Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Samsung Galaxy S7 edge: op de rand van interessant

08-03-2016 • 15:00

87 Linkedin

Galaxy S7 edge review

Ook dit jaar komt Samsung weer met een variant op zijn Galaxy S-toptelefoon die voorzien is van een gebogen scherm. De Samsung Galaxy S7 edge heeft echter een andere insteek dan de S6 edge. Hij heeft namelijk niet dezelfde schermafmeting als de gewone S7, maar een aanmerkelijk groter scherm. Zoals vorig jaar zijn de verschillen verder minimaal. Daarom bespreken we in deze korte toevoeging op de S7-review de elementen die anders zijn dan bij de S7. Lees dus vooral ook de review van de Galaxy S7, als je alles wilt weten over de gemeenschappelijke zaken.

Scherm en ontwerp

Het scherm is de meest in het oog springende wijziging van de edge ten opzichte van de gewone S7. Hij is met 0,4 inch noemenswaardig groter dan het display van de S7 en komt daarmee op 5,5 inch. De resolutie is hetzelfde en telt 2560x1440 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 534ppi. Ook op de edge kun je de individuele pixels niet waarnemen en is het scherm dus superscherp.

Gezien de resultaten van onze schermtests heeft Samsung de schermen van de S7 en S7 edge vergelijkbaar afgesteld. De kleurtemperatuur komt redelijk overeen en de verschillen in gemeten gemiddelde kleur- en grijswaardenfout zijn ook niet opzienbarend. De edge gaat in onze schermtest een tikje feller, maar dat is een verschil die binnen de foutmarge ligt.

Links: vlnr. S6 edge, S7 edge, S6 edge+. Rechts: de geboden rand van het edge-scherm.

Het scherm van de edge is natuurlijk niet alleen groter, de edge ontleent zijn naam aan de gebogen randen naar de zijkant van het scherm. Dat ziet er luxe uit, maar de S7 heeft nu een gebogen achterkant, waardoor het verschil in luxe uitstraling wat ons betreft iets minder is geworden tussen de normale en edge-versie. Door de gebogen randen aan de voorkant, zijn de randen aan de achterkant bij de edge wat minder gebogen. Waar de edge vorig jaar wat minder lekker vasthield doordat de zijkant dunner was, is dat nu weer het geval. Toch houdt hij iets fijner vast dan de S6 edge, omdat hij alsnog iets gebogen is. Alsnog vinden we de gewone S7 door de meer gebogen randen aan de achterkant wat lekkerder in de handen liggen.

Toestel Galaxy S6 Galaxy S7 Galaxy S7 edge
Breedte (mm) 70,5 69,6 72,6
Hoogte (mm) 143,4 142,4 150,9
Dikte (mm) 6,8 7,9 7,7
Gewicht (gram) 138 152 157
Scherm (inch) 5,1 5,1 5,5
Screen-to-bezelratio 70,9% 72,3% 75.94%

Bovenstaand zie je een tabel van de afmetingen en gewicht van de S6, S7 en S7 edge. Bij de cijfers van de edge zie je dat hij door het 5,5-inch scherm zelf ook wat groter is dan de gewone S7, maar in verhouding valt dat mee. Hij heeft meer scherm ten opzichte van de rest van het oppervlak aan de voorkant. Ook is hij een flintertje dunner, hoewel dat bijna niet waarneembaar is. Ook is het opvallend dat hij niet heel veel zwaarder is dan de gewone S7.

Software

De afgeronde randen van het scherm hebben niet alleen een esthetische functie, maar ook een praktische. Je kunt vanaf de rand naar binnen vegen om het edge-menu op te roepen. De software daarvan is uitgebreid voor de S7 edge. Zo kun je nu 10 apps weergeven op het edge-zijpaneel. Ook is er nu Task Edge. Daarbij kun je met één druk op de knop een app starten en een specifieke functie binnen die app activeren. Zo kun je een shortcut instellen naar het nemen van een selfie, of direct naar je wekkerfunctie gaan in plaats van eerst naar je klok en dan naar de wekkerfunctie te gaan.

Een handige functie is verder dat je favoriete widgets kunt instellen voor bijvoorbeeld werk en privé. De widgets kunnen op basis van locatiegegevens automatisch worden weergegeven. Ook zijn er een stuk meer edge apps in te stellen, zoals je favoriete contacten, een kompas en het weer.

In de praktijk gebruiken we de edge-functies maar weinig eerlijk gezegd. Toch wil dat niet meteen zeggen dat ze overbodig zijn. Zelf hebben we onze maniertjes al om snel veel gebruikte apps te starten bijvoorbeeld en de snelheidswinst is simpelweg niet heel groot door via het edge-menu dingen te doen. Maar toch, als je het jezelf aanleert kunnen de edge-functies zeker een fijne manier van werken zijn.

Accu

Een ander verschil met de gewone S7 is de accucapaciteit. De gewone heeft 3.000mAh, maar de edge maar liefst 3.600mAh. Hij is dan ook een stukje groter, maar heeft wel hetzelfde aantal aan te sturen pixels. We hebben onze accutests gedraaid en de verschillen op een rijtje gezet tussen de twee nieuwe Galaxy-toestellen.

Accuduur bij webbrowsen (helderheid @ 250cd/m2)
Telefoon / Tablet in minuten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7 edge
*******
9u52m
Samsung Galaxy S7
*******
9u11m
Accuduur bij video kijken (helderheid @ 250cd/m2)
Telefoon / Tablet in minuten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7 edge
*******
18u26m
Samsung Galaxy S7
******
15u28m

Waar de S7 al een erg goed uit de tests komt, doet de S7 edge daar nog een schepje bovenop. We kwamen bijna in tijdnood met deze review, omdat de videotest nog steeds niet afgelopen was en we nog wat dingen wilden bekijken op de edge. Ook in de praktijk gaat hij lang mee in onze ervaring, hoewel twee hele dagen wel wat krap is soms. Wel laad je de edge net als de gewone S7 aardig snel op. In iets meer dan een uur is hij namelijk 80 procent opgeladen.

Prestaties

Het is voor ons wat vreemd om een kopje met prestaties in deze toevoegingsreview te schrijven, want je zou verwachten dat de telefoons met dezelfde chipset en aan te sturen pixels hetzelfde presteren. Toch zijn er wat consistente verschillen in prestaties. Normaal gesproken zou een grotere telefoon met dezelfde soc soms iets sneller kunnen zijn, omdat hij zijn hitte door de grotere behuizing wat beter kwijt kan en dus minder last kan hebben van throttling.

In dit geval is het echter andersom. Ons reviewexemplaar van de edge presteert iets minder goed dan de gewone S7. Het verschil is maximaal zo'n 10 procent, wat met een beetje goede wil te wijten kan zijn aan een blauwe maandag-chip bij de edge. De ene chip is de andere immers niet, ook al gaat het om hetzelfde chiptype, en prestatieverschillen kunnen dan ook voorkomen. Deze benchmarkresultaten zijn natuurlijk keiharde cijfers, maar in de praktijk merk je overigens geen verschil.

 • AndEBench
 • AndEBench
 • GFXBench
 • GFXBench
 • 3Dmark
AndEBench - native
Telefoon / Tablet in iteraties per seconde, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
30042
Samsung Galaxy S7 edge
******
27782
AndEBench - java
Telefoon / Tablet in iteraties per seconde, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
2855
Samsung Galaxy S7 edge
*******
2670
GFXBench Manhattan - offscreen
Telefoon / Tablet framerate in fps, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
40,0
Samsung Galaxy S7 edge
*******
38,0
GFXBench Manhattan - onscreen
Telefoon / Tablet framerate in fps, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
27,0
Samsung Galaxy S7 edge
******
25,0
3DMark - Ice Storm Unlimited
Telefoon / Tablet in punten, hoger is beter
Samsung Galaxy S7
*******
29447
Samsung Galaxy S7 edge
*******
28396

Conclusie

De vraag is of de gebogen randen van de S7 edge het waard zijn om 100 euro meer te betalen. Dat hangt in hoge mate af van persoonlijke voorkeur en portemonnee. Op het moment van schrijven is de adviesprijs 799 euro, wat ongeveer het niveau is van de iPhone 6s Plus en daarmee valt hij in de allerhoogste prijsklasse.

Toch is het interessanter dan vorig jaar om toch even na te denken of de edge-versie iets voor je is. Ten eerste is het scherm groter, wat sommigen zullen prefereren. Daarnaast heb je de randjes met extra software-functies, die afhankelijk van persoonlijke voorkeur een meerwaarde kunnen betekenen. En dan is er de accuduur, die toch iets langer is dan die van de gewone S7. Waar de edge-versie van vorig jaar met hetzelfde schermformaat als de S6 150 euro meer kostte, is het verschil nu nog maar 100 euro. Vorig jaar vonden we de edge-versie niet zo interessant, maar nu hangt hij meer op de rand van interessant.

Pluspunten

 • Zeer goede camera
 • Water- en stofdicht
 • Lange accuduur
 • Scherm van hoge kwaliteit
 • Erg snel

Minpunten

 • Snel vlekkende en fragiele achterkant
 • Geen 'adoptable storage'
 • Prijzig

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Getest

Samsung Galaxy S7 edge 32GB Zwart

Prijs bij publicatie: € 799,-

Bekijk product

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (87)

Wijzig sortering
Het ziet er op papier indrukwekkend uit, zoals Samsung het vaker weet neer te zetten. In de praktijk valt het mij persoonlijk toch iedere keer weer tegen.

- Uitblinken in specifieke onderdelen, zoals het beeldscherm, maar andere belangrijke onderdelen zoals audio en materiaalkeuze wordt weer gekort, zodat het alsnog als een 'gemiddeld' toestel aanvoelt
- Zich richten op niet direct 'bruikbare', maar wel voor marketing pasbare gimmicks, zoals het eerdere 'eye tracking' en nu die Edge functie
- Firmware ondersteuning loopt achter, of is niet goed getest (Nu al meerdere typen apparaten gehad die gebricked, ondanks officiele firmware updates)
- Deze is heel persoonlijk: Foeilelijke interfaces met kinderlijke kleurtjes (Ik ben geen fan van Android, maar ik hou erg van de Stock Android die op de Nexus devices draait)

Ik heb tijdens mijn werk meerder Galaxy devices gebruikt, inclusief de S6 Edge, maar geen van allen heeft mij weten te overtuigen.

Ik hoop dus dat de S7 (Edge) niet in dezelfde valkuilen trapt, maar ik loop nu met een grote boog om Samsung apparaten heen.
"Deze is heel persoonlijk: Foeilelijke interfaces met kinderlijke kleurtjes (Ik ben geen fan van Android, maar ik hou erg van de Stock Android die op de Nexus devices draait)"

Redelijke gemakkelijk op te lossen door de Google Now launcher te gebruiken in plaats van TouchWiz. Enkel de Settings menu en de drop down notification bar zien er dan nog uit zoals TouchWiz maar in de TouchWiz versie voor Android Marshmallow is deze een minder storende witte kleur (tegenover dat vreemde blauw/appelblauwzeegroen van 5.0).
En voor het settings menu en de dropdown notificationbar kan je een ander thema installeren ;) daardoor kan je een S6 redelijk dicht bij stock brengen (en dat bevalt goed als ex-Nexus 5 bezitter).
Een hoop van de vooraf geïnstalleerde apps (bloatware) kan je vrij makkelijk uitschakelen en vervangen voor de Google alternatieven in de appstore (gmail, agenda, SMS, wekker etc). En je kan een ander thema installeren voor de rest van de Touchwizz interface. De Material Design theme past heel goed bij het stock-android thema.

Ik heb het in dit artikel gevonden. Met deze aanpassingen heb je toch een aardige stock-android ervaring.
Stock Android is zo overrated ...
Het doet me denken aan IOS wat sommige zaken betreft, je hebt voor sommige basis functies een app nodig.

Neem nou de Google camera app, waardeloos ding en je ziet dat mensen al snel meer uit de camera halen door een 3rd party app.
Nee, doe mij maar touchwiz met goede tot soms bijna perfecte basis apps waar ik alles mee kan, alles mee kan delen, logisch zijn en kan aanpassen naar mijn wensen.

Binnenkort komen de eerste custom roms en ben je helemaal klaar met debloated Touchwiz en wat handige aanpassingen en recente updates.
Stock Android mag voor jouw overrated zijn, voor een ander is het een zegen. Ik ben bezig aan mijn 4e Android toestel, en na gebruik van mijn Nexus 2013 tablet was de keuze voor mij duidelijk: ik wil een pure Android versie met updates. Leuk zo'n custom schil, ze stellen me altijd weer teleur, en na zoveel teleurstellingen heb ik er geen vertrouwen meer in.
Ik heb een stock android Nexus 7 gehad en zag geen meerwaarde, het deed me een beetje aan IOS denken want out of the box waren de standaard apps hier en daar maar matig.

Updates ? Ja heel fijn op de Nexus want je had direct de laatste update om vervolgens weken te mogen wachten totdat Bluetooth het weer goed deed of 1 of andere battery drain verholpen was.

Traditioneel is er altijd wel een issue bij de release van ieder OS en Android is geen uitzondering (net zoals IOS, Windows, OS en ga maar door).
Nee, doe mij hem 5 maanden later wel, dan weet ik tenminste dat de kinderziektes eruit zijn.
Het probleem is dat Samsung vinf maanden later alsnog met bugs en kinderziektes een update uitbrengt.

Ja ik heb liever ook na vijf maanden een goede update zonder problemen, maar dat samsung 5 maanden later is (als het al niet meer is) betekent niet dat ze die problemen ook daadwerkelijk al verholpen hebben.
Heb al Galaxy toestellen sinds 2011 ... Nooit last van extreme bugs gehad. Alles was bij mij altijd functioneel.

Noem eens wat zaken op dan.
+1
Eerste wat ik doe met een Android telefoon is rooten en er native Android op zetten eigenlijk. Of een rom die daar erg bij in de buurt ligt.
Software maakt me om die reden daarom ook weinig uit. Niet tevreden? Zet je er wat anders op. Genoeg ontwikkeling en keuze op dat vlak (kun je bij iOS wel vergeten).

Ik kijk dan meer naar de hardware en op dat vlak is deze S7 natuurlijk wel weer een mooi stukje nieuwe techniek. Maar er komen nog een paar interessante telefoons aan. Met name de grotere accu's spreken me aan. Alleen wat deze S7 dan weer niet heeft (weegt bij mij toch vrij zwaar) is de niet vervangbare accu. Deze phone kun je dus na 2/3 jaar weggooien eigenlijk omdat je de halve dag nog maar amper haalt.

Is die Edge nou 5.5" + die randen? Of zitten die randen erbij berekend en maakt dat voor een groot deel die 5.5". Vraag ik me al een tijdje af.
Ik vind als ik 'm in 't echt ziet die spiegeling bij de randen altijd vrij irritant. Dat is de grootste reden dat die me nooit zo aansprak. Plus dat vooralsnog de edge weinig functionaliteit toevoegt. Design technisch vind ik 't ook niet echt wat toevoegen.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 8 maart 2016 23:08]

Geen enkele telefoon, welk merk dan ook, zal alles geven wat je wilt. Simpelweg, het is een marketingstrategie. Natuurlijk kunnen fabrikanten het ultieme toestel maken, maar dan zullen de verkopen van een opvolger tegenvallen.

De nieuwe Apple zal ook niet perfect zijn. Ook nu weer, zullen er teleurstellende keuzes worden gemaakt, zodat je ook weer de 2017 versie wilt.

Deze Samsung is wel erg mooi. Perfect, nee zeker niet, maar die zal nooit komen.

Ik heb nu een Sony. Mooie camera, maar zeer slecht scherm. De Samsung is gruwelijk mooi wat scherm betreft. Apple heeft een aardig scherm, iOS is erg efficiënt, maar nog steeds niet waterdicht en erg beperkend soms kwa functionaliteit (iOS) en altijd erg duur. Bij Samsung dalen de prijzen wel. Kortom, keuzes ook nu weer erg lastig -_-.
Sinds wanneer heeft Apple een "aardig" scherm? Die lcd's zijn zo'n beetje de beste op de markt. Er zijn weinig toestellen met LCD die in de buurt komen.
Vergeleken met OLED, ... sorry, echt geen vergelijking. Hun LCD scherm is prima, ... voor een LCD. Ik heb zelf een Ipad Air 2 en het scherm is prima.
Daarom zeg ik ook LCD ;). OLED schermen zijn echter vele malen duurder dan LCD en dat zie je ook terug in de reparatie kosten. Een galaxy S3 kost nu nog steeds €140 om te repareren terwijl een iPhone uit die tijd op minder dan de helft zit.

Voor LCD echter wel de beste op de markt.
Dit klinkt wel heel erg biased. Ik vergelijk je opmerkingen even met het andere vlaggenschip, de 6s,die ik zelf ook heb gehad:

-audio en materiaalkeuze zijn bij de iphone niet luxueuze of beter dan bij de laatste galaxys. Scherm van de galaxys zijn wel beter.
- richten op gimmicks doen ze allemaal, zo ook apple met zijn 3d touch, dat net zo vervelend is, ja vervelend, net zoals de edge van de s6,omdat het onbedoelde acties oproept en niets toevoegt.
-nimmer gelezen dat de firmware-ondersteuning onder de maat zou zijn
- met themes kun je het uiterlijk makkelijk wijzigen.

Blijft over de beste telefoon van het moment, met beste camera, scherm en acuuduur, Plus uitbreidbaar geheugen en waterdicht als bonus.
In welk opzicht zijn de schermen dan beter qua materiaalkeuze? Ze zijn met name vele malen duurder, maar niet steviger of beter qua kleurreproductie. Contrastwaarden zijn wel beter.

3D-touch voegt wel degelijk iets toe en onbedoelde acties zijn niet zomaar een punt. De pressure sensitivity is erg goed afgesteld.
Wat een onzin bericht. Wat is er nu weer mis met de materiaalkeuze? Overal wordt het toestel geroemd om zijn mooie en luxe uitstraling en dat hij zo lekker in de hand ligt... Rare opmerking. En audio is ook helemaal niks mis mee. Draait gewoon mee met de top. Die edge functie heeft ook wel degelijker een functie. De belangrijkste voor mij is nachtklokje. Ideaal, nooit meer verblind door m'n telefoon als ik wil weten hoe laat het is 's nachts of als ik wil weten of ik nog berichten heb. Functie twee is esthetisch. Ook een functie. Is hierdoor het mooiste en meest originele toestel op de markt en heeft het belangrijkste doel dus al behaald, zich onderscheiden van de rest.

Ik vind persoonlijk Nexus toestellen goedkope bagger toestellen. Dus doe mij die S7 Edge maar.
Grappig! Ik heb dus precies dezelfde beleving / ervaring als jij. Als ik de specs zie en de reviews voorbij zie komen, denk je "wow!", maar dan voel je hem in je handen en dan denk je "meh". Ik kon mijn vinger niet echt op de zere plek leggen, maar dat heb je zojuist gedaan.

Naast de net-niet materialen en een hoog gadget-gehalte, is Android misschien nog wel het grootste bezwaar. De skin die ze dan gebruiken maakt mij alleen nog maar minder enthousiast. Ik noem het altijd maar de "blije Google kleuren"-skin. Niks voor mij.

Voor mij geldt ook idem dat ik voor werk een aantal Galaxy modellen heb gehad, maar ook mij hebben ze niet weten te overtuigen. Eigenlijk ben ik er juist door afgeknapt.
Eeh, je weet dat je een andere skin kunt kiezen? :P

... dan blijft iOS over denk ik. iPhone is en blijft mooi.
- Uitblinken in specifieke onderdelen, zoals het beeldscherm, maar andere belangrijke onderdelen zoals audio en materiaalkeuze wordt weer gekort, zodat het alsnog als een 'gemiddeld' toestel aanvoelt
Weet niet hoe het bij de S7 zit maar de DAC in de vorige S telefoons was eigenlijk altijd superieur aan de concurrentie, ik heb het dus niet over die gare speakers waar alleen hangjongeren gebruik van maken, maar over de aansturing voor oordoppen :)
- Zich richten op niet direct 'bruikbare', maar wel voor marketing pasbare gimmicks, zoals het eerdere 'eye tracking' en nu die Edge functie
Daarom zijn er 2 versies dat randjes argument kan je niet op Samsung schuiven de ene teleofon heeft het wel de andere niet...
- Firmware ondersteuning loopt achter, of is niet goed getest (Nu al meerdere typen apparaten gehad die gebricked, ondanks officiele firmware updates)
Alleen vergeleken met de Nexus serie, de rest van de markt update hun telefoon wat later maar allemaal vrij dicht op elkaar...
- Deze is heel persoonlijk: Foeilelijke interfaces met kinderlijke kleurtjes (Ik ben geen fan van Android, maar ik hou erg van de Stock Android die op de Nexus devices draait)
Daarom heb je tegenwoordig ook thema's in touchwiz, ik heb gewoon een stock-achtige interface net als jouw nexus ;)
DAC: Moeilijk superieur te noemen wanneer je het alsnog nauwelijks een DAC kunt noemen in telefoons op dit moment(hier en daar een uitzondering, maar die zit niet in de samsung lijn)

Edge vs normaal: Argument zou prima zijn, als de normale s7 verder dezelfde specs heeft. De niet-edge variant is, volgens getoonde bench zelfs, significant minder dan de edge. Gaan voor een niet-edge variant alleen om de "edge" randen niet te hebben is dus onlogisch.

Vergeleken met nexus zijn alle overige android fabrikanten traag, ja, maar binnen die groep is samsung zeker niet een van de snellere

En touchwiz, kun je natuurlijk vervangen door een andere launcher wat iets praktischer lijkt als je touchwiz gewoon kut vind, maar dat is, zoals eerder vermeld, erg persoonlijk
Edge vs normaal: Argument zou prima zijn, als de normale s7 verder dezelfde specs heeft. De niet-edge variant is, volgens getoonde bench zelfs, significant minder dan de edge. Gaan voor een niet-edge variant alleen om de "edge" randen niet te hebben is dus onlogisch.
de edge versie is volgens de benchmarks juist langzamer dan de niet-edge variant dus dit lijkt me geen geldig argument
Oh, mijn oprechte excuuses, ik heb verkeerd naar de benchmarks gekeken. Dat maakt mijn argument inderdaad erg ongeldig.
Ah tuurlijk zijn er wel problemen bij release van een update, maar deze zijn grappig genoeg ook nog aanwezig wanneer een fabrikant een aantal maanden na originele release zijn update uitbrengt(bijvoorbeeld het HTC one x fiasco). Of je het nou direct na release van google(in dit geval) of een paar maanden na de tijd krijgt, problemen zijn er altijd, want voor jouw toestel is dat nou eenmaal een nieuw stuk software met problemen specifiek voor dat toestel.
Klopt, maar de grote Android update bugs zie je dan niet terug.
Ik WEET uit eigen ervaring dat sommige issues weken kan duren voordat Google het oplost.
Herinner me de Bluetooth audio bug nog wel toen men over ging naar JB.
Ik heb dergelijke echte beperkende bugs niet gezien bij de late releases van bijv. Samsung

Kortom, ik vind het best zo ... Lig niet wakker van de 'snelle' stock android releases.
" waar alleen hangjongeren gebruik van maken"

Geniaal !! :) :) :) :) :) :) :)
Dat mag jij vinden natuurlijk, je kan ook mijn argumenten onderuit halen (ipv mij) als ze niet kloppen :)
wat mij opvalt is dat de edge hier minder scoort en bij de buren beter scoort dan de reguliere s7 8)7
Wie weet hebben ze gelijk want die edge s7 doet mij ook weinig.
Ik denk dat het persoonlijke voorkeur is. De grotere batterij en de daardoor enorm flinke accuduur doen mij toch naar de Edge neigen.

Ook het grotere scherm (5,5") is natuurlijk mooi meegenomen, al is het probleem dan dat het toestel al snel flink breed wordt en das imo onhandig. Maar de Edge meet maar 72,6mm in de breedte, vergelijkbaar met een Nexus 5x ofzoiets.
Andere 5.5" telefoons, zoals de iPhone 6S Plus meten al 77,9mm!
2 sites met verschillende meningen? Het moet niet gekker worden.
Als het een Amerikaanse edge is zou het misschien aan de 820 kunnen liggen ( was in het nieuws gekomen dat de exynos gpu niet zo sterk als de adreno was ) voor de rest zou ik geen andere oplossing als andere firmware kunnen bedenken ( bijvoorbeeld bij een verizon )
Ik zou bij de conclusie toevoegen om ook een S6 Edge+ te overwegen, mocht je van een 'ouder' type toestel willen upgraden. Tuurlijk scheelt het, maar de S6 Edge+ is niet heel veel minder dan een S7 Edge. Vooral de recente prijsdalingen maken de S6 Edge+ zeer interessant. Op dit moment 579,-. Dat was afgelopen weken nog 699,-
Nou het scheelt best wel hoor.

Performance, waterproof, camera, SD card, accu, en een nog mooier design inclusief iets beter scherm (feller).
Dat gekoppeld aan langere ondersteuning vanaf dit moment is het voor mij een no-brainer.
Het scheelt inderdaad, om precies te zijn 229,- Euro......Dat is het overwegen waard als je niets of misschien weinig geeft om waterproof, SD card en de accu. Over de camera zijn de meningen verdeeld, het design is een kwestie van smaak. Voor jou een no-brainer, maar 229,- Euro verschil is het gebruiken van de 'brains' wel waard.
Ik vind de smartphones niet meer echt vernieuwend. Een beetje meer van dit, een beetje meer van dat. Niks nieuws onder de zon.
Wat verwacht je dan? Ze kunnen praktisch alles. Had je je 10 geleden niet voor kunnen stellen. Wat zijn mensen toch zeikerds....
Na heeeeel lang twijfelen heb ik vandaag toch de knoop doorgehakt en een S7 edge besteld. Ik wilde in eerste instantie voor de G5 gaan, maar die accuduur van de S7 edge ... lijkt me echt geweldig.
Ja, je kunt je batterij vervangen bij de LG, maar dat is toch een stuk meer gedoe elke keer.

Ben heel benieuwd of ik het ga uithouden met TouchWiz. Heb nu een LG G4 en daar kan ik bijna al mijn irritaties verhelpen door iets uit te zetten of een andere app te gebruiken.

Het is goed om te lezen dat Touchwiz niet langer hapert, maar echt mooi is het nog steeds niet; zal dus veel tweaken worden. Ik gok dat ik zoveel mogelijk meuk uit ga zetten; nu lees ik bijvoorbeeld dat de Always-On functie alleen notificatie-iconen laat zien van Samsung-apps (en dus geen WhatsApp/Telegram), echt wat een fail weer, ook LG heeft dat beter voor elkaar.

Ik hoop dus dat ik verliefd wordt op de accuduur. Het design is mooi, het scherm is top, net als de camera en de processor. Ik denk/hoop dat met de software uiteindelijk wel te leven valt. Zo niet, dan ruil ik hem over een maandje lekker om voor een G5.
Touchwiz werkt gewoon prima en doet wat het moet.
Het is zo overhyped dat het triest begint te worden als je die verhalen leest.
Sure, met de S2 was het niet alles maar we zijn jaren verder en nu is het prima hoor en erg handig.

Een beetje het Alfa Romeo Roest syndroom, al 30 jaar geen issue meer maar nog steeds hoor je die verhalen aan de bar en op feestjes. Typisch dom Nederlands gelul.
Eigenlijk een beetje hetzelfde met Touchwiz, werkt prima en goede standaard apps.

Ga voor de gein eens foto's maken met de standaard Google camera app in stock android of pak de Samsung app eens. En zo geld dat voor sommige andere zaken.
Niet alles is nuttig maar je hoeft NIETS te gebruiken wat je niet wilt.

Zit het Bloatware verhaal tussen je oren dan knal je over 4 maanden een lekkere debloated Touchwiz custom ROM erop.
Aan TW ga je je niet meer ergeren dan aan UI van LG. Die vind ik persoonlijk namelijk erg lelijk. En haperen doet het iid allang niet meer. Ook zitten er amper bijgeleverde apps bij (zelfs minder dan iPhone tegenwoordig) en wat er is kan je eraf halen. Geloof me, je gaat er geen spijt van krijgen.
Heb eerlijk gezegd sinds de S2 geen problemen gehad met touchwiz, heb de S2/S3/S4 gehad. Uiteindelijk heb ik veel liever touchwiz persoonlijk.

Maar mijn persoonlijke situatie ligt dus nu zo: De s23456789 zijn allemaal snelle telefoons, mooi scherm, mooie fotos, kan temple run afspelen (:P), kan bellen etc.. Toen besefte ik me, waarom een telefoon van 600 euro in mijn broekzak. Heb nu een telefoon van 20 euro en ben per 3 maanden 10 euro kwijt aan bellen etc.. 3x raden, hij is snel, maakt mooie fotos, kan temple run spelen (:P). Dus tjah, ik dacht ik gooi het even eruit als mogelijke optie.
Moet je wel even zeggen welke telefoon dat is:D
Onbekend spull genaamd Phicomm van marktplaats:D , geen idee wat voor model ook.

[Reactie gewijzigd door DragonChaser op 15 maart 2016 16:47]

Als minpunt wordt Geen 'adoptable storage' genoemd, maar in de review zelf wordt hier verder niet over gerept... is het idee dat iedere lezer begrijpt wat dit is?
Slaat idd nergens op .... Zo overrated dat adaptable storage.
Besides vullen we onze phones voornamelijk met media data (muziek en foto/film). Die bestanden zetten zoden aan de dijk.
Dit gaat super op de Sd card.

Adoptable storage is leuk maar performance blijft een issue en als je het kaartje wisselt dan ligt de phone op zijn kont want hij mist dan het 1 en ander.
Overrated? Het is een minpunt, maar eindcijfer blijft een 9. Overrated zou het eindcijfer terugbrengen op een 8, 7 of lager...
Overrated bedoel ik mee de hype rond adaptable storage.
Wordt gezien als een MEGA voordeel maar dat is het niet, voor diverse redenen.
Heeft zowel voor als nadelen.

In mijn ogen dus ook niet als een nadeel voor deze phone te noemen.
Ik vermoed zo maar dat dit hetzelfde minpunt is als wat ze opgeven bij de normale S7.
Die 'randjes' ga ik denk vaak gebruiken. Als ik nadenk zijn het toch altijd dezelfde apps die ik 90% van de tijd nodig heb. Als ik die mooi kan indelen in media apps en bijvoorbeeld netwerkapps ideaal! Dan ook nog specifieke functies in de app met Task Edge en je kan heel efficiënt met je telefoon werken.

Ben heel benieuwd wanneer de Silver Titanium te bestellen is in Nederland.

[Reactie gewijzigd door cky op 8 maart 2016 15:12]

Enkel om het grotere scherm en de langere accuduur is mij dit toestel wel 100 euro meer waard als de reguliere s7. Wat een beest van een toestel heeft samsung weer neergezet. Nu enkel nog sneller updates, en touchwizz meer afslanken, en ik zou mijn 6p er zo voor inruilen.
Samsung promoot de Edge-functionaliteit als handig voor gebruik met één hand. De Edge heeft een scherm dat voor de meesten te groot is om met de duim overal aan te raken. Om dit op te lossen kun je daarom bijvoorbeeld je contacten tevoorschijn toveren met een beweging aan de zijkant. Hierdoor kun je makkelijk iemand bellen terwijl je naar werk aan het lopen bent met spullen in je hand en je telefoon in de andere. Bij mijn S6 Edge was dit wel handig!
Dit mis ik toch wel in deze review, omdat het een sleutelrol is van de Edge-functionaliteit.
Of je kan het scherm kleiner maken, dat is ook een mooie toevoeging !
0Anoniem: 408591
@l99030607l14 maart 2016 16:45
Klopt, werkt ook prima! Liep er bij toeval tegenaan.
Dat de speedvariatie komt door de spreiding in de socs (maandagmorgen exemplaar) vraagt om testen met meerdere exemplaren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee