Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties 7.2-kanaals met 95W versterker en 8x HDMI - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Denon AVR-X2200W Zwart Review

+2
victor1701 18 augustus 2016, laatste update op 3 november 2016, 9.749 views

Denon AVR-X2200W Zwart

Prachtig geprijsde allround AV receiver. Dat alle audio filters van dolby prologic tot het nieuwste DTS X kan afspelen. video doorvoer tot 4k/60Hz/4:4:4 color sub-sampling met HDR. Uitermate gebruiksvriendelijke bediening via het scherm van je tv.

Pluspunten

  • 7 HDMI aansluitingen
  • HDMI ARC en CEC ondersteuning
  • Overzichtelijke bediening via TV
  • Doorvoer 4k/60Hz/4:4:4 color sub-sampling HDR/HDCP 2.2
  • 4k upscaling
  • Internet radio
  • Setup voor eerste keer gebruik heel erg gemakkelijk
  • Dolby Atmos, Dolby TrueHD, DTS HD, DTS Neural:X, DTS:X

Minpunten

  • 4k upscaling tot max 30fps
  • Wifi is niet op 5 Ghz

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4
Design Score: 4
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmhw5rFbGovYbb.jpeg

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeghttps://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Inleiding

Mijn oeroude sony AV receiver had al enige tijd kuren. Daarnaast had ik net een samsung UE50JU6400 tv samen met een google chromecast gekocht. Maar mijn tv kan de nieuwste dolby en dts geluidsporen niet decoderen en dat gold ook voor mijn oude sony av receiver. Dus werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe AV receiver.

Voor mij was het belangrijk dat de AV receiver alle audioformaten kan afspelen. Daarbij als het mogelijk was ook de allernieuwste audio formaten zoals DTS X, DTS HD, Dolby Atmos, Dolby TrueHD. Het is niet dat mijn huidige speakers capabel genoeg zijn om er bijvoorbeeld Dolby Atmos mee te kunnen beluisteren. Maar dat ik al wel voorbereid ben mocht ik later de Atmos speakers willen aanschaffen.
Nu is het de bedoeling dat de nieuwe AV receiver aangesloten wordt op mijn oude maar nog steeds goede Bose acoustimass 10 series 2 speakers (uit 2001) (5.1 surround speakers). Waar ik nog steeds zeer blij mee ben.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmh2W2OF8L1CqD.jpeg


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Specificaties

Algemene features: https://usa.denon.com/us/...eater/receivers/avrx2200w

Gedetailleerde specificaties:http://manuals.denon.com/AVRX2200W/NA/EN/GFNFSYbsjxinov.php

Handige link voor uitleg alle voorkomende termen zoals dts,arc,cec etc: http://manuals.denon.com/...guvttv.php#UJDCMLlustzbym
Alle ondersteunde geluidsformaten (25-08-16)
in het kort:
DTS HD Master
DTS-HD
DTS:X (Na installatie laatste firmware update)
DTS Neural:X
DTS ES Dscrt6.1
DTS ES Mtrx6.1
DTS Express
DTS Surround
DTS 96/24
Dolby Atmos (tot 5.1.2 kannalen)
Dolby TrueHD
Dolby Digital Plus
Dolby Digital
Dolby Surround
PCM multi-channel Multi Ch up to 7.1
Multichannel Stereo

Uitgebreid:

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BCWkc13KeMiTHJ.jpeg


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

HDMI-CEC en HDMI ARC (25-08-16)

Nadat ik op een aantal websites wat informatie had gelezen over HDMI ARC en CEC leek dit mij ook erg handig om te hebben. Mits je tv het ondersteunt en dat is gelukkig het geval. CEC staat voor Consumer Electronic Control, is een functie van HDMI en is dan ook in het leven geroepen door de organisatie die achter de HDMI standaard zit. Met de functie moet het eenvoudiger worden om apparaten met elkaar te koppelen en vooral ook te laten communiceren. Dit gebeurt door een apart signaal, puur ingezet voor communicatie, via de HDMI kabel die tussen twee apparaten is gelegd te laten lopen.

Dit komt neer dat ik met de afstandbediening van bijvoorbeeld mijn tv het geluidsvolume van de denon receiver kan bedienen. Tevens is het mogelijk om apparaten beide tv en receiver aan of uit te doen via een afstandbediening. Ook kun je de stop,play en pauze knoppen op je afstandbediening gebruiken om de google chromecast mee te bedienen (ja google chromecast ondersteunt ook CEC). Het is alleen jammer dat mijn ziggo horizon box het niet ondersteunt. Dus om te zappen tussen tv zenders zal ik de horizon box afstandbediening moeten blijven gebruiken.

Dat HDMI CEC een aantal leuke voordelen heeft is wel duidelijk. Maar er zitten ook kanttekeningen aan. Na een aantal weken kwam ik al gauw achter dat je alleen de basis functies van de afstandbediening kunt gebruiken om een ander apparaat mee te bedienen. De uitgebreide functies zoals instelmenu's van de apparaten benaderen gaat helaas niet. Daarvoor zul je de afstandbediening moeten gebruiken die bij het apparaat hoort. Tevens is het bij fabrikanten van tv's nogal onoverzichtelijk. Iedere tv fabrikant noemt het geen cec maar heeft een andere naam voor verzonnen. Bij mijn tv die van samsnung is heet het anynet +. En was het even puzzelen hoe je dat aan moest zetten. Gelukkig hoef je op de Denon AVR X2200 helemaal niks te doen. Als je de receiver aan doet staat CEC standaard al aan. Een ander klein dingetje dat nadelig aan CEC is wanneer je je tv uit wilt doen maar de receiver aan wilt laten staan om naar muziek te luisteren dat niet gaat. Beide apparaten gaan dan uit. En zul je even handmatig de receiver weer aan moeten zetten.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1BD0inacL1knUQr.png

Maar ik blijf zeer positief over CEC het is toch verdomde handig iedere keer als ik tv wil gaan kijken en een van de afstand bedieningen pak en op de power knop druk alle benodigde apparaten aan springen. En ik verwacht voor de nabije toekomst meer mogelijkheden tegemoet.
HDMI ARC
Cec zou niet kunnen werken zonder hdmi ARC. ARC staat voor Audio return channel. Normale hdmi kabels kan het video beeld en geluid maar een richting op gestuurd worden. Wanneer de hdmi kabel arc ondersteunt kan er tevens een signaal de andere kant op gestuurd worden. Zowel de hdmi kabels als de betrokken apparatuur moeten ARC ondersteunen om dit mogelijk te maken. In eerste instantie was ARC ontwikkeld om de wirwar van kabels te verminderen.
Het is in principe een hele simpele functie die het mogelijk maakt audio waarvan de TV de bron is (denk aan de ingebouwde tuner) via een aangesloten HDMI kabel te versturen naar de home cinema set of receiver zodat je het geluid over je luidsprekers krijgt. Dit alles gaat via dezelfde HDMI kabel die audio en beeld van de home cinema set of receiver naar de TV stuurt. Het werkt dus twee kanten op, vandaar Audio Return Channel.

Kortom, je hebt maar één HDMI kabel nodig voor zowel de weergave van beeld via je receiver of home cinema set (denk aan een Blu-ray/DVD films) richting de TV als het beluisteren van de audio die uit je TV komt. Natuurlijk gebruik je dit niet tegelijkertijd; de ene keer gaat het beeld van een film richting de TV en de andere keer de audio van een TV uitzending richting je home cinema systeem. Voorheen moest je een aparte audiokabel van de TV naar je audio installatie leggen om het geluid van TV uitzendingen (via de ingebouwde tuner) over je luidsprekers te krijgen, nu voldoet één HDMI kabel dus.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1BD0in1CyrrsHL1.jpeg

Ook hier is mijn ervaring dat niet iedere fabrikant alle mogelijkheden van ARC benut. En bijna iedere receiver meer dan 1 hdmi ingang heeft is het nut van hdmi ARC een beetje ten onder geschoven. Ik ontdekte dat wanneer ik een film ging afspelen op mijn samsung tv via de smart tv het geluid niet van mijn tv terug liep via de hdmi kabel naar de receiver. ik kon het alleen via de speakers van mijn tv laten lopen. Na heel veel proberen en aanpassingen op mijn tv kon ik nog maar een ding concluderen en dat is dat samsung deze optie niet heeft toegevoegd en de ARC alleen heeft toegevoegd om CEC te kunnen laten werken.


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Uitpakken

En wat krijg je er allemaal bij. Uitpakken geblazen.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmh2WcqOgSFjav.jpeg

Uit de doos komt:
- Denon AVR-X2200W
- Voedings kabel
- Afstand bediening
- 2x AAA batterijen
- Handleiding + cd-rom
- FM/AM radio antenne
- Audyssey calibratie microfoon
- Kartonnen uitvouwbare standaard voor de calibratie microfoon

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmh4fl1ADxTowJ.jpeg


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Aansluitingen voor en achterkant

Aande voorkant vinden we 2 grote draai knoppen. De linker is voor het selecteren van de input de rechter voor het volume. Tevens vinden we:
- 1x Hoofdtelefoon aansluiting
- 1x HDMI 4k 60hz met HDCP 2.2 ondersteuning
- 1x USB poort met 5 volt

En helemaal rechts vinden we ook de aansluiting voor de setup microfoon. Dit laatste heb je nodig om het apparaat voor het eerst in te stellen. Zie SETUP voor gebruik

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmhw5rFbGovYbb.jpeg

Aan de achterkant vinden we:

- 7x HDMI aansluitingen (allen ondersteunen HDMI 2.0a(HDR)/HDCP 2.2
4k/60Hz/4:4:4 color sub-sampling)
- 2x HDMI monitor uitgangen (allen ondersteunen HDMI 2.0a(HDR)/HDCP 2.2
4k/60Hz/4:4:4 color sub-sampling)
- 1x Netwerk
- 2x Optical SPDIF
- 4x Analoge stereo tulip
- 2x Component video in
- 1x Component video in (Y/CB/PB/Cr/Pr)
- 1x Zone uitgang
- 2x subwoofer uitgang
- 1x Radio antenne
- 1x Kabel radio
- 7x Surround speaker aansluitingen

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmhw53hOFjtjtz.jpeg


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Configuratie

De handleiding is erg beknopt en geeft alleen aan hoe de tv en receiver en speakers netjes aan te sluiten. Daarna wordt er verwezen naar de setup instructies op je tv scherm en deze stapsgewijs te volgen. Volgens de handleiding moet je de denon receiver aandoen en komt de setup instructies vanzelf op je tv scherm. Na enkele mintuten wachten kwam er bij mij niks op het scherm. Tot dat ik op de afstandbediening op de knop setup drukte. werd de calibratie setup op mijn tv scherm zichtbaar.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmiip2iIhpjPSf.jpeg

Na een aantal simpele instructies op je tv scherm te volgen, welke taal en speakers je hebt wordt er gevraagd of je de speakers wilt kalibreren. Wat de receiver dan gaat doen is eigenlijk kijken op welke afstanden de speakers van elkaar in mijn huiskamer zijn geplaatst. Hiervoor moest ik wel even snel de microfoon uitpakken en op de voorkant van de denon receiver aansluiten.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmiip1rfmSEdp0.jpeg

De kartonnen standaard waar je de calibratie microfoon op moet zetten is zeer eenvoudig om in elkaar te zetten.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmiip33afyvjJK.jpeg

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1Bmiiprpsj9cWm7.jpeg

Wat volgt op je tv scherm is weer een set van eenvoudige instructies waar je in je huiskamer de microfoon moet neer zetten en hoe hoog de standaard moet zijn. In totaal zijn het 8 posities waar je de microfoon moet neerzetten en bij iedere keer moet je even heel stil zijn en volgt een serie van piepjes uit iedere luidspreker. Daarna ben je klaar en kun je de receiver in volle glorie gebruiken.


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Gebruikersinterface

Via je afstandbediening met tv scherm of de app op je telefoon en of tablet. Kun je alle instellingen naar behoefte aanpassen.
Algemene instellingen
Via de afstandbediening kun je eenvoudig alle audio, video en andere instellingen aanpassen via de setup knop. tevens onder het kopje algemeen, en dan firmware kun je eenvoudig de firmware updaten. Onder het kopje audio kun je kiezen uit verschillende geluids variaties zoals movie of music klankweergave tevens kun je ook kiezen voor directe afspeelgave zonder dat de receiver enige aanpassingen aan het geluid maakt. Er zijn nog vele andere mogelijkheden zoals je tv uitzending up scalen van 1080p naar 4k en nog veel meer...

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BmjZh2SkmAvJSH.jpeg
Internet radio & media player
De receiver is ook voorzien van internet radio en een mediaplayer. Wanneer je op je afstandbediening op internet radio klikt is nagenoeg alles al voor je ingesteld je hoeft alleen nog even je land en daarna de zender uit de lijst te selecteren en je kunt lekker luisteren. Tevens de mediaplayer vindt automatisch mijn plex media server en zo doende met een paar klikken kon ik luisteren naar mijn favourite cd's in FLAC formaat.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BmjZh3p978tNvh.jpeg

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BmjZh1pYrMUEO7.jpeg
HDMI instellingen
In het hoofdmenu ga je naar video en dan naar hdmi setup. Hier vind je diverse instel mogelijkheden. Hier kun je onder andere het volgende bepalen:
1 Auto lip sync Deze functie draagt zorg voor het synchroom laten lopen van het beeld en het geluid. Wat goed zijn werk doet ik heb in al die weken niks gemerkt dat het geluid achter liep op het beeld.
2 Video uitgang onder welke uitgang het beeld en geluid uit moet komen.
3 HDMI bediening Kun je de ARC functie aan en uit zetten.
4 Bron doorgeven kun je bepalen op welke bron de av receiver standaard moet staan als je het apparaat aan zet.
5 Voeding Uit kun je instellen als het apparaat uit staat dat er als nog video en geluid doorgevoert wordt naar bijvoorbeeld je tv. Het Geluid zal dan uit de speakers van je tv komen.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BAn1T3rFC0CCaC.jpeg
Video uitgangsinstellingen
In het hoofdmenu ga je naar video en dan naar uitgangsinstellingen. Hier heb je de mogelijkheid om de in komende video te up scalen tot maximaal 4k (2160p) bij 30 frames.
Ik vond bij het testen het beeld mooi maar omdat het beeld maximaal tot 30 frames wordt opgebouwd komt het schokkerig over bij snelle bewegingen. Bij het testen kwam het aantal frames zelfs tot maar 25. Ik vindt het zelf eigenlijk onder de maat en niet prettig om naar te kijken. Wat op zich wel jammer is.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1BAn1T1I79UjOYR.jpeg

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Conclusie

Al met al ben ik erg tevreden met deze receiver. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Heeft vele aansluitingsmogelijkheden. Het geluid kun je behoorlijk hard zetten en het geluid blijft daarbij helder en mooi klinken. Met mijn ziggo box is het kijken en luisteren naar tv zenders erg prettig. Ik vind het prettigst om dan te luisteren in stereo in de stand direct. Dus zonder dat de receiver enige aanpassingen doet aan het geluid.
Voor het kijken naar films en series staat bij mij tevens de equalizer uit waar nodig is schakelt de receiver netjes van 7.1 kanaals geluid terug naar 5.1. Hierbij is het geluid tevens zeer mooi en helder om naar te luisteren.
Alleen wat ik jammer vindt is het gebrek aan optische aansluitingen. Er zitten er aan de achterkant 2 aansluitingen deze zijn standaard aangemerkt voor tv en kabel. Deze kun je via het menu hernoemen naar iets anders. Maar ik had er toch een extra bij gewild. Ik heb namelijk een cd wisselaar en een cd speler en daarbij nog een md speler die ik soms nog zou willen gebruiken. Desondanks dat er geen mini discs meer te verkrijgen zijn heb ik wel nog een aardige verzameling md's liggen. Wat ik ook een klein gemis vind is het ontbreken van Wifi op 5 Ghz. Er zit wel wifi op het apparaat maar werkt alleen op 2.4 Ghz frequenties. Omdat mijn buren allemaal ook wifi hebben op 2.4 Ghz geeft dat veel storing. Dus heb ik de Denon via de ethernet kabel aangesloten. Dan mijn laatste punt De video upscaler die 1080p of zelfs kleinere formaten van 480p kan omzetten naar 4k (2160p). Is mooi maar het beeld wordt maar tot maximaal 30 frames opgebouwd en dus komen snelle bewegingen op scherm schokkerig over. Wat ik zelf erg storend vind. Maar voor een bijna alleskunner is dit model een mooie betaalbare instapper.


https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1C2lan1EGYX7bC3.jpeg

Changelog

  • 17-08-2016 Nieuwe Firmware is uitgekomen Om DTS X te kunnen afspelen.
  • 25-08-2016 uitleg HDMI CEC en ARC toegevoegd.
  • 03-11-2016 Layout aangepast.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Denon AVR-X2200W Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (41)

Wijzig sortering
Misschien al wel bekend, maar ik vermeld het toch maar even.
Als je je coaxiale audio aansluitingen niet allemaal gebruikt, dan kun je optische apparaten ook aansluiten via een extern kastje dat optical naar coax converteert.
Op amazon.de vind je hele verzamelingen van dit soort kastjes, zoals deze die ik gebruik :
https://www.amazon.de/Lig...s=toslink+zu+coax+wandler
Ik heb van de week de avr-x2300w ingebruik genomen (ter vervanging van een oudere pioneer versterker)

Misschien handig om ook AIRPLAY en SPOTIFY integratie uit te leggen.
Op je iphone/ipad kan je muziek uit de soundcloud/itunes muziek app naadloos afspelen, welke modi je versterker ook staat, airplay neemt altijd het signaal over en gaat je audio afspelen.

Voor Spotify geldt hetzelfde, vanuit je spotify app kan je naast het sturen van je muziek ook je volume regelen (via bijv. je volume knop op je iphone).

De hele calibratie is prima als aanvulling maar de handmatige setup heeft toch de overhand. (althans bij mij). (speakers zijn bij mij van t merk Canton van t type: Karat.
Vooral de scheidingsfilters zijn erg goed dus bijv. max 120hz naar je zij speakers en je sub op 80hz filteren.

Ook ik ben erg tevreden over de versterker, vooral als je de hdmi out aansluit op je tv kan je mooi je versterker instellen op je tv ipv gehannes op je versterker. Geluid is voller omdat je meer kan afstellen. De 750watt (1500R sub van canton) laat mooi verschil horen tussen 100hz en 80hz filitering.

Kan t iedereen aanraden, 2200 en 2300 zijn top types! :)
Hoe is bij jouw de wifi op 2.4 of 5 GHz. En hadjij alde video upscaling geprobeerd naar 4k..
Hoi Victor, ik heb zelf de Marantz NR 1606; als ik naar de foto's van deze review kijk is dit precies hetzelfde apparaat als de Denon. Het enigste verschil is volgens mij dat de Marantz een zogenaamde 2e zone (multi room) heeft. In eerste instantie had ik mijn AV receiver via Wifi verbonden. Ik luister namelijk alleen nog radio via internetradio. Als je via de ziggo horizonbox wilt luisteren moet deze uiteraard aan staan en moet je drie knoppen indrukken om radio te luisteren (201.. 202..203 enzovoort) Tevens geeft internetradio bij bijna alle zenders in de display weer naar welk muziek nummer en artiest je luistert. En bij de Ziggo box in de Denon display alleen maar zoiets als CBL-SAT weergegeven. (Je luistert immers radio via de settopbox) Maar even terug naar je vraag: Aansluiten via Wifi, ik heb dit zelf in eerste instantie ook gedaan, en wel de 2.4 Maar dit gaf erg veel problemen. Bij het luisteren naar Airplay (koppelen van de Ipad naar de AV receiver, om bijvoorbeeld muziek te luisteren viel vaak de wifi verbinding uit. Als je dan nadien weer naar internetradio widle luisteren moest je je AV kompleeet resetten om weer wifi verbinding te krijgen. Dus ik heb een LAN kabel (via de network aansluiting) aangesloten op mijn router. Probleem opgelost. Tevens geen last meer van die hinderlijke minieme stilte' s als je via wifi luistert
Duidelijk verhaal, nette review.

Zelf heb ik een AVR-X2100W (i.c.m. DALI speakers, 2 stuks maar, daarom geen Audyssey Setup met microfoon gedaan) en ben er ook blij mee :*)
Alleen gebeurde laatst iets geks: hij begon spontaan SPOTIFY te spelen. Terwijl ik helemaal geen Premium abonnement en Connect gebruik! Het zou vreemd zijn als dergelijke signalen van buiten mijn WiFi-netwerk worden opgepikt... (of er zit iemand zonder toestemming op 't LAN :| ) Heb de Online/Internet functie maar uitgeschakeld via "Verberg bronnen". In dat geval werkt Airplay dus ook niet. Daar kwam ik achter toen ik eerder die bron had verborgen, omdat ik dacht dat het verbergen enkel betrekking had op de draaiknop aan de "Source Select" aan de linker kant, maar dus ook de afstandsbediening én heel de bijbehorende functionaliteit).

offtopic:
@victor1701: mini discs heb ik ook nog steeds liggen (zelfs een aantal lege geloof ik, nog nieuw in verpakking), bedenk ik mij net. Alleen is m'n portable speler/recorder nogal "gaar"... vermoedelijk door een dode accu die erin zit (maar zonder de batterij gaat-ie helemaal niet aan). Best mooi systeem :) De NET-MD variant met data, heb ik nooit gehad.

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 27 augustus 2016 16:49]

Hallo itlee ,ik heb ook de Denon 2300 aangeschaft weet jij hoe ik een horizonbox het best kan aansluiten op de receiver ik heb een tv met arc aansluiting maar als ik de box met hdmi aansluit op mn receiver(cdmi 1cbl sat) en een hdmi kabel op monitor arc verbind met mn tv (ook arc )vind ik het geluid nogal zwak en dof tevens moet ik het geluid nogal hard zetten schakel ik dan over naar tuner
dan moet ik het geluid weer terugregelen omdat het dan veel te hard staat
in de oude situatie met mn pioneer receiver had ik de hdmi kabel van de horizonbox direct in hdmi1 van de tv en voor het geluid een optische kabel van de box naar de receiver en op de box de instelling 5.1 en audio spdif aan gezet.
dit gaf een perfect plaatje en en mooi helder 5.1 geluid over de speakers
tv hdmi naar denon, zit een speciale poort op (staat achter op de versterker waar die in moet. (hdmi out (gok ik zo ff).

daarna ga zet je tv op hdmi1 (of waar je m ook in hebt gestopt op je tv, daarna eerst je hele speaker setup doorlopen.

Horizonbox doe je op een aparte hdmi poort (niet de tv. als je horizonbox wilt kijken zet je m op BD bijv. je versterker lost het geluid op, en je beeld wordt door je denon doorgegeven aan je tv.
oke en moet ik dan ook nog een spdif kabel van de horizonbox naar receiver aansluiten voor het geluid van de horizonbox ?
volgens mij niet. je audio loopt over je hdmi kabel. (horizonbox > denon.)
oke bedankt voor je input ik ga het op die manier eens proberen
Ik heb nog nooit airplay en of spotify gebruikt. Ben tevens niet in bezit van een iphone of ipad. Bij mijging de automtische calibratie perfect. In mijn fotos kun je goed de denon menu zien op mijn tv scherm...
- ik gebruik de wifi niet, heb de 'luxe' van een netwerk kabel ;)
- 4k kan ik niet gebruiken omdat ik helaas een maar een LG HD tv heb.

Spotify kan je zoiezo gebruiken, heb je geen apple device voor nodig.
Probeer echt even met de handmatige settings te spelen, je kan net dat beetje extra geven.
Dat kartonnen standaardje wat ze erbij doen is wel handig! Ik loop altijd te klooien met bekers, cd hoesjes, kandelaren noem maar op.
Leuke review om te lezen. Wel een paar kleine schoonheidsfoutjes gezien en gemeld in een PM. :)
Valt me eerlijk gezegd tegen. Jij bent "enthousiast" over features die mijn Pioneer van 5+ jaar geleden ook al had (configureren via interface op TV, internet radio, kalibratie microfoon, ...) terwijl ik die toen maar evenveel of minder betaald heb. Buiten wat nieuwe DTS standaarden (mijne deed al DTS HD) en een 4K chip (die dan nog geen 60fps upscaling doet) is er dus weinig veranderd in receiver-land de laatste jaren.

Dit terwijl het aantal aansluitingen fors lager ligt (veel minder analoge) zou je toch verwachten dat deze voor 250 ¤ de deur uitgaat.
Ja ik zat ook naar entry level AV receivers te kijken, en die bieden voor tussen de 230-300 euro eigenlijk gewoon hetzelfde, of zelfs meer in functionaliteit.

Geluidskwaliteit is in deze prijsklasse eigenlijk overal wel hetzelfde.
Tip voor anderen die wellicht naar deze specifieke functie op zoek zijn: ARC is niet hetzelfde als CEC.

ARC staat voor Audio Return Channel. Met ARC kun je bijvoorbeeld via dezelfde HDMI kabel het geluid van je TV naar je receiver sturen, en van je receiver naar de TV mits beiden het ondersteunen.

Techniek van volume van je receiver aanpassen via de TV heet CEC. In principe kan je receiver/TV wel CEC ondersteunen, maar hoeft daarvoor niet per se ARC te ondersteunen.
Mooie en uitgebreide review!
Handig van Denon om een standaard voor de calibratiemicrofoon bij te leveren. Ik moest het met opgestapelde kussens doen :P

Enkele vragen, die je misschien nog wil opnemen in je review :)
Als je kan komen aan een vermogensmeter:
1. Wat is het Standby verbruik van de receiver met HDMI CEC aan?
2. Heeft deze receiver ook Pass-through mode, en kun je muziek vanuit bijv. een pc erop laten afspelen vanuit Standby? Wat verbruikt deze receiver in Standby met al dit gebruiksgemak ingeschakeld?

Ik vraag dit omdat fabrikanten altijd nalaten deze sluipverbruiken te vermelden. Ik heb zelf een Sony receiver hierop gemeten, en daar kwam een belachelijk dikke 34 W verbruik in standby uit. Dat moet je maar weten als consument. Ook handig om te weten voor kopers die de receiver in een potdichte kast willen stallen.
Ja de receiver heeft een instelling die je aan kan zetten dat ie terwijl ie uit staat alsnog beeld en geluid kan doorgeven. Ik heb de instelling uit staan. Omdat ie anders onnodig stroom verbruikt.

Helaas ben ik niet in het bezit van apparatuur om het stroom verbruik te meten.
Hoe zit het met internet radio? Ik heb vooral een Onkyo gekocht om het beluisteren van Pinguin Radio. Ik ben echter niet zo gecharmeerd met de TuneIn app die op de radio staat. Kan je ook TuneIn luisteren op dat ding?
Hallo alle,

Ik ben in het bezit van de AVR X1300 w.
Kan iemand mij vertellen hoe je die achtergrond krijgt in het menu? Bij mij is het helemaal zwart. Of is dat model afhankelijk? Of kan het te maken hebben met de HDMI ? wel/niet ARC/CEC?

Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

Groet,
Roy


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*