk en dat was normaal. Die kwaliteit zie ik ook terug in de huidige telefoons. Hoe vaak ik wel niet hardware en software problemen om me heen zie bij mensen.

Service is een woord wat Samsung echt moet leren. Een plasma tv wat na 3 jaar strepen vertoond. Sorry maar dat vind ik echt onacceptabel en er wordt gewoon niks aan gedaan. Mijn Apple Led Cinema Display van 27 inch vertoonde een rare kuur na 6 jaar en ik heb gewoon een nieuw scherm gekregen. Dat zijn dingen waar je voor betaald.
Hoeveel heb je aan Applecare betaalt om een vervangende scherm te krijgen?
Anoniem: 501293 @Joao10 maart 2016 21:32
Niks. Ik heb geen Applecare gekocht met het display, zo ook met mijn huidige Macbook Pro. Geholpen wordt je wel alleen de Applecare geeft extra telefonische ondersteuning, buitenlandse reparaties en gegarandeerde hardware reparatie.

Aangezien Apple een premium merk is de levensverwachting langer en wettelijk gezien bestaan er geen jaren in garantie. Het gaat erom hoe er met het product is omgegaan (zijn er krassen, deuken, versleten kabels etc etc) Ik ben zeer zuinig op mijn spullen dus heb alles vergoed gekregen na 6 jaar.
Ik bracht gisteren mijn S6 naar Samsung en kreeg een Ferrari mee... Op internet is alles te zeggen. Persoonlijk geloof ik niks van jou verhaal, vooral niet voor een product welke 7+ jaar geleden gefabriceerd.
Anoniem: 501293 @Joao11 maart 2016 03:16
Je hoeft het ook niet te geloven. zolang ik maar weet wat ik hier heb staan. Heb de reparatie bon alles en ben zelfs bereid om het voor je te scannen. Zeg je dit nou gewoon omdat je weet dat Samsung dit niet doet?
Misschien lees ik eroverheen, maar ...

Is er iets te zeggen over de telefoon/spraak kwaliteit?
  • Hoe is de verstaanbaarheid?
  • Is er daarbij Noise Cancellation? (Als je buiten belt met wind e.d)
  • Hoe is de speaker, als ik handsfree bel? (Ik bel zo 80% van de tijd met de telefoon op de tafel).
  • Hoe is mijn verstaanbaarheid als ik handsfree bel?
Kan iemand iets zeggen over deze imo wel belangrijke onderdelen van een telefoon? :)
Ik heb het niet in de review gezet inderdaad, omdat het vooral opvalt als deze basisfunctionaliteit niet goed werkt. Een aantal keer op speaker gebeld in een luidruchtige auto en dat ging op maximaal volume goed. Ik was goed verstaanbaar ook. Noise cancellation wordt inderdaad toegepast. Verdere belkwaliteit was ook goed.
Dat gezwets over adoptable storage, blijkbaar kun je apps gewoon op de sd-kaart installeren, lijkt me een betere oplossing dan je sd-kaart nergens meer voor kunnen gebruiken.

Verder heeft de Galaxy S7 en S7 Edge indruk op mij gemaakt als iPhone gebruiker, vooral de Dual Pixel-technologie, het scherm en de water- en stofdichte behuizing zijn toch echt grote pluspunten.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 22 juli 2024 21:58]

Ik vind 't ook een beetje betuttelend hoe Tweakers daar dan weer over valt inderdaad. Voor de redenering van Samsung is namelijk best wat te zeggen.
Persoonlijk heb ik aan 16GB al genoeg blijkbaar voor wat apps en games. De rest kan dan op die SD kaart. Maar zijn er serieus gebruikers die aan 32GB-OS reservering niet genoeg hebben qua apps en games?

Het is eigenlijk bijzonder dat je dit als minpunt noemt en een niet verwisselbare batterij gewoon maar weer accepteert. Die zie ik niet bij minpunten staan? Laten we zo'n mooi product na 2 a 3 jaar maar weer weg knikkeren omdat de batterij niet meer is wat die hoort te zijn en je als consument vervolgens niks meer mee kunt.

Zijn we 't al gewoon gaan vinden? Ik vind 't zelfs nog belangrijker dan zo'n SD-card slot. Niet alleen om de vrijheid deze te vervangen indien nodig, ook m.b.t. duurzaamheid van 't apparaat.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:58]

Ik vind het eerder jammer dat er wederom moet worden gezeurd over de batterij. Een batterij is vrijwel altijd vervangbaar in consumenten elektronica, zelfs in een van meest lastigste te repareerbare telefoons zoals de iPhone 6s en de Galaxy s6. Reden: een fabrikant moet er zelf ook bij kunnen in geval reparatie onder garantie is vereist. Dat je niet aan wilt beginnen aan het vervangen van de batterij via de talloze guides online -- of zelfs niet je telefoon die ene keer per 2 a 3 jaar naar een onafhankelijke reparateur wilt brengen die de vervanging voor je doet -- en de telefoon dus wilt wegdoen, is een keuze.
Dat is waar. Maar er wordt over gezeurd omdat het (imo) terecht is. Bij oudere telefoons kon 't ook, ze kiezen er bewust voor om 't niet meer aan te bieden uit eigenbelang, niet omdat wij er een beter product van krijgen.

Ze maken het zo zodat zij "nodig" zijn voor reparatie en je die vervolgens weer kunnen doorberekenen. Of omdat je dan maar een nieuwe telefoon koopt omdat je geen zin hebt in die extra kosten. Om deze reden is mijn ervaring er m.b.t. support ook niet beter op geworden (zelfs niet in garantie, want dan vallen bepaalde zaken ineens erbuiten in de kleine regeltjes en mag je de boel weer betaald laten repareren). Zo viel m'n defecte lightcable aansluiting van m'n iPad ineens onder "externe" schade en viel dus niet onder de garantie. Kosten: 200 euro.
Ik snap hun perspectief wel (meer geld), maar ik heb een ander belang (minder kosten). Daar mag dus best wat van gezegd worden.

Als je dit ziet m.b.t. de S6 wordt je toch niet echt vrolijk: https://www.youtube.com/watch?v=rZk0sCauius

Is dan inderdaad een keuze. Zelf zou ik er niet aan willen beginnen, heb je sowieso speciale tools voor nodig. En ik vind 't nog steeds wat zwaarder wegen dan adoptable storage.

Hier ook geen positief bericht m.b.t. reparaties van de S7:
nieuws: Scherm vervangen Galaxy S7 is nagenoeg onmogelijk volgens iFixit

Wil je een usb poort vervangen? Dan kun je ook meteen een nieuw scherm erbij kopen, want die zal breken bij open maken. Iets wat bij de S6 ook al snel gebeurde.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:58]

Je vergeet even te vermelden dat daar ook een kostenplaatje aan vast zit. Bij "moeilijke" telefoons zijn batterij en scherm vervangen alles behalve goedkoop.

Daarnaast kan je je afvragen of de water bestendigheid gewaarborgd wordt na een reparatie bij een onafhankelijke reparateur. Als je toestel daarna nog één keer zwemt en hij gaat stuk mag je mij uitleggen hoe je garantie gaat regelen ;)

[Reactie gewijzigd door kakanox op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 673310 @PostHEX9 maart 2016 20:51
Daarom kies ik voor een 'goedkope' plastic telefoon.
We hebben nu enkele telefoons in gebruik, waaronder een S4 Mini als meest recente, en heb een paar keer de accu verwisseld voor een betere/nieuwe.
1x bij de S4 mini. 1x bij een S2.

Kosten: 7,99 euro p/s.
Even los clicken, vervangen en klaar. 2 minuten incl opnieuw opstarten.
Daar zou ik niet over piekeren bij een telefoon van 700 euro of meer.
Zou veel te bang zijn voor permanente beschadigingen.

(En we weten allemaal hoe die online guides zijn om zoiets zelf te doen, ken er talloze die zo hun artikelen beschadigd hebben en dan alsnog naar een reparatuer moesten. Of een nieuwe aan moesten schaffen.)

S7, prachtige telefoon imo. Maar als ze een versie hadden met een plastic achterkantje die er evt uit zag als een metalen behuizing (zie Huawei), en waar de accu e.d. gewoon vervangen kan worden, had ik er een besteld.

Functionaliteit > rondparaderen.
Althans, voor mij.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 673310 op 22 juli 2024 21:58]

Grappig dat je het zo stelt :) Het is naar ons idee wat betuttelend van Samsung om die optie niet te bieden, al zouden ze het doen in een geavanceerde modus oid, ivm foolproof. Laat de keuze aan de user dus, wat ons betreft. Er zijn inderdaad gebruikers die daar niet genoeg aan hebben.

Verder hebben de meeste telefoons geen verwisselbare accu meer, dus dan zouden we dat bij bijna elke review moeten zetten als nadeel. Het is inmiddels eerder een voordeel als een telefoon het wel heeft daardoor.
Daar heb je een punt.
Alleen is 't ook niet zo dat de meeste telefoons die adoptable storage niet bieden? Vorig jaar hoorde je er niemand over en nu is 't ineens een nadeel?
Ik vind dat een accu makkelijk zelf kunnen verwisselen ook een keuze voor de user moet zijn. Maargoed, kun je inderdaad elke kant op redeneren. Net zoals je adoptable storage als voordeel kunt noemen als ze 't wel hebben ipv een nadeel indien niet.
Persoonlijk hecht ik meer waarde aan de verwijderbare accu. Ook uit principe zou dat zwaar moeten wegen, zodat telefoons hopelijk in de toekomst dit standaard doen.
Het specialistisch maken (unibody's) van electronica begint een serieus probleem te worden qua verwerking, omdat mensen (niet iedereen is een tweaker) 't veel sneller weggooien. Dus daar mag best een punt van gemaakt worden. Dat effect heeft adoptable storage niet lijkt me.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:58]

Inderdaad, dat is een jammerlijke ontwikkeling. Zeker ook wat betreft lilieuaspecten e.d. Maar geen reden om het onder elke review als nadeel te zetten denk ik. Adoptable Storage is er pas met Marshmallow, dus hiervoor kon het niet echt een nadeel zijn om het niet te ondersteunen. Nexus 5X en 6P ondersteunen het natuurlijk wel en Moto X Force is de enige die we verder met Marshmallow gerecenseerd hebben.
Ik heb nog steeds de s4 met 16gb, en pas na 2+ jaar kreeg ik problemen met het interne geheugen. Nu moet ik steeds een beetje opruimen. Met 32 GB zal ik echt geen problemen krijgen. Alle data (film, foto, muziek, navigatie) gaat toch op de SD.


Maar betreffende de glazen achterkant: Ik snap dat echt niet!

Plastic/ glas, allemaal hetzelfde. Het is glad, glimt en voelt wat mij betreft bijna hetzelfde aan.
Ik krijg er geen "premium" gevoel van (interesseert mij toch al niets) maar meer een breekbaar / bang dat die kapot gaat gevoel van.

Als samsung perse wil dat de accu niet te vervangen is moeten ze de achterkant maar van aluminium maken, en anders gewoon lekker van kunststof.

Ik heb al eens gezocht, maar kon niets vinden. De glazen reserve achterkant is makkelijk te vinden. Maar zijn er ook kunststof alternatieven? Zou een gat in de markt zijn :)

Maar aangezien ik een waterbestendig top toestel wil is er maar weinig keus.
Misschien de nieuwe sony of de lg g5, maar wanneer die beschikbaar zijn en wat de prestaties zijn is nog onbekend.

Maar ik heb de tijd tot +- juni. Want volgens de pricewatch is er dan meestal 20% van de toestelprijs af :)

[Reactie gewijzigd door The Anarchist op 22 juli 2024 21:58]

32GB krijg ik makkelijk vol, vooral als je de telefoon gebruikt icm offline muziek (van je streaming dienst) en dingen als Gear VR. Ik denk regelmatig met weemoed terug aan mijn OPO met 64GB opslagruimte. Qua batterij heb je trouwens gelijk, eeuwig zonde dat we die niet zelf kunnen verwisselen.
Ok, dus offline muziek van bijv. Spotify wordt dus ook op je telefoon zelf opgeslagen? Ik gebruik dat nooit echt eigenlijk, ben altijd wel online.
Nee, dit kan gewoon op je SD kaart gezet worden. Volgens mij gaat dat zelf automatisch als er een SD kaart in zit.
Ok, thanks. Is dat ook weer duidelijk.
Dan snap ik niet zo goed wat 't probleem is. Al heb ik nog weinig ervaring met de VR Gear en wat die aan ruimte inneemt.
Muziek, foto's e.d. Dingen die echt veel ruimte innemen kunnen gewoon op de SD. Prima toch? Doe mij maar die vervangbare accu en dit was werkelijk een telefoon geweest met een 100% score :)

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:58]

Dat is dus 1 van de redenen waarom ik voor de LG G4 ben gegaan. Vervangbaar accu, SD-card slot en knappe camera.
Verwisselbare accu en SD-card slot worden steeds zeldzamer.
Ja, het is ook de reden dat ik er nog niet uit ben of ik voor de G4 ga of deze. Scheelt ook wel behoorlijk in de knaken natuurlijk. Het is alleen dat ik me snel irriteer aan lag en dan neig ik toch snel voor de snelste te gaan, dat is de G4 niet.
Maar of je dat in de praktijk merkt. Ik zit nog met de G2 die ik eigenlijk redelijk perfect vond (camera kan iets beter, performance is ook niet meer top). Accu was super. Maar die wordt nu wat minder helaas. En dus niet de mogelijkheid die te vervangen. Dus misschien wordt 't toch nog de G4.
Keuzes keuzes :)

ps: geen last van 't bootloop probleem met de G4 waar sommige veel recente series mee kampen?

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:58]

Nergens last van, loopt bij mij als een trein. Android 6 er op dus voorlopig kan ik er weer tegen. ;-)
Accu is prima zelf te vervangen bij de g2, check youtube even. Een toolsetje van dealextreme van 8e is wel aan te raden.
Het is te doen inderdaad. Maar om nou te zeggen dat je 't zo even doet. Dat niet :-)
ik snap sowieso eigenlijk niet precies hoe adoptable storage werkt
Want als alles gewoon 1 groot ding wordt
Hoe vult android het dan?
Gaat eerst het telefoon geheugen gebruikt worden en dan na die tijd de sd?

Hoe bepaald ie wat waar gaat?

Ik wil dat zelf bepalen, grote dingen zoals muziek,filmjes of andere media (navigatie?)-> sd
apps en games intern. Eventueel grote maps/data van games naar de sd.

Ik heb zelf genoeg aan 32GB, ik kan het zelf prima redden met 16GB van mijn S4 (met een 64GB kaartje). En met 32GB ga ik denk ik meer dan 50% van mijn app storage er op voorruit (ik heb geloof ik rond de 11GB ? ik neem aan dat de S7 mer dan 22GB heeft zeg maar 32-8 = 24GB?)
"Want als alles gewoon 1 groot ding wordt
Hoe vult android het dan?
Gaat eerst het telefoon geheugen gebruikt worden en dan na die tijd de sd?"

Bij een nieuwe app install kiest Android (met adoptable storage geactiveerd) het medium (SD/intern geheugen) met de meeste ruimte op. Achteraf kan je in de settings deze dan nog verplaatsen naar het andere medium.
Het verschil tussen adoptable storage en gewoon is vooral de encryptering van de SD kaart. Daardoor ziet Android dan de SD kaart als even veilig als het interne geheugen (en daardoor geschikt voor opslag van persoonlijke data waar een SD zonder adoptable storage door Android enkel geschikt gezien wordt voor media opslag).

"Ik wil dat zelf bepalen, grote dingen zoals muziek,filmjes of andere media (navigatie?)-> sd
apps en games intern. Eventueel grote maps/data van games naar de sd."

Dit kan toch perfect met het normale SD systeem. Je kan bvb Navigon op het intern geheugen installeren en de map data op de SD zetten of bvb Spotify installeren op het intern geheugen en offline muziek op de SD zetten...
Met adoptable storage heb je wel niet de mogelijkheid volgens mij om bvb map data en Navigon te scheiden (dus app op snellere internal en data op SD). De app ziet dat allemaal als internal storage dus de move map data to SD functie zal wss niet werken.

Adoptable storage is eigenlijk vooral bedoeld voor (goedkopere) smartphones met heel weinig intern geheugen.

[Reactie gewijzigd door Chip5y op 22 juli 2024 21:58]

Zonder en encryptie alleen geschikt voor media opslag? Excuse moi? JUIST persoonlijke video's en foto's wil je veilig hebben opgeslagen.
Dan encrypteer je toch gewoon de SD als dat voor jou belangrijk is. Android laat aan jou de keuze. Maar media zoals videos en foto's is ook iets dat veel mensen willen kunnen overzetten via SD naar andere apparaten (of omgekeerd) dus laat Android dat toe dat type data niet-geëncrypteerd op te slagen op de SD. Gevoelige app data daarentegen daar heb je geen keuze over, dat is verplicht op intern of via adoptable storage geëncrypteerde SD. Het is een kwestie van KAN niet moet eh bij media.

[Reactie gewijzigd door Chip5y op 22 juli 2024 21:58]

Apps installeren op de SD-kaart is slechts voor een deel mogelijk. Ten eerste kun je niet alle apps verplaatsen en de apps die je wel kunt verplaatsen kun je niet in hun geheel verplaatsen. Via root kun je wat extra mogelijkheden toepassen waarbij er meer mogelijk is, maar of dat betekent dat je alles wat je maar wil naar de SD-kaart kan verplaatsen???

Maar inderdaad is het wel zo dat de oude optie om apps voor een deel naar de SD te verplaatsen er nog steeds is. Iets waar bij sommigen wel wat misvatting over is.
Nou ja, dat stukje in de review riep bij mij nogal wat vragen op. Het staat er alsof het iets nieuws is, maar is het niet gewoon de optie die al jaren in Android zit maar die in de praktijk bijzonder onbruikbaar is? Als het wél iets nieuws is en je kunt meer apps individueel naar de SD kaart moven, dan vind ik dat een enorm voordeel voor Samsung. Dat is namelijk precies hoe ik wenste dat Google het zou implementeren in plaats van de alles of niets aanpak waar ze nou voor gegaan zijn. Zelfs als het niet voor alle apps werkt lijkt het me erg handig.

Overigens vond ik deze uitspraak ook maar raar:
De S7 gebruikt al zo'n 8GB geheugen voor het systeem en als je al over de helft zit van het totale beschikbare geheugen als je de apps die je gebruikt hebt geïnstalleerd, blijft er een beperkte hoeveelheid geheugen over voor media.
Eh, je media kun je al jaren op de SD kaart zetten? Daar is geen aparte ondersteuning voor nodig?
Dat laatste ben ik met je eens. Als je de mogelijkheid hebt om een SD-kaart te gebruiken, zou je al je media juist daar moeten opslaan.

Het eerste gaat over iets anders. Je hebt sinds Marshmallow de mogelijkheid om je SD-kaart te gebruiken als adaptable storage. Dat betekent dat je dus een extra optie hebt om als interne storage te gebruiken. Het voordeel is dan dat je meer ruimte hebt. Denk aan bijv. een toestel met 8 GB of 16 GB aan intern geheugen, die kan dan een intern geheugen hebben van 32 of zelfs 128 GB.

Maar het nadeel is dus dat SD-geheugen trager is dan intern geheugen, en dat je in specifieke gevallen bijv. ook tegen het limiet aan kan lopen van hoe vaak er op een kaartje geschreven kan worden.

Anyway, duidelijk en simpele omschrijving van deze optie is hier te vinden:
http://www.androidcentral...hmallow-adoptable-storage
Ja, dat weet ik, maar dat is dus net wat Samsung uitgezet heeft. Adoptable storage (niet adaptable) wil zeggen dat je SD kaart voortaan je primaire opslag wordt voor apps. Je kunt dan dus juist niet zeggen deze app wil ik op mijn snelle interne flash geheugen en deze app boeit niet zet die maar op de SD kaart.

Deze review noemt nu echter juist de mogelijkheid om per app te bepalen of deze op de SD kaart moet komen te staan. Ik vroeg me af of Samsung misschien zelf iets bijzonders gedaan heeft, iets wat best zou kunnen want met root tools kun je al tijden apps naar een SD kaart verplaatsen.

Ik heb echter even gezocht en hier hebben ze het ook over deze mogelijkheid:
http://www.droid-life.com...-storage-install-apps-sd/
Dat is echter exact wat ik nu ook al op mijn HTC One M8 kan doen en het lijkt dezelfde shitty rot-implementatie te zijn die we al meerdere Android versies hebben en die zoals ik zei totaal nutteloos is in de meeste gevallen. Ik heb het voor de zekerheid (op mijn HTC dus) nog een keer getest en een spelletje van 17 MB naar de SD kaart verplaatst. Eindresultaat is dat het spelletje nu op zowel de interne opslag als op de SD kaart 17 MB verbruikt 8)7
ik zie het hele probleem niet....
je hebt gewoon 20+ Gb om apps op te instaleren (redelijk onbeperkt lijkt mij zeker dat het huidige limiet rond de 10 Gb licht) en dan heb je sd kaartje voor je media.

en trouwens als ze het wel adobtable storage hadden laten hebben dan had je sd kaartje niet als verwisselbare schrijf kunnen gebruiken.

kortom er is eigenlijk geen nadeel 8)7
Nee, als adoptable storage er in had gezeten dan was het gewoon een optie geweest. Niks verplicht je om het aan te zetten dus je kunt een SD kaartje gewoon nog steeds op de oude manier gebruiken.

Wat betreft de 20+ GB voor apps, ja voor mij is dat ook genoeg hoor, maar vooral met bijvoorbeeld games kan het hard gaan. Sommige games verbruiken meer dan een gigabyte per stuk.
Dat is dus de reden dat het niet ondersteunen van adoptable storage wel als nadeel genoemd wordt. Het is wat betuttelend dat je als gebruiker niet zelf kunt kiezen. Al zou Samsung het in een 'geavanceerde' optie bouwen, maar de mogelijkheid geven is wel zo fijn. De optie waarbij je nu wel sommige apps naar het sd-kaartje kunt kopiëren is wat karig. Verder kun je inderdaad al jaren media naar sd-kaartjes kopiëren, maar dat is nu juist het ding: zonder sd-kaart-slot was er weinig ruimte over voor media voor de de ruimteverslinders onder ons.
Ja, dat weet ik, maar dat is dus net wat Samsung uitgezet heeft. Adoptable storage (niet adaptable) wil zeggen dat je SD kaart voortaan je primaire opslag wordt voor apps. Je kunt dan dus juist niet zeggen deze app wil ik op mijn snelle interne flash geheugen en deze app boeit niet zet die maar op de SD kaart.

Deze review noemt nu echter juist de mogelijkheid om per app te bepalen of deze op de SD kaart moet komen te staan. Ik vroeg me af of Samsung misschien zelf iets bijzonders gedaan heeft, iets wat best zou kunnen want met root tools kun je al tijden apps naar een SD kaart verplaatsen.
Jawel, die keuze heb je nog steeds. Je kunt er nog steeds voor kiezen om apps op je interne geheugen te zetten.

Voor wat betreft de mogelijkheid om dingen op de SD-kaart te zetten, dat gaat juist beter omdat er geen deel op de internal storage hoeft achter te blijven.

[Reactie gewijzigd door Patriot op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 463321 @RaJitsu8 maart 2016 15:47
Onjuist. Met adoptable storage wordt je SD-kaart een integraal onderdeel van de opslag en wordt dus alles opgeslagen wat er maar op te slaan valt. Je zet juist wel hele apps op de SD-kaart. Haal je die er uit ben je dus ook je app en bijbehorende data kwijt. Het is niet zo dat nog een deel van een app achterblijft op de telefoon.
Ik had het over het opslaan van apps op de SD-kaart zoals we dat al konden voor Marshmallow, waar NotSoSteady het over heeft (die suggereert immers dat dat een redelijk alternatief is voor adaptable storage). Niet over de toepassing van adoptable storage in dat verband.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 22 juli 2024 21:58]

Maar het is in ieder geval beter dan dat het helemaal niet zou kunnen. In dat geval had die 32Gb op enig moment voor een aantal mensen niet voldoende geweest. Belangrijk is wel dat je de juiste microsd kaart kiest, dus die ook snel is met bv random read/write van 4K blokken. Want niet alle kaartjes de snel zijn met sequential r/w zijn ook snel met random write.

Het is in ieder geval positief dat je een aantal apps geheel of gedeeltelijk over kunt zetten. Al was het alleen maar de data al. Facebook heeft bv een heleboel data lokaal staan. Goede kandidaat om over te zetten.
Anoniem: 202648 @NotSoSteady8 maart 2016 15:19
Mensen noemen het als min punt maar eigenlijk is het geen minpunt. Als je weet dat je in Amerika voor alles en nog wat aansprakelijk kan worden gesteld. Ze hebben het gewoon gedaan voor de minder slimme mensen die niet weten wat adoptable storage inhoud en zomaar het SD kaartje eruit gaan trekken om vervolgens te roepen SAMSUNG broke my Phone. Net zoals in de microwave boekjes ook wordt aangegeven dat het niet is om je kat te drogen...iemand heeft het dus ooit echt uitgeprobeerd....daarom geen adoptable storiage
Ze moeten je gewoon de optie geven. Het is een software functionaliteit. Verplaats gewoon de adoptable storage functionaliteit in de ontwikkelaar tools waar standaard een waarschuwing wordt getoond nu al. Daarnaast is het al standaard in Android 6.0 welke wel adoptable storage ondersteunen om te vragen wat je met de SD kaart wilt doen (internal storage of zoals wat jij aangeeft te prefereren).

De gemiddelde gebruiker heeft genoeg aan 32 gb en een sd kaartje voor hun selfies en video's. De poweruser heeft dit misschien niet en moet dus gewoon de optie krijgen om de sd kaart als adoptable storage te gebruiken. Dit is een gemist kans om niet deze feature toe te voegen naast de 100 en 1 features die de samsung telefoons hebben die ook bijna niemand gebruik.
Ben zelf na een tijdje android weer teruggestapt naar de iphone (5s nu). Deze review zorgt er toch voor dat ik voor mijn volgende telefoon android weer serieus overweeg. Accuduur, draadloos laden, waterdicht, en voor mij het belangrijkste; een goede camera.

Ga er alleen op formaat op achteruit gezien mijn wens voor een kleine handzame telefoon. De 5s die ik nu heb is daar perfect voor maar ik merk bij het typen dat ik toch vrij vaak fouten maak, iets dat met een grotere telefoon vast minder het geval zal zijn.
Nee, 'sommige' apps kun je op de sd-kaart zetten. En dat zijn er niet zo veel in onze ervaring. Wat precies het criterium is zijn we nog niet uit. Verder willen we graag keuze zien. Als jij je sd-kaart er veel uit wilt halen kun je er dan alsnog voor kiezen om adoptable storage niet te gebruiken toch?
Dat adoptable storageverhaal wordt inderdaad flink overdreven. De meeste apps gaan nog steeds naar de SD toe (het daadwerkelijke .APK-bestand volgens mij niet). Al je media, offline muziek van Spotify, foto's, films etc gaan gewoon naar SD. Weinig aan de hand lijkt me.
Adaptable storage is met een omweg ook gewoon weer aan te zetten lees ik net:
First, go to Settings > System > About and tap five times on the phone's build number. This will enable developer mode. You can then navigate to to Settings > System > Developer options and enable USB debugging.

Next, download and install the Android SDK ( http://developer.android.com/sdk/index.html )onto your computer and connect your S7 to the computer via USB. Open the command prompt on your computer and type 'adb shell'. Now type in 'sm list-disks' to bring up the disk ID of your SD card.

With the disk ID you can now adopt the MicroSD card as storage by typing 'sm partition disk:[enter your disk ID here] private'.

Now, when you go to Settings > Storage, you will see all the storage lumped together as one, instead of a separate SD card option.
http://www.trustedreviews...amsung-galaxy-s7-problems

[Reactie gewijzigd door SiGNe op 22 juli 2024 21:58]

bij de review van de S7 Edge staat als minpunt "prijzig"

Maar bij de S7 niet al vind ik 694 behoorlijk prijzig voor een telefoon ;).

Misschien toch nog als minpuntje meegeven?

edit: Ik keek ff bij de andere smartphones en bijvoorbeeld bij de xperia z5 word wel "duur" vermeld terwijl die 70 euro goedkoper is dan deze en bij deze word niet "duur" vermeld? Of ligt dat aan mij? :?

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 202648 @silverchaoz8 maart 2016 15:15
Dat is appels en peren vergelijken. Ik denk dat de redactie kijkt naar de specs en technologie verwerkt in de telefoon en wat normaal de prijs is van een nieuwe flagship mobiel. Die ligt voor de highend phones al jaren bij introductie rond the 700 euro of meer voor de IPhone.
Met deze specs kom je niet op de €700, kijk maar naar de Xiaomi mi5 of de nieuwe Vivo. Je betaald voor een heel groot gedeelte aan de marketingkosten van de Samsung telefoons. Daarnaast natuurlijk aan de naam en de licenties voor het distributeren in Europa. Iets wat Xiaomi en Vivo allemaal niet of nauwelijks hebben.
Een Xiaomi bijvoorbeeld is niet altijd bij iedere provider te gebruiken op 4G door de frequenties bijvoorbeeld.
Je zit te kloten met taal voor hen die Nederlands willen en moeten zelf met ROMS gaan rommelen.
De andere specs zijn ook lang niet allemaal highend en zijn dan in dit segment allemaal net niet.

Ga dan eens kijken en dan zie je dat alle waar naar zijn geld is.
De Iphone doet wel mee in deze topklasse en is wel echt duur te noemen voor 849 voor een 16GB versie !!

Kortom, zo gek is de S7/Edge niet geprijsd kijkende naar de specs, de daadwerkelijke prestaties en dat bij een launch. Die prijzen zakken tenminste.
De iphone zakt alleen bij de release van de volgende versie.
1440p Amoled is een stukje prijziger dan een 1080P LCD scherm, om iets te noemen. En al die licenties en patenten zijn ook de reden dat Samsung een stuk prijziger maakt, maar tegelijkertijd ook de reden waarom Xiaomi en Vivo niet in Nederland/EU verkopen. Dat kost namelijk erg veel.
Klopt helemaal, maar zover ik weet heeft de nieuwe Vivo exact hetzelfde scherm als de S7
Lijkt me sterk met een 5.4 inch display. Sowieso houdt Samsung waarschijnlijk de beste displays voor zichzelf. Zie bijvoorbeeld de Nexus 6P tov de Note 5.
Tja denk niet dat ze dat soort telefoons mee tellen in de vergelijking, doen ze dat wel dan krijg je inderdaad minder bang4buck! Maar dat neemt niet weg dat ze dat gewoon niet doen, ook niet bij de Sony en ook niet bij de Samsung. Tenzij die telefoons hier in de verkoop gaan via de reguliere manier zoals die Samsung en Sony dan ook doen :)
Dat is appels en peren vergelijken. Ik denk dat de redactie kijkt naar de specs en technologie verwerkt in de telefoon en wat normaal de prijs is van een nieuwe flagship mobiel. Die ligt voor de highend phones al jaren bij introductie rond the 700 euro of meer voor de IPhone.
Blijkbaar vinden ze de S7 Edge toch te prijzig anders zou dit niet bij de minpunten staan. ;)
Overigens vreemd om de S7 en de S7 Edge allebei een 9 te geven. De S7 Edge zou dan een 8,5 moeten hebben oid. Anders kan met het prijsargument beter niet noemen als het toch geen invloed heeft op de score.
Anoniem: 202648 @tweaker20109 maart 2016 13:20
I qoute iemand die vond dat de S7( none edge) veels te duur was. eerst de context lezen voordat je reageert graag.
Maar dan kan je dat bij alle high end telefoons neerzetten toch? ;)

Je kan ook een iPhone 128gb voor ongeveer 1000 euro kopen indien je dat goedkoop vind, maar om bij alles neer te zetten dat het prijzig is, tsja in de smartphone wereld kan je helaas niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

@tweakers.net
Wat ik me afvraag na dit artikel, vrijwel alle specs waren al bekend etc dus dat vind ik allemaal niet echt zo boeiend meer.. Maar het volgende wel en dat past precies hier in het straatje van tweakers.net thuis:

Jullie hebben de S7 45minuten in het water gehouden. Oké leuk... Oké de speaker kraakte een beetje ( mooi onderzoek trouwens haha, maar totaal niet boeiend )..
Hoe ziet de binnenkant van de telefoon eruit? Je kan nu niet zeggen: hij voldoet aan de eisen, want als die over 1 of 2 maanden stuk is dankzij erosie heb je nog niks toch?
Wellicht handig om hem even op te maken, foto's van de binnenkant te laten zien, vocht opspeuren en etc. Kost je misschien 30 minuutjes de tijd en ik had dit artikel al iets meer tweaker waardig gezien...
Enige wat ik wel begrijp is dat dit nog niet alles zegt, dan zou je al 100e telefoons moeten open maken nadat die in een bak water gelegen heeft om met nog meer zekerheid te zeggen: ja hij kan ertegen.
Maar doe het op zijn minst met de telefoon die jullie 45 minuten onder water gehouden hebben, en kom niet met conclusie: ja de speaker kraakte even..Zo van ja hij kan ertegen maar de speaker zal wel even kraken, want jullie hebben NIKS maar dan ook NIKS bewezen waaruit blijkt dat die het water zal overleven..

Come on tweakers.net krik dat niveau een heel klein beetje omhoog, want voor bovenstaand artikel kan ik ook de samenvatting op nu.nl lezen..

Zelf deze test gedaan bij de Xperia Z telefoon die tegen water zou kunnen ( zelfde certificering en meuk ), deze ongeveer 15 minuten in een volle wasbak laten liggen (jaja klepjes goed gesloten, toestel was ongeveer 1 week oud dus die waren ook niet lam). Daarna opengemaakt en het was gewoon nat van binnen, oftewel hadden wij hem niet open gemaakt en mijn neef was door blijven lopen met die telefoon was het zeker weten raak binnen enkele dagen - maanden.

Ik vind het ook niet echt boeiend om te weten of de printplaat en componenten een coating hebben, ik wil weten of er daadwerkelijk geen water in de telefoon komt. Iets wat jullie bij tweakers.net vast en zeker kunnen uitsluiten, mits je een paar minuten die moeite neemt en tenminste IETS technische doet.
Een review zoals hierboven is leuk, maar niks anders dan de paar 1000 andere reviews op internet.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 juli 2024 21:58]

Zoals vaker bij reviews moet het toestel achteraf weer terug naar de fabrikant en zij hebben liever niet dat we apparaten uit elkaar halen :/
Plus daar zijn zat andere sites voor die dat doen. Bijvoorbeeld deze https://www.youtube.com/watch?v=IZU9U72OU5s Hier is oa het heatpipe concept goed in te zien op 4:27 en op 6:20 de optische stabilisatie van de camera.

[Reactie gewijzigd door jip_86 op 22 juli 2024 21:58]

Ja maar als een ander dat doet, vind ik niet tot dat een reden hoeft te zijn om maar niet op tweakers te kijken. Voor alles is een alternatief, echter vind ik dat tweakers.net ook een compleet plaatje kan neerzetten.
Op jou video zie ik trouwens niks over water, iets waar volgens mij 99% van mijn reactie over ging.

@WoutF

Maar kan van te voren niet gevraagd worden of een grote tech site als jullie niet een uitzondering mogen krijgen en hem gewoon open mogen maken zoals praktische iedereen dat wel kan?

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 juli 2024 21:58]

In dit geval had Samsung maar acht review-toestellen ter beschikking, waarvan de helft edge en de andere de gewone S7. Erg weinig en onze toestellen moeten ook meteen weer door. In dit geval had dat dus niet gelukt helaas. Wel moet ik zeggen dat ik soms ook nog wat meer zou willen onderzoeken bij een review, maar ook al is dit een belangrijk toestel.. andere toestellen wachten ook weer op een recensie. We kwamen deze nog tegen van JerryRigEverything. De video laat goed zien hoe de telefoon waterdicht is gemaakt.
Ja die bronnen weet ik ook wel allemaal, ik kan voor alles bij een ''concurrent'' kijken maar of dat de bedoeling is van een site als tweakers.net weet ik niet. Als iedereen voor alles verder gaat kijken omdat hier op tweakers.net regelmatig info mist dan is er straks geen reden meer om terug te komen toch?

In dit geval heb je inderdaad een excuses over deze Samsung, maar volgens mij hebben jullie nog nooit een smartphone review gemaakt die verder gaat dan het specificatie boekje of het draaien van een benchmark app. Dus het is niet alleen bij een Samsung S7 het geval maar bij al jullie smartphone reviews.

Mij lijkt indien je een tweaker bent, en bij tweakers.net werkt dat je net een stapje verder gaat dan nu.nl (huis- tuin en keuken gebruiker).

PS. ik zeg niet dat jullie reviews slecht zijn, maar zeer beperkt. Over kleine pietlullige dingetjes wordt een pagina vol geschreven, vast en zeker animo voor, maar ik wil hardware zien. En zoals bij de ''spat waterdichte'' telefoons wil ik het binnenwerk zien na een zwemles. Ik heb zojuist ook mijn andere reactie terug gelezen en die komt lichtelijk geïrriteerd / aanvallend over, dat is niet mijn bedoeling!

Ik blijf me ook verbazen over het volgende stukje tekst op de voorpagina: wij stellen technologie op de proef.
Wanneer hebben jullie technologie op de proef gesteld? Ik zie dat vrijwel nooit gebeuren hoor. 45 minuten onder water houden en vervolgens zeggen: JA HOOR JA JA HIJ IS OKÉ ALLEEN DE SPEAKER KRAAKT EEN BEETJE. come on.
Wat jullie doen zijn specificaties uitlichten met een prettig lezend verhaal daaromheen. Maar technologie op de proef stellen zien we helaas vrijwel alleen maar terug op het forum en niet meer vanuit tweakers.net

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 juli 2024 21:58]

Als er tijd, ruimte en gelegenheid voor is, vinden we niets leuker dan technologie op de proef te stellen. Een goed voorbeeld vind ik al terug In mijn vorige review, dus ik snap niet zo goed waar je opmerking vandaan komt. Een vergelijking met Nu.nl qua werkwijze lijkt me wat kort door de bocht.

Anyway, als we hem dus niet open kunnen maken, lijkt het mij het minste wat we kunnen doen om hem wel onder water te houden en te kijken of alles nog functioneert. Veel andere smaken zijn er dan natuurlijk niet. En verder is duiding inderdaad belangrijk bij Tweakers en proberen we er ook een goed te lezen verhaal van te maken.

Maar goed, in het algemeen wat ik wilde zeggen: natuurlijk gaan we zoveel mogelijk zo diep mogelijk op dingen in. Bedenk je alleen wel dat veel Engelstalige sites meerdere mensen op mobile heeft en wij maar één dedicated.
Zeker leuk om te onderzoeken, maar zoals gezegd dus niet mogelijk nu. De luidspreker die het even niet doet noemen we even om eventuele ongerustheid weg te nemen. Als iemand dat niet weet is het handig om te weten dat die luidspreker wel weer goed komt. Niet alleen testen, maar ook uitleggen zie ik ook als een belangrijk onderdeel van een review. We hebben hem niet in zout water gedaan, dus het lijkt me niet aannemelijk dat hij over een paar dagen overlijdt. Maar nogmaals, het lijkt me inderdaad leuk om een telefoon eens open te slopen en te kijken hoe de waterdichtheid werkt, dat voorop gesteld :)
Dus die free publicity voor samsung en al die tweakers die dit artikel lezen en vervolgens overgaan tot aanschaf is ze niet eens een paar telefoons waard?

Ik zou toch minstens verwachten dat een van de meest toonaangevende sites op IT gebied in de Benelux wel voorzien zou worden van een paar telefoons.

Een advertentie ergens plaatsen is al duurder voor samsung, dus waarom doen ze daar zo moeilijk over....
Ik zal je daarin echt niet tegenspreken ;) Op een later moment is het vaak geen probleem, maar rondom launch is er een select aantal testtoestellen en die willen ze bij zoveel mogelijk media langs laten gaan.
Ik heb bij de buren(Android Police of Authority) een video gezien waarvan ze de S7 uit elkaar haalden. Er zit geen coating op de prints. Samsung heeft op 2 plekken een soort zegel gemaakt waaraan zij kunnen zien er water IN het apparaat is binnengekomen. Waterschade zal niet onder de garantie vallen, dus je let op hoe je de telefoon gebruikt.

De beperkte waterbestendigheid wordt gezien als een goede bescherming tegen waterongelukken maar over het algemeen wordt afgeraden dit te veel te testen of er mee te gaan douchen bijvoorbeeld.
Hij heeft een IP68 certificering dus douche zou onder de garantie moeten vallen
Je doet hier een forse uitspraak over het toekomstig garantiebewijs van Samsung: "ALS de zegels nat zijn DAN zal het niet onder garantie vallen". Heb je daar een bron voor?

Want mijn eerste reactie zou juist andersom zijn: ALS de zegels nat zijn DAN heeft het waterdichtheidsmembraan niet goed gewerkt, DUS zou ik juist wél garantie verwachten (vanwege die IP68 certificering).
Misschien was ik iets te fors in mijn uitspraak.
Dit is de link naar het artikel waar ik op doelde: Android Authority
In short, keep in mind that your phone is not waterproof and is not sold as waterproof. While the occasional dip or splash is perfectly fine, prolonged exposure to water in more extreme conditions can damage it.
en
That said, there’s a reason why Samsung does not market the Galaxy S7 as waterproof – put the device through enough abuse and it will get damaged. That’s why there are two water detection stickers inside the device – normally these are white, but if moisture (steam and sweat included) seeps in, they turn pink, potentially allowing Samsung to deny warranty.
Ik weet het natuurlijk niet maar ga er maar vanuit dat je als consument met lege handen staat als die zegels nat zijn geweest. Dat is namelijk een veel veiligere aanname. Bewijzen dat je niets "fout" hebt gedaan is namelijk heel moeilijk.
Xperia Z5 is nou niet echt flagship... Die is zeker duur voor wat je er voor terug krijgt
De z5 compact daarentegen een koopje, mooie compacte premium telefoon en ik heb hem kunnen vinden voor 370 euro, natuurlijk is dit wel appels en peren aangezien ik hier introductie prijzen met de prijs in de goedkoopste shop een paar maand na release vergelijk
Klopt, in de categorie telefoons heeft hij zeker wat unieks te bieden :)
edit: Ik keek ff bij de andere smartphones en bijvoorbeeld bij de xperia z5 word wel "duur" vermeld terwijl die 70 euro goedkoper is dan deze en bij deze word niet "duur" vermeld? Of ligt dat aan mij? :?
Prijzig zegt niet enkel wat over de prijs natuurlijk, het is in verhouding met wat je er op dat moment voor krijgt. Zou de S7 pas over 6 maanden uit komen voor 700 euro was die zeer waarschijnlijk ook prijzig...

De Z5 is op het scherm na niet noemenswaardig beter of anders dan de concurrenten die hun telefoon 6+ maanden daarvoor al aanboden voor hetzelfde geld, en ondertussen al voor rond de 500 euro te koop zijn...

De Z5 moet het dus opnemen tegen telefoons die even goed zijn voor 500 euro, de S7 heeft dat probleem niet. Vind het van Sony dan ook erg dom dat ze zo laat zijn met hun telefoon in het jaar...


edit: kreeg je bij de Z5 ook nog eens gratis (bij een preorder) een VR apparaat met een adviesprijs van 100 euro?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:58]

Er is vrijwel geen betere telefoon dan de S7.
Dat is idd op dit moment gewoon een FEIT !
Dat dit toestel nog vergeleken wordt bij alternatieven met de iphone 6s is mij een raadsel. De prestaties zijn nagenoeg gelijk, alleen gaat de s7 langer mee op een accu, laadt veel sneller op, heeft 32gb + sd ipv 16gb opslag, is waterdicht, en het scherm, komop apple, dat 750p lcd'tje is echt geen partij voor het oled scherm van de s7.

Knap weer hoor van samsung, om zo'n telefoon neer te zetten. Ik denk niet dat htc en lg aan de s7 kunnen tippen.
Anoniem: 530086 @Ruw ER8 maart 2016 17:35
Specs specs specs, en over een jaar weer klagen als je geen update krijgt. Iedereen kijkt altijd naar specs maar de softwarematige kant en voornamelijk de ondersteuning is vele male beter bij Apple.

Scherm moet ik je gelijk geven al maakt het weinig uit op 30cm, hoor nooit mensen klagen over hun Tv of monitor qua resolutie.

Op papier is Samsung heer en meester in praktijk wordt de telefoon altijd trager na enkele maanden.
Daarom heb ik een nexus 6p. Koste me ook letterlijk de helft van een nieuwe 6splus 64gb.
Stock android krijgt zeer goede ondersteuning, en is naar mijn mening sinds 6.0 beter als ios. Eerder vond ik ios altijd completer stabieler (op de x.0 versies na), maar sinds android een vingerprint scanner en app-permissies heeft toegevoegd, is android ios voorbij. Ook kan ik, in tegenstelling tot bij ios:

Simpel bestanden uitwisselen
Native apps kiezen
Widgets gebruiken
Nfc gebruiken
Aanpassen wat ik maar aan wil passen
Een blauw licht filter gebruiker snachts
Het heeft handige snelkoppelingen, een screenshot deel ik letterlijk in 2 aanrakingen
En ik kan een leeg vlakje laten op het raster! Wauw. Geen icoontje. Ongelooflijk. Wat een evolutie.

Nee maar 6.0.1 draait echt ongelooflijk stabiel en snel. Kan nog steeds niet geloven dat ik uberhaupt getwijfeld heb een 960 euro kostende 6splus 64gb te kopen ipv een 490 euro kostende nexus 6p. Scherm en speakers zijn ook echt geweldig, en quick charging is zeer handig. En 3 jaar lang updates, ook helemaal prima.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 22 juli 2024 21:58]

Alle argumenten die ik jou zie noemen zijn persoonlijke voorkeuren, laat dat nou ook precies de argumenten voor ieder voor zich zijn.

Het is een persoonlijke voorkeur waar je voor kiest en die voorkeuren is voor ieder weer zelf in te vullen, veel van jouw argumenten interesseren mij namelijk helemaal niks om maar te laten zien waarom ik daar niet warm of koud van wordt, zo zou dit voor veel andere mensen net zo zijn.

Neemt natuurlijk niet weg dat beide toestellen gewoon duur zijn, daar is niet omheen te praten, het is voor ieder om te bepalen of dat het waard is.

Jouw visie en argumentatie zie je vaak bij techneuten, schijnt lastig te snappen dat andere mensen niet de dingen met een telefoon willen doen die jij er mee wilt doen, komt vaak ook nog bij kijken dat techneuten het niet erg vinden om voor hun apparaten te werken i.p.v. dat de apparaten voor hun werken.

[Reactie gewijzigd door Dylan93 op 22 juli 2024 21:58]

Laatst een probleem gehad, ik had een foto in RAW formaat gemaakt van een gel waar DNA op te zien was, en moest deze delen. Te groot om te e-mailen, whatsapp zou de kwaliteit verminderen. Enkel ik had een usb stick.
Naar een andere android telefoon sturen was zo gepiept, usb stick aangesloten op mijn telefoon, bestand erop, usb stick op de andere telefoon, bestand kopieren, klaar. Toen naar de iphone.
Usb stick connecten kon niet.
Bluetooth lukte niet.
Nfc lukte niet (kwam erachter dat de nfc chip enkel te gebruiken is voor apple pay)
Versturen via wlan lukte niet.

Uiteindelijk een gedeelde dropbox aangemaakt, en daar de foto op gezet. Een simpel bestandje delen werd anders een opgave.

Heb je wel eens een android telefoon op een computer aangesloten? Het is zo simpel, je sleept je bestanden naar het juiste mapje in je telefoon en klaar. Simpeler en doeltreffender kan niet.
Nee dan de ongelooflijk gebruiksvriendelijke iphone, daar heeft apple iets simpels als een bestandje slepen ongelooflijk moeilijk gemaakt. Itunes, synchronyseren, het moet je allemaal een keer uitgelegd worden voordat je het begrijpt.

Dan de ios, het alom geprezen mobile os. Als ik je 4 whatsapp berichten stuur, zie jij op je notificatiescherm 4 balkjes, 4 keer mijn naam, en dan de afzonderlijke berichten. Dat is toch bizar slecht. In android, 1 balkje, 1 keer de naam, de berichten onder elkaar.
En dan de manieren om een scherm terug te gaan, ongelooflijk wat gebruiksvriendelijk. De ene keer linksbovenin een pijltje (handig voor 1 handed use), de andere keer kan je naar rechts swipen, dan zit het pijltje weer onderaan ergens, en soms moet je per se op de homeknop drukken. Wauw veel gebruiksvriendelijker als een knop voor terug die gewoon altijd op dezelfde plek zit ofniet?

En als je een keer een blauw licht filter gebruikt, minder melatonine aanmaakt vlak voor je gaat slapen, wil je niet zonder. Dat het niet mag van apple is gewoonweg weer eem zielige restrictie die mensen als mij ervan weerhoudt een product er van aan te schaffen.
Het is maar een telefoontje hè en geen religie/oorlog..

Je posts komen heel erg agressief over.

[Reactie gewijzigd door marhalm op 22 juli 2024 21:58]

Geen restricties? Probeer een schermoverlay. Probeer een nfc tag te programeren.

En als je in het 1e scherm van je app zit, is de enige manier om uit de app te komen de home button. Dan werkt naar rechts swipen ineens niet meer. Er zijn ook apps waar naar rechts swipen een andere functie heeft. Of het nou aan de ontwikkelaars ligt of niet, het is en blijft inconsequent. Het blijft moeilijker als een back knop die altijd op exact dezelfde plek zit. Ios is niet gebruikersvriendelijk, zoals iedereen roept, en apple maakt zaken onnodig lastig.
Okay man, ga naar de jumbo, betaal met je iphone. Succes. Ik kan het, met mijn nexus. Is lastig voor je, maar zoiets heet een restrictie, want de iphone bevat een nfc chip.

Wel makkelijk om in plaats van te zeggen waar ik fout zit, te zeggen, zwak. Leg me uit waar ik fout zit dan, of geef toe dat ik gelijk heb. Die plaat voor je kop, kijk er eens langs.
Hoe kan je zo simpel zijn.
Stuur mij even een foto dan via nfc.
Nee je kan het niet, mochten we elkaar ontmoeten. Terwijl je wel een nfc chip hebt.

Hoe heet zoiets?
Een restrictie.
Nou heb ik hier toch al een dikke drie jaar een S4 die weigert om langzamer te worden, dus volgens mij is dat een fabeltje tegenwoordig.
Baal er wel van trouwens, want met de S7 hebben ze eindelijk een telefoon waar ik de S4 voor zou willen ruilen. ;-)
Tot je hem naast een "nieuwe" s3 houdt. Ik spreek alleen uit eigen ervaring, mijn vriendin loopt elk jaar te klagen en koopt elk jaar een nieuwe telefoon. Zal best op te lossen zijn door alles weer te resetten alleen wil ik en telefoon die werkt zonder er aan te hoeven klooien.
Met die logica zou mijn oude S2 niet meer bruikbaar moeten zijn na 5 jaar, want tich keer trager geworden (10-20x die "enkele maanden"). De praktijk is dat hij vlotter is dan toen ik hem 5 jaar geleden ontving, mede dankzij updates. Idem met de S6 met Marshmallow die hier naast me ligt.

Aan de andere kant, zorgen updates en/of slecht geprogrammeerde apps soms voor een langzamer geheel, maar dat heeft an sich niet zoveel met de telefoons te maken.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 21:58]

"Ik denk niet dat htc en lg aan de s7 kunnen tippen."

Ik hoop van harte van wel. Ik ben het namelijk wel eens met lazersharks opsomming van zijn mening over Samsung. Bloatware, updates kut en design wat nou niet per se mijn ding is. Daarnaast ben ik zelf niet zo gauw geneigd een smartphone van een marktleider te kopen. Zeg dat het kiezen voor de underdog is.

Ik ben benieuwd naar de review van de LG G5, ook al ben ik bang dat deze een lager cijfer gaat krijgen dan de S7. Waarom weet ik niet, maar het gegeil op OLED gaat het winnen van de modulariteit van de G5, vermoed ik zo. Ik vind deze review bijvoorbeeld behoorlijk rooskleurig, als je weet dat Samsung de grootste speler is op Android-smartphone gebied. Wat doen ze nu effectief anders dan de competitie, naast het gebruik maken van hun eigen processor? Waar is de originaliteit die HTC (Boomsound, UltraPixel) en LG (Modulariteit, onorthodoxe plaatsing knoppen) wel bieden?

Zelf heb ik al een tijdje de S4, omdat ik zo een hondelul ben dat ik mijn HTC M7 in het park "heb laten liggen." Toch mis ik mijn HTC M7 nog steeds, een toestel dat toen al de premium feel had die pas recent (Galaxy s6) bij de Samsung Flagships zijn te vinden.
Helemaal mee eens. Heb zelf bijna 2 jaar een m7 gehad, geweldig toestel. Kwam ook van 540p oid, en het 1080p op 4.7 inch van de m7 was echt een genot om te gebruiken.
Toch verwacht ik niets van de m10. Voor zover ik kan zien wordt het een prima toestel, met een fijn amoled scherm, maar zonder de stereo speakers, is er geen reden de htc boven de s7 te verkiezen. Kan je nu al geven dat de s7 een beter scherm en camera zal hebben, langere accuduur, en dat de m10 ook wel +-700 euro zal gaan kosten.
De g5 van lg ben ik zeer benieuwd naar, echter ben ik alweer bang voor de accuduur. 2800 mah is minder als de g4 had, en die had al een verschrikkelijk slecht uithoudingsvermogen. Ik gun lg het van harte, en vind het modulaire design een geweldige vinding, al ben ik bang dat op de "belangrijkste punten voor veel mensen" de s7 beter zal zijn.

Heb zelf 2 maanden een s6 gebruikt. Prima, fijn ding, maar ik ergerde me echt groen en geel aan het geluid. Ben zeer verwend geworden na anderhalf jaar htc, geen telefoon meer zonder front facing speakers voor mij. Hoe goed de rest ook is, ik kan niet meer zonder. Met de nexus 6p ben ik nu, mede door de vrij aardige front facing speakers ( al kunnen ze niet tippen aan die van htc) zeer tevreden. Om verschillende redenen vind ik stock android het beste, en meest stabiele besturingssysteem. Kortweg, alle voordelen van android, niet de nadelen van geen/trage updates.
waar gebruik je eigenlijk de font facing speakers zo voor dan?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn telefoon bijna altijd op silent heb staan dus ja misschien ben ik wel een heel slecht voorbeeld voor front facing speakers
Bij een tablet is dit iets anders trouwens, maar voor een telefoon maakt mij dit niet zo veel uit.
Kijk vaak youtube of twitch. Deed vaak maar een koptelefoon op toen ik de s6 had.
Heb ook een ipad gehad. Gelukkig verkocht en voor maar 250 euro een nexus 9 gekocht. Ook zo veel beter qua geluid, en dat is best belangrijk, als je dat ding voor 60% van de tijd gebruikt om streams oid te kijken.
Wat doen ze nu effectief anders dan de competitie, naast het gebruik maken van hun eigen processor?
Eigen scherm, eigen opslag geheugen en eigen werkgeheugen, en dan weet ik vast niet alles :)

Waar is het voor nodig om origineel te zijn als je de massa aanspreekt? Dat is ook de rede waarom een Samsung wel verkoopt en een HTC al jaren niet meer...

De review is gewoon gebaseerd op technische aspecten gebalanceerd door de concurrentie en de prijs, zo simpel is het. In alle meetbare opzichten staat de S7 min of meer boven aan :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 669957 @40109613 maart 2016 15:24
Ze hebben een edge scherm iets wat de concurrent nog niet heeft.
Dat dit toestel nog vergeleken wordt bij alternatieven met de iphone 6s is mij een raadsel.
Omdat:
- de benchmarkgegevens beschikbaar zijn;
- veel Tweakers een iPhone hebben en een vergelijking dus voor veel lezers relevant is;
- de vergelijking niet alleen als doel heeft om aan te tonen dat de S7 de snelste smartphone is, maar ook om te laten zien hoe hij zich ten opzichte van andere veelvoorkomende smartphones verhoudt;
- de iPhone een andere soc-architectuur vertegenwoordigt. Die vergelijking is daardoor informatiever dan een vergelijking met andere telefoons die van (bijna) dezelfde soc gebruikmaken als bijvoorbeeld de S6 of de Z5.

[edit]
Ik zie nu dat je de alternatieven bedoelt, dat is iets anders dan waarop ik reageer. Toch vind ik het niet vreemd dat de iPhone in dat lijstje voorkomt, hoewel ik eerder de iPhone 6s plus zou verwachten.

[Reactie gewijzigd door Canaria op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 463321 @Ruw ER8 maart 2016 15:50
Het is sowieso onzin om een iPhone bij een Android phone als alternatief neer te zetten. Laat juist wat Android-toestellen als alternatief zien.
Ach ja, aan die eeuwige vergelijking met een iPhone als zogenaamde defacto standaard zullen we hier nooit ontkomen.
Hoezo is dat onzin? Denk dat er genoeg mensen twijfelen tussen een 6s of een S7. Logische twijfel.
Dat komt omdat Samsung dat zelf doet. Wanneer je Samsung reclame ziet maken is het altijd Galaxy vs Iphone. Niet Galaxy vs HTC, Huawei en ga maar even door.

Daarom is de Iphone een zoals jij het noemt defacto standaard
6 maand na dato lagere onscreen prestaties en lagere singlecore prestaties neerzetten is ook weer niet zó'n goede prestatie toch? ;)
1440p vs 750p.
En 2 cores vs 8 cores.

Dont know if serious or..
Inderdaad. Minder cores = verdere single-core optimalisatie mogelijk binnen TDP, lijkt me. Apple is al een tijdje op single-core performance gebrand en dat heeft zowel voor als nadelen. Zolang iOS weinig baat heeft bij meer cores, zullen ze die lijn ook gewoon voortzetten. Beetje appels/peren dus :)
Anoniem: 530086 @musje838 maart 2016 21:56
Het enige waarvoor er extra cores nodig zijn is het besturinngsysteem. Er zijn amper apps die gebruik maken van meer dan twee cores, ik kan me er geen één bedenken. Het gaat erom dat je telefoon vloeiend loopt, 1 of 10 cores, het maakt niet uit.
Vrijwel alle apps die in de Play Store staan.

@ Quantumleapje hieronder:

Feit is dat de Exynos tot de zuinigste mobiele processors gerekend kan worden, gezien de resultaten in accutests en de arbeid die hij daarvoor verzet (1440P @ 5.1/5.5 inch AMOLED). Dat bij een multicore test niet alle cores op 100% load draaien of de maximale kloksnelheid voorgeschoteld krijgen, zegt an sich behoorlijk weinig over prestaties of efficiency. Volgens diezelfde logica zou een A8X ook niet efficiënt zijn? Of hebben extra cores voordelen bij lagere load per core en is het overkill om alles per core uit te kast te trekken bij multicore? Dat laatste is veel aannemelijker. Zie mijn eerdere hybride auto vergelijking.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 583079 @Jortio9 maart 2016 16:05
Ik vind dat deze test net laat zien dat die vele cores niet zo zinvol is: "alle cores gebruiken", ja blijkbaar komen ze allemaal om beurt wel even aan de bak, maar aan lage bezettingsgraad. Het had dus net zo goed (en wellicht veel beter, want efficiënter) met minder cores gekund.
Behalve de Antutu benchmark, die maakt goed gebruik van die cores. Daar zijn ze die cores dan ook voor: benchmark resultaten opblazen.

Als je singel en multicore benchmark resultaten vergelijkt zie je trouwens hoe on-efficient die vele cores zijn: een quadcore die -vol aan de bak gaat, dus 4 cores à 100%- haalt dikwijls niet eens 3 keer de singel core performance. Dat moet toch tot nadenken stemmen?
Anoniem: 583079 @Ruw ER8 maart 2016 18:55
Als je naar de cijfers van de S7 kijkt, dan zie je heel duidelijk de problemen van de 8-core architectuur:
1. Een multicore geekbench score die minder is dan 3 maal de single core score. Terwijl "alle 8 de cores tegelijk kunnen ingezet worden".
2. Een batterij die bijna dubbel zo groot is als de iPhone6s maar het toch maar beperkt langer uithoudt in processor-intensieve tests.
Maw: 8-core is niet zo efficiënt.
In een processor intensieve test ja, maar wat als de cpu niet intensief gebruikt wordt? Dan is zo'n 8 core weer zuiniger.
Ik zou me als apple zijnde kapotschamen dat je in een model van 750 euro een, vergeleken met de grootste concurrent, lachwekkend slecht scherm plaats (bij ronde vormen zie ik de pixels), een batterij van zoals je al zegt, bijna de helft qua capaciteit, en enkel 16gb opslag.

Moet je voorstellen als apple wel gewoon normaal deed, en je waar voor je geld gaf. Had je een 1080p scherm, 32gb opslag, en een +-2500 mah accu. Dan was je telefoon gewoonweg beter. Echt goed zelfs. Daar is geen discussie over mogelijk. Als samsung het kan, moet apple er ook toe in staat zijn. Zelfs mijn ondertussen 3 jaar oude htc m7 heeft 1080p op 4.7 inch, en als ik die naast een iphone 6(s) leg, zie ik het verschil in scherpte duidelijk.

Achja het is de grootste marketingsmachine ter wereld, zolang ze in veel opzichten inferieure telefoons kunnen verkopen, met (meestal) zeer goede software, voor de hoofdprijs, en dit slijten aan bijna 100 miljoen mensen per jaar, is er geen reden om er mee te stoppen.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 583079 @Ruw ER8 maart 2016 19:46
Het ging over processoren, maar goed, ik heb mijn punt daarover gemaakt. Jij kijkt naar het aantal cores, ik kijk naar hoe efficient een processor is.

Idem met het scherm: de iPhone heeft een uitstekend, erg scherp en rustig scherm, daar valt weinig of niets op af te dingen ondanks de specs. Het zijn altijd mensen "met een telefoon met betere specs" die opmerkingen hebben over iPhone schermen. Ik ken niemand met een (recente) iPhone die het scherm niet erg goed vindt. Niet meedoen aan de pixelrace heeft veel voordelen en wat mij betreft geen nadelen (behalve marketingtechnische, maar die zijn voor Apple).

Ik heb altijd een beetje meelij met mensen die niet verder kunnen kijken dan hardware specs en niet snappen dat een apparaat in eerste instantie een gebruiksvoorwerp is waar een spec maar nuttig is als hij iets toevoegt aan de gebruikservaring.
Je praat onzin. Erg scherp zeg je over het scherm van de iphone. Je definitie van scherp is in ieder geval anders als de mijne. 330ish ppi is niet erg scherp. Het is zelfs zo onscherp, dat ik met het blote oog kan zien dat kleinde ronde objecten wat vierkant worden.
Als ik mijn nexus 6p naast de iphone 6 van mijn broer leg, is hij het er ook mee eens dat zijn beeldscherm niet zo best is.

Nogmaals, of je nou van de specrace houdt of niet:
De iphone 6s was gewoon beter geweest met een 1080p scherm, een 2500 mah batterij en 32gb opslag standaard. Want kijk naar de accuduur, die schiet tekort in vergelijking met de concurrentie. Kijk naar het beeldscherm, die schiet tekort in vergelijking met de concurrentie.
Nu, als ik een iphone gebruik, heb ik altijd het net niet gevoel. De snelheid, software (ondanks de vele beperkingen) en bouwkwaliteit zijn gewoon goed tot uitstekend, maar het scherm is het net niet, de accuduur is het net niet, de opties als quick charge en nfc zijn afwezig wat de uiteindelijke gebruikerservaring weer net niet maakt, en persoonlijk mijn grootste gemis, goede speakers. Front facing. Maar goed die vind ik nu eenmaal belangrijk.

Je kan jezelf best voorhouden dat je blij bent dat apple niet mee doet met de specrace, maar neem nou maar van mij aan, als jij de iphone 7 in handen hebt, en die heeft een 1080p scherm, misschien zelfs amoled, 32gb opslag en een 2500 mah batterij waardoor ie een kwart langer mee kan op 1 lading, dan heb jij de beste iphone tot op heden in handen, en dan ben jij blij. Het vervelende is alleen, dat je die een jaar eerder ook had kunnen hebben als apple even normaal had gedaan. Dat laatste, past enkel niet door de plaat die jij voor je kop hebt heen.
Anoniem: 583079 @Ruw ER8 maart 2016 23:13
Ik hoop dat je beseft dat je je onsterfelijk belachelijk maakt. Zowat iedere review ter wereld noemt de iPhone schermen "uitstekend": er zijn eigenlijk geen betere LCD schermen en 330ppi is wel degelijk erg scherp (laat staan dat "ronde objecten vierkan worden" |:( )
Ik denk niet dat ik ooit al grotere onzin las op deze site.

Ik vind de accuduur van de iPhone6 persoonlijk overigens erg goed: met 3-4 uur screen-on time heb ik op het einde van de dag meestal nog 40-50% batterij: dus waarom zou ik een grotere batterij moeten meesleuren? 's Avonds gaat elke telefoon toch aan de lader.
Dat de batterij na bijna 1.5 jaar nog zo uitstekend in vorm is, is overigens ondermeer omdat Apple niet meedoet aan de Quickcharge hype: ik weet niet of je dat beseft, maar Quickcharge is niets anders dan met hogere voltages laden en dat is erg slecht voor de levensduur van de batterij. Lees je misschien eens in, ipv marketing-brochures na te praten, dan leer je iets bij: http://batteryuniversity....g_lithium_based_batteries

Je kan veel over Apple beweren, maar ik vind dat ze tenminste nadenken over wat ze op de markt brengen en zich niet teveel door de hypes laten leiden: ze integreren technologieën op een doordachte manier, met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid en een evenwichtig geheel. Ja, ze zullen bvb AMOLED brengen in 2017 of 2018, maar dat doen ze pas wanneer AMOLED bewezen beter is geworden dan LCD (en goedkoper, wellicht ;)). Terwijl Samsung AMOLED had die initieel teveel verbruikte, kleurzwemen had bij veroudering en inbrandingsproblemen (tem de S6 overigens, ga maar eens in een een winkel kijken naar de demo-modellen - hopelijk is dat eindelijk opgelost), brengt Apple gewoon uitstekende en robuuste LCD-displays. Ze doen ook niet mee aan de octa- en meer core hype, de hype van mega-batterijen die dan ook nog een met quickcharge worden kapotgeladen, en onnozele dingen zoals 4K-schermen.

Kijk, om even on-topic te blijven: ik zie best dat de Samsung S7 een mooi stukje techniek is; het tegendeel zou erg zijn. Maar is het een betere telefoon dan een recente iPhone? Op papier wel. Maar als je door de specs heen kan kijken, zou je moeten beseffen dat die hardware niet zo veel verschil maakt en dat het uiteindelijk de software is die de doorslag geeft. En dan wordt het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Ik ben het met hem eens, tekst op een 6S is korreliger dan tekst op een 6S Plus met een hogere resolutie. Wellicht heb jij slechtere ogen dan ik heb, maar het verschil is wel degelijk te zien.

En dit terwijl de 6S de op één na duurste mainstream telefoon ter wereld is (6S Plus de duurste). Met 200 MLD op de bank mag Apple er best een beter scherm in stoppen en 5 dollar per telefoon winstmarge inleveren. Alles voor de user experience toch?

[Reactie gewijzigd door marhalm op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 696390 @marhalm9 maart 2016 15:21
Dat zal vast de rede zijn waarom Apple als enige fabrikant een fatsoenlijke winstmarge heeft.
Anoniem: 583079 @marhalm9 maart 2016 15:50
Maak je geen zorgen mijn (dichtbij-) zicht is uitstekend.

Dat je, mits je de twee telefoons naast elkaar legt en héél zorgvuldig tuurt, en van veel te dicht, soms enig verschil kan zien tussen een 6s en een 6s plus, doet niets af van het feit dat de 6s een uitstekend scherm heeft en dat een hogere resolutie eigenlijk niets zou bijbrengen qua user experience (tenzij je pixel peeping op 20cm van een telefoonscherm "user experience" noemt). Bij 326ppi kan je met een perfect zicht pixels beginnen onderscheiden vanaf ongeveer 26cm afstand: http://www.displaymate.com/iPhone6_ShootOut.htm
Dat terwijl de "typical viewing distance" in de range 32-36 cm ligt: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21499163, de gewenste kijkafstand -die goed/niet vermoeiend is voor je ogen- ligt trouwens nog iets hoger (15inch/38 cm)... Maw bij normaal gebruik zijn er geen pixels waar te nemen, dus dat is perfect.

Een telefoon is altijd een compromis. Een hogere resolutie gaat ten nadele van verbruik (of vereist een grotere batterij, dus een grotere/zwaardere telefoon), GPU kracht enzovoort,... terwijl het voorbij een bepaalde resolutie de facto niets bijbrengt qua scherpte. Dus het compromis bij bvb een iPhone6 zit echt wel goed.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 21:58]

Een redenatie en vergelijking die slaan als een tang op een varken.
Dat alle 8 cores tegelijk aan het werk gaan, betekent niet dat ze dan allemaal voor 100% aan de bak gaan, maar eerder voor een zo efficiënt mogelijk geheel.

Vervolgens vertel je bij je vergelijking met de iPhone er voor het gemak ook niet bij dat de S7 ook bijna 4x zoveel pixels rendert en een groter scherm aanstuurt... Dat heeft ook z'n weerslag op de batterij. Nog los van de AMOLED efficiëntie, die afhangt van het weergegeven materiaal.

Met jouw logica doet de 6S Plus ook iets fout als de batterijduur slechts 14% langer is met een ruim 60% grotere accu...

-edit-
Ook hieronder herhaal je de klassieke drogredenatie nogmaals. De SD820 doet ongeveer wat je beschrijft met 4 custom cores, net als de Exynos 8890 M1 cores gebaseerd op het ARM A72 cortex design, maar toch scoort de Exynos bij de multicore test tot 20% hoger, mede dankzij die 4 extra kleine A53 cores. Een beetje zoals een hybride auto waarbij de electromotoren bij maximaal accelereren ook niet altijd volop meeblazen, omdat het verlies aan efficiëntievoordelen doorgaans niet waard is, zeker op hogere snelheid. Dat neemt niet weg dat die extra electromotoren wel degelijk efficiëntievoordelen bieden, met name bij deellast.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 21:58]

Anoniem: 583079 @Jortio8 maart 2016 21:44
8 cores die wanneer ze volop aan de bak zijn, want dat doet de Geekbench multicore test: alle beschikbare cores maximaal belasten nog niet de performance van 3 keer single core halen, dat heeft niets met "een zo efficiënt mogelijk geheel" te maken. Het is het bewijs dat 8-core designs zoals in deze chip toegepast geen enkele zin hebben en enkel dienen om specsheets op te smukken. De single core performance wordt via boost (2.6Ghz) nog wat opgesmukt, want bij meerdere cores actief is dat niet te halen en bij acht cores moet alles in de remmen (of draait het inefficiënt in de soep) want schalen doet het niet echt.
Ik zou veronderstellen dat het publiek op deze techsite daar doorheen ziet, maar niet dus.

Ik beweer helemaal niet dat dit een slechte CPU is, integendeel, maar met 4 cores had men ongetwijfeld een even goede of betere CPU kunnen maken. Maar het marketingdepartement zal dit wel geveto-ed hebben... (vooral voor de Aziatisch markt).
Blijft toch interessant waarvoor er altijd 2 kampen blijven tussen Android en Apple, en iedereen zich genoodzaakt voelt argumenten aan te dragen waarom de één beter is dan de andere.

Ben zelf al 6 jaar in bezit van een iPhone, maar schakel zelf zo over naar een ander merk als deze een betere ervaring bied voor mij, heb het idee dat de iPhone wat beter zijn waarde blijft houden, en dat de telefoon wat langer geupdate wordt als bij Android. Vind het echt niet kunnen dat ze nog een model met 16GB opslag uitbrengen voor dat bedrag, eigenlijk schandalig :), en dat geneuzel met 5 GB icloud opslag geeft iedereen in mijn omgeving veel irritatie, voor een premium prijs mogen ze toch ook wel wat meer bieden bij Apple. Ga de S7 ook eens proberen..
Nou ja, ieder zijn ding, ik heb daar geen enkel probleem mee.

Ik heb een 16GB iPhone, origineel was de 16GB versie niet echt mijn eerste keuze, maar in combinatie met extra 50GB iCloud opslag (heb je voor 0.99€/maand) is me dat prima bevallen. Daarmee heb ik ruimschoots wat ik nodig heb beschikbaar op mijn telefoon (nog altijd 2.2GB vrij omdat ondermeer mijn 1700+ foto's niet op originele resolutie op de iPhone blijven staan) èn tegelijkertijd het voordeel dat ik gelijk alles gesynchroniseerd heb op al mijn devices zonder dat ik me ook maar over iets zorgen hoef te maken.

Ik wens je veel succes met de S7, wellicht krijg je binnen een jaar heimwee ;)
Anoniem: 669957 @Ruw ER13 maart 2016 15:26
8 of 4
Deze is een stuk lichtsterker en vangt meer detail, ondanks het geringere aantal megapixels.
En is wederom aangetoont, dat megapixels ook niet alles zegt en er momenteel eerder uit andere hoek verbetering moet komen voor de camera's. Denk aan lichtsterkte en de lens. :)

Ander puntje, al is dat wellicht wat muggenziften, helemaal stof- en waterdicht zal het toestel niet zijn denk ik. Dat gaat vaak maar tot een bepaalde periode of diepte onder water dat men dat kan garanderen. Waterdicht zou betekenen dat er helemaal niets ongeacht welke druk (diepte) er op zit.
Anoniem: 463321 @CH4OS8 maart 2016 20:39
De zinsnede 'Deze is een stuk lichtsterker en vangt meer detail, ondanks het geringere aantal megapixels.' is al te dom voor woorden.
Als je zegt dat het ondanks minder megapixels toch detail meer levert is je uitgangspunt dus dat meer pixels voor meer details zorgen. 8)7
Zeg eens... hoeveel detail kun je tonen op/met 1 pixel?
Al die pluspunten mogen dan wel waar zijn, een Samsung telefoon heeft me nooit aangesproken. En deze wederom niet:

- Veel bloatware
- Late Android updates
- Lelijk design (imho, maar dat is persoonlijk natuurlijk).

Ik heb een tijd met een Galaxy Tab 10 gewerkt, en die ervaring bevestigde mijn gevoelens tov de Samsung mobiele producten.

Wanneer gaan smartphonefabrikanten nu eens eindelijk snappen dat het niet zozeer draait om de "snelste processor" of "beste camera", maar dat dingen als snelle (en lange tijd) android updates, degelijk en onbreekbaar design, veel belangrijker zijn? Buiten Motorola en de Nexus telefoons doet niemand dit goed op Android. Apple snapt het ook wel, (hoewel iPhones nu eindelijk ook wel eens waterdicht en wat shockproof mogen worden).

[Reactie gewijzigd door lazershark op 22 juli 2024 21:58]

Ben zelf ook geen fan van Samsung. Maar moet toch zeggen dat ze met de s7 weer een puik stukje technologie neer hebben weten te zetten. Bijna alles wat je zou kunnen willen zit erop.
Inderdaad maar ik vind het Touchwiz nadeel te groot en custom roms zijn zo lastig voor Samsung telefoons, ik zou nu eerder voor de Mate 8 of Nexus 6P gaan ook qua prijs.
touchwiz is niet je van het, maar dat zijn de meeste schillen niet. De EMUI op de Mate8 is ook iets waar je van moet houden.

De voor mij grootste rede om geen samsung te nemen is dat "iedereen" er een heeft en ik dan altijd de neiging krijg om iets anders te gaan doen.

Verder heeft Samsung geen snelheidsmonster van 6 Inch, wat al jaren mijn formaat smartphone is, dus hoef ik er niet eens over na te denken.
Ja maar de Mate 8 is makkelijker te rooten. Ik wil best een half jaartje stock draaien maar daarna ga ik meestal toch wel weer flashen en dan moet je niet bij Samsung zijn.
Volgens mij ben je dan Huawei niet heel veel beter uit met Kirin processors. Als je een goed ondersteunde smartphone wil qua developer platform, is Qualcomm volgens mij wel een beetje the way to go.

Voor de S6 is inmiddels ook al een hoop custom te verkrijgen, maar lang niet zoals bij de tijdens van de Snapdragon 800/801.
De S7 komt toch ook met een Snapdragon 820 variant begreep ik?
Niet in Nederland helaas. Hier komt hij met de Exynos 8890.
Anoniem: 669957 @mkools2413 maart 2016 15:29
Dat is totaal niet zo ! Zit al bijna 2 jaar met een mate 7 en heb er geen custom ROM op kunnen gooien omdat die er simpelweg niet zijn. Huawei met zijn kirin is precies hetzelfde als samsung met zijn exynos wat precies weet hetzelfde is als mediatek met zijn helio chips. Geen sourcecode geen custom rom
Haal rooten en een custom (AOSP) rom aub niet door elkaar...

Vrijwel elke Samsung telefoon heeft al root verkregen voordat dat ding uit is, ook flashen is net zo makkelijk of makkelijker als bij andere telefoons...

Wat lastiger is is een Custom ROM maken met als basis AOSP en niet de Samsung ROMS, dat is ook het enige, root en ROMS met als basis van de Android versie die er al op staat is echt supermakkelijk.

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development
(nog geen roms omdat de telefoon net uit is, maar er is al root/custom recovery/custom kernel)....

Ik heb het overigens over de Exynos versie die hier uit komt, op de Qualcomm versie valt dat argument ook nog eens weg.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:58]

Ik ken jou gevoel, ik was ook altijd iemand die iets anders wilde dan de rest.
Zo heb ik een S2 gehad ( die snel daarna zeer populair werd ), verschillende htc's waaronder de HTC 8x waarbij iedereen zoiets had van ej wat is dat voor telefoon.

Maar uiteindelijk merkte ik wel dat ik altijd onder het niveau zat van de high-end samsungs, dit terwijl ik ook altijd high-end toestellen gehad heb. Zo had ik de HTC One X met genoeg problemen, de HTC 8x met genoeg problemen en ga zo maar door. Terwijl de meuk met hun Samsungs vrijwel niks te klagen hadden.

Zelf vind ik de camera wel een redelijk belangrijk gedeelte van een smartphone, en geloof me Samsung doet het uitstekent op dat gebied.

Firmware updates boeien mij niet zoveel ( ik doe gemiddeld 1 a 2 jaar met een telefoon ). Bij elke ''grote'' firmware update ben ik aan het zoeken voor verschillen, veelal veranderen menu indelingen naar iets wat voor mij slechter werkt... Veiligheid vind ik wel belangrijk.
Je zal maar een telefoon kopen voor anderen ...... wat triest.

Sorry maar ik koop zoiets voor mezelf en als iets goed is dan is het ook vaak populair en dat vertaald zich dat velen hem ook hebben.
Zal me verder jeuken.
In hoeverre is dit op te lossen door een andere launcher te installeren? Het is voor mij een tijd geleden dat ik Android gebruikt heb. Ik zit al bijna 4 jaar op Windows Phone, maar ik zit toch te overwegen om weer over te stappen op Android. Het liefste zou ik denk ik stock android draaien, maar de 5X spreekt me niet zo heel erg aan en de 6P vind ik te groot. Ik was nooit zo onder de indruk van Samsung, maar deze Galaxy ziet er echt tof uit. Het enige probleem dat ik er potentieel mee heb is TouchWiz, maar is het niet zo dat je met een andere launcher (bijv. Google Now of Nova) en het vervangen van de Samsung systeemapps voor de Google systeemapps je voor het grootste deel van de Touchwiz nadelen af bent? In elk geval visueel. Belangrijker echter, levert het installeren van een andere launcher ook betere performance op?

1 van de grootste voordelen van Android die altijd genoemd worden is dat het zo goed aan te passen is naar eigen smaak. Waarom valt iedereen dan altijd over het feit dat TouchWiz er zo lame uit ziet?
Ik vind het allemaal reuze meevallen. Ik heb zelf een S4 en een S6, en bij de S6 is er een stuk minder aangepast tov stock. Als je dan dus inderdaad een andere launcher draait (ik ben fan van Nova), dan heb je wat mij betreft eigenlijk geen last van TouchWiz meer. Verder zijn er wel tools waarmee je een hoop van de bloatware kunt verwijderen of uitzetten.
Ik hou ook niet van Touchwiz, maar met wat ik tot nu toe zie van de concurrentie en de inderdaad grote lijst pluspunten van dit toestel ga ik toch voor deze Samsung. Ik zet er dan wel een andere launcher op, dan zou je niet veel last meer moeten hebben van Touchwiz.
Ja, vind ik ook, knappe telefoon en dan vooral de camera vind ik een sterk staaltje technologie. Daar kan die van de 6s absoluut niet aan tippen. HTC deed het fout met UltraPixel want veel te lage resolutie maar Samsung doet het vd eerste keer juist met een iets lagere maar nog aanvaardbare resolutie en grotere pixels, grotere sensor, optische beeldstabilisatie, grotere diafragmaopening, etc.. Fantastisch ontwerp.

Ik vind het ook mooi om de evolutie te zien die oledschermen doorgemaakt hebben op vlak van accuduur bij webbrowsen. Vroeger was dat het nadeel van oledschermen omdat ze dan veel wit moeten weergeven. De S7 doet het op dat vlak zelfs beter dan de 6s met zijn lcd-scherm(die weliswaar een veel lagere accucapaciteit heeft maar de S7 moet dan weer een veel hogere resolutie aansturen).

[Reactie gewijzigd door Fredi op 22 juli 2024 21:58]

Bijna alles wat je zou kunnen willen zit erop.
Behalve het enige dat ik en vele anderen echt nodig hebben: een fysiek landscape QWERTY keyboard.

Met vele andere bedoel ik: iedereen die sneller blind kan typen dan dat ie kan praten :P Voor iedereen die roept dat niemand op fysieke QWERTY zit te wachten: misschien even Google erop na slaan. Heel internet staat vol met mensen die fysieke QWERTY op Smartphone's missen.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 22 juli 2024 21:58]

Laat er nou toevallig een Qwerty toesenbord cover vanuit samsung gemaakt zijn als cover :)
Ik zie het nu, opzich wel op een efficiente toffe manier ontworpen moet ik zeggen: geen Bluetooth nodig, geen extra accu nodig, geen vertraging. Ben benieuwd hoe goed het werkt.

Alleen jammer van de Blackberry-achtige aanpak: helft van het scherm valt weg terwijl het grote voordeel van een uitklapbaar keyboard juist is dat je je hele scherm kunt blijven gebruiken tijdens het typen. Verder jammer van de portrait oriëntatie...

We gaan het zien. Wel interessante concurrentie voor de Priv.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 22 juli 2024 21:58]

Ik lees vaak reacties op tweakers,vaak staan er best slimme opmerkingen in. Maar jij met je qwerty toetsbord...Lolz,zoals een ander tweaker het al zei,niemand zit daar op te wachten) Als samsung naar jou had geluisterd waten ze allang failliet.

OT,monstertelefoon! Wel is het zo dat ik micro sd slot en vervangbare batterij bij samsung telefoons altijd kon waarderen. Dit jaar hebben ze het deels goedgemaakt met de microsd.

Hopelijk gaan veel meer fabrikanten naar MKBHD luisteren,net als samsung met het advies om de telefoon (1mm) dikker te maken voor wat grotere batterij.
Eens, voornamelijk de bloatware houd mij tegen dit toestel te bestellen, dit, en het ontbreken van USB C, wat ik vind dat fabrikanten inmiddels toch wel wat meer mogen aanmoedigen, omdat het gewoon een goede nieuwe standaard is.

Maar los hiervan, neig ik nog steeds naar het toestel, als is het alleen maar omdat er geen beter android toestel is momenteel (de G5 lijkt fantastisch, alleen valt de screen to body ratio mij erg tegen, ontwerp vind ik dan wel weer lekker anders).

Daarnaast Chris, was het niet zo, dat de S7 in Nederland met de Snapdragon 820 zou komen? Lees nu juist dat het de exynos zal worden, maar dacht dat eerst het idee was de Snapdragon hierheen te brengen?
Daarnaast Chris, was het niet zo, dat de S7 in Nederland met de Snapdragon 820 zou komen? Lees nu juist dat het de exynos zal worden, maar dacht dat eerst het idee was de Snapdragon hierheen te brengen?
Paar maanden terug was er sprake van, maar al zeker 2 a 3 maanden is het zeker dat we hier de exynos kregen.

Ben er eigenlijk wel blij mee, hoewel de 820 ook zeker niet mis zal zijn!
Yes, Exynos In Nederland inderdaad. In de V.S. komt hij op de markt met de 820, vanwege CDMA-ondersteuning!
De 820 presteert beter als de exynos jammer genoeg
Precies ! Alleen tussen de Mali gpu van de exynos en de adreno van qualcomm zit er aanzienlijk een verschil in wat op kan lopen tot 30%... Ik hoop dat Samsung het kan verhelpen met een firmware update alles is nu nog mogelijk sinds ze net uit zijn. Ben zelf voor de s7 edge gegaan en ben benieuwd naar de real world performance.
Achja CPU wise is het weer andersom, en gezien games toch niet meer dan 60 FPS kunnen halen door vsync en de Exynos dat dan ook gewoon haalt in de games die ik heb kunnen testen, heeft het op dit moment nog geen waarde, misschien wel als de games meer eisen zoals de benchmarkt ook doen :)
Natuurlijk is het volledig je eigen keuze om niet voor Samsung te kiezen, maar toch wil ik je er op wijzen dat de bloatware in Samsung-producten sinds de S6 sterk is afgenomen. Er zijn natuurlijk nog wel meegeleverde apps, maar die kunnen verwijderd of uitgezet (uit de app drawer en data verwijderd) worden. Nog steeds is er wel iets, maar veel minder storend tenminste.
Ik ben het helemaal met je eens dat de Samsung-updates laat komen (mijn S6 heeft pas sinds gisteren Marshmallow :o ). Design is inderdaad een kwestie van smaak, maar gelukkig zijn er veel producenten van mobiele telefoons zodat er keuze genoeg is :) .
Ik heb nooit een Samsung telefoon gehad zelf, maar op de Galaxy Tab 10 van mijn moeder kan je de bloatware in elk geval NIET verwijderen. (en het is nogal wat! Een app of 15)

Blij om te horen dat ze op de betere weg zijn dan !
verwijderen kan heel vaak niet, maar "disable" wel
(dat kan ik al voor veel dingen op mijn S4)

Maar misschien dat samsung nu niet alle shipped/systeem apps niet op de systeem partitie plaatst? Maar echt op de gewoon "data/apps' partitie? Zodat je ze echt kunt verwijderen?

Maar goed dat maakt op zich kwa ruimte helemaal niks uit, systeem partitie kun je toch niet gebruiken (zonder root)
Al die pluspunten mogen dan wel waar zijn, een Samsung telefoon heeft me nooit aangesproken. En deze wederom niet:

- Veel bloatware
- Late Android updates
- Lelijk design (imho, maar dat is persoonlijk natuurlijk).
Kan ik mij een beetje in vinden. Maar om nou veel bloatware en lelijk design als minpunt te zien?? Bloatware kan je zelf verwijderen (verwijderen + updates stoppen). Het design zelf kan je mooier maken dvm een telefoon hoes/frontje lijkt mij.

Ik heb (naast de oude nokia) altijd samsung gehad, en behalve de crappy accu heb ik nooit echt klachten gehad.


*ontopic/article related*

Wat een monster van een telefoon zeg, maar om nou zo ongelooflijk veel geld eraan te besteden? meh.
Niet alle bloatware is zomaar te verwijderen. Vaak moet je gaan rooten (tript KNOX teller, dus weg garantie) om bepaalde bloatware eraf te krijgen. Samsung moet eens leren om niet alles maar als systeem-app op toestellen te zetten.

en voor de rest mag iedereen voor zichzelf bepalen het wenselijk is om nadat hij/zij EUR 700,- voor een toestel heeft afgetikt daarna nog een hoes of whatever wil halen omdat het uiterlijk van het toestel hem/haar niet aanspreekt.

@eddy_71 en @mugen4u hieronder:
buiten of de garantie vervalt of niet .. niet iedereen heeft de kennis om zomaar een toestel geroot te krijgen (bij mijn Note 4 moest ik bv. met een custom kernel in de weer gaan om 5.1.1 geroot te krijgen). Ik blijf erbij dat fabrikanten terughoudender moet zijn met apps als systeem-app te installeren. En dan doel ik o.a. op dingen als die fitness/hartslag meuk waar lang niet iedereen op zit te wachten.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 22 juli 2024 21:58]

KNOX teller activeren is geen reden voor weigeren garantie. Dat is al meerdere keren voorbij gekomen, maar iedereen blijft het maar roepen. Alleen wanneer een mogelijk defect te herleiden is naar aangepaste software, dan zou je een issue kunnen hebben.
Niet alle bloatware is zomaar te verwijderen. Vaak moet je gaan rooten (tript KNOX teller, dus weg garantie) om bepaalde bloatware eraf te krijgen. Samsung moet eens leren om niet alles maar als systeem-app op toestellen te zetten.
Is niet waar, wettelijk gezien heb je het recht om op jouw (dus jou eigendom) telefoon de software die mee is gekomen te verwijderen. Ze mogen nooit garantie weigeren alleen omdat je software verwijderd.
Zelfs als jet het niet kunt verwijderen, kun je het uitzetten, waarmee het volledig inactief en onzichtbaar blijft. Je wint er alleen niet de MB's mee terug, maar dat zal voor misschien een dozijn apps geen gigantisch verschil maken (als in het verschil tussen wel of niet kopen voor de meesten...).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 21:58]

En over de Bloatware op een iphone hoor je nooit iemand ...

Ibooks, Tips, Apple kaarten, en ga zo maar door.
Vele apps die velen niet gebruiken maar die je NIET kan verwijderen en zelfs NIET EENS het icon kan verwijderen.
Je moet hem maar bij andere in een mapje drukken en die ergens onopvallend weg zetten.

Bij Samsung kan je iets tenminste uitzetten en het icon gewoon verwijderen ipv te moeten verstoppen.
Daarbij, komen vanzelf custom roms die ge de-bloat zijn en qua grote enorm schelen met daarbij allerlei naar keuze te installeren aanpassingen.
Op een iphone is dat nog slechts een droom, zelfs een Jailbreak geeft je die functionaliteit niet.
Apple maakt zwakke telefoons (de 6 was vooral heel zwak), en het design is 2010, met de 65% screen to body ratio.
Daarnaast

Inferieur scherm
Inferieure accuduur
Langere oplaadtijd
16gb opslag......

Ik snap apple telefoons juist weer niet. Zou me zwaar genaaid voelen als ik 750 euro voor een 16gb 6s had uitgegeven.
Tja, maar dat is nu net mijn punt. Het hoeft niet altijd om specs te draaien.

Mijn Motorola van 2014 is op papier op alle vlakken slechter dan een S7, of wss zelfs een S6:

"inferieur scherm", want 1080p ipv 1440 (maar wel heerlijk Amoled, diep zwart)
"Inferieure processor en ram": maar loopt wel als een trein door stock Android
etc. etc.
"slechtere" camera

Maar ik heb dus wel stock Android (dus geen bloatware, lekker snel) en al sinds eind vorig jaar Marshmellow. En ik vind het design met de bamboe achterkant heel mooi (zonder hoesje!) En DAT is nu net belangrijk voor mij.

Ik vind Apple telefoons ook helemaal niet zwak. Hoewel de resolutie lager is, zijn de schermen van Apple zeer goed. De accuduur ook zeer goed. Het design heel mooi. De processor de snelste van de markt (ja dat vergeten de "specmannen" dan gemakshalve even). En je krijgt prima ondersteuning van Apple op gebied van software en hardware. Dat noem ik niet zwak.
Gaven producenten je maar de optie om te kiezen tussen stock of hun eigen skin (touchwiz?). Dan hoef je niet met custom roms te gaan klooien.
Inderdaad.

Zelfs in deze review komt nog terug dat sommige delen van de telefoon gewoon haperen... ongelooflijk.
Is het in je opgekomen dat niet iedereen dezelfde wensen heeft als jij?

Ik vind juist een goede camera en een snelle werking heel belangrijk.
Natuurlijk. Het is echter zo dat de meeste fabrikanten wel erin slagen om zoveel mogelijk "mooie specs" in hun telefoons te stoppen. En dat is prima voor mensen die dit belangrijk vinden, zoals jij.

Mensen die dit minder belangrijk vinden, en die zich ergeren aan de punten die ik opnoem, die worden echter vergeten door het merendeel van de fabrikanten. Niet enkel Samsung.
De snelste in het veld? Maar waarom is de vorige snelste niet in de benchmarks opgenomen?

De Huawei Mate 8 had met zijn Kirin950 de snelste processor in handen. Ben erg benieuwd hoeveel de S7 sneller is? Grafisch is een ander verhaal, daar scoort de Huawei slechts gemiddeld.

Ook zie ik graag het vergelijk in accuduur, ook hierin lijkt de Mate 8 kampioen.

Een vergelijking in de benchmarks is pas zinvol als je alleen recente telefoons tegenover elkaar zet lijkt mij? Nu wordt heel erg het beeld geschetst dat de S7 torenhoog boven alle concurrentie uitsteekt wat volgens mij nog wel eens kan tegenvallen.

PS! die S7 blijft een leuk toestel. Die zonder edge moesten ze groter maken ;)

[Reactie gewijzigd door Gadgeteer op 22 juli 2024 21:58]

Benchmarks zijn leuk voor aan de bar of op verjaardagsfeestjes waar mensen dan interessant mee kunnen doen.
Steeds vaker blijkt dat het lang niet altijd wat zegt aangezien het een combo is tussen alle hardware (SOC, Memory, GPU, software).
We zien dus ook regelmatig dat de snelste SOC niet altijd de snelste ervaring oplevert in de praktijk.
Kijk mij boeit benchmarks ook totaal niks, maar ik denk dat eerder tweakers zich daarmee bezighouden dan mensen op een verjaardag / in de bar.
Althans ik heb het op een verjaardag nog nooit over een benchmark van me telefoon gehad (enige keer dat ik die gedraaid heb was op een galaxy s2 heel wat jaartjes terug).

Naar mijn weten zijn de benchmarks voor de telefoon / pc vooral bedoelt voor de overclockers om hun resultaten te zien. Overclocke hoort wel weer een beetje in het straatje van tweakers.
Voor de tweaker die zich bezighoud met overclocke is het wel leuk dus, voor de gene die de smartphone standaard gebruikt zegt het bizar weinig inderdaad.
Telefoons overclocken is niet iets dat veel gebeurd, ook niet in de tweakers scene.
Benchmarks zijn wel steeds vaker gewoon geworden, ook voor de reguliere consumenten want dat is tegenwoordig het grootste publiek van deze website. De tijd van hardcore tweakers is echt wel een stuk minder dan pak hem beet 15 jaar geleden.
Men adverteert zelfs op TV en dat zegt al genoeg.
Precies, maar waarom zou je anders een benchmark willen draaien op de smartphone? Zoals iedereen weet zegt dat bizar weinig tot niks. Wel kan ik me indenken dat de smartphone overclockers die resultaten willen delen maar daar blijft het bij ( meer een hobby voor de smartphone tweaker ). Ik zelf doe het ook niet hoor, maar ze zeggen gewoon bizar weinig.
Heb hier en daar gelezen dat de soc van "onze" mate 8 op de meeste vlakken sneller is als de exynos in de S7. Waarom ze het dan niet met elkaar vergelijken? Misschien omdat ze vinden dat een 6inch telefoon een ander soort publiek trekt en dat de S7 wordt vergeleken met de "usual suspects"
We hebben de Mate 8 nog niet getest. We hebben hem wel binnen, dus het komt eraan!
Helaas alleen maar 32GB te koop, en daarnaast is de SDCARD niet integreren. Gemiste kans voor Samsung. Daarnaast ondersteunt android 6.0 api al van zichzelf om een sdcard als interne opslag te fuseren.

Je moet het nu doen met 32GB. Dat is voor " mij " te weinig opslag. OS snoept al makkelijk 4 a 5GB daarnaast tomtom/navigatie apps zoals here. Wordt al wat krapjes.

Edit: " Geen adoptable Storage "

[Reactie gewijzigd door Probook8979 op 22 juli 2024 21:58]

Helaas alleen maar 32GB te koop, en daarnaast is de SDCARD niet integreren. Gemiste kans voor Samsung. Daarnaast ondersteunt android 6.0 api al van zichzelf om een sdcard als interne opslag te fuseren.

Je moet het nu doen met 32GB. Dat is voor " mij " te weinig opslag. OS snoept al makkelijk 4 a 5GB daarnaast tomtom/navigatie apps zoals here. Wordt al wat krapjes.
De oude manier van SD kaarten werkt nog steeds, oftewel je kan nog steeds je navigatie data, foto's, spotify cache op de SD kaart laten installerne/downloaden :)

Hoewel het een beetje gek is dat niet elke app dat kan (apps kunnen dat namelijk zelf aangeven), lijkt het mij fijner om invloed te hebben wat op welke 'schijf' komt, op mijn PC installeer ik ook niet alles op mijn SSD.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:58]

Precies !

Het is met name de Camera die mega veel data snoept en zaken zoals het lokaal opslaan van spotify muziek (geen data gebruik), dit gaat prima op de SD card.

Maar eerlijk is eerlijk, de optie van een 64Gb + SD opslag had voor mij ook een mooiere oplossing geweest.
In Azie houden ze vaak het mooiste voor zichzelf en komt er wel een grotere versie.

Vergeet trouwens niet dat binnen nu en een paar maanden de eerste goede custom roms er zijn en die zullen qua beslag op het interne geheugen ook best schelen.
Maar goed, het gaat je niet een handvol GB's schelen.
Anoniem: 463321 @Probook89798 maart 2016 15:53
Als het puur om opslag gaat kun je er gewoon een SD-kaart in stoppen. Die kan niet werken als adoptable storage maar wel gewoon als opslag zoals we nu al gewend zijn.
Ik mis toch wat dingen in de review die je op internet tegen komt.

- Temperatuur (ondanks heatpipe) loopt behoorlijk op
- Accu valt zwaar tegen
- Exynos behoorlijk ge-throttled

Om maar wat dingen te noemen. Komen jullie hier bij een uitgebreide review nog op terug ?
Ik mis toch wat dingen in de review die je op internet tegen komt.


- Exynos behoorlijk ge-throttled
Even linkje graag want dit is nieuwe informatie voor mij.
Ik concludeer juist uit jouw linkje dat de Exynos het bijzonder goed doet, en pas laat begint te throttlen. In vergelijking met de iPhone (wat computerbase.de deed) klokt de S7 procentueel gezien uiteindelijk wel verder terug dan de S6, echter pas na de 17e (!) run van de Manhattan test in GFXBench. Wanneer heb jij voor het laatst je telefoon meer dan 15 minuten lang 100% belast?

De accuduur is beter dan de S6 en staat bovenaan de lijst met toptoestellen. Hoezo zou dit tegenvallen?

De S7 werd zeker wel warm tijdens het benchen, maar niet zodanig dat het niet meer fijn was om de telefoon vast te houden. Exacte data heb ik niet, wellicht dat we daar morgen aan toekomen.
Oke fair, jammer om te lezen. Ik vraag me af hoe de 8890 in de praktijk terug throttled want een benchmark is erg zwaar.
accu is juist goed wordt zeker genoemd.
Dat gaat niet over de Exynos, maar over de Qualcomm versie, beloofd dus weer weinig goeds voor de Qualcomm 820 helaas :S
Given this underwhelming result, it's worth pointing out that the Galaxy S7 edge we've got over here is the Qualcomm Snapdragon 820 flavor, and not the Exynos make.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:58]

Aan het begin van de reacties las ik dat de VS versie een SD820 heeft toen dacht ik handig voor custom ROM's. Nu ik echter lees dat de accuduur van de SD820 even slecht is als bij SD810 dan kun je toch duidelijk beter de Exynos versie hebben.
Dat is de SD820 versie, kan natuurlijk redelijk verschillen...
Ik heb een hoop andere reviews gelezen en daar gaat de batterij net zo lang mee als de Exynos versie en soms zelfs langer. Lijkt dat die site een slecht exemplaar hebben gekregen om te testen. Mijn mening is dat je beter de USA versie kunt importeren want heeft een snellere CPU en veel betere GPU.
Mijn iPhone wordt ook best heet tijdens games spelen, zie het probleem niet echt. Zolang die te heet wordt om vast te houden, dan is het een probleem..
Anoniem: 463321 @Golf2vr68 maart 2016 20:29
Uitgebreide review? Wat denk je dat dit was?
Een introductie review, de eerste kijk op. Lijkt me duidelijk dat je meer tijd nodig hebt om een toestel goed te testen. Zoals ik aangaf (op accu na, want dat is een sd820 versie probleem) is niet alles rozengeur en maneschijn wat wel zo lijkt als je deze review leest.

Of is het verkeerd als er kritisch naar een +€700 gadget gekeken wordt?

Misschien kom ik over als een basher, maar ik ben gewoon kritisch.

[Reactie gewijzigd door Golf2vr6 op 22 juli 2024 21:58]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.