Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Samsung Galaxy S7 Review - Lichtsterk, lekvrij en luxueus

08-03-2016 • 15:00

42 Linkedin

We zagen in de preview al dat Samsung met de S7 grotendeels verdergaat op de weg die het bedrijf het jaar daarvoor ingeslagen is. Samsung profileert zich meer als luxe merk en dat zie je terug in het uiterlijk van de smartphones. De koersvastheid van de Koreanen is niet heel verrassend, want de Galaxy S6-lijn is erg succesvol gebleken en smartphonefabrikanten hebben wel vaker een vernieuwingscyclus van twee jaar. De S7 is van buiten dan ook bijna een S6 waar wat aan geschaafd is.

Bij deze video hoort een geschreven review.

Reacties (42)

Wijzig sortering
Mooie review, alleen "snel vlekkende en fragiele achterkant" vind ik geen minpunt.
Het laat zien dat je je handen wat vaker moet wassen.
Hoe helpen schone handen tegen het laten vallen van het toestel? ><
Het lichaamseigen vet op handen dat de vlekken wellicht veroorzaakt is iets dat je nodig blijft hebben voor een gezonde huid..(!) De boel schoon-/doodmaken en uitdrogen met vaker zeep en/of water gebruiken kán natuurlijk wel, maar ik vind de looks van mijn telefoontje niet zo belangrijk dat ik er mijn gezondheid voor wil verminderen.

Daarbij: Júist voor een bijzonder privé bezit als de telefoon is het "iew jij hebt vieze handjes doe er eens wat aan"-argument m.i. niet op zijn plek. Doe dan liever een sticker met plaatje van vieze vlek en "hier waak ik" ;-) Tengeltjes af van mijn phone! < Anyway, ietwat gechargeerd maar ik vind dat wat relativerend perspectief hier wel paste :-)
Prachtig toestel!!! _/-\o_
Doet me denken aan een blackberry bold. Luxe, maar saai ontwerp.

Bovendien groot gemis dat "adaptable storage" niet wordt ondersteund. Ziet er naar uit dat ik met mijn sony xperia z3 compact dit ook niet ga krijgen. De nuttigste functie van marshmallow.

[Reactie gewijzigd door Guids op 9 maart 2016 09:13]

Het is best een mooi toestel, maar... Ik ben een Google Nexus user en dus ook de standard Android interface gewend, maar waarom brengt Samsung niet zoals HTC dat ook heeft gedaan een Google Play Edition versie uit? Gewoon de specs en looks van het toestel van Samsung zelf maar zonder het Touchwiz gedeelte?
Hadden ze ook met de s4, maar omdat de vraag ernaar niet zo hoog was zijn HTC en samsung dat programma gestopt
Ik kom ook vanaf een Nexus, en heb de S6 Edge. Met de Now-launcher is de ervaring behoorlijk up-to-date. Het enige wat ik mis is de Nexus dialer, maar die is bij Marshmallow ook te installeren!

Dus ja, jammer van die missende stock Google interface, maar nee, het is niet meer echt storend.
Ok, dus je launcher (buttons onderin en Now op je linker homescreen) ziet er hetzelfde uit. Maar settings etc natuurlijk nog Samsung? En allerlei apps die er dan niet af kunnen?
Dat zijn er nog maar een paar, en de meesten zijn 'stubs' zonder grootte of data (link naar play store). De settings van Samsung zijn helder, ik zie daar geen gebruiksverbetering in Android stock. T.o.v. de S5 heeft de S6 weer een gewone lijst.
Hi. Deze draai ik al sinds ze beschikbaar waren (lees lang): http://androidworld.nl/ni...gn-themas-voor-galaxy-s6/ . Ziet er strak uit en is erg snel. Is dit wat je zoekt?
Het maakt het wel mooier, maar het voordeel van Nexus devices is compleet Stock Android, geen toeters en bellen en snel maar vooral up-to-date. Altijd eerst met nieuwe versies etc
Update deel klopt. Toeters en bellen begrijp ik niet, het enige wat ik anders ervaar is de extra voor splitscreen en preinstalled apps die je moet deactiveren. Deze zijn niet tot last als ze uit staan. Oh en dan is er nog KNOX, maar ik ben niet zeker of die nog actief is in Marshmallow
Het zal nu ongetwijfeld minder zijn dan vorige TouchWiz edities, het is voornamelijk de enorme hoeveelheid bloatware die je erbij krijgt. Mensen denken ook vaak dat die bloatware op een Samsung i.c.m TouchWiz het echte Android is. En dat is het niet :) (Die gedachte hebben HTC gebruikers ook wel met Sense)
Ik zie de meerwaarde van upgrade van S6 Edge 128 Gb niet. " Flink" verbeterd met korreltje zout. Een intern opslag van 32 Gb voor apps, vind ik vrij weinig op den duur. Waarom is er geen 64 Gb versie.
Omdat er een sd-kaart in gezet kan worden wat bij de s6 niet het geval was/is. Wil je meer opslag dan maar een extra SD kaartje kopen, wat ik ook een goeie houding van samsung vind. Zodra je voor een grotere interne geheugen gaat zit je ook met de prijs die belachelijk veel stijgt voor een paar GB extra
"Wil je meer opslag dan maar een extra SD kaartje kopen"
Is niet voor storage van apps.
Hoeft ook niet zolang je maar je foto's muziek video's etc erop kan zetten toch ? Die zijn groter als een spelletje ( meestal !! ). Er is trouwens al een work-around gepubliceerd voor de echte tweakers dus native is er Geen ondersteuning maar met 5 minutes achter je PC zitten kan het wel ingeschakeld worden. Nog steeds beter een sd-kaart aansleuting Dan Geen.
Anoniem: 90831
9 maart 2016 20:18
Op de een of andere manier vind ik toch usb-c een gemiste kans en mogelijk wel een minpunt.
Enkele andere Android toestellen hebben het al en het wordt al een tijdje gezien als DE standaard van de toekomst.
Samsung had hiermee de markt kunnen "boosten" en vooruit kunnen lopen op eea. Jammer in mijn optiek.
Aan de andere kant is het hebben van USB-C wel een beetje lastig tegenwoordig. Mijn laptop heeft bijv. alleen die uitgang voor video, en je loopt toch steeds te klooien met adaptertjes die je niet hebt :) Nu geldt dat voor een smartphone wat minder, maar toch.
Helaas, zolang de toptoestellen niet met verwisselbare accu's komen, zie ik het niet zitten er een aan te schaffen
Het enige recente toptoestel wat nog een verwisselbare accu heeft is de nieuwe LG-G5. Misschien een toestel voor je om te overwegen als je dat een van de belangrijkste toesteleigenschappen vindt.

Ten opzichte van de in levensduur kwalitatief wat mij betreft minder goede accu's die Samsung voorheen gebruikte bij de S2, S3 en S4, zijn de accu's van de S6 al van betere kwaliteit gebleken. Laten we zeggen dat ik bij de oude Samsung accu's binnen 2 jaar ernstig prestatieverlies ervaarde. Dat terwijl ik bij bijvoorbeeld Sony's en Iphones met vast ingelijmde accu's na jaren nog geen negatieve accu slijtage merkte. Na een jaar een S6 presteert die nog als de eerste dag. Dus ik heb inmiddels duidelijk meer vertrouwen gekregen in vast ingebouwde accu's. Het is de moeite om jezelf dus niet te snel alleen op dat punt te beperken in je toestelkeuze.

Natuurlijk heb ik ook liever een verwisselbare accu als je daar niets tegenover hebt staan. Bij de Samsung S7 serie staat daar nu waterdichtheid, een luxer tonende en compactere behuizing van glas en aluminium tegenover. De waterdichtheid wordt juist door deze behuizing nu behaald zonder afsluitklepjes en dopjes.

Voor wie hem ook al heeft: wat vinden jullie van de wankele sim/Micro SD tray? Het is wiebelig dun kunstof. Net als de dunne flexibele achterkanten van de S4 zal het ook vast weer een type kunstof zijn wat wel buigzaam is, maar niet snel zal afbreken. Toch deed het bij mij bij het uitpakken afbreuk aan het premium gevoel wat dit toestel je geeft.

Ik ben benieuwd hoe lang de accu geladen blijft. De S6 vond ik op dat punt maar net aan acceptabel. Tzt. als ik meer ervaringen heb zal ik die in een review zetten.

Prima review verder. Het belangrijkste minpunt wat over is, is dat het toestel net zo toont als een S6 en voor de leek ook niet veel verschilt van andere en oudere Samsungs. Wil je toch iets vernieuwenders, dan zou ik echt voor de S7 edge gaan.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 26 maart 2016 14:45]

Anoniem: 170109
8 maart 2016 20:38
Hoe zou het geluid onder de douch zijn ? Ik heb nu een galaxy s6 en ja ik weet het ik moet er nog bijna 2 jaar mee doen, maar dan neem ik wel de s8(sla er altijd 1 over)in mijn optiek is het zo dat de s2 goed was, s3 belabberd(van vrienden gezien en gehoord)s4 was weer goed(had ik dan ook zelf) en de s5 was weer bagger. Ik heb nu de s6 en ben erg beniewd of de s8 weer echt iets nieuws heeft want dat hij eindelijk waterdicht is werd eens tijd(zonder de klepjes) Persoonlijk vind ik niet dat er erg veel verbetering in zit, het zijn gewoon aanpassingen waardoor hij platter is en waterdicht en een betere camera heeft. Het enige plus punt vind ik dat hij een grotere batterij heeft em waterdicht is. Dat hij platter is dan de s6 is leuk maar ik heb er geen probleem mee er zit een hoesje om dus plat ligt hij door de randen toch wel :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 170109 op 8 maart 2016 20:45]

met andere woorden als jij hem niet heb ik gehad is het een klote telefoon.
Ik heb nog steeds een S3 (niet neo) en bevalt mij prima.

-SaSaa
Anoniem: 170109
@sasaa9 maart 2016 09:19
Dat zeg ik niet maar de s5 werd ook minder goed beoordeeld dan bvb de s6 en zo was het steeds met de telefoons. Veel mensen in mijn omgeving die een Samsung hebben vinden dat het wel klopt. Na elke grote vernieuwing brengen ze een geüpdatet telefoon uit en daarna weer eentje die vernieuwend is.

Edit: ter onderbouwing dat ik denk dat de s7 niet je van het is, zie het nieuws artikel hier op tweakers.net. over het feit dat ifixit zegt dat het scherm zelf vervangen eigenlijk onmogelijk is.
nieuws: Scherm vervangen Galaxy S7 is nagenoeg onmogelijk volgens iFixit

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 170109 op 9 maart 2016 12:50]

Je kunt wel tegen de stroom in roeien en je persoonlijke mening verkondigen alsof de absolute waarheid is, maar dat neemt niet weg dat de internationale pers deze telefoon unaniem enorm goed vindt. Het verbeteren van een toch al erg goede S6 is daarom ook een prestatie. Nee ik heb geen Samsung, en mijn laatste 4 telefoons waren allemaal van een ander merk. Maar ik herken wel kwaliteit. De S7 is zo'n telefoon met hoge kwaliteit, en zoals de reviewer zegt "dit jaar erg lastig wordt de S7 te overklassen"
En toch was de s5 een saaie, maar oerdegelijke telefoon.
Mag ik je twee tips geven?
- Het is geen goed idee om merkvast te zijn en al te besluiten om een telefoon te gaan kopen voordat hij uit is. Je kunt altijd het beste kijken op het moment dat je een telefoon gaat kopen wat je nodig hebt, hoeveel je wilt uitgeven, en wat het aanbod is op het dat moment.
- Dat de modellen die jij nu toevallig niet gehad hebt van slechte kwaliteit zijn lijkt me sterk. Misschien moet je eens nagaan of je deze mening alleen maar hebt omdat je deze telefoons zelf wel of niet in bezit gehad hebt. Dit is een vaker voorkomend probleem bij consumententechnologie. Men kiest voor een product en om voor zichzelf de aankoop te rechtvaardigen gaat men dat product dat ze gekocht hebben zelfs als het superieure product zien. Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in. Immers, dit komt vooral voor bij dure, hoge kwaliteit producten. Maar toch zie ik hier een probleem liggen. Neem nou bijvoorbeeld de Tweaker awards. Ik ben er heel eerlijk in dat ik toegeef dat ik op geen van de vragen als 'wat is de beste systeemcamera' een antwoord weet, simpelweg omdat ik alle producten zelf niet getest heb en enkel de specificaties kan opzoeken van de camera's die meedoen. Ik denk echter dat veel tweakers simpelweg zullen stemmen op het product dat zij zelf aangeschaft hebben. Ik betrap mezelf ook wel eens op dergelijk gedrag maar probeer toch zoveel mogelijk een neutrale kijk te houden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 665178 op 10 maart 2016 05:55]

natuurlijk maar mijn punt was dat ik vond dat deze telefoon van Samsung en dat is dus mijn mening en niks meer dan dat, dat dit niet echt vernieuwend is en ik uit mijn ervaring vind dat wat ik hoorde en zag van vrienden en familie die dus net de telefoons hadden die ik niet had(de s3 en de s5 )dat die het minder goed deden of gewoon niet perfect liepen. maar dat is mijn mening. Ik geef toe ik ben en blijf een Samsung gebruiker al heeft Sony Ericsson vroeger mijn hart gehad(k300i en de k750i als ik de nummers goed herinner die ik had)en ook de Nokia 6300 deed(doet het nog steeds is mijn 2e reserve want hij kan kapot vallen en je klikt het in elkaar en hij doet het weer haha) het goed.
Ik ga misschien wel over naar Sony aangezien ik een beetje moe ben van Samsung(gewoon iets nieuws proberen weer) maar ben ook bang dat ik sommige functies zal gaan missen.
Maar om terug te komen op jou bericht het was een mening niet een conclusie gebaseerd op feiten die iedereen moet delen :)
Maar.. Waarom zelf je scherm vervangen als de telefoon onder garantie/verzekering valt..?

Tevens ben ik het niet geheel met je eens, de S4 staat/stond algeheel bekend voor zijn vele issues met Wi-Fi en/of batterijduur.

Ik werk bij een bedrijf met circa 180 vaste krachten, die allen een telefoon hebben van het bedrijf. Voorheen was dit een S4, sinds kort is dat een S6.
Van de 180 mensen denk ik dat ruim 70% bij mij is geweest wegens problemen met Wi-Fi en accu, waarna ik accu's heb moeten vervangen, en instellingen moeten aanpassen in het geheime menu van Samsung. (*#0011#).

De meeste telefoons krijgen problemen met de batterij na circa één jaar gebruik of langer, in het eerste jaar is er vrijwel nooit sprake van problemen, tenzij de accu geheel defect is geraakt.
In de eerste 3 maanden van het gebruik van de S4 heb ik al zo'n 15 toestellen moeten retourneren richting samsung vanwege het batterijgebruik. (Dit lag niet aan de gebruiker, of de gebruikte applicaties, en ook niet aan de batterij; verschillende batterijen geprobreerd, en vele tests uitgevoerd na een Fac-Restore)

De S5 heeft geen van deze problemen gehad, en voor de S5 heb ik ook vrijwel nooit klachten binnengekregen van het personeel.

Het is natuurlijk mogelijk dat jij, of de mensen in je direct omgeving, problemen hebben gehad met de S5, en niet met de S4, maar naar mijn mening geven 180 telefoons een beter inzicht dan .. zeg 10 stuks.

Tevens was de S2 inderdaad wel een heel goed toestel voor zijn tijd, en viel de S3 wellicht wat tegen, maar de S5 is naar mijn mening zeker een grote verbetering geweest t.o.v. van de 'flop' die de S4 voor mij en de organisatie waar ik werk was.
Oke maar ik zei ook het is mijn mening niet iets wetenschappelijks onderbouwd ofzo. Ik heb een s4 voor mij liggen en die gaat prima een dag mee met al het gamen enz dat ik er op doe, en die heb ik dus sinds hij uit kwam hier in Nederland al is het wel mijn reserve telefoon inmiddels want na 2 jaar kies ik weer een nieuwe. Van de wifi problemen heb ik persoonlijk nooit wat gehoord maar ik geloof je op je woord hoor. En wat betreft het geheime menu thanks daarvoor :)
Als je de telefoon steeds volledig leeg trekt en dan weer op laadt, krijgt die accu wel een optater. Op zich zou het goed zijn om ook te leren om gaan met de accu ;)
Wat ik niet snap is waarom het waterdicht zijn een echte bonus is? Welke doelgroep heeft tweakers voor ogen als het een bonus betreft?
- Mensen die in bad zitten?
- Of doelen ze op de mafkezen die op de plee zitten te appen en hun telefoon er in laten donderen }:O

Ik kan me bedenken dat spatwaterdicht fijn is als je in de regen fiets en je je telefoon in je broekzak hebt zitten en deze daardoor nat wordt.
"Lekvrij" ?

Ik denk dat er waterdicht bedoeld word :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee