Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB Review
Eerste Indruk
De Samsung wordt geleverd in een soort plastic bakje, vier schroefjes erbij, en een beknopte handleiding/achtergrond informatie.
Plastic bakje was gemakkelijk open te maken, en bood wel redelijk veel bescherming.
Zo heb ik wel eens HD's gekocht die heel wat minder verpakt waren...
De schijf zelf voelt koud en redelijk zwaar aan. Schroefjes zijn van prima kwaliteit, die draai je echt niet zomaar kapot. Dus zo te zien alles prima in orde.
De Schijf
De schijf bestaat zelf uit 2 "platters".Dus deze platters bestaan dan uit 500 GB. Dit houdt in dat er meer data op een stuk van een platter zit, wat weer de snelheid van de schijf ten goede komt.
Alvast een paar tests...
Pluspunten
2x zo snel als mijn Spinpoint T166 (benchmarks)
Minpunten
nog geen
Zo heb ik wel eens HD's gekocht die heel wat minder verpakt waren...
De Schijf
Alvast een paar tests...
Heb jij ook een Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB?
Ze worden wel warm moet ik zeggen
Ik kreeg het volgende resultaat:
The overall fitness for this drive is 96%.
The overall performance for this drive is 98%
onder Overall was alles "very good", alleen "Spin Up Time" was Good.
Nou de schijf werkt nu als een tierelier, hopen dat ie zo blijft
147MB is behoorlijk qua leessnelheid
Nuttige review, vooral door de screenshots. Thnx!
De geluid-productie is goed kan niet zeggen dat ik hem hoor en ook de F1 hoor ik niet.
Conclusie: de F3 is goedkoper en sneller, stil maar word iets warmer dan de F1.
tot zover maar weer ...
Start op in Linux, tijdens de init sequence- krijg de ene na de andere error melding voor deze schijf.
Geen goed verhaal dus, maar het blijkt dus aan windows te liggen (schijf niet goed afgesloten om e.o.a. reden
Schijf lijkt dus gewoon in orde...
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 27 juli 2024 03:48]
Ik vindt persoonlijk dat de minimale hoeveelheid woorden hoger mag liggen. ongeveer 2-4x zoveel als nu is.
Zou wel graag wat willen weten over de geluidsproductie
[Reactie gewijzigd door Atomius op 27 juli 2024 03:48]
:strip_exif()/u/264767/coffee2.gif?f=community)