Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Informatie van fabrikant specificaties installation guide Andere reviews Tom's Hardware hardware.info Reden van aanschaf Ik heb sinds 25 juli een nieuwe desktop workstation en daar heb ik drie van deze schijven in zitten. Ik had een...

Pluspunten

• prestaties
  • warmteproductie
  • prijs
  • geluidsproductie

Minpunten

• nog geen

Inleiding Je kent het vast wel, je bouwt/herstelt even voor een familielid een pc, Om het goedkoop te houden koop je een gewone niet te grote harde schijf. Ik kwam uit op deze Samsung Spinpoint F3 HD253GJ bij de lokale pc boer.Ik heb hem €39,5 betaald, wat nog net binnen het budget viel. (hierdoor vielen grotere schijven al uit). Prestaties Als vergelijking gebruik ik een Hitachi Deskstar ('08) http://tweakers.net/price...1000c-250gb.html#tab:info En een Western Digital WD2500AAJS (eind '10) ook €39,5 bij de lokale pc boer. http://tweakers.net/price...0aajs-250gb.html#tab:info Van de WD schijf heb ik enkel een CrystalDiskMark...

Pluspunten

• Snel
  • goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Onduidelijkheid over de garantieregeling

7 juli 2011 Rapporteer

Introductie: Voor de nieuwe computer was ik op zoek naar een stel harde schijven voor data opslag, de Samsung F3 500GB (HD502HJ) had een mooie prijs en ik had zelf al goede ervaringen met de 1000GB variant uit de F3 serie, de keuze was dus snel gemaakt! Specificaties van fabrikant: Samsung heeft een waslijst met "erg boeiende specificaties, ik heb ze speciaal voor jullie opgesomd: Drive Configuration Capaciteit: 500 GB Interface: Serial ATA 3 Gbit/s DRAM-buffergrootte: 16 MB Byte per sector: 512 bytes Rotational Speed: 7 200 rpm Prestatiespecificaties Average Seek Time (Typical): 8,9 ms Gemiddelde latency: 4,14 ms Media Transfer Rate (Max): 250 MB/sec. Interface Transfer Rate (Max): 300 MB/sec. Drive...

Pluspunten

• Prijs
  • Geluidsproductie
  • Warmteproductie
  • Prestaties

Minpunten

• Geen

22 januari 2011 Rapporteer

Background info Ik ben sinds 4 week in het bezit van 2 Samsung Spinpoint F3 500GB's. Ik heb deze schijven gekocht omdat ik naar een schijf voor Windows en mijn games op zoek was die tegelijkertijd snel èn niet te duur was. Gezien de nieuwe schijf redelijk wat ruimte moet hebben viel een SSD direct af, tevens zijn de wat grotere versies nog altijd stevig aan de prijs. Dan bleef er nog een Raptor over maar met €180 voor 300GB vond ik ook die redelijk aan de prijs. Ik heb toen besloten om 2 F3's in RAID0 te proberen ondanks de problemen die verschillende mensen met de F1 serie in RAID hebben ondervonden. Hiervoor heb ik Windows altijd op een Seagate gehad en een F1 750GB voor opslag. Ik zal de F3('s) dan ook vergelijken met de F1. Deze...

Pluspunten

• prestaties
  • prijs
  • geluid

Minpunten

• tot nu toe geen

21 september 2009 Rapporteer

als eerste wil ik aangeven dat dit mijn eerste review is. dus geef aub aan waar er plaats is voor verbetering reden aanschaf Onlangs heeft 1 van mijn Western Digital Raptor WD1500ADFD, 150GB schijven de geest gegeven en heb ik deze RMA moeten sturen. Natuurlijk heb ik me op de hoogte gehouden van de meest recentste omwikkelingen op het gebied van hardware in het algemeen en ook die van de harde schijven. De 2 WD1500ADFD schijven stonden bij bij in een raid 0 opstelling waar ik het OS en mijn programma's op had gezet. Buiten dat ik behoefte heb aan een snel opstartend systeem en snel opstartende applicaties was er ook sprake van enige honger naar opslag capaciteit. Volgens de specs van deze F3 mocht ik verwachten dat...

Pluspunten

• Zeer snel
  • Stil
  • fantastische prijs

Minpunten

• Raid 5 zeer teleurstellend (kan komen door de onboard controller)

24 april 2011 Rapporteer

Update over de vermeende onbetrouwbaarheid van dit product

Pluspunten

• Hij is zeer snel
  • Hij is stil met nagenoeg geen vibraties
  • Hij is zeer koel na een paar uurtjes (niet intensief) gebruik
  • Hij is goedkoop
  • De modelnummers van de Spinpoints zijn heel makkelijk te ontcijferen. Je weet dus precies wat je koopt

Minpunten

• Verhalen op internet over de betrouwbaarheid van de Spinpoints
  • Daaraan gekoppeld de kans dat je bij aanschaf van 1 van deze schijven een reeds teruggebracht defect exemplaar aangeboden krijgt, al lijkt die kans me nogal gering.
  • Het is geen SSD, dus gelieve dit product niet hard laten vallen

12 januari 2011 Rapporteer

Inleiding: De Samsung Spinpoint F3 HD502HJ heb ik in gebruik bij mijn huidige pc, deze pc heb ik zelf gebouwd en ik heb gekozen voor deze harde schijf omdat de prijs erg aantrekkelijk was en de bestaande reviews erg positief waren, in deze review behandel ik benchmarks en prestaties en eigenschappen van het product. Algemeen: Van deze goedkope schijf had ik niet zulke goede prestaties verwacht, nadat ik de schijf in mijn pc heb geïnstalleerd en Windows 7 aan het installeren was viel mij wel direct op dat de beloofde 500GB in werkelijkheid een capaciteit van 465GB schijfruimte was. De schijf is verder wel erg snel in verhouding met de prijs, dat is uit de benchmarks verderop in deze review wel duidelijk geworden. Deze HD502HJ...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Snelle prestaties
  • Betrouwbaar
  • Weinig geluidsproductie
  • Weinig warmteproductie

Minpunten

• Geen

1 december 2010 Rapporteer

Hallo, inleiding Bij deze een korte review over deze goed maar goedkope schijf. Ik heb een systeem 2de hands aangeschaft en deze schijf zat erbij. Had niet veel keus, maar gelukkig heb ik een goede schijf gekregen. In deze review praat ik over de dingen waar ik iets over kan zeggen. Over de Featureset kan ik niks zeggen aangezien ik deze kaal kreeg. Algemene prestaties Dit is een prima schijf voor zo weinig geld. En de opslagruimte is er ook naar. De prestaties zijn top en de schijf is sneller dan ik dacht als je naar de prijs kijkt. Stabiliteit & compatibiliteit Ik heb geen problemen met deze schijf. Hij doet zijn ding en ik hoef er niet naar om te kijken. Ik heb tot nu oe geen errors gehad met deze schijf. Er zijn ook...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Stil
  • Lage Temp
  • Snel

Minpunten

• Hoorbaar in load

4 januari 2010 Rapporteer

Algemeen Ik heb deze harde schijf nu ongeveer vier maanden in mijn bezit en tot nu toe ben ik er erg tevreden over. Voor de schijf heb ik toen ongeveer 65 euro betaald wat iets goedkoper is dan de prijs waarvoor hij nu in de pricewatch wordt aangeboden. De schijf zat in een simpel plastic doosje met een kleine handleiding en een zakje met vier standaard schroefjes. Installatie Bij de harde schijf zaten vier schroefjes waarmee ik hem makkelijk in mijn kast kon zetten. Toen ik de sata kabel en de sata-voeding kabel er in had geprikt werkte de schijf meteen. Geluidsproductie Mijn gehele systeem is passief gekoeld waardoor ik alleen de harde schijf en soms de dvd speler zou kunnen horen. Idle maakt hij bijna geen geluid en...

Pluspunten

• Goede snelheid
  • lage prijs
  • lekker stil

Minpunten

• nog geen kunnen vinden

20 oktober 2009 Rapporteer

Algemene beoordeling :
Ik heb deze HDD pas twee weken in bezit, maar de eerste indruk is meteen een zeer goede. ik heb deze harde schijf aangeschaft als vervanger van een WD 500GB AAKS. Deze harde schijf was mij te traag maar vooral te luidruchtig geworden.
Prestaties
Zeer snelle HD, zeker een vooruitgang t.o.v. de F1 series. zie bijgevoegde plaatjes voor meer informatie.
Featureset
Geen mening omdat dit bij harde schijven nooit niets voorsteld. Een harde schijf met schroefjes.
Betrouwbaarheid
Tot zo ver is de harde schijf super betrouwbaar, hier kan echter na 2 weken weinig over gezegd worden.
Compatibiliteit
Ik draai Windows XP wat uiteraard geen probleem is, inpluggen, formatteren, en klaar. Andere OS niet getest.
Ondersteuning
Ook...

Pluspunten

• Snelheid
  • Geluidsproductie
  • Warmteproductie
  • Prijs

Minpunten

• Niet ontdekt.

15 september 2009 Rapporteer

Eerste Indruk
De Samsung wordt geleverd in een soort plastic bakje, vier schroefjes erbij, en een beknopte handleiding/achtergrond informatie.
Plastic bakje was gemakkelijk open te maken, en bood wel redelijk veel bescherming.
Zo heb ik wel eens HD's gekocht die heel wat minder verpakt waren...
De schijf zelf voelt koud en redelijk zwaar aan. Schroefjes zijn van prima kwaliteit, die draai je echt niet zomaar kapot. Dus zo te zien alles prima in orde.
De Schijf
De schijf bestaat zelf uit 2 "platters".Dus deze platters bestaan dan uit 500 GB. Dit houdt in dat er meer data op een stuk van een platter zit, wat weer de snelheid van de schijf ten goede komt.
Alvast een paar tests...

Pluspunten

• 2x zo snel als mijn Spinpoint T166 (benchmarks)

Minpunten

• nog geen

Deze schijf gebruik ik in mijn studio, dus vooral het feit dat deze schijf erg stil is, bevalt mij zeer. Daarnaast zijn de prestaties zonder meer erg goed te noemen. Sinds vele jaren ben ik ondertussen al fan van de Samsung harddisks. Niets dan lof wat mij betreft!

Pluspunten

• Stil, niet te warm, snel en betrouwbaar.

Minpunten

• Geen!

2 oktober 2012 Rapporteer

Wegens aankoop van een nieuwe pc, was ik naast een SSD als primaire bootschijf nog op zoek naar wat data-opslag. Omdat ik in de nabije toekomst mijn externe HDD will vervangen door een NAS, moest de schijf niet te groot zijn. Door de vele goede reviews die er al gegeven zijn en de lage prijs heb ik dan besloten 1 exemplaar van deze schijf in te bouwen. Verpakking De schijf zat verpakt in een simpel plastieken doosje, samen met 4 schroefjes (om hem eventueel te bevestigen) en een installatiehandleiding. Dit vormt geen probleem als je hem zelf zou afhalen of als hij goed verpakt is voor transport (lees: extra). Gelukkig was dit bij mij geen probleem.

Pluspunten

• Prijs

Minpunten

• Verpakking kan probleem opleveren

20 februari 2012 Rapporteer

Een zeer betrouwbare hardeschijf, werkt bij mij nu ruim 2 jaar. Nog geen kurren gehad of iets dergelijks en werkt aanzienlijk sneller dan mijn oude seagate barracuda 7200 die overigens stuk is gegaan na een half jaar.

Pluspunten

• Betrouwbaar
  • Destijds goedkoop (oktober 2009)
  • Snel

Minpunten

• Niet zo snel als een SSD (duh!)

A87
25 oktober 2011 Rapporteer

Een paar regels text om mijn frustraties kwijt te kunnen.
Ik heb 2 van deze schijven gehad allemaal kapot gedraaid met bad sectors en heb windows 6x opnieuw moeten installeren in 1 jaar tijd zowel problemen in windows 7 and vista.
OF ik heb heeeel veelpech of het is gewoon de grootste troep die je je kan veroorloven aller tijden
Onstabiel, onbetrouwbaar... errormeldingen bestanden die opeens niet meer werken... een grote doffe ellende

29 september 2011 Rapporteer

Ik heb deze HDD gekocht nadat deze voorkwam in de Best-Buy guide van juli. Deze was echter niet compatibel met het moederbord dat ook aangeraden werd. Tijdens het instaleren van Windows, kon deze geen toegang krijgen tot de HDD terwijl deze wel voorkwam in de Bios.
Na lang zoeken heb ik een oplossing gevonden. Dit probleem is bekend bij Samsung en ze hebben de oplossing hiervoor goed verstopt op hun site. Zij boden een patch aan die vrij omslachtig te instaleren was. Na het patchen kon de Windows setup de HDD gebruiken.
Ondertussen werkt alles maar de HDD blijft erg traag en is relatief vrij luidruchtig. Of dat dit nog steeds door een compatibiliteits probleem komt is mij onduielijk maar ik heb hiervoor nog geen oplossing kunnen vinden.

20 mei 2011 Rapporteer

Een kleine toevoeging over de betrouwbaarheid: Mijn schijf is er zojuist mee opgehouden, dat was nummer twee al... De eerste heeft het ca. 3 maand uitgehouden waarna hij niet weer wou opspinnen. Nummer twee heeft nu hetzelfde probleem.

7 februari 2011 Rapporteer

Dit is geen review, maar gewoon de resultaten van Crystaldiskmark erbij!!! Als extratje ook nog even de test van CrystalDiskMark3. upKRXQod (ik had trouwens nog wel gewoon Outlook 2010 openstaan en Skype, ik weet niet of dat de prestaties negatief beinvloed) Ik heb ook een beetje rond lopen kijken bij andere benchmarks en ook van SSD's, waar ik nou niet echt extreem hogere snelheden te zien kreeg. En al helemaal niet voor het grote prijsverschil. Nogmaals, zie dit niet als een review!

Pluspunten

• Heel goedkoop
  • Snel
  • Stil

Minpunten

• Geen

26 september 2010 Rapporteer

In mijn systeem zitten 2 van deze schijven in een Raid 0 configuratie. Ik heb deze schijven gekocht na vele positieve geluiden die ik erover las op de diverse plaatsen die ik bezoek om informatie over hardware in te winnen. Ik voeg daar een positief geluid aan toe. De schijven zijn stil, snel en worden niet te warm. Metingen heb ik niet met apparatuur gedaan, maar de systeem kast temperatuur en de temperatuur van de schijf zelf zeggen mij dat. Ze draaien nu meer als 2 jaar zonder enige storing en zonder meer geluid te gaan maken.

Pluspunten

• Stil
  • Snel
  • Raid ondersteuning
  • Worden niet te warm

Minpunten

• Geen ondervonden in 2 jaar

18 mei 2010 Rapporteer

Dit is geen volledige review, ik wil alleen mijn ervaringen met het geluid van deze harde schijf melden. Deze harde schijf geeft in combinatie met een pricewatch: Cooler Master Elite 310 kast een ontzettende herrie. De schijf zelf is los nauwelijks hoorbaar, maar gemonteerd in een interne 3,5" bay van de kast begint de hele kast te resoneren wat een behoorlijke harde lage zoem/brom veroorzaakt. Ik heb het opgelost door de schijf met koordelastiek in een 5,25" bay op te hangen waarmee het probleem opgelost is. Als dat echter geen optie is wil ik deze HDD / kast combinatie zonder HDD silencer ten zeerste afraden. Ik weet niet of dit probleem aan de kast of de HD ligt, of dat het zich alleen bij deze specifieke...

Pluspunten

• geluid (indien opgehangen d.m.v. elastieken)

Minpunten

• geluid (indien vastgeschroefd)

4 oktober 2009 Rapporteer

Zeer goede prestaties en uitstekende prijs per gigabyte, deze schijven zijn echte aanraders Heb al 2 f1's draaien, en de f3 gaat heel stuk boven de snelheid van de f1's.

11 september 2009 Rapporteer

Disken nu een paar dagen in bezit, ben erg tevreden, heb ze in een RAID 0 setup. Kan ze iedereen aanraden, of ze lang mee gaan kan ik helaas nu niet zeggen. Wat opvalt is dat ze bijna net zo stil zijn als een SSD van Intel, mooi product van Samsung dus.
Er zijn weinig reviews te vinden en heb ook geen benchmarks gedaan, puur gevoelsmatig dus. :-)

Pluspunten

• Stil
  • Snel

Minpunten

• Geen

Product gekocht

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

heb hem een jaar of 11 a 12 en gebruik hem nog dagelijks voor opslag.

Pluspunten

• betrouwbaar
  • stil

Minpunten

• langzaam naar huidige standaarden

1 februari 2019 Rapporteer
Product gekocht

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Na waarschuwingen in mijn NAS dat mijn WD-schijf (uit 2010) voor problemen kon zorgen, keek ik wat ik verder in mijn NAS had hangen, deze schijf dus. Gekocht in 2009 voor een ander systeem en in 2010 in mijn gehangen. Still going strong. 24/7 aan, stil en betrouwbaar.

Pluspunten

• Stil
  • Goedkoop
  • Duurzaam

Minpunten

• Voor de huidige tijd waarschijnlijk te traag

Product gekregen

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Gekregen in 2016 Van een kennis. Toen nog prima wekend voor een 6 jaar oude schijf

. Helaas begint hij nu te klikken als hij niet gebruikt word en heeft een hele reeds slechte sectoren

Pluspunten

• Prima schijf voor steam games en andere grote bestanden
  • tweedehands goedkoop te krijgen

Minpunten

• leeftijds duur helaas slecht
  • waarscijnlijk heeft een wd blue schijf langere levensduur dan deze spinpoint schijf

7 juli 2016 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Al bijna 7 jaar in dienst. Zeer stabiel en nog nooit problemen ondervonden. Prestaties zijn nog steeds goed (volgens UserBenchmark in het 93e kwartiel).

Draaiuren: 13231
Health status: 66%
Performance: 99%

(Volgens HDDLife)

Pluspunten

• Betrouwbaar
  • Koel
  • Stabiel
  • Prestaties uitstekend (met inachtneming leeftijd)

Minpunten

• geen

10 juni 2016 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Heb één van deze schijven sinds 2010 in roulatie met ca. 7.500 draaiuren, wordt ingezet voor 'niet-belangrijke-zaken'. Werkt nog altijd prima. Echter inmiddels wel eentje gesneuveld (ook uit 2010), vandaar dat de tweede en laatste in roulatie niet meer vertrouwd wordt voor serieuze zaken.

Pluspunten

• Prima schijf

Minpunten

• Minder betrouwbaar dan de HD103UJ

30 mei 2016 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Redelijke schijf doet het na 4 jaar nog steeds. Niet heel snel.

Pluspunten

• Gaat lang mee

Minpunten

• Niet heel snel

3 van 5 sterren (Voldoende)
27 mei 2016 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Prima harde schijf, inmiddels zon 5 jaar oud en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Geen

15 september 2015 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Heb deze hardschijf nu zo'n 3 jaar in bezit. Altijd prima gewerkt tot heden. Hij loopt af en toe vast, en kan ook enorm traag zijn (zelfs bij clean install). Voor de rest werkt hij wel goed.

Pluspunten

• Veel opslag voor weinig geld

Minpunten

• Perfomances gaan achteruit?

5 juni 2015 Rapporteer

Top

Pluspunten

• Prijs
  • Prestatie

Minpunten

• Geen

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Snelle betrouwbare schijfjes, draaien 24/7 zonder problemen. Enige is dat ze wat warmer worden, maar dat is de bijkomstigheid van 7200 toeren schijfjes.

Pluspunten

• Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

• Warmte ontwikkeling

16 september 2014 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ, 500GB

Goede schijf voor backup oplossing

Pluspunten

• Betrouwbaar
  • Weinig geluid

Minpunten

• Lage doorvoer snelheid
  • Geen aanrader voor primaire schijf

26 februari 2014 Rapporteer

5 oktober 2013 Rapporteer

EiT
3 oktober 2013 Rapporteer

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB

Heb jij ook een Samsung Spinpoint F3 HD103SM, 1TB?