![]() |
Round-up - AMD X870-moederborden - Update - De beste AM5-borden met USB4 en PCIe 5.0 In deze bijgewerkte round-up testen we twintig AMD X870-moederborden voor socket AM5. Deze nieuwe chipset is stiekem een oudje, maar brengt wel USB4 en PCIe 5.0 naar iedereen. |
![]() |
Round-up - AMD X870-moederborden - De beste AM5-borden met USB4 en PCIe 5.0 In deze round-up testen we elf AMD X870-moederborden voor socket AM5. Deze nieuwe chipset is stiekem een oudje, maar brengt wel USB4 en PCIe 5.0 naar iedereen. |
Gemiddelde gebruikersscore
Zodra je het uit de doos haalt, voel je dat dit een high-end stuk hardware is. De afwerking is top, het bord is zwaar, stevig, en het design is echt ROG-stijl: strak zwart, subtiele RGB en een premium look. De installatie ging soepel – ASUS heeft handige features zoals de Q-Release voor je GPU en Q-Latch voor de M.2 SSD’s, wat het bouwen echt fijner maakt.
Fantastisch moederbord met veel mogelijkheden.
Alleen voor de looks
Ik heb deze moederbord "ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO" ingebouwd in 2 systemen, waarvan 1tje met de 9800x3D en de ander met de 9950x3D. In verleden heb ik ook altijd de "Hero" moederborden van Asus gekocht vanwege het de meest betrouwbare moederborden zijn.
Je betaald wel iets meer, maar dan heb je wel iets zeer betrouwbaars.
Je merkt dat veel bijna vanzelf gaat met deze moederbord, zonder gedoe zoals bij sommige andere.
Je betaald voor kwaliteit en dat is zeker zijn geld waard.
Eindelijk een AM5 bord met alles erop en eraan. Stabiel, met nog altijd de beste UEFI BIOS voor de tweakers onder ons.
Prima RAM support en ASUS is ook snel bij met nieuwe BIOS/AGESA updates.
Enig minpunt is de vreemde verdeling van PCI-E lanes, wanneer je >1 M.2 SSD gebruikt, zul je goed moeten kijken in welke M.2 slots je het plaatst, anders gaat de PCI-Ex16 van de videokaart in x8 modus draaien.
Dit moederbord gekocht nadat ik eerst een x670 carbon wifi had overgenomen van iemand via tweakers. Deze had een lon-port die het niet deed en dus geen internet. Deze aangeschaft en werkt geweldig. Valt wat te zeggen van de prijs en denk dat deze ook niet rechtvaardig is. Echter vind ik dit het mooiste (somewhat betaalbare) moederbord met alle functies die ik zoek voor AM5 met een 9950x3d. Zat OC mogelijkheden, zat m.2 slots etc...
Goed moederbord, gekocht via alternate.be, is ideaal voor mijn setup, bevat nog wat bugs waarvan ik hoop dat ASUS ze eruit haalt.
Prachtig moederbord, voldoet volledig aan mijn wensen.
Genoeg aansluitmogelijkheden, de montage en instalatie was heel goed te doen. De nieuwe features voor het instaleren van ssd’s werken uitsteken. Ik weet nog niet hoe de nieuwe release voor de grafiische kaart preseteerd, heb hem er ingedruk en niet meer uit gehaald. Ik draai de AMD Ryzen 7 9800X3D tot dusver stock, D564GB 6000-30 Vengeance RGB met expo profile 1 wil out of the box tot 5800 MHz clocken. Ook de instalatie van de AIO was geen enkel probleem.
Hoewel het geen goedkoop moederbord is geef ik vijf sterren.
Heb tot nu toe altijd een Hero gekocht sinds Ryzen 1 uitkwam. Je kan er goed mee OC'en en ik vind de Bios altijd duidelijker dan bij de anderen. Nooit issues met Memory OC en genoeg opties in de BIOS om letterlijk alles te tweaken
Voor het geld bouwde ik vroeger een hele PC, maar verder een (zeer) goed moederbord,
met vrijwel alle moderne toeters & bellen.
De bios is zeer uitgebreid. De VRM is meer dan toereikend voor zowat alles wat je er tegenaan zou willen of kunnen gooien.
Je kan heel wat SSd'tjes (5) op het moederbord zelf kwijt, maar dit kan (zoals met vrijwel alle moederborden, ben ik lerender wijs achter gekomen) kan dit wel ten koste van de bandbreedte gaan.