Door Tomas Hochstenbach

Redacteur

Wat verwacht jij van Google I/O?

'AI all the things' en nieuwe Pixels?

10-05-2023 • 06:00

74 Linkedin

Wat verwacht jij van Google I/O?

Vandaag vindt Google I/O plaats, Googles conferentie voor softwareontwikkelaars, die traditioneel ook wordt gebruikt om nieuwe producten aan te kondigen. Om zeven uur vanavond is de keynote waarin het miljardenbedrijf zijn aankondigingen zal doen, maar het leek ons leuk om samen met jullie alvast een gokje te wagen.

AI all the things

AI-chatbot. Bron: Getty Images/Carol Yepes

Google werkt al lange tijd aan AI, maar toen dit voorjaar ChatGPT en Microsofts Bing-chatbot beschikbaar kwamen, gingen naar verluidt de alarmbellen af bij het softwarebedrijf. Kort daarna werd al snel een bètaversie van de Bard-chatbot openbaar gemaakt, maar op I/O gaan we waarschijnlijk nog veel meer AI-gerelateerde aankondigingen zien.

Dankzij informatie uit een artikel van The New York Times hebben we al een aantal voorbeelden van wat we kunnen verwachten. Zo zou Google een tool voor het genereren van afbeeldingen introduceren en werkt het aan software om nieuwe kleding of schoenen op je eigen lichaam te visualiseren. Ook een op AI gebaseerde programmeerassistent voor Android Studio zou in de pijplijn zitten.

Android 14

Android 14 is al beschikbaar als bèta voor Googles eigen Pixel-telefoons, maar traditiegetrouw probeert het bedrijf de zichtbaarste wijzigingen nog even onder de pet te houden tot Google I/O. Van de bèta weten we bijvoorbeeld al dat de nieuwe Android-versie, die aan het einde van de zomer uit zal komen, verbeterde gesturenavigatie en een uitgebreider deelmenu zal bevatten. Verder komt er ondersteuning voor het instellen van een andere taal voor een app dan de systeemtaal.

Naar wat Google verder nog in petto heeft voor de komende Android-versie, kunnen we nu nog enkel gissen. Gezien de geruchten over een Pixel-foldable liggen nieuwe OS-functies voor betere ondersteuning van dergelijke apparaten voor de hand en ook integratie van AI-functies past natuurlijk prima in Googles grotere verhaal.

Nieuwe Pixels

Van de Pixel 7a weten we vrijwel zeker dat hij wordt geïntroduceerd; er zijn zelfs al complete video's van de telefoon uitgelekt. De goedkopere versie van de relatief succesvolle Pixel 7 krijgt naar verluidt dezelfde Tensor G2-soc als zijn duurdere broer, maar onder meer een simpeler camerasysteem met maar twee lenzen. Ook zou het scherm beperkt zijn tot een 90Hz-refreshrate in plaats van 120Hz.

De Google Pixel 7a met twee cameralenzen, volgens een eerder lek

Van Googles eerste foldable weten we al zeker dat we hem gaan zien, want Google kondigde de Pixel Fold vorige week alvast aan. Het wordt een vouwtelefoon in de stijl van Samsungs Galaxy Z Fold, met een 7,6"-scherm in opengeklapte toestand. Aan de buitenkant zit nog een 5,8"-scherm, dat net als het binnenscherm op 120Hz werkt. Net als de Pixel 7's zou ook de Pixel Fold Googles eigen processor aan boord krijgen.

De Google Pixel Fold

Tot slot verwachten we ook nieuws over de Pixel Tablet, die vorig jaar tijdens I/O al werd geteased voor een release in de loop van 2023. De tablet krijgt een Tensor G2-soc en zou een 11"-scherm hebben, al onderscheidt hij zich vooral met het gebundelde Speaker Dock, die de tablet in een soort grote Nest Hub verandert. Naast geluid afspelen kan het dockingstation de tablet ook opladen. Naar verluidt komt hij in juni uit; een aankondiging op I/O zou dus precies op tijd komen.

Google Pixel Tablet

Wat verwacht jij van Google I/O?

Of bovenstaande geruchten ook echt allemaal uitkomen, moeten we nog maar afwachten. En Google kan natuurlijk ook altijd met een onverwacht konijn uit de hoge hoed komen. Wat denk of hoop jij dat we vanavond gaan zien? Laat het weten in de reacties!

Reacties (74)

74
71
23
0
0
32
Wijzig sortering
Ik hoop dat de batterijduur veeel beter wordt met de nieuwe pixels. Want dan wordt dat waarschijnlijk mijn nieuwe smartphone.

De 7Pro van mijn vrouw is om te janken de batterijduur. Kan amper paar uur mee en hij moet al aan de lader. Probeer elke keer nieuwe updates. Maar zonder succes.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 10 mei 2023 08:25]

Mijn pixel pro 7 houd het minstens een dag uit met honderden apps geïnstalleerd en veel meer schermtijd dan me lief is...
Menig nieuwe iPhone doet het slechter als ik kijk naar het adapters gehusseld van dochters. Ik zou dus even goed kijken naar de batterij verbruik details welke app of onderdeel de boosdoener is of terug naar leverancier voor support.
Dat is bij haar dus niet het geval. Zij moet denk ik elk 4 uur aan de lader.

Ik zit te kijken op google garantie pagina, of ik daar wat kan vinden voor garantie claim.
Elke 4u is sowieso niet wat je ervan mag verwachten. Dat valt onder een wettelijke claim.
Denk dat je eens moet kijken naar of de batterij van de iphone van je dochter, of naar de schermtijd van je dochter. Mijn iphone 12 mini die bekend staat om zijn matige accu (kleine telefoon, weinig ruimte) die inmiddels 2.5 jaar oud is, batterij conditie (87%) zit gemiddeld zit zelden boven de 100% verbruik per dag. En dat slechts met 2227 mah. _/-\o_

En dat is nog de iphone met de slechtste accu op het moment (al is de SE2 misschien iets slechter). Genoeg te klagen over iphones maar accu duur is er niet een van mij, en al helemaal niet accu duur per mah.

Maar goed, dit is een android post, ik zal mijn iphone spam wat achterwegen laten verder.
Amper een paar uur is een probleem. Dat is een defect of dat ding is aan het minen ofzo haha.

Anekdotal evidence: Ik laad alleen tijdens het slapen en mijn pixel 7 pro is nooit leeg. Gaat gemakkelijk 1 dag mee. Momenteel na wakker worden heb ik 28uur battery life (met mijn gemiddelde gebruik / ik gebruik deze telefoon voor beide werk en prive). Mijn Iphone 12 was ongeveer hetzelfde, maar moest s avonds soms aan de lader.
Dit komt voornamelijk omdat er een aantal features op staan die veel batterij vermogen gebruiken. Waarschijnlijk de allergrootste boosdoener is dat het scherm op 120hz staat ingesteld. Dit is om vloeiender beelden te tonen. Maar je kunt dit terug zetten naar 60hz. Een tweede is de functie oppakken om telefoon te checken. iedere keer als je telefoon even beweegt dan gaat het scherm aan zodat je notificaties kunt checken. Maar als je minuten lang je telefoon in de hand of broekzak hebt zitten. Gaat het scherm van je telefoon continu aan en weer uit. Dit is ook uit te zetten. Een derde is assistent reacties op je vergrendelscherm. Dit houdt in dat je de google assistent kunt raadplegen terwijl je scherm uit staat. Kan handig zijn. Maar hierdoor moet de microfoon op je telefoon dag en nacht aanstaan. Wat ook weer een aanslag op je batterij is. Is ook uit te zetten in de google app. zo zijn er nog 2 kleine instellingen die meer batterij vermogen gebruiken en je mischirn onnodig vind. ik zou wel het scherm op 120hz laten staan het is veel rustiger voor je ogen.
Mijn PocoF3 staat ook op 120Hz is inderdaad beter voor de ogen.

Maar mijn batterij gaat 8-9 uur mee. Op het einde van de dag moet ik hem aan de lader doen. Vaak wanneer ik ga slapen.

Is dit een hardware issue?
nee jij en je vrouw hebben duidelijk een issue, zij om de 4u jij om de 8-9u. Denk dat er duidelijk iets mis is met je gebruik of de omgeving waarin je deze gebruikt (iedem voor je pixel)

ik gebruik poco F3 en F4 voor mijn pubers, die gamen op heel wat momenten met die dingen door de dagen heen en komen 2 dagen toe op batterij. Dat zijn pas actief gebruikers.

En de Pixels heb ik toevallig 2x zelf... dus kom toevallig overeen :)

[Reactie gewijzigd door d3x op 10 mei 2023 09:58]

Dat ligt er aan hoeveel uur per dag jouw scherm aan staat.
Dat klinkt eerder als een batterij probleem dan een software probleem. Al voor reparatie aangeboden?
of een hoop bloatware en rommell SW die je er zelf opzet, slechte sim, slechte connecties etc..

0 kennis en beheer van notificaties en actieve applicaties waardoor elke telefoon zonder agressief power beheer eronderdoor gaat...

maar zo een topic starten en klagen op een "tweakers" site dat kan iedereen... tegenwoordig kan je dit beter het consumenten klaagmuurtje noemen.

[Reactie gewijzigd door d3x op 10 mei 2023 09:52]

Aangezien er héél veel klachten zijn over de batterijduur van die Pixel dingen heeft reparatie geen nut. Het is een designfout.
Mijn 7P gaat zeker 8u mee. Hoezo designfout?
8 uur is maar 33% van een dag..... dat is niet iets om trots op te zijn.....
Ik doe ook wel eens iets anders dan op een scherm van een telefoon kijken. Dat is YT kijken van 12-20u. En dan is ie nog niet leeg.

[Reactie gewijzigd door kabelmannetje op 10 mei 2023 09:36]

Met een 5000 mAh batterij is dat extreem weinig. Mijn S22 gaat met een 85% lading zo'n 10u mee met 3-4u scherm tijd en de Exynos variant staat er om bekend niet een beste batterijduur te hebben. Als ik een 7P had en er maar 8u uit kreeg, had ik de telefoon teruggestuurd.
Ja, mijn telefoon gaat makkelijk 8u gebruik mee. Dat is dubbel dan die 3-4u sot van S22.
Is dat niet een wat voorbarige conclusie? Is bekend hoeveel mensen klachten hebben versus mensen die geen klachten hebben?

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 10 mei 2023 11:16]

Niet precies. De mensen zónder klachten zul je niet horen. Of het voorbarig is, geen idee - maar een foon moet het gewoon 24 uur volhouden met een aantal uur schermtijd erbij..
kun je nog wat meer standaard copy paste internet websites linken die dat batterij optimalisaties voor elk merk doen?

En oh er was eens een update waar dan mogeljiks een bepaalde hoeveelheid gebruikers last van hebben... kijk even in de backlog van ELKE SW vendor. Komen dit allemaal tegen.

Nee google is niet heilig maar drama drama , alle sis slecht en ik heb het ook ALTIJD dat is de nieuwe stijl van forums }:O

[Reactie gewijzigd door d3x op 10 mei 2023 10:43]

Oh jawel hoor, dat kan ik prima doen :) onder artikelen die over die ándere vendoren gaan gebeurt dat ook gewoon. Maar dit artikel gaat toevallig over Google Pixels en is een reactie op een paar verschillende mensen hier die problemen hebben met de batterijduur. Dus het zou nogal offtopic zijn om dat te doen.
Volgens de meting van Tweakers.net zou de telefoon een krappe 11 uur mee moeten gaan bij de browsertest op wifi. Niet heel indrukwekkend, maar 'amper een paar uur' klinkt dan wel meer als een defect.
Misschien es tijd om de baksteen weer es af te stoffen? Die gaat bijna een week mee op z'n batterij
Mijn Pixel 7 Pro gaat makkelijk een normale dag mee met normaal gebruik. Wat youtube, muziek, whatsapp, etc.

Ik herken mij niet in het verhaal dat de pixel 7 pro maar een paar uurtjes mee gaat en aan de lader moet.
Kan mijzelf wel vinden in de klachten over the Pixel 7 batterij (niet de Pro, die zou het aanzienlijk beter moeten doen volgens de tests), Batterij in mijn Pixel 7 loopt veel sneller leeg in mijn typisch gebruik dan mijn Motorola G53 (die overigens nog een 120 Hz scherm heeft tegen 1/3de de prijs van de Pixel).

Ik zou de batterij als matig aanmerken, maar gezien hoe Google de Pixel 7 in de markt heeft gezet, vind ik dat er meer van verwacht mag worden, zeker gezien de MSRP. Pixel gaat dan ook in de verkoop en wordt volgende maand vervangen. Vind hem ook veel te zwaar voor z'n formaat, het verschil met andere telefoons is behoorlijk voelbaar.

Verder, waar ik op hoop:
- Teaser Pixel Watch 2, met betere accuduur, sneller laden en kleinere bezels, ook een optie met groter schem zou geweldig zijn. De eerste was een goede eerste poging en er komt in Android wereld weinig in de buurt voor de prijs, maar minder vaak aan de lader zou ideaal zijn.

Wat ik verwacht:
- Pixel 7A en Fold aankondigingen, wat al bekend is.
- Aankondiging veel te dure Pixel tablet (als de geruchten van eerder vandaag waar zijn, zetten ze deze in mijn opinie 25%-30% te duur in, in een markt die al verzadigd is.
- Teaser Pixel 8 serie/Tensor G3.
- Heel veel blabla, weinig substantie.
Mijn 7 pro kan heel dag mee met de batterij. Is wel mijn 2de. De 1ste had heel veel problemen met verbinding, scherm etc. Ik heb hem binnen gedaan en een nieuwe ontvangen. Ze zeiden alleen moederbord vervangen, maar had jammer genoeg krasjes en die zijn verdwenen.
Ik heb zelf een 7Pro, gebruik apparaat redelijk intensief en heb geen enkele tweak gedaan om batterij te besparen. Het komt regelmatig voor dat ik de telefoon maar 1x in de twee dagen oplaad . Het is dan ook wel bijna helemaal leeg op het moment dat ik hem aan de lader leg. Dus, als de telefoon van je vrouw zo slecht presteert, is er iets aan de hand. Ik zou eens op zoek gaan naar de oorzaak van het verbruik, onder Instellingen -> Batterij -> Batterijverbruik kun je precies zien welke apps veel batterij verbruiken en welke onderdelen van je systeem veel verbruiken. Deze laatste is ook echt een interessante om te checken, het gebeurt nog wel eens dat een slechte wi-fi of 4/5G verbinding energie vreet.
Ik heb dit al gepost een keer

https://gathering.tweaker...message/75304602#75304602

Helaas kon niemand me helpen, ga denk ik toch maar naar Google opsturen, de online shop op eBay wilt er niks mee te maken hebben, heeft me direct naar google doorgestuurd. Heeft gezegd hij heeft er niks mee te maken, Google geeft 2 jaar garantie.

Ik zal eerst een telefoon aanschaffen voor temp gebruik voor haar, telefoon leegmaken en dan opsturen.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 12 mei 2023 09:39]

Ik lees enorm veel klachten hier over de batterijduur van Pixels... Ik moet zeggen met 2 Pixel 6 in het gezin, en een 6a, 7 en 7 Pro bij de rest vd familie ik die signalen niet herken. Gaan gemakkelijk een of meerdere dagen mee afhankelijk van het gebruik.
Elke telefoon heeft zn klagers van slechte batterijduur. Open een betreffde Reddit en je krijgt de indruk dat elke telefoon stuk is.

Mijn P7P gaat makkelijk 8u nettogebruik mee. Mijn P6P iets minder, maar zeker wel 8u.
Same here, ik heb een Pixel 6, prima batterijduur.
Hier ook een Pixel 6, en ik red eigenlijk de dag altijd prima zonder bij te laden van 8 tot 23 met ongeveer 4 uur SoT.
Hier hetzelfde 7Pro en ik laad hem meestal om de dag op, terwijl ik het apparaat redelijk intensief gebruik.
Nieuwe Chromecast met Google tv zou mooi zijn, in januari waren er al geruchten. Is wel tijd voor een volwaardige vervanger van de Shield Pro.
Waar schiet volgens jou de Chromecast with Google TV 4K je te kort?
Meer advertenties......
Ik verwacht tegen alle verwachtingen in een Pixel mini. Hoewel, met een batterijslurpende soc zou die wellicht effectief om de paar uur aan het net moeten hangen. Eigenlijk niet meer zo nieuwsgierig, mss enige AI-tralala?
Gezien dat zo’n beetje alle Pixels ruim van tevoren vrij uitgebreid lekken denk ik dat je teleurgesteld gaat worden.
Ssshtt tijdens mijn terminale fase van hoop ;)
Ik verwacht een veel te hoog geprijsde Pixel Fold, met te grote bezels aan de binnenkant, een matig presterende processor en een erbarmelijke batterijduur.
Ik verwacht nog aankondiging van de pixel watch 2
Leuk bericht Tweakers maar dit is natuurlijk onzin:

"Van de Pixel 7a weten we vrijwel zeker dat hij wordt geïntroduceerd; er zijn zelfs al complete video's van de telefoon uitgelekt. De goedkopere versie van de relatief succesvolle Pixel 7 krijgt naar verluidt dezelfde Tensor G2-soc als zijn duurdere broer, maar onder meer een simpeler camerasysteem met maar twee lenzen. Ook zou het scherm beperkt zijn tot een 90Hz-refreshrate in plaats van 120Hz."

Ik heb maandag in de Pricewatch geprobeerde de nieuwe Pixel 7a telefoon in te sturen en kreeg daarop dit bericht terug:
"Dank voor het aanmaken echter hebben we het toestel al klaarstaan met de nodige specs. Echter is dit nog onder embargo en dus niet zichtbaar voor de gebruikers. Voor nu verloopt het embargo morgen om 21.00 uur. Als de IO was sneller klaar is dan staat deze uiteraard ook sneller in de pricewatch:-)"

Dus haal dat "vrijwel zeker" er maar af en dat "naar verluidt" over de specs en de twijfel over de refresh rate er ook maar af :)
Denk dat de schrijver nog niet helemaal wakker is..
Geruchten over een Pixel foldable..
Die is natuurlijk al aangekondigd door Google..

https://store.google.com/intl/en/ideas/pixel-is-open/
Dan zouden ze de NDA schenden ;)
Ben zelf wel benieuwd naar Android 14 en wat dat met zich mee gaat brengen, voor de rest een wilde verwachting van Google.
Het enige waar ik écht op wacht is dat Bard of een alternatief aan Google Nest Hub/Assistant wordt gekoppeld.

Speech 2 text kunnen ze prima, de intelligentie erna loopt ondertussen hopeloos achter.

Ik wil 100x meer kunnen brabbelen tegen dat ding of m'n telefoon waarna het dit daadwerkelijk weet op te volgen.


Daarnaast is betere integratie met apps ook erg fijn. Dus écht stembesturing van apps zoals maps en telegram. Niet elke keer terugkeren naar de basis om weer een losse app-actie uit te voeren.
Inderdaad, Pixels en Android geloof ik allemaal wel. Dat zijn allemaal evoluties van bestaande producten. Ik wil graag weer eens een revolutie zien en ik hoop dat Bard die gaat brengen.
goede kans dat ze een fake bard laten zien, die wel helemaal goed is en alles kan. Maar nog een paar maand op zich laat wachten tot er een echte werkende is :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee