Video toont Google Pixel 7a met 8GB werkgeheugen

Er is een video verschenen die de Google Pixel 7a zou tonen. De telefoon in de video is op afstand geblokkeerd en toont alleen de bootloader. Die laat zien dat het toestel 8GB werkgeheugen aan boord heeft.

De UFS-opslag heeft net als bij de Pixel 6a een capaciteit van 128GB, blijkt uit de video op Bilibili van een Vietnamese blogger. Het werkgeheugen heeft een capaciteit van 8GB en is van het Lpddr5-type. De Pixel 6a heeft 6GB Lpddr5-geheugen. Het is gebruikelijk dat de bootloader van Android-telefoons gegevens over de capaciteit en fabrikant van geheugen en opslag toont. Het geheugen is van Samsung en de opslag van Micron.

De blogger beweert dat Google de telefoon op afstand heeft vergrendeld. Hij zou de beelden hebben gekregen van een tipgever. De telefoon in de video komt overeen met de renders zoals OnLeaks die eind november heeft gepubliceerd. De telefoon was eerder wel in actie te zien.

Het toestel zou 152,4 x 72,9 x 9,0mm groot zijn, wat afgezien van de breedte slechts enkele tienden millimeters groter is dan de huidige Pixel 6a. Wel zou het toestel bijna een millimeter breder worden. Ook de plaatsing van de volume- en aanknop, luidsprekergaten, USB-C-poort en selfiecamera is exact dezelfde als bij de Pixel 6a, ervan uitgaande dat de renders accuraat zijn.

Google brengt zijn Pixel a-telefoons doorgaans in het voorjaar of in de zomer uit, los van de reguliere Pixel-telefoons. Het gaat daarbij om goedkopere versies van zijn high-end modellen. Google heeft nog niets gezegd over een eventuele Pixel 7a, maar hij stond wel op de uitgelekte roadmap van Pixel-hardware.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-01-2023 • 14:41

49 Linkedin

Reacties (49)

49
49
17
1
0
28
Wijzig sortering
Kan niet wachten tot deze uit is in Nederland. Heb een Pixel 6A gehad omdat deze een van de weinige android smartphones is die kleiner is dan 6,5 inch. Maar helaas moest deze weer terug. mijn zakelijke nummer op ESIM van T-Mobile werkte maar niet met dit toestel. En omdat de 6A niet officieel is Nederland is uitgebracht, wil T-Mobile hier geen ondersteuning voor bieden..
Bij belsimpel is de 6a gewoon te koop. Is dit dan niet officieel uitgebracht in NL dan? Of maakt T-mobile zeg net wat te simpel van af (ik weet niet welk netwerk belsimpel gebruikt, nie T-mobile per ongeluk?)
Belsimpel is tegenwoordig officieel partner van Google en verkoopt tegenwoordig de pixel officeel in Nederland.

https://twitter.com/Belsimpel/status/1578041628643987456

[Reactie gewijzigd door bons op 9 januari 2023 15:12]

Belsimpel haalt toestellen overal en nergens vandaan. Als Belsimpel het niet kan kopen bij de Nederlandse distributeur, dan kopen ze het via traders uit Italië/Spanje/Duitsland/waardanook.

T-Mobile heeft daar geen zin in, wilt gewoon de leveringen via de Nederlandse distributie krijgen en niet steeds maar over de grens te moeten kijken of ze ergens een plukje kunnen kopen.

Belsimpel = Retailer, geen netwerk.
Inmiddels is belsimpel iets meer, sinds de verkoop van de pixel7.

https://twitter.com/Belsimpel/status/1578041628643987456
Ja, nu inderdaad. Maar @kdekker had het over dat Belsimpel al eerder de 6a had
N.a.v. @Robinkos die zich afvroeg (en ik met hem) waarom T-mobile zo moeilijk doet. Maar goed, ik merk dat ik zelf een vergissing maakte: netwerk Simpel != belSimpel (maar dat weet ik niet 100% zeker), en Simpel gebruikt T-mobile. Ik heb zelf verder geen pixel hoor, maar wel interesse in, als mijn huidige toestel het zou begeven.
Nu wel, toen @Robinkos het probleem had misschien nog niet.
Klopt, deze kwam via belsimpel maar is grijze import.

Ik wacht nog ff tot in de komende zomer de 7A uit komt. mijn huidige oneplus werkt nog wel prima, maar wil graag weer wat kleiners.
Je kan de 6a in de Google store zelf kopen ?

Dat betekent dan toch dat hij officieel in NL is uitgebracht ?

[Reactie gewijzigd door TTLCrazy op 9 januari 2023 14:52]

Klopt de pixel toestelling zijn tegenwoordig officieel in nederland.
Zelfde probleem gehad met mijn Pixel 6 pro. Duitse batch bleek problemen te geven en heb het toestel terug gestuurd. Deze batch bleek alleen geschikt voor de duitse T-Telekom koppelcodes. Nieuw toestel engelse batch aangevraagd en werkte vlekkeloos.
Klinkt slecht.
Als een telefoon zelfs niet binnen de EU overal werkt hoe kan ik er dan op vertrouwen dat het bv in de VS werkt?
Is gewoon ouderwetse simlock.
Wat vroeger veel bij prepaid en provider abonnementen werd geleverd.
Een collega had een normale Pixel 6 en daar ging het activeren van T-Mobile NL ESIM vlekkenloos. Bij mijn pixel 6A dus helaas niet en moest weer retour..

Vond het onverklaarbaar waarom het niet werkte, maar dat zal waarschijnlijk hetzelfde probleem zijn geweest als wat jij benoemde.
Bij mij was ook alles vlekkeloos met het instellen van mijn werk sim via E-sim. Ik vraag me dan wel af hoe zoiets dan niet kan werken, is het niet juist dat alle e-sims hetzelfde ge-activeerd moeten worden? Anders moeten ze weer andere telefoons verkopen per land. Dat lijkt me niet echt handig.
Ik heb de Asus Zenfone 9, 5.9 inch en flagship specs! Nog geen spijt van.

[Reactie gewijzigd door thomas1907 op 9 januari 2023 17:02]

Die telefoon lijkt me ook erg fijn, en op de meeste vlakken precies wat ik zoek.. maar voor die prijs zo een korte software ondersteuning vind ik wel killing

Zit nu te azen op de Pixel 7, maar wellicht even wachten op deze Pixel 7a
Er zijn al custom kernels, ik hoop dat er binnenkort ook custom roms uit komen voor de Asus Zenfone 9 :)
Daarnaast zit die nu op Android 13 en vind ik hem erg fijn werken! De prijs is inderdaad wel aardig hoog, maar ik ben van plan een lange tijd met deze telefoon te doen :*)
Zat ik ook naar te kijken. maar 700,- voor een toestel met korte software ondersteuning en veel klachten over vreemde bugs, wacht ik toch liever op de pixel 7a die wss rond de 400,- zal kosten.
Waar zie je de korte ondersteuning? Daar heb ik eerlijk gezegd niet op gelet, maar (zei ik in mijn andere post ook) er zijn zo te zien wel al custom kernels beschikbaar dus hopelijk binnenkort ook iets als AOSP voor langere ondersteuning!
Ik heb zelf nog niet echt iets gemerkt van bugs, misschien was dat voor de Android 13 update?
Ik heb hier anders gewoon een t mobile esim van mijn werk op mijn pixel 6. Geen 6a idd, maar het werkt gewoon.
Heb ik ook gehad met mijn Pixel 6. Maar door de site voor Pixel Repair te gebruiken en als land Duitsland te kiezen als carrier locatie is het probleem gefixt. Er waren daarna wel issues met Wifi bellen en die zijn met Android 13 ook weg.
Hmm interessant! Ga ik ff naar kijken of dit mogelijk het probleem kan oplossen! :D
Apart, mijn zakelijke esim van T-Mobile werk gewoon... Heb je het probleem uitgezocht?

Edit: oh, er waren al reacties.... Ik heb geen zaken aan hoeven passen voor het werkte. Misschien een nieuwe esim vragen?

[Reactie gewijzigd door KC Boutiette op 10 januari 2023 18:17]

Hopelijk werkt de fingerprint reader beter dan die van de 6A, want dat vind ik helaas wel een nadeel van de in-screen fingerprint reader.
Fingerprint reader op de Pixel 6 was niet altijd even fijn. Weet niet of de 6 en de 6A dezelfde fingerprint reader hebben. Nu heb ik een Pixel 7 pro en dat is echt een heel stuk fijner. Wanneer die ook op een 7A zou komen, dan heb je eigenlijk geen problemen meer. Hij is een klein beetje langzamer dan de fingerprint reader op de Pixel 3. De 4 en 5 heb ik overgeslagen.
Wacht even dus jij zegt die fingerprint scanner op de 7 is beter dan de 6? Want ik heb nu de Pixel 6 en heb spijt want die scanner werkt absoluut niet goed. Wat een achteruitgang met de scanner van de achterkant, die werkte vlekkeloos altijd.
Pixel 7 werkt ie bij mij vlekkeloos
heb geen probleem van mijn pixel6 hier in gebruik met vingerscanner (2stuks)
Ik heb nog steeds de Pixel 5. Deze fingerprint scanner werkt ALTIJD en vlekkeloos,. Ook heeft de 5 het 6 inch formaat en dat is eigenlijk perfect. Past in je broekzak en je kan het toestel met een hand bedienen. Wow :)

Zolang er geen 6 inch opvolger komt houd ik deze Pixel 5.
Ik gebruik een 6a en de fingerprint werkt vlekkeloos 😁👍 Top toestel
Bij mij pakt die ook vaak niet, maar wellicht helpt opnieuw scannen even, misschien dat ik nu een wat natuurlijkere houding qua duimpositie.
Ik ben erg geïnteresseerd in deze telefoon, hopelijk valt de prijs ook mee. Ik vraag me wel af waar ze deze keer op hebben beknibbeld, hopelijk niet de accu, want die is bij de reguliere 7 al niet denderend wat ik begrepen heb.
Ik heb de reguliere 7 en de batterij is prima, ik heb meestal aan het eind van de dag nog 50% over. (Ik ben wel niet zo'n heel zware gebruiker.) Als je gaat filmen/encoden en dergelijke gaat het wel hard.

[Reactie gewijzigd door alexvkan op 9 januari 2023 14:58]

Vandaag redelijk intensief de Pixel 7 gebruikt. Moet nu aan de lader en SOT ligt op ruim 6.5 uur.
De accu is prima, het is de CPU die veel stroom verbruikt voor matige prestaties. Ook lijkt quality control op de schermen ondermaats, in het Pixel 7 topic komt er wel eens een voorbij met iets van een bubbel onder het glas.
Zoo jammer dat Google sinds de 4a 4G gestopt met compacte modellen.

Misschien dat de 8a wel weer compact wordt? Dus max 68mm breed graag en ~145mm lang. 2mm meer in de breedte lijkt weinig maar vind ik erg onprettig.

Gelukkig heb je de Zenfone 9 nog, topmodel in compact jasje. Hopelijk >2 jaar beveiligingsupdates.
Jammer dat de Fairphone geen lekkere cameras heeft. Ben erg blij met de pixel 5
Wat heeft de Fairphone met dit artikel te maken?
Ah sorry, ik was onduidelijk.

Ik wil heel graag een nieuwe telefoon, mijn pixel 5 camera stabilisatie trilt hoogfrequent wanneer ik de camera app open.

De pixel 6 en 7 zijn mooie toestellen, maar ik heb een zwak voor de aanpak van Fairphone. Vandaar dat ik die opmerking maakte op de wens dat de Fairphone een betere camera moet hebben, of een hardware matige camera update moet hebben
Als deze dezelfde camera krijgt als de 6 en een 90hz scherm dan ruil ik mijn p6 direct om. Fingerprint en de grootte vallen me aardig tegen.
Ik snap dat hier een kale android opstaat wat sommigen fijn vinden en daarom hiervoor kiezen maar, is een Xiaomi met gelijkwaardige specs niet een stuk(je) goekoper.
Er staat Google Android op, dus geen kale Android. Xiaomi is absoluut goedkoper en komt met betere CPU, alleen moet je kunnen leven met MIUI of zelf een ROM erop willen zetten. Als je persé GrapheneOS (de veiligste Android) wil draaien dan ben je beperkt tot de Pixel lijn.
Ik kom van de poco f3 af en qua specs is het allemaal niet te onderscheiden, behalve dan de camera en de gebruikers ervaring
Komende van een Xiaomi (ik denk redmi note 4) en daarvoor van een One plus (One) naar een Pixel 4a vind ik de gebruikerservaring van de Pixel een stuk aangenamer. Al besef ik ook wel dat beiden een stuk verouderd zijn tov de Pixel 4a.
Naast de ervaring van de cleanere software vind ik ook de grootte een verademing ... als mijn huidige smartphone stuk gaat weet ik zo niet direct wat te kiezen. Misschien vind ik nog wel ergens een 4a.
Tjaaa... de specs van Xiaomi toestellen zijn prima, echter het is vaak de software (MIUI) die steken laat vallen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee